gogos_zoltan.jpgTörtént egy szép szombati napon, hogy Gőgős Zoltán besétált az ATV stúdiójába, előadott egy külpolitikai eszmefuttatást a migrációs válság "európai megoldásáról" - amelynek a végére kiderült, hogy síkhülye a témához.

Alapvetően háromféle politikus létezik. A vezető, akinek legalább illik úgy tennie, mintha mindenhez értene, ennek céljából célszerű körülvennie magát olyanokkal, akik tényleg konyítanak egy-egy területhez. A megélhetési, aki egy-egy térségben ügyesen kinyírta minden riválisát, korrekt módon leszervezte a körzetében a választási kampányt, és, ha jól áll a pártja, akkor egyéniben, ha rosszabbul, akkor jutalmul listán bejut a parlamentbe, ahol negyedévente egyszer papírról felolvas egy szöveget. És, hát volna a szakpolitikus, akinek közéleti létezését, havi 6-8 százezres jövedelmét annak köszönheti, hogy egy adott szakterület jó ismerője, a többi ügyben meg igyekszik hallgatni. Az okosabbak mindig tartanak a zsebükben egy hordozható bullshit-makert, amiből jól hangzó általánosságokat ránthatnak elő, ha olyasmiről van szó, amihez nem értenek.

Gőgös Zolán nem tartozik az okosabbak közé. Ő mezőgazdasági szakpolitikusként, a hazai TSZ-elnökökből lett nagybirtokosok rendes politikai iparosnak megismert kijáró embereként is saját kútfőből tolja a frankót, akármiről is kérdezik. Az ATV-ben Hiller Istvánnak a határzárat elismerő, Tóbiás József pártelnök diszkrét tasliját kiérdemlő szavairól kérdezték. Ő elmondta, hogy nem, a Hillerpistának nincs igaza, mert ez bizony nem, hogy magyar, de még uniós szinten sem megoldható kérdés, ez egész Európa problémája. Eddig azt hihetnénk hogy egy ügyes mozdulattal bekapcsolta a zakóban rejtőző bullshit-makert, és az súgta neki ezt a remekbe szabott közhelyet. De nem.

Zoli bá' szabadon engedi a lelke mélyén lakozó mackónadrágos Szókratészt, aki két Mátyás-keserű között, egy kövidinka kisfröccs mellett oktatja az Ilonka presszó törzsközönségét. Ezúttal a törökökről. Imígyen:

"Törökország is Európa része. Hát Európai Uniós tagságra pályázik, tíz éve lassan, csak először adni kellene a nőknek szavazati jogot. Ugye, ez a probléma Törökországgal, most már remélem, ezt megoldják."

(A videóban 5:43-tól)

Na, most a helyzet az, hogy Törökországgal szemben tényleg gyakran fogalmaznak meg hol megalapozott, hol félig igaz, hol totál légből kapott emberi jogi bírálatokat. Nem egy mintaszerű liberális demokrácia, az biztos. (Igaz, az Erdogan előtti, katonai diktatúrás, vallásüldüzős időket visszasíró hazai és nyugati libsi média álomképével ellentétben soha a büdös életben nem is volt az.) De azt még soha senki nem vetette a szemükre, hogy a nőknek nincs választójoga.

Mert, hogy van. Pontosan nyolcvan éve.

A nők 1935-ben kaptak szavazati jogot, először az egész muszlim világban, de megelőzve jó pár európai államot is. Például Franciaországot, Portugáliát, Belgiumot, Olaszországot, és persze Svájcot, amely arról híres, hogy egészen 1971-ig vártak ezzel.

Nem baj, Zoli bátyám, nem nyúltál akkorát mellé, szard le mit pofáznak az okostojások! Inkább mondd el, mit láttál a Viaszatkettőn, hogy a Hitler nem is halt meg, csak elbujdosott Dél-Afrikában, na, az kurvajó sztori! Csak előtte dobjunk be egy kevertet, úgy jobban csúszik az igazság...

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr938058188

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

GNDL 2015.11.07. 20:04:51

„Alapvetően háromféle politikus létezik.”

Az egyik tud számolni, a másik meg nem... :)

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2015.11.07. 20:27:58

Gőgös igazán ügyesen ellavírozott a Gráf-farvizen, aztán tősgyökeres szociként a széthullás után is biztos helye volt a parlamentben, nem értem, hogy hogy lehet ilyen amatőr, hogy elébe megy egy ekkora pofonnak.

Szokás dicsérni a Fidesz és az MSZP oszlopos tagjait, a politológusok is mindig rutinról és harcedzettségről beszélnek, holott egyikőjük sem az. Csak a sok közös mutyi végett folyamatosan bevédték egymást.

Arthur Bloch 2015.11.08. 07:10:30

Okostojás Balogh Gábor!- És mit is akart mondani a leírt sorokkal ??? Az ötvenes-hatvanas években az ilyen szövegre mondták: "proli" okoskodás lényeg nélkül.Az egyértelmű,hogy B.G. nem puszipajtása G.Z.-nek, node hát illene valami okosat is mondani..abban egyetérthetünk,hogy az ilyen gőgősöknek kár,hogy helye van a "viccesházban/parlament"...

maxval bircaman megbízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.08. 07:56:45

Ilyen egy ballib megmondóember: semmihez nem ért, kivéve az országrontást.

mr Fülig Jimmy 2015.11.08. 08:43:33

@maxval bircaman megbízott szerkesztő: Kidobott minden kopek amit neked fizet putingazda,nem véletlenül lett szopórollerre ültetve.

mr Fülig Jimmy 2015.11.08. 08:45:52

Mondjuk inkább az íróra igaz a fenti jelzős szerkezet,hiába no,verhetetlen a nemzeti keresztény úriember szellemi szintje.

Krisz11 2015.11.08. 10:40:17

"mindig tartanak a zsebükben egy hordozható bullshit-makert, amiből jól hangzó általánosságokat ránthatnak elő, ha olyasmiről van szó, amihez nem értenek."

:D. Ez rohadtul igaz. Akkor is, ha nem tudnak miről beszélni vagy unatkoznak:
- homokosok jogai, kisebbségek, nők jogai, európai "értékek", "csak európai szinten lehet megoldani" stb, stb, stb.

féregírtó 2015.11.08. 21:51:11

Na, látom a széljobbantak teljesen bezsongtak a sorozatos gyomrostól amit a demokratikus jogállamoktól kapnak.
Az való igaz, hogy Gőgős elvétett egy adatot, de az eredeti téma, miszerint a törökországi nők helyzete igen csak problémás.
A nők elleni erőszak, becsületgyilkosságok, kényszerházasságok lehet hogy egy illiberális fasisztoid államban nem is olyan nagy probléma, de a demokratikus jogállamok nem tűrik.
De ha csak ez az óvodás színvonalú kötözködés maradt a megsemmisítő nemzetközi bírálatok utáni bosszúhoz, nincs itt semmiféle probléma. Legközelebb azon is lehetne élcelődni, ha Gőgős köhint egyet.

bontottcsirke 2015.11.09. 06:49:07

Tipikus emeszpés zsírfejű köcsög. Amúgy meg így jár, aki átévét néz.

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.09. 07:41:53

A nők szavazati joga is csak a liberálisok társadalom bomlasztása amely előkészíti a imperializmus tőkepénzeseinek országunk elfoglalását.
Közíróként ez a feladatom hogy erre ráirányítsam a figyelmet.

maxval bircaman meghízott szerkesztő · http://bircahang.org 2015.11.09. 07:43:12

@Krisz11: Jaja. Mindig van ilyen bullshit a hülyéknek. Mint például a dollár hiperinflációjának elemzése.

szvsz 2015.11.09. 08:34:33

Nekem már az is is sci-fi, hogy valaki ATV-t néz...

bauchi 2015.11.09. 09:12:07

@GNDL: igen + a barom gögős

bauchi 2015.11.09. 09:14:44

gögőst,gurnándort,tóbiást kell állandóan szerepeltetni + magyargyörgyöt,hogy a komcsik megint kikapjanak.

bauchi 2015.11.09. 09:16:53

@szvsz: atv-ben egyetlen nézni való van:
kálmánolga.
Meg kefélni.

DFK 2021.02.22. 21:58:27

És bő öt év múlva már a nevezett politikus és társai alfelét csókolgatják a poszterék.
süti beállítások módosítása