Megfogadtam, hogy nem írok többet sem Vadai Ágnesről, sem a családon belüli erőszakról, de mégsem tudom megtenni: egyszerűen nem lehet megkerülni sem a DK harcos szüfrazsettjét, sem a „nők elleni erőszak” mindent uraló emlegetését.

A politika nagyágyúi ránehézkedtek egy nagyon fontos témára, hogy aztán alaposan szét is barmolják azt rendesen. 

74412_vadai_agnes_monokli_parlament.jpg

Balogh Józsefek és Vadai Ágnesek világa ez, szépen ki is egészítik egymást. Az egyik a közöny és agresszió, a másik a politikai haszonszerzés megtestesítője.

Miközben a közbeszéd a „nők elleni agresszió” unalomig ismételt mantrázásával van tele, a szakmán kívül (amelynek a hangját nem igazán akarják hallani) alig páran foglalkoznak a bántalmazott gyerekkel, még kevesebben azzal az érzelmi, verbális és néha fizikai bántalmazással, amelynek sokszor férfi az elszenvedője. A rengeteg családban szinte mindennapos lelki terror alig mérhető, hiszen a gyomorfekélyről nem lehet orvosi látleletet felvenni. 

A hímsovinizmussal azért mégis csak nehezen vádolható Tamási Erzsébet kriminológus kutatásai szerint nagyjából minden harmadik családon belüli erőszak áldozata valójában a férfi. A felmérés megdöbbentő adatai szerint a tettlegességig fajuló veszekedések többségében a nő üt először, sok családban mindennapos a "hülye paraszt pasimnak" kiosztott pofon. 

És, amiről végképp mélységes csend van: a gyermekek bántalmazásának döntő többségét az anyák követik el, méghozzá gyakrabban a fiaik, mint a lányaik terhére.

Kellemetlen tények ezek, nem is igazán illenek bele abba betonsima világképbe, amit maga köré épített pár önjelölt hivatásos politikus.

A férfiakat mint agresszort, a nőt mint elszenvedőt beállító politikai manipuláció azért is hihetetlenül káros, mert gyakorlatilag azonnal ki is rekeszti a férfiakat az egész vitából, azt sugallván, hogy te potenciális verőlegény vagy, aki bármikor megvadulhat. 

Félreértés ne essék: nem az a baj, hogy a közbeszédbe emelték a szinte észrevehetetlen családon belüli erőszak témáját, hanem az, hogy féloldalasan, manipulatív módon tették. És ezzel éppen a bántalmazott nők, gyerekek és férfiak életét fogják még inkább megnehezíteni. Mert a nemiségében megtámadott, és most már rendszeresen alázott férfiak között ez a hisztérikus kampány lassan  egyfajta hamis szoldiaritást ébreszt a valódi asszonyverőkkel is: "biztos őt is csak megrágalmazták". De ez mindaddig aligha fog változni, amíg a lánglelkű feministák minden,  társát terrorizáló házisárkányt keblükre ölelnek, mint "büszke, öntudatos nőt, aki nem hagyja, hogy uralkodjanak rajta".

Kíváncsiak vagyunk, a DK milyen épkézláb megoldással állna elő egy szakpolitikai vitában. Erős a gyanúnk, hogy tevékenységük csupán hímsovinisztázásban meg olyan hasonló frappáns, eredeti gondolatok hangoztatásában merülne ki, mint "az asszonynak nem a konyhában a helye", illetve ezért is a Zorbán a hibás!

Bár Vadainak és a Demokratikus Koalíció harcos amazonjainak valószínűleg inkább a konyhában lett volna a helyük, az egész magyar társadalom jobban járt volna - a férfiak és a nők is.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr65628975

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.11.12. 15:26:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

arizmendi 2013.11.12. 13:57:11

de függetlenül attól, hogy nők is vernek férfiakat, azért Baloghot elítéled vagy sem? van helye a parlamentben? szavazzon az ellene demonstrálók pénzügyi büntetéséről vagy sem? Kedves Bálint?! Viktortól függetlenül valami vélemény erről?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.11.12. 14:59:41

admin, avatarokat kiraknátok a kommentek mellé?
egyszerűen olvashatatlan így a komment, nem véletlenü van ez kitalálva

avatar (kiskép) beállítása komment mellé:
admin, beállítások, sablonok, saját sablon- szerkesztés, paraméterek: 2 hasábos, felülre igazított, Álló.

Ez a mostani beállítás, régen nem itt volt, és nem ez, úgyhogy remélem jó ez is

toportyánzsóti 2013.11.12. 20:00:57

Szét van barmolva rendesen az agyvelőd,de kijafaszom kíváncsi erre?!Átestél valszeg a vakkomondor terápián párszor,sosem leszel már ép elme.

egy_kommentelo 2013.11.12. 21:28:13

ez most komoly? "lelki terror"= testi fenyítés? mi az, hogy lelkileg terrorizál az asszony? azért még mindig kevesebben haltak bele a lelki terrorba, mint a testi fenyítésbe...a kettőt nem szerencsés egy lapon emlegetni

narmer 2013.11.12. 21:32:27

@arizmendi: A véleménye teljesen lényegtelen, amíg ez az egész pártpolitikai ökörséggé fajul. Kapj már a fejedhez, Vadai, ez a női ruhába öltözött vaddisznó- verőlegény nyefeg és ordítozik állanódan a nők elleni erőszak miatt.Csak úgy: Wekler Ferenc SZDSZ A Ház hajdani elnöke kirugdosta a terhes feleségéből a gyereket.Visszhang?

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2013.11.13. 00:29:14

Alapvetően helyes és támogatandó Vadai Ágnesék eme akciója, a családon belüli erőszak súlyos társadalmi probléma, a magyar társadalomra sajnos az erőszak kultúrája jellemző, ezen kellene változtatnunk. Hosszútávú bántalmazást sajnos nagyobbrészt a nők szenvednek el, a NANE adatai közelebb vannak az igazsághoz, mint a PPKE tanáráé. Az, ami nem tetszik ebben az akcióban, hogy féloldalas, nem tüntettek ilyen vehemenciával ezek a liberálisok a weklerferencek ellen annak idején, mint most a baloghjózsefek ellen teszik, ráadásul ezek a liberálisok sorozatban szabotálták el a családon belüli erőszak elleni törvényalkotást.

Nagykevély 2013.11.13. 09:41:14

@egy_kommentelo:

Igazad van a lelki terror lassan öl, a pofon meg látványos. Az utóbbit általában részeg barmok a követik el bepiálva az előbbit meg a feleségek hideg fejjel.

vjo 2013.11.13. 09:43:08

A témáról vitázni egyenlő az érintettek színvonalára való sűlyedéssel.

qrisz 2013.11.13. 10:44:17

A lelki terror éppúgy tönkrevág és a pusztulásba visz mint a fizikai. Annyiból alattomosabb, hogy jobban álcázható, nehezebben lehet észrevenni és nehezebben lehet kijönni belőle. Egyébként mindkettő aljas és szemét dolog, mélységesen elítélendő.

2013.11.13. 11:44:04

@Peter_Cs: Honnan veszed, hogy a NANE hazug bulváradatai közelebb vannak az igazsághoz, mint egy valódi kutatásé? Miért kell minden feministának hazudnia?

Veridicus76 2013.11.13. 12:27:05

Szórakoztató, hogy azok ugrabugrálnak műmonoklikkal a vak komondoros seggfej ellen, akik Wekler vagy Demszky ellen sosem ugráltak, és akik ma is megtapsolják az országon belüli erőszakot, a szemkilövetéseket, emberek maradandó megnyomorítását. Vadai nem monoklit érdemel, hanem gumilövedéket a szemébe. Ótvaros trampli.

sztd 2013.11.13. 12:44:08

Azt gondolom, hogy a cikk egy kicsit átesett a ló túloldalára.

Először is egy párkapcsolat a kölcsönös tiszteleten alapul. Amíg a férfi engedi, hogy lelkileg terrorizálják (bár nem bírja a gyűrődést), addig mégis mit vár? A nők az ilyesmire genetikailag is hajlamosabbak, de az ilyen viselkedésnek tudni kell parancsolni, vagy olyan nőt kell keresni, aki elviselhető.
A verekedést se engedje az, akit ez zavar. Én pl. viszonylag gyorsan tisztáztam (amikor ez felmerült), hogy én nem üthetek vissza, engem sem üthet meg. Ebben nincs vita, nincs érv, nincs mérlegelés, csak szomorú búcsú, ha nem tetszik (egyébként ez lett a kapcsolat vége, de nem emiatt).

Szóval aki nem tud párt választani, az ne sírjon, hogy nem olyan a pár, hanem tanuljon meg. Persze a párral meg is kell tanulni bánni, pl. nem kell tettlegességre provokálni.

Ez az egész persze nőkre is vonatkozik, de férfiként most nem nekik írtam.

Vadai esetében pedig sosem jutott eszembe, hogy nő. Persze történetesen tényleg az, de nem volt szempont. Nehezen hiszem, hogy a honvédelmi államtitkári korában azért súgtak össze a háta mögött, mert nő, és nem azért, mert ugatja a honvédelmet (bár az egyetemet már látta belülről).

elektrodinamika 2013.11.14. 09:41:59

@Peter_Cs: Ezek nem "bátrak" hanem elmeorvosi kezelésre szoruló idióták!
Ha én a munkahelyemen ilyen agyatlanságra ragadtatnám magamat, ahelyett, hogy elmondanám ha valami bajom van, másnap már nem kellene mennem dolgozni, ebben biztos vagyok.

panelburzsuj 2013.11.14. 09:49:43

@elektrodinamika:
Vadai a Parlament dolgozója?

Ez ölég kreatív képviseleti elmélet - kifejthetnéd.... :)

elektrodinamika 2013.11.14. 11:21:54

Neki az a munkahelye!
Akik választották nem idétlenkedni küldték oda!
És a munkahelyen ne viselkedjen elmebeteg módon!
Tudom neked ezt "ölég nehéz" felfogni.
De reménykedj, majd ha több eszed lesz megérted!

viragildi 2013.11.15. 10:03:08

@dr. Schőn Ubul: Honnan veszed, hogy nem igazak a NANE adatai?
A rendőrségi statisztikák is a feministák kezében vannak?
Vagy csak kellemetlen szembenézned azzal, hogy igazak?

Bloodscalp 2013.11.15. 13:26:12

A szerző a férfihang lelkes olvasója/írója ahogy látom:) -aki nem tudná, egy primkó kis oldal lecsúszott "pasiknak"

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2013.11.15. 22:05:05

@elektrodinamika: A parlamenti képviselőnek a népképviselet a munkaköre, amibe az ilyen akciók is beletartoznak.

@dr. Schőn Ubul: A rendőrségi statisztikák még így is közelebb állnak a valósághoz, mint egy-két egyházi hátterű egyetemi tanár vizsgálódása. A PPKE tanárának elemzésével nem vágnak egybe a szekularizált egyetemek kutatásai.

elektrodinamika 2013.11.16. 08:42:03

@Peter_Cs: EWngem egy ilyen elmebeteg ne "képviseljen"!!
Ha van érdemi mondanivalója akkor mondja , hangoztassa, de ne játssza az elmebeteget!
Kikérem magamnak az ilyen viselkedést!

viragildi 2013.11.16. 09:12:21

@dr. Schőn Ubul: Szóval mindenki hazudik, csak te vagy helikopter:-)))

Korrekt mintát csak a rendőrségi statisztikákból lehet összeállítani, így aztán vagy elfogadod, hogy az igaz, a látenciát is figyelembe véve megszorzod úgy hárommal az esetszámot, vagy elfogadod, hogy nincs és nem is lehet korrekt/elfogulatlan tanulmány sem.

Bloodscalp 2013.11.17. 14:48:38

@dr. Schőn Ubul: inkább a hozzádhasonló elnyomott "férfiakat":)

arizmendi 2013.11.18. 12:16:01

@narmer: Ti meg akkor is, meg most is kussoltok...

maxwell murder 2013.11.22. 18:41:42

igen, egy avatar tényleg kéne, mert enyhén szólva átláthatatlan.

Szúrófény 2014.07.02. 06:22:27

@toportyánzsóti: Férjet/feleséget ki választ helyette? Azt se tudunk,és országrontókat kell! Arról is kiderül(het) barom állat! Akárcsak egyéb, urnával választottról, de hogy megszabadulhass tőle, mások is beleszólnak!
süti beállítások módosítása