Olvasónk történelmi időutazásra invitál minket, végigkalauzolva az elmúlt negyed évszázad posztkádári posványain, egy magát "demokratának" valló átlag állampolgár szemüvegén keresztül. Megállapításai helyenként finoman szólva is sarkosak, ettől eltekintve (vagy ezzel együtt) kiváló karcolat az általunk is gyakran idézett "Átlag Béláról", akinek öntudatosságát csak befolyásolhatósága múlja felül.

leveliras3.jpgDemokrata polgártársam!

Te vagy az a 40-es, 50-es éveidben járó állampolgár, aki – jó esetben  napi 8-10 órát robotolsz, hazaérsz este, megeszed a paprikás krumplidat, és megiszod az olcsó sörödet. Ezután nem is vágysz másra, mint ellazulni a részletre vásárolt kínai tévéd előtt, megnézni a híreket, meg hogy Berényi Miki éppen kivel kavar. Te vagy az, aki „régi szép időknek” nevezi a Kádár-rendszert, nosztalgikus hangulatban gondolsz vissza az 1.2-es Ladára, az 1,30-as kenyérre és a szocreál üdülőkre a Balatonon. Szintén te vagy az, aki '89-ben azt tervezte, miként fogja a Ladát Mercedesre cserélni, vártad, mikor fogunk úgy élni, mint nyugaton. Nos, ezt azóta is várod...

1990-ben lelkesedtél a demokráciáért, hiszen ez számodra még új volt. Bohó fiatalsággal szavaztál az MDF-re, esetleg SZDSZ-re, majd néhány év után csodálkoztál azon, hogy nem élsz jobban, mint az átkosban, és bizony a Merci sincs meg. Eljött 1994, és te újra visszahívtad a szocikat a hatalomba. Persze a Bokros-csomagon kiakadtál, a hőn áhított nyugati autó még mindig nem volt meg, nem is tehettél mást, mint 1998-ban az addig amúgy unszimpatikus Fideszre dobni az X-et. Örültél a NATO-csatlakozásnak, aggódtál a délszláv háború miatt, nézted az új kereskedelmi csatornákat, és hagytad, hogy szépen lassan, de módszeresen átmossák az agyadat. De ekkor még mindig hittél. Hitted, hogy most már tényleg utol fogjuk érni a nyugatot, talán ekkor részletekre vettél egy régi német autót, talán gyereket is vállaltál, és elkezdtél költekezni.

Bár nem volt pénzed menő elektronikai cikkekre és lakókocsis nyaralásra az Adrián, de ez ekkorra társadalmi elvárás volt. Hiszen ezt mutatták a tévében. Amit pedig bemondanak a tévében, az igaz. A 2000-es évek elején elkezdtél hiteleket felvenni, természetesen svájci frankban, hiszen az „biztos árfolyam”  mondtad te, mindenféle közgazdasági ismeretek nélkül.

Zajlott körülötted az élet, úgy tűnt, kezdesz jobban élni – hitelekből. Kezdted elhinni, hogy az ország is jó irányba tart, bár azt senki nem tette hozzá – szintén hitelekből. 2003-ban igennel, 2004-ben nemmel szavaztál, hiszen ekkora a média már teljesen átmosta az agyad. Elhitted, hogy az uniós csatlakozással most már az ajtónkon kopogtat a jólét, és a székelyek tulajdonképpen nem is magyarok.

2006-ban felháborodva hallgattad az őszödi beszédet, de még jobban szörnyülködtél azon a „csürhén”, akik Budapest utcáin „randalíroztak”. A fotelben ülve szidtad a rendszert, ahogy az felvilágosult, európai polgárhoz illik. Amikor jöttek a hírek a viperával félholtra vert emberekről, azt gondoltad magadban: maguknak keresték a bajt. Talán még örültél is annak, hogy szétverik ezt a szélsőséges náci csürhét – ahogy a televízióban tanították neked.

A válság kirobbanása után te is komoly gondba kerültél. Az árfolyamok elszálltak, rosszabb esetben a munkád is megszűnt, és az addig számodra szimpatikus balliberális kormány úgy szart a fejedre, ahogy a nagy könyvben meg van írva. Jött a Jobbik, olyan dolgokat mondott, amivel te is egyetértettél, de a média  az a bűvös média! – továbbra is elrettentett téged a gonosz fasisztáktól. Számodra a bakancs, a fehér ing és a fekete mellény, a radikalizmus egybemosódott a nácizmussal. Te pedig nem vagy náci. Hogy lennél az, hiszen te egy középen álló, szélsőségeket elutasító, felvilágosult, ejrópai polgár vagy. Demokrata. Befogadó. Elfogadó. Persze a szíved mélyén megveted a melegfelvonulást, de a tojással dobálózókban magát az ördögöt látod. Ezt láttatják veled. 

Bár inkább baloldalinak tartod magad, az MSZP-ben eleget csalódtál, hogy 2010-ben újra a Fideszre húzd az X-et. Hónapok sem teltek el a választást követően, de te már az eredményt vártad. Hisztiztél, amiért saját hibádból sok volt a törlesztőrészleted, hisztiztél, amiért a rendszerváltás után bő 20 évvel nem hogy megközelítettük volna a „nyugatot”, hanem le is maradtunk róla. 2011. környékén már ahol lehetett, szidtad Orbánt, és lelkesen tapsoltál a baloldali összefogásnak.

Te vagy az, aki mindent elhisz, amit a tévében lát vagy a rádióban hall. Te vagy az, aki örült 2006 ősze szétverésének, és aki újra visszahozná a baloldalt a hatalomba. Rém buta ember vagy, akinek az agyát tudatosan kimosták. Olyan ember, akit nem érdekel semmi, mert egyesek azt akarják, ne érdekeljen semmi. Számodra elég a tízórás műszak utáni olcsó sör. Kérlek, most az egyszer, utoljára gondold át, mi történt az elmúlt bő 20 évben, és tedd fel magadnak a kérdést: jó irányba mennek a dolgok? 

Amennyiben a válasz „igen”, kérlek vedd levelemet tárgytalannak.

Vági Márton

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr885681810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zsg? 2013.12.09. 08:40:44

Nem tudom, Vági Márton, hogy te ki vagy. De az írásod alapján pont olyan primitív, gondolkozni képtelen embert, mit akit nagy igyekezettel lefesteni igyekeztél.

A baloldaliságot egyenlővé tenni az olcsó sörtől böfögő prolisággal = primitív szemlélet, együgyű ostobaság. Ugyanolyan, mint a jobboldalt egyenlővé tenni a nácikkal.

csababácsi 2013.12.09. 08:41:20

"Kérlek, most az egyszer, utoljára gondold át, mi történt az elmúlt bő 20 évben, és tedd fel magadnak a kérdést: jó irányba mennek a dolgok? "
Igazi költői kérdés.Csak így kellett volna szólnia:" Kérlek, most az egyszer, utoljára gondold át, mi történt az elmúlt bő 3 évben, és tedd fel magadnak a kérdést: jó irányba mennek a dolgok?

Lajosforras 2013.12.09. 08:48:24

Kedves Márton,

nem lehet, hogy nem Átlag Béla a balf&sz, az igazi hülye, a naiv balek?
Kérdezném: volna-é olyan kedves a büntetlenül hazudozó médiáról, a hiteltelen politikusról, a szavahihetetlen újságírásról (melyből Ön is megélni próbál,ergo részese annak,aki formálja a mi Bélánk gondolkodásmódját) összedobni egy hasonlóan magasröptű fikacikket?
Vagy nem tetszik odaszarni, ahonnan eszik? Dicséretes.

A baj nem Bélával van. A baj a fillérekért (na jó,milliárdokért) hazudozó médiával van, akiket naponta ezrek olvasnak, akik a tájékoztatásra alapozták az egzisztenciájukat, aztán Vági Mártonok lettek belőlük.
Az úgynevezett "politikai kommunikáció"-val, ami gyakorlatilag annyit jelent, hogy hogy fogalmazzuk meg a hazugságot úgy, hogy ne lehessen rá paragrafust húzni és/vagy később kimagyarázható legyen.

Önök újságírók, bloggerek ugyanannak a kutyának a kölykei-tisztelet a kivételnek.

ob.szerver 2013.12.09. 08:49:47

"Te vagy az, aki örült 2006 ősze szétverésének"

Én nem örültem. Mindvégig a forradalmároknak drukkoltam. Szeptember 17-én annak, hogy porig égessék a tv székházat és a hiányos védőfelszerelésben levő rendőröket hullazsákokban vigyék el onnan, mert keveseltem a 200 sérültjüket. Október 23-án annak, hogy a barikádépítések, molotov-koktél dobálások, utcakövek felszedése, autók felgyújtása, kirakatok betörése, a forradalmi megmozdulások ne csak a belváros egy viszonylag szűk területére terjedjenek ki, hanem az egész országra.

"kérlek vedd levelemet tárgytalannak."

Erről biztosítalak.

Dzsentrisvihák 2013.12.09. 08:53:11

Azért szeretem az ilyen írásokat, mert az utánuk következő kommentek mindig remek képet adnak arról, mennyire igazuk is van a szerzőknek.
Sok, tudatlan, fogalomzavaros marharépa itt éli ki a komplexusait, a magyargyűlöletét, vagy éppen tesz tanúbizonyságot arról, mennyire nincs képben se a történelemmel, se a politikával.
Képtelenek vagytok kimozdulni a belétek sulykolt koordináta-rendszerből, nem is akartok, hisz az a kevés maradék agysejtetek mind eltévedne, óvó-védő korlátai nélkül...

politikailagnemkorrekt 2013.12.09. 09:02:20

Annyira szánalmas, ahogy néhány fizetett balliba provokátor (jellemzően pl: "ob.szerver ill. toportyánzsóti - akinek a sz@r folyik a száján éjt nappallá téve, de érvet, adatot még az életben nem olvastunk tőle - meg néhány, maroknyi és stílusukról könnyen felismerhető haverjuk) a 2006. őszi, Euróoa Tanács által elítélt, Fideszt amúgy rühellő Bodoki Tamás által tárgyilagosan dokumentált folytatólagosan és előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberi jogsértést csőcselék randalírozásának próbálják beállítani. Ezek a trollok megérdemelnék, hogy azt kapják, amit október 23-án (és nem, NEM a több mint egy hónappal korábbi, valóban vandál TV székházi dühöngő provokátorokra gondolok, bármennyire szeretnék is összemosni a két eseményt ezek a puhagerincú véglények) a normális, békés, fegyvertelen, középkorú és idősebb, részben nőkből és gyerekekből álló megemlékezők kaptak. Persze úgysem fogják ezt kapni, hisz viperát csak akkor használnak ebben az országban, amikor MSZ(M)P van épp hatalmon, az meg most egy jó darabig úgysem lesz. Agymosott barmok.

Lorp 2013.12.09. 09:03:29

@ob.szerver: Mire jó ez? Miért kell hazudni? Miért nem elegek a tények? Vagy már észre sem veszed hogy hazudsz, annyira egy szektás idióta vagy?

Lajos bacsi 2013.12.09. 09:03:31

@Dzsentrisvihák: Te kis Nobel-díjas, fennkölt zseni, te öntörvényű filozófuspalánta, nem töri a seggedet amagas ló?

szakáll 2013.12.09. 09:07:58

Ugye, hogy mekkora marhák vagytok?!
Egymást ekézitek, megpróbáljátok a saját gondolataitokat ráerőlteni az ellenfélre!
Ez a blogbejegyzés nem erről szól!!!

skipy 2013.12.09. 09:18:18

Röviden TL,DR stílusban:

- Legyen egy átlag Béla, s Marci fölötte arat elsöprő győzelmet. (mint bármely diktatúrában, ti vs mi)
- Természetesen senki sem akar átlagos lenni, így az egyetlen lehetőség, hogy Marci mellé állunk. (hamis dilemma és szalmabáb érvelési hibák)
- Belegondolva Béla az átlagos magyar szavazó szatírája akar lenni, így aki elutasítja Béla álláspontját, az elutasítja a jelenlegi pártokat is.

Hozzátéve ehhez a "forradalmárokkal" való szolidaritást, csak egy konklúzió lehetséges.

Marci, nem megy ez a "náculás". Értem én, hogy szeretnél az új, a jobb, a radikális oldal mellett teljes mellszélességgel kiállni, de tudod az emberek nagy többségének nem esik jól ha hülyének nézik, és manipulálják. Te pedig irdatlanul balfasz módon próbálod ezt tenni.

Mária 2013.12.09. 09:24:05

Igen, az ilyen nagyarcú, pökhendi seggfej hőbörgők "karcolatai" viszik előbbre az országot. Egyre több van az ilyen kis senkikből, úgyhogy biztosítva látszik az oraszőág aszomorú jövője,

Mégis mit akart a posztoló ezzel a valósággal köszönő viszonyban se lévő, felszínes, közhelyes panelekből felépített, demagóg és manipulatív "karcolattal" elérni?

A posztoló mit tett le az asztalra, mondjuk az elmúlt 10 évben azért, hogy BELŐLE NE váljon negyvenplusz éves korára megtört, megkeseredett, csalódott paprikáskrumpli-zabáló?

Ja, hogy semmit?

Mária 2013.12.09. 09:30:19

@szakáll:

Ez a blogbejegyzés SEMMIRŐL nem szól.

Poszterke világmegváltó újságíró-zseninek képzeli magát, holott kizárólag a keserű fröcsögéshez ért. Szüleivel, nagyszüleivel TERMÉSZETESEN beszélő viszonyban sincs, legfeljebb a kötelező köszönés erejéig, nem hogy megkérdezze tőlük, az "ŐSÖKTŐL", hogy mi, miért történt az elmúlt 30 évben.

Kb. az a szint, mint amikor a mutáló hangú pattanásos kiscsutak ír egy cikket a suli újságjába, és azt várja, hogy lecsússzon a lányok bugyija tőle, Havas Henrik meg fehér Mercedest küldjön az ifjú titánért, hogy menjenek együtt sörözni.

Netuddki. 2013.12.09. 09:36:49

Hát Mártonkám, qrvára naiv vagy!

Mária 2013.12.09. 09:37:33

@vjo:

"Sajnos a Magyar 1526 óta nem a maga ura saját hazájában és ez miatt szellemileg is rabsszolgává lett. "

Most hír a címlapon, hogy egy szegedi villamoson egy fiatal férfi kivette a cigarettát a villamoson cigarettázó csutkagyerek szájából, mire a csutkafejű nekiment a férfinek.

A villamos népe meg nem hogy nem ment segíteni a férfinek, de még csak rendőrt se hívtak, nyilván RENGETEG dolgot kellett az ablakon kibámulva megnézni, mialatt az Ő ÉRDEKÜKBEN kiálló férfit a kis kreténagyú verte.

Pedig biztos hogy nem csak banyatankos mamókák voltak a villamoson, hanem a Kedves Poszterhez hasonló, a virtuális térben lelkesen és magabiztosan odamondogató ifjú titánok is.

Bálint Anna 2013.12.09. 09:38:13

@skipy: Mit tartasz a cikkben náculásnak és manipulálásnak? Szerintem ez csak egy groteszk kép a társadalmunkról, ami mutatja, hogy miért tart itt ez az ország. Nem az alapján szavazunk egy pártra, hogy kik támogatják, hanem az alapján hogy mit tettek az elmúlt 25évben. A Fidesznek és az Mszp-Együtt-DK-nak már rég el kellett volna veszíteni az emberek bizalmát egy normálisan gondolkodó társadalomban. Persze a miénk nem ilyen, hála az előző 60évnek.

Doomhammer · http://tirpakbokretas-migrations.blogspot.com/ 2013.12.09. 09:38:19

Egymillio polgartars agyat metelyezte meg az SZDSZ az antikommunizmus, 1956 es a szabadsag maszlagaval. Ezek a teveszmek a mai napig attetezodnek!

tirpakbokretas-migrations.blogspot.nl/2013/12/attet.html

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.12.09. 09:43:05

Ja, a Béla valszeg nem olvasta, mert nem olvashatta, hogy mialatt a kievi Leninszobor döntögetésről napok óta élő adás ment, Párizsban százezres vörös zászlós tömeg tüntetett az egyre igazságtalanabb adópolitika ellen.
Béla barátai ezt nem közölték itt az indexen.
Persze a néhányezres neonáci görög összeröffenést igen, de az előtte Fisszasz halálára szervezett jó tízezres antifasiszta tüntetésről már megint szó se volt.
Kádár alatt lehetett kapni polgári közgazdaság tankönyvet is, ma nem lehet kapni marxistát, és rendszerváltáskor könyvek millióit semmisítették meg.
De a CBA-kban húsz éve kapni a Wass Albertes, náci tankos, hadnagyos, II.VH-s könyveket.
A jobbiknak végig biztosított volt a média jelenlét, pont úgy, ahogy a francia újságokban a helyi szélsőjobbnak.
Tehát lehet mutogatni Bélára, de Béla csak melózik, és olvassa az elékapart híreket, amik azt mondják Neki, hogy a nácik testesítik meg a népakaratot, és mindenről azok a büdös komcsik tehetnek.
Ja.
Az első világháborúban létrejött a a lenini bolsevista tőkét döntögető forradalom, amire az addig egymást gyilkoló Antant és központi hatalmak hirtelen összefogtak és beavatkozva az orosz belügyekbe Lenin ellen kéz a kézben harcoltak, mert az a szemét Lenin meg akarta szüntetni a monopolyt, amit addig a nyugati hatalmak emberéletek millióival játszottak három és fél éve.
Aztán összefogtak azért is, hogy a létrejövő Szovjetunióval szemben az addig kegyetlenül működő kapitalizmust emberarcúvá változtassák, hogy megteremtsék nyugaton a jólétinek nevezett társadalmat, a kirakat politikát.
De aztán kilencvenben megszűnt a fenyegetés, és most építik le azt szerte Európában, amiben szintén teljes az egyetértés.
Miközben a fasiszta Észak-Koreát teljes egyetértésben hazudják a médiájukban Kim Jong Unnal teljes egyetértésben -ki ezért, ki azért- kommunistának, a Sztálini sztálinizmus bűneit kommunistának, a kínai legvadabb kapitalizmust -ahol Kína a világ kapitalistáinak legnagyobb üzleti partnere- kommunistának, de a szociális vívmányokat a nyugaton kapitalistának, eközben teljes egyetértésben nézik hülyének az összes szerencsétlen tévé előtt üldögélő Bélát, és hazudnak neki a múltról, a jelenről és jövőről, etetik vele a gazdasági növekedés maszlagját, a nyugathoz zárkózó, majd neoliberális, majd bankbentő, majd unortodox gazdaságpolitikáról szóló hazugságokat, mint valami hitet, miközben Béla végignézi, hogy veszik el a szociális vívmányokat tőlünk.
Ha akar valami alternatív választ találni a társadalmi jelenségek égető kérdéseire, amire a polgári közgazdászoknál sehogy se lelhet választ, akkor ott van neki száz nyelvre lefordítva az összes zsidós, gyíkemberes, chemtrailes, Rotschildes összeesküvéselmélet, amiket már a többek között a Krupp bácsiék és hasonló érdekek által nagy becsben tartott bizonyos A. Hitler is előszeretettel szajkózott a népének.
Tetszik, vagy nem, varjú varjúnak nem vájja ki a szemét. Bizony vétkesek közt ma is cinkos aki néma, az összes cinkos összekacsintó polgári újságírás, politika és államvezetés, akinek itt van egy közös sikkasztása, amit úgy hívnak, rendszerváltás, es mindent megtesznek, hogy nehogy kiderüljön az igazság.
De cserébe tálcán kínálják a fasizmust a jobb kezükben, miközben a ballal mutogatnak, hogy ez szörnyű.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.12.09. 09:49:27

Ja, és persze elvetik Lenint, aki a tőkés rendszerről elsőként tudományosan be merte bizonyítani, hogy önmaga ellentmondásosságaként magában hordozza a folyamatosan ciklikusan ismétlődő válságokat, a széles rétegeket elszegényítő folyamatok okozójaként a magántulajdonú termelést merészelte megtenni.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.12.09. 09:50:10

Nem Lenint akartam mondjuk mondani, hanem Marxot.

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2013.12.09. 09:50:41

Az a helyzet, hogy Vági Márton is egy ilyen Átlag Béla, azzal a különbséggel, hogy ő a kereskedelmi tv-k helyett a kuruc.info "agymosásán" él, az MSZP-Fidesz helyett a liberálisok-radikálisok tengelyen mozog és az MSZP helyett a Jobbiktól várja a sült galambot (akarom mondani, a Mercedest). Leszámítva ezt, tehát hogy gyakorlatilag egy propaganda írás (illetve, hogy a helytelen unszimpatikus kifejezést használja), egyébként jó gondolatokat fogalmaz meg, csak kár, hogy a leírtak alapján ő is pont ugyanolyan befolyásolható.

Dzsentrisvihák 2013.12.09. 09:53:07

@Lajos bacsi:

Mi az, Lajcsi, betalált a mondandóm? :)

@Mária:

És a poszt pont az ilyen mentalitás ellen kel ki. Eléggé önbuktató érvtechnika azzal jönni egy változást sürgető írásra, hogy minek firkál valaki ilyeneket, amikor rosszul állnak a dolgok...
Pont az olyan gyökerek nézték végig tétlenül a csetepatét, akiknek a fenti "levél" szól, és a reakciókból ítélve pont ezek a típusú emberek fröcsögnek ide nagy arccal, hogy mit képzel magáról Vági Márton, hogy ilyeneket merészel írni.
De az "Ő mit tett le az asztalra?" hörgőhangú kérdése is vicces. Magadba néztél, és láttad, hogy te aztán semmit, majd gyorsan kivetítetted rá a frusztrációidat? Roppant eredeti, mit ne mondjak. Látom nagyon fájt az igazság.

nu pagagyí 2013.12.09. 09:53:31

Saját tévútjait figurázza ki a posztíró. Én például most is nagyszerűnek tartom a rendszerváltást és tisztelem az akkor lefektetett elveket. Nem ábrándultam ki sem a demokráciából, sem a szabadságból, csak azért mert társadalmunk nem tudta megbecsülni és pártjaink sem feltétlenül annak szellemében munkálkodtak. Gyermekbetegségnek tekintettem a dolgot, amelyet majd együtt kinővünk.

Azóta új helyzet van, a rendszerváltás eszméit nyíltan tagadó, egyeduralomra törekvő párt és kliensei kaparintották meg a hatalmat. Hazugsággal, mert eltitkolták valódi szándékaikat, a demokrácia és a köztársaság lerombolását. Puccs történt és ezért nem hibáztathatóak az emberek, akik egy magát demokratának maszkírozó pártra adták a voksukat. Ideje lenne felébredni!

skipy 2013.12.09. 09:53:41

@Bálint Anna: Elolvastad a hozzászólásom pontokba szedett részét? Manipuláció alatt én azt értettem, hogy Marci megpróbált egy ellenszenves képet alkotni, és a saját álláspontját az egyetlen alternatívaként feltüntetni.

A "náculás" alatt természetesen a jobbik támogatását értem, ami Marci részéről elég egyértelmű.

A megfogalmazásod alapján te is szeretnéd a jobbikot védeni, így kapsz egy klasszikus jobbos érvet: Egy fiatal párt kezébe adni a hatalmat olyan mint egy gyerek kezébe. Előbb fel kéne nőni, és utána kapálózni a kormányrúdért!

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.12.09. 09:58:17

@Doomhammer: Te tudtad, hogy a "nemzeti szocializmus" szöges ellentétben van a "szocializmus"-sal?
Jó ha tudod, az elsőre példa a hitleri németország, a másikra meg bizonyos szociális vívmányok erejéig a Kádár rendszer.
Ne mondd azt az embereknek, hogy az utóbbi azonos volt a szociális ügyeket és munkásokat teljesen elnyomó, saját, és más népeit elnyomó náci "nemzeti szocializmus"-sal.

én már a fény gyermeke vagyok 2013.12.09. 09:59:31

Ez a cikk marhaság. Igaz magyar ember nem néz Barátok köztöt, mióta Magdi anyus leesett a lépcsőn.

Jolka40 2013.12.09. 09:59:45

T. Vági Gábor! Ön egy igazi, szakértelemmel és odaadással bíró agymosó. Csakhát nem lehet mindenki agyát átmosni, ne nézze le ennyire az embereket. Mert hát most is átlátunk a szitán: melyik az a szerveződés, amelyik nem került az Ön puskája célkeresztjébe.

Bálint Anna 2013.12.09. 10:05:39

@Mária: Pont erről szól a cikk, hogy tele van az ország ilyen emberekkel. Azért, mert itt már 500éve elnyomják, meggyilkolják, elüldözik azokat, akik kiállnak saját és embertársaik jogaiért, ezért a társadalom nagy része megalkuvóvá, csak a saját érdekét képviselővé vált. Meghalt az emberek közötti szolidaritás a multikultúra jegyében. Éppen hogy az a srác hasonlít a cikk írójához, aki odament a füstölő keménygyerekhez és megmondta a véleményét. Azt hogy milyen emberek nézték ezt szónélkül azt nem tudom megmondani, mert nem voltam ott, mint te sem. Viszont tapasztalatból azt mondom, hogy ilyen esetben mindig a nemzeti érzelmű emberek segítenek, mert nekik még jelent valamit a másik ember. Megjegyzem egy olyan országban, ahol fényes nappal bizonyos társadalmi elem tagjai félelemben tarthatják a többséget nem csoda, hogy az egyszerű emberek félnek segíteni.
@skipy: Szinte minden blogger a saját véleményét tünteti fel jóként, míg a többit elveti. Mint írtam szerintem ez csak egy társadalomkritika. Nem a saját véleményét tünteit fel kizárólag helyesként, attól hogy egy adott gondolkozásmódot elvet. Te is náciként állítod be a jobbikot, ami egyáltalán nem helytálló, de persze ez lehet a véleményed. Erre mondhatnám azt, hogy te meg azzal próbálsz manipulálni, hogy nácinak állítod be őket, ezzel festve negatív képet róluk. A jobbik nyilván nem érett a kormányzásra, de ettől még készülnie kell rá. Ha nincs egy alternatívájuk, hogy hogyan vezetnék az országot, szakmailag teljesen hiteltelenné válnának.

fizetekmegegysort 2013.12.09. 10:06:27

És Te vagy az, aki a renszerváltáskor, mikor én még pekusba hugyoztam, már adót fizettél. Míg én az egyetemen melengettem a valagam, és fideszbérencként szidtam a komcsikat, már GDP-t növeltél. Te vagy az, aki tudod milyen volt a Kádár rendszer, mert éltél benne, szemben velem, aki csak hallottam róla. Ezért vagyok akkora balfasz, hogy nem ismerem fel, hogy hőn szeretett Viktoromék, ugyanaut csinálják: keményen kommunisták népnemzeti köntösben. De nem gond, én oktatlak, mert én mindent tudok, és a Pártközpont jól megfizet érte.
Ugye ez kimaradt, kedves Vági Márton?!

fizetekmegegysort 2013.12.09. 10:18:01

@Bálint Anna: figyi, ha bennem van annyi tisztesség, hogy kiálljak akár magamért, akár másért, akkor engem nem tudnak elnyomni. Az vagy megvan az emberben, vagy nincs. Ficerében, aki szerint egyetlen paraméter alapján (nevezetesen hogy most jó irányba mennek -e a dolgok) be lehet sorolni egy egész nemzedéket a "jók" vagy "rosszak" közé, nos benne nincs meg. Ő pont egy olyan huszadik senki, mint akikről ír, csak most az övéi vannak a zsírosbödönnél, így nyilván megéri írni. De végeredményben ő is csak egy gyerekember: felelősséget nem vállal, viszont legalább másra hárítja, miközben gyakorlatilag mindenkit lehülyéz, aki máshogy gondolja. Azt már nem látja, hogy ha ez az átlagBéla nemzedék nem volna, akkor az övéi sem kétharmadozhatnának.

♔batyu♔ 2013.12.09. 10:21:15

A "demokrata" eleve a volt komcsikra és a velük szövetséges libsikre szavaz, tehát ő biztosan nem hiszi el, kivéve ATV.

Tyreo 2013.12.09. 10:21:27

Azért ugyan ezt meg lehetne írni a másik oldalról is. Kb annyi lenne a különbség, hogy 2006-ban ő jobban volt felháborodva gyurcsányon mint a tüntetőkön. Hogy ebben véletlenül igaza lenne, az nem oszt nem szoroz.
Aki kitart a Fidesz mellett, az pont ugyan olyan hülye mint aki tapsol a "demokratikus" összefogásnak.

nemi gaz 2013.12.09. 10:34:29

"Rém buta ember vagy, akinek az agyát tudatosan kimosták. Olyan ember, akit nem érdekel semmi, mert egyesek azt akarják, ne érdekeljen semmi. Számodra elég a tízórás műszak utáni olcsó sör."

Ó igen :)
Tudod mit? Ilyen vagyok! :)

De amíg én így élvezem az életet és jól érzem magam a tespedtségben minden nap, addig ez nem engem idegesít, hanem téged, hiszen te prédikálsz most is, hogy milyen hülyék vagyunk.
Szeretek az lenni és jót nevetni az ilyen hőbörgőkön.
Amúgy nem érdekel a "haza" sorsa semennyire sem.
Ezzel gondolom sok embert kiakasztok, de ezt is leszarom, senki semmit nem tud tenni ez ellen. :)
Hihi :)

MACISAJT 2013.12.09. 10:35:42

Csak nem ez a Vági Márton?

Kétszer kapott egy nap alatt milliós jutalmat az NFÜ-től

Index

2010. október 28., csütörtök 12:34 |

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség egyik vezetője egyetlen nap alatt kétszer kapott milliós jutalmat az átadás-átvétel előtti hetekben. A Hírszerző információi szerint rajta kívül is volt olyan főnök, aki egy év alatt hétszer részesült nagy összegű pénzjutalomban Vági Márton elnöki keretéből. Vágit a kormányváltás után rögtön leváltották, az MLSZ főtitkára lett.

Vági Márton, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség előző elnöke megbízatásának utolsó évében meglehetősen nagyvonalúan bánt a szervezet pénzével – írta a Hírszerző.

Az internetes újság információi szerint az NFÜ-nél a 2009 és 2010 tavasza közti tizenkét hónapban a vezetők egy köre többször is részesült nagy összegű, gyakran milliós nagyságrendű jutalomban havi illetményükön és az emellé járó hathónapnyi bónuszon felül.

Az átadás-átvételnél bukott ki, hogy a vezető beosztású munkatársak között volt olyan is, akinek Vági egy év alatt hétszer engedélyezett ilyen kifizetést. Az egyik vezető 2009. április 27-én 250 ezer forintot, 2009. április 28-án 2 millió forintot, 2009. július 13-án 1 millió forintot, 2009. szeptember 21-én 5 millió forintot, 2009. október 26-án 1 millió forintot, 2009. december 2-án 2,764 millió forint, 2010. március 4-én 1,5 millió forintot kapott. Egy másik kolléga viszont egyetlen nap alatt kétszer is a kasszához járulhatott, miután – a választások idején – április 29-én ugyanis előbb 1,5, majd 1,72 millió forintot kapott úgy, hogy az előző hónapokban 8 milliót már kiutaltak neki.

A Hírszerző megkereste Vági Mártont, aki, miután Fellegi Tamás röviddel az új kormány megalakulása után felmentette posztjáról, az új, Csányi-féle MLSZ főtitkára lett. Vági azt üzente, hogy a labdarúgó szövetségi pozíciója miatt nincs módja beszélni az NFÜ-nél történtekről, pedig egyébként mindig igyekszik eleget tenni tájékoztatási kötelezettségeinek.

Lorp 2013.12.09. 10:47:14

@Mária: Mi ez a hiszti? Magadra ismertél?

KopaszMercis 2013.12.09. 10:50:31

A poszt iroja is ugyanolyan eletkeptelen csoro balkani ciganyfattyu mint az akit kritizal... Az egyik nincsen a masik nelkul. Huzzatok csak le egymast a higfosba, az orszag ugysem omlik ossze tole, max egyre szarabb lesz. A ti gyerekeitek fogjak banni, es meg fogjatok erdemelni hogy ilyen szar vilagot csinaltatok nekik...

Mérges 1234 2013.12.09. 10:55:19

Nos aki, még lehiszi, hogy a Fizess vagy a Maszop megoldás bármire is az rém ostoba.

Ha jól látom, a posztoló pont ezek közül való, nem látja, hogy egyik rosszabb, mint a másik, nem veszi észre, hogy mindeki átkurja a fejét, csak kicsit másképpen.

Gáz, nagyon gáz.....

nincs1itt 2013.12.09. 10:55:52

Gyengécske jobbikos propaganda cikk, de már finomodott a stílus, nem cigányozik, zsidózik vadul. Maradt az Átlag Béla, aki azért hülye mert csak, de legfőképpen azért, mert nem jobbikos. Kedves Márton, elmúlt-é már 30 éves? Ha nem, akkor legyen drága és olvasgasson többet 1989 előttről, kérdezze meg szüleit, idősebb tanárait stb. Nincs ebben cikkben semmi új, a szokásos jobbikos kliséket rakosgatja, mint a román legót. Értem, hogy már futja az államtól kapott párttámogatásból ilyesmire is, csak azt nem értem, hogy ha a jobbik annyira nem szereti a multit, eu-t stb, akkor miért fogadja el a pénzt tőlük. De az Átlag Bélák adóforintja is zsenánt lehet ezek után...

Mérges 1234 2013.12.09. 10:58:19

@MACISAJT:

De kedves Macisajt, nem éppen az a lényg, hogy a rohadékok rohadékok maradtak, hogy az igazi szemeteket a Fidesz sem teszi ki, hogy ugyanannak a barancsnak a tagjai fosztogatnak most is.

Hogy van ez????

randomuser1 2013.12.09. 11:00:55

nem az alényeg, h az elit melyik része suhogtatja a korbácsot, hanem h te hátadon csattan-e :)

randomuser1 2013.12.09. 11:02:29

@Mária: pl, nem született parasztnak, ez elég jó, mondhatni az egyetlen lehetőség arra, h ne paprikáskrumpli+olcsósör kombón éljen :)

randomuser1 2013.12.09. 11:07:20

egyébként a tévé újabban nagyon művészien cigányozik, apró vágóképek, elejtett apró megjegyzések "elkövető népes családja", "bosszúszomjas rokonság", stb, finom ecsetvonásokkal borzolgatják hejjes irányba az agyunkat, szal én méár tom kire szavazok jövőre:
hajrá fidesz, éljen a jobbik!

erol 2013.12.09. 11:07:56

Ez már kb a tizedik írás "átlag Béláról", aki olcsó sört iszik és nagyon hülye. Még, még! Még szerencse, hogy a szerző olyan okos..:)

Bálint Anna 2013.12.09. 11:09:40

@fizetekmegegysort: "Bár inkább baloldalinak tartod magad, az MSZP-ben eleget csalódtál, hogy 2010-ben újra a Fideszre húzd az X-et." - Itt pont az áll, hogy a Fidesz is ennek a rétegnek köszönheti, hogy hatalomra került. Szerintem ennél sokkal bonyolultabb az emberi lélek és minden egyes emberi sorsot érdemes lenne végigvizsgálni, hogy miért nem segítettek. Nyilván nagyon sok minden közre játszik, de (szerintem) a leginkább az, hogy az emberek teljesen eltávolodtak egymástól. A politika is ezért tud ekkora indulatokat kiváltani. A kopasz náci állat, vagy a rablásból, gyilkosságból élő cigány már nem ember, pedig dehogynem, ha valaki szemtől szembe beszélne vele és nem csak a neten, tv-ben látná, akkor rájönne, hogy neki is ugyanúgy érzései vannak és az élet sok területén pont ugyanazokkal a problémákkal küzd. Egy tett alapján azz mondani valakiről, hogy nincs meg benne a tisztesség... A tisztesség minden emberben megvan, csak különféle okok miatt mélyre temetődött. Te is egyetlen cikk alapján besorolod a tisztességtelen emberek közé a cikk íróját.

Kytia 2013.12.09. 11:14:27

Az elején azt hittem, ki fog sülni belőle valami értelmes.:S
Az összes agymosott közül a jobbikosok szomorítanak el a legjobban. Ráadásul ők aztán komolyan gondolják, hogy megmondják a tutit, miközben kb egy ötödikes szintjén képesek összefüggések meglátására.

Gazz 2013.12.09. 11:25:13

@nincs_itt: Ráéreztél. Vona kiadta az ukázt, legyünk emberarcúak. Hát ugye falábbal is lehet táncolni, de azért nem szokott nagyon sikerülni.
Mártontól ennyi tellett.
Jó a cikk. Ha címzettek a demokraták, akkor Mártonunk, és elvbarátaik nem azok.
A szimpátia megszerzéséhez lehet illett volna azt is ismertetni, hogy akkor ők mik. Mégis, hogyan képzelik a dolgokat ők, a nemdemokraták?
Nem kell ide tévés agymosás, hogy Mártonunk egy kicsit vakarózzon, hogyan tudná ezt szalonképesen előadni, de nagyon kíváncsi vagyok, mit tud virítani a felszínt karcolgató vénája.

pástétom 2013.12.09. 11:53:25

Vági Márton, te egy igazi fideszes szarházi vagy.

komplikato 2013.12.09. 11:59:13

A "cikkből" és a hozzászólásokból (pro és kontra), megint le lehet szűrni, hogy mindíg van valami vezértéma, jelenleg a 2006-os rendőri túlkapások, amivel CSUBAKA védelemmel el lehet terelni a néző figyelmét a szöveg többi 95%-nak értelméről vagy értelmetlenségéről. Gratula.

Jobbik továbbra is Fidesz szatelit pártja, sőt "butter dog"-ja. No meg időnként jóban vannak Moszkvával ami meg jótékonyan hat a pénztárcájukra.

Peetee 2013.12.09. 12:01:22

@indazs:

Ha nem érted meg Márton fenti írását, és annak mondanivalóját, akkor bocs, de Te vagy a hülye, nem mindenki más körülötted.

pástétom 2013.12.09. 12:01:27

"...de még jobban szörnyülködtél azon a „csürhén”, akik Budapest utcáin „randalíroztak”."

Jellemző a fajtádra, hogy a csürhe és a randalíroztak szavakat idézőjelbe raktad.

"Hónapok sem teltek el a választást követően, de te már az eredményt vártad."

Több mint 3 év eltelt és nem jött semmilyen erdmény sem, te hazaáruló fideszes gyökér!

Piréz Atya 2013.12.09. 12:08:08

Márton, Te okos embernek hiszed magad, ez süt az irományodból. Pedig buta vagy, ostoba eszköze a gazdáidnak. Ez még inkább kiüvölt soraidból. Szánlak.

Szelid sunmalac 2013.12.09. 12:25:05

Nos, nezhetjuk jobbrol is, balrol is, megiscsak azaz agymosott atlagbela aki termel, letrehoz, adot fizet. O az, aki eltartja a fideszt, a jobbikot, az mszp-t es ugy altalaban minden szarrago ingyenelot. O az, aki miatt lehet fizetni a hiteleket mind bal, mind pedig jobboldalon, mert az IMF hitel es az allamkotveny is csak hitel.
O az, akinel egyik politikus sem tudja jobban, hogy mi mennyibe kerul, hogy mire eleg a fizetese. O az, aki a leheto legpontosabban le tudja merni mennyire is hasznos egy adott torveny, vagy sem.
O az, aki pont leszarja, hogy egy kibaszott berblogger mit probal vele elhitetni.
O az, akit a vilagon a legjobban tisztelni es becsulni kene, mert o az orszag, a polgar, a nep, a magyar.

Szelid sunmalac 2013.12.09. 12:31:46

Egyebkent orom nezni, hogy mennyire feher-fekete minden. Hiszen nem letezik olyan, aki utalja, ha hazudnak neki, de azt is, ha ezert felgyujtjak az autojat.
Nincs olyan, akinek a felesege es annak csaladja pont erdelyi magyar, de sem o, sem pedig a csaladja nem ert egyet azzal, hogy magyarorszagi valasztojoga legyen azoknak, akik ott elnek.
Nincs olyan, aki nem hisz egyik partnak sem, mert mind bebizonyitotta, hogy egyik sem jobb a masiknal.
Nincs olyan, akinek valoban az a vagya, hogy dolgozzon, azert normalis bert kapjon, a szab adidejet pedig a csaladjaval es szeretteivel toltse.
Nincs olyan, aki meg tudja becsulni akar az olcso sort is, vagy neki pont az izlik.
Sorolhatnam napestig.
Posztolo, te ezt soha nem fogod megerteni, mert egy beszukult agyu, rosszindulatu senkihazi vagy. Csak sajnalni tudlak!

christophe 2013.12.09. 12:43:50

Kedves Vàgi Màrton,most akkor mi van?Egyetèrtek az elmult 23 èv politikusi felhozatala,gyèr sot csapnivalo,orbànustul,gyurcsànyustul,antalostul.Bèla mit csinàljon?Napi 10-12oràkat dolgozik,orul a paprikàskrumplinak,arra mèg telik,ès attol retteg,ne szunjon meg a munkahelye,vagy csak simàn kirugjàk.O nem privatizàlt,nokiàs doboza sincs,trafikot se kapott,bàr lehet pont elvettèk Tole,havolt esetleg.Bèla màr nem fiatal valoszinuleg nyelvet sem beszèl,mint a magyarok 90%-a,kulfoldre sem tud menni.mi marad a Bèlàknak,az hogy kimennek az utcàra elkergetik a sok naplopo tolvajt a parlementbol(fidesz,mszp).

tobeor 2013.12.09. 12:53:38

Jó kis szatíra ez a magát mindenkinél okosabban vélő faékagyú félnótásokról :)

Különösen az tetszik, minden második mondatban a tv-t hibáztatja, igazi ostoba, aki még azt is tudja mások miért olyan hülyék, tényleg jól kifiguráztátok a magukat helikopternek képzelőket :)

Gonbolkozó 2013.12.09. 12:57:19

Azt hiszem nem kerülne túl nagy erőfeszítésébe, hogy egy hasonlóan nyálforgató es hasonlóan tartalmatlan cikket bárki össze hozzon arról, hogy a "jobboldaliak" (pl budai arany-nyugdíjasok, vidéki közpénz-sibolok, a köztévében Böjte testvér 30 perces állampolgári eskujetől meghatódó, a mindent elnyomó propagandából mindent elhivő, stb. stb.) milyen hülyék...

Esetleg szót lehetne ejteni a Felcsuti polgármester közpénzekből származó 800,000,000 forintos osztalekáról és arról hogy ez a hülye, debil, eleve szolgaszemleletu magyar "jobboldal" mindezt tar mesterének esetleg kívánatosnak is tartja...

Viszont nekem az a véleményem, hogy itten kedves Polgartarsak hergelték minket, kizárólag azért hogy érdemi vitáról meg véletlenül se wsh essen szó...

Ez alighanem az Index missziója...:-(

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.12.09. 13:11:20

@Gonbolkozó:

Majdnem egyetértek:

Nem csak az indexé.

Finom a táp, mondja a disznó.

Igen, mert mást nem szabad neki adni.

Persze akinek magától jön a lé, az egy ilyen fórumban is aktívabban tud részt venni, meg úgy általában az egész politikában.

Az index legalább a látszatát tartja fent a szólásszabadságnak.

Persze igaz, azt, hogy mi lesz címlapon, nem a blogíró dönti el...

Meg igaz az is, amit fentebb írtam róluk.

írtam levelet a szerkesztőknek, hogy Párizsban is volt tüntetés, amiről elfelejtettek beszámolni, pedig tényleg sok ember volt az utcákon.

De sajnos egy náci tüntetés nagyobb nézettséget kreál, meg valahogy nem szeretnek főműsoridőben mutogatni sok tízezer vörös zászlót.

Az az egy valahogy mindenkinek kínos.

Mint ahogy a tízezres antifasiszta tüntetés is Athénban.
(Ellenben például a 12 darab náci szimpatizánssal, akik az arany hajnal mellett szimpatizáltak, mikor a pártvezetőiket ítélték el Fisszasz meggyilkolásával kapcsolatosan)

s 2013.12.09. 13:16:06

Valaki a statisztikákkal kapcsolatban egyszer azt mondta, az átlag amerikai nem létezik. Én ezt csak ismételni tudom, az átlag magyar nem létezik. Az átlag ugyanis a sokaság egy jellemzője, nem az egyedi eseté. Az mindenesetre eléggé elszomorító, hogy az itt leírt átlag mégiscsak jellemző a magyarok közösségére. Gyerekek, kössétek fel a gatyát, - meg a politikusok közül is vagy tíz raklappal - mert ez így nagyon szörnyű.

Sweet And Full Of Grace 2013.12.09. 13:18:33

Frappáns és találó leírás, százezerszámra vannak ilyen emberek, és ppen nekik van kulcsszerepük a választások eldöntésében. Nekik szól a rezsicsökkentés, a némer bérek 2015-re, no me a hamisított videók, és a köztévé kormánypárti agymosása.

Értük - ti. a szavazataikért - megy a harc.

vjo 2013.12.09. 13:40:51

@Mária: Tisztelettel!
A szolga anyának és szolga apának csak is szolga gyermeke születhet! A legnagyobb gond, miként ezen oldalon is tapasztalható, hogy retteg mindenki a "nemzeti" jelzőtől! Már pedig ha nem tudod, hogy hova tartozol, nem is tudsz igazodni fajtád valódi előljáróihoz. Mert ez a valódi nácizmus, az ősök, a szülők megbecsülése! A Magyar néplélek eredendően magában hordozza fajtája iránti fokozott törödést, lásd pl a kalákázást, melyet a baloldal meglovagolt és azzal visszaélt. Ennek bizonyítéka a második világégést követő
népi összefogás, melynek eredménye lett az ország talpraállása. A visszaélést pedig a Rákosi érától figyelhetjük meg, például a lakásépítő programnál, mely olyan sikeres volt, hogy még 1990-ben sem állt elegendő lakás a családok rendelkezésére. A politika célja a megosztás, jobbra és balra. Észre kéne már venni, az éhség, a szegénység oldal független. Tetszik vagy sem, ez az ország csak abban az esetben léphet ismét Európa elismertjei közé, ha otthon tud lenni ősei vérével áztatott földjén. Ez pedig egészséges nacionalizmus nélkül lehetetlen, mert ugye gyáva népnek nincs hazája.

Mária 2013.12.09. 13:42:52

@Dzsentrisvihák:

" Eléggé önbuktató érvtechnika azzal jönni egy változást sürgető írásra, hogy minek firkál valaki ilyeneket, amikor rosszul állnak a dolgok..."

Van egy rossz hírem:

Ha változást akarsz, azt nem gyújtó hangú "karcolatokban" kell sürgetni, hanem oda kell állni, és tenni kell érte.

Ezért kérdeztem, hogy a kedves Posztoló mit TETT?

Mária 2013.12.09. 13:47:08

@Lorp:

" Mi ez a hiszti? Magadra ismertél?"

Nem magamra, hanem a posztoló soha fel nem növő, örök kamaszként az életét követelőzve, vádaskodva, a világ működését se meg nem értő, se érteni nem képes kábultságban végighisztiző fajtájára.

s 2013.12.09. 13:48:01

@Mária: Erről annyit, hogy én férfi vagyok, de valaki cigijét a villamoson csak akkor veszem el és nyomom el, ha ebből nem lesznek problémáim. Márpedig nem lesznek, mert a vipera mindig nálam van, és puszta kézzel is be tudok baszni egy akkorát valakinek a pofájában, hogy kihullanak az első fogai. Igazi férfinek nem kell segítség. Ha pedig egy hat fős roma társaság verődne össze késekkel és hokiütőkkel, akkor inkább leszállok. Mert nem csak kemény vagyok, hanem okos is.

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.12.09. 13:52:57

@vjo: Nincs olyan, hogy magyar fajta.
Te se vagy zsidó fajta, csak mert hanukagyertya van az ablakodban igaz?
Azért meg minek emberek között ilyen különbséget tenni, csak hogy valaki (pl.: Hitler Adolf) eldönthesse, hogy ki az, és ki nem.

Egészséges hazaszeretet soha nem kezdődhet azzal, hogy fajtákra osztod az embereket.

s 2013.12.09. 13:59:19

@ob.szerver: A forradalmárok kormányra kerülések esetén már nem annyira forradalmárok. Sőt. Semennyire sem azok. Mi, akik nem kerültünk kormányra, mi továbbra is forradalmárok maradunk. A mi forradalmunk a csendes forradalom. Választások alkalmával csendesen ikszelünk. Még a toll sercegését is lehet hallani a papíron, annyira csendes ez a forradalom. Most legutóbb kisajátították ezt és elnevezték fülke forradalomnak. A forradalom eltünteti a régit, és elhozza az újat. Legközelebb is így lesz, de ha nem, akkor majd azután. Semmi sem állandó, csak a változás örök.

komplikato 2013.12.09. 14:00:33

@pástétom: "Több mint 3 év eltelt és nem jött semmilyen erdmény sem, ..."

Dehogynem jött eredmény ... sajnos jött.

"Ez olyan csökkenés ... öööö ... ami valójában növekedés!"

s 2013.12.09. 14:03:45

@Szelid sunmalac: Igaz. Aztán egyszer ő lesz az is, aki az olcsó sör mellé megveszi a jó minőségű sörétes puskát - mert van, amiben nem szabad vállalni a kompromisszumot - és elindul rendet csinálni. Nem kellene eddig feszíteni a húrt. Ez egy jó tanács. 2050 után benne lesz minden kézikönyvben, amit ebben a térségben politikai pályára készülőknek szánnak.

s 2013.12.09. 14:18:31

@Kytia: Minél messzebb van valaki a hatalomba jutás esélyétől, annál könnyebb extra méretű faszságokkal előhozakodni. Ez tipikusan a kártyás és a kibic esete. Könnyű úgy pofázni, hogy nem te játszol. Egy kivételt tudok, ez pedig maga fidesz. Mert ő nem csak a hatalomba jutás komoly esélyeseként mondott kibaszott nagy hülyeségeket, hanem úgy tűnik, hogy az uralkodásuk is abban a kettős szerepben telik, hogy vagy lófaszt sem mondanak, vagy csak eszelős baromságokat mondanak és csinálnak. Emlékeztetnék varga "akár már a jövő héten megegyezhetünk az IMF-fel" misi ámokfutására, de matolcsy és megéri azt a két kecskét, amiért egy kenyai szafarin elcserélték az oroszlánok kajáját. (gondolom vakbélgyulladást kaptak volna az üvegszemétől, de ez nem biztos)

Lasombra 2013.12.09. 14:47:54

"Te vagy az, aki mindent elhisz, amit a tévében lát vagy a rádióban hall [...] aki újra visszahozná a baloldalt a hatalomba."

ezt itt szerintem ki kellene fésülni.
aki mindent beszop, amit a média eléje mer tonnaszám, az ma úgy tudja, hogy: Magyarország jobban teljesít, hasítunk, stabil növekedési pályára álltunk, többen dolgozunk, többet keresünk, jobban élünk, nincsenek megszorítások, és a következő foci vébén már tényleg kint leszünk.

az ilyen mégis minek szavazna a feritélen kívül másra?
pont nekik találták ki a fidesz vallást!

christophe 2013.12.09. 14:50:53

@s: Gratulàlok,remèlem nincs se felesèged,se gyereked,mert Ok is kerulhetnek hasonlo szituba,ès ha csak magadfajta lenne a kozelben,akkor bizza nagy szarban lennènek....

vjo 2013.12.09. 14:53:11

@Vicces Gyerek: Hogy ki milyen rasszhoz tartozik,a Teremtő döntése, te kedves liberális abortuszszökevény! Valamikor régen ez a fajta is benne volt a történelem kezdő csapatában, de az idők folyamán megfertőzték a hozzád hasonló szellemi toprongyok és ez lett belőle. Ami vígasztal, még találkozom olyannal, aki nem csak beszéli, érti is a világ egyik legősibb nyelvét. Nem érdekel a fajtád, de biztos díjazzák őseid, ha
elárulod őket!

Vicces Gyerek · http://macskapasztor.blog.hu/ 2013.12.09. 15:26:32

@vjo: Köszönöm.

Csak ezt a szögecskét szerettem volna a nagynemzeti zsákból kibújtatni!

Jó éjszakát.

Az persze már csakteoretikus kérdés az ilyen fasszopó nagymagyaroknak, hogy mit szólnak, ha odamegy hozzájuk egy cigányember, és azt mondja: "Én magyar vagyok."
Azt mondja, mert megteheti.
De ha Te odamész majd hozzá, hogy kijelentsd: Te cigány vagy, mert azt mondom, és a Te fajtád alsóbbrendű, (ahogy azt velem kapcsolatosan hűen érzékeltetted is - miért? Mert nem bólogattam neked, mint a birka hozzád hasonlók.)
akkor mutatkozik meg a szánalmasan buta ideológiád célja: Az a nemmagyar alsóbbrendű, akinek nem tetszik a pofája.

Na CSÁ!

s 2013.12.09. 16:25:13

@christophe: Nem értettél meg, pajtás. Itt a villamoson füstölgő cigiről volt szó. Azért nem csinálok nagy felhajtást, olyat biztosan nem, aminek a végén az én pofámat rugdossák a parkettán.
Ha egy csajszit vagy gyereket, időst bántanak AKÁRHÁNYAN, nekik ugrok, mint egy vadállat. Ott valószínűleg a segítség sem marad el, ha kevés volnék, de egyébként meg mindegy is.

Van feleségem és fiam. A fiamat is arra tanítom, hogy legyen becsületes és bátor. Ne legyen viszont hülye. Neked is egy ilyen apára lett volna szükséged, ha meg nem haragszol érte.

vjo 2013.12.09. 19:12:40

@Vicces Gyerek: Öröm, hogy vetted a lapot!
Minden szerdán Ludas Matyi. Kuti békával nehéz az óceánról értekezni. Akár hogy is olvasom soraimat, egyetlen népet sem tettem le, csupán a saját fajtám miatt aggódom. Egyébként ismerek igaz Magyar cigányembert is. Amennyiben megkülönböztetettnek érzed magad válaszom miatt, ez személyes szegénységi okiratod!

christophe 2013.12.09. 19:29:30

@s: Arra tanitottak,hogykiàlljàkaz igazamèrt,az elesettekèrt,ès ne nèzzek vègig tètlenul egy verèst,adott esetben az is elèg lett volna,ha pàran felàllnak a szèkrol.De ha szerinted az rendben van hogy vki a villamoson bagozik,innèt tènyleg egy lèpès ès lopàs,rablàs is elfogadottà vàlik...

Dzsentrisvihák 2013.12.09. 21:32:41

@Mária:

Azzal, hogy megírta a fentieket, máris bőven többet, mint te, fanyalgó lágytojás. Ez is a cselekvés egyik konstruktív formája. A te öklendezésed viszont mindennek nevezhető, csak annak nem.

Csak hogy az általad behozott példánál maradjunk, képletesen szólva, te nem csupán tétlenül nézed, ahogy a villamoson összevernek valakit, rosszabb, te beállsz az elkövetők mellé ütlegelni.
Légy büszke magadra...

Jorgos Vadefakisz 2013.12.09. 21:56:12

T. Vági Márton!
(de ha már ilyen közvetlenül meg lettem szólítva - pl. 159-189 HUF között vadászom a Borsodit. Az olcsó? -, hadd szólítsalak Téged a beceneveden:)

Kedves Vagina!
Mint már a bevezetőben jeleztem, úgy érzem, meg lettem szólítva általad. Ezért hadd válaszoljak tenéked: Sok mindenben igazad lehet, pl. ugyancsak szeretem a sört - viszont 2006 őszén teljes szívvel ÜDVÖZÖLTEM az őszödi beszédet, míg szörnyűlködtem(szörnyűlködöm) a náci csőcselék akcióin. Bár sohasem volt hitelem, ma mégis Hitelkárosult-károsultnak érzem magam.
Tulképpen majd mindennel elégedett vagyok - kivéve a Fidesz tevékenységét és a Jobbik törekvéseit.

Na minden jót.

Jorgos Vadefakisz 2013.12.09. 22:08:12

@vjo: T. Polgártárs! Azt javaslom, csak azután kezdj el "mélymagyarkodni", ha már sokkal jobban megy a magyar helyesírás, vazze! Addig ez nagyon röhejes! :-)

s 2013.12.09. 23:50:43

@christophe: Nem értesz még mindig. Nincs rendben, hogy valaki a villamoson bagózik. Viszont mást gondolunk arról, hogy mit kell lépni erre.
Én ebben a helyzetben csak akkor avatkoztam volna közbe, ha be tudom fejezni az akciót egyedül is. Mert ez egy lényegtelen faszság. Ahhoz képest mindenképp, hogy valakit megtámadnak (öreget, nőt, gyereket, bárkit), mert abban az esetben KÉSEDELEM NÉLKÜL lerendeztem volna a témát. Az más kérdés, hogy nem hagytam volna, hogy a srácot elagyalják, de azért utána biztos megkérdeztem volna tőle, hogy most mi a faszért is verekedtünk. Egy kibaszott cigiért netán?

Zolcsi67 2013.12.10. 00:08:01

Átlag Béla, és a véleményét formáló média szíve szerint megrekedt volna 1988-89-ben.

Nézzük az akkori alaphelyzetet.

Egypártrendszer van, de szép lassan elkezdik engedélyezni az ellenzéki csoportosulások, később pártok létjogosultságát. Ennek ellenére az akkor még létező képviselő-visszahívási rendszer nem söpri el a parlamentet, 1-2 ellenzéki bekerül, és jól van.

A népnek még mindig a párt az ura: az állam atyáskodik polgárai felett, a szociális háló kissé kinyúlt ugyan, de még alig szakadozik. Ellenben már engedélyezik a magánvállalkozásokat, a kicsi, a nagy és a még nagyobb síbolások fölött a hatalom szemérmesen elfordítja a fejét.

Ez az a rendszer, az az állapot, ahol Átlag Béla életvitelét, ideológiáját nem éri sérelem és mégis szabadnak érzi magát: tüntethet, ha akar, maszekolhat, ha kedve tartja, ha el akar esni, állam bácsi tenyere fenntartja a szakadék fölött.

Az 1990 óta hol ide, hol oda (protest) szavazók mind eszerint gondolkoznak.

1.) X nem jött be, szavazzunk Y-ra
2.) Y nem tett csodát, szidjuk, majd négy évvel később újra X-re, esetleg (nagyon esetleg) Z-re szavazunk.

Dzsentrisvihák 2013.12.10. 07:25:07

@s:

Látom te se érted a villamoson lezajlottak tanulságát.

Aki így, ilyen nyíltan megszeg egy olyan társadalmi normát, ami a többség számára evidens, az, költőien szólva, épp körbehugyozza a területét. Ergo, "finoman" jelzi, hogy neki ezt szabad.

És ha erre az a társadalmi visszajelzés, hogy mindenki kussol, és annyiban hagyja a dolgot, akkor legközelebb a delikvens azzal demonstrálja majd felsőbbrendűségét, hogy hajnalok hajnalán átvágja egy nyolcvanéves öregasszony torkát, mert neki azt is szabad.

Tudod, ide vezet, ha a kis szabályokat nem tartatjuk be.

A gyerek pedig, aki volt annyira tökös, hogy legalább szólt a dohányzásért, biztos nem óhajtott verekedni, mert naivan azt gondolta, hogy elég lesz, ha szól. Mint látjuk, már nem elég, ezért viszont nehogy már ő legyen a hibás...

s 2013.12.10. 10:07:11

@Dzsentrisvihák: "A gyerek pedig, aki volt annyira tökös, hogy legalább szólt a dohányzásért, biztos nem óhajtott verekedni, mert naivan azt gondolta, hogy elég lesz, ha szól. Mint látjuk, már nem elég, ezért viszont nehogy már ő legyen a hibás..."
Nem ő a hibás. Ő a felelős. Ez nem tűnik annyira nagy különbségnek, de azért lényeges. Egy villamoson cigiző archoz odalépni mindig jelent valamekkora kockázatot. Szerintem ezt ő hibásan mérte fel. Azt gondolta, hogy egy demokratikus vita keretében meggyőzi a figurát arról, hogy ezt mennyire nem illik. Aztán elragadta az indulat és pórul járt.

Emiatt senkihez nem mennék oda. Ha viszont mégis . . . Azt tudnom kell, hogy itt semmiféle belátásra nem számíthatok. Mert ugye akkor már eleve nem is cigizne. Tehát kipattintott késsel megyek, vagy kihúzott viperával. Erre később már nem lesz időm. A rendőrség is biztosan ki fog jönni. Lehet arra nem, ahogy a srácot elkalapálták, de ahogyan én érvelek, arra egészen biztosan kijön legalább egy kocsi. Mi a faszt mondjak nekik? Hogy egy kibaszott cigiért vertem véresre embereket? Ezt nem gondolhatod komolyan, de ha mégis, akkor veled van a baj. Más tészta az, amikor az utastársaimat fenyegeti közvetlen veszély. Nem kérdés, hogy mit csinálok, mert akárhány rendőr jön is ki a végén, meg tudom indokolni, hogy mit miért tettem. Persze ekkor is örülnék annak, ha az eredetileg kiszemelt áldozat velem marad, mert egyébként nehéz pillanataim lennének az őrszobán.

Mária 2013.12.10. 10:32:32

@Dzsentrisvihák:

"Csak hogy az általad behozott példánál maradjunk, képletesen szólva, te nem csupán tétlenül nézed, ahogy a villamoson összevernek valakit, rosszabb, te beállsz az elkövetők mellé ütlegelni."

Talán nem fröcsögő kommentekben kellene kompenzálnod a tetű, gyáva féreg mivoltodat.

Mária 2013.12.10. 10:35:29

@s:

Tudod az a baj, hogy azon a vllamoson a több, mint 50 utas között nem volt egyetlen egy férfi sem.

Egy 48 kilós középkorú, vékony kis szemüveges nő állt a véresre vert férfi és a tomboló elmebeteg közé. Tegnap este nyilatkozott az RTL híradóban.

s 2013.12.10. 11:12:10

@Mária: "több, mint 50 utas között nem volt egyetlen egy férfi sem"

Ez sajnálatos. Volt viszont egy, aki legalább annak akart látszani. Most erre mit mondjak? Hogy szép volt, vagy hogy nem kellett volna?

Mondom még egyszer. A villamoson cigizés lófasz ahhoz képest, amit itt emberek egymás ellen elkövetnek. Inkább arra kellene tartalékolni az energiát. A másik: ez a férfi lennék történet nem a villamoson kezdődik, az mát inkább csak a vége. Le kell szépen menni az edzőterembe és 80-kg os súlyokkal szériázni. Eleve máshogy néz ki a gyerek, arról már nem is beszélve, hogy nyilván nem így végződött volna ez az egész. Tehát nem kellett volna ebbe beleavatkozni, ha meg végül is az a döntés, hogy mégis, ahhoz azért kell egy fellépés.

skipy 2013.12.10. 12:09:18

@Bálint Anna: A jelentős különbség a leírás módjában van. Ha én azt mondom, hogy a Jobbik alapvetően, jellegéből fakadóan alkalmatlan arra hogy egy EUs tagországot vezessen, az az én véleményem leírása. Ha egy sztorit írok, ahol legyőzöm a világot azáltal, hogy nem értek egyet a jobbikkal, az nem éppen az.

Az a tény természetesen elkerülte a figyelmedet, hogy a náci idézőjelben szerepelt, jelzendő hogy nem konkrétan a hitleri ötleteket, vagy azok közvetlen örököseit jelöli, hanem a Jobbikot. Ugyanígy hivatkozhattam volna a "komcsikra", vagy a "koleszra", esetleg a "strabag pártra". Insecure much?

Tévedés ne essen, a Jobbik egyik hatalmas problémája az, hogy nem mer nem náci lenni. (Kimondom itt, ez nem azt jelenti hogy a Jobbik=náci, hanem azt, hogy a náci ötletekkel össze-össze kacsint, és az egy-egy egyértelműen náci tagját nem rúgja ki páros lábbal a pártból.) Ennek természetesen az az oka, hogy fiatal, nem túl nagy szavazóbázissal rendelkező pártként retteg attól, hogy a náci kiszaladások elítélésével 5% alá kerülne a támogatottsága.

Dzsentrisvihák 2013.12.10. 17:52:45

@s:

"Ő a felelős." - Persze, és nyilván kockázatot is jelent a cselekvés, de igazad van, sokkal faszább dolog sunyulni kussban, nézni ki az ablakon, mintha mi sem történt volna. És még kérdezi valaki, vajon mi a baj az országgal? Ez, az ilyen szutyok mentalitás, meg, hogy ezt magyarázni kell.

"Aztán elragadta az indulat és pórul járt." - Nem éppen ő ütött először, úgyhogy nem tudom milyen indulatról hadoválsz.

"Mi a faszt mondjak nekik? Hogy egy kibaszott cigiért vertem véresre embereket? " - Milyen "embereket"? Egy faszkalapról beszélünk.

A másik pedig, hogy igen, benne van, hogyha odamész, szólsz, akkor ő ütni fog. Erre nem a kés, meg a vipera a válasz, hanem, hogy felkészülsz arra, hogy ő ütni fog. Azt lehet segédeszközök nélkül is.

És igen, ha már odamegy az ember, akkor benne van, hogy a rendőrnek is magyarázkodni kell, de ez még midig jobb, mint csökött mód összehúzni magad, és úgy tenni, mint aki ott sincs.

És látom, még mindig nem érted. Az a kretén, aki feltűnési viszketegségből, vagy sukárkodásból bagózik a villamoson, az előbb-utóbb valakit kirabol, megerőszakol, megöl, vagy félhullára ver... stb.. Abból lesz a nemlófasz kategória, amit emberek itt egymás ellen elkövetnek.
Ha a villamoson való dohányzás után kezét-lábát eltörik, akkor erre kisebb a valószínűség.

Persze, ezt egy normális országban nem az utazóközönségnek kellene megoldani, nyilván. (Lehet jönni azzal, hogy nem állíthatunk mindenhova rendőrt, csak baromság, most avattak 3500-at, tele van vele a sikerpropaganda, annyi villamos összesen nincs az országban, nyugodtan lehetne rajtuk jard, hátha valami hasznuk is lenne végre...)

@Mária:

Lám-lám, és még én fröcsögök? Eltévedtél, kispofám :D
Plusz szó szerint vetted, a légy büszke dolgot, ó... Nyugodj meg szépen, csak irónia volt, legközelebb külön a te kedvedért kiírom, rendben, mert még a végén újra beégeted magad, jó? :)

christophe 2013.12.10. 21:20:44

@Dzsentrisvihák: No azèrt orulok,hogy valaki megèrtetette mit akarok mondani,ha kovetkezmènyek nèlkul lehet,villamoson bagozni,torni,zuzni màsokat szidalmazni,verni abbol elobb-utobb anarchia lesz,mert hozzà szokunk ès màr azok se fognak szolni akik,règebben mèg megtettèk volna...

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.11. 10:57:26

Guest blogger az magyarul vendég blogger, nem?
de a blogger szóval is lehetne kezdeni vmit.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.11. 11:28:30

@nu pagagyí: te melyik lyukból másztál elő? ez a párt? egyik párt se tiszteli a demokráciát, még bajnai se, gyurcsány se, csak előadják neked, rendszerváltozás pedig nem történt, annyi történt, hogy az oroszok kimentek, de a kommunisták ittmaradtak és NEM tárták szét a kezüket, hogy hát akkor legyen minden hatalom és vagyon a népé. meglepő módon, ugye ,már aki meglepődött ezen, vagy egyáltalán felfogta, hogy most is egyfajta diktatúrában élünk.
marosán is már demokráciáról beszélt! AZ 50-ES ÉVEKBEN!
kkbk.blog.hu/2013/01/08/botrany_a_katolikus_puspoki_kar_husegeskuje

ma se tartunk máshol, bajnai is csak azért mondja, mert tudja, hoyg elvárják tőle, de tenni nem tesz semmit a demokráciáért.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.12.11. 11:37:31

@komplikato: mi a bizonyíték rá, h jóban vannak moszkvával? mindig ez az érv, de bizonyíték sehol

s 2013.12.11. 11:39:48

@Dzsentrisvihák: "Milyen "embereket"? Egy faszkalapról beszélünk."
Amikor a jegyzőkönyvet felveszik, nem ez lesz benne. Azt is tudnod kell, hogy vagy téged vernek meg nagyon, vagy te versz meg valakiket nagyon. Nincs harmadik lehetőség.

"Erre nem a kés, meg a vipera a válasz, hanem, hogy felkészülsz arra, hogy ő ütni fog. Azt lehet segédeszközök nélkül is."
Nem lehet. Ezt mutatja az ábra is.

Okoskodsz itt, de nem tudod miről beszélsz. Rám már jött ki rendőr. Egy pillanat alatt csőre húzta a pisztolyt és üvöltött, mint egy állat. De legalább korrekt volt, végig a lábamra tartotta. Ez a szabály, gondolom. Nem fogok egy kibaszott cigiért verekedni. Akinek büdös, szálljon le. Van olyan indok, ami miatt benevezek egy ilyen mérkőzésbe, de oda olyasmi kell, hogy ha bebaszom valakinek a koponyáját, az is magyarázható legyen. Ez nem ilyen ügy.

Dzsentrisvihák 2013.12.11. 12:08:54

@s:

Ó, kösz az életbölcsességet, szenszej, képzeld, nekem is volt már hasonló ügyem, és veled ellentétben tudom, hogy is néz ki belülről egy jegyzőkönyv...

Viszont az eszmecserét itt be is rekeszteném, mert látom a vastag koponyádon képtelenség bármi értelmeset keresztüljuttatni. A jövőre nézve egy jótanács: ne te akard megmondani, mitől szar az aktuális helyzet, mert magad is okozója vagy.

Celtic 2013.12.19. 13:47:54

Ez jo volt :) Dumaszinhazban is vallalsz felllepest?

Szúrófény 2014.11.17. 16:43:44

@MAC-Ka: "Ha nem lenne minden szétrohadva, ezek ki nem adnák a hatalmat a kezükből! 2. Üres spajznak bolond a gazdasszonya!" Mondtam illegális MDF gyűlésen akik vállalták a "bolond gazdasszony, lüke szakács szerepet, amit egy Horthysta katonatiszt szákács kavart, fizetett úri gőgjével!
süti beállítások módosítása