bajnai_1.jpgÖsszenő, ami összetartozik, mondják sokan a Mesterházy-Bajnai szövetségre. Azonban egyáltalán nincs ez így, úgy vágytak ők a közös hitvesi ágyra, mint mókus az erdőtűzre. Románcukat csupán a kényszer szülte, a lakodalmat pedig egy jól megkomponált színjáték előzte meg. Érdekházasság ez, melyet a mérhetetlen hatalom utáni vágyuk és a háttérben meghúzódó, ”jóságos amerikai nagybácsi” hozott össze.

Bajnai 2010-ben, akkor még miniszterelnökként bejelentette visszavonulását, nem is mérettette meg magát a választásokon.  Érthető ez, senki sem szeret úgy ringbe szállni, hogy tudja, az első menet, első másodpercében feltörlik vele a padlót, a győzelemre pedig pont annyi esélye van, mint 1946-ben Szálasi Ferencnek volt a népbíróság előtt.

Akkor sikerült magáról azt a hamis látszatot keltenie, hogy őt nem érdekli a hatalom, csupán az ország érdekeit szem előtt tartva vette át Gyurcsánytól a kormánylapátot. Ám hamar lelepleződött, egy rövid pihenő után 2012-ben a haza megmentőjeként visszatért, olyan illusztris társasággal, mint Dopeman, vagy a füves, TASZ-os Juhász Péter. Hamar jött azonban a felismerés: a hatalom megszerzése érdekében, szükség van a régi elvtársakra és az MSZP-re.

Meg is kezdődött hát a nagy udvarlás, melynek egyik mellékszálaként leszámoltak a vonakodó LMP-vel, magukhoz édesgetve azok szakadárjait. Szívük szerint az öreg Ferit is elhívnák a lagziba. Gyurcsány személye viszont olyan megosztó, hogy az egy százaléknyi nyugdíjas klubja nem éri meg a befektetést. Ferenc tehát kimarad a házasságból, de nyugodjunk meg, a nászéjszakán ott fog őrködni szalmazsákon az ajtó előtt.

A megújulásra teljesen képtelen MSZP-ben szintén belátták, egymagukban Mesterházyval 2014-ben labdába sem fognak rúgni. Számtalan időközi választáson megmérették magukat, ahol aztán a legtöbb esetben akkora pofonokat kaptak, amiket még Bolgár György is alig tudott kimagyarázni az ATV-ben.

De mit kínál az új szövetség? Van egy Walisszos, Hajdú-Bétes Bajnai, egy csapat szakadár LMP-s és néhány más gittegylet. Továbbá ott van még a súlytalan Mesterházy és az MSZP, Kis Péterrel, Szekeressel és társaival. Akárcsak a földigiliszták eső után, úgy másznak elő a régi garnitúra prominensei, akiket most Bajnai lobogója alatt próbálnak újként eladni. Bármennyire is szeretnének lemezt váltani, a recsegő hangszórókból mindig valamelyik régi szocialista mozgalmi nóta csendül fel.

A választásokig persze még sok idő van. Jelenleg az is nyitott kérdés, hogy a két politikus közül ki fogja megkaparintani a karmesteri pálcát, és a győztes kiket fog majd elővarázsolni a vörös cilinderből. Ezeket a dolgokat azonban nem Budapesten, hanem úgyis Washingtonban és Brüsszelben döntik majd el.  

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr415262230

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mesterházy-Bajnai – Egy kényszerházasság margójára 2013.05.02. 19:39:02

Akárcsak a földigiliszták eső után, úgy másznak elő a régi garnitúra prominensei, akiket most Bajnai lobogója alatt próbálnak újként eladni.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2013.05.02. 15:23:11

" Akárcsak a földigiliszták eső után, úgy másznak elő a régi garnitúra prominensei, akiket most Bajnai lobogója alatt próbálnak újként eladni."
Pont így van, bár én némileg durvábban szoktam fogalmazni.

clegane 2013.05.02. 15:23:44

szánalmas nyökögés ez amiatt hogy a Jobbiknak esélye sincs leváltani ezt a szar fideszt. (vagy ha úgy tetszik, hatalomra kerülni.)

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2013.05.02. 16:30:08

A magyar embereknél egyszerű gombnyomással aktiválható az amnézia-funkció. 2014 elején lesz majd egy közalkalmazotti béremelés, a pedagógusoknak is dobnak majd egy kis koncot, és már biztos is a győzelem.

Ha a Fideszt le is váltja valaki, a hatalom még az övék marad, hiszen 2/3-ra lenne szükség a legtöbb helyről való leváltásukhoz.

Dzsentrisvihák 2013.05.03. 10:26:05

@clegane:

Lehet, hogy most még nincs, de hogy a Gordonka-Szarházy-Fletó triót földbe tudják döngölni, az biztos. De nem akarom nagyon a kedvedet szegni, elég ha majd a választások estéjén sírsz egy kiadósat.

@Imre Laci:

Igen, arra elég kevesen szoktak gondolni, hogy a 2/3-dal pozícióba hegesztett fidesznyikeket nem lesz olyan egyszerű kiebrudalni a közéletből...

clegane 2013.05.03. 10:31:10

@Dzsentrisvihák: sajnos nincs igazad, pedig én örülnék egy olyan ellenzéki pártnak, ami földbe döngölné az mszp-s bandát és a fideszt is egyszerre.
de hogy pont a jobbik lenne ez? hát bazmeg, nemtom mit szívsz de adjál nekem is.

Dzsentrisvihák 2013.05.03. 12:35:27

@clegane:

Majd meglátod, csak várd ki a végét.

DFK 2021.02.22. 21:34:43

Na, micsoda fordulat, a szerző a maszopos Horváth Csaba tanácsadója lett....
süti beállítások módosítása