Magyarországon, ha valaki megpróbálja megvédeni nehezen megszerzett saját tulajdonát, akkor könnyen szembe találhatja magát a törvény szigorával. Ezt a keserű igazságot most az a vácszentlászlói szőlősgazda is megtapasztalhatta, aki a gyanú szerint némi fagyállóval ízesítette meg a borát, miután megunta, hogy naponta lopnak belőle. Most emberöléssel vádolják.

emberoles.jpgA fagyálló és bor házasítására végső elkeseredésében került sor. A rendőrségben nem bízott, az utóbbi években már nem is tett feljelentést, mert teljesen fölösleges időpocsékolásnak vélte. A tolvajok eközben egyre szemtelenebbé váltak. Nemcsak a borát dézsmálták, hanem vittek mindent, ami mozdítható volt. A legnagyobb természetességgel mesélték az áldozat rokonai a sajtónak, hogy rendszeresen járnak lopni, ha szükségük van valamire. Megszokták, hogy a törvény rájuk nem vonatkozik.

Bizonyára sokan emlékeznek még arra, hogy a liberális eszméket valló szépemlékű Kuncze Gábor korábbi belügyminiszter ajándékozta meg az országot a „megélhetési bűnözés” fogalmával, melynek köszönhetően zöld utat kaptak a piti tolvajok. Az általa bő évtizede kiszabadított szellemet azóta sem sikerült visszazárni a palackba, sőt a kiengedett Gin teljesen kezelhetetlenné vált. Ha még el is fogják a rendőrök a kisebb bűncselekmények elkövetőit, azok a legtöbbször megússzák a felelősségre vonást, vagy jelképes büntetést kapnak. Ettől pedig egyre magabiztosabbak lesznek, a terménylopások után jönnek a súlyosabb erőszakos bűncselekmények. Végül néhányukat annyira felbátorítja a magyar igazságszolgáltatás töketlenkedése, hogy a brutális emberöléstől sem riadnak vissza.

Az elsősorban a kelet-magyarországi régiót sújtó, de lassan az egész országban a mindennapokat színesítő kisebb-nagyobb vagyon elleni bűncselekményeket többségében már régen nem a napi betevő megszerzése érdekében követik el. Eklatáns példa erre a vácszentlászlói gazda esete, akinek főleg a borospincéjét fosztogatták. Nem vagyok okleveles táplálkozási tanácsadó, de azért azt én is meg tudom még mondani, hogy 40 liter bor nem feltétlenül szükséges a napi létfenntartáshoz.

Annak ellenére, hogy a hatóságok képtelen arra, hogy a biztonságunkat szavatolják, attól az alapvető jogtól is megfosztanak minket, hogy megvédjük magunkat és értékeinket. Lassan oda jutunk, hogy már a rágcsálók elleni mérget sem lehet otthon tartani, mert azért is mi felelhetünk, ha a betörő véletlenül megeszi azt. A bűnözők jogai, pedig tudjuk jól, hogy mindennél fontosabbak, azokat tiszteletben kell tartani. Talán épp itt lenne az ideje változtatni ezen a felfogáson.

Abba is érdemes belegondolni, hogy mi lett volna, ha Szent László királyunk az elharapódzó lopásokat a sértettek megbüntetésével kívánta volna orvosolni? Ez az út már ezer éve is járhatatlan volt, ahogy most is az.

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr315622088

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Jogos védelem 2013.11.09. 19:25:13

 Az éjszaka kellős közepén váratlanul ránk rontó betörő esetén nincs túl sok időnk mérlegelni, hogy vajon a bűnöző az életünkre tör-e, vagy csupán megtakarított pénzünket és értékeinket kívánja eltulajdonítani. Még mindig él a közvélekedés világsz...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gál Ilona 2013.11.09. 17:54:46

Minden szavával egyetértek.

Félkifli 2013.11.09. 19:42:12

Erre lehetne mondani:
És mi van ha fagyállót kevert a borába? Az az ő bora, ő így szereti inni, fagyállóval.
Ha meg a sötét pincében tetten érte és agyonverte volna a tolvajt, akkor az meg önvédelem? Idióta jogalkotók!
Ott hibázott a gazda, hogy nem helyben vágta bele a kapát, majd temette el a hátsó kertben, így kiderült a dolog. Egyébként legalább a hordót elégethette volna, amiből ellopták a bort, senki se tudta volna bebizonyítani, hogy ő pancsolta bele a mérget és nem a féleszű delíriumos tolvajok.

Viszont végre lehet hajtani a dolgot "szabályosan és törvényesen" is. Hagyhatta volna a bort, hagy termeljen egy kis szénmonoxidot a pincébe, (persze ennek veszélyeire figyelmeztető felirat a bejáraton - tolvajék úgyis lesza..rják), reggel meg "csodálkozva" lehet hívni a rendőröket meg a mentőket (ez utóbbiakat mondjuk úgy feleslegesen, csak a halál megállapítása végett).
Problem solved.

Férgekkel féreg módjára.

Mitzimackó 2013.11.09. 20:16:20

"melynek köszönhetően zöld utat kaptak a piti tolvajok" HÁROM ÉS FÉL ÉVE A BIRKAKÉTHARMAD TÖRVÉNYGYÁRI SZAVAZÓGÉP van hatalmon, talán nem kéne Kunczét ekézni meg elmúttnyócévezni! ahogy visszamenőlegesen lehetett törvénykezni a "fátlan végkielégítések" ügyében (hogy az anyja picsájába kapta meg mégis Szász a 220.000.000-t?)ezt is el lehetett volna intézni egy kalap alatt a kurva sürgős állampolgársági törvénnyel, amivel kapcsolatban persze végig összevissza hazudoztak.

innerchild (törölt) 2013.11.09. 20:25:55

És csodálkoznak rajta, hogy épeszű ember nam akar ebbe az országba gyereket szülni.
Ide? Azért, hogy becsületes emberként a semmirekellő mihaszna szarháziakat eltartsa?
Ugyan már. Kösznet a ballib 8 évének hogy ránkszabadították a férgeket. Ez nem egy démon a palackból, hanem a bűnözők totális inváziója. Rosszabb mint a sáskajárás.

házelnök 2013.11.09. 20:30:56

Én úgy tudom, hogy a belügyminiszter a kéthétalattrendetrakó Pintér.
Ha az orbánklán lophat, a másik miért nem?

házelnök 2013.11.09. 20:32:09

Ja, védeni kell őket, rajtuk múlik a választás eredménye.

toportyánzsóti 2013.11.09. 20:38:58

Liberális kormányunk van ezek szerint évek óta?!Sikerült megint a jobber kultúrfölénnyel lenyűgözni.Remélem nem hiszed magad ép elmének.

elektrodinamika 2013.11.09. 21:01:23

Nem kell mástól lopni! Tudomásul kellene már venni, ez nem a Balkán! Bementb egy idegen házba , nem először, és most elqrta! "Nem kicsit, nagyon!"
Úgy kell neki!
Más normális embernek eszébe nem jutna lopni! Borvidéken élek, de el nem tudom azt képzelni, HOGY BEMEGYEK EGY IDEGEN PINCÉBE ÉS LESZÍVOK A BORBÓL , ÉS ELVISZEM!??!! EGY CSEPPET SEM SAJNÁLOM!
A kutyám ha elpusztulna az iránt több sajnálatot éreznék. Megérdemelte.

vjo 2013.11.09. 21:26:49

Megyünk lefelé, de van még lejebb is! Koccintsunk a gazdával fagyálóssal!

quisum 2013.11.09. 21:34:37

Minek vallotta be, miért nem takarította ki a hordót stb.
Nem Kuncze indította el a lavinát, hanem ilyen az ország állapota, velejéig rohadt.
Egyébként egy rendőri vezető feltette nekem pár éve akérdést, hogyha már minden pénzem, kölcsönöm elfogyott, mindent kikapcsoltak és elvittek, otthon kisgyerekek, asszony éhezik, mit tennék? Jobb nem belegondolni. Természetesen most nem a borra célzok. "Tiszta szívvel betörök, ha kell embert is ölök."...

Zolcsi67 2013.11.09. 23:01:30

@innerchild: "És csodálkoznak rajta, hogy épeszű ember nam akar ebbe az országba gyereket szülni."

Rossz hozzáállás, pont az ellenkezőjét éred el vele, mint szeretnéd. NEKIK ugyanis nincsenek ilyesfajta gátlásaik, és ha TE ezért nem alapítasz családot, pont ŐK lesznek egyre többen és többen. Nem óbégatni kell, hanme a magad módján és lehetőségeivel megváltoztatni, ha nem tetszik valami.

"Ha meg akarsz csinálni valamit, megoldást keresel. Ha nem, akkor kifogást."

2013.11.10. 00:32:26

OK, tehát a kuncze a hibás
tisztelt jobbantak mondjatok egy időpontot amikortól ilyen ügyekben "pintér" a hibás

kisQtya 2013.11.10. 01:46:16

@quisum: Én pl. dolgoznék. Igaz, most is dolgozom, pedig kölcsönöm sincs, semmit nem kapcsoltak ki és senkim se éhezik.
Lehet, hogy ez a dolgozás miatt van.

kisQtya 2013.11.10. 01:53:31

@h.kovacs: Ugyan, ne hülyéskedj már! Szándékosan adták alájuk a lovat, Borsodban úgy jártak a nagynéném kertjébe, mint a boltba. Vittek csirkét, tojást, krumplit, hagymát, uborkát.

Hívta a rendőröket, azok pedig megmondták, hogy menjen be a házba és zárja magára az ajtót, ha jót akar.

Nyolc évig tobzódtak, felnőtt egy generáció, amelyik lop bevásárlás helyett akkor is, ha van pénze. Hogy röhöghessen a hülye gádzsin, aki izzadva túrja a kertet.

schlumbergerna 2013.11.10. 02:12:14

A rejtett munkaerő-tartalék egy fővel kevesebb.
Nem is tudom...

Dzsentrisvihák 2013.11.10. 03:54:30

Jaaaaaaaaj, szegééééény rozmár elvtárs, Kuncze Gááááábor, ekéééézik szegényet, jaaaaaaaj... Ezt már csak józsefattilávallehetgyógyítani, jaaaaaaaj...

Akinek ebből a bejegyzésből ennyi párolog le, azt szívesen látom magamhoz némi borkóstolóra. Maradandó élmény lesz, ígérem.

toportyánzsóti 2013.11.10. 07:31:04

3500-al több rendőr sem csinál semmit pedig évek óta bűnözget ott ez a csapat,csak a traffipax lett több meg a büntetési tételek?!Magyarirtó hülyegyerek minden féleszű jobber selejt!Fogalmatok sincs a bűnüldözésről,csak az állati ösztönök irányítanak ész helyett.

mitmiért? 2013.11.10. 08:54:25

Szent László annyira volt magyar, mint egy zsido anya es egy magyar apa fia, ugyanis a mama lengyel volt. Mondjuk ugy, az anya tuti. Az Árpád-ház, mint magyar uralkodóház egy mítosz. Különben gratulálok h sikerült megint cigánykérdést csinálni az ügyből. A gazda bűncselekményt követett el, azert tette a borba a fagyallót, h megleckeztesse a tolvajt, azaz szándéka kiterjedt az emberölésre, mert elfogadta az a lehetőséget, h aki beleiszik, az meghal. Ez szándékos emberölés, tessék elolvasni a btk-t es y tankönyveket. Lett volna más megoldás is, cselekedete védhetetlen.

mitmiért? 2013.11.10. 08:57:19

Gerő András: „Árpád-házi uralkodóink a visszavetített nemzetfogalom jegyében nem felelnek meg azoknak a követelményeknek, amelyek mentén úgymond magyarnak lehet őket tekinteni. Még csak Árpád-házinak sem tartották magukat – ezt is az utókor találta ki. Hivatalos nyelvhasználatuk a latin volt, s nem a magyar, magánvilágukban pedig vélhetően többes nyelvhasználat jellemezte őket. Megítélésem szerint abból kell kiindulnunk, hogy mindegyik király az anyjától tanulta a nyelvet, vele is akart beszélni. Uralkodóként az országot, a királyságot jelenítették meg, és nem a nemzetet. Származásukban – különösen az idő előrehaladtával – etnikailag egyre inhomogénebb képet mutatnak.”

2013.11.10. 09:41:12

@Mitzimackó: Hogy mit kéne, vagy mit nem kéne azt nem te döntöd el!
Kuncze különben nem a dicsőséges nyolc évben volt belügyes hanem a Horn alatt és akkor bírta mondani hogy "tanuljunk meg együtt élni a bűnözéssel". Csodás nem? Ez egy belügyminiszter!
Esetünkben is a rendőrség impotenciája a fő kulcselem, sorozatosan betörő szemétládákat nem tudnak kivonni a forgalomból, persze hogy felmegy a "parasztban" a pumpa és feljavítja a borát! Különben szerintem az emberölés mellett nem ártana még borhamisításért is elkapni a pasast!
(miután van tapasztalatom abban hogy mekkora hülye kommentelők vannak hozzáteszem hogy ez csak vicc volt)

Gery.Greyhound · http://greyhound.blog.hu 2013.11.10. 10:06:59

Felvet egy érdekes kérdést ez az ügy.

Ha egy fizika- vagy kémiaprofesszor a saját, zárt garázsában nagyfeszültségű cuccokkal vagy mérgező anyagokkal kísérletezget, és oda valaki jogszerűtlenül behatolva balesetet szenved, ki a hibás?

Carada 2013.11.10. 11:00:43

Tényleg vicces, hogy a poszt írójában fel sem merül, hogy a három és fél éve korlátlan törvényhozási lehetőségekkel rendelkező deklaráltan rend- és munkapárti (semmi elfajzott liberalizmus vagy dekadencia!) kormányunknak bármilyen felelőssége lenne a kialakult helyzetben. Vicces, vagy szánalmas... Én már eldöntöttem, melyik.

elektrodinamika 2013.11.10. 11:18:28

@mitmiért?: És a gazda a bűnös???
Nem kell lopni mások pincéjéből, és senki sem lesz "mérgezett"!!
Még a cigány tolvajok sem.

vjo 2013.11.10. 11:40:29

Egyetlen baller sem különb egyetlen jobbernél sem. Ezt a hatalmas ürülékhalmazt közösen hoztátok össze, melyet aztán egypár történész-politikus még meg is ideológizál. A lényeg pedig, hogy a tolvaj keményen elvitte a balhét. Aki pedig nem védi javait, lak és élettere sérthetetlenségét, az gyáva és mint a közmondás tartja, a gyáva népnek ...!

Béres György 2013.11.10. 12:26:36

A gazda most a lustaságáért fizet.Mivel rendszeresen törtek be hozzá, egy -két estét kellett volna rászánni, elbújni a sötétben, és egy baltával agyonütni.Ez teljesen jogszerű lenne.
Mondjuk azt én sem értem miért nem semmisítette meg a hordót. Most minősített emberölésért,gyilkosságért fog ülni.Az előre megfontolt szándék egyértelmű, hiszen a fagyállóval nem megakadályozni akarta a lopást, hanem a tolvajt megbüntetni. Az meg hogy csak kórházba akarta juttatni a tolvajt, és nem a temetőbe nem mentség.

kuszkusz1 2013.11.10. 13:48:47

Teljesen egyetértek a blogban foglaltakkal.

De még csak pikírt megjegyzést sem lehet tenni a szegény elnyomott, megfélemlített kisebbség dévajabb tagjaira anélkül, hogy a fejedhez ne vágnák, hogy "rasszista vagy".

Pedig nem a származás az ok, a barnásabb bőrszín amiért az ember ellenszenvet érez a kisebbség jónéhány tagja iránt, hanem a viselkedésük.

De az ellenzéki oldalon ezt nem képesek felfogni.

(Ja. Én nem vagyok jobboldali, baloldali vagyok - politikailag hontalan.)

kuszkusz1 2013.11.10. 13:56:42

Kíváncsi vagyok mi lesz holnap. Meg kéne szavazni az ároktői bandára szabott törvényt - ha már idáig töketlenkedtek a szervek az előzetesben tartásukkal - na, kíváncsi vagyok mi lesz.
Mert ehhez kellenek ellenzéki szavazatok is momentán.

Kihasználja-e az ellenzék, hogy betarthat Orbánnak, vagy megakadályozzák inkább, hogy az a mocsadék kiszabaduljon a börtönből, ez itt a kérdés.

Én sajna arra tippelek, hogy az ellenzék inkább szabadon ereszti az ároktői rohadék sorozatgyilkost.

willdattaa 2013.11.10. 15:36:28

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Amit a tehetetlen orbánista erőszakmonopólium nem tudott megtenni, a környéket félelemben tartó bűnbandát elkapni, azt a fagyállós gazda egyedül megtette, a kórházba került tolvajoknál tartott házkutatások során temérdek korábban ellopott holmi került meg.
Amikor a rendőrség nem teljesíti kötelességét, az az egyenruhás bűnözés.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

vontod75 2013.11.10. 18:42:53

Kedves poszter!
1. Kuncze '94-'98 között volt belügyminiszter. Azt az időszakot inkább 15 évvel ezelőttinek kellene titulálni, mint bőtízévezni.
Azóta I. Orbán, Medgyessy. Gyurcsány, Bajnai és II. Orbán kormány váltotta egymást. Ráadásul az utolsó laza parlamenti kétharmaddal. Talán Kuncze "érdemei" mellett meg kellene kérdezni, hogy mégis mi a lószerszámot csinálnak a "kéthétalattrendlesz" szlogenen túl. Aztán talán felvetődik a kérdés, hogy az igazságszolgálatatási rendszerből miért csak a rendőrség van kiemelve az ítéletek milyensége okán. Tessék már leírni, hogy a bíróságok nem ítélik el őket, illetve a szent ügyészi vádemelési eredményesség okán bírói szakba se kerülnek büntetőügyek...

kuszkusz1 2013.11.10. 19:58:12

@vontod75:

A kérdés nem nekem van címezve, de már én is merengtem rajta.

Egy kézenfekvő válasz van arra, hogy miért nem csukják le a hm...izé...megélhetésieket akik nótóriusan, magától értetődő módon veszik el azt ami a másé és egyre inkább, ha ezt még lehet egyáltalán fokozni. Sajna, azt hiszem még lehet.

Nincs a világon akkora börtön ahová ezek beférnének! Hát most gondoljuk el, hogy minden tolvaj ci....izé....megtévedt kisebbségi honfitársunkat lecsuknak...hol férnének ezek el?!

vontod75 2013.11.10. 23:17:51

Egyáltalán nem kellene lecsukni az összes megtévedt magyar állampolgárt. A cselekmény elkövetésétől a leghatékonyabban az azonnali és legfőképpen elkerülhetetlen büntetés tart távol. Az hogy valaki akár 15-20 bűncselekményt is elkövethet és még mindig nincs börtönben pont nem segíti elő a közbiztonság javítását. Személy szerint én összeszedném mindazon módszereket melyet valamelyik európai állam alkalmazott már ezzel a érdekes viselkedési kultúrájú csoporttal szemben és azokat együttesen alkalmaznám. Másrészt tudjuk, hogy egyes társadalmi csoportokban hovatovább a férfi érés egyfajta a vizsgája a börtön. Én például tűzzel vassal irtanám a bevonulóbulikat, a szabaduló bulikat.
És ezeket a pontokat bevezetni:
1. A családi pótlék pénzben nem kifizethető. Azt a gyermek/ek étkeztetésére, tankönyvekre, üdültetésére, sportolására stb. kell felhasználni. A gyermekek számláit az önkormányzat kezeli. A gyerek az iskolában (ált.,közép) megkapja a reggelit, ebédet, uzsonnacsomagot, (ahol nincs konyha egy "food" cégtől) egységes iskolai formaruhát, tankönyvet, füzetcsomagot, tornafelszerelést, kirándulást. Óvoda és bölcsőde szintén ebbe a kategóriába esik. Iskolabusz rendszer bevezetése. 8. osztályig kötelező tanulószoba iskola után, ahol a gyermek felkészül a másnapi óráira.

2. Az iskolákban felfegyverzett biztonsági őrök, akik csírájában képesek elfojtani az iskolák, tanárok, diákok elleni atrocitást.

3. Szociális segély megszüntetése. Helyette közmunka után járó juttatás bevezetése.

4. Szabálysértési értékhatár leszállítása 1000 forintra.

5. Pozitív megkülönböztetés azonnali megszüntetése. (Vallási, etnikai hovatartozásra hivatkozás nem mérvadó. Az egyenlőség elve.)

6. Aki a 14. életévig nem képes elvégezni az általános iskolai tanulmányokat, internátusba, illetve felzárkóztató iskolára kötelezve.

7. Büntethetőségi korhatár leszállítása 10 évre! Szülői felelősség, büntethetőség a szülő felé. (Gyermekbűnözés megelőzése. Lásd Svájc)

8. Lakáshoz jutás feltételei: Rászorultak új lakáshoz jutása:

A lakáshoz jutó felelősséggel tartozik az ingatlan állagmegóvásáért! Amennyiben rászorultsági alapon, mint bérlő, jutott a lakáshoz, tulajdonosi előjogokkal nem rendelkezik. A lakást lakhatja, átalakítási jogok nélkül. Bármilyen átalakításért büntetőjogi felelősséggel tartozik. A szociális lakáshoz jutó köteles, a kiutaló által meghatározott havi megtakarítást befizetni. Amennyiben erre nem hajlandó, azonnali kilakoltatással sújtható.

9. A színesfémkereskedelem állami monopóliumba vétele.

10. A családi pótlék első két gyermeknek alanyi jogon jár. (Lásd 1. pont.), a harmadik gyermektől adóvisszatérítés igényelhető.

11. APEH ellenőrzés kiterjesztése a munkanélküli, illetve segélyből, közmunkából élőkre.

12. Életfogytiglani büntetés felemelése min. 200 évre!

13. Háromszorosan visszaeső büntetése automatikusan életfogytiglanra változik. Lásd 12. pont.

14. Büntetésvégrehajtási intézményekben "konditermek" "tévészobák" azonnali megszüntetése. Helyettük tantermek, könyvtárak létesítése, és az elítéltek oktatásra kötelezése. Az elemi iskola elvégzése, és min. egy kitanult szakma nélkül egy elítélt sem szabadulhat! Amennyiben erre nem hajlandó, a büntetési tétel addig hosszabbítható, még ált. iskolai tanulmányait el nem végezte, és minimum egy szakmából nem szakmunkás vizsgázott! A levizsgázottak elhelyezkedésének elősegítése.

15. Szabálysértési értékek összevonása, pontrendszer."

kuszkusz1 2013.11.11. 09:16:23

@vontod75:

95%-ban egyetértek!

Kissé szigorú vagy, de ez érthető.

Egy ponton vitatkoznék: a arra érdemes, törekvő, tisztességes cigányembereket jobban segíteném a többségieknél, mert cigánynak lenni hátrány.
Na nem ezért mert a csúúúúnya többség veleszületetten rasszista, hanem az okból, hogy a sajátos viselkedésű honfitársaink - vö. olaszliszaki lincselők, zámolyi gyilkosok, ároktői mocsadékok, stb. - az egész kisebbségre rossz fényt vetnek.
Az ún. rasszizmusnak ők az okai, amely az esetek túlnyomó többségében nem előítélet hanem fájdalmas és keserves tapasztalat.

De nem szabad mindenkit egy kalap alá venni, rendes, igyekvő, tisztességes, tehetséges cigány honfitársainkat segíteni kellene, de azokat akik nem ilyenek és - nagyon nem! - azokra az általad felsoroltakat kellene vonatkoztatni.

Mingyá' magukhoz térnének ám sokan!
Tudnának ezek rendesen is viselkedni, de politika gyávaság/ostobaság okán nagyon el vannak kapatva.

Ja. Még valami. A rasszistázókat, akik állandóan nyüstölik a népeket, hogy miért nem szeretik az cigányokat - általánosságban - azokat úgy odaköltöztetném a dévajabb honfitársaink mellé mint a sicc!

Tanyasi-1 2013.11.11. 10:14:28

Tisztelt mindenki! Gondoltatok már arra, h milyen egyszerü megoldás a DERES!!! Akit bizonyíthatóan lopással vádolnak vagy tettenérnek, huszonöt botütés a pláza közepén nyilvánosan! Nem etetni az adófizetök pénzén! Ha elsöre nem is, késöbben biztos meggondolnák a "megélhetési bünözés-t"! ( Ja és mondjuk, ha a politikus lop azt is!) Nem hiszem, h kevésbé humánus, mint mikor a 85 éves nénit az ágyában agyonverik!

Tombstone 2013.11.12. 08:25:44

Az Országgyűlés eltörölte az előzetes letartóztatás felső korlátját a kiemelkedő súlyú bűncselekményeknél. A javaslatot ellenezte az MSZP.
A fagyállós eset óta pedig volt ugye a szendrői és a kecskeméti eset.
Nem igazán kellene hupákolni itt egyetlen ballernek sem.

vjo 2013.11.12. 09:03:48

Az elmaradt rendszerváltás következménye, hogy az álamaparátus igazságszolgáltatói ágában is áll az idő, maradtak a pártálam hű katonái, akik esküdt ellenségei a haladásnak. Ehhez jön még a korrupció, az anyagiakkal történő nyomásgyakorlás, mely már a nyomozati szakaszban is megjelenhet.
A regnáló hatalom, mely az egykori MSZMP jobboldala, már 1998-ban válthatott volna, de ahogy O.V. akkor fogalmazott, az több volt, mint kormányváltás, de kevesebb, mint rendszerváltás!(Antal József az első mulasztó.)A múlt pedig tovább él, az utódok ugyan abból az alomból valók, nem kell csodálkozni semmin!

Peter Pelenyi 2013.11.12. 13:14:22

@vontod75: En is ugy erzem talan egy kicsit szigoru es talan gazdasagilag nem teljesen finacirozhato. De alapjaba veve elkebzelheto.

Peter Pelenyi 2013.11.12. 14:13:36

@Tanyasi-1: Hat te mitkeresel it? Nem kell mingyart agyonverni."Nem etetni az adófizetök pénzén!" Te most viccelsz?
Akkor adjal neki munkat vagy tanitasd ki.
Es ha az alam ezt nem tudja elerni akkor retegjEs zard a boroshordot. mert nem leszel biztonsagba az utcan.
Mindenki nyafog hogy az en adombol tartjak el.Jelenleg ez a legolcsobb megoldas Aki bortonbe van az meg tobbe kerul.Es ha nem kapnak eleget akkor toled veszi el ugy hogy ketszer fizetsz.
A fagyalos baratunk haromszor Mert boravalot is illik adni .Nem let volna olcsobb csapot tenni a pince oldalara.
Mikor mar ilyen elvetemedet a helyzet ot bajvan a vezetesel.A vagyoni javak nincsenek elosztva tisztesegesen. Elni se hagyuk oket de meghalni se.

Serathis 2013.11.12. 16:23:58

Aki fagyállót adott a borhoz, az ölni akart. Tehetett volna bele hashajót. Nem tette.

elektrodinamika 2013.11.12. 16:30:52

@Felsmukk: pedig pofon egyszerű!! NEM KELL LOPNI!! A KERTJÉBEN Ő IS MEGTUDNÁ TERMELNI A ZÖLDSÉGET KRUMPLIT KUKORICÁT CSIRKÉT LIBÁT KACSÁT MAJD KÉSŐBB DISZNÓT!! De sokkal egyszerűbb a kigyúrtb "urak"-nak ellopni a 82 éves néni kertjéből! Én meg a helyében felfogadnék pár markos srácot lapátnyelekkel , ásni kellene pár 2 méter mély gödröt, és pár év múlva megoldódna a kérdés B+!!! Dögölne meg a piszkos fajtája!!

Serathis 2013.11.12. 22:45:01

@elektrodinamika: Nem. Nem kéne. De ez nem mentség. Más is kórházba kerül miatta.

Dzsentrisvihák 2013.11.13. 08:16:57

@Felsmukk:

Ja, olyanok, akik tudták, hogy lopott bort isznak. De tudom sajnálni őket...

elektrodinamika 2013.11.13. 10:24:19

@Felsmukk:
Olvasd el amit írtam!
Próbáld felfogni az értelmét.
Majd ha ez megvan, akkor válaszolj.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.28. 20:56:29

most már tudjuk, csak az volt a vácszentlászlói gazda bűne, hogy nem írta ki látható helyre, hogy a borba fagyálló van keverve (és hogy nem zárta le a pincéjét)
tehát nem az tilos JOGILAG, hogy fagyállót keverjen valaki a SAJÁT borába, hanem az, hogy erre ne figyelmeztesse a illetéktelen behatolót.

VIGYÁZZ A KUTYA HARAP! ha valaki belép illetéktelenül és megharapja a kutya, azért nem a felirat kihelyezője és nem is a kutya a hibás, jogilag se.
ha olyan életveszélyesen harapja meg a kutya, és meghal a betörő, akkor se kéne elítélni gyilkosságért a magánterület gazdáját és a kutyát se.
magánterületen a magántulajdonommal azt teszek amit akarok, ha a többi ott lévőt nem sértem vele, nyilván a gyerekek elől el kell zárni a mérgeket.

az a gyilkosság, hogyha bekeverem a fagyállót és megkínálok vele valakit.
de ha kiírom rá hogy tilos a fogyasztása, mert fagyálló van benne, és a marha elviszi, hol érdekeljen az engem?
tehát a gazda célzatosan, tolvaj általi elfogyasztás szándékával mérgezte meg a borát, de nem kényszeríti, hogy a tolvaj azt elfogyassza, SŐT! még figyelmezteti is rá, hogy NE TEGYE! ez több mint korrekt

ha elvágom az autóm fékjét és ráírom a kormányra, hogy vigyázz a fék nem működik, akkor miért lenne már jogilag az én hibám, miért lenne gyilkosság, ha az autótolvaj (és akár gyanútlan utasa) beleesik vele a szakadékba.
nem vághatom el a saját autóm fékjét, amikor nem közlekedek vele csak az udvaron áll? már hogy a fenébe ne? az én tulajdonom. átmenne így a műszakin? nem! de nem is használom a forgalomban.
cipőt a cipőboltból, bort a borboltból. madarat tolláról, embert barátjától. nekem nincs ismerősöm, aki lopná a bort, és az autót, ezért nem is mérgezhet meg, és nem is zuhannánk a szakadékba.

ha Paróczai Csaba megvásárolja magántulajdonába Somogyi Győző: Herman Ottó a Kis-Balatonnál című kétszer egyméteres festményét és rendelkezik fegyverviselési engedéllyel, az egyik vadászles sarkában nyugodtan szétlőheti a saját festményét Skultéty Sándor ötvenötödik születésnapját ünnepelve, senki nem fogja beperelni.

tehát ajánlom, hogy minden gazda írja ki a portájára, kamrájára, hogy a borba fagyálló van keverve! aztán néha tényleg lesz egyik-másikban fagyálló, néha meg nem lesz.
a többi a természetes szelekció dolga.

Dzsentrisvihák 2013.11.29. 07:47:42

@tesz-vesz:

Csak, hogy érdekesebbé tegyük a játékot, a törvény marhára nem határozza meg, hogy milyen betűtípussal kell kiírni a figyelmeztetést, csak, hogy jól látható helyre.
Mondjuk a bidámbidámoknak többnyire a latin betűs ábécével is nehéz dolguk van, de hát az már nem a gazda hibája, ha valaki nem tudja elolvasni a rovásírást, netán a windings betűtípust (aki feddhetetlenül óhajtja bevédeni a tulajdonát, annak javaslom a héber betűkészletet, akkor nem is lesz kérdés, hogy jogosnak minősül-e az önvédelem) ;)

Reactor 2017.05.09. 02:19:13

Egyszerűen siralmas a helyzet az országban. A bűnözők szabadon garázdálkodhatnak, megtehetnek bármit, akinek meg van pofája megvédeni magát, minimum 5 évre sittre vágják. Igazságszolgáltatás nincs, aki fel merészel lépni a bűnözés ellen, már vágják is a dutyiba, a jogos önvédelem egyenlő lett az önbíráskodással, az emberek rettegnek, mert senki nem védi meg őket, és tömegével hagyják el az országot.

A policájok meg szarnak egy jó nagyot az egészbe, nehogymá' romoljon a bűnügyi statisztika, ha el is kapnak egy-két igazi bűnözőt, előzetes után mehet vissza rabolni, gyilkolni. Bezzeg a magányos "monnyon le"-zőre, meg a csúnyarossz náci rasszista fasiszta trappista gárdistákra egyből kivonul a fél kontinens rendőrsége, plusz a tini nindzsa tekesek! Erre mindig van kapacitás szerencsére, mint ahogy a trafizásra meg a láthatósági mellény nemléte miatti büntetgetésre is.
"Szolgálunk és védünk" - hja, a bűnözőket. Magyarország jobban teljesít, a rablások, lopások, és erőszakos bűncselekmények száma MEGNÉGYSZEREZŐDÖTT az elmúlt 4 évben, százalékos arányban pl. Miskolc veszélyesebb, mint Mexikóváros. A zsernyákok meg nem tesznek semmit, meresztik a seggüket a fánkzabáldában, úgyis megkapják a fizetésüket, eszük ágában sincs küzdeni a bűnözők ellen. Gárdistát, kormányellenest agyonverni őrszobán amúgyis sokkal jobb móka.
Szánalmas legalja hulladék féregpondró gyülekezet, senkiházi nulladék bohócok társasága. És ezeket tartjuk el az adóforintjainkból.

Ja, és két hét alatt rend lesz :DDDDDDDDDDD

Csak tudnám mi a fenének dolgozok egyáltalán.

Azt sajnálom, hogy csak egyet ölt meg ezekből a koszos retkedékekből, szívem szerint végigkínáltam volna a finomsággal az összes buckalakót. Trágyának szükségből még elmennek, legalább valami hasznot is hajtanának...

@mitmiért?: Aranyapám, az elkövető nem kínai, nem amerikai, és nem eszkimó volt, hanem cigány. Ettől vagy úgy odáig? Félsz, hogy igazat mondunk?
Lett volna más megoldás is...elárulnád kérlek, hogy mi lett volna az? Ha utólag már ennyire okos vagy?
Amúgy meg történelemből elégtelen. Töriórán figyelni kell, nem az okosteldzsót pöntyörgetni.

@Béres György: Megnéznélek, ahogy egymagad egy szál baltával kiállsz 5 buckalakó elé, akiknél valószínűleg szintén van pár játékszer...

Adani 2017.06.05. 08:54:24

@Reactor:

Egyetértek veled.

A borosgazda esetébő laz a tanulság, hogy hasonló esetben ne legyél olyan hülye, hogy beismered ,hogy te voltál. Sosem lett volna még gyanúsított sem, ha nem teszi. Ártatlan bociszemekkel kell nézni, hogy de hát kérem, én a saját boromba nem raktam mérget, nem vagyok hülye, de tessék nézni ,az ajtó fel van feszítve, és több betörés volt, már nem elsőzör dézsmálták meg, és hát a felfeszített ajtón már tényleg bárki bejöhetett és bárki beleönthette.

Na meg ugye a hordóba öntötte így a bűnjel ottmaradt, de ez nem bizonyítható, hogy ő rakta bele, nem keleltt volna beismerni.

A tolvaj nem is a fagyállós borba döglött bele, hiszen más is ivott belőle. Hanem egyrészt drogozott is, meg előtte is piált, másrészt meg bár rosszul volt napok óta csak 3 nap után vitték orvoshoz. A többinek volt annyi esze, hogy orvoshoz ment időben és ők túl is élték.

Azért szerencsére már van némi javuló tendencia, a törvények már alapból nem anynira rosszak ,csak az alkalmazással vannak bajok. 2013 óta már van rendes önvédelmi törvény, pl. éjszakai támadás már alapból életelelnesnek minősül, elvileg tehát ha ha egy horda rádtámad éjszaka akár fegyver nélkül is halomra lehet lőni engedéllyel tartott fegyverrel.

Nemrég volt egy végső ítélet a Kúrián, ami végre arról szólt ,hogy igen jogos önvédelem és nem az a hibás, aki meg merte magát védeni.

Alapeset, egy társaságra rátámad egy balhét kereső másik, puisztán gizdázásdból mert miért ne, nem először csinálják, úgy gondolják nekik alanyi jogon jár pár ppénztárca és mobiltelefon, a későbbi vádlott nem akar balhét, át is megy az út túloldalára, de utánamenenk és rátámadnak, van nála egy bicska, azzal védekezik megszúrja az egyiket, mentőápolónak tanul azonnalelsősegélyt is ad és mentőt hív, de a végül belehal a sérülésbe a tettes, nem baj úgy kell neki, minek balhézott, most az egyszer rábaszott, nem kár érte, megérdemelte. Több tárgyalás is van, felmentés, majd mégis elitélik, de a Kúria végül felmentette, jogos önvédelem volt, éjszaka történt a támadás, csoportosan, mert hárman voltak a támadók. Reméljük minél több ilyen lesz.

Az lenne az igazi visszatartó erő ha mindig felmentenék, sőt kitüntetnék ,aki megvédte magát és ez lenne mindenhol a médiában benne.

Texasi törvények is jöhetnek, ha hívatlanul bejön a portádra akkor bűntetlenül lelőheted. Ott nincs is ebből gond, ha már kerítésen mászik akkor célbeveszik és ha már biztosan befelé fog esni akkor le is lövik mint a veszett kutyát.

Adani 2017.06.05. 08:59:55

@Dzsentrisvihák:

Elég annyit kiirni a hordókra, hogy " a bor fogyasztása halált okozhat" Akkor is igaz ha nincs benne semmi.

Volt egy eset, de nemtom pontosan hol talán Ausztriában, mikor egy ott élő orosz anyanyelvű embernél játszották el ezt, hogy önkiszolgáló boltnak nézték a hétvégi házát, telerakta a hűtőt mérgezett itelokkal és ételekkel hagyott az asztalon is megmérgezett bort, és oroszul ki is írta az ajtóra, a kertkapura, sőt a házba is, hogy vigyázz mérgezett ételek és italok vannak a házban, ne nyúlj hozzá.

A tolvaj persze megette és itta a mérget és felfordult és a rendőrségen is megkérdezték tőle, hogy miért oroszul írta ki? Mert ez az anyanyelvem és a baráti köröm és a családom is orosz, nekik szántam ők értik, ha pedig bárki mást meghívok ide figyelmeztetem. Nem is lett ügy belőle.
süti beállítások módosítása