mama.jpgA hamis kádári nosztalgia mellett kis hazánkban egyre elterjedtebb a 80-as, 90-es éveket visszasírni, amikor minden jó, vagy legalábbis jobb volt, mint most. Elkerülhetetlen, hogy a 2030-as, 40-es években hasonló nosztalgiával fogunk visszatekinteni a mára: a nehéz évekre a feledés jótékony homálya borul, és emlékezetünk cseppfolyós víztükrén visszaevezünk a sosem volt aranykorba. Valahogy így.

"Én nem mondom, hogy minden jó volt. Márk bátyádnak például elvették a trafikját, de a Facebookon szidhatta a kormányt, nem kapcsolták le egy hétre az élelmiszerkártyáját."

"Igaz, hogy Katalin nagyanyád idős korában csirkefarháton élt, de legalább nem kellett kitolni a hóra, mint szegény Amarilla nénédet!"

"Nem mondom, hogy szép dolog volt köpőcsövezni a tanárt a suliban, de legalább nem golyóálló üvegfal mögül tanított."

"Az se volt jó, amikor a Kozák Ricsike elvette apád zsebpénzét, de nem jutott volna eszébe gépfegyverrel lövöldözni!"

"Én nem mondom, hogy a déli kerítés olyan szuper dolog volt, de legalább Borsod körül még nem volt fal. Szabolcsba is be lehetett hajtani katonai kíséret nélkül!"

"Nem állítom, hogy megvolt mindenünk, de azt a kevés devizahitelt mindenki be tudta osztani! Ha kellett, összeállt az egész család, nem adtuk zálogba a gyerekeinket!"

"Igaz, hogy Enikő mama Angliában tudott csak au-pairként elhelyezkedni, de legalább fejkendőt nem kellett hordania! Kérdezd meg Tamás papát, mennyivel jobban élt a Kölni Kalifátus előtt!"

"Két órát álltunk sorba egy Sziget-jegyért a tűző napon, de a nagyszínpadon legalább Pepsi molinó volt, és nem kokain reklám!"

"Való igaz, a választásokon lejtett a pálya. De nem is Brüsszelből nevezték ki a szakértői kormányt!"

"Nem örültünk, amikor kötelező egyetemi tantárgy lett a holokauszt, de legalább érettségizni nem kellett belőle!"

"A médiahatóság büntette a tévében a nemi erőszakot, és nem szavazást írtak ki, hogy ki legyen a következő áldozat!"

"Dani bátyád állandóan panaszkodott a zajra a bulinegyedben. Mióta vallási okokból betiltották az alkohol árusítását, visszasírja szegény."

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr277660956

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Széljegyző: Régen minden jobb lesz! 2015.07.28. 16:00:01

lkerülhetetlen, hogy a 2030-as, 40-es években hasonló nosztalgiával fogunk visszatekinteni a mára: a nehéz évekre a feledés jótékony homálya borul, és emlékezetünk cseppfolyós víztükrén visszaevezünk a sosem volt aranykorba. Valahogy így.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Paraphone 2015.07.28. 15:52:32

"Való igaz, a választásokon lejtett a pálya. De nem is Brüsszelből nevezték ki a szakértői kormányt!"

Ez mennyire biztos? :)

bontottcsirke 2015.07.29. 08:01:19

Bizony a régi szép időben még lehetett nőket dugni, de amióta minden férfi átoperátatta magát a szülés is nehezebben megy.

Kéne egy nick... (törölt) 2015.08.04. 09:12:39

A "jobboldalnak" van humora? Nocsak ez annyira nem is rossz. Van annyira jó, mint egy Farkasházy-féle kabaré jelenet. Vagy pont őt igazolták át?

A széljobb már nem az iszlámban látja Európa utolsó reményét?

Zb74 2015.08.05. 09:05:29

Nem mintha ez volna a téma leglényegesebb részlete, de csendben megjegyezném, hogy a holokauszt már húsz évvel ezelőtt is érettségi tétel volt.
süti beállítások módosítása