Egy szeptember 15-én nyilvánosságra hozott elemzésében az Egyesült Államok legnagyobb és legbefolyásosabb privát hírszerző szolgálata, a Stratfor azt vetíti előre, hogy a Nyugat-Európába özönlő menekültek olyan feszültségeket és megoldhatatlan konfliktusokat okoznak, amelyek a nemzetállamok kiszakadásához és végül az Európai Unió széteséséhez vezetnek.

A teljes terjedelmében előfizetés után hozzáférhető elemzésről egy német gazdasági portál számolt be múlt szombaton. Az összefoglaló kitér a magyar határzárra, amelyet további „átmeneti” határkorlátozások fognak követni a balkáni országokban, ami összességében a Görögországra és Olaszországra nehezedő nyomást fogja növelni. Az eredmény: elkerülhetetlen vádaskodás és egymásra mutogatás az EU-tagállamok között, amely főként az olasz-francia és francia-brit kapcsolatokat fogja megterhelni.

stratfor.jpg

Honnan hová igyekeznek a "menekültek"

A dokumentum másik súlyos megállapítása, hogy bár az elöregedő Európa munkaerőpiacára frissítőleg hathat a tömeges bevándorlás, ez a fogadó országokban etnikai konfliktusokhoz, a menekültek elleni támadások növekedéséhez fog vezetni. Példaként említik a németországi menekülttáborok elleni támadásokat és a bevándorlásellenes Svéd Demokraták (SD) erősödését.

A Stratfor jóslata szerint az elkövetkezendő hetekben Németország növelni fogja a politikai nyomást Lengyelországon és Románián, hogy vegyenek fel több menekültet anélkül, hogy ezt a folyamatot ki tudná kényszeríteni. A hírszerző cég szerint a renitens országok pénzügyi büntetéssel való fenyegetése nem hogy megoldaná, de mélyíteni fogja a válságot, további politikai törésvonalakat húzva az EU-n belül.

Az amerikai álláspont szerint az Unió jelenleg teljesen alkalmatlan közös határainak védelmére, és működő szabályozás híján mindenki próbál kibújni a felelősség alól. Ez végső soron a nemzetállamok kiszakadásához és az Európai Unió széteséséhez fog vezetni – figyelmeztet az elemzés.

Hogy a Stratfor jóslatai beigazolódnak-e, az egyelőre kérdéses. Mindenesetre a keddi uniós csúcs döntései a kvótarendszerről nem az álláspontok közeledését, hanem széttartását vetítik előre, és a periféria országok (mindenekelőtt Magyarország, Románia, Szlovákia és Csehország) már most a kiskaput keresik, hogyan tudnák elszabotálni a kirótt penzumot.

Mindeközben az Egyesült Államok, amelynek súlyos felelőssége van a közel-keleti térség destabilizálásáért, így közvetve az Európába tartó menekültáradatért, hallgat. Csak elemzéseket ír. Kár, hogy senki nem figyel rájuk.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr587811470

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Migráció – a civilizációk összecsapása? 2015.09.24. 22:20:52

A kályha Mi a civilizáció? Nem tudjuk. De valamit mondani kell! Akkor valami olyan, ami egy identitás, annak regulázó értékei alapján létrejött világot jelent. Kollektív alkotás a kollektívának, ami az élet minden területén megnyilvánul. Ott van a szab…

Trackback: Mandiner blogajánló 2015.09.24. 11:52:05

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Toportyán Zsóti 2015.09.24. 07:39:41

Falafelesek bértollnokai reménykednek...szép baleset.

Brix 2015.09.24. 08:41:43

Az EU szétesése egyre valószínűbb szkennárió , sajnos... A tegnapi EU-csúcs után megint nem született megegyezés a legfontosabb dologról: a határok megvédésről.
Most , napi 6-10 ezer lép be az EU területére, meg amiről nem tudnak... 100 nap alatt 1 millió migráns...
Nyilvánvaló, hogy a centrum országok össze fognak omlani a terhek súlya alatt. Most , példátlan "ex lex " állapot , káosz , anarcia és bizonytalanság uralkodik. Lassan annyi ember jön, amit már semmilyen kényszereszközzel sem lehet kordában tartani...
Minden adott, hogy véres zavargások robbanjanak ki az EU területén.
Az UK ki fog lépni az EU-ból, éppen a migrációs politikai miatt, utána meg megindul magától az EU szétesése...
Merkelt le fogják mondatni , de akkor már késő lesz...
A migránsválság előbb-utóbb átfogó társadalmi-gazdasági válásgban fog manifesztzálódni.
Az USA mindent megtesz, hogy minél hamarabb szétessen a világ egyik legfontosdabb gazdasági egysége ( maga az ukrán válság és a vw ügy is ennek a tevékenységnek része..)

Kivlov 2015.09.24. 08:47:04

Rá kell őket engedni az osztrákokra, hamár olyan nagy a pofája ennek a maj*m faymannak...

Exploiter 2015.09.24. 08:54:59

@Kivlov:

Most lényegében ez történik, mivel az az agyhalott ki is mondta, hogy kell nekik, egy szavuk se lehet a továbbiakban.

Kicsilulu 2015.09.24. 08:58:15

Sajnos elég jó odds-szal indul a versenyben ez a forgatókönyv.
Az elsőrendű és mindennél fontosabb szempont most az lenne, hogy kontrollálni tudja az EU, hogy kit enged be és kit nem.
Ebben tegnap (sem) született döntés és nem is fog.
A kvóta rendszer pedig egy nettó óriási baromság, mert ma 120+40 ezer, jövő héten már 200, aztán télre 300, és így tovább, ráadásul amikor egy hét alatt jönnek vagy 40-50 ezren akkor teljesen egyértelmű, hogy nagyságrendi tévedés van a realitás és a kvótarendszer számai között.
Az EU tényleg a saját sírját ássa ezzel a politikával, csak azt nem értem, hogy ez a főbb uniós országok vezetőinek miért érdeke?

Kivlov 2015.09.24. 08:58:33

@Exploiter:
Helyes, vigyék csak abdulékat.

Nemfajtalan srác 2015.09.24. 08:59:35

Mondjuk nem nehéz megjósolni azt, ami már jelentős részben be is következett. Az erőszakos migránsoknak sikerült kiterjeszteniük az odahaza vívott törzsi háborúikat Európára, ami helyenként már majdnem a tényleges háborúig jutott, például Szerbia és Horvátország között

De végül is nem a migránsok, hanem a szoclib politikusok ostobasága, tehetetlensége dönti végromlásba az EU-t. Külső határvédelem nélkül ez sajnos nagyon hamar be is fog következni

Advanced Flight 2015.09.24. 09:33:26

@Nemfajtalan srác: és a történelem megint megismétlődik. A fennálló és úgy-ahogy elműködő világrend (azaz az egységes EU) szétesik, a menekültkérdést minden ország a maga módján kezeli, minden külső kontroll nélkül. És jöhetnek megint a diktátorok, háborúk.....

Egyébként az elmúlt 400-500 évben tendenciózusan mindig a század 10-es éveiben voltak a nagy háborúk (20. sz.: 1. vh; 19. sz.: Napóleon; 18. sz.: spanyol örökösödési háború; 17. sz.: 30 éves háború stb.)

paráznabillegető 2015.09.24. 09:40:20

@Advanced Flight: "...az elmúlt 400-500 évben tendenciózusan mindig a század 10-es éveiben voltak a nagy háborúk..."
tényleg, bazmeg! kivéve, amikor nem: krími háború, osztrák-porosz háború, francia-porosz háború, második világháború, korea, vietnám... de ezek hibaszázalékon belül vannak, úgy e?
aztán a csillagok is háborúra állnak-e?
te loller, te.

Advanced Flight 2015.09.24. 09:51:34

@paráznabillegető: ne izgasd fel magad. Nyugodtan mondogasd a gumiszobádban: a menekültek aranyosak, szeretnek minket, nem lesz konfliktus, nem lesz háború, Nógrádi György hülye, mindenki hülye, aki nem azt mondja, amit én :-)

Eszter8826 2015.09.24. 10:06:10

pofám leszakad, ahelyett, hogy lelőnék őket a határnál, átengedik.....Nem hiszem el, hogy ilyen szinten szétalázzák Európát.....Még hogy nem okoznak gondot a menekültek? majdnem hogy tényleg ők fogják okozni az EU szétesését.

Ad Dio 2015.09.24. 10:07:47

Vagy szétesik vagy megnemesül. Ez minden komoly kihívás tétje.

paráznabillegető 2015.09.24. 10:15:54

@Advanced Flight: jó va, háború lesz!
vér és bél!!!
te kiét ontod majd és miért?

alfacharlybravo 2015.09.24. 10:25:31

Hogy miért van ekkora különbség a EU politikusok és nép véleménye között, mert mint Jaruzelszki tábornok mondta, hülyék ezek a nyugatiak az embargójukkal, a nép érdekében csinálják, pont azok fognak éhezni, nekem mindig lesz mit ennem.

alfacharlybravo 2015.09.24. 10:39:06

@paráznabillegető: Az antiszemitizmusra is keményen ráerősít ez válság, itt mindenki mindenkivel fog háborúzni pontosan úgy mint Szíriában. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ez itt megtörténhet. De hát buta vagyok a XX. században mi volt itt? Ez az egész EU a nemzetállamok lebontására jött létre és háborúk és antiszemita atrocitások elkerülésére miatt. Valamiért valakik úgy döntöttek, hogy nem működik jobb lesz inkább elpusztítani a lakosságot lecserélni, mert a háború vége nem kétséges az európai fehér eltűnik a föld színéről. Ez az ostoba érvelés, hogy a bejövő honfoglalók száma elenyésző az 500 milliós lakossághoz képest, de tévednek a számítással a bevándorlók száma rövid idő alatt elérheti a 300 milliót is. Mert ha hozzászámoljuk a család egyesítést, a 4 feleséget darabonként 5-10 gyerekkel akkor egész más számok jönnek ki. Izrael problémája a palesztinokkal pont ez, ezért kell időnként létszámot csökkentenie.

konrada 2015.09.24. 10:49:22

...egyébként meg az USA-nak igaza van.
Annak az államnak, mely a maga által csinált katyvaszból 5 év alatt 10 ezer embert akar befogadni, miközben az elnöke azt üzeni az EU-nak hogy kvótás befogadó rendszer a jó megoldás a kizárás helyett a sok millió potenciális bevándorló kezelésére....

Annak az országnak sajnos igaza van.
azon túlélők igazsága az övék, akik röhögve biztatnak a kútbaugrásra, miközben nekik eszük ágában sincs.
...és ha az EU ugrik, úgy vége lesz...

Balt 2015.09.24. 10:58:53

"Mindeközben az Egyesült Államok, amelynek súlyos felelőssége van a közel-keleti térség destabilizálásáért, így közvetve az Európába tartó menekültáradatért, hallgat. Csak elemzéseket ír. Kár, hogy senki nem figyel rájuk."

Ó, dehogy csak elemzéseket ír, sajnos nagyon is tevékeny:
vigyazo.blog.hu/2015/09/23/amerikanak_ujra_sikerult_az_ellensegeit_felfegyverezni

paráznabillegető 2015.09.24. 10:59:49

@alfacharlybravo: hm. nézzük a jó oldalát! ha háború lesz szerte európában, akkor ide aztán nem fog jönni egy menekült sem! hát még migráns. :)

a háború egyszerű megoldás... na, meglássuk mi lesz. az biztos, hogy akárhogyan is, de magyarország mindenképpen a vesztes oldalon lesz.

Balt 2015.09.24. 11:03:45

@paráznabillegető: Milyen kivétel? Ténykérdés, hogy a rendre legnagyobb (világ)háborúk a századelőkön voltak. (Érdekes megfigyelés, tényleg lehet benne valami, még akkor is, ha legutóbb sikerült felülmúlni a II. vh.-val, noha sokak szerint az csak az I. folytatása volt.)

konrada 2015.09.24. 11:04:07

@paráznabillegető:
...volt már ilyen a történelemben. Háborúk voltak Európában, és a muszlimok akkor tényleg nem menekültként jöttek...legfeljebb turistaként, lásd Buda esetét...

paráznabillegető 2015.09.24. 11:07:37

@Balt: jaja, érdekes.
csak hülyeség. :D
ilyen erővel az is érdekes, hogy általában mikor felkelek, szarhatnékom van. kivéve, amikor nem. de többyire igen...
vagy hogy álló fasszal ébredek...
tök érdekes, nem?

Exploiter 2015.09.24. 11:19:59

@paráznabillegető:

Annak a két dolognak van biológiai oka és tényleg összefügg az ébredéssel. A példa nem jó.

alfacharlybravo 2015.09.24. 11:22:09

@paráznabillegető: A délszláv húború már érik, de a migránsokat is egyre nehezebb kordában tartani, fegyvert meg nem nehéz szerezniük, pláne ha a gazdag arab országok még küldenek is utánuk. Nekik vannak friss harci tapasztalataik. Minket meg behajtottak az SZDSZ kis pajtások a NATO ba mert így érezték biztonságban magukat a hadsereget meg megszüntették, néhány csicska alakulat kivételével. Szóval jobb lenne valami más megoldás, de sajnos szerintem már most késő. Közben fű alatt amíg van egyéb gondunk a TTIP megállapodás legkritikusabb pontjaiban megállapodtak, na mindegy ha szétesik az EU és itt általános anarchia lesz ennek már nincs jelentősége. Furcsa, Orbán javaslataiban megállapodtak, csak a legfontosabban nem az EU határok lezárásában? De érdekes? Miért Orbán volt a fő szereplő ezen a gittegylet gyűlésen? Egy német commer szerint ő az egyetlen politikus az EU ban akinek tökei vannak a nadrágjában, a többi töketlen köcsög vagy bolond vénasszony.

paráznabillegető 2015.09.24. 11:25:19

@Exploiter: jaj, koma, a sok okos statisztikus szerint itt a századelején a nagy háborúknak is oka van, izé, pontosabban hogy a nagy háborúk azok az évszázadok elején vannak, érted, vagyis legfeljebb nem érted, de akkor is oka van, csak nem érted még, érted?
kb olyan igazság ez, mint hogy minél többet költesz, annál gazdagabb vagy... kurva jó mlmes duma! :D
be is szopja minden hülye.
ezt is, azt is.

paráznabillegető 2015.09.24. 11:28:05

@alfacharlybravo: ja, a nyitott határra van nekem is egy elméletem, de kb olyan alapokon nyugszík, mint az évszázad eleji nagy háborúk törvénye, szóval inkább nem kompromitálom magam a megosztásával...

Ad Dio 2015.09.24. 11:28:34

@paráznabillegető:

Senki nem akar háborút. De benne van a pakliban. Sajnos nagyon is. Nem mindegy hogy megteszünk-e mindent azért hogy elkerüljük avagy sem.

nu pagagyí 2015.09.24. 11:31:43

Az EU-csúcs helyre tette a dolgokat. Lesz hotspot és kvóta is. Orbán pedig kereshet újabb bűnbakokat, hogy az ellenük indított gyűlöletkampány elterelje a figyelmet a határkerítés leszereléséről és a kötelezettségszegési eljárásokról.

paráznabillegető 2015.09.24. 11:32:49

@Ad Dio: az mindig benne van a pakliban.
tenni viszont nem tudsz semmit.
ez az egész ügy egyrészt a médián múlik, másrészt meg olyan tényeken, amikről kurvára csak nem tud senki sem, de már lent vannak az asztalon és hatnak.
olyan ez, mint a magyar államadósság meg a nyugdíjbomba, kivándorlás, oktatás és egészségügy helyzete... jaja, problémás mind, de lefekszem, és másnap felkelek: jé, minden tök ugyanolyan... hát ennyire komoly ez.
és ennyire komolyan is veszik a népek.
egy bepállott lábujjköz komolyabb gond európaszerte, hidd el!

Ad Dio 2015.09.24. 11:40:31

@paráznabillegető:

Értem amit mondasz.
Ha lesz háború, épp EZÉRT lesz.

A jelenlegi szituáció nem egy szokványos politikai probléma, hanem egy krízis, ami szerintem egy új világrend kiépülésének egyik első mozzanata (már 2008 is az volt).

Azt gondolom nem mindegy hogy mit teszünk vagy mit mondunk, mert ez a mi világunk. A sok kis jelentéktelen vélemény formálja a valóságot.

Ha van kis időd nézz be hozzám is. Van egy pár hülyeségem, amit most lassan kiírok magamból, mert feszít.

preshaz.blog.hu

paráznabillegető 2015.09.24. 11:47:33

@Ad Dio: fasza kis blogod van, rispekt!
alant kérted, hogy só kéne a blogodra. nos, nem rossz az ami most van, mert a tartalom > forma, esetleg enyhe színekkel játszhatsz, meg valami rádillő háttérképpel felső részre, de ezek igazán nem fontosak.

Ad Dio 2015.09.24. 11:52:31

@paráznabillegető:

Új hírek:

- Horvátország lezárta a határát a szerbek előtt (barátságtalan lépés)
- Azt állítja, hogy addig nem is nyitja ki, ameddig a magyarok nem nyílnak ki a szerbek felé.

Mit tehetünk?

- Németország be fog zárulni, lehet tudni. A mikor a kérdés
- ha nyitnánk egy szerb-osztrák korridort, akkor a migránsok áttérnének a mi útvonalunkra
- a horvátok erre vagy kinyitnának vagy nem (szerintem nem)
- amikor bezár Németország, mi is be kell záruljunk, különben nálunk torlódik fel a tömeg
- ha megtesszük, a szerb magyar határon torlódik fel - ergo itt lesz a konfliktus.

Ez vállalhatatlan. A magyar diplomáciának rá kell tolnia szerbiát horvátországra, így bejelentjük, hogy lezárjuk a horvát határt is - megtörtént

Itt tartunk...

:-((((

Ad Dio 2015.09.24. 11:53:44

@paráznabillegető:

Nem értek hozzá :-). Ezrét kérek valakit aki igen. Amúgy is erősen hiszek a közösségi erőfeszítésekben.

paráznabillegető 2015.09.24. 11:59:07

@Ad Dio: ember! a te blogod, neked kell létezzen a fejedben, hogy mit AKARSY megjeleníteni! hogy mi a színed, mi a sigillumod... ilyes, érted.
a megvalósítás technikai kérdés, az elképzelés meg benned van. :)
ha megvan a válasz, meglesz az ember is.

alfacharlybravo 2015.09.24. 12:01:15

@paráznabillegető: Hát sajnos, nekem mindig az aktuális rendszerrel volt bajom, én ellenzékinek születtem úgy látszik, meg szószátyárnak a szocializmusban majdnem megjártam, de most még veszélyesebb a dolog, a demokrácia súlyosabb diktatúra mint proletár diktatúra, itt muszáj nyalni, ott csak annak aki előbbre akart jutni. Ha meghúztam volna magam és tartom a pofám semmi baj nem ért volna. Végül is egy utazási tilalom lett belőle, de jó lett volna Londonban a 2x1 hetes Eclipse computer tanfolyamon részt venni. Vicces volt a párttitkár, lecseszett hogy miért jelentkeztem a tanfolyamra, ha egyszer büntiben vagyok, így a főnökömnek kellett beugrania helyettem. De legalább biztonságban voltam, ha elkerültem a Kubai, Vietnámi és egyéb ide hívott menekültektől.

alfacharlybravo 2015.09.24. 12:10:40

@Ad Dio: Sajnos nem a derék osztrák meg a EU ránk szólt, hogy ne zárjunk határt engedjük beözönleni a minden összaszaró hugyozó izéket, enni és inni már nem tudunk nekik, engem ez egy Indiáról szóló dokumentum filmre emlékeztet és ehhez még csak nem is kell sokat utazni ha meg is akarom szagolni. Kicsi a világ a kelet eljött hozzánk látogatóba. A mi még nagyon jó a hazai romák is öntudatra ébrednek és követeléseik kezdenek lenni, többségi alapon több jogot követelnek, szóval van itt probléma a horda nélkül is. Ami izgalmas ha kikerülnek az ellátásból akkor szaporítják a hajléktalanok népes táborát. Lehet majd totózni ez most szír vagy milyen nemzetiségű, ha magyar legalább tudsz vele beszélgetni.

Ad Dio 2015.09.24. 12:20:36

@paráznabillegető:

Nekem jó így is. Csak gondoltam egy közösségi felületet akár közösen is berendezhetnénk... Amúgy ugyanitt igényes esszéket is szívesen lehozok...

A blog egyébként reklámmentes és abszolút nonprofit.

konrada 2015.09.24. 12:28:23

@paráznabillegető:
...egyébként akármilyen meglepő, tényleg az évszázadok elején szoktak lenni a nagy háborúk, legfeljebb eltartanak pár évtizedig, megszakításokkal.

...erre egyébként magyarázat lehet, hogy a századok utolsó évtizedei abban telnek el, hogy várják az okultista vezetők a világvégét, amit mindig a következő századfordulóra igérnek be.
Hozzáállástól függően vagy úgy vannak vele, hogy úgy is itt a vég, a francnak csatázzanak inkább jól élnek, vagy erősítik hatalmukat, mert úgy gondolják, hogy ők lesznek a túlélői, és akinek ereje van, azé lesz az aranykor hatalma.

...aztán lecseng a századforduló, és mégsem történt semmi, így a felhalmozott erőt valamire hasznosítani kell, és ezért voltak nagyobb mértékűek azok a háborúk...(kicsit hasonló a ciklus, mint a választási, csak máshoz köthetők...)

...aztán vagy így van, vagy nem.
Mindenesetre tény, hogy a századfordulók mindig is világvége hangulatban teltek...

paráznabillegető 2015.09.24. 12:39:15

jó érv, kényelmes, de ha végiggondolod: színtiszta hülyeség.
ennyi erővel madarat is röptethetsz római módra, vagy nézheted a mars állását a merkúrban, esetleg vizslathatod a kávézaccot a bögréd alján.
mind kényelmesebb mint a valódi okok feltárása.

László Medve 2015.09.24. 13:08:45

@alfacharlybravo: Az antiszemitizmusra nyilván ráerősít, tekintve a muszlimok általánosan ismert szeretetét Izrael és a zsidók iránt. Tételesen növeli persze egyidejűleg a filoszemiták számát is, hiszen a legtöbb értelmes ember elfogadja Kertész Imre véleményét. Sőt a skizofrének számát is növeli, mert a széllibsik szemében minden migrációt korlátozó vagy elutasító gondolat náci/fasiszta. Ezek szerint filoszemita náci vagyok???? Megyek a gyógyszeremért.

Netuddki. 2015.09.24. 13:38:12

Lobbikosok amikor reménykednek...

Kicsilulu 2015.09.24. 14:08:22

@nu pagagyí: Az EU-csúcs nem tett helyre semmit. Gyakorlatilag a legégetőbb kérdésben, vagyis abban, hogy valahogyan lassítsuk az invázió mértékét addig, amíg valami épkézláb megoldás nem születik.
Mert a határvédelem megerősítése nélkül - látván, hogy gyakorlatilag tárt kapuk vannak - egyre nagyobb lesz a szívóhatás.
Nem most, már 2 hónappal ezelőtt határozni kellett volna arról, hogy az olasz és görög belépési pontokon közös fellépéssel történjen ezeknek a bevándorlóknak a kontroll melletti beengedése.
És CSAK AZOKAT SZABADOTT VOLNA TOVÁBB ENGEDNI, akik VALÓBAN menekültek.
A többit ott kapásból visszafordítani.

2015.09.24. 14:16:14

"Egyesült Államok, amelynek súlyos felelőssége van a közel-keleti térség destabilizálásáért" no ez kicsit lózungszagú.

derze 2015.09.24. 14:31:58

köszi álliberálisok

szvsz 2015.09.24. 14:49:26

@László Medve: "Ezek szerint filoszemita náci vagyok???? Megyek a gyógyszeremért."
Régebb volt egy mondás: Magyarországon még a cigány is szkinhead.
:)

Kancsendzönga 2015.09.24. 15:09:06

Az Eu.szétesése és Németország meggyengítése elemi érdeke az USA-nak.

www.youtube.com/watch?v=gGdcQMaLinE

Bafana 2015.09.24. 15:19:38

Remélem tényleg szét fog esni az EU. A mostani menekültügy is rávilágít, hogy teljesen alkalmatlan a legkisebb közös cselekvéshez.
Remélhetőleg a romjain felépül az igazi Európa. A nemzetek európája. Ami a gazdasági közösségre épül, vámok nélkül és az országok közti szabad átjárással.

mikerbiker 2015.09.24. 15:36:07

Ehhez nem kellett volna amerikai elemzéseket olvasgatni... hónapokkal ezelőtt megtudhattad volna ha lemész egy közepesen lepukkant kocsmába és szóba elegyedsz a helyiekkel. Mondjuk grafikont legfeljebb a pálinka fokolásról láttak az utóbbi 40évben,de a végkövetkeztetés ugyanaz. És add hozzá hogy épp most döntik be az összes európai autógyár részvényeit... és ezen a ponton tényleg jócskán van amerikának felelőssége,csak nem úgy ahogy az átlagpolgár gondolná. Ha valaki megkeresné végre hogy: mikor és ki határozta meg az euro6 környezetvédelmi szabvány teljesíthetetlen károsanyag paramétereit,akkor nagyon hamar kiderülne az amerikai "ráhatás"...

Agysebész migráns 2015.09.24. 15:48:34

@alfacharlybravo:

"Ez az egész EU a nemzetállamok lebontására jött létre és háborúk és antiszemita atrocitások elkerülésére miatt. "

Az antiszemita attrocitásokat úgy lehetne elkerülni, ha a zsidók hazatakarodnának a SAJÁT hazájukba, amit ajándékba kaptak az ENSZTŐL 1948-ban.

Chayenne 2015.09.24. 15:51:31

Hát kurva nehéz lehetett ezt az elemzést megszülni - nyilván dollár milliókért! Ezt már a net mögött ülő átlagpolgár is tökéletesen átlátja! Az USA természeteesen szeretné ha az EU szétesne, és nagyon kell vigyázni a manipulatív elemzéseikkel, mert - azon túl hogy van igazság bennük - a céljuk nem más, mint hogy természetes dolognak vegyük hogy széthullik az EU, és ne kapálódzunk nagyon ellene. Pedig kellene kapálózni ellene, mert ha szétesik, megint magukra maradnak az országok, könnyű prédát jelentve az USA-nak és a ruszkiknak is! De amit én látok az súlyosabb mint ez az elemzés: ha az Eu szétesik, --lehet hogy előbb is - horvát-szerb-magyar trojka között még a háború sem kizárt! Amilyen üzengetések mennek és tudható, hogy mindkét állam jóval erősebb katonailag mint hazánk, ez csak bajt hozhat! amellett, hogy egyetértek a határzárral és Orbánék véleményével, ezt a Szíjjártót kissé kisebb pofával kéne beengedni a küzdőtérre, mert túl arrogánsnak találom....veszélyesen nincs diplomáciai érzéke, még akkor is, ha amit mond egyébként igaz!

telkoe 2015.09.24. 18:04:56

@nu pagagyí: Lesz hotspot és kvóta is. Orbán pedig kereshet újabb bűnbakokat, hogy az ellenük indított gyűlöletkampány elterelje a figyelmet a határkerítés leszereléséről és a kötelezettségszegési eljárásokról.

Papika, a hotspotrol nem volt az EU csucson, de okospapak biztosan jobban tudjak. Ha egyszer idegyujtenek parszazezer muszlim csavargot akkor a nagyondemokrata okospapak kis kedvencei gondoskodni fognak eleg temarol. Orbanozhatsz ha velamelyik szetcsapja a tottyadt komcsi arcodat unalmaban.

bontottcsirke 2015.09.24. 18:15:07

Akkor ezek tőlem loptak mert én ezt már tavaly megmondtam

Tudományos libsizmus 2015.09.24. 18:37:07

@Agysebész migráns: "Az antiszemita attrocitásokat úgy lehetne elkerülni, ha a zsidók hazatakarodnának a SAJÁT hazájukba, amit ajándékba kaptak az ENSZTŐL 1948-ban."

Pontosan.

Az írott történelemben nem esett még meg az, ami a zsidókkal: ajándékba kaptak maguknak egy országot a világtól.

Ahogy ez persze ilyenkor lenni szokott: még nekik áll feljebb. Mint most a betolakodóknak is.

bkkzol 2015.09.24. 19:09:31

Az usa már csak tudhatja, hogy mi lesz az EU-val ennyi muszlim csavargó rászabadítása után. Ők csinálták, szervezték ezt.

tibita 2015.09.24. 19:37:59

Lehet itt megazorbánozni, de a népvándorlást csak a határzárak tudják megállítani, vagy lassítani.

Szerb határt lezártuk, a szerbek a horvátokhoz kirándultatták a vándorokat.
Erre a horvátok és a szlovének is lezárták a határaikat.
Legkésőbb a hétvégén a magyar-horvát határon is kész a kerítés, vége a horvátok "migránssétáltatásnak" Mo. felé.
Már a szlovén olasz határra is erősítést vezényeltek az olaszok, ha gáz van, le fogják zárni azt is.
A szerbeknek nem lesz más választásuk, mint hogy lezárják a macedon határt, ha nem akarnak belefulladni a migránsokba.

Onnan már csak egy ugrás, hogy a példákon felbuzdulva a macedónok se legyenek olyan puhányok, mint voltak augusztusban.

És már jön is majd a felkérés, személyesen Ciprasztól az Unió felé, hogy legyenek szivesek nemzetközi csapatokkal védeni a görög határokat.

Megint a zorbánnak lesz igaza...
Akkor lehet majd a jobban ellátott, kényelmesebb törökországit táborokból kiszűrni, ki a háborús menekült és ki a gazdasági bevándorló, nem pedig Münchenben az oktoberfesten.

Európa elmebetegei árasszák el magukat pár (tíz) millió iszlám migránssal, ha ezt hiszik a jövőjük kulcsának, de ne rajtunk keresztül.

Aztán pár év múlva, majd az iszlámmentes kelet-európa fogadja a nyugati menekülteket....

Krisz11 2015.09.24. 20:38:52

"Unió jelenleg teljesen alkalmatlan közös határainak védelmére,"

Az igazság inkább az, hogy nem akarja.

Pattogatott kukorica, üdítő, hátradőlni, és várjuk az első robbantásokat Németországban.

1 millió 20 és 30 közötti szír, afgán és iraki férfiból nincs az a titkosszolgálat ami a terroristákat kiszűri.

freestep 2015.09.24. 20:46:58

A menekültáradat mellé adalékképpen a VW botrány, ami ÉPPEN MOST tudott kirobbanni, amikor a német gazdaság a legjobban megsínyli. Ez a mesterségesen gerjesztett botrány MÁSFÉL ÉVVEL EZELŐTT MÁR PUBLIKÁLT !!!(Reuters) mérési adatokon alapszik!!!! Mindenki tudta, hogy csalnak az autógyárak! de MOST van itt az ideje Németországba jó nagyot rúgni.

mim 2015.09.24. 20:52:13

Ha emiatt szétesik, akkor nem is kár érte.

Jelenleg amit látok, hogy érdekszövetség helyett ideológia szövetséget akar a progresszív baloldal politika.
Csakhogy több olyan kormánypárt van, amelyik nemzeti és ezért elutasítja az érdekeivel szembe menő utasításokat.
Ez teljesen jogos, hiszen közös érdekek miatt lépett be asz országok nagy része, nem pedig ideológiai okokból.. és a jelenlegi válságnak ideológiai háttere van.

Szerintem óriási hiba volt ideológiai alapra helyezni döntéseket a közös érdekek helyett. A közös érdekeket kompromisszumokkal meg lehet valósítani, míg az ideológiával felesleges vitatkozni. Egy teljesen saját nyelvet beszél az összes - ebben az esetben a "politikailag korrekt" - és képtelen a kompromisszumra és mindig erősen túlzó ellenlépéseket tesz. Például az idióta Hollande Franciországból.

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.09.24. 21:01:56

Most, hogy Brüsszelben győztek Orbán és keleti szövetségesei, az EU szétesése nem valószínű.

Tudományos libsizmus 2015.09.24. 21:23:50

@maxval bircaman megbízott szerkesztő:
Az a baj, hogy nem győztek.

A kvóta megszületett, amit ettől kezdve tetszés szerint lehet bővíteni. A németről tudni kell, hogy ha beteszi a cipőjét az ajtó és a félfa közé, onnantól kezdve véged van.

Görögország megszállásától ellenben elrettentek a németek, mert nagy simlisek voltak mindig is, de most már legalább gyávák is.

tibita 2015.09.24. 22:26:32

@Tudományos libsizmus:

Szerintem is ez egy hosszabb meccs lesz, pedig itt a napok is számitanak, hiszen tizezrek jönnek naponta....

Azért az látszik, hogy már nem is olyan ördögtől való a tömeg lelassítása, ne adj isten megállítása, a migránsok kiválasztása a bevándorlók közül.
Akik még "tépik a szájukat" Holland és Faymann, nem tényezők, perceik vannak a politikai "fősodorban".
A többiek észrevették, hogy vannak azért ugye, a választók is azok meg a kezdeti lelkesedés után kezdenek körbenézni......és kezdik Bejrutban érezni magukat.

A megvalósult amerikai ólom.. 2015.09.25. 00:51:10

@Advanced Flight: Inkább úgy mondanám, hogy a század első felében.
Napóleon gyakorlatilag a 18. sz. utolsó éveitől háborúzott Európával, sőt már előtte, a köztársaság alatt is ,tábornokként.
A spanyol örökösödési háború pedig már befejeződött '15-re ha jól tudom..

Chayenne 2015.09.25. 04:27:24

Közben azért észrevesszük, hogy valakik épp most kúrják szét a német gazdaságot is? VW, BMW stb? Megjött a jel hogy a már ismert dolgokat most kell bukóra nyitni!

tomfree 2015.09.25. 06:54:45

@alfacharlybravo: igen, az EU vezetoinek 90%-a alkalmatlan idiota. Ott van a Juncker aki full alkoholista vagy az osztrak fasz, a Faymann vagy mi a neve aki kihullott az egyetemrol es meg az erettsegijet is titkolja (mert allitolag az is hamis), jobb hijjan taxizott amig ra nem jott a tutira hogy alljon be a szocdem partba. Hollande meg politikai hulla, soha nem volt francia elnok ennyire nepszerutlen a frankoknal mint ez a balfasz akinek minden politikai terve megbukott eddig. Par honap, az invazio fokozodik es az eu vezetoi csendben beallnak Orban moge majd. Ha addig nem esik szet az egesz takolmany. Adenauer, De Gaulle,Churchill szegyeneben forog a sirjaban.

alfacharlybravo 2015.09.25. 08:32:38

@tomfree: Nagyjából ennyi, megpróbálták a Feymann -t kirugni de nem sikerült. Tusk az Amerikából jöttem kimaradt.

freestep 2015.09.25. 19:04:33

@Brix: Talán már tavasszal elkezdődik az EU felbomlása, de a nyáron már mindenképpen valószínű. Persze nem mi számítunk megint, majd amikor Németország, Anglia meg Olaszország elkezd balhézni. Jövőre ismét egy hatalmas népvándorlás várható. Utána polgárháborúk, háborúk, a jó öreg ellentétek kiéleződhetnek (Horvát-Szerb, Örmény-Üzbég, Orosz-Ukrán stb.). Piszok gyorsan tud exkalálódni a dolog.

alfacharlybravo 2015.09.25. 19:30:57

@Agysebész migráns: Kisebbségben vagyunk a nem létező pénzügyi globális hátérhatalom vezetői a zsidó családok, a világ vezetői Amerika áll egy szegény nemzet államból meg egy globális imperialista világhatalmi szervezetből
1, Pénzforgalmat ellenőrzik
2. Világ kereskedelmet
3. Médiát

Az egész világ ül az adósság csapdájukban, ők határozzák meg a világ rendjét. Mit lehet velük tenni?

Veridicus76 2015.09.26. 10:16:36

Az EU vagy él a történelmi kényszer adta eséllyel, és radikálisan átalakul az európai emberek érdekei szerint, vagy valóban szétesik. A kontinens ostroma mindenesetre felgyorsítja a liberalizmus agóniáját, ami feltétlenül üdvös.

Miklós Torma 2015.09.26. 14:20:14

valo igaz az eu-parlamentben alkoholista ,tanulatlan ,hiszterias, nok es ferfiak elegye csak megelhetesi politikai ambiciokkal rendelkezik,egy selejt takolmany amely milliard euros költsegeket szab az eu orszagaira, elösködnek basaskodnak ,es mint az ovodas gyerekek jatszanak az europai emberiseggel.ez egy gittegylet a szeélhamosoknak.

2015.09.28. 16:37:29

Az hogy szétesik e az EU vagy sem, kizárólag a pénzen fog múlni és nem a menekülteken.Lesznek és vannak feszültségek, ám de továbbra is a pénz diktál.Ha a német azt mondja a románnak hogy csinálod ezt vagy azt, különben nem kapsz pénzt, akkor a román is és az összes többi, azt fogja tenni amit a tőke diktál.
Hiszen mindenki pénzből él.
Amíg a németeknek és a többi nagy befogadó országnak van dellája finanszírozni a menekülteket és azt hogy a többi ország ebben részt vegyen, addig nem lesz szétesés.Az USA elemzők mindezzel mint ha elfelejtenének számolni:

Zolcsi67 2015.09.28. 17:48:15

Ez most kb. akkora bölcsesség volt a jenkiktől, mintha én kijelenteném egy tele tányér csülkös bableves elfogyasztása után, hogy bizony este pukizni fogok...

Az USA erre gyúrt, hogy GAZDASÁGILAG SE legyen vetélytársa az EU, mint a "világ jól bevált csendőre", egymaga kíván szembeszállni a kínai, orosz (stb.) konkurenciával.

Nézzük csak, mi történt. "Elvitte a demokráciát" oda, ahol ez egyáltalán nem is hiányzott (Irak, arab tavasz), totális káoszt teremtve. Valamint számítva arra, hogy a káoszból Európába fognak menekülni az emberek, kellett még hozzá némi manipuláció (ott van minden "szegény migráns" kezében az okostelefon), és onnantól már csak egy korsó sört kellett kérni Samu bácsinak.

Zolcsi67 2015.09.28. 17:49:24

@Zolcsi67: Folytatás: aztán ha Európa a teljes káoszba süllyed, jöhet a már megszokott segítségnyújtás az amerikai nagybácsitól, katonák és gazdasági támogatás formájában, máris úgy táncol mindenki az EU-ban, ahogy Washingtonban fütyülnek.

Miklós Torma 2015.10.06. 11:54:35

@Brix: a lenyeget leirta de sajnos hazankban a politikai elit behodolt a cionista bandanak es ezert milliardokat zsebelnek be mindenfele adomanyok segelyek amik a politikusok zsebeben landol, barmelyik politikai egyseghez tartozik.sajnos a sajat haracsolasuk ,teszi tönkre az adofizetö polgarokat akikelöl elhalgatjak a valos tenyeket amig hatalmon vannak.

2015.10.21. 15:11:04

Leleplezi "dísz sírhelyesek" otthonról eltávolítottak alkalmatlanságát!
Sok idióta fordult elő ezen a konferencián, (pártkongresszuson) sok nagyképű, önelégült idióta — falra tudok mászni ettől a fajtától! A közönséges idiótákkal nincs semmi baj, mert szót lehet velük érteni és jobb belátásra lehet őket téríteni. De az önelégült idióták — azok az idióták, akik leplezni igyekeznek valódi mivoltukat, mindenféle hókuszpókusszal sikerül is elhitetniük, hogy ők az emberiség díszpéldányai— őket egyszerűen KÉPTELEN VAGYOK ELVISELNI! A közönséges idióta nem csaló, a közönséges idióta őszinte, a képmutató idióta viszont álságos, kibírhatatlan képződmény!
Richard P. Feynman (Nóbel-díjas) Önéletrajzából.

2015.10.26. 16:42:30

@Kivlov: Migrációban is elsők voltunk! Cári üldözöttek özönébe belé pusztultunk! Most Németország a soros, menekülteket "ösztönzi" ma is az orosz! Raszputyin beavatkozása óta 10x-es a számuk!

bontottcsirke 2015.11.05. 07:51:56

Biztos dollármilliókat emésztett fel az effajta elemzés, amit józan paraszti ésszel is meg lehet jósolni.

Nem lesz itt Eu, ha meg mégis valahogy túléli, csak szánalmas gazdasági növekedést fog produkálni és utána fog szétesni. Ki fog utazni Kölnbe, hogy a csadrosokat nézegesse? Ki fog kamukázott turbódízelt venni? Svájci órának hazudott kínai tokozásokat? Életük végéig tanulni és nem dolgozni? És még sorolhatnám, miközben a csimpi jókat röhög a markába az ovális irodában?
süti beállítások módosítása