Több emberen elkövetett emberölés, bűnpártolás, háborús bűntett és más bűncselekmények miatt ítélték el öt és fél évre Biszku Bélát. A kormány saját diadalát ünnepeli, a balliberális oldal szemérmesen hallgat, az áldozatok és azok leszármazottai pedig ökölbe szorítják kezüket az elkövetett bűnök súlyához képest nevetséges ítélet hallatán. Nagyjából így summázható, a Biszku-ügyben hozott elsőfokú ítélet.

biszku2.jpgA jelenleg is regnáló rendszerváltó pártok és elit ifjú fegyverhordozói természetesen rögtön megveregették saját vállukat. Bravó, ezt is megcsináltuk, itt van az elszámoltatás. Csak azt az egyet felejtik el, hogy ezzel az ítélettel megbocsáthatatlanul elkéstek. 1989 óta eltelt ugyanis röpke 25 esztendő. A több százezer áldozatot követelő kommunista rendszer főbűnöseinek többsége pedig ezalatt - a kiemelt állami juttatásokat az utolsó percig kiélvezve - csendben eltávozott az élők sorából. Így megúszták, hogy valaha is felelősségre vonhassák őket.  Ez valójában az igazi antalli örökség, melynek tonna súlyú terhét mind a mai napig cipeli a magyar társadalom.

Ha valaki pedig azt gondolná, hogy a felelősségre vonást csupán néhány ÁVH-s felmenőkkel rendelkező politikusnak sikerült megakadályoznia, az nagyot téved. Az egész rendszerváltó elit cinkos összekacsintása kellett ehhez. Mert minden jelentősebb akkori pártban ott lapult néhány régi és kipróbált pufajkás, karhatalmista, pártfunkcionárius, vagy besúgó. Mivel a saját bőrükről is szó volt, így vígan és minden gátlás nélkül szembeköpték a kommunista diktatúra áldozatait. Ebben a gyalázatban pedig elévülhetetlen érdemeket szereztek a mai napig is komoly befolyással bíró balliberális véleményformálók, akik cikkek és egyéb eszmefuttatások százaival igyekeztek és igyekeznek mind a mai napig elmagyarázni, hogy miért kell eltekinteni a felelősségre vonástól.

Persze, ugyanezen véleményformálók követelték a leghangosabban a szintén megbocsáthatatlan 1945 előtt elkövetett gaztettek elkövetőinek bíróság elé állítását is. Ezzel a semmilyen racionális magyarázattal nem indokolható magatartásukkal a rendszerváltó elitet hűen kiszolgálva még hosszú évtizedekig érezhető társadalmi konfliktusokat és feszültséget generáltak.

Az egész eljárásban talán nem is a 25 éves késés, vagy az enyhe ítélet volt a legmegdöbbentőbb, hanem az egykori véreskezű belügyminisztert képviselő ügyvéd védőbeszéde. Az odáig rendben is lenne, hogy egy ügyvédnek enyhítő körülményeket kell keresnie védence számára. Magyar Gábor azonban ennél sokkal tovább ment, amikor azt mondta, hogy a kommunista diktatúra egykori vezetőjét csak "a politikai akarat" ültette a vádlottak padjára, és ezzel " átgázoltak az emberi jogokon", továbbá, „a lex Biszku alkotta meg a kommunista bűncselekmény fogalmát”. Ez az érvelés épp olyan vérlázító, mintha egy náci főbűnös perében a védő arról beszélne, hogy a holokauszt valójában nem történt meg, s csak politikai bosszú miatt folyik eljárás a vádlottal szemben. Jellemző, hogy nálunk a kommunizmus bűneinek egy bírósági eljárásban történő nyílt tagadása is következmények nélkül maradhat.

A Biszkura kirótt ítélet bár dicsérendő, alig adott elégtételt az áldozatok és azok leszármazottaik számára. Nem jelent semmilyen vigaszt arra, hogy az egykori gyilkosok 25 éven át nap mint nap a szemükbe röhöghettek és háborítatlanul élhették életüket. Biszku Béla börtönbe küldése nem több, mint egy utólag odapöttyentett szépségtapasz az elárult rendszerváltozás nem túl dicső történetében.

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr746161013

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2014.05.14. 09:46:14

Jó írás!
Fájdalmasan igaz minden szava!
Nem volt rendszerváltás!

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.14. 12:40:12

5 és fél éve mindösszesen?

És ezt hogy magyarázza meg bármilyen bíró?!

tobeor 2014.05.14. 12:43:19

"Ez valójában az igazi antalli örökség"

Nem igaz. Ez antalli, borossi, horni, orbáni, gyurcsányi, stb. örökség.
Mai napig nincs lusztrációs törvény. Hol van?
És hol vannak a nyílt, netre feltöltött ügynöklisták?

Mérges 1234 2014.05.14. 12:43:22

Na és arról ne beszéljünk, hogy még mindig pártfunkcikkal, ügynökkel és mindefajta múltbeli rohadékkal van tele a közélet.

Ügynök akták?????

AZ 5 és fél tányleg nem sok, de gondolom a megfeleő törvényeket alkalmazták. Amúgy meg mindegy mert gondolom a börtönben hamar beadja a kulcsot.

hambig 2014.05.14. 12:52:20

Nyerni kellett volna 56ban. Ezeket a férgeket meg falhoz állítani és ....

Liquid_Night 2014.05.14. 13:03:14

A szomorú az, hogy az 56os kudarcot még a történelemre se lehet fogni...illetve mintha lehetne, mintha a kommunizmus bűneit a szőnyeg alá lehetne söpörni, a bűnösöket és a pártállamot meg felmenteni azzal, hogy a szovjet, és a vasfüggöny ellen egy ország úgyse tudott volna győzni. Rajtunk kívül álló okok ugye, mint az emlékműnél.

Ezzel szemben viszont kiderült azóta, hogy 56ban reális esély volt a semlegesség elérésére, mert Hruscsov nyitott lett volna rá. Hogy a szovjet mégis bejött, az köszönhető a akkori magyar kommunisták keverésének.

Szerintem (is) rohadjon rá a lakat, de a bejegyzés minden szavával egyetértek. Elszámoltatás (sic), vagy inkább szembenézés címén ez a kirakatper édeskevés.

Moin Moin 2014.05.14. 13:22:24

"A több százezer áldozatot követelő kommunista rendszer":

Attól függ, kit érzet áldozat alatt. A megfogalmazásból leginkább a halálos áldozatokra lehetne következtetni - ám 1945 és 1961 között a történeti adatok szerint összesen 3070 ember lett a rendszer áldotata. (Ezek többsége az '56-os sortüzek áldotata volt.) Így a "több százezer" túlzás.

Amennyiben pedig mindenkit áldozatnak tekintesz, akit vétlenként kár, hátrány, sérelem ért 1945 és 1989 között, akkor a több százezer erősen alábecsüt szám...

Egyébként: megnéztem volna egy olyan bötrönvideót, ahol - mint Csurka Döglött aktákjában a diliházban - a cellában beszélget és marakodik egymással a két zárkatárs: Biszku és Csatáry...:-)

dukeekud 2014.05.14. 13:22:41

"Az egész rendszerváltó elit cinkos összekacsintása kellett ehhez. Mert minden jelentősebb akkori pártban ott lapult néhány régi és kipróbált pufajkás, karhatalmista, pártfunkcionárius, vagy besúgó."

Az eliten kivul ebben az emberek is benne voltak. Az emberek reszben feltek, reszben tul kenyelmesek voltak, egy valodi, ha nem is forradalomhoz, de legalabb egy hatarozottabb rendszervaltashoz. Nem hiaba mondtak rank, hogy a legvidamabb barak, "sajnos" nem volt eleg rossz az embereknek. Jellemzo, hogy az ugynevezett "rendszervaltaskor", az emberek nem a demokracianak, a szabadsagnak orultek, hanem hogy vegre mehetnek vasarolni videomagnot meg hutoladat, ennyit fogtak fol a "rendszervaltasbol". Es az akkori politikai vezetok is, tul okosak voltak, aljas modon sikerult atmenteniuk a hatalmukat, kapcsolataikat, es vagyonaikat. Igy sikerult 20 even at huzni a rendszervaltast.

irógép 2014.05.14. 13:23:22

Tökéletes írás!!!
És igen a ballibek mélyen kussolnak most.
Bezzeg máskor.... de hát ezen már nincs mit csodálkozni.
Viszont ez nem csak a ballib hibája, ha nem a jobb oldalé is !! Amelyik, ha sokkal keményebben lép fel már régen ezekben az ügyekben, a Heller féle nemzet pusztító bandát, már rég kiiktathatta volna az összes régi bűnössel együtt.
De hát sajna nem történt meg idejében, ezért is olyan nagy a szakadék az országban ....

sztd 2014.05.14. 13:31:39

Szerintem 25 év után az unoka generációja nyugodtan le is csendesedhet. Nem azért, mert igazságos, hogy valaki 25 éven keresztül luxusnyugdíjból élhetett, hanem, mert ennek kimondásán kívül ezen már nem lehet változtatni. Sztálin pl. nem börtönben halt meg, és szerintem Biszku is max. háziőrizetre számíthat.
Ha ezen nem lépünk túl, akkor a jövőtől is folyamatosan le fogunk maradni. Nem mondom, hogy felejtsük el a multat, de azt igen, hogy a múlt ne arról szóljon, hogy melyik személyen lehet nagyot ütni.

Fatal Error! System Halted! 2014.05.14. 13:34:37

Ugyanolyan szánalmas az egész hercehurca, mint a fogatlan exnácik utáni hajkurászás a Wiesenthal-központ jóvoltából.
Ennyi idő távlatában már senkinek sem lehet elégtétel, egy tata meghurcolása.
Értem ezt MINDKÉT félre, kedves szelektíven olvasó idióták.

Idejében kellett volna kapcsolni, heló!

2014.05.14. 13:46:28

Leszarom Biszkut. 58 éve volt. Hol érdekel ez bárkit még és minek?
Nyitott akták? Szerintetek mi derülne ki egy-egy 1989 előtti tanulóról? Pl Vityáról és Feriről? Mit tettek azok a fiúk az iskolatársaikkal? Mert nekem nincsenek illúzióim róluk.

high up! 2014.05.14. 13:52:04

Ez kell a 80%-nyi Átlaghülyemagyarnak: a kommunizmus elszámoltatása Biszkuval lerendezve.

Közben meg a fajtiszta komcsi családok (akik ráadásul meg nagyban elprivatizálták maguknak az állami vagyont), mint pl az Orbanescu, Kövér famíla, meg az általuk személyesen védett több 10-100 ezer 3/3-as jókat röhög a markába a birkává kitenyésztett Nemzeti Átlaghülyemagyarokon.

FOLYTASSUK!

gabuscica 2014.05.14. 14:01:25

@Teddyke: ezzel csak óvatosan. Mert mit csinálsz azokkal a hadastyánokkal, akik 70 éve századakkora bűnöket követtek el, mint amekkorákért ezt a fickót most bekasztlizzák?

Croma Soma 2014.05.14. 14:08:12

Ez az egész nagyon-nagyon szánalmas! Minden ízében porcikájában.

Én hiszek abban, ha valaki ilyen bűnöket követ el meg kell fizessen érte. De annyira szánalmas, hogy egy ország,nép, nemzet több, mint 40 évét egy ember nyakába akarunk varrni.
Egyébként is az az ember már a halált várja, ez a herce-hurca csak könnyít a lelkén, bizonyítva számára, hogy ma is pont ugyanúgy csinálják, ahogy ő is tette volna... :(

gabuscica 2014.05.14. 14:09:27

"Ez valójában az igazi antalli örökség, melynek tonna súlyú terhét mind a mai napig cipeli a magyar társadalom" - Antall és Boross valójában csak a főbűnösök voltak. Az SzDSz erőrekapásától rettegtek. Hornnak, D-209-nek, Gyurcsánynak, Bajnainak is módjában állt volna a rendezés. Valahogy nekik sem akaródzott...

becks25 2014.05.14. 14:10:29

nagyon jó és ritka gyöngyszem ez a cikk az index2 oldalán de szegény író Jurenkó Ferenc ne hogy kersztrefeszitsen érte a (MSZMP)mai mszp túlságosan közelit írtál a tényekről és a valóságról...

gabuscica 2014.05.14. 14:12:15

@Croma Soma: mire rászánták magukat az igazságtételre, csak egy főbűnös maradt, ő is csak azért, mert - mint ismeretes - egészséges életmódot folytat, évtizedek óta effektíven kefíren él.
Most meg majd kenyéren és vízen. Az sem egészségtelen!

becks25 2014.05.14. 14:12:51

basszus míg a kommentett írtam eltünt a cikk az index2 ról ..teljesen nem találom atyám :D ÉLJEN A DEMOKRÁCIA :D

_most_ 2014.05.14. 14:13:22

azért van igazság védőügyvéd érvelésében, hisz elég nyilvánvaló, hogy ez egy politikai kirakat per, kellett valaki, akire rá lehetett fogni a kommunizmust, mondjuk elég szomorú, hogy a gyilkosság bírósági megítélése ilyen relatív lehet.

gabuscica 2014.05.14. 14:14:34

@high up!: fáj az igazságtétel? Akkor mit vagytok úgy meglepődve? Petőnek, Bauernek stb. még jobban fájt volna.

gabuscica 2014.05.14. 14:16:01

@becks25: ideje menteni, még a netről is le fogják kapni a demokraták :D

gabuscica 2014.05.14. 14:17:19

@_most_: nincs benne igazság. Ha Biszku bűnös volt (és a jogerős döntés ezt állítja), akkor lakolnia kell érte. Ennyi.

Muad\\\'Dib 2014.05.14. 14:17:47

@_most_:
Marhaság, ha politikai megrendelés akkor nagyon rossz bírót választottak. Olyan fokon alacsony lett a büntetés, hogy a lehető legtöbb enyhítő körülményt vette figyelembe, ennél kevesebbet nem lehetett volna adni.
Egyébként pont ugyanaz a véleményem, mint a mindenféle náci pereknél. Ennek semmi ennyi idő elteltével semmi értelme, még, ha meg is érdemli az adott ember a büntetést az elkövetett dolgok miatt.

laci_52 2014.05.14. 14:18:06

Nem értek valamit. Mitől enyhe ez az ítélet? Hiszen gyakorlatilag egy ilyen idős ember számára az életfogytiglant jelenti.

Egyébként a védőbeszédet nem kellene kritizálni: a védő dolga, hogy segítsen a vádlottnak az enyhébb ítélet érdekében és ezért egy jó védő minden törvényes eszközt bevethet.

Muad\\\'Dib 2014.05.14. 14:25:53

@laci_52:
A bíró minden törvényes eszközzel igyekezett a legalacsonyabb büntetést adni, tekintettel a korra és egyebekre. A védő beszéde pedig gusztustalan volt minden jóérzésű demokrata számára. A bíróság pártatlanságát kétségbe vonni hozzá nem értést mutat (más nem jut eszembe, akkor jöhet a nem független a bíróság szöveg, erre bukni fog a sajtó), lényegében koncepciós perek emlegetése pedig a vádlott előéletét ismerve a legmélyebb alja produkció.

_most_ 2014.05.14. 14:26:34

@gabuscica: de nem értem, eddig nem volt bűnös csak most lett az, vagy eddig miért nem lett felelősségre vonva?

Online Távmunkás · http://onlinetavmunka.blog.hu 2014.05.14. 14:37:23

25 évvel később 5 és fél év. Ha igazságot szolgáltattak volna, akkor inkább 5 és fél év után 25 évet kapott volna...

dukeekud 2014.05.14. 14:38:41

Az a nevetseges meg az ugyben, mikozben ezt az ember elitelik a kommunista bunok miatt, egy masik tomeggyilkosrol, meg termeket akarnak elnevezni kulonbozo parlamentekben.
Szerintem azt fontosabb lenne megakadalyozni, mint ez az itelet.

burakefendi 2014.05.14. 14:44:59

Nem kétségbe vonva az ítélet jogosságát, kétség kívül egy közvéleménynek szóló kirakatper volt, hogy odadobjon a kormány egy koncot a kommunizmus bűneit elszámoltatni akaróknak. Emellett én is azt is gondolom, hogy elkésett dolog ez most már. Nem hoz már az elszámoltatás katarktikus megtisztulást a társadalom számára. Ezt a témát már valamilyen módon fel kellene dolgozni, lezárni és nem apáink, nagyapáing sebeit továbbörökíteni a jövő generációi számára.

Ad Dio 2014.05.14. 15:02:40

Ennek az ítéletnek meg kellett születnie. Valójában életfogytiglant érdemelt volna a patkány, de ez is több a semminél.

Ha pedig engem kérdeznének, a következő lépés az volna, hogy az ítélet végrehajtását az egészségi állapotra való tekintettel függesszék fel. Nem lesz semmi sem jobb atttól hogy aggastyánokat börtönbe csukogatnak. Persze a kiemelt nyugdíj helyett egyetlen peták sem. Tartsa el aki akarja, mert én nem szeretném közpénzen hizlalni.

Ja, és örökre KUSS legyen neki.

Ad Dio 2014.05.14. 15:03:29

Azért csak-csak hiányolom a demokrácia és a jogállam lelkes harcosainak az önfeledt örömét...

teleorman 2014.05.14. 15:08:53

Nem tudom,vajon másnak is feltűnt-e, hogy három vádpont egyike, a lőszerrel való visszaélés (házkutattak, találtak néhány sörétes lőszert) mintha az egész eljárást parodizálta volna. Nyilván még Biszku vadászkorszakából maradtak vissza. Feltehető, hogy amikor a "rendszerváltozáskor" megszünt az Egyetértés VT, a csúcs-káderek vadásztársasága és le kellett adnia a fegyvereit, smucigságból vagy feledékenységből nem szabadult meg ezektől. Ám egy ilyen tömeggyilkos esetében ezt is a vádpontok közé emelni: nos, ez mutatja a vonatkozó apparátus szánalmas korlátoltságát, pitiánerségét és érzéketlenségét. Nem akadt egyetlen józan ember, aki érzékelte volna, hogy egy 90+ éves vénember esetében evidensen nulla a társadalmi veszélyessége ennek a cselekménynek. A büntetőjogi üldözése tehát Biszku esetében egyszerűen röhögnivaló, és így gúnyt űz a gonosz sakál többszáz közvetett és közvetlen áldozatának emlékéből. Egy lapon szerepel, egylényegűvé válik tehát a huszonéve a fiókban porosodó pár lőszer birtoklása és többszáz ártatlan ember akasztófára juttatása. A teljes jogi formalizmus, stílustalanság és mélybunkóság ült ezúttal is tort egy talán még ennyi idő után is némi szimbolikus-katartikus erővel rendelkező igazságtételi ügy esetében.

Muad\\\'Dib 2014.05.14. 15:17:04

@teleorman:
WTF!!!!!!!
Te életedben akár egyszer is hallgattál jogi ismereteket? Mert esetleg akkor tudnál róla, hogy a római jog nem ismeri azt az opciót, hogy x-ről tudomást veszek y-ról meg nem. Az már csak hab a tortán, hogy fogalmad nincs milyen súllyal szerepel az ítéletben, csak magyarázol. Történetesen egy bíró nem teheti meg, hogy ártatlannak mondja ki lőszerrel való visszaélésben, ha valóban találtak a lakásán. Megteheti, hogy minimalizálja az általa adott büntetést, de semmibe nem vehet egy bizonyítékot. A rendőrség pedig szintén nem dobhat el egy bizonyítékot, csak azért ,mert biztos ott felejtette.
Egyszóval fogalmad nincs az eljárásjogi, meg bírói gyakorlatról (még annyira sem, mint nekem, pedig én sem vagyok jogász) de pitiánerségről magyarázol. Priceless...

manager2008 2014.05.14. 16:29:21

@Muad\\\'Dib: Ez a lőszer móka orbitális baromság. Ha vadászott és ez a valószínű, akkor nem azért maradt nála lőszer hogy fegyveres felkelést robbantson ki vagy bankot raboljon, hanem feledékenységből. A lőszert amikor vette akkor volt is rá engedélye. Tehát a megszerzés jogszerű volt, a tárolás is, csak amikor leadta a fegyvert elfelejtette hogy van még pár darab valahol amit vadászat után hazaérkezve berakott valahová mert sietett zuhanyozni. A sok ezer vadásszal és sportlövővel ez naponta megtörténhet. Egyébként meg ha érted megy pár rendőr bármiért, majd visznek neked 5 dobozzal azután megtalálják nagy ügyesen és akkor kuruttyolhatsz majd hogy nem is a tiéd. Ez nem volt egy elegáns húzás.

Muad\\\'Dib 2014.05.14. 16:34:33

@manager2008:
Persze, hogy baromság. Ezt valószínűleg a bíró is tudta. DE a lőszerrel való visszaélésnek van egy pontos jogi megfogalmazása, a rendőri házkutatásnak meg egy pontos menete. Elfelejteni, önkéntesen úgy dönteni, hogy nem törődnek vele, nem opció sem a bíróság sem a rendőrség szempontjából. Pont a visszaélések lehetősége miatt ilyen merevek a szabályok, és jól van ez így. A bírók többségében ilyen esetekben olyan módon szoktak eljárni, hogy minél kisebb kár érje a vádlottat olyan eset miatt, ami vélhetően feledékenység, stb. következménye. De azt semmiképpen nem teheti meg, hogy ignorál egy bizonyítékot, meg egy jogszabályt. Nagyon nagy baj lenne a bírósággal, ha ez megtörténhetne.

gabuscica 2014.05.14. 17:28:26

@_most_: eztkérdezted Csatáry és Demjanjuk pereiben is? Vagy Klaus Barbie felelősségrevonásakor?

gabuscica 2014.05.14. 17:30:53

@teleorman: és ha baromi peches volt, találtak a winchesterén néhány illegálisan letöltött Conchita-mp3-at is.

gabuscica 2014.05.14. 17:32:31

@manager2008: szerintem szaladj, és kérj perújrafelvételt. Unerhört, ekkora justizmord...

objekt678 2014.05.14. 18:53:22

Tisztelt szerző, kedves Ferenc !
Jellemzően egyetértőleg olvasom az ezen az oldalon megjelent írásokat. Ezt is, annak a szakasznak a kitételével, melyben az ügyvéd beszének szinte súlyosabb jelentőséget tulajdonítassz, mint a bűnt elkövetőknek.
Az ügyvédek dolga az, hogy még a leggyomorforgatóbb, undorító dolgokban is védjék az ügyfelüket, akár magát az ördögöt is. Ez a munkájuk. Erre vannak kitalálva.

Ez nagyon messze áll attól, hogy azonosulna vele ! Soha sem szabad az ügyvédre haragudni, ő csak a munkáját végzi. ( Persze, hogy vannak olyan ügyvédek, akiket akár közösen nem szeretünk ( mondjuk M.Gy :)), de jelen esetben is érvényes: az ügyész vádol, az ügyvéd minden, de minden lehetőséget megragadva véd, végül a bíró mérlegeli az előadottak valódiságát és dönt.

objekt678 2014.05.14. 19:48:58

@manager2008:
A lőszerrel való ismereted fémjelez téged.
Nem hallottál még olyat, hogy rendőr rendőrt le a liftben, holott ő csak viccelődni akart a be nem töltött fegyverrel ?..és sok ilyen történt.

A fegyver és lőszertartás szabályait vérrel írják, csakúgy, mint a repülését.

Az nem vicc.
Több száz ember halála, százezrek elüldözése sem.
neked igen, de nekem nem.

1990-ben akasztani kellett volna kommunistákat, s akkor te itt nem mérlegelgethetnél azon, hogy komcsik jók, holósok huszadíziglen ( ha az üzlet lehetővé teszi: tovább is): bűnösök.

Éhes_ló 2014.05.15. 08:34:12

Megkésett, elégtelen, szánalmas, képmutató, kettős mércés színjáték.

Jól jellemzi az egész elcseszett és az országot tönkretevő gengszterváltást és annak minden rendezőjét, színészét és persze nézőjét és finanszírozóját is.

Az persze csak a hab a tortán, hogy levadászott "nácik" kapcsán sosem olvashatunk a "véleményvezérektől" "megmondóemberektől" sem arról, hogy "lépjünk túl", sem arról, hogy 90 évesen valakit meghurcolni nem kóser.

No mindegy.
Ez is megvót, még sincs este.
Buktor és bandája kipipálhat egy "feladatot", d209, magasdi, hóbagoly, asztrik, szennay, sandu-lugojanu, bátori, lawrence és a sok tetves besúgó, kollaboráns meg hülyére röhögi magát.
Köszönik, ők is jól vannak a NER buktori forradalmában, a "két hét alatt rend lesz" maffiaállamában, akárcsak a többi "elszámoltatott".
Köszönik, jól vannak...

Mekk Gábor 2014.05.18. 17:13:42

@Éhes_ló: szeretnétek ti akkora buktorok lenni...

Éhes_ló 2014.05.18. 19:42:53

@Mekk Gábor: nem, még viccből sem szeretnénk hasonlítani hozzá és persze sok szamurájához és jobbágyához sem.

János Kádár 2014.05.25. 10:00:14

Rohadt nácik akik Biszku elvtársat vegzálják és az itt kommentelők is azok, csókolom!

Szúrófény 2014.07.01. 06:37:19

@kovi1970: "Az uralkodó réteg forradalma, csak arra jó, hogy vég nélkül fenntartsa saját uralmát!" Tolsztoj Leo 1902! beszoptuk!

aki mást mond az hazudik (törölt) 2014.11.28. 07:07:05

A parttitkarok kolykeibol lett nagy liberalis demokratak es illiberalis demokratak nem voltak erdekeltek sose a mult feldolgozasaban. Kovetkezmenyek nelkuli orszag.
süti beállítások módosítása