"Ebben a formában" nem lesz netadó - jelentette be Orbán a Kossuth rádióban reggel, helyette kapunk egy újabb nemzeti konzultációt.


1956778_10152245044521093_1295462008_o-760x484_1.jpgAz ebben a formában persze sok mindent jelenthet.

Jelentheti azt, hogy egy felpuhított javaslattal - és persze egy konzultációval erősen megdolgoztatott közvéleménnyel - az apró betűs részeknél egyszer csak átpréselnek egy-két bitnyi adótételt.

De jelentheti azt is: viszonylag kevés presztízsveszteséggel lehet még visszavonulót fújni, egy távoli időpont pedig (jelen esetben január) így október végén elég hosszú idő ahhoz, hogy szépen elüljön a felháborodás, visszatérjen minden a megszokott kerékvágásba.

Igen, Orbán mellényúlt, de visszavonulása még mindig azt mutatja, érti és jól is műveli a politikát. Azonban maga az internetadó ötlete és annak korábbi kommunikálása azt is élesen mutatja: a miniszterelnök reménytelenül megöregedett, aki korábbi önmagához képest olyan bizonytalanul és látható értetlenséggel mozog a fiatalabb generációk világában, mint az egyszeri apuka, aki kamasz lánya szobájában próbálja értelmezni gyermeke problémáit...

Hogy mi jön ezután?

Lesz nemzeti konzultáció extraprofitról, közteherviselésről, kitalicskázott csilliárdokról. A másik oldalon lesz még néhány tüntetés (fokozatosan fogyatkozó létszámmal), ahol az internetadó nevében már az "orbáni önkény, diktatúra és demokráciadeficit" elleni tiltakozás lesz a főműsoridőben - majdnem politikusok felszólalásával, egy szűk, de annál politikusabb közönség számára és megelégedésére (update: íme, már el is kezdődött...)

De hogy teljes legyen a katyvasz és káosz: Orbán Viktor mai bejelentése a netadó - tegyük hozzá ebben a formában történő - visszavonásáról még több kérdőjelet hagy maga után, hiszen a tegnapi nap folyamán épp Varga Mihály mutatta be azt a költségvetés-tervezetet, amiben amúgy külön bekezdésben szerepel: az internetes szektorból 25 milliárd forint bevételre számít a kormány...

Magyarul, ebben a formában még bármi lehet.

Bazsó

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr306850393

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Követelés a diktátorhoz 2014.10.31. 20:35:04

Egyáltalán Nem Tisztelt Orbán Diktátor Úr! Mi, a nép, mind az 1200-an, azonnal követeljük, hogy folytassa az internetadó bevezetését. Viselkedése, hogy az eredeti ötletét visszavonta, nem európai stílusú lépés volt, ezért mélyen megvetjük Önt! Értse ...

Trackback: Ebben a formában Orbán győzött 2014.10.31. 11:00:02

Igen, Orbán mellényúlt, de visszavonulása még mindig azt mutatja, érti és jól is műveli a politikát.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.31. 11:47:17

abban a konzultációban kérdezzék már meg azt is, hogy örülünk e a korrupció gyanúja miatt kitiltott köztisztviselőknek.

sztd 2014.10.31. 12:03:52

Én most örülök a netadós visszavonulásnak. Ez azt jelzi, hogy létezik még civil kontroll, az embereknek nagy a tűrése, de nem végtelen.
Persze azt is jelzi, hogy nem lesz netadó, vagy nem mostanában, nem forgalomarányos, és sajnos ez jó hír. Lehetett volna másképp is, de nem lesz rosszabb.

Az összes többi kérdés pedig a jövő zenéje.

STIRLITZ 2014.10.31. 12:28:14

Idézet egy másik nagyon jó posztból:

"Adóforintjaink százmillióiból lesz egy méregdrága levelezgetés, aminek eredménye természetesen az lesz, amit Orbánunk akar. Januárig finomítgatják kicsit a netadó tervezetét, meg persze hozzászokatják kicsit a társadalmat, így nem lesz nagy meglepetés, amikor majd a nemzeti konzultáció végeredményeként az jön ki, hogy a lakosság igenis támogatja. Nyilván alkalmazzák majd a szokásos Fidesz-trükköt: úgy tesznek fel irányított kérdéseket, hogy a válasz az legyen, amit „hallani” akarnak." Folyt. ...:

kritikusok.blog.hu/2014/10/31/orban_visszavonta_megis_lesz_netado_csak_kerulo_uton

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.10.31. 12:33:12

@doggfather: Így van. Ráadásul Orbán azt mondja, hogy nem kommunista, ezért nem akarja ilyen ellenszélben bevezetni az adót. Na most ha a 25 milliárdos adóról lesz konzultáció, én azt mondom, hogy jó lett volna egy ilyen nemzeti konzultáció a 3000 milliárdos nyugdíjállamosításkor is. Vagy akkor Viktor kommunista volt?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.10.31. 12:39:49

Ez amiről beszéltem, a "megegyezés bölcs szelleme".

nemzetstrategia.blog.hu/2014/10/20/egy_orban-beszedrol_es_a_magyar_politikai_eszjarasrol

Foglaljuk össze amit megtudtunk:
- az elvek, logika hiánya
- a "tettek embere"-hozzáállás
- a megegyezés bölcs szelleme

check, check, check.

Ilyen politikai mellett sosem lesz forradalom, sem lényegi változás, barátaim. Miért?
1) mert a kormány mindig vissza fog táncolni (amolyan dodonai módon, hogy az ne is tűnjön igazi visszatáncolásnak)

2) mert az igazi változások ELVEK mentén valósulnak meg. olyanok mint törvény előtti egyenlőség, olyan mint közteherviselés, ezek a 12 PONT (1848) lényeges elemei, és még mindig megvalósulásra várnak.

Ezek egyébként olyan dolgok, amelyekben párhovatartozástól függetlenül (!!!) mindenki egyet tud érteni.

A nemzeti érzés nem homályos érzések katyvasza. A nemzeti érzés elvek logikai rendszere. Meritokrácia, vagyis érdemi alapon való elbírálás, törvény előtti egyenlőség, sajtószabadság a cenzúra eltörésével, esküdtszék (peres ügyekben). Hogyan felejthettük el ezeket?

Na mindegy, most már ismerjük az Orbán-rendszer működését, és azt is, hogy lehet ellene jól fölvenni a harcot.

gillka 2014.10.31. 12:51:35

@doggfather: azt minek megkérdezni? Van olyan épeszű ember, aki örül neki?
A manyup államosítás azért történt, mert az EU nem engedte, hogy az állami költségvetés részeként kezeljék, pedig az volt. (Mellesleg egy elég rossz konstrukció, és itt nem a befektetésekre, meg hozamokra gondolok)
Érdekes módon a lengyeleknél már engedték - legalábbis részben - mert ők is belengették az államosítást, és hát a multiknak nem volt érdeke, hogy ott is bukjanak.

Netuddki. 2014.10.31. 12:57:13

Vitya! Azért jót szórakoztál miközben onnan Svájcból követted az interneten az eseményeket?

Vitya! Amúgy nem ártana most már komingoutolni! Itt a legújabb botrány:
index.hu/gazdasag/2014/10/31/szazadveg_mellar_tamas/
Természetesen a fidesz közpénzből fizetett, "köz"-nek csúfolt pártmédiában a büdös szó nem volt a déli hírekben erről.

gizmo26 2014.10.31. 12:57:55

Szerintem majd monitorozzák az adatforgalmat, és annál az otthoni felhasználónál, akinél túllépi mondjuk a 100 gigabájtot havonta, arra ráküldik a (szoftver)rendőrséget, és lefoglalják a számítógépét, majd több százezeres büntetést fizettetnek vele az illegális tartalom miatt. Mindezt addig lehet eljátszani, amíg be nem jön a netadóból tervezet 25 milliárdos éves bevétel. Így nem egyszerre kell hadat üeznni a netfüggőknek, hanem - a tüntetéseket elkerülendő - egyenként lehet levadászni őket. Ha van egy kis eszük, ezt csinálják :-)))))))

Netuddki. 2014.10.31. 12:59:06

@gillka: Ja, persze, a szemét EU. Azér' a 3000 milliárd se jött rosszul az orbán rezsimnek...

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.10.31. 12:59:47

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: nem, csak akkor nem voltak tüntetők. :D és nem voltak gonosz ellenfelek akik félreértették félrecsúsztatták a vitát, mint most...

gillka 2014.10.31. 13:05:16

@nicktolvajmentesítő_kovi1970: nem minősítettem az EU-t, csak a tények kedvéért közöltem. És valóban nem jött nekik rosszul.
De azért a manyup rendszer a több ezer minimálbérrel (se) bejelentett kötelező tagsággal rendelkezőnek nem érte meg. Persze az összeg így szép nagy, de egyénekre lebontva... Maradjunk annyiban: nem egy szociális kánaán...

nnnnnnnn 2014.10.31. 13:16:42

azért az elég durva hogy ma este ilyen ünneplő tüntetés lesz. csomó ember fog majd menni ilyen táblákkal hogy "köszönjük viktor!" "viktor a megmentő!" "demokrácia van!", hírtévé riportereit meg beszórják a tüntetők virágszirmokkal, fiatal szabadon internetező lányok puszikat fújnak császár attila arca felé, fidesz székház előtt csoportosan tulipánokat anonymus-maszkos emberek, stbstb.

egysmás 2014.10.31. 13:21:58

Ezt a győzelmet máshol vereségnek nevezik.

oszt jónapot 2014.10.31. 13:22:27

@$$$=$$$: Biztos vagy benne, hogy így lesz? :D

nnnnnnnn 2014.10.31. 13:26:22

ezen szétröhögtem magam, figyeljétek, százezren a netadó ellen facebook posztja reggel:

"Maga Orbán jelentette be: visszavonják az internetadót. Tegyük egyértelművé: ez a magyar nép győzelme volt az ostoba kormányzás felett.
Mutassuk meg sokan, hogy győztünk, hogy Orbán ne trükközzön, és soha ne jusson eszébe bevezetni az információs szabadság korlátozása.
Győztünk és a győzelmet ünnepelni szokás. Legyünk ma is sokan a József nádor téren."

5600 lájk.

három óra múlva észbekaptak, kidobtak egy újabb posztot gyorsan:

"Ma 18 órakor ismét tüntetünk. Orbán Viktor ugyan beismerte, hogy nem képviseli a többséget, de egy trükkös "konzultációval" még mindig nyitva hagyta a lehetőséget, hogy bevezesse az internetadót. Ezt nem hagyhatjuk. Legyünk ma is sokan a József nádor téren."

:DD

TrollSlayer 2014.10.31. 13:27:15

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: "The problem with socialism is that eventually you run out of other people's money [to spend]." - Margaret Thatcher

Emlékeim szerint a kommunista nem azt jelenti, hogy a nép ellenében megy a kormány... lassan már magyar-magyar szótár kell, ha az ember meg akarja érteni, hogy miről is van szó...

oszt jónapot 2014.10.31. 13:28:58

Nem mondanám ezt túl nagy győzelemnek. Két dologra jött most rá a nép.
1. nem csak pár száz fős, szoci nyuggerekből álló tüntetést lehet összehozni.
2. ha elég sokan vannak, van esély, hogy meghátráljon a kormány.
Nem volt ez véletlen, a második tüntetésen többször annyian voltak, mint az elsőn és egyre lelkesebbek voltak az emberek. Elég hülyén festett volna 200.000 (ha nem is kétmillió) ember a Kossuth téren 17-én.

nnnnnnnn 2014.10.31. 13:32:24

@oszt jónapot: biztos. én megyek ki "köszönjük viktor, te vagy az egyetlen igaz királyunk!" transzparenssel és többedmagammal narancssárga tulipánokat ültetünk a fidesz székház elé, aztán mécsest gyújtunk a 2006-os rendőrterror áldozataiért.

zobod 2014.10.31. 13:46:19

Biztosan lesz valami közteher az érintett cégeken, csak nem ilyen bénán előkészítve.

Alick 2014.10.31. 13:48:50

Legyen inkább pornóadó! :)

BelAmi 2014.10.31. 13:53:59

No igen. "Ne azt nézzék, hogy mit mondok, hanem hogy mit cselekszem!" Láttuk ezt a "megszállási" emlékműnél: megigértem, hogy konzultálok, majd ehelyett sutyiban felavattuk. Akkor a húsvéti, most a karácsonyi ünnepek előtti ájtatatos lelki felkészülés jegyében!

oszt jónapot 2014.10.31. 13:56:45

@$$$=$$$: Ott találkozunk, legalább megismerlek. :D

2014.10.31. 13:59:15

Pedig a libbantak már azt képzelték, hogy itt az új őszirózsás forradalom.

jet set 2014.10.31. 14:27:22

@Alick: Az már van. Nem is volt tüntetés ellene.
hvg.hu/kkv/20120208_porno_ado

Jolka40 2014.10.31. 14:44:32

@"No one was shot" - hazudta a tróger zsidó: Hát ha nem is "őszirózsás forradalom", de az átlagos Fidesz-szavazó azért meglepődött. Jé. Mérnem jó ezeknek a kedves, jóságos, rezsicsökkentő Fidesz? Talán ezt a szavazást mégiscsak elkapkodtuk egy kicsinykét?

Veridicus76 2014.10.31. 16:36:50

Az egyszeri apuka ötszörös apuka, és még az se kizárt, hogy a gyerekei tartottak neki egy kis fejtágítót. :-)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.10.31. 18:41:42

Idióták :)))

Kisírtatok egy újabb gyűlölt konzultációt a túlpörgetett tüntetésetekkel :)))

Sakkozni azért ne sakkozzatok nagyobb tétekben, mert két lépéssel nem vagytok képesek előre gondolkodni, semmi stratégiai érzéketek nincsen :)))

egysmás 2014.10.31. 18:56:01

@polyvinyl: Ha ez a győzelem, milyen a vereség?
A nagy stratéga az utóvédharcaiban...
Rábízza Deutch Tompikára, aki szerint az egész ötlet egy baromság...

Kármentés, százmilliókért.
És te ennek örülsz.
Mert Orbán meg is vonhatná a vállát, hogy ok, ez nem jött be.
És szarhatna az egészre.
Ehelyett végigjátssza az egészet.

Holott a konzultáció bejelentett eredményétől függetlenül újra kimennének az emberek tüntetni, ha újra belebegtetné az internetadót.

Petike57 2014.10.31. 19:11:37

Elmehetne a kúrmány Öszödre,egy beszélgetésre,hátha a mi kis kertidíszünkre is rátörne az igazmondás,ami egyébként nem erőssége.

Szelid sunmalac 2014.10.31. 19:16:10

@oszt jónapot: nem lesz ott. En egyszer felajanlottam neki hogy szemelyesen tisztazzuk a dolgokat. A pofaja nagy volt, de ket ora varakozas utan feladtam.

csak egy néző 2014.10.31. 19:17:43

Tompikát most a gazdája szopóágra tette. Megbízta, hogy tárgyaljon az általa utált "büdös bogarakkal". Ráadásul ő is baromságnak tartotta a netadót, erre most neki kell megvédenie.
Ismerve ezeknek a kreativitását és a magyar nyelv szépségét, nincs kétségem afelől, hogy lesz új szavuk a netadóra.
Azért bő nyálat kivánok Tompika csitának a szopikához.

Kalmár Lajos (törölt) 2014.10.31. 19:21:32

123456

Kalmár Lajos (törölt) 2014.10.31. 19:22:15

Komunisták, nem kommnetelni, tüntetni!

Gyúrcsányi vezér mögé sorakozó!

Harcoljatok a semmi ellen!

tralalala 2014.10.31. 19:23:45

@tralalala: www.origo.hu/itthon/20141031-tuntetve-unneplik-orban-reggeli-bejelenteset.html

Eszerint 600-700-an voltak. Ezek nyilván azok, akik akkor is tüntetnének Orbán ellen, ha bejelentené, hogy most fedezte fel a rák ellenszerét.

A normális többség, aki meg azért tüntetett, hogy ne legyen netadó, látta, hogy elérte amit akart.

_most_ 2014.10.31. 19:39:03

Orbán azért nem teljesen hülye, megpróbálja menteni, ami menthető, de azért a tüntetők is nyertek, hisz nem lesz netadó, ami talán kis győzelem, de azért biztató a jövőre nézve, hogy azért a 2/3 se tehet meg mindent, mert van egy határ, mikor felemelik az emberek a szavukat.

csak egy néző 2014.10.31. 19:42:28

@Kalmár Lajos:
Hogy vagy párttitkár elvtárs?
ha kicsit ügyeskedsz, jut még neked is paksimogyoró.

vénkujon 2014.10.31. 19:46:52

Lófaszt győzött, meghátrált!

dont be such a jew 2014.10.31. 22:10:30

a netadó faszság volt

ettől persze a fideszre szavazok mint a rendes emberek

Zoli Weber Kettle 2014.10.31. 22:48:32

@dont be such a jew: A nick neved alapján többet ki sem néztünk belőled te ostoba :)))

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2014.11.01. 00:18:02

A döntés nemzetközi háttere: "a Juncker-bizottság november 1-jei hivatalba lépése után – megindulhatnak az eljárások Magyarország ellen. A kormány nem számíthat sem a németek, sem a visegrádi négyek, sem a néppártiak szolidaritására, amikor vélhetően három fronton megindul a támadás, és jönnek a költségvetési, jogállami, korrupciós vizsgálatok, és Brüsszel előbb-utóbb talál valamit.

Az EU ismét túlzottdeficit-eljárás alá vonná Magyarországot, az eddig még soha nem alkalmazott lisszaboni „7-es cikkely” (szavazati jog felfüggesztése) alkalmazása helyett egy a magyar kormány elleni, "testre szabott" fegyvert vetne be, vagyis folyamatosan ellenőrizné az uniós csatlakozás előtt vállalt jogállami normák betartását. A hiányosságok miatt elzárná a pénzcsapot."

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.11.01. 01:07:28

@_most_: Majd nyáron uborkaszezonban szép csendesen keresztülnyomják..

klerikálfasiszta kérődző (törölt) 2014.11.01. 03:22:04

@Rezsicsökkentő Hapcibenő: Ja, ez külön vicces, hogy egy netadó miatt összehozzák a pár százmilliós levelezős konzultációt, de a manyup lenyúlása (ó bocsánat, megvédése), az ment enélkül is.
Látszatdemokrácia, konzultáció.

Szóval netadó, ebben a formában legalábbis nem lesz. De remélem a korrupció marad ilyen magas szinten és továbbra is a NAV irányítja az egész lenyúlást és ugye továbbra is szembemegy a kormány a nyugattal?
Orbán ellenségének tekinti a népet, akadékoskodó kis hálátlan pöcsöknek, akik helyett dönteni kell neki egy személyben.

Doberdo 2014.11.01. 07:16:18

Egyszóval: a pocakos focista hozza a formáját. Belengeti, hogy most nem,de
egyébként határozottan igen. A jó
kupec így alkuszik ?

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.01. 07:52:46

Nem győzött orbán, mert ebben az ügyben a saját szavazói sem fognak hinni neki már.
És a legveszélyesebb egy szektára az, ha a hívők elkezdenek kételkedni és gondolkozni.

Világnézet Netes Napló · vilagnezet.blog.hu 2014.11.01. 07:54:46

Az ügyben a konzultáció már régen elkezdődött és folyik is: Igaz kérdések nélkül történnek sokszor éppen egy Fmpsz (volt Fidesz) iroda falára festékszóróval felírva, vagy az internetadó tüntetők plakátjain, általuk készült mém képmontázsokkal.

vilagnezet.blog.hu/2014/10/31/netados_nemzeti_konzultacio

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.11.01. 07:54:51

@Kalmár Lajos:

"Komunisták, nem kommnetelni, tüntetni!
Gyúrcsányi vezér mögé sorakozó!
Harcoljatok a semmi ellen! "

Látom beszartál, látva hogy a tévedhetetlen bálványod meghátrált. :-))

ózdi cigány 2014.11.01. 07:56:17

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Na persze! A fidesz szavazókről feltételezed ezt? a többségnek nincs agya, anélkül pedig nem megy a gondolkodás.

2014.11.01. 08:27:27

A fideszen van az ország szeme.Mostantól minden mozdulatukat figyeli a nép!

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.11.01. 14:18:40

@vénkujon: Ahogy a választási regisztráció ügyében is ;)

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.11.01. 20:50:07

@Internetszabadság Párt: Kár a gőzért . Annyira mentek ezzel is mint a Millával.. Lúzerek
süti beállítások módosítása