szdsz_vesztes.jpgA múlt héten az elviselhetetlen kánikulában vágott mellbe a „lesújtó hír”, négyévnyi vegetálás után hivatalosan is megszűnik az SZDSZ. Az a párt, amely a csekély mértékig sikeres rendszerváltoztatást követő két évtizedben folyamatosan ráerőltette akaratát az országra és fertőzte a hazai közéletet.

Az SZDSZ történetét végigkíséri a mérhetetlen hatalomvágy, az általuk gyakran hangoztatott liberális szemlélet ellenére a másképp gondolkodók teljes kirekesztése és megbélyegzése. A „tárgyalásos forradalom” után szinte azonnal identitásválságba kerültek. A demokratikus alapjogokat, mint a gyülekezési, egyesülési, szólás- és sajtószabadság mind sikerült kivívni. A liberális párt így jobb híján, a különböző deviáns viselkedésformák népszerűsítésében és a hazánkban élő kisebbségek felheccelésében találta meg ideig-óráig továbbélésnek kulcsát.  Nekik köszönhetjük többek között az úgynevezett: „megélhetési bűnözés” kifejezést, melynek árát mind a mai napig vérrel fizeti meg a magyar vidék.

Szépemlékű oktatási miniszterüknek, Magyar Bálintnak hála megtapasztalhattuk milyen a liberális oktatáspolitika. Kóka János pedig a liberális gazdaságpolitikájával okozott azóta is felbecsülhetetlen károkat az országnak. De nem jártak sokkal jobban a fővárosiak sem, a liberális városvezetés dilettantizmusának köszönhetően Prága, Pozsony, és Varsó utcahosszal elhúzott a 25 éves BKV buszok kipufogófüstjében fuldokló Budapest mellett.

Az utolsó, számukra sorsfordító 2009-es EP választáson azt kérdezték óriásplakátjaikon: „Van-e 2000001 szabad demokrata szavazó?” Nem volt, még fele ennyi sem, mert még a törzsszavazóik is megunták az általuk képviselt arroganciát, erőszakosságot és korrupciós botrányokat. 2010-ben az országgyűlési választásokkor már rajthoz sem állnak, hamarosan pedig papíron is megszűnnek.

Az SZDSZ tehát 25 évnyi kártékonykodás után végleg a szeméttelepre kerül, oda ahova mindig is való volt, az általuk képviselt eszme és „értékrend” azonban itt marad. Az egykori liberális megmondóemberek úgy bújnak elő az utóbbi időben, mint a földigiliszták egy kiadós eső után.

Formálódik már az új SZDSZ, egy ideig úgy tűnt, hogy a zöld környezetvédő mázzal nyakon öntött LMP-ben fog reinkarnálódni a kimúlt szabad madarak szelleme. De végül nem így történt, a szélső liberálisok le is dobbantottak onnan, átnyergelve régi elvtársuk és szellemi példaképük Bajnai Gordon pártjába. Mint ahogy tartja a közmondás: „Szépen összefújja a szemetet a szél”. Van már ott mindenféle régi jómadár. Elég, ha az egykori TASZ-os , kendermagos Juhász Péterre gondolunk. A szívében mindig liberális Gyurcsány is örömest csatlakozna, és szívesen is látnák, de ő már menthetetlen ezért, bár fájó szívvel, de veszni hagyják. Azt is érdemes megemlíteni, hogy a teljesen súlytalan Mesterházy és a wallisos Bajnai pártharcból a régi SZDSZ-es prominensek, szinte kivétel nélkül utóbbi pártját fogják.

Akadtak - nem is olyan kevesen - olyan is, akik a Szadesz süllyedő bárkájáról a Fidesz éppen jó szelet kapó vitorlására ugrottak át. Az első renegát az SZDSZ egykori elnöke, Tölgyesi Péter volt - de ő legalább a hatalom csúcsán, '94-ben lépett le, és neki nagyjából még el is hittük, hogy egyszerűen nem akart összefeküdni a posztkommunistákkal. (Nota bene: ettől még semmivel sem lett kevésbé ellenszenves alak.) Az igazi átállási hullám csak az anyapárt teljes megsemmisülése után indult el. Nem élvonalbeli politikusokról van szó, hiszen ők alapból vállalhatatlanok voltak az elmúltnyolcév után. A holdudvar, ama sokat emlegetett "nemzeti szürkeállomány" volt az, amely időben ébredt. Így lett a Magyar Rádió élén a balliberális kormányokat gátlástalanul kiszolgáló, SZDSZ-alapító Such Györgyből a Hunnia Filmstúdió vezetője, majd Kövér László jobbkeze az Országgyűlés vezetésében. S így lehet irodája a Miniszterelnökségtől két ajtónyira a kilencvenes évek veterán gyűlölködőjének, az SZDSZ egykori nagyasszonyának, Hegedűs Zsuzsának. Persze, lehet érvelni, hogy ezek az emberek "megtértek" a nemzeti oldalra, s mi most csúnyán ki akarjuk rekeszteni őket. A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy e tékozló fiúk/lányok az első adandó alkalommal ránk gyújtják az atyai házat és lelépnek a családi ezüsttel, vissza azokhoz, akikhez mindig is tartoztak. 

Tehát a pár éve szétvert liberális bandériumok ismét kezdenek csatasorba rendeződni, a megtépázott kopott tollasokat ábrázoló zászlók ugyan végleg a szertárba kerülnek. De csupán a lobogók és a zászlósurak némelyikét cserélték le a mögöttük álló eszme és az azt képviselő hadak ugyanazok és ugyanolyan veszélyesek, mint az egykori SZDSZ esetében. Egyre erősödő hatalomvágyuk mellett mára az engesztelhetetlen bosszú is hajtja őket. Semmit sem változtak és tanultak, ha visszatérnének a hatalomba pont ott folytatnák az ország lezüllesztését és szétrablását ahol pár éve abbahagyták.

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr855432563

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Az SZDSZ nem vész el, csak átalakul 2013.07.30. 15:00:01

Azt is érdemes megemlíteni, hogy a teljesen súlytalan Mesterházy és a wallisos Bajnai pártharcból a régi SZDSZ-es prominensek, szinte kivétel nélkül utóbbi pártját fogják.

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.30. 10:52:04

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zolcsi67 2013.07.29. 20:22:12

Szerintem a paranoiát hagyjuk meg a (rothadó Nyugat ópiumának) ballibeknek, nem kéne erről az oldalról is felvenni a kocsonyaformát. Jönnek, hát jönnek. Mi jobbak vagyunk, erősebbek? Mutassuk meg. Pont. Nyafi nélkül - nem kell ide a "jajj, jönnek a szadeszosok". Elég, ha ők visítoznak, hogy "jönnek a náciiiik", nem?

sztd 2013.07.30. 12:16:17

Szerintem hagyni kellene az egykori SzDSz-t. Kimúlt, levonta a tanulságot, ennyi. (A JESZ-ként folytató egykori MDF még erre sem volt képes). A tagjaikat és a szimpatizánsaikat nem végezték ki, nem is nagyon emigráltak, így ma is köztünk élnek, míg meg nem halnak. Ez szerintem így természetes.

Engem sokkal jobban érdekel az, hogy hogy alakulhatott ki a ballib oldalon olyan erős magyargyűlölet? Ez szerintem a döntő kérdés nem a filozófia. Én készséggel elhiszem, hogy valaki jobbnak gondolna egy melegházasságot lehetővé tevő Magyarországot, és amikor ilyenért küzd hazaszeretetből teszi. Kártékony amit egy ilyen tesz, de sok mindenkinek vannak káros ötletei, és ettől még lehet benne hazaszeretet.

Nem jellemző mindenkire, és ilyen szempontból nekem fontos a különbségtétel:
- Az LMP-re egyáltalán nem jellemző, sőt!
- Az MSZP és az Együtt-PM ingadozik, de a vezetőik eddig következetesen nem engednek az ilyen irányú csábításnak. Ezt szerintem fontos értékelni, mert különben elgyengülhetnek az ilyen küzdelemben.
- A DK (és talán a Milla) következetesen magyargyűlölő alakulatok. Az ilyen érzelmű SZDSZ-esek is jelentős számban mentek oda.

Szóval az SZDSZ-szel nem a liberalizmusa vagy a hatalomvágya volt a legnagyobb baj. Az utódoknál is tegyünk különbséget!

Dzsentrisvihák 2013.07.30. 12:54:47

@sztd:

"Az MSZP és az Együtt-PM ingadozik, de a vezetőik eddig következetesen nem engednek az ilyen irányú csábításnak." - Ez most komoly? Inkább el sem kezdem sorolni, mennyiszer ingadoztak már annyira, hogy ez az állítás hamuba sült baromság legyen...

"Szóval az SZDSZ-szel nem a liberalizmusa vagy a hatalomvágya volt a legnagyobb baj." - A magyargyűlöletük részben liberalizmusukból eredt, a gazdasági/politikai visszaéléseik hatalomvágyukból. Akkor mégis, miről beszélünk...?

Az utódok szintjén pedig miért kellene különbséget tennünk? Én ugyanúgy szívesen látnám Kóka Janit kötélen lengedezni, mint Gusztost (tényleg, ő vajon mikor alapít pártot?), Pető Ivánt, vagy Kunczét, vagy Fodor Gabikát semmi különbség nincs köztük.

Ahogy az MSZP összes mocsokládája, és az E2014 is mind ugyanarról a tőről metszett bagázs, eltérő csomagolásban.

Egyedül talán az LMP-nek volt egy vállalható húzása, az is csak annyi, hogy Schiffer nem állt be Bajnai mögé, meghiúsítva ezzel a nagy baloldali összeborulósdit...

A Szadesszal azért érdemes foglalkozni, mert az átlag magyar választónak sajnos olyan rövid az esze, hogy hajlamos elfelejteni, mitől is fordult fel a gyomra 2006-ban (a Fidesz nagyon rajta van, hogy a zemberek visszasírják azt az időszakot...).
Néha még a radikális szavazótábort is emlékeztetni kell az ilyen apróságokra, nemhogy azokat, akik pl. csak most kezdenek el politizálni, vagy jövőre szavazhatnak először (újszülöttnek minden vicc új, ugye).

sztd 2013.07.31. 09:12:06

@Dzsentrisvihák:
"Inkább el sem kezdem sorolni, mennyiszer ingadoztak már annyira, hogy ez az állítás hamuba sült baromság legyen..."
Pedig nem ártana.

"A magyargyűlöletük részben liberalizmusukból eredt,"
Ez biztosan nem igaz. A magyar elég individualista hozzáállású nép, ahol 4 ember 5 pártot alapít. A liberalizmusukból nem eredt volna magyargyűlölet. Az teljesen máshonnan eredt.

"a gazdasági/politikai visszaéléseik hatalomvágyukból."
Minden politikai erőnek van hatalomvágya, és mindenhol van visszaélés is, ha hatalomhoz jutnak. A mértékek eltérnek, de a hatalomgyakorlók néhány csatolmánya mindig belekeveredik ilyesmibe. A kérdés, hogy mit tesznek utána?

"Az utódok szintjén pedig miért kellene különbséget tennünk?"
Azért, hogy az eltérő minőségű fejlődési irányoknak eltérő esélyt biztosítsunk (amennyire tőlünk telik). Ne csak rajtuk múljon, hogy kik az esélyesebbek.

"az is csak annyi, hogy Schiffer nem állt be Bajnai mögé, meghiúsítva ezzel a nagy baloldali összeborulósdit..."
Azért volt még egy pár:
- temerini esetben a vajdasági magyarok melletti következetes kiállás
(úgy általában nem ijednek meg attól, hogy határon túli magyarokhoz menjenek, velük kommunikáljanak, adott esetben értük kiálljanak)
- nemzetbiztonsági iratok nyilvánosságának a követelése
- a pártfinanszírozás rendezésének a következetes (és önmagukon nagyjából megvalósított) követelése

"A Szadesszal azért érdemes foglalkozni, mert az átlag magyar választónak sajnos olyan rövid az esze, hogy hajlamos elfelejteni, mitől is fordult fel a gyomra 2006-ban"
Az SZDSZ történelem. Akit nem érdekel, azt nem fogja meghatni, hogy volt. Ezért kell az aktualitásokra reagálni (értékrendi következetességgel), mert 10 év múlva tökéletes mellébeszélés lesz, hogy mi volt 2006-ban.

Veridicus76 2013.07.31. 13:03:00

Az SZDSZ nem egy párt, hanem egy létszemlélet, ami hol puritánként, hol jakobinusként, hol Jászi Oszkárként, hol Kun Bélaként, hol Zsolt Bélaként, hol meg Tótawéként jelenik meg, persze Heller Ágnest se felejtsük ki! Az SZDSZ ma is él és virul, ott van a Fideszben, az MSZP-ben, a DK-ban (leginkább ott), az E2014PM-ben, a mindenféle kis ballib törmelékpártocskában, és főleg ott van a mindennapi tudatformálásban. Ott van a mindennapi bunkóságban, részvétlenségben, embertelenségben, kíméletlenségben, a mások eltaposásában, diadalmas legyűrésében, a verseny megkérdőjelezhetetlen dogmává vált életellenes őrületében, a kizárólagosságot magának vindikáló individualizmus kirekesztő voltában, a politikai paletta minden szegmensét jellemző pökhendi arroganciában, az alázat, a szerénység teljes hiányában, a politikailag vagy gazdaságilag nem hasznosítható kulturális vagy bármilyen emberi teljesítmény gúnyos kiröhögésében, adott esetben gyűlöletében, az érdek nélküli létharmónia páriává tételében, az "én, itt, most" embertelenségében.

Veridicus76 2013.07.31. 13:06:21

Ja, és ez a mindennapi SZDSZ-létszemlélet sajnos felbukkan a Jobbik holdudvarában is. Manapság ultraliberális gondolkodású és életvitelű emberek is lelkesen nemzeti radikálisnak vallják magukat, akkor is, ha radikalizmusuk adott esetben puszta tagadásból, hogy ne mondjam, gyúlöletből áll. Ez bizony maga a hamisítatlan SZDSZ. Bármilyen valóságos társadalmi változás ott kezdődhet csak el, hogy mindenki egyénileg jó mélyen magába néz, magába száll, és tudatosan leépíti önmagában a rosszat.

Albu 2013.11.15. 01:50:08

Két hónapja rendszeresen járok ide az oldalra, és néha szemezek a régebbiekből. De nem emlékszem, hogy találtam ide.

Most olvasom a cikket, és még a hozzászólásokra is emlékszem! Lehet, hogy itt kezdődött. : )

Amúgy igencsak felhígult az oldal. Régebbi cikkeknél, mint itt is, még érdemes volt minden hozzászólást elolvasni.

elektrodinamika 2013.11.17. 10:03:06

"Régebbi cikkeknél, mint itt is, még érdemes volt minden hozzászólást elolvasni. "
Most is "érdemes", mert az állatkert lakóiról, és észbeli képességeikről ad részletes tájékoztatást!

De konkrétabban arról a társadalomról amelyik a "módszer"-váltás után még HÁROMSZOR húzza magára a bolsevistákat, ahelyett, hogy még az írmagjukat is elzavarná, arról mutat torzítás nélküli tükröt!

Szúrófény 2014.07.02. 06:15:58

@Dzsentrisvihák: Kik is a Szabad(elvű) Demokraták?
Szabó Dezső író cikkei nyomán.

„A közéletben súlyos tehetségű morális embert veri az immorális, minden ordításra kapható, ezerfogú éhes emberbestia. És megszületik a szervezett gyilkosságok, rablások a morállá konszolidált bűnök, hazugságok és perverzitások irtózatos szisztémája, a világtörténelem legóriásibb arányú haláltánca: a korlátlan szabadverseny, a polgári kapitalista demokrácia, a zsidónak megígért nagy történelmi szüret… Legáltalánosabb formája a politikai szabadverseny elvének: az állam minden felnőtt tagja választhat, és választható.
De egyszerre felhemzsegnek a műveletlen, semmi lelkiismereti törvénytől meg nem kötött, vad politikai kalandorok, elszánt éhes politikai apacsok, akik a törvények dzsungelében könyörtelenül gázolnak át mindenen szilaj étvágyuk kielégítésére. És ezek jobban tudnak ordítani, ezek mindent tudnak ígérni a nép őselégületlenségének, ezek a végsőkig tudják nyargalni az aktuális jelszavakat, mert a becsületes lehetőségek, hazafias aggódás és a felelősség nehéz érzése nem köti őket. (a népképviselet problémája cikkből)
A liberális tábor, mint a páncél a harcos testét, a nemzetközi imperialista zsidó tőke testét vértezi. És így az a hallatlan történelmi humor kerekedik a vizsgáló megfigyelésébe, hogy a kizsákmányoló, elnyomó, imperialista nagytőke a szocializmus, a szociális igazság, szabadság és a gazdasági elnyomottak nevében hirdet harcot a kizsákmányoltak, a megrablottak, a nincstelenek tábora ellen.
Az egyik igazság a „liberális” tábor lényegét mutatja meg. A világtörténelem egyik legzseniálisabb ténye volt az, mikor a világuralomra törő vér szerint imperialista és kapitalista zsidó faj az emberi elégületlenséget, a szociális forradalmat tette hódítása eszközévé
Hirdet szocializmust, szabadságot, kommunizmust, új gazdasági világrendet, világmegváltást, hogy a kihasználtak nagy tömegeit a maga imperializmusa eszközévé tegye.
Hogy a kommunista, a szocialista, a forradalmár zsidó csak előharcosa, élő tankja zsidóságnak, s győzelmük esetén meghamisítják a kommunizmust, megsemmisítik a szabadságot, széttörnek minden szociális jogot, a proletárt csak vak eszköznek tűrik meg, s szocializmusuk nem más, mint átmenet egy új most már az egész faj szélesebb alapjaira fektetett kapitalizmus világuralmi berendezkedésére.
Ebből három dolog következik: Szabó Dezső ráérzett a globalizációra, ezt se tanították a pártiskolán, és nem véletlenül volt indexen!
süti beállítások módosítása