tuntetes.jpegHónapok óta megy a pörgés azon, hogy vajon lesz-e kormánybuktatás a tüntetésekből. Ha igen, hogyan, ha nem, miért nem. Az MTA Politikatudományi Intézete most segítségünkre siet. A december 16-i demonstráción készült felmérésükből minden eddiginél világosabban kiderül, miért van eleve kudarca ítélve az egész történet.

A kutatás eredményei egyértelműen megmutatják, miért hülyeség külföldről pénzelt Majdantól és ukrajnai jellegű káosztól parázni, és miért illúzió Orbánék, vagy pláne az egész politikai elit eltakarodásáról álmodni. Egyszerűen azért, mert bármennyire is hajlamosak vagyunk a híradásokból az ellenkezőjét hinni, bármennyire is szeretnék görcsösen a tüntetések szervezői - valójában semmi új nincs a nap alatt. De tényleg, semmi.

A felmérésből kiderül, hogy a tiltakozásokon részt vevő emberek 70%a, már korábban is kinn volt valamelyik kormányellenes bulin, a legtöbben a Milla, vagy a Haha demonstrációiba, vagy akcióiba kapcsolódtak be. Vagyis jól hangzik, de nem igaz az, hogy a mostani megmozdulások olyan tömegeket vittek volna utcára, akik azelőtt sohasem politizáltak.

tiltakozason_reszt_vett.jpg

Még durvább a kép, ha a tüntetők pártprefenciáit vesszük górcső alá. A válaszadók 90%-a részt vett a legutóbbi választáson (vagyis megint csak világos, hogy nem korábban inaktív emberekről beszélünk), éééés tessék jól megkapaszkodni a szék karfájában: 63%-uk a balos összefogásra húzta az ikszet. Vagyis arra a konglomerátumra, amelyet a szervezők olyan kérlelhetetlenül próbálnak távolt tartani az egésztől - ezek szerint a saját tömegük akarata, vagy legalábbis szimpátiái ellenére. Az LMP nagyjából a tiltakozók ötöde szavazott. A Jobbikra 2, a Fideszre 1 százalék voksolt. A helyzet világos, mint a Nap: szó nincs itt sokszínű, a különböző politikai megosztottságokon átívelő össznépi elégedetlenségről, csalódott kormánypártiakról meg még annyira sem. Ez itt kérem egy balos/liberális buli, amely még a 20-25%-nyi jobbos ellenzéki tömeget sem volt képes megszólítani, pedig nekik legalább annyira elegük van Orbánékból. 

szavazni_voltak.jpg

Az idén háromszor is irgalmatlanul elhasalt baloldal szavazóinak elege lett a saját béna pártjaikból, és a netadó elleni tiltakozással (ami még valóban nagyon heterogén tömeget vitt az utcára) kezdődő demonstrációkban végre azt láthatják, amit a saját térfelükön évek óta nem: erőt. Erőt, amely végre megbuktathatja a gyűlölt Orbán-kormányt. Az egyetlen dolog, amiben többségük (sőt, 70%-uk) egyetért, hogy a miniszterelnöknek mennie kell. Minden más csak részletkérdés, és a nagy részüket igazából nem is érdekli.

orban_ellen.jpg

A tiltakozók 84%-a most vasárnap is elmenne szavazni. Márpedig azon a szavazólapon csak a jelenlegi kínálatból választhatnának. Azokból, akikkel az elmúlt hetekben számtalanszor felmosták a tüntetések színpadát, akiket a felszólalók egy az egyben elutasítottak és kárhoztattak az egész elmúlt 25 évért. És, akik erre odalenn a tömegben lelkesen bólogattak és tapsoltak - simán elmennének most is behúzni az ikszet a rendszerpártokra. A tiltakozás valóban radikálisan rendszerkritikus "elitje", és a hívásukra utcára menő, nagyrészt simán balliberális tömeg között áthidalhatatlan szakadék tátong, amit egyelőre a szervezők (emberileg teljesen érthető módon) nem tudnak, nem akarnak tudomásul venni.

elmenne_szavazni.jpg

A kutatók a tüntetők társadalmi, anyagi helyzetéről is érdeklődtek. Ezek az eredmények is elég tanulságosak. A válaszadók nagy többsége diplomás, kétharmaduknak nincsenek jelentős anyagi, egzisztenciális gondjai.

Vagy összegezve: a tüntetések törzsközönségét a jól képzett, nagyvárosi baloldai-liberális értelmiségi elit és a kirobbanthatatlanul szoci/gyurcsányista nyugdíjasok alkotják. Akiknek nem az a fő gondjuk, hogy ez az ország egyre szarabb hely (pedig tényleg az), hanem az, hogy nekik egyre elviselhetetlenebb, hogy nem a baloldal van hatalmon. Nem történt más az utcán az év végén, mint tavasszal a nagypolitikában. Újra összeállt a 2010 előtti balos-liberális koalíció. És ez vesztes csapat volt 2014-ben, és vesztes csapat marad 2015-ben is...

Balogh Gábor

 

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr427006321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.23. 12:47:18

A Fidesz orbántalanítása Amerika célja, nem a ballibek kormányra emelése.

2014.12.23. 13:05:22

@maxval bircaman szerkesztő:

Na ne mondd, szerinted Amerika és bérelt tüntetőinek vágyálma egy ormánytalan fityesz? A visító diktátorozók hadai vajon örültek volna anno egy hitlertelen NSDAP-nak, vagy egy sztálintalan SZKbP-bek ??? :) Jah, az egész buli bizos erről szól, hogy majd a zombivá alantasított fityeszhívek és pártcsicskák egyszercsak elűzik a Gazdát, jajjmár.

S mit kezdenének az ormánytalan fityesszel, mikor ezen állapotában az kb. a másodperc törtrésze alatt foszlana semmivé, mint egy a Penge által megvagdalt vámpír ... Tök valóságos.

Szerinted, ha tovább fűzzük ezt a mesét, ugyan milyen NEMZETKÖZILEG ELISMERT, polkorrektnek tekintett politikai csoportosulás jutna itt akkor hatalomra, ha nem a szélballibbantak különböző csoportocskái? Ki másnak engednének teret itt azok, akik Magyarországot egyfolytában piszkolják, és még ezt a nyomorék törpét is képesek "neonáci diktátornak" nevezni ??? Áh menjél már ... :)

Amerika és az antifa brigád, az EU-val, meg a közel-keleti bratyókkal együtt, mely az országunkat kb. a segge törlésére idomította be, és szakosította, szereti ám nagyon a fityeszt, csak a fránya orbány nélkül, ez biztos a színtiszta valóság.

Erre tanítanak biztos azzal is, mikor a sleppjét is, azt a sok nyomorult, a maszopos elődeiken is túltenni akaró macskajancsit is egyenként cincáltatják szét a szavaikért, meg a gesztusaikért 'idehaza', s vidáman mutogatják a vonulgató híveit az "élő Isten" feliratú pólókkal.

És ha orbányt letétetnék, akkor amúgy az egyik lehűbb szolgájuktól válnának meg, ha ez az eddigi kiszolgálói tevékenysége során még nem vált volna világossá. Különösen úgy, hogy az ő csicskulásai mellett vígan lehet nácizni tovább, nem úgy, mint a korábbi fejesek esetében. Ha ez sem világos, akkor nem tudom, mi az.

Toportyán Zsóti 2014.12.23. 13:58:35

Fosnak a jobber leprások,amit mondanak annak az ellentetjét kell érteni,ha semmi uj nincsen akkor szimplán új helyzet van.Most hogy orális kényeztetettjüket amerika felültette a szopórollerre új a helyzet,az arabok már 20 dolcsis olajárról kezdenek beszélni ami a 120 dolcsis moszkvai céltól qrva messzi,hiába dotálnak gyermeklefejező terroristákat,nácikat,hiába robbantanak azeri gázvezetéket...

Balhorog12 2014.12.23. 14:41:03

@Toportyán Zsóti: Hát igen Putyin apónak már nem sokáig telik a Balogh Gábor féle bértollnokok (Lovas, Bayer...stb) júdáspénzére, csak tudnám akkor mi lesz akkor velük? Jajj, mit is írok...nem mindegy, ha nem lesznek azon mindenki csak nyer!

Krisz11 2014.12.23. 14:56:54

Kár a tüntikézőkkel ennyit foglalkozni, az elejétől lehetett látni, hogy nincs komoly támogatottságuk, csak anyagi hátterük van.

"ez az ország egyre szarabb hely (pedig tényleg az)"

Azért öngyilkos ne legyél. Azon kívül, hogy egyre több a kisebbség és kevesebb a fiatal, nemhiszem, hogy az ország helyzete romlana. De a kisebbség is még kivándorolhat.

2014.12.23. 15:08:45

Íme, így legyen ötösöm a lottón, mivel a fentiek a legjobb példái annak, amit írtam, hiszen Amerikának és barátainak ekkora feltétlen csicskáját elzavartatni óriási baklövés lenne, mikor remekül lehet nácizni, orosz-arab-jobbikbarátnak nevezni, - akikhez persze a libernyák mantrák ellenére sem politikailag, érzelmileg, sem értelmileg, sem lelkileg semmiféle köze nincsen, hiszen a napnál világosabb, hogy valahogy NEM ŐKET nevezi az "isten ajándékainak", meg a satöbbinek - ahelyett, hogy VALÓBAN ilyenek juthatnának hatalomra.

Még ez a csekély értelmű, üresfejű obama, a békedíjjal jutalmazott háborúzó sem kockáztatná meg, hogy az egyik legjobban püfölhető, világ-főbűnösévé kikiáltott pofozózsákjától megváljon, ami már a csupasz csontig és a bugyborgó belekig lenyalta az ő és neohéber barátai popóit. :)

Majd akkor szóljatok, ha nem költ többé a stadionos meg magyupos-trafikos bizniszei mellé százmilliárdokat a héberség ünnepléseire, építkezéseire, vallási ügyeire, stb. és a romákok buliztatásaira, luxusbörtöneire és tenyésztéseire. Addig azonban inkább köszönjétek meg neki azt, amit értetek tesz, no perszen nem úgy, hogy a népszerűségeteket növelné, az pont fordítva történi, mert ti és ő növeli a dolgaitokkal valaki EGÉSZEN MÁSOK népszerűségét ...

Krisz11 2014.12.23. 15:14:55

Szerintem a Magyaroknak az ostoba ábrándjaikról kell lemondani, hogy változás legyen.
Még mindig ugyan úgy gondolkodnak a politikusról, mint a válogatottról, hogy ha a csapatnak nem megy, az edzőt kell elküldeni, ő a hibás. Lassan viszont rájönnek, hogy nem az edző a szar, hanem a csapat. (Vagy annak egy része.)

Lassan eljutottunk oda, hogy nincs kitől további hitelt felvenni, nincs mit már eladni, felélni, csak 1 dolog marad: valódi teljesítményt kell saját erőből nyújtani. Ezt kell megérteni.

Lehet siránkozni a szegénységen, de megkérdezném én, hogy mit várnak, milyen életszínvonalat biztosítsanak a politikusok az analfabéta cigányok százezreinek? Legyen mindenkinek emeletes ház meg Mercedes mint Svájcban? Miből, milyen alapon, hogyan?

"ez az ország egyre szarabb hely"
Ha így lenne is, akkor magunkban is kell a hibát keresni. Persze nagyon sok talpra esett ember van, nem azt mondom (és nagyon sokuk sajnos már külföldön boldogul), de aki meg nem tesz semmit az ne is várjon semmit. Ez így igazságos.

Toportyán Zsóti 2014.12.23. 15:43:31

@maxval bircaman szerkesztő: Szopóroller szétqrta a bucidat homofób kérődző,te sem hitted hogy 2-3 hónap és csatornába csúszik a lieblinged.

Toportyán Zsóti 2014.12.23. 15:45:59

@Krisz11: Komcsizó bolsevik kormányzatnak kell lemondani az adóinkról,jól működő országok harmad ennyi adót szednek be.

J.László 2014.12.23. 15:57:27

@ekszvájzed:
A Fideszt nem tudják megbuktatni. Marad Orbán. Gripenek F-16-osok helyett, Paks, USA-EU szabadkereskedelmi megállapodás, amit a Magyarország feltehetően nem fog aláírni. Ennyi elég egy CIA puccshoz.

Erről van szó, nem az "emberi jogokról" és a többi marhaságról. Azokat épp az USA sérti meg naponta.

J.László 2014.12.23. 16:00:36

@Toportyán Zsóti:
Kicsit feljebb nácizol. Erre most komcsizol. Nincs némi zavar a fejedben?

Toportyán Zsóti 2014.12.23. 16:06:22

@J.László: Fuss neki ujra,hátha megoldódik a zavar a bucidban.,ne a vágyaid vetítsd ki rám.Nem náciztam és nem komcsiztam,csak belelátod.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.12.23. 16:09:03

Ez mind igaz, de ettől függetlenül a félcigány kiskirály nagyot bukott a netadóval.

Megdőlt a cigánykodós-alkudozós-"húzd meg ereszd meg" játék amit folyamatosan játszadoztak a magyarsággal.

Most csak arra kell várni, hogy az új 2015-ös adók elkezdjenek harapni. A fideszen belül is egyre több az elégedetlen hang, és ami nagyon fontos: _senki sem bünteti meg őket_. Vagyis egyre többen fognak vérszemet kapni, hogy ki lehet nyitni a szájukat.

Persze a százmilliós villákról meg egyéb kifogásolt dolgokról senki sem fog lemondani, a helyzet megoldhatatlan, és a fideszt tovább erodálja.

Az elkövetező hónapokban a belső kritika erősödésre számítok, a belharc pedig hosszú távon ki fogja csinálni a fideszt.

J.László 2014.12.23. 16:18:47

@Toportyán Zsóti:
Téged idézlek (kiemelés tőlem):

"...hiába dotálnak gyermeklefejező terroristákat,NÁCIKAT,hiába robbantanak azeri gázvezetéket..."

"KOMCSIZTÓ BOLSEVIK kormányzatnak kell lemondani az adóinkról,jól működő országok harmad ennyi adót szednek be."

Nem tudjátok eldönteni, most nácizni kell, vagy komcsizni? Szar ügy:)

zobod 2014.12.23. 16:19:36

@Toportyán Zsóti: kit érdekel az orosz költségvetés? Magyarországnak az nagyon jó, ha tartósan alacsonyak maradnak a szénhidrogének árai. Sajnos nem maradnak, a sejkek árversenybe kezdtek, hogy kikészítsék a nem konvencionális kitermelőket (usa repesztéses új mezői, brazília mélytengeri mezői, kanadai olajhomok, nigéria offshore mezői, orosz sarkvidéki mezők). Az ft-com-on volt egy elemzés, az amerikai mezők 50 dolláros olajár alatt nem lesznek rentábilisek, az olajhomok kitermelés már 65-70 dollár alatt sem az. Nyilván nem jön vissza szerencsére a 120 dolláros olajár sem, de a 20 dolláros sem lesz másra jó, mint a nem konvencionális kitermelők kinyírására, és sajnos, ami itt európában többet számít, az alternatívok megfojtására.

J.László 2014.12.23. 16:34:14

@Toportyán Zsóti:
Azon röhögök, hogy megvan ugye most ez a kommunikációs fordulat nálatok. Hirtelen hazafiak lettetek, meg antikommerek, már a cigányokat sem szeretitek. De azért még néha be-be csúszik a régi nácizó reflex. Nem zökkenőmentes az átállás az új vonalra:)

bölcsbagoly 2014.12.23. 16:37:42

Az a több mint 200.000 futóbolond, aki képes volt a panamai bajuszkirályra szavazni októberben, bármikor ki tud állitani pár száz vagy pár ezer hőbörgőt ha OV szidásáról van szó (mindegy milyen témában). Kit érdekel?

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.23. 16:39:30

@Toportyán Zsóti:

Igazi forradalmi hangulat van az országban. Forrong az egész nemzet: 100 emberből 101 Orbán leváltását akarja. Az egyetlen apró vita csak az, hogy ki legyen az új vezető: Gyurcsány, Tóbiás, Bajnai, vagy személyesen André Veesenmayer Badfriend. Ezeket a vitákat használja ki a cigány diktátor Orbán, hogy húzza hatalmon maradása óráit és perceit! De mi átlátunk a pokoli tervén. Január 2-án mind az 1500-an, az egész nép ott leszünk és tüntetünk amíg le nem mond Orbán, pontosabban este fél 7-ig, mert 7-től érdekes műsor lesz a tévében!

Toportyán Zsóti 2014.12.23. 16:44:04

@J.László: Leülhetsz 1-es magyar nyelvből és sok másból.

maxval bircaman felelős szerkesztő · http://bircahang.org 2014.12.23. 16:45:15

@zobod:

Igen, Amerika adott egy hatalmas pofont saját magának: sikerült csődközelbe vinni a palagázban érdekelt amerikai cégeket. Közben Putyin meg bevásárolt a rekordolcsó aranyból annyit, hogy az elég 5 évre Oroszországnak akkor is, ha leningrádi típusú blokád alá kerülne az ország.

Közben sikerült az amerikabarát arab sejkségeket is gondba hozni. Azok csökkentik a kiadásaikat, ami majd segíti a helyi amerikaellenes iszlám radikálisokat.

Amerika híres arról, hogy nagyon bonyolult módon képes saját magát gyengíteni.

Toportyán Zsóti 2014.12.23. 16:46:56

@maxval bircaman szerkesztő: Matekkal putin gazdád is bajban van,nem tudta kiszámolni mennyi pénz tart ki 2 hónap helyett 2-3 évig baromnak barom gazdája rég oboázott ekkorát.

lavór 2014.12.23. 16:47:31

Drága fideszesek. Ha Amerika meg akar buktatni valakit, azt meg is buktatja. Úgyhogy ideje keresni a menekülő útvonalakt, amíg még lehet.

Erre jönne ég rá a tüntetések és a belső ellenségeskedések halmaza. Magyarán: agyonnyomja a Fideszt.

Toportyán Zsóti 2014.12.23. 16:48:03

@J.László: Magadon röhög elmeherceg,jó látni.

bölcsbagoly 2014.12.23. 16:57:47

@lavór: az USA csak fenyeget, hogy mások is értsenek belőle, amúgy megbuktatniuk nem igen sikerült, legfeljebb a cseh koaliciós kormányt, zsarolással.

lavór 2014.12.23. 17:00:18

@bölcsbagoly:

Megbuktatták őket? Meg. Az eszköz lényegtelen számukra.

Az okosabbaknak elég, ha rákoppintanak az orrukra. Nekünk az sem elég, ha már lobog a tűz a lábunk alatt...

nnnnnnnn 2014.12.23. 17:02:22

fogadok ez sehol nem fog megjelenni a balos médiában.

bölcsbagoly 2014.12.23. 17:06:50

@lavór: csak nálunk nincs olyan koaliciós partner, akit erre rá lehet venni. S ha mégis lenne, akkor is legfeljebb 2/3 nem lenne! Ne reménykedj!

STIRLITZ 2014.12.23. 17:08:46

Kedves Poszter, Balogh Gábor!
Honnan a francos fenéből veszed, hogy a netadó elleni tüntetéseken résztvevők 63% -a "balos összefogásra szavazott"??? Hogy az MTA Politikatudományi Intézete állítólag végzett egy felmérést december 16 -án, mely ezt igazolja? Baromság. Nem kérdezhettek meg mindenkit. Én ott voltam és kurvára nem jött oda senki hozzám, sem a barátaimhoz vagy a környezetemben lévő több száz emberhez!

Marhára fingja sem lehet az MTA Politikatudományi Intézetének - és senki másnak sem - hogy ezeken a tüntetéseken milyen politikai irányultságú emberek vettek részt és kire szavaztak április 6-án!!!

Esetleg megkérdeztek pár tucat embert? Elárulom: senki nem szereti elárulni, hogy kire szavazott. Pláne ha az orra elé áll egy jegyztettömbel valaki egy tüntetésen.

A véleményem: ebben a posztban álmaidat és vágyaidat írtad meg. TE CSAK SZERETNÉD HINNI, HOGY RÉGI BALOSOK TÜNTETTEK! Áltasd csak magad. Attól, hogy erre egy posztot szánsz, a többi jobber Fidesznyik biorobotnak, még ne lesz így!

lavór 2014.12.23. 17:09:56

@bölcsbagoly:

"A remény hal meg utoljára."

Úgy gondolom, új Alkotmány fog születni.
Pont az ellensúlyok és fékek miatt, amit ugye a nem rendszerváltó, törvények felett álló pártok nem akarnak. Így mind megy a levesbe.

bölcsbagoly 2014.12.23. 17:14:31

@lavór: ez egy hülye libsi szlogen! Nincsenek ellensúlyok, fékek! Törvények vannak, amelyek egyeseknek jók, másoknak kevésbé.S mégis ki fog tumnio 2/3-al új alkotmányt megszavaztatni? S mi lenne ebben új és jobb a mostanihoz képest?
Ja, nem lenne szó benne: családról, kereszténységről, nemzetről. Ez böki a bögyeteket, nemde?

lavór 2014.12.23. 17:19:40

@bölcsbagoly:

Hisztizzetek csak, saját bukásotokat gyorsítjátok fel. Mindig örülök, ha a fideszesek hergelik az embereket.

Gyakorlatilag azt jelentené az új Alkotmány, hogy megszűnne a régi és az alaptörvény nevű csökevény. Így az általad emlegetett 2/3-os törvények is megszűnnének, illetve átalakulnának.

"Család, kereszténység, nemzet".

Vicces ezt egy Fidesz-KDNP rajongó billentyűzetéből olvasni.

A szavak mögött rejlő tartalom az nem érthető számotokra?

torró 2014.12.23. 17:21:43

Ez az Orbán bukás várás, csak nyomorék szócséplés. Gondolkozzatok már egy kicsit komolyan.Senkinek nem érdeke, hogy nálunk felfordulás legyen. Mert lenne, Ugyanis, gondolj bele. Honnan veszel most egy komplett apparátust?Okosaim, azt nem lehet a szögről csak úgy leakasztani. Amúgy minél többet piszkálják Orbánt, annál nagyobb a szavazótábor elszántsága. Ezzel csak ellenkező hatást váltanak ki az embereknél. Akiik elfordulnak, nem a pellengérezés miatt teszik. Ráadásul a megkérdezettek nagy többsége, nem választott másik pártot. A nagyhatalmi játékok sajnos a geopolitikai helyzetünk miatt, célpont vagyunk. Nem szeretik ha ugrálunk. Mi meg utáljuk ha állandóan segget nyalatnak velünk. Vagy van itt valaki aki ezt élvezi?

böIcsbagoly 2014.12.23. 17:23:07

@Krisz11: Inkább arról mesélj te közgazdasági zseni, mi lett a jóslatoddal, hogy a rubelben kereskedés hiperinfláció vált ki a dollárnál.
Senki sem akar rubelben kereskedni, esett 40 százalékot, a dollár meg jól van. Te meg nagy pofával osztottad az észt, közben az élet csúnyán rád cáfolt.

böIcsbagoly 2014.12.23. 17:24:13

Na! Jól összeköpködtem a topikot, haza rebbenek...

Ј.László 2014.12.23. 17:27:58

@Toportyán Zsóti: Na jó, elmentem Tórát olvasni, az értelmesebb mint veled vitázni.

Ј.László 2014.12.23. 17:30:27

@$$$=$$$: Nem nyert. Index főoldal.

Toportyán Zsóti 2014.12.23. 17:31:04

@maxval bircaman szerkesztő: Ha arany protkóra hajtanál akkor ez télleg jóhír,bár 1 kérődzőnek nem praktikus az aranyfog hamar elkopna.Látom tetszik a szopóroller ha már így bedőlt gazdád blöffje.

Ј.László 2014.12.23. 17:32:08

@torró: "Honnan veszel most egy komplett apparátust?"
Miért? Orbánék is tudtak cserélni. Csak visszahozzák a régieket és kész.

Toportyán Zsóti 2014.12.23. 17:33:25

@Ј.László: Gyenge sutka.Kicsit többet vártam 1 elmehercegtől mint szalonzsidrákozást.Fajtád a Horthy érában is csak aljanépnek számított.

tralalala 2014.12.23. 17:41:17

@lavór: "Ha Amerika meg akar buktatni valakit, azt meg is buktatja. Úgyhogy ideje keresni a menekülő útvonalakt, amíg még lehet."

Tehát te annak örülsz, hogy egy magyarok által megválasztott erőt egy külső hatalom megbuktat.

Van is erre egy jó szó.

lavór 2014.12.23. 17:43:47

@tralalala:

Így járt a Fidesz és a támogatói. Elérték az ingerküszöböt.

Erre is van egy jó szó.

Ja, meg pár lézengő tüntetett és fog tüntetni az aktuális balfék kormány ellen. Tudtad?

zobod 2014.12.23. 17:52:00

@maxval bircaman szerkesztő: szerintem ki kell lépni abból a kontextusból, hogy usa vs Oroszország. A világ sokpólusú, a sejkeket aligha érdekli, hogy Ukrajna a NATO-hoz vagy Oroszországhoz fog-e húzni. Őket az olajuk érdekli, úgy néz ki, belátták hogy vége a tejjel mézzel folyó Kánaánnak, mivel a magas olajárak miatt olyan mezők is hozzáférhetőek lettek, amik kibányászásához korábban nem érte meg technikát fejleszteni. Ha a piaci részüket meg akarják védeni, akkor olyan árversenybe kell hajszolni a kínálati oldal azon szereplőit, akik csak az elmúlt évek extrém árcsúcsai miatt tudtak megjelenni a piacon, amit azok már nem fognak bírni. Ehhez hagyni kell hogy a világpiacon megjelenjen a kieső USA import, és a csökkenő EU és kínai import, lenyomva az árakat. Ez most kapóra jön az USA-nak az oroszok ellenében? Lehet, de legalább ennyire kapóra jön Kínának is, amelyik növekedési kihívásokkal szembesül évtizedek óta először, de az olajárak beszakadása ezt a problémát nagyrészt megoldja. Szintén kapóra jön a stagnáló, mély gazdasági-politikai krízisbe került EU-nak is. Az EU nominál GDP-je nagyobb mint az amerikai, ahogy vásárlóerő-paritáson az idei második félévben már a kínai gazdasági is megelőzte az USA-t. Tehát vannak azért nagyon nagy játékosok az USA-n kívül is, akiknek legalább annyi érdeke fűződik az olajpiac mostani állapotához, mint az usa-nak, nem beszélve a konvencionális kitermelőkről, amik egyszerűen ki akarják csinálni a kevésbé költséghatékony konkurenciát.

Annyira rosszul azért nem jött az ukrán háború a Putyin-rendszernek sem. Az oroszok a sajtóhírek szerint a Nyugatot okolják a bajokért, pedig a nyers szénhidrogének exportjára alapozott gazdaságuk rogyott meg, nem a szankciókkal van ott a fő gond. A bajaik zöme meglenne a szankciók nélkül is, de akkor a nép alighanem Putyint okolná, így viszont népszerűsége az egekben, és az USA a minden baj oka, mint a régi szép időkben.

lavór 2014.12.23. 18:10:57

@torró:

Végletekig egyszerű a magyar észjárás.
Csak egy vonalon képesek gondolkodni.

Ј.László 2014.12.23. 18:26:15

@torró: Te barom! Idézd, a bécsi egyezmény mely passzusát sértette Goodfriend?

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.12.23. 18:29:26

@Ј.László:

Nem értem miért is kéne Goodfriend esetén bármit indokolni alátámasztani.

Láthatóan náluk az USA-ban az a divat, hogy csak nagyvonalakban közlöd a vádat (mondjuk hogy korrupt), közlöd a neveket, oszt kalap.

Innnentől lehet csápolni, információk teljes hiányában.

Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló ! · http://www.youtube.com/watch?v=Fe_6EavXIwA 2014.12.23. 18:31:38

@lavór:

De legalább dicséretes, hogy pontosan tudod te is, hogy külföldről irányított és pénzelt puccs ,jelenleg hazánk területén.

Mégha ostobaságodban ennek örvendsz is, de legalább a tényeket nem tagadod, mint a többi agyhalott.

lavór 2014.12.23. 18:33:29

@Gyurcsány egy mocskos közokirathamisító adócsaló !:

Szerinted a magyar jobboldali milliárdosok milyen pénzből gazdagodtak?

És leostobázol másokat....

Krisz11 2014.12.23. 18:58:12

@böIcsbagoly:

"a rubelben kereskedés hiperinfláció vált ki a dollárnál"

Mondtam én, hogy ez az esemény 100%-os valószínűséggel bekövetkezik? Vagy csak elméleti lehetőséget mondtam?

torró 2014.12.23. 19:00:52

@Ј.László:
Szerintem meg te vagy a barom, nem kicsit! Nagyon! Már hogy klasszikust idézzek. Én írtam azt a cikket? Te nagyon hülye pöcs!Én egy linket tettem fel állatkirály! Akik ismerik a hozzászólásaimat azoktól elnézést kérek, mert nem szoktam így reagálni, de tele van a hócipőm, hogy egyes ökrök, rögtön lebarmolják a másikat.

böIcsbagoly 2014.12.23. 19:02:46

@Krisz11: Hehehe... a közgazdasági elméletek sosem 100 százalékos valószínűségűek. De attól lehetnek százszázalékosan hülyeségek, mint a tiéd.
Tudod röhejes mekkora volt a arcod és mennyire durván rád cáfolt az élet.
Valaki írta, hogy egy üvegvisszaváltóban a sörösüvegek számolását nem bízná rád.
Hát igaza van! :-))

Ј.László 2014.12.23. 19:04:55

@torró: Aha. Linkelsz egy cikket, tapsikolsz neki, de ne értesz vele egyet.
Értem. Te egy barom vagy.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.23. 19:21:24

@Krisz11: Látom sokan emlékeznek a veretes hülyeségedre. :-))

Jolka40 2014.12.23. 19:39:40

@torró: Ez a mostani "komplett apparátus" hogyan állt össze? És mennyire "komplettek"?

Zerwikaptur - Hármat egy csapásra! 2014.12.23. 20:14:44

Ez az MTA-kutatás lényegében azt bizonyította, amit a politikát rendszeresen követők már régóta sejtettek: van Budapesten egy kb. 10-15 ezres, baloldali és/vagy liberális világnézetű réteg, amely igen könnyen mozgósítható egy-egy fidesz/orbán-ellenes tüntetésre. Egyszerre mind a 10-15 ezren csak igen ritka alkalmakkor mennek utcára (Millás illetve netadó-ellenes tüntetések) de a kisebb, néhány ezer fős összejövetelek résztvevőinek többségét ők adják. Orbánék pedig pontosan tisztában vannak vele, hogy ez a réteg akkor sem szavazna rájuk, ha eljönne az armageddon, így nem is keresik a kegyeit. Van nekik elég (sokkal több) saját szavazójuk, akiket nem hatnak meg a kossuth-téri események, azoknak politizálnak.

Egyébként a 2006-os események megmutatták, hogy Magyarországon jóval nagyobb és jóval durvább tüntetésekkel sem lehet kormányt buktatni. Erre csak akkor van lehetőség, ha az adott kormánytól elfordul a magtáborának többsége is, de ez a fidesz esetében egyelőre nem látszik bekövetkezni.

cso zsi 2014.12.23. 21:20:20

@STIRLITZ: Ez az. A környezetemben igen kevesen szavaztak balra, nagyon jobbra nem mertek, vagy kevés volt, ezekre meg isten tudja, ki szavazott.
Mármint a 150000 határon túlin kívül.
Fizetett vonulók?
Ennyit fizetve sem bírt összehazudni a regnáló kormány.

Cobs 2014.12.23. 21:24:20

Azért jó sok ember valóban semmikor sem szavazna a fideszre..Pedig egyátalán nem rossz 5 éven vagyunk túl, ahhoz képest honnan jöttünk. Gyrcsányék beszívatták az egész gazdaságunkat, meg államadóságunkat, foglalkkoztatást, az Orbánék a főmutatókban jók, ez mellett egy erősen nemzeti kormányzást folytatnak, az is látszik, h jöhet bármilyen kormány, jobbik, fidesz a saját meg cimbik zsebeit is fogja tömni, ez biztos. A különbség abban biztos van, h ország kormáynzásához mennyire értenek a kulönböző csoportosulások. AZ eddigiek alapján a Fidesz kormány magasan veri a mszp dk szdsz stb probálkozásokat.

2014.12.23. 22:04:11

@cso zsi: Nem hazudták azt szerintem.
A letelepedési engedélyhez köthették a dolgot. Elég sok kínai kért ilyet akkoriban.

Brix 2014.12.23. 22:14:39

@Zerwikaptur - Hármat egy csapásra!: " van Budapesten egy kb. 10-15 ezres, baloldali és/vagy liberális világnézetű réteg" A netadó elleni tüntetésre nem 10-15 ezren, hanem legalább 40 ezren mentek el , nagyon sok olyan új , fiatal is, akik nem kötődnek a baloldalhoz. Előbb-utóbb meg fog születni egy új politikai párt - remélhetőleg- , amelyik leválthatja az Orbán-rendszert.
A kormányzati politikának érdemes lenne odafigyelni a közhangulatra ,mert úgy tűnik , az ésszerűtlen intézkedések tömegeivel elindult a végleges diszkreditálódás útján. Ami még nagyon darálja a kormány népszerűségét: a szemérmetlen luxus életmód , amit a fideszes politikusok folytatnak a nyílt színen

Brix 2014.12.23. 22:30:49

@Cobs: "Pedig egyátalán nem rossz 5 éven vagyunk" A politikusoknak , fidesz-közeli vállalkozásoknak valóban jó 5 év volt.. DE, az átlagembernek nem annyira! Az Orbán-kormány alatt példátlan módon csökkent a tágabban vett szociális szféra támogatása, kevesebb pénz jutott oktatásra, egészségügyre, szociális ellátásokra.
Brutális módon átalakították az adórendszert az alacsony keresetűek kárára: az adójóváírást eltörölték , megemelték a fogyasztási adókat , stb..
Növekedett a szegények a létminimum alatt élők száma , a foglalkoztatás meg leginkább a közfoglalkoztatás és a külföldi munkavállalás miatt nőtt, és csak kicsit a privát szféra munkaigénye miatt.
A reál GDP még mindig a 2009-es szint alatt van...
Az Orbán kormány "eredményei":
-az államháztartási hiány leszorítása- 2000 milliárdos megszoríts árán...
- o %-os , infláció, vagy közel defláció- pont a vásárlóerő gyengeségét mutatja..

dr kíváncsivagyok 2014.12.23. 22:38:45

" Na, ezért nem lesz kormánybuktatás a tüntetésekből "

Ha mégis,...akkor tévedtél baszki...

dr kíváncsivagyok 2014.12.23. 22:41:49

Lehet , hogy fideszék azt hiszik , hogy annyi duhos , elégedetlen ember van az országban,...ahányan kimentek a terekre ??

sanyix 2014.12.23. 22:51:25

Az az egyik hogy a kutatás minősége megkérdőjelezhető, a de a fontosabb az, hogy a netadós tüntetésnél kellett volna ezt megnézni ;) vagy valami hasonlón ha lesz.

sanyix 2014.12.23. 22:52:03

@dr kíváncsivagyok: azt hiszik :) legalább is szeretnék ezt hinni.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.12.23. 23:29:33

Egy nagy piros pont a szerzőnek. Én már hónapok óta erről beszélek MTA kutatás nélkül is.
Persze sok elkeseredett ballib vízionálja ezekből a megmozdulásokból a kormány bukását, de megint keserű csalódásban lesz részük.
Egy kormánybuktatáshoz százezres tömegnek kellene tartósan az utcán lennie, ennek pedig a közelében sincsenek..

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.12.23. 23:38:40

@STIRLITZ: Tudod van egy olyan fogalom, hogy mintavétel. (Azok a közvéleménykutatások is ezen alapulnak, amelyek a jelenlegi kormány népszerűségvesztését mutatták ki..)
Vagyis a vizsgált tömeg egy részhalamzát megkérdezve, következtetni lehet a teljes tömeg szimpátiáira. Hasonló pl. a piackutatás is..

Brix 2014.12.23. 23:40:28

@A megvalósult amerikai ólom..: " Egy kormánybuktatáshoz százezres tömegnek kellene tartósan az utcán lennie, ennek pedig a közelében sincsenek.." Minden tüntetés ront a kormány népszerűségén- nem kell ahhoz több százezresnek lenni- mivel a média , vagyis az RTL, amit mindenki néz , folyamatosan mutatja a kormányellenes megmozdulásokat és valóban sikeresen tudják a hangulatot kelteni a kormány ellen. A kisember , ha látja, a fideszes politikusok pofátlan gazdagodását , akkor-utóbb átgondolja kire szavazzon legközelebb...Már az is jó , ha átmegy a Jobbikhoz...

Szúnyog 2014.12.24. 00:41:49

@STIRLITZ: talán olvasd el újra a cikket! Vagy direkt érted félre, nem is kicsit?

Szúnyog 2014.12.24. 00:43:45

@Ј.László: nem igazán értem, miért állsz szóba toportyánokkal. Ő az egyik legsötétebb, s minimum 6 év lemaradása van hozzád képest iskolában.

Szúnyog 2014.12.24. 00:44:48

Azt nem tudom, mi a szarért kell ennyit foglalkozni pár ezer hőbörgő anarcho-balos hülyével.

jogalany 2014.12.24. 00:51:28

@ekszvájzed:
Nem lehet ötösöd a lottón, mert azt már másnak gyűjtik.
Az adatbázis kezelésnél van a bibi, kiszedik a nyertes szelvényt és amikor 3 milliárd lesz beteszik a nyertest. Ez szakértő szerint kb. 0,8 sec alatt megvan.

jogalany 2014.12.24. 00:54:49

@Brix:
És azon elgondolkodtál-e már, hogy vajon azóta, hogy az RTL kipellengérezi a fidesz disznóságait, miért lett 37 5-al magasabb a nézettsége és a magyar adsóké miért csökkent 10 %-al?
Talán mert az tömegek érzésének megfelelő az RTL tények tálalása és az elferdítő elhazudó magyar adóké már nem hihető!

jogalany 2014.12.24. 01:00:45

@A megvalósult amerikai ólom..:
Ha kimenének százezrek attól sem bukna a kormány. A pöffeszkedő, arrogáns fideszesek szarnak a közvéleményre.
De pénteken bemutatták a fidesznek, hogy mit tehet a pénzhatalom, mert elkezdték eladni a magyar államhitelek papírjait, ezért esett azonnal 5 FT-ot a FT. A Templeton 11,3%-át birtokolja az összes magyar tartozási követeléseknek. Ha ezt bedobják, szakértő szerint pár nap alatt 600 Ft főlé is mehet az €.
És ehhez nem kellenek százezrek az utcán, mert akkor én is elmegyek az utca minden fideszeséhez és helyben pépé......, mert az én pénzemet ne tegyék tönkre, és ilyesmit tenne a sokszázezer akinek még van félteni valója.

jogalany 2014.12.24. 01:11:55

@lavór:
Ajobb oldal milliárdosai is a köznépből lettek gazdagok, mert semmi nincs ingyen, csak amit mástól elveszel. (bötön falon lévő igazság).
Orbán lánya a lottón nyert 3 milliárdot, rendben szerencsés volt. smittelőnk szintén a lottón nyert 3,5 milliárdot, ő is szerencsés volt.
De o.-nak miből telt egy szigetre (fele csak) és 600 milliós yachtra, aminek az éves fenntartása 50 millió?
Lehet, hogy azért utazott Svájcba a lányához, mert attól kért kölcsön? ezért találkozott olyan bankárokkal, melyből az egyik már büntetve volt pénzmosásért? (A bankárok neveit a CIA adta a sajtónak, én már ott olvastam).
És a Rachel lánya oda jár, ott él- ahol Putyin két gyermeke is tanul.

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.12.24. 01:42:27

@Brix: Mikor is lesz a legközelebbi választás? Több mint 3 év múlva, és biztosra veheted hogy a ciklus második felében jönnek majd a népszerű intézkedések, aminek a zuhanó szénhidrogén árak is kedveznek. Az emberek memóriája pedig 3-4hónap. Ezek a realitások..

Makkasz 2014.12.24. 03:20:13

A FideSS egy ember. Ha orban viktor elbukik, kiderulnek bankszamlai, korrupcios ugyei, elbukik a kormany a fideSS es a talpnyalosereg.
Vigyazzatok uratokra! Kozel a veg.

Szúrófény 2014.12.24. 04:17:35

@maxval bircaman szerkesztő: Olyanok, mit a demokrácia! Tudjuk, hogy szar, de nincs jobb!

bkkzol 2014.12.24. 04:56:14

Ezt a korrupciós ügyet nem kellene nagyon firtatni a demokrácia nagy letéteményesének se. Elég csúnyán benne vannak ők a korrupcióban a világ minden részén. Csak ott a nyomozóhivatal nyom egy nagy bélyegzőt a mappára, hogy "államérdek". Az összes kémkedései során megtudott gazdasági információkat is továbbadták a helyi cégeiknek. Nem kell a duma a terror veszélyről!
Régente pár ezer tengerészgyalogossal vitték el a demokráciát a kívánt országba ,most finomabb módszereket használnak. Pár jól kiképzett belső bomlasztót helyeznek az adott országba és elvégzik a szennyes munkát a saját "ellenzékiek".

BKV reszelő 2014.12.24. 04:59:25

MTA? Politikatudományi intézet? Hiteles lesz ez a felmérés is, mint bájer elvtárs írásai. A kérdés már csak balog elvtárs financiális háttere. A mondandója receptből lett összegyúrva, azzal nincs baj, a polgári körös elvtársak eszik, emésztik.

Rónarider 2014.12.24. 06:04:12

Mindenhonnan azt hallom milyen szar már most.
Jelentem, semmivel sem szarabb, mint régebben, sőt.
Munka van, fizetés van, adó is van, de adó és halál mindig van.

Azt is hallom nincs sajtószabadság.
Régen volt? Minden nagyobb média valamelyik oldalhoz köthető és köthető volt a múltban is. Szerintem még senkit nem akasztottak fel egy cikkért. Mellesleg nem is nagyon tudnék két olyan újságírót összeszedni, aki ír annyira fajsúlyosat, hogy megérdemelje az újságíró címkét. Legtöbbjük ilyen-olyan tinglitangli bulvárszemetet okád a népre, vagy összeollóz a netről pár írást, fordítja (legtöbbször rosszul), és nevét meri adni hozzá.

Amikor azt látom mennyi gyűlölködés van mennyi frusztrált emberben, csak röhögni tudok. Birka magyar, hát fogd fel az eszeddel, ha baloldali kormányzás lenne jelenleg, akkor mi lenne ebben az országban? Polgárháború? A hitelesek rég tönkrementek volna, a behajtócégek meg akkorára híztak volna, mint a Mol, vagy nem is tudom. A tanárok tüntetnének, az orvosok tüntetnének, a fakabátok tüntetnének, a taxisok szintén. Nem hidd, hogy nem lenne ezerféle adó akkor is, a bal oldalon sincs olyan kicsi pénz, amire nincs jelentkező.

Váltsál kormányt mi lesz? Ugyanaz a lenyúlás, csak másfelé. Ez biztos. Hogy mellette azt ország vezetése hogyan megy majd, az kurvára kétséges.
Ami most van az nem jó, de eddig csak rosszabb volt meglátásom szerint.
Hozzátenném, nem megyek szavazni, erről én nem tehetek, csak azt írtam, amit érzek és/vagy gondolok. Vélemény, nem kinyilatkoztatás.

Gyurcsány Ferencről meg csak annyit, nem szeretnék többé rajzfilmfigurát a kormányfői tisztségben látni. Leszakadt a pofámról a bőr, a megnyilvánulásai, főleg a nemzetköziek kapcsán. Ami szintén egy vélemény, attól másnak még lehet szimpatikus, jóravaló, nemzeti érzelmű, vérszerződéses-becsületes-szittyamagyar azisteniserreteremtette, csak még leírni is röhej.

Rudi Kató 2014.12.24. 06:10:29

Már rég megbukott az usa korrupciós vádja mert amióta megvádolták Magyarországot ahhoz képest az egész nyugat és a nemzetközi szervezetek giga korrupciójától hangos a világ közmédiája! Vajon ezekben az esetekben miért nem éri el a "demokrata" usa inger küszöbe a kitiltás fegyverét?
A saját cégének korrupciójáról ami által megkezdték az alaptalan vádaskodást miért nem értekezik, hogyan akart piacot és kedvezményeket kierőszakolni?
Vajon arról miért nem értekeznek a "demokrácia" bajnokai, hogy a szaúdi , katari és a többi arab diktatúrában ahol még csak a szavak jelentését is tiltják miért nem alkalmaznak szankciókat?
A rendőrgyilkosságaikkal miért nem foglalkoznak, hogy a néger rasszizmus tombol?
Miért vannak felháborodva, hogy a kedvezőbb kölcsönt választja egy ország az ő rabló hiteleikkel szemben?
Mindenhol ahol csak egy kicsit is ellent mernek mondani már küldik a magán és hivatalos hadseregeket a törvényes kormányok ellen és pénzelik a söpredéet céljaik elérése érdekében!

Virányi András (BANDITA) 2014.12.24. 06:35:16

Szerintem rosszul látod. Legalábbis rossz megközelítésből. BANDITA.

megamedve 2014.12.24. 07:10:50

Én is valahogy így éreztem. Nem sok minen lesz ebből az egész hőbőrgésből. Ha most újra kiírnál a választásokat, újra nyerne ez a bagázs, s még az is lehet, hogy még a 2/3 is összejönne.

qmatch 2014.12.24. 08:03:53

Egy elégedett ember írása.
Így gondolja , így is gondolta akkor is... jó ez így , mit acsarkodtok ?

Kedves "barátom" ! ANNAK IDEJÉN Te is acsarkodtál. Gondolom, okkal !

Nem negligálni kell az elégedetlenséget , bár Te a fotelben megteheted , hogy becsapod önmagad - mások ezzel nem csak önmaguknak ártanak ... szóval nem negligálni kell , hanem minimum megérteni és maximum tenni ellene.
Nem az elégedetlenkedők ellen , hanem az elégedetlenség ellen - ha érted a különbséget.

Boldog Karácsonyt ... Neked is.

tarackos 2014.12.24. 08:06:04

"A felmérésből kiderül, hogy a tiltakozásokon részt vevő emberek 70%a, már korábban is kinn volt valamelyik kormányellenes bulin..."

Nocsak, aztán melyik felmérésből derült ez ki mert a linkeltből még csak véletlenül sem, pedig a gyengébbek kedvéért még be is keretezték:

"Jelentős részük 2010 és 2014 között jelen volt a parlamenti és parlamenten kívüli ellenzék különböző megmozdulásain, de még ennél is nagyobb azon demonstrálók aránya, akik a 2014 október vége óta zajló klasszikus tiltakozási hullám különböző aktusain
mobilizálódtak."

Vágod?!

De a még gyengébbek kedvéért, pl eltes büfés szakosokért külön kiemelték h:

"Az adatok ismertetése előtt fontos leszögezni, hogy a kutatás eredményei
nem reprezentatívak sem a 18 éven
felüli magyar lakosságra, de még a budapestiekre sem."

MACISAJT 2014.12.24. 08:10:29

Egyesek rácsodálkoznak hogy Goodfriendtől Melia Thomason át, Nulandig, a Krugmanokon Scheppelékig Gatival spékelve hogyan és miért ugrott rá a komplett "globális világhatalom"
( fedőneve: "kohnok és neokohnok") erre az ugyebár mit sem számító országra...

Ez egyébként a jövő zenéje. Mármint annak tisztázása hogy VALÓJÁBAN mit akarnak "ezek" Magyarországtól (és Ukrajnától...)
Ami miatt ezt a -egyelőre még "csak"- gazdasági háborút most kirobbantották.
Ukrajna esete kezd világosodni, naná mert 2004-ben már volt ott "forradalom", a most kirobbantott polgárháborúig és államcsődig eltelt tíz tanulságos év, amiből sokan leszűrhetik a hátteret.
Ezt az ukrajnai példát/ időszakot/átmenetet viszont Magyarország esetében szívesen megspórolnám...
Ki a francnak kell káosz, anarchia és akár polgárháború?

MACISAJT 2014.12.24. 08:20:46

@MACISAJT: ("Egyesek rácsodálkoznak hogy Goodfriendtől Melia Thomason át, Nulandig, a Krugmanokon Scheppelékig Gatival spékelve hogyan és miért ugrott rá a komplett "globális világhatalom"
( fedőneve: "kohnok és neokohnok") erre az ugyebár mit sem számító országra...

Ez egyébként a jövő zenéje. Mármint annak tisztázása hogy VALÓJÁBAN mit akarnak "ezek" Magyarországtól (és Ukrajnától...)")

Ez a kép, a résztvevők és a duma mindent elmond:

mno.hu/magyar_nemzet_belfoldi_hirei/gyurcsany-goodfriend-mellett-1264275

MACISAJT 2014.12.24. 08:38:54

@MACISAJT: ("Ukrajna esete kezd világosodni,")

Biden fia egy ukrán gázcég vezetőségének tagja lett

2014. május 14., szerda, 20:48

Szerző: MTI

Egy ukrán gázipari cég, a Burisma Holdings igazgatótanácsának tagja lett Joe Biden amerikai alelnök fia és John Kerry külügyminiszter fogadott fiának egyik közeli barátja - közölte szerdán a Wall Street Journal.

Az ügy azért keltett feltűnést, mert Biden és Kerry fontos szerepet tölt be az Egyesült Államoknak az ukrán válsággal kapcsolatos diplomáciájában.

A Burisma tulajdonosa Nyikolaj Zlocsevszki, a megbuktatott Viktor Janukovics ukrán elnök környezetvédelemért és természeti kincsekért felelős volt minisztere.

Biden alelnök ifjabbik fia, a 44 éves Hunter Biden májusban lett tagja az igazgatótanácsnak, a cég jogi részlegének vezetőjeként. Néhány héttel korábban az a 39 éves Devon Archer is a vezetés tagjává vált, aki Kerry fogadott fia, Christopher Heinz - a Heinz-féle mártásbirodalom örököse - főiskolai szobatársa volt.

A Burisma igazgatótanácsának elnöke tavaly óta Alan Apter amerikai befektetési bankár. A cég egyike annak a maroknyi ukrán magánvállalatnak, amelyek együttesen az ország gázkitermelésének valamivel több mint 10 százalékát ellenőrzik, a többi részben vagy egészében állami tulajdonú vállalatok kezében van."

Ez ugyebár nem korrupció, legalábbis nem USA/badfriendi megítélésből biztos nem..

Occam beretvája 2014.12.24. 08:40:08

@Ј.László: "Csak visszahozzák a régieket és kész."
Na az baszna be nem a szentkúti búcsú.

frob 2014.12.24. 09:02:39

Nehezen értik meg a ballibsik, hogy Orbánék szemléletben jelentősen különböznek a ballibsi kormányoktól.

Az pedig röhejes, ahogy klasszikus ballibsik vonják felelősségre az Orbán kormány korrupcióját. Sokuk civilként.

Kb. annyira, mint a CIA ügyködése, miszerint zavarja el a nép az Orbán kormányt azért, hogy vissza jöhessenek a még korruptabb ballibsik, akik ráadásul pincsikutyaként teljesítik mindazt amit az USA követel.

frob 2014.12.24. 09:04:58

@Rudi Kató: Ráadásul az is kiderült tegnap, hogy a ballibsik miért szerették annyira az Alstomot, hogy a szerződésünk minden pontja nekünk volt hátrányos.

Orbánék helyében a korrupció elleni ballibsi tüntetőknek beolvasnám a szerződés pontjait.

frob 2014.12.24. 09:05:48

@Rudi Kató: Ráadásul az is kiderült tegnap, hogy a ballibsik miért szerették annyira az Alstomot, hogy a szerződésünk minden pontja nekünk volt hátrányos.

Orbánék helyében a korrupció elleni ballibsi tüntetőknek beolvasnám a szerződés pontjait.

frob 2014.12.24. 09:12:27

@jogalany: B+, neked a legfőbb problémád Orbán lánya?

Néz már szét a Rózsadombon, 60 év "termése", legfőképpen a kedvenceidé.
Orbán lánya ezekhez képest nulla még akkor is, ha láthatóan igyekszik.

Pipas 2014.12.24. 09:41:19

@tarackos: "De a még gyengébbek kedvéért, pl eltes büfés szakosokért külön kiemelték h:"

"Az adatok ismertetése előtt fontos leszögezni, hogy a kutatás eredményei
nem reprezentatívak sem a 18 éven
felüli magyar lakosságra, de még a budapestiekre sem."

Tudod ez mit jelent? Azt, hogy a tüntetésen résztvevők nem mutatnak ugyanolyan eloszlást mint a magyar lakosság vagy a budapestiek. A felmérés reprezentálja a tüntetéseken résztvevőket, de nem reprezentálja a teljes lakosságot.

Ez meg nyilvánvaló volt eddig is mindenkinek. :)

bontottcsirke 2014.12.24. 09:49:18

Azt eddig is tudtuk, hogy tüntetni az megy ki akinek semmi dolga, tehát valahonnan erre kap pénzt.

De nem kell aggódni, aki nem jut el oda, majd beteszi az ikszet négy évenként, ha pedig a helyzet nagyon szar lenne, megvan még a kasza meg a kapa is....

val 2014.12.24. 10:13:14

"a tüntetések törzsközönségét a jól képzett, nagyvárosi baloldai-liberális értelmiségi elit és a kirobbanthatatlanul szoci/gyurcsányista nyugdíjasok alkotják. Akiknek nem az a fő gondjuk, hogy ez az ország egyre szarabb hely (pedig tényleg az), hanem az, hogy nekik egyre elviselhetetlenebb, hogy nem a baloldal van hatalmon."

Azt hiszem, ezzel egyet lehet érteni.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.24. 10:17:38

@frob: Világos. Az elmúlt 60 év menti a jelenlegi tolvajokat. Értem. Ez te erkölcsöd. Hol szocializálódtál? A piaci zsebtolvajok közöttt?

♔bаtyu♔ 2014.12.24. 10:49:57

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: Parasztkodás helyett inkább tanulj meg értelmezni.

A mondatban ugyanis épp az ellenkezője van annak amit te írsz. Legfeljebb te nem érted.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.24. 10:57:13

@♔bаtyu♔: Azt hiszem az értő olvasást neked kellene el sajátítanod, te hülye nyugger!
Idézd szépen az ellenkezőjét! Na lássuk hogy megy neked a magyar nyelv!

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.24. 10:59:53

@Krisz11: Hiper infláció van. Egy hónap alatt 40 százalékos romlás. Ja! Nem az USA-ban, hanem Oroszországban és nem a dollár, hanem a rubel. :-))
Mi van zsenikém? Az OKJ-s könyveidet nem kellene újra átolvasnod?

zobod 2014.12.24. 11:15:46

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: A rubel gyengülése =/= hiperinfláció. A hiperinfláció egyébként az árszínvonal havi 50%-ot meghaladó emelkedése, az OKJ könyveidet neked kellene elővenned.

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.24. 11:31:16

@zobod: Ezt magyarázd annak a fasz @Krisz11: -nek. Ő jött azzal hogyha Kína és Oroszország rubelben kereskedik, akkor a fölös dollár miatt dollár hiperinfláció lesz. :-))

Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény] 2014.12.24. 11:34:29

@zobod: Csak úgy mellesleg szólok neked, hogy 40 százalékos gyengülés az import áruk esetében mekkora áremelkedést is jelent? Ötödikes matek megy, vagy Korlátozott Pontosságú Algebra szakon végeztél? :-))

hvg.hu/cimke/%C3%A1rn%C3%B6veked%C3%A9s

" HVG.HU árnövekedés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.
X
Jól ráfáztak a krímiek az orosz csatlakozással
Jól ráfáztak a krímiek az orosz csatlakozással

Korántsem biztos, hogy még most is rendkívül örülnek a krímiek az Oroszországhoz történő csatlakozásnak: az árak ugyanis masszívan araszolnak felfelé, egyes termékeknél 100 százalékos áremelkedésről is lehet beszélni. Sok áru eddig Ukrajnából érkezett, ám most Oroszországból kell importálni, ez pedig lényegesen drágább. Mindeközben hiány van gyógyszerekből, a bankoknál pedig két hétig tart egy ügyintézés."

zobod 2014.12.24. 11:57:27

@Kurt úrfi [teuto-nordikus parasztlegény]: hagyjuk ezt, én nem a fórumokon tanultam makroökonómiát... az árszínvonal havi 50%-os emelkedése, és egyes termékek árának március óta történt duplázódása közt érzékeled a különbséget? Fogalmam nincsen, hogyan számolják az oroszok az inflációs értékeket, milyen súllyal szerepel benne az import, de kétlem hogy hiperinflációt okozna a mostani rubel gyengülés miatti importcikk drágulás.

laci_52 2014.12.24. 12:21:01

Igaza van a cikk írójának, az utcáról ezt a kormányt nem lehet megbuktatni.

Az ellenzék jobban tenné, ha rendezné a sorait, létrehozna egy olyan pártot, amelyik esélyes lehet a győzelemre '18-ban. Erre még van idő bőven és ha a kormánnyal szemben álló oligarchák a zsebükbe nyúlnak, pénz is lesz elegendő.

Spacecake 2014.12.24. 12:45:08

@maxval bircaman szerkesztő: `Igen, Amerika adott egy hatalmas pofont saját magának: sikerült csődközelbe vinni a palagázban érdekelt amerikai cégeket. Közben Putyin meg bevásárolt a rekordolcsó aranyból annyit, hogy az elég 5 évre Oroszországnak akkor is, ha leningrádi típusú blokád alá kerülne az ország.`

ahogy azt Moricka elkepzeli....lehet h csodbe viszi a palagazban erdekelt cegeket,ez be van arazva,viszont az USA exportbeveteleinek nem ez adja a 70%at,ellentetben....:-)

megnezem 20USDs olajar kinek fog jobban fajni es mire less eleg az az aranytartalek:-)
megsugom:nem sokra...mondjuk u 5honapra(se)

vissza lesznek kuldve ahova valok,a kokorszakba:-)

2014.12.24. 12:54:03

Amíg nincs egy annyira bátor ember, aki a Nemzet Hősévé avatja magát azzal hogy halálos sebet ejt egy golyóval a miniszterelnok agyában, addig nincs miről beszélni.

midnight coder 2014.12.24. 13:47:02

@dumdidum42: A libbantak közül is csak a nagyon hülyékkel lehet elhitetni, hogy minden bajnak kis hazánkban a zorbán az oka.

Ezzel szemben a libbantaknak lett volna lehetőségük két cikluson át is jól, tisztességesen kormányozni. Nem tették. És a zorbántakaroggy igazából csak a saját impotenciájukról szól. Amíg az ellenzék oldaláról mást nem igazán hall csak ezt, Orbánnak nem igazán kell aggódnia. Mert ez azt jelenti, hogy jobb ötlete annál amit Orbánék csinálnak továbbra sincs.

midnight coder 2014.12.24. 13:50:34

@Spacecake: Tulajdonképpen miből is áll az usákok exportja ? Mármint a demokrácián kívül ? Mert én az intel processzorokon kívül más amerikai terméket nem igazán láttam az elmúlt 10 évben a boltokban. Mármint valódi amerikait, nem olyat mint az IPhone amin csak a logó amerikai.

Mr. Waszabi 2014.12.24. 13:56:02

Ez a poszt egy 2011-es vázlat felmelegítése? Aktualizálni kellett volna élesítés előtt. Figyelmen kívül hagy egy nagyon fontos változást, ami időközben önálló tényezőként jelent meg a magyar politika színpadán, s amire nem láthatott receptet az elmúlt 20 évben: a nép már felkelt, pont a pártpolitika töketlensége, működésképtelensége miatt s ennek okán azok bármelyikétől függetlenül. Egész szépen kibírták azért 4 évig, igazán nem lehet türelmetlenséggel vádolni az embereket. Mint anno az '50-es években. A magyar mentalitás nem változott- hiszékeny, főleg, ha kényelemmel hitetik, aztán el tart egy darabig, amíg reménykedik, hogy aljas hazudozók hátha még is igazat mondtak, de amikor rájön, hogy átverték, akkor megüti a legnagyobb zsarnokot is a fokossal. És pont, akkor ott a törés. Most épp a közepén járunk e folyamatnak. Félnivalója van a pártpolitikának, de sztem felesleges - elbukott. Mármint nem a pártpolitika intézménye, csak az egytől egyig MSZMP ivadék politikai grémiumé - legyenek akármelyik párt képviselői is.

Spacecake 2014.12.24. 14:09:47

@midnight coder: az,hogy tudatlan vagy,és az Intelen kívül nem ismersz mást,az legyen a te gondod.;)
Mondjuk csak gázturbinákból a magyar GDP sokszorosát exportálják...
Ezt olvasgasd,kis butuska...

atlas.media.mit.edu/explore/tree_map/hs/export/usa/all/show/2012/

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2014.12.24. 14:50:06

Biztos leírta már más is, de leírom én is:
Ha arról van szó, hogy "A felmérésből kiderül, hogy a tiltakozásokon részt vevő emberek 70%a, már korábban is kinn volt valamelyik kormányellenes bulin", akkor csak egy kérdésem van:
Mikor készült ez a felmérés?
Mert ha nem október 28-án, akkor annyit is ér ez a kijelentés.

raczsandor · http://raczsandor.blog.hu/ 2014.12.24. 14:52:07

Közben megnéztem: a december 16-ai tüntetésen készült, tehát egyáltalán nem tekinthető mérvadónak.

Mercel 2014.12.24. 15:06:09

Elhiszem, hogy egy jobbikosnak fáj, hogy a tüntetők nem a jobbik szekerét tolják de "sajnos" akkor is ez van.

Mercel 2014.12.24. 15:09:50

@dumdidum42:

Aha, mert a gyilkosságok eddig előrevitték bármelyik országot is..
Egyébként ha valaki átküldené a tolvajok paradicsomába a mi szeretett vezérünket akkor tömjén zsóti lenne a miniszterelnök teljesen automatikusan.
Na az jó buli lenne gondolom.

Krisz11 2014.12.24. 15:41:56

@böIcsbagoly:

Neked az fáj, hogy érvelésben megaláztad magad. Bocs, hogy válaszolni mertem akkor az ostoba érveidre. Gondolom ezért nem tudod elfelejteni.

bölcsbagoly 2014.12.24. 15:46:04

@midnight coder: na ná, mert fegyvereket nem árulnak az élelmiszer boltokban !-:))

bölcsbagoly 2014.12.24. 15:48:24

@Mercel: senkinek sem g fáj! Ti csak toljátok a hazaárulás szekerét. 200.000 bajuszkirály szavazóból kitelik az a pár ezer futóbolond , aki ezekre a performanszokra jár.

bölcsbagoly 2014.12.24. 15:53:23

@Krisz11: hagyd a francba ezt a pofátlan nicktolvajt.

böIcsbagoly 2014.12.25. 07:47:58

@Krisz11: Hahaha! :-))
Ki is írta azt hogy ha 40-50 milliárd dollár feleslegessé válik akkor dollár hiperinfláció lesz? Most az olaj 100 dollárról 60-ra ment le. Mennyi dollár vált feleslegessé? Változott a pénz fogási sebessége?
Mesélj hülye gyerek!

böIcsbagoly 2014.12.25. 07:53:23

@midnight coder: Te ostoba! Az amcsi multik jellemzően nem szállítanak semmit Európába, hanem ott gyártják. Az Opel autó márkáról már hallottál?
Na az milyen tulajdon is?
Az IBM egy szöget sem hoz Európába, mindent itt gyártat.
Fordnak például kilenc vagy nyolc gyára van az EU-ban.
Tájékozatlan vagy, huzzá vissza a basic kódodhoz!

bontottcsirke 2014.12.25. 08:40:48

@midnight coder: Bocs, hogy szólok de agyért a másik sorba kell beállni, úgyhogy igyekezz, mert anélkül nehéz lesz élni.

maxwall a Putyin csicska birca 2014.12.25. 11:40:21

@bontottcsirke: Az ő sorában csak narancsot osztanak? Mondjuk én sem értem hogy @midnight coder: -nek hogy sikerült a Homo Sapiens 2 millió éves agyi fejlődését kibbekkelnie?

maxwall a Putyin csicska birca 2014.12.25. 11:43:34

@Krisz11: Hát ez kész... Olyan vagy mint a fekete lovag a Monthy Pytonból, keze lába levágva és felajánlja a döntetlent. :-))
Szarrá aláztak téged, körbe röhögtek, hülyét csináltál magadból, keményen rád cáfolt a valóság és a másik bukott meg szerinted érvelésből. ?
Te komplett hülye vagy!

maxwall a Putyin csicska birca 2014.12.25. 11:55:55

@Krisz11: Figyú te nagyokos "közgazdász"!
Lesz dollár hiperinfláció? :-))

index.hu/gazdasag/2014/12/24/elkezdte_szorni_a_dollart_oroszorszag/

"Elkezdte szórni a dollárt Oroszország
Az orosz pénzügyminisztérium beváltotta múlt heti ígéretét és eladta devizatartalékának egy részét a rubel erősítése céljából.
Az orosz jegybank közlése szerint a múlt héten csütörtökön 500 millió dollárt, pénteken további 420 millió dollárt adott el a minisztérium megbízásából a nála elhelyezett devizatartalékból."

2014.12.25. 17:55:12

@jogalany: "az tömegek érzésének megfelelő az RTL tények tálalása"

Ebben az egy mondatban benne van a balliberálisok mérhetetlen sötétsége.

KEDZDJETEK EL FÉLNI ! 2014.12.26. 00:10:23

@Makkasz: Olyan jó lesz másfél két év múlva beidézni azokat az ökörségeket, amiket most írtok..

Makkasz 2014.12.26. 00:13:58

@A megvalósult amerikai ólom: :))))
Ez forditva is igy van, egeszen a 2. ketharmad arcoskodasatol a mostani vedekezesig majd a szegyenpad.

Mercel 2014.12.27. 01:08:47

@bölcsbagoly:

Mennyire otrombán ostoba kis népművészeti agyagedény vagy:D

Várjál leírom lassan, hogy megértsd; az, hogy valaki rühelli a most már fű alatt náciskodó jobbikot az nem azt jelenti, hogy hazaáruló hanem azt, hogy félti a hazáját a csőcseléktől.
Várjál le is egyszerűsítem. Féltem a hazámat a csőcselék fajtádtól.

Egyébként anyádat hazaárulózd le ismeretlenül kiskancsó.

radametz12 2014.12.30. 12:25:32

2015: lesznek új ügyek, amik az utcára vihetik az embereket, és elfelejtettél említést tenni a 800 ezer ex-fidesz szavazóról, aki nyílván "keresi a helyét". Szóval óvatosabb lennék a jóslásokkal.
süti beállítások módosítása