Az idei esztendő utolsó heteiben az a szép, hogy minden reggel ujjongva kerekedhetünk fel ágyunkból, hiszen nem tudhatjuk, hogy pártunk és kormányunk milyen remekre szabott meglepetéseket rejt bele az ablakban hagyott kis csizmánkba.

ado.jpgAz Orbán-kormány manapság már olyan, mint a Mikulás, mindig tartogat valami meglepetést, bár ennek a szaloncukorral ellentétben nem feltétlenül lelkendezünk. Ma hajnalban azonban sajnálatos módon arra kellett felkeljünk, hogy semmi sincsen kis cipellőnkben. Sem internetadó, sem kötelező drogteszt, sem útdíj, sem vasárnapi zárva tartás, egyszerűen semmi. Így végül arra az elhatározásra jutottunk, hogy közzétesszük azokat a legfontosabb titkokat rejtő listát, amely tartalmazza a vak komondorban megbotlott kormány tilalmi, adóemelési és kötelezővé tételi törekvéseit.

Az alábbi dolgokat kellene azonnali hatállyal betiltani, vagy bezárni:

Törvény biciklizésre és kocogásra

Mivel a kerékpározás rendívül veszélyes, zavaró és egyben teljesen értelmetlen is. Ezért be kell tiltani 3 éves kor és 70 éves kor között. Illetve akkor is csak vidéken szabadna engedélyezni. Az így feleslegessé vált bringákat pedig be kellene olvasztani. Akit pedig fekete kerékpározáson érnek, annak helyszínen le kellene vágni az egyik lábát.

Évente rendkívül sokan halnak meg futás közben. Ahhoz, hogy ezeket a teljesen értelmetlen és felesleges haláleseteket megakadályozzuk, be kellene tiltani a kocogást. Futni legfeljebb busz vagy villamos után, vagy kutya elől szabadna.

Törvény fűszernövények tartására

Be kellene tiltani továbbá a kapor forgalmazását. Törvénynek szinten lenne szükséges kimondani, hogy ebből a fűszerből falvanként legfeljebb egy marék tartható békeidőben.

Kórházak vasárnapi zárva tartása

Mivel demokrácia van, ezért mindenki akkor lesz beteg, amikor csak akar. Ezért a kórházakat teljesen fölöslegesen tartják nyitva vasárnap is. Ott az egész hét a betegeskedésre, vasárnap pedig had pihenjenek a nővérek és az orvosok is.

 

Sajnálatos módon az utóbbi néhány órában azt kellett megtapasztaljuk, hogy a az új adók kitalálásában amúgy rendkívül kreatív kormányunk kifogyott az ötletekből. De nyugodjon meg mindenki, mi segítünk:

Kommentadó

Aki a YouTube-on, valamely hírportálon vagy blogon hozzászól valamilyen tartalomhoz, az buta mint a pöcs. Ezért adózzanak a kommentelők!

Vamosadó

Ha tömegközlekedési járműveken utazunk, nem győzzük hallgatni az utasok panaszáradatát, sirámait. Aki bármely tömegközlekedési alkalmatosságon panaszkodik, adózzon többet!

Tüntetőadó

Aki tüntet, jó eséllyel egy idegesítő ripacs tetű. Adózzon többet, ha ennyi ideje van felvonulgatni meg ordibálni! 

Nyugdíjasadó

Aki öreg, ingyen utazik a buszon, nem dolgozik és idegesítő, ráadásul a külföldi gyártmányú gyógyszerek nagy tételben való megvásárlásával más nemzetek kasszáit gyarapítja és a hanyatló Nyugatot támogatja. Aki öreg, adózzon!

Bankkártyaadó

Felháborító, hogy a szorgalmas, dolgozó emberek több percet kénytelenek a közértben sorban állással tölteni, mert az eleve bosszantó megjelenésű proletárok bankkártyával fizetik ki a kiflit. Aki bankkártyával fizet a boltban, fizessen több adót!

Rondaadó

A ronda emberek, amellett, hogy semmi értelmük nincs, alacsony esztétikai szintjükkel rengeteg kárt okoznak hazánk megítélésében. Aki ronda, fizessen több adót!

Suzukiadó

Vidéken az egyik legkártékonyabb életforma a Suzukis, ráadásul az utóbbi időben nagyon elszaporodtak és lassúak is. Aki Suzukival jár, fizessen több adót!

Gurulósbörödadó

Meg kell továbbá adóztatni azokat, akik gurulós bőrönddel közlekednek a városban, ráadásul nagyon komoly adókulccsal, mert: rongálják az utcaköveket, járdákat; jó eséllyel diákkedvezménnyel utaznak; ösztöndíjat is kaphatnak, tehát az államkasszán élősködnek;

vidékről hoztak fel műanyag dobozban kaját, ahelyett, hogy helyben költenék el a pénzüket;
-nem a helyi vízművek szolgáltatását vették igénybe, hanem otthon a patakpartot, tehát még a környezetet is szennyezik; kurva hangosak; egyetemisták.

Ha az utcán strázsáló kultúrőrség úgy ítéli meg, hogy emellett túl lassan vagy hangosan közlekednek vele, akkor a következő nap a főtéren harminc botütést is rájuk kell mérni.

 

Fontosnak tartjuk, hogy ne csak tiltások és adóemelések és büntetések legyenek. Ezek önmagukban ugyanis nem viszik előre a társadalmat és károsan hatnak a szorgalmas dolgozók közérzetére. Hogy az emberek kedvébe járjunk, kötelezővé kell tenni bizonyos dogokat:

Kötelező drogteszt a rendőrkutyáknak

A kormány nagyon helyesen felismerte, hogy az állandóan sivalkodó gyerekeket, újságírókat és politikusokat rajtaütésszerűen drogteszt alá kell vonni. Azonban ez nem elég, a rendőrkutyák napi szinten foglalkoznak kábítószerekkel, így félő, hogy nem jeleznek a gazdájuknak, hanem sunyi módon felszívják, vagy lenyelik azt. Ezért a kötelező drogtesztet a kutyákra is ki kell terjeszteni!

Kötelező vasárnapi séta

Közismert, hogy vasárnap rengeteget zabálnak az emberek. Ez hosszú távon elhízáshoz vezethet, ami viszont súlyos milliárdokkal terhelheti meg az államkasszát, hiszen a dagadtak gyógyítása drága. Szerencsére a boltok vasárnap már zárva lesznek, így nincs esélyük újabb finom falatokat szerezni, viszont így fennáll a veszélye, hogy otthon fekszenek. Ezért kötelezővé kellene tenni a vasárnapi egyórás sétát. Aki ezt elmulasztjaná, annak büntetésből nem járna vacsora.

Széljegyző

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr726979905

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2014.12.13. 14:39:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2014.12.13. 15:41:42

Gyenge sutkák,hagyd az iróniát a Hírcsárdára.

oxygene2 2014.12.13. 17:35:00

Az a poén, hogy néhány poén nem poén....simán bevezetném!

Dezső Németh 2014.12.13. 23:07:12

Meg kell tiltani az úttesten való közlekedést, mert a balesetek 97 %-a az úttesten közlekedés esetén fordul elő !!!
Kötelezni kell a járművel közlekedőket ( is ) az alkoholfogyasztásra, mert a közlekedési baleseteknek csak 20 %-a történik alkoholos befolyásolás alatt, tehát 80 %-a JÓZAN ÁLLAPOTBAN történik !!!
süti beállítások módosítása