tiltakozas.jpgKiderült, hogy az internetadó elleni tiltakozásra jó szokásukhoz híven megpróbálnak rárepülni az ellenzéki pártok is. Ma délután a nyilvánosság elé lépett Gulyás Balázs, aki állítólag szervezi az egészet. Róla pedig a Mandiner derítette ki, hogy korábban a Józsefvárosi MSZP alelnökeként működött.

Most akkor hagyjuk a francba az egészet, legyintsünk, hogy "á, ez is valami ballibsi huncutság, mi közünk van ehhez?" Csábító opció, és bevallom az én fejemen is átsuhant ez a gondolat. De aztán úgy döntöttem, hogy csakazértsem! Mert nekünk ehhez a történethez ma épp annyi közünk van, mint 2-3 nappal ezelőtt, amikor még nem tudtuk, hogy a szocik a jogos felháborodás viharos szelét megpróbálják saját, lékekkel teli, süllyedő hajójuk vitorlájába befogni. (Az egészben az a legszebb, hogy az internet megadóztatásának agyréme először 2008-ban, tehát még javában az MSZP kormányzása idején merült fel.)

Szóval hazudnak, manipulálnak, kisajátítanak. Teszik azt, ami egy korrupt, hiteltelen szarházi párt dolga. Nekünk meg azt kell tenni, ami a mi dolgunk. És ez nem az, hogy legyintünk és otthon maradunk. Hanem az, hogy csakazértis kimegyünk holnap este hatkor a József nádor térre. És nem hagyjuk, hogy hazudjanak nekünk, manipuláljanak minket és kisajátítsák ezt az ügyet, amely politikai hovatartozástól, pártszimpátiától teljesen függetlenül mindannyiunk, egy egész ország húsba vágó kérdése.

Erre igen bölcsen hívja fel a figyelmünket az a két srác, akik pár nappal ezelőtt a tiltakozó megmozdulás elindítói voltak.

 

Ha pedig meglátunk a tüntetésen egy szoci politikust, akkor nincs más dolgunk, mint finoman, kulturáltan, de igen határozottan emlékeztetni őt egy évszámra: kétezernyolc. Majd felhívni a figyelmét, hogy, ha hat esztendővel ezelőtt jó ötletnek tűnt az internetadó, akkor most legyen szíves hazamenni, és csatlakozni az Összefogás az internetadóért nevű trollcsoporthoz, majd az elkövetkező hetekben e témában jó nagyokat kussolni.

Mert ez nem az ő dolguk. Hanem a miénk. Akiket ők is meg akartak sarcolni, és most az utódaik is meg akarnak. Nekik se hagytuk, és ezeknek se fogjuk. Pontosan azért, hogy lássa az összes politikai erő, hogy van egy határ, amit nem léphetnek át, mert akkor mindannyiunkkal - akár a saját szavazóikkal, szimpatizánsaikkal is - találják szemben magukat. Hogy bárki is legyen hatalmon ebben az országban, tisztában legyen vele: nem tehet meg mindent. És ez még az internetadónál is fontosabb...

Balogh Gábor

 

 

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr146832279

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Internetadó – a mi ügyünk 2014.10.26. 14:39:01

Szóval hazudnak, manipulálnak, kisajátítanak. Teszik azt, ami egy korrupt, hiteltelen szarházi párt dolga. Nekünk meg azt kell tenni, ami a mi dolgunk. És ez nem az, hogy legyintünk és otthon maradunk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval a bircaman · http://maxval.co.nr 2014.10.25. 18:58:02

A ballibek nem tudták kisajátítani az ügyet, sokan már el se mennek tüntetni emiatt.

annamanna 2014.10.25. 19:17:22

Ami ebben az adóban a leglényegesebb, az a gazdaságra gyakorolt hatás.
Arról beszéljen már valaki, hogy mindennek milyen hatása lesz a gazdaságra. Mert jelenleg minden internetről működik.
Lehet, hogy nincs igazam, valószínűleg nem jól számolok, és talán nem is lesz az egészből semmi, csak fölöslegesen látok rémeket. De:
"Havi 2500 forintért ügyfeleink átlagos forgalma száz gigabyte, azaz erre a díjra tizenötezer forint adót fizethetnénk – sorolta az ellenérveket a Digi képviselője."
nol.hu/gazdasag/ezt-nem-kialtjak-varganak-1494295
Ha egy telefon 15 ezer havonta, akkor mondjuk egy átlagos otthoni gép 30 ezer.
Egy kisebb cégnek mondjuk havi félmillió.
Ebben a videóban www.youtube.com/watch?v=P7FgOVGBLg4 azt mondja a srác, hogy egy egyetemnek annyi az adatforgalma, hogy az után napi(!) 1,5 millió(!) adót kellene fizetnie!
Egy kórháznak legyen mondjuk napi félmillió.
Egy olyan óriáscégnek, mint mondjuk a MÁV, napi 5 millió.
A világon nincs annyi pénz, amivel ezt győzni lehetne.
A következménye az, hogy ha bevezetik, minden cég elmenekül az országból, aki csak teheti, a többiek pedig lehúzzák a rolót.
Minden munkahely megszűnik és milliók vándorolnak el.

Miközben az Orbán kormány pont annyit tesz hozzá a világháló fenntartáshoz, mint egy kambodzsai rákhalász.
Privát cégek gyártják a PC-ket, mobilokat stb, és privát cégek üzemeltetik a hálózatokat.
Mind a gépek után leszedi a magyar állam a sápot a 27%-os ÁFÁ-val, mind a hálózatok után nyújtja a markát.
"Csak egy példa: a kormány mindössze pár hete 130 milliárd forintot szedett be a mobilnetes frekvenciákért, s most közli: megadóztatja ezt a szolgáltatást."

Senki nem lesz olyan hülye, hogy hagyja, hogy a vámpírok az utolsó csepp vérét is kiszívják.
A legtöbb cég fogja magát és elmegy.
És erre, mint a dominó, összedől minden.
Nem lesz egy munkahely se.
Milliók menekülnek el, mert nem tehetnek mást.

Kíváncsian várom, meddig jutnak a dolgok, és mindebből mi jön be.
Ha megszavazzák, ennek az országnak lőttek.

Veridicus76 2014.10.25. 20:04:28

Előtte, 15 órakor az Országház előtt pedig 17 hazai szurkolótábor demonstrál közösen a szurkolókat ab ovo bűnözőnek tekintő kretén sportpolitika és az ebből következő szurkolói kártya és a pszichopata vénaszkenner ellen.

freehckr 2014.10.25. 20:23:35

@annamanna: „Ha megszavazzák, ennek az országnak lőttek”

Márpedig megszavazzák majd a „felső korláttal”. Nem lennék úriember, erre nagy téteket is feltennék... :)

Nem olyan nehéz ezt kikövetkeztetni, olvasd a fideszes pártsajtót, olvasd a kormányzati „hivatásos” trollokat a nyilvános fórumokban. Ezt Orbán elhatározta, kell a plusz bevétel a suttyó prolijaik rezsicsökkentéséhez, akkor ez be lesz vezetve.

annamanna 2014.10.25. 20:37:22

@freehckr: Szerintem itt komolyabb a helyzet. Ha ezt megszavazzák, nem lesznek suttyó rezsiprolijaik se, mert megáll az egész ország, bedől az egész gazdaság. Akkor itt vége mindennek.
Szerintem tök nyilvánvaló, hogy a világon azért nem adóztatja meg a netet egyetlen kormányzat sem, mert amint ezt tenné, azonnal leállna az egész gazdaság és az egész ország.

Hogy létezik, hogy az egész föld kerekségén nekünk van az egyetlen olyan kormányzatunk, amelyik le akarja állítani az egész országot, egy pillanat alatt bedönteni az egész gazdaságot?

És hogy létezik, hogy a világon nekünk van az egyetlen olyan ellenzékünk, amelyik többet foglalkozik a netes pornóval, mint a gazdasági hatásokkal?

Annyit találtam Bajnaiék részéről, hogy index.hu/belfold/2014/10/25/ingyennetet_adna_az_egyutt-pm/
De ez is csak a "háztartás" szót ismételgeti, meg a tudást.

Lehet, hogy csak lemaradtam róla, és Kéri Lászlótól drágajóbolgárúron át Lakner Zoltánig meg Hekker Ágnesig már mindenki nyomja a sódert, hogy ez bedönti a gazdaságot, és lehet, hogy csak én nem figyeltem, de eddig jórészt abba futottam bele, hogy most mi lesz a netes pornóval, a filmletöltéssel meg a politikai kommentekkel.

Most vagy azért kerültem bolondokházába, mert látogató vagyok, vagy azért, mert ápolt.

De ez a helyzet szerintem mindenképpen az őrület teteje, és csak ez a szöveg képes leírni igazán:
unidebbie.blog.hu/2014/10/25/jon_az_adoado

freehckr 2014.10.25. 20:51:47

@annamanna: „mert megáll az egész ország, bedől az egész gazdaság”

Dehogy is... benyeli ez a balkáni cigány söpredék ország, ahogy az összes eddigi sarcot is. Semmi változás nem lesz, megy minden tovább a „régiben”: százezrek már emigráltak az országból, további százezrek már tervezik az emigrációt, a többiek meg nagyon kevesek ahhoz, hogy az országot a 90-es években elfoglaló posztkommunista Fidesz-MSZP bűnszervezeteket és csatlósaikat elzavarják a büdös picsába, mert van további pár százezer szerencsétlen retardált fasz, amely mindig hatalmon tartja ezt a két utódpártot, mert választásokon mindig megkapják a zsák krumplijukat, a két csomag tésztájukat és a kiló cukrot... vagy a pár felest...

A rendszerváltás további bizonytalan időre elhalasztva, a szocializmus 2018-ig egészen biztosan prolongálva.

Én amondó lennék, hogy meneküljön ki merre lát. :) Én is ezt teszem...

freehckr 2014.10.25. 20:59:05

@annamanna: „Akkor itt vége mindennek.”

Magyarországon mindennek vége lett azzal, hogy újra kormányra került ez a cigány suttyó Fidesz-KDNP bűnszervezet... jó reggelt. :)

Ez az ország a jelenlegi felállásban szó szerint _halálra van ítélve_. Lassú kínhalál ez. Minél hamarabb veszed te is észre, annál hamarabb tudsz változtatni a helyzeteden, a jövődön. Ne hagyd magad megtéveszteni, ne hidd hogy a közeljövőben lesz majd egy politikai szervezet amely képes lesz az országot felzárkóztatni Európához, mert nem lesz, az országot a markában tartó posztkommunista bűnszervezetek nem engedhetik meg maguknak, hogy jöjjön egy rendszerváltó erő.

annamanna 2014.10.25. 21:11:51

@freehckr:
"Én amondó lennék, hogy meneküljön ki merre lát. :) Én is ezt teszem..."
hát igen, sajnos én is pont erre gondoltam, ezért írtam: "milliók vándorolnak el." "Milliók menekülnek el, mert nem tehetnek mást."

"választásokon mindig megkapják a zsák krumplijukat"
Konkrét példát tudok, most az önkormányzati választási kampány idejéből, hogy a fideszes polgármesterjelölt stábjába beállt egy ismerős srác (nemrég végzett az egyetemen). Azt az ukázt kapta, hogy vegyen a saját pénzén krumplit és osztogassa. Annyira megdöbbent, hogy ott akarta hagyni az egészet, de rábeszélték, hogy maradjon a stábban. A városban a polgármesterjelöltet egyenesen "krumpli kapitánynak" csúfolták.
És nem nyert.

"cigány suttyó Fidesz-KDNP"
Ehhez annyit hozzátennék, hogy: www.sokkaljobb.hu/content/s%C3%A1t%C3%A1n-szolg%C3%A1i
Ezen cikk szerint Orbán a B'nai B'rith tagja. Az pedig zsidó szervezet: www.bnaibrith.hu/
Van némi különbség a zsidók és cigányok között.

freehckr 2014.10.25. 21:24:27

@annamanna: „hát igen, sajnos én is pont erre gondoltam”

Nincs más megoldás sajnos. Hagyni kell, hadd omoljon ez az egész kib.szott büdös sz.rkupac a suttyó retardált kádári prolijaik nyakába. :)

Ahogy tudod, támogasd külföldről az itthon maradt szeretteidet, ha úgy érzed itthon forró a talaj azonnal vitesd ki őket magadhoz, egyébként meg nem érdemes foglalkozni ezzel a balkáni sz.rkupaccal... Dőljön be, omoljon össze, minél több retardált suttyó Fidesz-MSZP f.szt temessen maga alá... Ha éhen halt vagy kihalt a nagy részük (a Fidesz-MSZP szavazótábora többnyire egyébként is a 60+ korosztály, szóval nem kell sokat várni), és már semmiféle befolyásuk nincs, majd vissza jövünk és szívesen építjük az országot.. ha lesz hozzá kedvünk. :)

explanatus 2014.10.25. 21:25:45

Bálint gazdával szólván, akik most megpróbálnak rárepülni az internetadóra a fidesz gazdanövényei, részvételük a sem tüntetésen sem a politikai életben a továbbiakban nem kívánatos.

annamanna 2014.10.25. 21:34:43

@freehckr: óh, kedvesem, nem eszik olyan forrón a kását, ahogy főzik. Gondolj bele, mi lenne a következménye annak, ha az országból valóban milliók vándorolnának el.
Pontosabban túl sok következménye lenne, amit én föl sem tudok mérni.
De mondjuk azok az országok, amikre rázúdulnának a magyarok, mégis mit szólnának, minek jöttetek ide? Ennyi embert hirtelen már nem tudna felszívni a "fejlett nyugat", már így is besokalltak a bevándorlóktól.
Aztán ha az ország üresen marad, akkor a "horror vacui" miatt azonnal feltöltődne.
Kikkel?
csakis keletről érkeznének ide olyan vad népek, akik a maguk hazájában hozzászoktak az öléshez (ne kelljen példákat sorolnom).
Ezek aztán szépen legyilkolnák az ittmaradt, magatehetetlen "kib.szott büdös sz.rkupac a suttyó retardált kádári prolijaik"-at is, minek foglalják hiába a helyet, és szépen kiírnák, hogy mondjuk "Iszlám Köztársaság" vagy "Izrael" vagy egyebek, te meg baszhatod a Kárpát-medencét. Amúgy a fejlett nyugat is tele van velük. A világon a legtöbb nemi erőszakot Svédországban követik el. www.flagmagazin.hu/nagyvilag/antidogma_sved_nok_avagy_a_feminizmus_jarulekos_vesztesegei

Szóval neked jó utat neked a fejlett nyugatra, sok szerencsét, good by, de én maradok.

freehckr 2014.10.25. 21:59:17

@annamanna: „azok az országok, amikre rázúdulnának a magyarok”

Nem kell mindenkinek eltűnnie, elég egy „kritikus tömegnek”, amitől szerintem már most is csak pár tízezer, esetleg még egy-két százezer fő választ el minket... de lehet, már bőven ennyi sem. Lásd a kivándorlás okozta problémákat, például a magyarországi képzett munkaerőhiányt nem csak az oktatásban, egészségügyben, de jó néhány más iparágban, például az építőiparban.

Orbán tökfej és korrupt söpredéke nagyon nincsenek képben, amikor „kalandvágynak” minősítik az elvándorlást, és nagyon mellényúlnak azzal, hogy nem veszik komolyan a problémát.

annamanna 2014.10.25. 22:02:16

@freehckr: Szerintem tökéletesen képben vannak, nagyon is tudatosan söprik ki az embereket az országból.
Amint viszont írtam már, a "horror vacui" miatt azok helyére, akik elmennek, mások érkeznek.
Kik?
Csakis keletről érkeznének ide olyan vad népek, akik a maguk hazájában hozzászoktak az öléshez (ne kelljen példákat sorolnom).
Ezek aztán szépen legyilkolnák az ittmaradt, magatehetetlen "kib.szott büdös sz.rkupac a suttyó retardált kádári prolijaik"-at is, minek foglalják hiába a helyet, és szépen kiírnák, hogy mondjuk "Iszlám Köztársaság" vagy "Izrael" vagy egyebek, te meg baszhatod a Kárpát-medencét. Amúgy a fejlett nyugat is tele van velük. A világon a legtöbb nemi erőszakot Svédországban követik el. www.flagmagazin.hu/nagyvilag/antidogma_sved_nok_avagy_a_feminizmus_jarulekos_vesztesegei

Szóval neked jó utat neked a fejlett nyugatra, sok szerencsét, good by, de én maradok.

freehckr 2014.10.25. 22:30:34

@annamanna: „Ezek aztán szépen legyilkolnák az ittmaradt...”

Jó, akkor ennyi volt ez az ország, én mindenesetre nem fogom a pénzkereset és gyarapodás, a nyugdíjas éveimről és családomról való gondoskodás szempontjából aktív, dolgozó évtizedeimet erre az akkor már most halálra ítélt balkáni Cigányiára pazarolni. :) Szép volt, jó volt itt élni, kellemes emlékeim maradtak, de akkor ennyi... :)

2014.10.26. 07:00:51

mikor veszitek már észre hogy a szocik orbán utasítására repülnek rá minden civil kezdeményezésre, az agyhalottak meg kihátrálnak, bravo, ahelyett, hogy:
"finoman, kulturáltan"
a nagy faszt, úgy vágni öket nyakon, hogy a taknyukon csússzanak a dunába

Arthur Bloch 2014.10.26. 07:05:45

Ezek a reakciók is mindazt jellemzik,ami jellemző a mai "értelmes" értelmiségünkre - úgy általában...Nem az,hogy kiket súlyt és mennyiben hat majd az egész gazdaságra,- a fő gond az,hogy ki tudja majd ezt a leginkább kihasználni, ki viszi el a "sót" ?! - A mélységnek nincsen stílusa - mondaná Mészöly Miklós.Még egy:--egy komment így fogalmazott az ilyen butaságra -"Nem lehet úgy szarral dobálózni,hogy ne legyen szaros a kezünk..." Tessék legalább kezetmosni!

Lajos Csánó 2014.10.26. 08:05:24

@freehckr: Arról nem beszélve ez "csak" egy adó a sok közül!Mert megszorítás az nem lesz!

program készítő 2014.10.26. 13:26:31

Mindenki maradjon itthon,alulról építkezve sikereket lehet elérni.Az önkormányzati képviselők elleni harc is ilyen,ki kell kérni a közérdekű adatokat,és nyitott szemmel járni.

2014.10.26. 14:37:40

Akinek van gerince, az nem vesz részt egy szocionista szervezésű dzsmeborin, bármi is a témája. Pont.

wantaan 2014.10.26. 15:44:03

Hazaáruló KGBélák ott lehetnek???
Szerintem IGEN! Sőt még a Putyin seggét fényesre nyaló Vona is.....mert ki faszt érdekel hogy ki mit mondott 2-4 vagy akár nyolc éve is? Senkit. Itt most az internet adó ellen kell tüntetni! Érdekes szocik idejében nem tüntettél ellene.

....persze lehet hogy jobb lenne ha a balfasz jobbos Balogh Gábor otthon maradna ...mert ha ott is lesz csak haszonlesésből lesz ott. ...mint tudjuk a Fidesz a Jobbik programját valósítja meg Vona/Zazrivetz szerint.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.26. 18:51:56

Egyetértek BG-vel,igen ezt kell tenni.

Azért hogy az Orbánt el lehessen távolítani, valamiféle közmegegyezés kell.A közmegegyezés pedig ilyen kicsi (vagy épp nagyon is nagy) dolgok körül alakul ki.

@freehckr: Várd ki a végét.

kesztió · http://szabadter.wordpress.com/ 2014.10.26. 22:17:08

Hátkérlekszépen, ez a gusztustalanság és a röhej csúcsa.

Még véletlenül sem a Fidesz a „korrupt, hiteltelen szarházi párt”, amely ezt a gyalázatot kitalálta, hanem az MSZP, amely lenyúlja a tüntetést. (Még akkor is, ha ők is vastagon megérik a pénzüket.)

Tényleg, a jobboldalon éppen akkora tabu, hogy valaki kiálljon és elmondja, hogy mekkora faszfej bagázs tartja a kezében a rezsimet? Mert a másik oldalon szidták már eleget a sajátjaikat. Nos?

egyetmondok 2014.10.26. 22:22:51

A NER leglényege,hogy mindent megtehetnek.
Ha egyszer kiderül - akár ebben az ügyben -,hogy ez nincsen így,ennek az egész vadonatúj magyar államnak vége.
A szerző ezt akarja ?
süti beállítások módosítása