gaza_tv.jpgÚj Facebook alkalmazás, Marson készült fotók, Sas-hegyi lappantyúk, az Alkonyat n+1-ik részének premierje. Hírek, amelyek mind fontosabbak, mind a Gázában lemészárolt gyerekek. Legalábbis a két legolvasottabb hazai hírportál, az Index és az Origo szerint.

Amikor a szovjet hadsereg 1979-ben lerohanta Afganisztánt, a magyar olvasók a lapok hátsó oldalain pár bekezdésben értesülhettek arról, hogy a „Szovjetunió baráti segítséget nyújt az afgán haladó forradalmi erőknek". És mindenki, akinek csak egy kicsit is szeme volt a látásra, és füle a hallásra, tudta, hogy ez a szerencsétlen nép most pontosan ugyanazt éli át, ami mi 1956-ban. S éppen ezért volt, hogy a hír, amely másnap a földkerekség majd' minden lapjának címlapján virított, a Vasfüggöny mögött a hatodik oldal aljára szorult. Mert, akinek annyira nincs igaza, mint akkor Brezsnyevéknek, az már nem is hazudik – az csak kussol, és igyekszik eltussolni a hátsó udvarban folyó mészárlást.

Nincs új a nap alatt. Miért is lenne? A magyarországi sajtó ma ugyanazoknak a kezében van, mint harminc éve.A hazai média ugyanaz a bűzlő, belterjes pöcegödör maradt, az újságíróknak nevezett hazugságipari segédmunkások ugyanolyan alázatos szellemi wc-s nénik maradtak. Csak a budit telepakoló vendégkör változott némileg. De a cionista szar szaga ugyanolyan orrfacsaró, mint a kommunista volt.

És ahogyan a testvéri Szovjetunió, úgy a baráti Izrael esetében is elkövetkezett az a pont, amikor már hazudni sem érdemes. Az ötvenes években még országos kampány folyt a „koreai nép hősies harcának" megsegítésére, vérbe fojtott szabadságharcunkat még sok kötetnyi propaganda irodalom gyalázta. A hatvanas években még azt harsogta a pártsajtó, hogy „Veled vagyunk, Vietnám!" Akkor még hitték az elvtársak, hogy hihetünk nekik. Aztán '79-re már ők is rájöttek: az épeszű emberek undorral fordulnak el minden szavuktól – a többiek meg már meg sem hallják. Hát, így állunk most is.

Két évtizeden át ömlött ránk a fősodratú hazai médiából a „Közel-Kelet egyetlen demokráciája", a „hatalmas arab tengerben élet-halál harcát vívó Izrael" minden betűig, minden vesszőig fals legendája. Az MTI szerkesztői unott közönnyel biggyesztették oda a Hezbollah, a Hamasz, az Iszlám Dzsihád meg úgy általában minden, Palesztina megszállása ellen küzdő szervezet neve elé a „szélsőséges" és a „terrorista" jelzőt. De most már ők is érzik: felesleges az erőlködés. Színültig tele van már a budi, nem kell már többet belepakolni. Most már elég csak szimplán hallgatni.

Izrael már behívta tartalékosait, hadserege - a világtörténelem első twitteres hadüzenetét produkálva - hivatalosan is bejelentette a támadást, Egyiptom már hazarendelte tel-avivi nagykövetét, Gázában már két palesztin gyerek halott volt - mire az MTI sok órás késéssel észrevette, hogy épp most borul lángba a Közel-Kelet.

A világ összes valamire való újságja és hírportálja - a BBC-től a CNN-en át a Le Monde-ig -  címlapon, legtöbbször vezető helyen foglalkozik a gázai mészárlással – igaz, javarészt izraeli forrásokra támaszkodva, igazodva a sorból kilógó fals hangokat nem tűrő nagy, nemzetközi cionista kórushoz.

Amatőrök – legyintenek rájuk a budapesti szerkesztőségekben. Ugyan, minek kamuzni - ha kussolni is lehet? Az olvasóból kitartó, kemény munkával hírfogyasztóvá hülyített publikum majd szépen elbindzsizik a címlapra kipakolt vadiúj Fácse alkalmazással, környezettudatos polgárként aggódik majd a lappanytúkért, és telebőg pár zsepit a metroszexuális vámpírok keserves sorsán merengve. Aki meg nagyon akarja, ha jól keresi, valahol a címlap alján, vagy a külföldi hírek rovatában megtalálhatja azt a pár bekezdésnyi - persze ezúttal is szigorúan izraeli közlésből származó - infót a jelentéktelen gázai eseményekről.

index_gaza.jpg

A többiek addig gyönyörködnek a Marson készült, szintén címlapot érő fényképekben – mégis csak jobb, mintha a tegnap éjjeli gázai fotókon szörnyülködnének. Palesztinában csupa kellemetlen dolog van: háború, halál, pusztulás. A Mars jobb, ott béke van.

origo_izrael.jpg

Itthon meg csönd van, szégyen van, és hazugsággal teleszart budi. Jöhetne már a szippantós autó....

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr524908493

Trackbackek, pingbackek:

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesz7004 2012.11.15. 15:34:01

A média nem 30 hanem kb 100 éve van cionista irányítás alatt, csak sokszor jól titkolták. Ezt a budit, nem szippantós, hanem egy bomba fogja üríteni, vastagon beterítve fekáliával a Földet!

S=klogW 2012.11.16. 23:46:21

én meg nem bánom, hogy nem tolják címlapon a pofámba a _nagyon_ sokadik "támadunk mert visszaütött" epizódját közel-keleti véres valóságsónak

kurvára unalmas, hogy 30/45/63 éve állandóan ezt kelljen hallgatni-látni
süti beállítások módosítása