mlsz_cenzurazva.jpgA Csányi Sándor vezette Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) a FIFA elvárásainak megfelelve, kitiltaná az stadionokból az Árpád-sávos zászlókat és a Nagy Magyarország szimbólumokat. Amikor ezt a hírt olvastuk, azt hittük csak rosszul látunk és valami furcsa időutazásban veszünk részt, visszacsöppentünk az ötvenes évek elejére, a Rákosi-korba.

De nem! Ez a hír ma jelent meg, lassan 23 évvel a rendszerváltozásnak nevezett akármi után, egy elméletileg nemzetinek mondott Orbán-kormány regnálása alatt. Egy olyan országban, ahol papíron mindenkinek joga van a szabad véleménynyilvánításhoz, ahol mindenkinek joga van saját nemzeti jelképeit viselni, vagy ne adj Isten azokat magával vinni egy stadionba. De tévedtünk, ehhez mostantól a többi Európai országgal ellentétben a magyarnak már nem lesz joga, mert így döntött az MLSZ. Mert szerintük ez így korrekt, így demokratikus, így európai.

De, ugyan, miért állnánk meg itt! Tiltsuk ki a piros-fehér-zöld magyar zászlót is a meccsekről, hiszen az sértheti az ezer éves magyar elnyomástól szenvedő románok vagy a szlovákok érzékenységét! Mellőzzük a Himnuszt is, hiszen csak a reklámtól veszi el az időt (e tekintetben a nemzetközi kézilabda szövetség már előbbre jár), és amúgy is szomorú, meg patetikus. A Wewill rock you, vagy a Livin’ la vidaloca sokkal menőbb. A szurkolókat csak fehér ingben és nyakkendőben engedjük be a stadionokba, mint a régi szép időkben az Ifjúsági Parkba. Pár nyugdíjas munkásőr, vagy a KISZ-es Ifjú Gárda egykori tagjai bizonyára örömmel vállalnák ennek ellenőrzését. Vigyázzunk arra is, nehogy örüljünk a válogatott góljainak, hiszen ez érzéketlenség volna – gondoljunk csak bele, milyen fájdalom ez az ellenfélnek! Sőt, lehetőleg ne is magyarul szurkoljunk – hiszen így az esetleges gyalázkodásokat elrejthetjük a FIFA ellenőreinek árgus fülei elől. Bíztassuk csapatunkat angolul a kivetítőn megjelenített sportszerű és politikailag korrekt jelszavak skandálásával: „Győzzön a jobb, vesszen a rasszizmus”! „Ne szurkolj, barátkozz!”

Nem kerülhetik el figyelmünket a mezekre varrt címerek sem, hiszen a fele Árpád-sávból áll. Tépjük le a szennyes múlt e félelem-és gyűlöletkeltő relikviáit is!

Ma még vicc- holnap valóság. Hiszen ki merte még akár csak ma reggel is rémálmodni, hogy a „nemzeti nagytőkés” példájaként állított Csányi lesz az, aki a minden eddigi MLSZ-elnöknél mélyebbre süllyed nemzeti szimbólumaink megtagadásában?

A FIFA szelektív érzékenységén már meg sem lepődünk. Nyilván véletlenül elkerülte a figyelmüket a magyar válogatott idegenbeli mérkőzésein rendre megjelenő különböző, ocsmánynál ocsmányabb magyarellenes feliratok. Megvan róluk a véleményünk, de tőlük nem is várunk többet. Megszoktuk már, hogy kettős mércét alkalmaznak velünk szemben.

Viszont azt nem lehet megszokni, hogy az elméletben a magyar labdarúgás és Magyarország érdekeit képviselő MLSZ a saját szurkolói ellen lép fel, súlyosan korlátozva őket alapvető jogaikban és szabad véleménynyilvánításukban. Nem lehet megszokni – és nem is szabad. A magyar stadionok nem válhatnak a nemzeti öntudat temetőivé. Ha valamikor, akkor most nagyon nagy szükség van az összes szurkoló összefogására. Sőt, azokéra is, akik nem járnak meccsekre – ha a színházakból tiltanák ki nemzeti jelképeinket, akkor az sem csak a teátrum-rajongók ügye volna.

Mai közleményük szerint az MLSZ az Árpád-sávos zászló és Nagy-Magyarország közszemlére tételét a lelátón „kirívóan megdöbbentőnek, agresszívnak és visszataszítónak” tartja. Nos, azt eddig is tudtuk, hogy az Magyar Labdarúgó Szövetségnek nem sok köze van a labdarúgáshoz – most már az is világos, hogy a magyarsághoz sem. Az világos, hogy Szövetség – de vajon kiké?

Széljegyző

(Kép: ultrasliberi.hu)

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr85021748

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.17. 10:39:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2013.01.16. 17:09:41

Gondolom az MTK meccseken továbbra sem lesz tilos a kék-fehér lobogó...

Színpadias módon most megkérdezhetnénk, hogy hol van ilyenkor a TASZ, a rengeteg jogvédő, az együtt Jeruzsálemért fiúkórus, és diktatúráról nyavalygó agyhalottak tömkelege? Kérdezhetnénk, de minek. Ezek a dolgok csak nekünk fontosak, csak mi érezzük úgy, hogy ezzel a tiltással a nemzeten tipornak, nem a szurkolókon.

Szóval, kedves balliberált oldal, mértékadó véleményvezérek, és a "nemzeti oldal" kifejezés hallatán fanyalgók, annak létjogosultságát megkérdőjelezők (mondván, nincs olyan, hogy nemzeti oldal, mert a nemzetbe mindenki beletartozik)!
Bizony, ti nem vagytok nemzeti oldal, legalábbis magyar nemzeti biztos nem. Épp azért, mert ilyenkor némák maradtok, vagy ha szóra is nyitjátok a mosdatlan pofátokat, akkor ugyanúgy helyeseltek, mint a FIFA döntése kapcsán.
Pont ezért ne tessék húzni a szátokat, ha nem tartunk titeket a magyar nemzethez tartozónak.
Nem mi száműztünk onnan titeket, nem mi vindikáljuk magunknak a jogot, hogy megmondjuk, ki a magyar és ki nem; önként léptetek ki, és minden erkölcsi és józan megfontolás szerint ezzel lemondtatok a jogról, hogy magyarnak nevezhessétek magatokat.

De a Békamenet büszke harcosait se látom a gátra özönleni az ország becsülete érdekében. Őszintén, erre szavaztatok, ezt ígérte a nagyvezír? Fel kéne ébredni lassan, mielőtt a kilógó lóláb titeket is még jobban arcon talál rúgni...

BeeKnight86 2013.01.16. 17:50:27

Ugyan a dontest lehet kritizalni, azt is allitani, hogy az MLSZ-nek nem sok koze van a focihoz. De azert en megkerdeznem, mennyi koze van mar egy aberralt vadbaromnak, aki csak azert megy ki egy meccsre, hogy valamit szetrughasson, mivel annak a kis csoportnak, amely miatt megint all a ball, szinten nincs tul sok koze a focihoz...

Dzsentrisvihák 2013.01.16. 21:19:45

@BeeKnight86:

Jellemző nem látod, vagy nem akarod látni a fától az erdőt.

pierre bayle 2013.01.17. 18:32:57

Igen, ki fogják tiltani a magyar zászlót. Reklamálj Csányinál.

Bronislav Kaminski 2013.01.17. 19:52:16

a nagy-románia térképeket remélem nem tiltják ki.
m.cdn.blog.hu/ma/mandiner/image/1012/Nagy-Romania_a_roman_terv.jpg

tiszántúl dák terület!!!!))))))))))

msdng · http://barikad.hu 2013.01.17. 19:53:46

ide vezet ha idegenszívű és idegen identitású oligarcháké az ország vagyona ez a dörbögi uraság is hogy gazdagodott meg, privatizációnak csúfolt jogszerű de erkölcstelen lopássorozattal... a jogot is a fajtája alkotta, a lopást előkészítendő...

pierre haha "Oszkó szerintem is oké" szerintem meg ti balliberálisok nem vagytok oké, ne nagyon reménykedjetek 2014-ben.

S.F. · http://tinyurl.com/6o2cb3a 2013.01.17. 20:54:37

@Bronislav Kaminski: előbb néztem a "szaftos" yt oldaladon miket kommenteltél, lolcat ^_^

Spanyolokról jut eszembe : a brazilok akkor is jobb játékosok voltak nálunk, mikor sokkal szegényebb volt az országuk akár a mienknél. Amúgy nem létezik, hogy anyagilag sokkal igényesebb sportágakban ott vagyunk, fociban meg sehol sem. Ez így valahol szándékosságot feltételez.

Ismerve a tényt, hogyan reagáltak a baloldal-közeliek az olimpián elért sikereinkre, a rájuk jellemző leírhatatlanul cinikus sértő pökhendiséggel, biztos nem örülnének egy új Aranycsapatnak mert az is a nemzeti büszkeséget erősítené. Így ahogy most állunk, tényleg csak idegen országoknak lehet szurkolni, választani egy-két kedvencet közülük. :)

John Power 2014.05.20. 06:11:42

Csanyi Sandor meg... ah.. annyit ert a focihoz, mint szaros Pista a konyvnyomtatashoz. Eggyel tobben csinalnak olyat Magyarorszagon amihez nem ertenek.
Aki nem tud arabusul, az ne beszeljen arabusul.
süti beállítások módosítása