savoly_gergo.jpgA TV2 híradójából ma este megtudhattuk, hogy Sávoly Gergő is roma származású. Ebből aztán sokan azt az épületes következtetést vonták le, hogy az ügy körüli "rasszista hangulatkeltés indokolatlan," Szerintünk meg a hangulatot nem kell keltegetni, és nem rasszista. Viszont nagyon is indokolt. 

Nem tudjuk, hogy Sávoly Gergő milyen származású. Minket a nagyondemokratikus, nagyontoleráns fősodratú sajtóval ellentétben nem is érdekel. Két dolgot tudunk róla. Az egyik az, hogy közénk tartozik. 

Ha az olvasó feltekint a cikkből láthatja, hogy e rettenetesen rasszista blog fejlécén egy fekete sportoló van. Egy srác, aki kitört a gettóból, aki bűnöző helyett minden idők egyik legnagyobb ökölvívója lett  - aki példaképévé vált a sajátjainak. Pont úgy, ahogyan Gergő is. Mert nem lop, nem rabol, nem gyilkol - pedig megtehetné, mert erősebb, mint a legtöbbünk. Ő azonban ehelyett sportol, keményen edz, és azon dolgozik, hogy talán egyszer mindannyian büszkék lehessünk rá. Akkor is, ha történetesen cigány.

A másik, amit tudunk, hogy bántották. Nem a ringben, nem szemtől szemben. Aljas, szemét módon meg akarták ölni. És akik ezt tették, nem tartoznak közénk. Mert lopnak, rabolnak és gyilkolnak. Mert soha semmiért nem küzdenek meg, de mindig mindenre igényt tartanak. Az adónkból fizetett segélyre, a táskánkra - vagy épp az elsőbbségre egy nyomorult kocsmai vécében. És, ha nem kapják meg, akkor ütnek, rúgnak, szúrnak. Nem tartoznak közénk - akkor sem, ha magyarok. De történetesen cigányok.

És 100 ilyen esetből 99-szer cigányok. Ezekben a szörnyű történetetekben az áldozat származása felcserélhető - lehet tisztességes magyar, vagy tisztességes cigány. De a tettes szinte kivétel nélkül mindig cigánybűnöző.

Ez kelti a hangulatot, nem a rasszizmus. Mi pedig nem tettünk mást, mint, hogy kimondtuk azt, amit nagyon sokan, és egyre többen gondolnak. Ezt fogjuk tenni a jövőben is. Mert ez a mi hazánk, és nem hagyjuk! És Sávoly Gergőt sem hagyjuk - mert közénk tartozik!

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr834999086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2013.01.05. 08:33:08

Ez a lényeg, ehhez nincs mit hozzátenni.

radikalisviccek 2013.01.05. 11:40:59

Igazából már csak az a kérdés, hogy mit kezdjünk a bűnöző életmódot folytató cigányokkal...
Mert erősen úgy tűnik, hogy két út maradt, mert a pénzzel támogatott felzárkóztató programok a delikvensek és a vezetőik munkára, értékteremtésre, egyáltalán bármire alkalmatlansága miatt megbukott.
Tehát a) felzárkóztatás erőszakkal, szegregált iskolákban, munkatáborokban és egyéb fincsi helyeken betörni és megnevelni őket, odáig szigorítani a börtönkörülményeket, hogy eszükbe se jusson bűnözni, és csak azokat fokozatosan a többi ember közé engedni, akik már megtanulták a mórest
b) a kitoloncolás bárhová, ahol felépíthetik a saját útjaikat, iskoláikat, kórházaikat, felnevelhetik a saját orvosaikat, tanáraikat, mérnökeiket, tudósaikat, és élhetnek boldogan (muhaha).
Azért ez megérne egy szavazást.

hatláb · http://ebenci.blog.hu 2013.01.05. 13:04:20

Ok, ezt most tényleg nem értem, és őszintén kérdezem. Ha Sávoly Gergő származása nem érdekel, akkor a támadóké miért?

Dzsentrisvihák 2013.01.05. 14:59:14

@hatláb:

Mert az ilyen jellegű bűncselekmények elkövetőit 90%-ban a cigányok között kell keresni, rájuk jellemző, mondhatni az ő nemzeti sportjuk. Namost, ha megvan a jól behatárolt potenciális, vagy tényleges elkövetői kör, akkor a megfelelő intézkedésekkel elejét lehetne venni annak, hogy ilyen esetek a jövőben ilyen mértékben, vagy egyáltalán megtörténjenek.
Minden normális országban lépne is a hatalom, de itt, aki szót emel ez ellen, az rasszista, mert az erőszak fő forrása történetesen egy kisebbségi etnikum. Ellenük pedig nem lehet föllépni, mert az rasszizmus (hiába, hogy baromira tesz mindenki a bőrszínre, meg az eltérő kultúrára). Így lesz egy alapvetően büntetőjogi problémából önmaga farkába harapó kígyó. Amire még az is ráerősít, hogy a cigányság bűnözésből élő része a jogos büntetőjogi eljárások, és úgy általában a felelősségre vonás ellen mindjárt származása mögé bújik, és fajüldözést kiált. A fából vaskarika PC közbeszéd pedig kizárólag nekik ad igazat, kritikátlanul, semmi mást nem mérlegelve, minthogy ők cigányok. Ezért pedig nekik mindent szabad.
Érthető módon ez se a tisztességes magyar, se a tisztességes cigány embereknek nem tetszik.

Varga Natália 2013.01.05. 17:20:58

...és arról a pletykáról mit lehet tudni, hogy ennek a srácnak is vaj van a füle mögött, valamiféle rablási ügybe keveredett tán, vagy csak épp rosszkor volt rossz helyen?

zeneovi 2013.01.05. 21:12:31

Abszolút egyezem a cikkben leírtakkal.

Wagner Úr 2013.01.06. 14:40:22

Ahogy azt gyanítani lehetett, itt bűnöző életmódot folytató, zömében cigányok feszültek egymásnak. Ez kínos a jobbos média azon részének (akik közé a jobbegyenes is tartozik), amelyik arra építették fel a Bayer-epigon cikkeiket, hogy most aztán elég volt, mert megint egy tök ártatlan fehért szúrtak le. Innentől kezdve a fenti cikk akkor lett volna korrekt, ha az író beismeri, hogy a narratívájuk hamis volt, de.. és akkor jöhetett volna a cikk dikciója.
Ennél mennyivel korrektebb volt TGM, amikor Mortimerről kiderült, hogy ő is cigány.
hvg.hu/itthon/20050522tgmvisszavonja

Dzsentrisvihák 2013.01.06. 15:03:23

@Wagner Úr:

Ja, TGM meg a korrektség, röhejes...
Egyébként az alaptézisen mit sem változtat a dolog. Aki nem akarja megérteni, hogy mi a probléma, annak úgyis fölösleges magyarázni.
Csak remélni tudom, hogy legközelebb nekik kell majd 40 türelmetlen cigánybűnözővel megosztani egy férfi vécét.

msdng · http://barikad.hu 2013.01.06. 15:27:17

Lipótvárosból (vagy hasonló helyről) nem látszik a probléma. Majd fog.

www.flagmagazin.hu/jobbegyenes/bayer_zsolt_falukutatok&page=8

"S jó, ha tudjuk: amikor majd elmenekül onnan az utolsó magyar is, és már végképp nem lesz kitől és mit ellopni, akkor ez a populáció meg fog jelenni a városainkban. Jönnek majd kurvának, rablónak, gyilkosnak. És majd akkor tessék finnyáskodni…"

catius 2013.01.08. 01:50:41

Így volt ez Mortimerrel is, ha még emlékeztek rá!?Üvöltött a libcsi-komcsi-bibsi sajtó amíg ki nem derült hogy Mortimer is cigány. Aztán... szó bennszakad, hang fennakad, lehelet megszegik.Szóval ki szegregál? Addig bűnös volt a média szerint amig azt hitték hogy magyar, utána elcsitultak a hangok...igaz hogy elítélték.Retrovertált világ.Igen lehet cigány az áldozat is, olyankor természetesen a fehér ember sajnálja, mert az áldozatot sajnálni kell. De ki az aki azt mondja a sportolónak, ha vallassz, még több vér folyik: A tettes anyja. Rend akkor lesz ha teljesülnek az előző commentemben leírtak, gondolom ez mindegyikőnk véleményeí

Dzsentrisvihák 2013.01.08. 07:19:04

Egy kis érdekesség annak margójára, hogy az ügyben mindenki cigány: hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60786

Dzsentrisvihák 2013.01.11. 20:54:09

Az ügy újabb érdekes folyománya. Valamilyen szinten nem lep meg, de azért mégis:
hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=60942

SPYD3RM4N 2013.07.08. 18:20:38

"És akik ezt tették, nem tartoznak közénk. Mert lopnak, rabolnak és gyilkolnak. Mert soha semmiért nem küzdenek meg, de mindig mindenre igényt tartanak. Az adónkból fizetett segélyre, a táskánkra - vagy épp az elsőbbségre egy nyomorult kocsmai vécében. És, ha nem kapják meg, akkor ütnek, rúgnak, szúrnak. Nem tartoznak közénk - akkor sem, ha magyarok. De történetesen cigányok."

Tudsz-e olyan adatokkal szolgálni, mi szerint a késelő folyamodott-e korábban segélyért? Ha nem, akkor tipikus jobboldali hangulatkeltő hazugság ezt állítani.

Miért próbálod összemosni a szegénység kérdését a bűnözéssel? Tán csak nem-e tetves jobboldali-e vagy-e? Rózsadombi villából anyuka pénzén könnyű köpködni az átlagmagyarra, tetves jobbos.

Dzsentrisvihák 2013.07.08. 23:28:06

@SPYD3RM4N:

"Rózsadombi villából anyuka pénzén könnyű köpködni az átlagmagyarra, tetves jobbos. " - Hát, ez a metódus nem éppen a jobboldal szokása...

SPYD3RM4N 2013.07.11. 00:23:35

@Dzsentrisvihák: Már hogyne lenne ez jobboldali sajátosság. A jobboldal az, akik szerint "akinek nincs semmije, az annyit is ér". A jobboldal az, akik szerint akinek nincs munkája, az maga tehet róla és munkakerülő. A jobboldal az, akik szerint - lásd ezt a cikket - a segélyre való jogosultság és az átmeneti segélyre utalt kényszerű élethelyzet hasonló _bűn_, mint a rablás vagy a gyilkosság. Ezek bizony tipikus jobboldali szlogenek. És félreértés ne essék: a nagy baj ebben az, hogy sajnos nem (csak) a hülye politikusok (akik mindenhol vannak), hanem a választóik is ténylegesen ezeket hangoztatják úton-útfélen. Bizony, ezek a jobboldaliak. Az átlagmagyart, a szegénységgel küszködő átlagmagyart mélységesen lenéző, leköpködő emberek. Nem érdekli őket, hogy Magyarországon abszolút munkanélküliség van, azaz ha meggebednek, akkor se tudnak százezrek itthon dolgozni. Vagy hogy az európai bérekhez képest a béka segge alatt van a hazai átlagfizetés. Ezek a jobboldalit nem érdeklik, ők rendületlenül hibáztatják a munkanélkülit és még le is köpik a szegény embert. "Miért nem született jó helyre? Én is megtehettem, hát ő is meg tudná." Ez a jobboldal Magyarországon. És még büszkék is rá. Olyan nagy mellénnyel képviselik ezt, amekkora nagy mellényt soha Magyarországon nem hordott senki emberfia korábban. A rettentő magabiztos erkölcstelen bunkók gyülekezete. Akik szerint teljesen okés, ha a szegényektől elvesszük és a gazdagoknak odaadjuk a pénzt. A tipikus jobboldali mindeközben még keresztet is vet, hogy Isten áldja a magyarellenes jobboldali kizsákmányolást. Hát meg kell mondanom, valószínűleg nem, nem áldja... Jézus legalábbis ennek pont az ellenkezőjét tanította.

Rózsadombon és az egyéb elit budai negyedekben egyébként nem tudom, hogy volt-e olyan a rendszerváltás óta, hogy ne jobboldali többség lett volna.

Dzsentrisvihák 2013.07.11. 11:35:54

@SPYD3RM4N:

Rövid leszek, és tömör: Balos propagandából fakadó baromságokat gurgulázol itt föl magadból szakmányban, inkább ne akarj politizálni, mert marha vagy hozzá.

SPYD3RM4N 2013.07.11. 20:48:02

@Dzsentrisvihák: Rövid leszek és tömör: Nem, ebben nincs igazad. Tényeket közöltem. Ha fáj az igazság, ne engem hibáztass érte.

Dzsentrisvihák 2013.07.11. 22:10:10

@SPYD3RM4N:

Hjajj, öreg, legalább frissítenéd a 2 bites agytekervényeidbe injektált maszlagot, és belátnád, hogy az avas marxizmus már nem éppen naprakész verbálnuncsakuja a jelenlegi politikai diskurzusnak...

SPYD3RM4N 2013.07.11. 22:50:34

@Dzsentrisvihák: Tudnál tartalmi cáfolatot is írni az általam írottakhoz, vagy megelégszel a szellemi színvonaladnak megfelelő személyeskedő verbálnuncsakuval?

Dzsentrisvihák 2013.07.11. 23:02:32

@SPYD3RM4N:

Ó, édes Istenem, és még neked van pofád funkcionális analfabetizmusról hörögni... (fogadni mernék, hogy még csak le sem fog esni, miért írtam ezt) Tudod mit, nem, rohadtul nem fogok reagálni, tartalmilag pedig főleg nem, mert amit fentebb összehordtál, az egy nagy rakás propagandán alapuló sztereotípia, pofátlan hazugság, csúsztatás, és tárgyi tévedés, amivel csak az száll vitába, akinek túl sok szabadideje van, vagy fizetik érte. Rám egyik sem jellemző. (Ha legalább kellően felidegesítettél volna, de az álmosító butaságoddal inkább untatsz, mintsem valódi vitára inspirálnál.)

SPYD3RM4N 2013.07.11. 23:30:20

@Dzsentrisvihák: Ha nem kenyered az észérvek ütköztetése, akkor nyugodtan maradj meg a saját színvonaladnak megfelelő síkon. Nem haragszom.

Dzsentrisvihák 2013.07.11. 23:55:12

@SPYD3RM4N:

Ó, az észérvek talajáról neked sikerült elröppenni az olyan sületlenségekkel, mint "Magyarországon abszolút munkanélküliség van", meg hasonlók.

SPYD3RM4N 2013.07.12. 00:15:52

@Dzsentrisvihák: Ha az abszolút munkanélküliség fogalmát nem ismerted eddig, nyugodtan rákattinthatsz a Google első találatra akár.

Dzsentrisvihák 2013.07.16. 08:20:03

@SPYD3RM4N:

No, ez eddig valóban nem volt meg, hiába no, nem vagyok közgazdász.
süti beállítások módosítása