alszentseg.pngAz ELTE fegyelmi bizottsága drákói szigorúságú ítéletet hozott a trágár jogi kari gólyatábor-induló ügyében. Három szervezőt (őket az ÁJK-n instruktoroknak hívják) találtak felelősnek. Kettejüket két félévre, egyiküket pedig egy félévre eltiltottak tanulmányaik folytatásától.

A szaftos szövegre az Index még szeptember elején hívta fel a figyelmet. Akkor a jogi kar dékánja, és az ELTE vezetése látványosan kibukott, az "egyetem szellemiségéhez méltatlan" tahó rigmusokon. Sőt, állítólag még Orbán is annyira mellre szívta a sztorit, hogy személyesen kereste meg Mezey Barna rektort, sürgetve a felelősök példás megbüntetését. Az utóbbi információt azóta ugyan cáfolták, ám az tény: a kari és egyetemi vezetés egy emberként kapott a szívéhez, és bizonygatták, hogy sejtelmük sem volt, milyen szörnyű erkölcsi züllés zajlik a gólyatáborban.

Nos, a helyzet az, hogy legalább egyikük biztosan nem volt őszinte. Ott kezdődik, hogy a Hír24 újságírójaként dolgozó Gerlóczy Márton (megboldogult kamaszkorom legendás botrányregényének, az Igazolt hiányzásnak az írója) már tavaly decemberben írt egy meglehetősen maliciózus hangnemű cikket az indulóról. Ebben benne van a jogász induló szövege is, ami nem teljesen azonos a mostani botrányt kirobbantó dallal, de vannak benne olyan részek, amiket az Index ominózus cikke (ami a jelenlegi eljárás kiinduló pontjául szolgált) is szó szerint idéz.

Az ELTE főtitkára, Rónay Zoltán biztosan olvasta az írást, mert még kommentet is fűzött hozzá. E szerint akkor messze nem volt annyira kiborulva, mint most:

Rónay_komment.jpg

Vagyis, akkoriban az ELTE egyik legmagasabb rangú vezetője egy könnyű heherészéssel elintézte a dolgot, hogy "a fiatalság a világon mindenütt így bulizik," Talán még a kollégáknak is megmutatta, "nézd már, mekkora prosztó szöveget énekelnek ezek a srácok: "hús, vagy vérfasz nálunk egyre megy, höhöö, hatalmas!"

Aztán beütött a ménkű, és egy évvel később az Index kirobbantotta a botrányt. Ráadásul azt összefüggésbe hozta (amúgy teljesen ostoba és indokolatlan módon) a Tanító és Óvóképző kar gólyatáborában történt nemi erőszakkal. Ekkor Rónay és az egyetemvezetés egyből felfedezte magában az "egyetem szellemiségét" lángkarddal óvó erkölcs csőszt, és eljárást indítottak a trágár szöveg feltételezett szerzői és terjesztői ellen.

Ma pedig kiálltak ország-világ elé, és megmutatták, milyen szigorúan veti ki magából az universitas a bunkó hímsovinisztákat. Az egyetem vezetése ezzel a legvastagabb bőrű politikusokat megszégyenítő álszent kétszínűségről tett tanúbizonyságot. Ha valami, hát ez tényleg méltatlan az egyetem szellemiségéhez.Ha létezik még olyan egyáltalán...

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr646770641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Unbiased 2014.10.08. 16:33:09

Az inkriminált "dalszöveg" valóban a legocsmányabb, legundorítóbb förmedvény, amit valaki kitalálhat, és ráadásul még azt sem lehet elmondani, hogy valami szellemesség volna benne. És néhány év múlva ezekből az alakokból bíró, ügyész, ügyvéd lesz, aki emberi sorsok fölött dönt majd...

átlátó 2014.10.08. 16:49:06

Ezek az egyetemet vegzett fostalicskak, eppen olyan vagabund bugrisok, mint en. Es ehhez meg börtalpu cipöt se hordok, amikor nagyneha kitisztitom a körmöm. Ne okoskodj velem intelligencs, ragogumit mindig tartok magamnal, sose tudni, mikor szopatok.

Never 2014.10.08. 16:54:16

Mwhahaha. Ennyi erővel mindenkit ki lehetne tiltani az egyetemről, aki valaha elkezdte akármelyiket. Elnézést, de volt valaki Schönherz-kupán vagy Budaörsi Napokon? Trágár induló? Méghogy trágár induló... Félpucér, tökrészeg emberek azokat a trágárságokat gyakorlatilag be is mutatták egy-egy ilyen alkalommal. Na ééééééés? Kinek ezzel mi baja van?

Lelki társ · http://www.lelki-tars.com/ 2014.10.08. 17:09:05

Úgy látszik sokan nem csak álláskereséshez akarnak diplomát, vagy legkevésbé sem azért. Inkább saját retardáltságukat próbálják takargatni a papírral.

Megoldás: Csökkenteni a tanulók számát, ezzel emelve a bekerüléshez szükséges pontszámot. Esetleg úgy megreformálni az oktatást, hogy a továbbhaladáshoz ne csak a teljesítmény számítson.

Nem értem például miért osztályozzák a középiskolával bezárólag a magatartást, szorgalmat, ha végül nem veszik számításba sehol. Aztán meg csodálkoznak, hogy köztörvényes bűnözők irányítják az országot, akik diplomával rendelkeznek, de igazából még a helyesírás is gondot okoz számukra.

Dr_utcai_arcos 2014.10.08. 17:11:01

First world problem. Jó sok idióta dolgozik az ELTE vezetőségében. Pedig biztos van aki ott végzett. Szerencsétlen hülyék...

roka 2014.10.08. 17:12:00

Mindenki mondjon le!!!
Schönherz kupa + szlip mondjon le! :)
A kormány mondjon le!
A Pápa mondjon le!
A jövő entellektüeljei mondjanak le!
És ha nem tudják a szép beszédet, el kell vinni őket katonának, ott majd megtanulják, ha nem tanulnak akkor egy Fradi-MTK is megteszi.
Ez a sok agyhalott barom honnan került elő? :)

Dr_utcai_arcos 2014.10.08. 17:12:49

@Unbiased: Javasolom figyelmedbe az Elindultak a bidámbidámok Kistarcsáról Nagytarcsára című számot. Az még ráadásul rasszista is! Lehet fröcsögni arra is. Idióta.

oszt jónapot 2014.10.08. 17:13:47

@Never: A reakciókból legalább lehet tudni, ki nem járt főiskolára. :D

Dzsentrisvihák 2014.10.08. 17:45:26

Aki nem érti a tréfát, annak nem muszáj ilyenekkel fárasztania magát. Az eztán is játssza nyugodtan az erkölcscsőszt, és tegyen úgy továbbra is, mint aki még csak el sem böfögte magát életében, mert az milyen már...
A fiatalok (minden fiatal, igen, a bezzeggenerációsok is, amikor még azok voltak) szórakoznak.
Ahhoz pedig hozzátartozik a trágár nóták danászása, az ivás, sőt, még a ledérkedés is. Ettől viszont még lehet valakiből később a társadalom hasznos tagja, ahogy azt pont az előttünk felnőtt generációk bizonyítják.

dr. mesterséges színezék 2014.10.08. 17:45:34

@Unbiased: A "dal" eredetijét (persze lehet, hogy már az se az volt) egy osztálytársam által otthonról lenyúlt kazettán hallottam 1979-ben (könnyű emlékezni, mert a '78-as szilveszteri kabaré után volt másolva). A felirat szerint Sas József házi produkciója volt a Fészek klubban - ezt az MK29-es sem megerősíteni, sem cáfolni nem tudta.

Szóval még a tahóság kitalálásához is mankó kellett.

Mindenesetre jól áll rajtuk a kosztüm, a talár, a kutyalánc, hogy a bársonyszékről és a HÁZ tekintélyének megóvását szolgáló büntetésekről ne is szóljunk: az ember rögtön tudja, hogy komoly gondolkodású emberek komoly tevékenységéről van szó.
Legfeljebb a kapanyél lóg ki a fehér zsebkendő mellett.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.08. 18:30:42

1. Akkoriban elintézték egy heherészéssel.

2. Most nem intézték el egy heherészéssel.

3. A posztoló szerint most is el kellett volna intézni egy heherészéssel? Igen?

dr. mesterséges színezék 2014.10.08. 18:56:13

@polyvinyl:

1. Akkoriban elintézték egy heherészéssel.

2. Most nem intézték el egy heherészéssel.

3. A posztoló nem érti, miért csak akkor lép valaki szemöldökét felvonva, bűnbakot keresve, félrekenve a szart, amikor a nyakába szakad a csehó.

roka 2014.10.08. 19:22:05

@polyvinyl:
1. Akkoriban ők is énekeltek.
2. Most már nem énekelnek, hanem elhúzzák a mások nótáját.
3. Sznobságból és az állásuk féltéséből eredően, átpasszolják a felelősséget négy diákra, akik most olyat tettek, amit ők anno az
1.pontban.

EnTeO 2014.10.08. 19:40:48

Ugye, a szerző viszont azt a mondatrészt csak nem tudta megtalálni, amiben Rónay azt a véleményét mondja el erről. "ez nem helyes", de azért szerencsére a képkivágáson látszik... Igaz, akkor nem lehetne szépen lehúzni.

ohmyFgod 2014.10.08. 21:40:16

@roka: 19:22:05 Ez teljes mértékben igaz.

ohmyFgod 2014.10.08. 21:42:19

@EnTeO: Ettől még valóban a világ minden pontján ezt csinálják, sőt, amerikai egyetemi szervezetek beavatási szertartásain rendszeresen előfordulnak halálesetek, komoly kinzasok is. A titkár is ezt csinálta anno.

ohmyFgod 2014.10.08. 21:45:37

18 éves, választókorú, felnőtt(!!!) emberek csúnya nótákat énekelnek, a korukból kifolyólag természetesen szexuális tartalmúakat. ÉS?????
.
Borzasztó látni, hogy mennyi álszenteskedő, köpönyegforgató, gerinctelen ember van.

ohmyFgod 2014.10.08. 21:48:33

@ohmyFgod: 21:42:19 mármint nem kinzasokat, hanem trágár énekléseket

dr. mesterséges színezék 2014.10.09. 01:13:09

@ohmyFgod: "18 éves, választókorú, felnőtt(!!!) emberek csúnya nótákat énekelnek, a korukból kifolyólag természetesen szexuális tartalmúakat."

Mellesleg - úgy is, mint leendő jogászok - kicsit félrenéznek, és kuncognak, ha egy-egy még nem tanult kolleginát akarata ellenére letepernek.
Belefér a vidám diákkorba.

bringás bosszantó 2016.06.15. 16:58:17

Mi a szar, mi a szar, mi a szar....
Egy nagy fasz, egy nagy fasz, egy nagy fasze...

Fejemen a koszorú...
Vedd le babám vedd le...
Nem veszem le nem veszem...
Baszd meg akkor fennmarad...

Méretes nagy pöcsét talicskán kell tolni...

És a többi építős nóta.

Nincs nagyobb álszent féreg az állprüdériától fröcsögő idióta barom állatoknál. Különösen veszélyes, ha ez a fideSSjobbikkdnp állkeresztény seggfejeivel van párosítva.
süti beállítások módosítása