merkel_film.jpgRákaptak az animációs filmesek a migrációs válságra. A netet épp ezekben a percekben is felszántó, német hippi művészek által készített liberális bullshit-gyűjtemény mellett Tajvanon (!) is felfigyeltek az Európa gyomrát megfekvő emberáradatra - és láss csodát, a Föld másik felén sokkal jobban értik, mi is történik mifelénk. 

A Tomo News animációs "híradókban" magyarázza el a nagyvilág eseményeit. Pár nappal ezelőtt a migrációs krízisről készítettek egy kis remekművet. A film hardcore fekete humorral operál - ami viszont, szemben a Charlie Hebdo öncélú tahóságával, tényleg vicces, és tényleg van mondanivalója. Méghozzá nem is akármilyen.Az alkotók eleve abból indulnak ki, amit a globális médiában még pedzegetni se nagyon illik: a mostani kaotikus helyzet gyökere Merkel ostoba és felelőtlen kijelentése volt, az összes szíriai menekült befogadásáról. Mutti életveszélyes ígérete, majd gyáva visszakozása dominóként dönti be az összes európai ország menekültügyi rendszerét. 

Talán van, aki sértőnek találja, én jót mulattam azon az ironikus beszóláson, mely szerint ez a krízis mutatta meg, hogy Kelet-Európa annyira szar hely, hogy még a "háború elől menekülők" sem akarnak itt maradni. 

Persze ebből a videóból se maradhat ki László Petra, akit a szír gyerek megrugdosása után meglincselnek, majd gránátvetővel lőnek agyon. Ez egyrészt illeszkedik a Tomo News beteg, elborult humorába - egy másik megközelítésben azonban rámutat arra a médiadzsihádra is, amely egy pár perces tudatzavar közben elkövetett (valóban menthetetlen és igazolhatatlan) tettei miatt valóban úgy tépett szét egy embert, mint egy telibe talált RPG. 

A bevándorlóknak kiosztott luxusautók (amelyekkel aztán elütik a kancellárt) és a  bárány képében, a menekültekkel együtt érkező, majd Merkelt lefejező dzsihádisták pedig olyan erejű kép, hogy az embernek komolyan fel kell szívnia magát, ha ezek után még bármit is akar még írni a német willkommenskultur bukásáról.

Abszolút telitalálat a vége is, amikor a kedves Mutti sajnálkozva közli a migránsokkal, hogy sajnos csak kizsákmányolható munkaerőnek kellenek, és mosogató fiúkat, meg kukásokat varázsol belőlük. 

Hogy mondjak valami rosszat is: a filmben minden migráns szíriai, ráadásul gyerek, mintha az egész több százezres tömeget a damaszkuszi árvaház lakói alkotnák. Az is jólesett volna, ha a magyar zászlóba a kettős kereszt helyébe nem az iráni lobogón levő muszlim vallási jelkép kerül. 

Mondjuk, ha a nemzetközi média csak ennyit tévedne a migrációs válság és Magyarország kapcsán, azzal már boldogan kiegyeznék.

A jó vicc olyan, hogy azon röhögsz, amin valójában sírni kellene - tartja a régi közhely. Ami viszont azért közhely, mert nagyon igaz. A tajvani animációs filmesek tökéletesen éreztek rá arra, mennyire tragikus helyzetben van Európa - mi meg szembesülhetünk vele, mennyire szánalmasak is vagyunk a világ másik feléről szemlélve. Mondjuk az az igazság, hogy nem csak onnan...

 

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr417804012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.09.20. 21:13:38

„pap is lesz, koporsó, ravatal, gyászlepel.”

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.09.20. 21:14:21

Európa kollektív öngyilkosságot készül elkövetni!

bölcsészmérnök · http://pillanatkep.blog.hu/ 2015.09.20. 21:18:04

Az orvosi gyakorlat szerint, amikor eluralják egy ember elméjét az önpusztító gondolatok, azaz önveszélyessé válik, akkor az orvosok a kényszergyógykezelés mellett döntenek, mert a beszűkült tudattal vagy korlátozott beszámítási képességgel rendelkező emberek veszélyt jelentenek saját magukra és a környezetük is!

Éppen ideje lenne Európa vezetőit kényszergyógykezelésnek alávetni!

2015.09.20. 21:19:20

@bölcsészmérnök: A muszlimoknál vannak ilyenek?
Csak mert ők fognak eltemetni minket.

annamanna 2015.09.20. 23:31:38

"Talán van, aki sértőnek találja, én jót mulattam azon az ironikus beszóláson, mely szerint ez a krízis mutatta meg, hogy Kelet-Európa annyira szar hely, hogy még a "háború elől menekülők" sem akarnak itt maradni."

Ennyike.
Számunkra ez a lényeg, mert mi lakunk itt.

Egy finn eurohippi regényben (Karácsonyfalopás) volt egy hasonló mondat: az anya télikabátja olyan ócska, hogy már egy csőlakónak sem kéne.

Ez a mi igazi problémánk: tőlünk a háborús menekültek is sikítva menekülnek.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.09.21. 06:37:51

@Balogh Gábor:

"rámutat arra a médiadzsihádra is, amely egy pár perces tudatzavar közben elkövetett (valóban menthetetlen és igazolhatatlan) tettei miatt valóban úgy tépett szét egy embert, mint egy telibe talált RPG" --- írod.

Egyszer valaki már tényleg mondhatna egy épkézláb magyarázatot arra, hogy miért is "menthetetlen és igazolhatatlan" reakció az, ha valaki a hátulról rázúduló tömeg felé fordulva és az előlük való elfutás lehetőségében meggátolva elrúgja maga elől az épp felé rohanókat! Mit kellett volna tennie? Behunyni a szemét, hagyni magát föllökni és megtaposni? (Ha egy mainstream vagy liberálbolsi médium operatőrnőjével esik meg az eset, most hősként ünnepelnék, sztárolnák a lélekjelenlétéért, nemde?) Szóval, hogy is van ez?

Szilárdd 2015.09.21. 06:54:26

Lebegj, mint a lepke, és csípj, mint a méh!

Toportyán Zsóti 2015.09.21. 07:39:08

Télleg csak nyerítve röhögni lehet ezen a poszton is.Jobberek ma már szovjetunió és rákosipajti nyelvezetével nyomulnak, futsalminisztériumuk szóról szóra beschmittelte az 56 előtti közleményeket.

Toportyán Zsóti 2015.09.21. 07:40:44

@bbjnick: Fordítva ülsz a lovon észkombájn,szimplán bipoláris lehetsz.

bontottcsirke 2015.09.21. 08:00:33

@Toportyán Zsóti: A gyógyszereidet szedd zsótika.

2015.09.21. 09:04:33

"Akit Isten el akar pusztítani annak eszét veszi el!" Lásd uzsora civilizációs Európa!

Kobaki 2015.09.21. 16:42:43

@bbjnick: "elrúgja maga elől az épp felé rohanókat"

Új szemüveg kéne: nem a felé futókat, a mellette már majdnem elhaladókat (két gyerek) rugdossa.
És még egy: a többi újságíró oldalirányban kitér a tömeg elől, csak ő áll egyhelyben. Egy másik blogon olvastam, (de nem akarom elhinni!), azért, az lehetett az elvetemült nőszemély célja, hogy a tömeg által megtaposott gyerekeket filmezhessen.

Toportyán Zsóti 2015.09.21. 20:25:28

@bontottcsirke: Takaríts rendesen a főorvosi szobában nehogy ne engedjen gépezni.

bbjnick · http://bbjnick.blog.hu 2015.09.22. 16:05:18

@Kobaki:

Én a helyedben újra megnézném az "esetről" készült videofelvételt és inkább hagyatkoznék a szememre, mint a kommentárokra.

Albu 2015.09.29. 15:25:49

Ez a videó: ez kész! : ) : /
süti beállítások módosítása