iraki_kereszteny_gyerek.jpgÚjra felgördült a függöny a véres közel-keleti Broadwayn, és a világ (mármint az a kisebbsége, aki épp nem csak és kizárólag a foci vb-vel foglalkozik) borzongva, iszonyodva nézi e borzalmas musical újabb felvonását. Mindenki igyekszik véleményt formálni, és formálni mások véleményét. Izrael ezúttal már annyira vállalhatatlanul viselkedik, hogy a fősodratú média is kénytelen a tárgyilagosságnak legalább a látszatára adni. Persze ettől még nem remeg meg a hírszerkesztők keze a klaviatúrán, ha „izraeli önvédelemről”, vagy „terrorellenes akcióról” kell írni. Persze a cionisták szerint meg éppen, hogy őellenük esküdött össze az egész világsajtó, amelynek van pofája egy izraeli légiriadóról szóló riport és egy Peresz-interjú között beszámolni arról is, mennyien haltak meg Gázában.

Nincs új a nap alatt, amióta csak létezik szervezett nyilvánosság, minden háborúban minden hadviselő fél igyekszik legitimmé tenni saját küzdelmét, illegitimnek feltüntetni az ellenség sötét céljait – és persze mindig meg vannak győződve arról, hogy a gonosz média csak őket bántja, pedig a másik mennyivel aljasabb dolgokat csinál. E sértődés luxusát azonban csak azok engedhetik meg maguknak, akikre egyáltalán odafigyelnek. Akiken vitatkoznak, akik mellé odaállnak, vagy akiket elítélnek. Akik rajta vannak a globális nyilvánosság térképén.

Az iraki keresztények nem ilyen szerencsések. Pedig rettenetes sors az övék is. Amióta az Egyesült Államok hamis bizonyítékok alapján lerohanta az országot, folyamatosan a különböző iszlamista csoportok célkeresztjében élnek. Valaha közel másfél millióan éltek Irakban, mára alig több mint ötszázezren maradtak. A többieket elüldözték, vagy meggyilkolták. Az elmúlt hetekben Szíria után Irak nehezen összetákolt felépítménye is véglegesen összeomlott, egyre nagyobb területekre teszi rá kezét az „Iraki és Levantei Iszlám Állam” nevű téboly-kommandó. (Nem is olyan régen még az USA szövetségesei és patronáltjai az Aszad elnök elleni harcban.)  Ezek a Mohamed nevében fékevesztetten gyilkoló vadállatok mindkét országban bestiális kegyetlenséggel gyilkolják a keresztényeket (is, meg úgy általában mindenkit, aki nem egészen pontosan ugyanolyan, mint ők).

Moszult egy hónapja foglalták el, a közel kétmilliós városban azóta tombol a pokol. A közelben levő, keresztény többségű Karakoshból egy domonkos rendi szerzetes utolsó e-mail-je ez volt: „(…)Amit látunk, amit megélünk ezekben a napokban, az nem más, mint egy igazi katasztrófa. Mar Behnam kolostora és más templomok a lázadók kezére kerültek. Ide is elérkeztek, öt perce törtek be Karakoshba. Körülvettek, halálra vagyunk ítélve... Imádkozzatok értünk! Nem tudok többet írni... itt vannak a kolostor közelében.”

Olvashattuk ezt a megrázó, döbbenetes üzenetet egyetlen magyar hírportálon is? A Katolikus Egyház hivatalos portálja, Kurír közölte, tehát a szerkesztőknek még a fordítással se kellett volna bajlódni. Mégis magasról tettek az egészre. Gondoljunk csak bele: ha ezt egy rabbi, vagy egy palesztin imám írta volna, vajon ugyanígy nem tudnánk róla? Az előbbitől visszhangzott volna az éter hetekig, de még az utóbbit is egészen biztosan lehozta volna a radikáljobbos média. Ám e kétségbeesett segélykiáltásra mégis süketnek bizonyult az ATV-től a Kurucinfóig mindenki. Hallottuk-e megszólalni a DK-tól a Jobbikig egyetlen pártot is az érdekükben? Hölvényi György KDNP-s képviselő legalább fogadta vezetőiket Brüsszelben, ám itthon párttársai, meg úgy általában a magyar kormány mélyen hallgat az ügyben. Számoljuk csak meg, hány meggyilkolt palesztin gyereket, lerombolt gázai házat láttunk megosztva a Facebookon? És hány elpusztított templomot, keresztre feszített (nem, ez nem egy költői kép: szó szerint megfeszített) iraki keresztényt? (Mindettől persze a palesztin dráma semmivel sem lesz kevésbé rettenetes, Izrael politikája nem lesz kevésbé aljas.)

Persze igazságtalan volna egyedül a magyar médián és közéleten elverni a port. Valójában a világsajtó és a nagyhatalmak vezetői ugyanilyen cinikus közönnyel mennek el a keresztényüldözés mellett. Még a cukipápától, Ferenctől is csak egy vérszegény „aggódásra és együttérzésre” futotta, ahelyett, hogy világosan kimondta volna, hogy népirtás folyik amelyet azonnali nemzetközi beavatkozással kell leállítani.

Az iraki keresztények pedig értetlenül állnak azelőtt, hogy legalább annyit, ha nem többet szenvednek, mint az izraeli-palesztin konfliktus áldozatai – mégis, tizedannyi embert se érdekel a sorsuk. Szegények, nem értik, hogy az ő üldözésesük és legyilkolásuk nem illeszthető bele a nagy világpolitikai játszmák frontvonalaiba. Az ő handzsárral levágott fejükből nem lehet ágyúlövedéket csinálni, amellyel a másik oldalra lehet tüzelni. Az ő vérük nem lehet üzemanyaga sem a cionizmusnak, sem az antiszemitizmusnak.

Az egyetlen bűnük, hogy a nagyvilágban senki sem gyűlöli és senki sem szereti őket. Nem léteznek számunkra. Hamarosan egyáltalán nem fognak létezni. Amikor az az utolsó iraki keresztény is elmenekül, vagy megölik, az majd vezető hír lesz. Egy napig…Talán…

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr116501107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Aurelius Respectus 2014.07.11. 19:08:01

A kurucinfo hallgatásában szerepe lehet a Jobbik értelmetlen iszlámbarátságának. A Jobbikot még az azerbajdzsán baltásgyilkos sem zavarta. Annak ellenére hogy Azerbajdzsán és Törökország, Izrael burkolt szövetségese a térségben.

oxygene2 2014.07.11. 19:23:58

Már hogyne írt volna róla a Kuruc.info.....elég egy keresés és meglátod! Ha már írsz egy jó cikket legalább ne csúsztass! A lényeg azonban az, hogy ki áll a palesztinok vagy az iraki keresztények sorsa mögött....

oxygene2 2014.07.11. 19:27:19

@Aurelius Respectus: Az azerbajdzsáni baltásgyilkos egy olyan örmény katonát ölt meg, aki azzal hencegett, hogy részt vett egy tisztogatásban.......az azerinek egy rokona pedig ott halt meg! Levezessem....??És az örmények meg nyílt izrühel szövetségesek......a térségben! Fúf....!!

Aurelius Respectus 2014.07.11. 20:24:15

@oxygene2: Örményország, Oroszország és Irán szövetségese. Azerbajdzsán pedig az USA és Izrael szövetségese.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.12. 07:23:57

Érdekpolitika, semmi más.

A nyugat ezt megcsinálta már a XIX. században a Balkánon is, amikor az iszlámot támogatta a keresztényekkel szemben. Pedig akkor még a nyugat keresztény volt és nem ateista, mint manapság.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.12. 07:25:06

@oxygene2:

Nem ilyen egyszerű az azeri-örmény konfliktus, ahogy ezt elképzeled...

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.12. 07:26:36

A Jobbik nem keresztény párt, a kemény mag többséges sámánista ősmagyar és masszívan keresztényellenes. Azaz nincs miért a Kurucinfónak ezzel foglalkoznia.

dr. Kóser Malac™ (a legnagyobb demokrata civil)! 2014.07.12. 11:43:36

Derék izraeli barátaink megpróbálják elvinni Gázába is a demokráciát. Mi ezzel a baj?

2014.07.12. 12:00:03

@Aurelius Respectus: Teljességgel egyetértek veled, azzal a különbséggel, hogy nem hiszem, hogy az örmények a keresztény identitásuk folytán nyitnának Irán felé, vagy hogy szívesen szövetségre lépnének az egyre inkább álkereszténynek mutatkozó JOBBIK-kal.

2014.07.12. 12:04:18

@oxygene2: Vagyis akkor jogosan ölt meg egy embert, miközben az aludt az ágyában.

Valakit meggyilkolni álmában becsületes küzdelem. Valakire úgy lesújtani baltával, hogy az védtelen, bátor cselekedet. És az a valaki, aki elvégezte az emberölést, valójában nem gyilkos, hanem hős.

Valami ilyesmi logika jött le a hozzászólásodból.

Esetleg ugyanilyen szemüvegen keresztül értékeled a kamaszokat mészárló Breiviket és az egész családokat legyilkoló Marinkót is?

2014.07.12. 12:07:10

@maxval, a gondolkodó birca:

"A Jobbik nem keresztény párt, a kemény mag többséges sámánista ősmagyar és masszívan keresztényellenes. Azaz nincs miért a Kurucinfónak ezzel foglalkoznia."

Ezzel is csak egyetérteni tudok. Maxval és Aurelius polgártársak megmondták a frankót! :D

oxygene2 2014.07.12. 14:28:20

@maxval, a gondolkodó birca: én sem ilyen egyszerűnek gondolom.....

oxygene2 2014.07.12. 14:30:34

@Aurelius Respectus: Hogy ki kinek a szövetségese azt inkább ne elemezzük.....azt mondanám, hogy kuszált érdekek mellett néha kiállnak egymás mellett, máskor megfojtanák egymást egy kanál vízben.....

oxygene2 2014.07.12. 14:39:31

@Ahasverus: Senkisem hős......az örmény katona is álmában, vagy fegyvertelen embereket mészárolt le......és ezután dicsekedett vele egy olyan azeri előtt, aki ott vesztette a hozzátartozóját(az apját ha jól tudom).....nos innen a kényelmes Kárpát medencéből nézve ezt elitéled-szíved joga!!! Azonban ott mások a szokások és a törzsi ill. kulturális identitás mélyebb, mint holmi angolszász jogrend (ami annyit is ér)......Hozzáteszem-ha az én hozzátartozóm lenne az áldozat és az elkövető előttem hencegne ezzel:belőlem is kitörne az ázsiai-sztyeppék vére....és én kiskanállal csináltam volna, mert az jobban fáj....!!!Csak viccelek......Breivik egészen más tészta...de nem kell jósnak lennem ahhoz, hogy tudjam:nem utoljára láttunk ilyet!

pamut 2014.07.12. 14:49:46

Jaj már amikor azt is behazudjátok hogy a közönynek mi az oka. Először is az ISIS nem csak keresztényeket üldöz, hanem mindenkit aki nem velük van, ezt tehát kifejezett keresztényüldözésnek nem lehet hívni, ilyen alapon kékszemű-üldözésnek is lehetne hívni, mert az áldozataik között kékszeműek is vannak.
Rengeteg háború, konfliktus van világszerte, ölnek keresztényeket, zsidókat, és mindenfélét, nézz csak el Afrikába. Minden áldozatot sajnálok, de amíg nincs köztük magyar, addig azért annyira nem vagyok érintett. Hogy milyen vallásúakat ölnek meg sok egyéb más mellett, az az áldozatok magánügye, nem fogok egy keresztény áldozatot vagy egy zsidó áldozatot jobban sajnálni mint bármilyen más áldozatot.

Ami meg az aktuális izraeli konfliktust illeti, talán nem kéne folyamatosan rakétákat lődözni Izraelre, meg izraeli fiatalokat öldösni, és akkor az nem támadna vissza. Mi magyarok is visszatámadnánk ha mondjuk a horvátok elkezdenének minket rakétázni, szóval gondolkodni kéne nem hülye blogokat írni.

objekt678 2014.07.13. 20:53:20

Nem tudom milyen ez a rendszeretek zsidók, de itt sem jön át az átverés.
Ti itt veszettül jobbos oldalt kínáltok, hátha a bőgatyás magyarok elhiszik a bibsi vakert.
Ti zsidók vagytok álcázva. Nem szolgálja az elfogadottságotokat, amit jobbegyenes néven destruáltatok.

objekt678 2014.07.13. 21:21:37

Ti Zsidók gyújtottátok föl azt a vidéket is. Kizárólag a saját primitív nomád érdekeitik miatt. A mocskos zsidaja büszke rá. Mi nem.
Nagyon kínos a létetek.

objekt678 2014.07.13. 21:23:00

Nagy z-vel írtam a zsidót. Elnézést.

objekt678 2014.07.13. 21:41:27

Ti még leragadtatok ott, hogy a magyar egynyelvű és bőgatyás.

Krisz11 2014.07.14. 10:21:32

@Ahasverus: "A Jobbik nem keresztény párt"

A parlamentben nincs keresztény párt. De a legtöbb keresztény értékért (családi élet, magzati élet védelme, deviáns ellenesség) mégiscsak a Jobbik áll ki.

A keresztény és konzervatív értékek nagyrészt ugyanis közösek azokban akik Koppány szellemi utódainak tartják magukat és azokban akik István utódainak.

Krisz11 2014.07.14. 10:27:00

@pamut: "Ami meg az aktuális izraeli konfliktust illeti, talán nem kéne folyamatosan rakétákat lődözni Izraelre, meg izraeli fiatalokat öldösni, és akkor az nem támadna vissza"

Gondolom te militáns cionista vagy ezzel a "visszatámad" dumával. Az nem képzelhető el, hogy a számtalan falurombolásra meg foszforos bombák ledobására a Palesztin "visszatámad"?

Amúgy meg gyerekek és nők gyilkolászására nem mentség, hogy valaki átlőtt egy kasszam rakétát. Szerinted?

___________________________ (törölt) 2014.07.15. 09:52:35

@Krisz11: "A keresztény és konzervatív értékek nagyrészt ugyanis közösek azokban akik Koppány szellemi utódainak tartják magukat és azokban akik István utódainak."

Tulajdonképpen igen. Arról van szó, hogy a pogányság végső soron a természet, a természetesség filozófiája, harcos-férfiak, anya-nők, család, termékenység, közösség, ilyesmi. Élet és halál körforgása. A kereszténység alapvetően a természetességre épít rá egy újabb szintet, de nem tagadja azt, csak átalakítja és ráépít. A modernség pedig egyaránt tagadja a kereszténységet és a természetességet, utóbbit talán még jobban is, és helyettük az egyéni autonómiára összpontosít.
süti beállítások módosítása