Sokat gondolkodtam, hogy mit lehetne ama nagy április 4-e hetven éves jubileumára. Már maga az ünnepnap is a kommunizmus tökéletes szimbóluma lehetne, hiszen a Vörös Hadsereg 1945-ben nem is akkor, nem is ott fejezte be Magyarország nem is felszabadítását, mint, ahogyan az negyven esztendőn át a tankönyvekben szerepelt. De ennél csak ütősebbet illik mondani egy ilyen szép, kerek évfordulóról.

Aztán gyötrődéseim harmadik napján, belefutottam ebbe a zseniális videóba, ami már több, mint egy éve fenn van a neten, és egyrészt csak most jutott el hozzám, másrészt még mindig csak alig félezer ember látta. Ezen az áldatlan állapoton mindenképp változtatni kell, úgyhogy íme, közkinccsé teszem a legütősebb, legkerekebb, legötletesebb összefoglalót a bolsevik diktatúráról. Ami úgy hátborzongató, hogy nem szájbarágós, úgy kíméletlenül őszinte, hogy nem habzó szájú - és mindemellett úgy tud bájos lenni, hogy nincs benne semmi nosztalgikus szarkenegetés.

Szóval, ha 10 percre vissza akarsz repülni abba a korba, amiről a nagyszüleid annyit meséltek, és valamennyit talán szeretnél is megérteni belőle, akkor ezt a videót nézd meg!

 

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr417348770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

István Tamasi 2015.04.08. 10:08:53

Mert a 4-5 éves ovisokkal elénekeltetett-szavaltatott kormányablak dicsőítés az jobb, ugye?

bontottcsirke 2015.04.08. 20:02:07

A legtöbbet a kommunisták ártottak a világnak. És még mindig nem történt meg az elszámoltatás.

Serathis 2015.04.12. 08:15:50

@István Tamasi: Mi az a kormány ablak dicsőítés? Azt hittem az csak egy vicc! Nem Észak Koreaban kötelező a kormányról dalokat zengettetni gyerekekkel?

István Tamasi 2015.04.12. 09:17:20

@Felsmukk:
Tudnivaló, hogy a csüöngőhasú mutyivezér Ázsiában érzi jól magát és ottani despotákkal-diktátorokkal haverkodik és tőlük vesz át módszereket.

Albu 2015.04.13. 13:19:47

Egy belvárosi általános iskolában 1988-ban általános elsőben a szovjet himnuszt kellett megtanulni. Oroszul. Az épp megismert latin betűkkel volt felírva a táblára.

Annyi volt a különbség a SZU-tól, hogy nem az orosz volt a tagállam hivatalos nyelve. (Tanácsköztársaság = Soviet Republic, amúgy.)
süti beállítások módosítása