gyurcsany_sotetben.jpegGyurcsány Ferencet sok mindennel lehet vádolni, de hogy kicsinyhitű lenne, azzal semmiképp. Pártja a májusi európai parlamenti választásra nem csak három mandátum elhódítását tűzte ki célul, de az egész Unióra kiterjedő egyházüldözést ígér, és nyíltan az Európai Egyesült Államok mellett kampányol.

„A DK az egyetlen magyar párt, amelyik Európai Egyesült Államokat szeretne” – jelentette ki egy csütörtöki budapesti háttérbeszélgetésen Molnár Csaba alelnök a párt 16 pontos EP-programjának ismertetésekor. Erős kezdés.

Hogy ez Magyarország polgárainak mit jelentene, arról csak homályos sejtéseink vannak, mindenesetre  ha a terveik szerint valóban felállna egy uniós korrupcióellenes ügyészség, és az mondjuk elkezdene kutakodni a 2010 előtti érában, hát, nem biztos, hogy Gyurcsány és barátai túl jól járnának. A DK ezenkívül európai adóalkotmányt, bankuniót és az euró azonnali bevezetését sürgeti, vagyis a nyugati-európai pénzügyi lobbi teljes menüsora megtalálható az étlapon.

Akit most hirtelen elfogott a 90-es évek retró érzése, és lelki szemei előtt az SZDSZ madárkái röppennek fel, bizony jó helyen tapogatózik. Gyurcsány Ferenc pártja ugyanis az egész Unióban (!) tiltaná a kötelező hittanoktatást. A „kötelező” szó ne tévesszen meg senkit, Európa országainak többségében (így hazánkban is) a hittan szabadon választható vagy kiváltható más tárggyal, jellemzően erkölcstannal vagy etikával. Ezek a 21. századi kommunikációs panelekbe ágyazott egyházüldözés hívószavai.

A 16 pontos programba zsúfolt demagóg ígéretek száma  fej-fej melletti versenyben van egy ötperces Lipcsei-interjú „asszem-mindenféleképpen” kombójával: Európai Bérfelzárkóztatási Program, egymillió új napkollektor, számítógép minden diáknak! A DK EP-listáját annak is a figyelmébe ajánljuk, aki szeretne az eddig kevésnek bizonyult euró százmillióknál jóval több pénzt cigány felzárkóztatásra fordítani. A szociális válságban lévő területeken ugyanis Gyurcsányék különleges gazdasági övezeteket hoznának létre, amelyeket EU-s forrásokból zárkóztatnak fel.

A DK emellett kötelező kvótarendszert vezetne be az EU-ban, amellyel 40 százalék felé lehetne növelni a nők szerepvállalását a gazdaságban és a politikában. (A pár 42 fős EP-listáján ehhez képest kilenc női jelölt van.)

Akiket a fentiek nem győztek meg arról, hogy a Demokratikus Koalíció 16 pontja „a szabadság, a biztonság és a jólét” garanciája, azoknak a figyelmébe ajánljuk Gyurcsány Ferenc szintén ezen a fórumon elhangzott ígéretét, miszerint ha egyetlen mandátumot sem szereznek májusban, akkor az az őszi önkormányzati választásokra „magától is kinyílik” az a kérdés, hogy a pártelnöknek le kell-e mondania. Reméljük, legalább ezt az egy pontot beváltják, ha sor kerül rá.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr966084527

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.25. 11:59:10

Önmagában semmi baj az EEÁ-kal. A tartalomtól függ, hogy jó-e vagy sem. Ha ez ballib eszmeiségű, ateista, feminista, homokos, drogot osztogató, zsiráfokat mészárló, nyugatot favorizáló Európát jelent, akkor baj van. Ha mást, akkor akár jó is lehet.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2014.04.25. 12:40:49

@maxval a gondolkodó birca:
A Brit Birodalom is kurva jó ötletnek tűnt anno, főleg az angol arisztokraták és hivatalnokok számára.
Aztán nézd meg, jelenleg hány ír beszél írül, hány skót skótul, etc., valamint Írosrszágban és Skóciában milyen származású az elit.
Thank you, but no thank you.

kalandozomagyar 2014.04.25. 14:06:35

@The Drunken Master (a.k.a. Eltiron): "Aztán nézd meg, jelenleg hány ír beszél írül, hány skót skótul, etc., valamint Írosrszágban és Skóciában milyen származású az elit"

Az ír sziget a kelták előtt is lakott volt. Szóval ők kétszer is kultúrát váltottak. Először a kelták érkezésével, majd az angolokéval.

Az elit meg Írországban, Skóciában és Angliában is nagyrészt normann származású... :)

Spamet nem küldünk rád (törölt) 2014.04.25. 14:33:53

Kit érdekel, mit beszél ez a háborodott...

Másrészt a kötelező hittan is erősen necces dolog. Igen, az erkölcstan is hittan.

Sátán meg a Jocó 2014.04.25. 15:54:19

En tamogatom a noi kvotat MINDEN teren, tehat nem csak a jolfizeto politikai/gazdasagi allasolban, hanem a csatornatisztitoknal, a kemenyseproknel es az (uran)banyaszoknal is.
Nyugtassatok meg, hogy efele az igazi egyenloseg fele kacsintanak a noszervezetek es a mi Ferink, mert igy igazsagos, ugye.

Ugye?

Veridicus76 2014.04.25. 16:01:35

Vegyük észre, hogy ez az SZDSZ.

♔bаtyu♔ 2014.04.25. 16:04:18

Jól érzi, hogy 2018-ban már az MSZP sem fogja bevinni.

2014.04.25. 16:06:32

A flepnis gyurcsány nagy nyereség az EU-nak. Szerintem képes rá, hogy egyedül szétverje az uniót, ahogy itt a baloldallal tette.

egysmás 2014.04.25. 16:10:49

Ő legaláb akar valamit.

turista a saját országában 2014.04.25. 16:21:55

Hörögsz, Jon?! Átlépte az ingerküszöbödet? Akkor Gyurcsány jó úton jár.

_most_ 2014.04.25. 16:28:06

az Európai Egyesült Államok azért nem teljesen hülyeség, hisz gazdaságilag komoly versenyelőnyt jelentene egy egységesebb Európa. Jelenleg minden intézkedés rendkívül lassan születik meg, a válságra is az EU tudott a leglassabban reagálni, aminek meg is lett az eredménye. Jól látszik, hogy a nagyobb országokkal szembe hátrányba került a kisebb országok laza szövetségből álló EU.

gizmo26 2014.04.25. 17:06:19

@maxval a gondolkodó birca: Na! Az a zsiráf belterjes szaporulatból született. ezért nagy esélye van a genetikai hibák öröklésére és továbbadására az esetleges utódainak, ami egy olyan kis nemzetközi közösségnél mint az állatkerti zsiráfok, nagyon káros lehet. Ha nem ölik meg, akkor is minimum ivartalanítani kellett volna.

bekerült 2014.04.25. 17:17:03

Bírom már az ilyen szokásos részrehajló okoskodást !

Ha Gyurcsányék korrupciós bizottságot akarnak EU-s szinten, akkor nem is gondolják rosszul !
Az EU-nak joga van vizsgálni ugyanis, hogy hova és mire költik a pénzüket, pláne mennyi jut a magánzsebekbe !

Úgy látszik, hogy ők nem félnek attól, hogy visszamenőlegesen is vizsgálják ezt, szemben a blogíró sejtéseivel, aki úgy látszik, hogy fél ettől a gyakorlattól.
Nyilván valakik érdekében. Különben miért aggódna a Gyurcsányékért, ha már annyira balfácánok szerinte!

A kötelező hittanoktatással kapcsolatosan pedig ne essünk át a ló túlsó felére !
Reméljük elmúlt az az időszak, amikor kötelezően kellett fejtágítókra járni és a hatalom mondta meg, hogy mit KELL tanulni a tananyagon kívül !
Most mindegy, hogy politikai oktatásra, vagy hittanra kell masírozni !
Ebből nem kér senki !
Ha valaki mégis, akkor az önként megteheti, de senkit nem lehet erre kötelezni ! Még erkölcstanra és etikára sem !
Mert a kutya ott van elásva, hogy aki nem hittanra jár, az meg lesz bélyegezve, illetve üldözve lesz más módon!
Nem egyházüldözésről van tehát szó, hanem pont ellenkezőleg, azok lesznek üldözve, akik nem "VÁLASZTANAK" hittant !
A blogíró a többi pontot már gyorsan elintézi a maga módján becsmérelve, miközben igazi kritikát nem tud megfogalmazni velük szemben.
Hogy az EU mire költ milliárdokat és abból mennyit síbolnak el a hatalom ügyeskedői, arról már elfelejt részleteiben is valamit kifejteni.
Azt hiszi, hogy a pár csirke és malac, esetleg vetőmag osztással minden el van rendezve és megoldódott a szegénység problémája, mint ahogy a FIDESZ is teszi a "bölcs tanácsadója" szerint, havi egymillióért !

Előbb utóbb az ilyen "bölcs" írások nyomán nyílik ki a szemük az embereknek és gondolják úgy, hogy elég volt a hülyítésből.
Gyurcsány le fog mondani, ha nem éri el a célját !
Az más kérdés, hogy azt a DK-ból senki nem fogja elfogadni, mert tisztában vannak a miérttel !
Többek között az ilyen begárgyult blogírók miatt is !

Lovag Mihály 2014.04.25. 18:10:00

@bekerült: 2014.04.25. 17:17:03

ne legyél már ilyen együgyű. gyf legalább annyira súlytalan az eu-ban, mint én. tudja nagyon jól, bármint mondhat, nem lesz következménye.

Picujka 2014.04.25. 18:35:52

Az Európai Egyesült Államok, egy őrült ötlet, és mellesleg lehetetlen is kivitelezni. Max erőszakkal, de az meg ugye erőszakot szül. Egyesíteni Európa népeit egy szürke agyatlan katyvaszba, aztán lehet őket irányítani ahogy tetszik. Fletó vagy sík hülye és nem tudja mit beszél, vagy amire gondolni se merek, nagyon is tudja miről beszél.

hanta boy 2014.04.25. 19:10:03

Szerintem az Európai Egybesült Állatok tök jó ötlet.

Semmi újat nem kell kitalálni!

Lemásoljuk az USÁ-t és kész!

Átvesszük az Alkotmányát, választási és adójogszabályait, és máris úgy élünk mint az usások....

Ennyi.

Bogyó 2 2014.04.25. 19:29:39

Hát már ne haragudj, kedves posztíró, de "az egész Unióra kiterjedő egyházüldözés"-ként értékelni azt, hogy nem kötelezhetnek engem vagy téged arra, hogy hittant tanuljak, enyhén szólva pofátlanság!

Szóval, ha te nem kötelezhetsz engem valamire, akkor már üldözve vagy? Nem az lenne az üldözés, ha nem lehetne választani abszolút hittant? Te valamit nagyon ferdén értelmezel.

torró 2014.04.25. 19:38:11

@hanta boy:
Vicces ember vagy barátom:)))Ha az élet ilyen egyszerű lenne! Ha az emberi tulajdonságot is meg tudnád változtatni, na akkor igen. Egyébként Gyurcsány nincs tisztában Amerikával. Ott ezzel a vallás ellenességével már mehetne is a sóhivatalba. Össze vissza beszél. Tele van ellent mondásokkal. Nincs értelme róla beszélni.

Bogyó 2 2014.04.25. 19:50:25

@maxval a gondolkodó birca: Mi az, hogy ballib eszmeiségű? Milyennek kellene lennie? Jobboldalinak, akkor már jó?

Szerintem meg nem kell EEÁ. Az ilyen Egyesült Államok nem nemzetileg elkülönült országokat szokott jelenteni. Márpedig, ha a nemzeti jellegek eltűnnének, szegényebb lenne a világ. Európának pont a sokszínűsége, a kultúrák különbözősége az egyik nagy előnye, érdekessége, szépsége. Éppen ezért minden pökhendi amerikai szekpticizmus ellenére, nem lehet tudni, hogy sikerül-e az az újszerű kísérlet amit az Európai Unió néven folytatnak pár évtizede itt. Sehol nem volt előbb ilyesmi, s egy jelentős réteg a Nemzetek Európáját szeretné megvalósítani, ami egy teljesen egyedi és példa nélküli dolog. Az EEÁ a könnyebbik, de sok szempontból komoly veszteséget jelentő út lenne. Én nem szeretném, ha a színes Európa egy egységes szürke massza lenne, és ezzel sokan vagyunk így, akik szeretik azt, hogy különbözőek vagyunk itt és ott, nem szólva a nacionalistákról, rasszistákról, akik szintén nem akarják a keveredést. Szóval, azt gondolom, hogy jelentős társadalmi ellenállás lenne ezzel szemben és jogosan. Nehéz, de úgy kellene együtt európainak lennünk, hogy közben megmaradjunk magyarnak, németnek, spanyolnak vagy lengyelnek. Nem könnyű ügy, de az igazán jó ügyek már csak ilyenek. Amerika kulturális változatossága a fasorban sincs Európához képest, ami persze sokszor előnyös, de szerintem végső soron mégis sokkal érdekesebb pl. Európában utazgatni adott nagyságú területen. Meg kell ezt óvnunk, ezért Gyurcsány javaslata nekem szélsőségesen liberális, túlságosan haszonelvű.

Bogyó 2 2014.04.25. 19:55:30

@maxval a gondolkodó birca: Mert az EEÁ mindenképpen további jelentős nemzeti szuverenitás-csökkenést okozna. Ez neked, mint ballib-fóbiásnak nem lenne jó semmilyen módon.

bölcsbagoly 2014.04.25. 19:58:39

@gizmo26: aha, utána meg az oroszlánokat ölték meg, egy másik hülye indokkal! A dán állatkert vezetői génhibásak, sajna....

bölcsbagoly 2014.04.25. 20:00:22

@Bogyó 2: akkor tanulj erkölcstant. ja, az sem tetszik a libsiknek, hiszen nekik csak jogaik vannak, kötelességeik meg nem...

bölcsbagoly 2014.04.25. 20:03:08

@bekerült: nem véletlenül DK-s vagy , ugyebár? csak ti írhattok/beszélhettek ennyi marhaságot, ahogy azt a kedvenc szdsz-eitek is tették.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.25. 20:13:42

@Bogyó 2:

Mindenki maga dönt, lehet bal, jobb, szélsőjobb, szélsőbal, centrum. De a magyar ballib egy zagyva baromság.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.25. 20:16:01

@Bogyó 2:

Önmagában nem gond. Semmi kifogásom nem lenne egy keresztény birodalommal. Nem a szuverenitás korlátozása a baj, hanem az, hogy minek a nevében korlátozódik.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.25. 20:18:50

@gizmo26:

Ez egy jelkép, az ateohomokfeminista Európa erkölcsi züllésének kórtünete.

Weishaupt 2014.04.25. 21:39:15

@Bogyó 2:
"Az ilyen Egyesült Államok nem nemzetileg elkülönült országokat szokott jelenteni."
Ha van EEÁ, ha nincs, a nemzeti elkülönülés egy rémálom; gyak. ez a globalizációval meg is szűnt. Aki ennek ellenére "nemzeti elkülönülésre" vágyik az nem kimondottan egy Észak-Koreát vizionál...

"Európának pont a sokszínűsége, a kultúrák különbözősége az egyik nagy előnye, érdekessége, szépsége."
Hogy mit? Előnye? Viccelsz? Régebben az európai "nemzetállamok" CSAK és KIZÁRÓLAG azért voltak képesek kontinenseket kolonizálni, mert TUDÁSELŐNYBEN voltak a többiekhez képest, ez a globális világban megszűnt. A terület, nyersanyag, népesség kombó számít igazán. Arról nem is beszélve, hogy a megosztottság csak a konfliktusok forrása; EU nélkül egy-két évtized alatt kirobbanna egy kontinens méretű háború, amit a többi hatalom, a gigászok (Orosz Föderáció, Kína, Brazília, USA) nevetve nézne végig.

"Én nem szeretném, ha a színes Európa egy egységes szürke massza lenne"
Ez egy korlátolt hozzáállás! Az USA-ban is megtalálhatók és őrzik az egyes tagállamok a spanyol, angol-szász és francia kultúrát, az egység ellenére. Miért lenne szürke "massza" egy egységes Európa?

"nem szólva a nacionalistákról, rasszistákról, akik szintén nem akarják a keveredést."
Őszintén, ki nem sz@rja le a nacionalistákat és a rasszistákat? Ha rajtuk múlna, akkor vérben úszna a kontinens. Érdekes dolog ez, mert pl. az USA-ban a hazaszeretet is más, az elnevezése is: patriotizmus. Az európai nacionalizmus tkp. egy vallás, egy haza imádat. Lepra mely ferfőzi két évszázada a kontinenst... Lehet, hogy még az Orosz Föderációt is szétszedi...

Weishaupt 2014.04.25. 21:41:48

@maxval a gondolkodó birca:
Klérussal az élen, mi? Én inkább azt mondom, hogy a vallás tűnjön el a politikából és takarodjon oda ahová való: a magánéletbe!

élesi 2014.04.26. 00:11:27

A Nagy-Románia Párt vagy az SNS elbújhat a magyarellenességével a DK seggében.

meszena 2014.04.26. 00:53:07

@Weishaupt: Az USA tagállamainak történetét az európai államok történetéhez hasonlítani meglehetősen sánta eredményre vezethet. Európához képest az USA tagállamoknak szinte nincs is története! És ez nem csupán történelem, hanem identitás kérdése is.

meszena 2014.04.26. 00:56:54

@Weishaupt: A keresztényüldözésnek végső soron van hagyománya Európában.
Érdekes, hogy mennyire gyűlölik egyesek a keresztényeket, miközben se gazdasági, se politikai se k jelentős kulturális befolyása nincs ma a keresztéynségnek. A bankok, a politikai pártok, a befektetők érdekérvényesítő képességéhez képest az egyházak jelentéktelenek.

meszena 2014.04.26. 00:59:27

@Bogyó 2: Senkit sem köteleznek arra, hogy hittant tanuljon.
Az etika tantárgy anyagát, a többi tárgyhoz hasonlóan, az állam határozza meg.
Ahhoz az egyházaknak semmi köze.

meszena 2014.04.26. 01:02:42

Gyurcsány Ferenc ötlete szerint majd a nagy testvér, az EU befolyásával übereli a magyar választók akaratát, és Orbánt elzavarva őket rakja a húsos fazekak közelébe.
Mert a magyarok hülyék, de ott, Brüsszelben majd tudják, mi jó nekünk:)
A szolgalelkűséget azért csak sikerült átmenteniük a szocializmusból...

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.04.26. 07:31:07

@Weishaupt:

Pont a vallás eltakaródása az egyik oka a nyugat hanyatlásának.

bekerült 2014.04.26. 15:34:56

@bölcsbagoly:
Tőlem jobban nemigen utálod az SZDSZ-t !

A GYF súlytalanságának pedig semmi köze ahhoz, amiről a programpontok szólnak !
Mert arról vitatkozunk, nem a súlytalanságról !
Vagy nem úgy van ?

Egyénként bárkit választanak meg EP képviselőnek itthon, az legalább olyan súlytalan lesz, mint te.

Ha jól tudom, GYF-nek esze ágában sincs kimenni Brüsszelbe .

Azt kellene kapiskálnotok, hogy GYF mögött is választók vannak és persze csapat, mint mögöttetek.
Ha ez meg van, akkor mindjárt nem írtok annyi marhaságot, mint teszitek most.

bölcsbagoly 2014.04.26. 15:49:00

@bekerült: igen. választók vannak, de kik és mennyien? A magyar társdalom salakja. Hogy mennyien,azt egy hónap múlva megtudjuk, mert a parlamentin nem mertétek megmérettetni magatokat.

bekerült 2014.04.27. 08:11:42

Mint ahogy írod, vannak választók Gyurcsány mögött !

Hogy mennyien, az most részletkérdés, de gondolom vannak annyian, mint az LMP mögött.

Hogy ki a társadalom salakja ?

Nos, egy Kósánét, vagy egy Debrecenit nem hasonlítanék össze egy Semjénnel, vagy egy Kövérrel, mert külön kategóriák !

A parlamenti választásról meg jobb, ha nem dicsekszel, még a vak is látta, hogy mi folyik.
Persze ez nem menti a sok bénázást, amit az ellenzék is elkövetett.
Mintha nem is akartak volna nyerni.

Ha Gyurcsányék egyedül indultak volna, többre mentek volna !
Ez nem merészség kérdése, hanem kényszer
okozta taktika, ami a többiek bénázása miatt nem sikerült.

Ti vagytok a nyerők, mutassátok meg, hogy mit tudtok.
Tegyétek rendbe az ország gazdaságát, ennyi erővel már sikerülhetne, hiszen meg van minden támogatás ehhez !
Nem hivatkozhattok most már másra !

Ha nem sikerül, mentek a levesbe !

lehel kürtje 2014.04.28. 00:51:06

Európai Egyesült Államok soha nem lesz. Mert ebbe nagyon sokan nem mennének bele! Minden nemzetnek joga van a szuverenitásra!

egysmás 2014.04.28. 07:03:01

@lehel kürtje: a cigányoknak is?
És hol szuverén? Ott ahol lakik?

lehel kürtje 2014.04.28. 19:50:18

@egysmás:
Először is, a cigányoknak soha nem volt államuk, néhány falvat leszámítva nem élnek sehol sem Európában egy relatív nagy összefüggő területen (teszem azt, 5-10 ezer négyzetkilóméteren) többségben.
Azt már nem fel sem hozom, hogy ha mindezek a feltételek még teljesülnének is, hogy vezetnék a saját államukat??? Mivel nagy részük (nem mindenki, tisztelet a kivételnek) képtelen a kultúrált viselkedés elsajátítására. Anarchia lenne??? Vagy te ezt hogyan képzelted el?

lehel kürtje 2014.04.28. 19:53:54

@egysmás:
Jah, ha nem volt világos, akkor az államok teljes körű szuverenitására gondolok, Európából nem lehet USA, mert itt jóval több kúltúra, hagyomány, nyelv, vallás,... ütközik.
Ja és egyébként azoknak a nemzeteknek is valamiféle szuverenitás jár, akik kisebbségben élnek egy másik államban, ahol egy adott összefüggő területen mégis többséget alkotnak (lásd: krimi oroszok-még a "harcok" előtt, székelyek, katalánok,...).

egysmás 2014.04.28. 22:07:51

@lehel kürtje: te mondtad, hogy miden nemzetnek joga van a szuverenitáshoz.
A cigányok is nemzet, tehát akkor nekik is joguk van hozzá, úgyhogy ha lehet, ne rajtam kérd számon azt, amit te mondasz!
Köszi!

Az államok szuverenitása pedig azt is jelenti, hogy senkinek semmi köze ahhoz, hogy ki mit csinál.
Ha akar, falut rombol, ha akar kikényszeríti az asszimilációt, stb.
Egy szuverén állam esetén csak a vezetők jóindulatában lehet bízni.
Az pedig esetleges. Simán lehet olyan töbség bármelyik országban, akik szerint pl. a magyaf kisebbség egy métely, amit kezelni kell.
Ez a szuvetenitás.
Mármint másé.
süti beállítások módosítása