A szélsőbaloldali, korábban MSZP-közeli Egyenlítő blog sziklaszilárdan az emberség és a szolidaritás talaján áll. Borítóképük a török partoknál vízbe fulladt kisfiú angyalszárnyakkal. Civilizált, érző szívű, jó lelkű emberek - akik örülnek, hogy egy fiatal magyar srác elvesztette az ujjait.

Péntek este a Körúton az egyik ultrának felrobbant a kezében a füstgránát, amely a fiú több ujját is letépte. Nem, ő nem azok közé a kretének közé tartozott, akik petárdát dobtak a Keletinél a migránsok közé. Csak egy szurkoló volt, aki - mint sok milliónyi más szurkoló szerte a világon - szeret pirózni. Ami az ostoba (és a média által kellően dédelgetett) közhiedelemmel ellentétben másokra nem veszélyes. Legfeljebb, ha balul ütnek ki a dolgok, arra, aki használja.

Tegnap ez történt egy magyar sráccal, aki talán egy életen át viseli majd ennek a nyomát. A kurvára emberséges és rohadtul szolidáris Egyenlítő blog szerkesztője szerint pedig ez egy jó hír.

egyenlito_blog_ultra.jpg

Igen. Az, hogy leszakadt egy ember ujja. Jó hír. 

Egy beteg lelkű blogger epehányása talán nem is érne megy egy cikket. Ha nem osztotta volna meg 151 kretén, és nem lett több, mint 450 olyan szarházi, aki lájkolta. És, ha tegnap este nem árasztották volna el a Facebookot az szurkolókra tűzparancsot követelő, kivétel nélkül mindannyuk halálát kívánó tahó, proli mocskolódások. Jelentős részben éppen azok billentyűzetéből, akik amúgy mélységesen sajnálják a migránsokat, és fel vannak háborodva azon, ha valaki mocskolja, vagy fenyegeti őket. Ez utóbbiban teljesen igazuk is van. De egy könnyező szír menekült család, meg egy szomorú szemű pakisztáni kisfiú között azért mégis csak elég bizarrul fest az üzenőfalukon, hogy magyar emberek tízezreit irtanák ki. Mert szerintük primitívek, erőszakosak, és nácik.

Egyébként igen, voltak kinn tegnap primitív arcok, voltak erőszakosak, és voltak nácik is (És e csoportok sokszor nem is fedték egymást). Meg volt kinn sok ezer egyszerű szurkoló, akik csak jó hangulatban akartak megnézni egy számukra fontos meccset. Köztük százszámra nők és gyerekek is. És ők pontosan ugyanúgy megkapták az arcukba a könnygázt, mint azok, akik dobálták a rendőröket. És, aki szerint ez rendben van, mert "minek ment oda", meg "ezek állatok úgyis mind" - az nem baloldali, nem liberális, nem humanista - csak egy frusztrált seggfej, aki a migránsokat is csak azért szereti, mert így lehet gyűlölni az országnak azt a felét, akiik meg nem.

Azt hiszem, még sokáig a fülembe fog csengeni annak a srácnak a hangja, akinek egy jó fél órán keresztül sem sikerült teljesen kimosni a szeméből a könnygázt: "Én csak szurkoltam, miért kaptam ezt? Miért!?" - kérdezte újra, meg újra, én meg nem nagyon tudtam, mit mondani neki, csak azt, hogy "itt egy másik zsepi, ne dörzsöld, attól csak rosszabb". Nem vagyok benne biztos, hogy a szeme nem csak a gáztól volt könnyes.

Nehezen fogom elfelejteni azt az asztmás rohamot kapott srácot is, akit mi vittünk ki a könnygáz felhőből. A félelem és a pánik a szemében egy ideig még biztosan kísérteni fog.

Lehet, hogy nem vagyok eléggé ideológiailag képzett elvtárs, de azt, hogy "Ő is ember!" nem csak a menekültek fotói alá lehet odaírni - hanem az ő fényképük mellé is. Ez a kettő csak együtt működik, ha vagy-vagy, akkor megette a fene az egészet, akkor lehúzhatjuk Európát, az emberséget, meg a szolidaritást a WC-n.

Emberek vagyunk, nem vadak - szerette hinni szegény József Attila. Aztán egy ponton túl már nem bírta tovább hinni, és onnan már egyenes út vezetett a szárszói sínekre. Ha már mi sem hiszünk ebben, akkor együtt fekszünk a vonat elé. Libsik, balosok, jobbosok, ultrák és migránsok. Együtt vagyunk emberek - vagy együtt leszünk vadak. Válasszatok...

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr387763506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Latz von W. 2015.09.05. 22:48:03

Amúgy számomra felfoghatatlan, hogy még mindig összemossák a csőlátók az ultra és a huligán fogalmakat.

incze 2015.09.06. 02:47:13

@Latz von W.: csak hogy jobban tudjam ezentúl. tegnap ultrák, huligánok, vagy szurkolók verték szét a várost?

búvár kondér 2015.09.06. 06:14:19

ultrák, tahók, állatok, seggfejek, műmagyarok, bunkók,cigányok, huligánok, tolvajok, embercsempészek, Hugyos Máté őrzői, bűnözők, csicskák, - "szurkolók"

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.06. 07:35:08

Ez ugyanaz a butaság, mint az ellenkező oldalon örülni emberek megfulladásának.

A szélsőjobb és a szélsőliberó csőcselék sokban azonos.

Toportyán Zsóti 2015.09.06. 07:58:45

Rendes magyar emberek szórakoztak kicsit,geci rendőrök meg szétverték a bulit.Saját portán kéne seperni mielőtt másokat beteglelkűzöl.Bipoláris zavarral kűzdöl.

Toportyán Zsóti 2015.09.06. 07:59:59

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Ohrana orálmuzsikja minden szavadat aranyba kéne önteni.

2015.09.06. 11:07:29

Szegény szende és jó magaviseletű szurkolókat megint bántották ! Pedig alig gyújtogattak és alig törtek zúztak.

Hogy miért kapott a kissrác, aki csak szurkolt ? Miattatok bakker, mert tahók vagytok ! Mert nem szurkolni mentek ki hanem törni-zúzni, gyujtogatni ! És emiatt mások szopnak és sérülnek meg .

Pontosan ti vagytok azok akik keveritek a szart. Mert mi köze van a szireknek, akiket verni akartatok--a focihoz ? Semmi ! Mi közük van szerencsétleneknek ahhoz hogy a magyar foci szar ? Semmi !
Mi köze van a szurkolni akaró,családos embereknek akik szurkolni mennek a gyerekeikkel hogy a románokat nem tudták legyözni az "aranylábú " gyerekek ? Semmi !

Hogy a szerencsétlen kisgyerek, aki belefúlt a tengerbe, az valóban egy tragédia. De a gyujtogató, részegen tomboló és törni zúzni, orditva hőbörgő és másoknak kárt okozó tapló ujjvesztése, ne legyen már hősies tett ! Mert ha bunkó, akkor bunkó. Béna, vagy balfék .

Ideje lenne már a magyar focit betiltani és a stadionokat amiből a dakota vezéretek meggazdagodott beszántani és sóval behinteni.Mert ez ami ebben az országban van, az nem foci, az csak szerencsétlenkedés, magas fokon művelve, de nagyon jól megfizetve az adófizetők pénzéből.

Veridicus76 2015.09.06. 12:10:30

Édes Istenem, mennyi seggfej.

bbwd 2015.09.06. 20:12:27

@jános515: te nagyon okos gyökér vagy :P

Krisz11 2015.09.06. 22:06:20

Magyarellenes férgek.

második eilan 2015.09.07. 00:29:53

@jános515: aki nem ért a futballhoz, az ne papoljon róla. Halvány gőze sincs az egészről. 40-50 "ember" miatt, (akik a rendőröknek mentek és balhét szítottak) ne bélyegezzünk már meg 10.000 szurkolót, akiknek egy része belekerült a könnygázba és a tömegoszlatásba. Általánosítani annyira tud mindenki.

Honnan a rohadt életből tudja ön a klaviatúra mögül, hogy a szerencsétlenül járt srác, törni-zúzni ment? Önnek is lehet véleménye, még akkor is, ha csak falra hányt borsót érnek a mondatai. További szép napot!

Zb74 2015.09.07. 17:53:39

Üngyümbüngyümke "szeret pirózni"? Érdekes, hogy miközben a jobbos bloggerek úgy általában a "kemény nevelés" hívei, az valahogy nem jut eszükbe, hogy az ilyen üngyümbüngyümkéket arra is meg kellene tanítani: "pirózni" nem szabad. Mert veszélyes. Leginkább rájuk nézve. Én nem örülök annak, hogy valakinek levitte a kezét az a bizonyos füstgránát. De Bídzsí is jobban tenné, ha sopánkodásposzt helyett arról írna, hogy senki ne használjon füstgránátot a jövőben. Nem igaz, hogy anélkül ne lehetne futballmeccsen szurkolni.

Latz von W. 2015.09.07. 21:06:31

@incze: Remélem, nem komolyan kérdezted. Huligánok voltak, de hívhatod őket tesztoszterontúltengéses pöcsfejeknek, netán agyatlan faszkalapoknak is.

Az ultra fanatikus, de nem balhézni megy, hanem minden eszközzel bíztatni a csapatát.

incze 2015.09.07. 22:13:45

@Latz von W.: és hogy lehet megkülönböztetni? könnyű lenne, ha pl. elkülönülnének. lenne gy kupac, amelyik szétver mindent, és lenne egy másik kupac, amelyik szurkol. de valahogy csak egy nagy kupac van, amelyből némelyek szétvernek mindent, és a némelyek környezete ezt nem látszik rosszallani.

miért nem válnak el a "huligánoktól"?

Latz von W. 2015.09.07. 23:58:28

@incze: El vagy tévedve. Az általad leírt "némelyek környezete" a beszari, műmájer huligánok csoportja.

incze 2015.09.08. 00:17:08

@Latz von W.: szóval eszerint az a párezres csorda mind huligán, meg műmájer huligán. ok, ez nagyon rendben van. de akkor hol vannak az ultrák?

Latz von W. 2015.09.08. 15:48:31

@incze: Menj ki egy meccsre és nyisd ki a szemed, látni fogod őket. Onnan lehet megismerni a csoportjukat, hogy nem úgy viselkednek a lelátón, mintha színházban ülnének, hanem hangosan, látványosan, szervezetten szurkolnak.

Lesből Támadó Szárítókötél 2015.09.09. 23:18:27

Érdekes módon a jelentősebb focimeccsekkel menetrend szerint együttjáró kuplerájok kapcsán időről-időre mindenféle, gyűlöletmentes ("csak egy frusztrált seggfej") írások születnek a szemét rendőrök, az ostoba migránsokba szerelmes libsibolsik ELLEN, az ártatlan szurkolók mellett, de soha, ismétlem SOHA egyetlen írás sem foglalkozik a szerzők tollából ugyanekkora terjedelemben azokkal, akik lebontják a villamost, a vasúti kocsit, szétverik a Planetáriumot és így tovább. Pedig a jelen írás által védett "ártatlan szurkolóknak" is nem az lenne az érdekük, hogy a balhés csürhe eltakarodjon az anyjába?

U.i.: Egyvalamit nem értek. A jegyeladások alapján elvileg 21400 néző volt kint a román meccsen, de valahogy nem rémlik, hogy lekönnygázoztak volna egy stadionnyi embert. Mintha csak azokkal lett volna probléma, akik a stadionon kívül "szurkoltak". Namármost aki a stadion helyett ott volt, annak tudnia kellett, hogy a balhés csürhe is ott lesz, velük fog elkeveredni, és a csürhe előbb-utóbb valamit tenni fog, mert ők a balhéért vannak kint. Szóval ebben az esetben talán mégiscsak helytálló azt mondani, hogy bizony rossz helyen voltak.

zooDoo 2015.09.10. 08:39:59

"egyik ultrának felrobbant a kezében a füstgránát, amely a fiú több ujját is letépte. "

"közhiedelemmel ellentétben másokra nem veszélyes."

Menj már inkább dolgozni. Qva sok baromságot összehordasz.
süti beállítások módosítása