Úgy vagyok én Seres László legutóbbi nyekergésével, mint Móricka a tanárnő kérdésével, tudniillik mikor volt a Mohácsi csata - mire a Móricka csak annyit felel: tanárnő, irigylem a problémáit.

hiszti.gifHetek óta akarok már írni erről a három nőstényről (leginkább az íráskényszer végett), akik miatt most Seres is nyíg, de bármikor nekiálltam, rögtön elodázta dolgomat a roppant egyszerű kérdés: kit érdekel három idült feltűnési viszketegségtől terhelt picsa moszkvai ugrabugrálása itt, Ázsia félvad pusztaságainak túloldalán?

Most már annyival talán könnyebb, hogy mindenki ismeri a történetet, főleg miután az öregedés tényét felfogni sem képes, kapuzárási pánikjától évek óta gyötört Madonna is kiállt e három feminista hősnő mellett, akik voltak olyan bátrak, hogy súlyos elmebetegeknek öltözve nekiálltak hisztériázni a Megváltó Krisztus-székesegyház oltára előtt annak okán, hogy Putyin távozzon a hatalomból, mert szexista és patriarchális, és autoriter, és fuj, és különben is.

Nem állok buzgó keresztény hírében. Sőt, templomba sem járok. Ellenben anyám roppant jól nevelt és megtanított egy csomó dologra. Például arra, hogy templomban ne rendezek frusztrációimból eredő punk koncertet. Főleg olyat ne, ami tocsog és szaglik az izzadságtól. S ha valami furcsa eltökéltség okán papnak álltam volna, praktikusan punk koncerten sem celebráltam volna szentmisét.

Oroszországban pedig nem csak a tél kemény, de szemlátomást a hatóságok és az erkölcsök is. Nem állítom, hogy ott minden cuki volna, de némileg nagyobb a rend, mint Fél-Ázsia ezen részén. Merthogy a Seres azt írja, hogy „A vádlottak padján ült maga a feminizmus is, a bíróság szerint ugyanis ez a politikai filozófia »ellentmond több vallás hagyományának is«, ami igen nyílt beismerése a) a hivatalos szexizmusnak, b) állam és az ortodox egyház totális szövetségbe forrásának.”

Mindenekelőtt szögezzük le, hogy ezt a három szerencsétlent már csak azért is szükségszerű lett volna lesittelni, amit zene címén művelnek. Aztán tekintsünk el attól, hogy egy férfi miért kesereg meglehetős pátossal azon, hogy „A vádlottak padján ült maga a feminizmus is”? Legyen ez utóbbi magánügy, inkább szögezzük le a tényt, hogy minden feminista hülye. Ám, ha mégis eljátszanánk a gondolattal, hogy a feminizmus mellett kardoskodunk, akkor ne legyünk álszentek és ne tiltakozzunk úgy, ahogy Seres teszi, mondván, „hogy kettejüknek kis gyermekük is van, akiket hónapok óta nem láthattak”! Úgy kell nekik, minek konfrontálódtak a férfi elnyomással, eltűrve azt, hogy keffentés közben hörögve domináljon rajtuk egy-egy elnyomó hím, hova tovább megalázza őket azzal, hogy gazdatesté változtatja őket?

De, hogy egy régi, s örök érvényű feminista bölcsességgel éljek: „Aki kurvának áll, ne csodálkozzék, ha megbasszák!”

Magyarán nem kellene székesegyházakban hisztériázni, nem kellene a legitim államrend ellen bujtogatni, nem kellene másokat az emberi szabadságjogok nemes eszméjének jegyében megsérteni. Helyette otthon kellene maradni, varrni, főzni, dolgozni, gyereket nevelni és férjet szeretni. Pont. Akkor nem kellene munkatáborba vonulni. Meg egyébként is: hol voltak a gyerekek, mikor ezek épp felhőtlenül koncerteztek? Persze, ha jogos lett volna a tiltakozásuk, bizisten, belátnám. Sőt, még cikket is írnék. (Jómagam is szoktam cikket írni egyébként.) De nem volt jogos. Mert Putyin jó arc, jogos hatalommal. Autoriter, keménykezű, ami persze hátrányokkal is jár - de alighanem a normalitás felé viszi az irányt. Nem pedig a műemlékek falai között elmebeteg módjára nyivákoló deviáns nőszemélyek felé...

Egyébként pedig a kérdés továbbra is adott: kit érdekel három idült feltűnési viszketegségtől terhelt picsa moszkvai ugrabugrálása itt, Ázsia félvad pusztaságainak túloldalán?

Ágoston Dániel

(Update: A bátor puncilázadók azóta már állítólag külföldre menekültek a büntetés elől.)

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr34736438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2012.08.30. 14:50:13

Szerintem Magyarországon ez a téma egyáltalán nem fajsúlyos. Az, hogy pár követőjüket, akik valójában csak az oroszországi "társaik" hírnevéből kívántak meríteni, itthon bevitték, mert maszkban voltak, nem zavarja fel az itthoni politika posványos narancslevét.

A Sherman megsérült, végzünk vele 2012.09.02. 13:11:29

Nem hinném, hogy lehet jóarcnak nevezni a KGB-s Putyint, aki 1999 óta több ezer csecsen civilt is legyilkoltatott, a csecsen harcosokon kívül persze.

Morbus_Hungaricus 2012.09.04. 09:49:04

Persze, „aki kurvának áll, ne csodálkozzék, ha megbasszák,” de azért ilyet leírni, hogy "nem kellene a legitim államrend ellen bujtogatni" meg, hogy Putyin jó arc, az szerintem elég kínos. A szerkesztőtársak mit szóltak?
süti beállítások módosítása