dac.jpgA szlovák labdarúgó válogatott a következő, Litvánia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én – így döntött a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) fegyelmi bizottsága. A FIFA a szlovák stadionokban egyre gyakrabban tapasztalható magyarellenesség visszaszorítása érdekében hozta meg szigorú döntését. A nemzetközi szövetség emellett 40 ezer svájci frankra is megbüntette a Szlovák Labdarúgó-Szövetséget (SFZ).

A FIFA illetékes testülete azzal indokolta súlyos ítéletét, hogy az utóbbi években a szlovák stadionokban több, sok esetben az állami szervek által is támogatott brutális magyarellenes incidensre került sor. Mivel a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség mélységesen elítél mindenfajta nemzetiségi és etnikai csoport elleni erőszakot, ezért figyelmeztette az SFZ-t, hogy amennyiben további esetek is előfordulnak, úgy súlyosabb szankciókat fognak alkalmazni. A pontelvonások mellett legvégső esetben Szlovákiát akár ki is zárhatják a nemzetközi kupasorozatokból.   

A FIFA-t különösen megdöbbentette a 2008. november 1-jén megrendezett DAC-Slovan szlovák labdarúgó-bajnoki mérkőzésen történt a magyar szurkolók elleni, teljesen indokolatlan brutális rendőri fellépés.  Bár a FIFA döntését már évekkel ezelőtt meghozta, csak most hozták nyilvánosságra azt.

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség egyúttal figyelmeztette Romániát, Szerbiát és Moldáviát, hogy amennyiben stadionjaikban hasonló incidensekre kerül sor, úgy velük szemben is súlyos szankciókat fognak alkalmazni. Utalva ezzel a korábban a lelátókon kifeszített magyarellenes transzparensekre.

A fenti bejegyzés egy hétköznapi tudósítás kellene, hogy legyen egy normálisan működő demokratikus Európában. Természetesen a fenti sorok sosem születtek meg, a FIFA sosem ítélte el semmilyen szomszédos államot a stadionokban tapasztalható magyarok elleni gyűlöletkeltés miatt. Ahogy rendre szemet hunyt afelett is, hogy a BL-ben az AJAX Amszterdam szurkolóit rendszeresen horogkeresztes lobogókkal örvendeztetik meg idegenbeli meccseiken az ellenfél drukkerei. Próbálnák meg mondjuk a Reál Madrid stadionját bezáratni néhány meccsre…

Persze velünk, az EU-perifériáján tengődő alsóbbrendű állammal bármit meg lehet tenni, de ezt már megszokhattuk az utóbbi években.

Mint ismeretes: A FIFA fegyelmi bizottságának döntése értelmében a magyar válogatott a következő, Románia elleni hazai világbajnoki selejtezőmérkőzését zárt kapuk mögött köteles lejátszani március 22-én. A súlyos büntetést azzal indokolták, hogy az  augusztus 15-i Izrael elleni barátságos mérkőzésen a hazai szurkolók egy csoportja antiszemita rigmusokat kiabált.

Az MLSZ mivel a FIFA szankcióját túlzottnak és igazságtalannak tartja fellebbezést nyújtott be. Bármi is lesz lesz a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség végső döntése, mi ki fogunk menni a meccsre és erre buzdítunk mindenkit!

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr735010005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2013.01.11. 12:23:08

Ezzel csak maguk alatt vágják a fát. Hála az égnek, egyre több ember szemét nyitják föl arra, milyen alja, ganyé dolgok mennek itt a háttérben, és kiknek a szava számít minden téren, minden kérdésben.
süti beállítások módosítása