motor_gaz.jpgMegdöbbentő és érthetetlen, hogy egy jogállamban hogyan tilthatnak be miniszterelnöki utasításra (!) egy minden szempontból törvényes rendezvényt. Ennél már csak az érthetetlenebb, hogy tulajdonképp mire is lett volna jó ez? Az" Adj gázt!" címmel meghirdetett motoros vonulás ugyanis nem csak minden szempontból törvényes – de minden szempontból felesleges és kártékony is lett volna.

A Nemzeti Érzelmű Motorosok az Élet Menetével egy időben tervezték volna megtartani "Adj gázt" címmel felvonulásukat, amit a Belügyminisztérium gyorsan be is tiltott, arra hivatkozva, hogy a rendezvény "valamennyi jóérzésű embert" sért. Sokadik gyöngyszeme ez az Orbán kormány kreatív törvény értelmezésének, s nem utolsó sorban: ékes illusztrációja annak, hogy jelenlegi „jogállamunkban" tulajdonképpen mindenkinek mindenhez - gyülekezni, tüntetni, beszélni, lélegezni - csak és kizárólag akkor van joga, ha az a hazai zsidóság prominens képviselői szerint nem sérti az ő „emberi méltóságukat." Ezzel aztán „minden jóérzésű embernek" kötelessége azonosulni, különben nem jóérzésű, tehát fasiszta/náci/rasszista/kirekesztő.

A rendezvény betiltása tehát nettó jogtiprás, ilyet, így ebben a formában már fejlettebb közép-afrikai államokban is csak pironkodva mer megtenni a hatalom.

A menet elnevezése azonban pontosan ugyanakkora otrombaság volt, mint amennyire felháborító a hatóságok lépése. A fél nemzeti oldal játssza most a hülyét, hogy „ugyan már, egy motoros összejövetelen miért ne lehetne gázt adni". Méltatlan színjáték ez. Hatvanas IQ felett mindenkinek egyből leesik, hogy épp az év legnagyobb Holokauszt-megemlékezésének napján ez az elnevezés: vegytiszta provokáció.

Az ötletet minden bizonnyal a német nemzeti radikálisok pár évvel ezelőtti választási kampányplakátja adta. Abból is volt persze hiszti. Csak, hogy az - a gyenge magyar klónnal ellentétben - tényleg jófejség volt. Az NPD szlogenje finom és rafinált tesztje volt a politikai gondolatrendőrség elvakultságának. A libsi inkvizítorok pedig szépen bele is sétáltak a csapádba, és bohócot csináltak magukból, mint Móricka, akinek mindenről ugyanaz jut eszébe. Ha egy sznob társaságban a spicces nagybácsi szellentést imitálva botrányt okoz, az vicces. Ezt csinálták a német radikáljobbosok. Magyar utánzóik pedig úgy viselkedtek, mint a család leghülyébb Pistikéje, aki Béla bá' vaskos tréfáján felbátorodva tényleg elereszt egy ropogós, penetráns fingást. Ez viszont már szimpla tahóság – bármilyen nyomorult is legyen az asztaltársaság.

Mert, hát azért tegyük hozzá: tényleg tekintélyes mennyiségű szemetet hord össze a szél minden évben az Élet Menetére. Ez a rendezvény már réges-rég nem az áldozatokra való emlékezésről szól. Itt az egész „bűnös nemzetet" számon kérő és megalázó beszédek hangzanak el, egy idegen, hazánk gyarmatosítását nyíltan meghirdető ország zászlaja alatt. A szónokok gyomorforgató elhatárolódási és megbélyegzési versenyben ítélik el a „gyilkosok mai utódait". Nem megemlékezés ez, hanem ócskás piac, ahol az ország morális söpredéke politikai aprópénzre váltja saját szülei, nagyszülei szenvedését.

Az Élet Menete maga is színtiszta provokációvá vált mára. Joggal undorodunk tőle. Csakhogy erre egy másik ízléstelenséggel válaszolni ugyanolyan szánalmas dolog. Az „Adj gázt!" kocsmai tréfának elmegy. De utcára hívni embereket a számunkra legszentebb nemzeti érzésekre támaszkodva, a különben jogos haragból ilyen olcsó és közönséges felböffenést kreálni – nos, ez saját szellemi és lelki önleépítésünk útja.

Ezt a rendezvényt meghirdetni ostobaság volt, hisztizni ellene szánalmas, betiltani jogtalan. Az egész történet úgy, ahogy van, elszomorító példája annak a zsákutcának, ahová a hazai közélet beszorult az elmúlt esztendőkben. Meg kéne már fordítani a motort, és elhúzni ebből a bűzös, kilátástalan sikátorból. Adjunk gázt!

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr255213357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kranberry 2013.04.09. 13:47:38

A cikk alapján tehát az is "gáz", hogy betiltották a rendezvényt meg az is, hogy megszervezték.

ékes illusztrációja annak, hogy jelenlegi „jogállamunkban" tulajdonképpen mindenkinek mindenhez - gyülekezni, tüntetni, beszélni, lélegezni - csak és kizárólag akkor van joga, ha az a hazai zsidóság prominens képviselői szerint nem sérti az ő „emberi méltóságukat." - ez a rendezvény nem csak a hazai zsidóság prominens képviselőit sérti, hanem sok más embert is. A cikkíró által leírt következtetés pedig igen erős csúsztatás.

A végszóval viszont kénytelen vagyok egyetérteni: tényleg zsákutcája a közéletnek - de szívem szerint én is betiltottam volna ezt a rendezvényt.

Dzsentrisvihák 2013.04.09. 15:32:45

Hát, ez valóban csöppet fantáziátlanra sikerült... Valami olyannal kellett volna előállni, amibe beleszaladva ezek a gyökerek magukat járatják le (Tomcat ebben anno elég profi volt, példát lehetne venni róla).
No mindegy.

Engem személy szerint nem érint mélyen a betiltás, ebben a formában én se éreztem túl effektívnek ezt a felvonulást, de tragédia sem történt, hisz majd megtartják máskor (valószínűleg az eredetinél nagyobb létszámmal, a mostani felháborodásokból kifolyólag).

A dolog jogi oldala már kacifántosabb kérdés, kíváncsi vagyok milyen fejleményei lesznek a jövőre nézve (gyk.: ilyen alapon mostantól bármilyen törvényes rendezvényt be lehet majd tiltani, hiszen nincs olyan megmozdulás - pláne nemzeti - ami valakinek az érzékenységét ne sértené; szóval ezzel a döntéssel igencsak vékony jégre tévedt a kormány...).

@kranberry: Miért lenne csúsztatás? A Sirály mizériája óta már mindenki tudhatja (hisz akkor nyíltan megírták Tarlósnak), hogy rájuk nem vonatkoznak a törvények, és egyre nyíltabban diktálnak, akár a legfelsőbb vezetőknek is. Most is ez történt.

Sturmabteilungsmann 2013.04.09. 21:01:15

Szerintem a rendezveny elnevezese vicces. Legalabb jot nevettem,szoval nem volt hiabavalo a dolog :)(Az Elet Menete felvonuloinak tobbsegen a gaz csak segitene)

Zolcsi67 2013.04.10. 14:01:39

Úgy látom, az előbb leakadt a rendszer (ha mégis kétszer menne át, elnézést).

Nyuszika sapkája, avagy kibújt a liberális jogvédő a zsákból.

Ha engedélyezik a felvonulást: "büdösnáciorbánbanda, unió, brüsszel, strááászburg, hága, kitiltani, kiníírni!"

Ha nem engedélyezik: "büdösnáciorbánbanda korlátozza a véleménnyilvánítás szabadságát!"

Répássy Róbertet idézném: "eldönthetnék végre a liberális jogvédők, kinek az oldalán is állnak".

Véleményem szerint a sajátjukon...megyek hányni.

gabesz7004 2013.04.10. 21:25:40

Csak a tényszerűség miatt:
1. Nem az élőskők menetével egy időben került volna sor a felvonulásra.
2. Tavaly is volt, akkor senki sem ajvékolt.
3. Hagyjuk már a "nettó" és "vegytiszta" szavakat, mert kurvára index szaga van!
4. Lassan tökmindegy mit csinál a jobboldal, mindenért hisztiznek a libsik.
5. Szar írás.

bíjí 2013.04.11. 09:49:19

@gabesz7004:

Igen,a mai nol.-cikk első mondata is azt írja,hogy tavaly is ugyan azon a napon,ugyan ezzel a címmel ment a motorosok vonulása.

Akkor nem bántotta senki érzékenységét,nem félemlített meg senkit??

Nos,ez a gáz,kedves cikkíró!!

Sátán meg a Jocó 2013.04.11. 17:28:07

@gabesz7004: a 4.-es ponttal nem értek egyet. A "lassan" szót egész nyugodtan el lehet hagyni, hisz MINDID hisztiztek MINDENÉRT emlékszünk még a "Demokratikus Chartára?"

Jó lenne már elfelejteni kormányoldalon ezt a megfelelési kényszert - így is, úgy is fasisztákok lesznek a ballib sajtóban.
süti beállítások módosítása