ozdi_sziv.jpgMegmondom őszintén, sokakkal ellentétben engem egyáltalán nem zavart a tegnap felröppent hír, mely szerint Janiczak Dávid, Ózd kétharmadosjobbikos polgármestere bekamerázza a közmunkásokat.

Főként, hogy mindez nem az akadékoskodók által elképzelt "nagy testvér mindent lát"-módon történik. Mi mindössze a munkafelügyelők rögzítik majd, hogy haladnak-e a dolgok, és hogy nem-e akarják-e esetleg agyonverni őket, mert éppen szólnak, hogy a kapanyél támasztása helyett dolgozni kéne. A kamera ráadásul abban is segíthet, hogy amennyiben a női közmunkások nem 47, hanem 44 ezer forintot kapnak az elvégzett munkáért, akkor a feminista élharcosok máris kikérhetik a felvételeket, melyek igazolják, hogy a hölgy is azonos teljesítményt nyújtott, jár neki az egyenlő bér. Elégedetten csettintettem hát a modern, demokratikus intézkedés hírének hallatán.

Egy nap sem telt el, máris revideálom álláspontomat, és megkövetek a 444-től az utolsó belpesti hippi-proli kommentelőig mindenkit. Úgy tűnik, Janiczak tényleg lekamerázta a közmunkásokat, a felvételt pedig közzé is tette.

 

A videón jól látszik, hogy a közmunkások egyáltalán nem dolgoznak, hanem lopják a napot, és valami förtelmet énekelnek hosszú, fájdalmas perceken keresztül. Nem csoda, hogy nem halad a munka, de ehhez valóban nem kellett volna drága kamera és videófelvétel, hiszen ha a városőrség arra jár, azonnal megbüntethette volna a tetten ért renitenseket. De ha már fel is vették, legalább ne tették volna közzé, megsértve ezzel az ország többi településén dolgozó tisztességes közmunkásokat!

Ha mégsem erről van szó, és ez valóban valami imázsfilm akar lenni, és még tetszik is a lakosságnak, akkor elég valószínű, hogy minden ózdi szív. Ebben az esetben viszont javaslom, hogy az illetékesek toldják meg a dalt, és énekeljék el benne az orvosi rendelő nyitva tartását, és a helyi kifőzde heti menüajánlatát is, ki nem lógna belőle, és legalább kategóriájában is megkülönböztethető volna a CBA-indulótól vagy a legendás Albertirsa-daltól

Ha így lesz, megfogadom, még a Kívánságkosárban is be fogom kérni.

Ká Dé

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr557459150

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ká Dé: Minden ózdi szív? 2015.05.14. 17:13:01

Sokakkal ellentétben engem egyáltalán nem zavart a tegnap felröppent hír, mely szerint Janiczak Dávid, Ózd kétharmadosjobbikos polgármestere bekamerázza a közmunkásokat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása