tuntetes_peadagogus.jpgAz MSZP-SZDSZ alatt, illetve Gyurcsány-kormány idején a békésen tüntető tömegbe is belelövettek, a rezsim részéről a rendőri túlkapások, a hamis hatósági tanúvallomások, a koncepciós ítéletek mindennaposak voltak. Miközben a baloldal-liberális médiapropaganda szolgai módon kizárólag huligánokról hazudott, a tiltakozó diákokat, a fiatal tüntetőket a kollégiumokból, az egyetemekről rángatták ki, azért mert éltek a gyülekezési jogukkal.

Kussolt akkor az értelmiségi elit, ahol azt tapasztaltam, ott a tanári gárda is. Mégsem sejtettem, hogy egyszer majd én is elgondolkodok azon, hogy beállok azok közé, akik nem csak örökösen féltik a demokráciát, de diktatúráról is beszélnek. Mindig is szánalmasnak tartottam ezt a hisztériát egy olyan országban, ahol szabad sajtó, szabad választások vannak. Mindig is azt éreztem, hogy azok az emberek akik elcsépelik a „diktatúra” szó jelentéstartalmát azok aljas módon szembeköpik azokat akik tényleg vérrel és könnyel áztatott diktatúrában élnek Fehéroroszországban, Észak-Koreában vagy Szaúd-Arábiában. Mindig is nagyot röhögtem a Hallgatói Hálózat félidióta önkéntesein, akik behatoltak a kormánypárt székházának udvarára, felmásztak annak erkélyére, az ablaküveget betörték, majd a tétlen rendőrség szeme előtt, fülei hallatára sakál módjára "elképesztő orbáni diktatúráról" ordítottak.

De, most mikor a Fidesz és a fideszes negyedik hatalmi ág kormánykatonái hatalom-hű gépírnokai a pedagógus társadalom lejáratásban jeleskednek, azért mert egy szakma kiáll az érdekeiért, akkor azt kell mondanom, hogy megint lopakodik a diktatúra kísértete/kísérlete, megint azt kell kiabálni, hogy ennek megálljt kell parancsolni, „ez Európa!”  Persze mondhatjuk, hogy még mindig él a sajtószabadság, de eközben a közpénzből kormányhű napiszarok épülnek

A jelenlegi rezsim ráadásul aljasabb, mint az előző, mert

nem csupán az utcán "tenne rendet", hanem ott is ahol az ember mindennapi kenyérkeresése miatt szolgálatot teljesít,

a munkahelyeken is, tulajdonképpen egzisztenciális zsarolásba kezdett. Meg kell vallani, hogy gyülekezési jog nélkül meg lehet élni, de páros lábbal való kirúgás után sokkal nehezebben, ezért a fideszes tiltakozás-elhárító módszer hatékonyabb lehet, mint a szocialista. Lázár János nyíltan megmondta decemberben, hogy


„minden pedagógusnak tudomásul kell vennie, hogy a Klik a munkaadója, ezért semmi oka nincs, hogy a dolgozók megválasszák, ki legyen a munkaadójuk. Ha valaki dolgozik egy gyárban, akkor nem érdekel senkit, hogy azt szereti, vagy nem szereti. Mindez nem jelenti azt, hogy a Klik hibátlan lenne, de az nem lehet, hogy a farok csóválja a kutyát.”

A történelem szerencsés kimenetele miatt örülhetünk, hogy Lázár nem egy XIX. századi angliai gyártulajdonos, aki gumibotokkal törte volna meg a sztrájkot, hanem egy XXI. század magyar államtitkár. Orbán Viktor kormánya azt üzente, hogy, aki a Klik alkalmazottja, az fogja be a pofáját, örüljön, hogy luk van a seggén, nyelje le az éhbért, menjen be a boltba krétáért és a táblára írja fel: "Istennek hála, 2010-ben beköszöntött az emberiség aranykora, köszönjük meg a Fidesznek, hogy nem a kommunizmus Magyarország ura, hanem az ennél is sokkal jobb Nemzeti Együttműködés Rendszere". Majd hiába menekül el a magyar ifjúság kicsengetés után, mert

Londonban mosogatva nem lehet megdönteni a budapesti kormányt.

A többség természetesen némán, cinkosan hallgat, örül, tapsol mert a NER körül épül a kerítés, ami tényleg megvéd minket az idegen áradattól, és ez jól is van így. De a NER-tól mi véd meg minket, itt a kerítés mögött?  Nincs diktatúra, de igény az volna rá...

Elszaszer T. Csörsz

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr838363496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sturmabteilungsmann 2016.02.05. 20:42:39

Azért azt nekem ne mesélje be a szerző, hogy a szívárványos zászlós-hilleristvános, feministás, ezer fős tüntetés a magyar pedagógustársadalom. Vagy ha igen, akkor mostantól a pedagógusokat fogom utálni, nem a fideszt még jobban. Mondjuk elszámoltatás is ezért nem lesz soha, mert ahol a ballibek megjelennek, ott elhal minden, még ha pozitiv is lenne. LENNE.

mikimackó 2016.02.05. 22:11:43

szemellenzősöknek teljesen mindegy, ők nem tudják, hogy a nyugati határszélen mit tanulnak azok a diákok, akik jobbra járnak iskolába, ezzel ellentétben milyen az oktatási rendszer azoknak, akik átlépve a határt, attól balra tanulnak............, na......., ezek a diákok nagy valószínűséggel soha nem jönnek vissza a magyar rendszerbe, de jó eséllyel a magyar munkaerőpiacra sem. aztán lehet ballibezni !

Krisz11 2016.02.05. 22:49:33

"megint lopakodik a diktatúra kísértete/kísérlete, megint azt kell kiabálni, hogy ennek megálljt kell parancsolni, „ez Európa!”"
Hagyjuk már ezt a ballib sírbékolást. Itt Antall József óta minden jobboldali kormány a hitleri Németországot megszégyenítő fasizmust épít aztán 2015-ben még mindig demokrácia van.

@mikimackó:
OVI ma azt nyilatkozta arra, hogy miért romlanak a teszteken az eredmények, hogy nem merné azt se mondani, hogy a mai diákok lettek butábbak.
Pedig ennyi az igazság, demográfiai oka van, a mai diákok közt megvan 30% a cigány, akkor meg mit várunk, hogy lenyomjuk Japánt?
Amúgy meg nem kellene túlmisztifikálni az oktatást, manapság a munkahelyén egy multicégnél egész életében tanul és fejlődik az ember, az a 4-5 év egyetem nem jelent annyit. 40-50 év tanulási folyamatnak a 10-ed része.

GNDL 2016.02.05. 23:07:39

@Sturmabteilungsmann: „elszámoltatás is ezért nem lesz soha, mert ahol a ballibek megjelennek, ott elhal minden”

Annyit azért jegyezzünk meg, hogy:

1) a Fidesz-KDNP is baloldali, sőt, inkább szélsőbaloldali, legalábbis a hatalomgyakorlásukat és gazdaságpolitikájukat tekintve (már ha a rekord közpénztolvajlást gazdaságpolitikának lehet nevezni)...

2) a 2010-ben beígért elszámoltatást már a fideszesített bíróságok, és a fideszesített ügyészségek szabotálták, vagy esetenként (inkább többnyire) kurták el. Nem véletlenül: két évtizede a Fidesz-MSZP a rendszerváltás kudarca miatt megszállta az országot, ahol egy korrupt szocialista van, ott két korrupt fideszes áll mellette a közpénztolvaj balhéban... vagy fordítva, egy fideszes korrupt geci mellett két szocialista korrupt geci. Magyarországon akkor lesz elszámoltatás, ha végre egy olyan politikai szervezet kerül kormányra, amely, és legfőképp amelynek tagjainak nagy része még nem volt kormányzati és jelentős önkormányzati pozícióban az elmúlt évtizedekben. Egyébként pedig marad ez a posztkommunista balkáni cigánykodás, amit csináltok...

mikimackó 2016.02.05. 23:10:39

@Krisz11: hülyegyerek mindíg is volt, meg lesz is......, de ezzel az oktatáspolitikával megyünk a modern rabszolgatartó társadalomba, lovaglással, úszással, meg nyilazással (bármennyire is hasznosnak tűnik) nem megyünk semmire. a jövő az ET. az a társadalom, amelyik nem erre neveli a gyerekeit, az halott ! nagyságosurak megsüvegelésével nem emelkedik fel a magyarság a büdös életben sem !!!

GNDL 2016.02.05. 23:14:21

@Krisz11: „2015-ben még mindig demokrácia van”

Egy demokráciában a kormányzat működése átlátható, ennek ellenére Magyarországon jogerős bírósági ítéletek ellenére sem hozzák nyilvánosságra a közpénzek felhasználására vonatkozó adatokat. Egy demokráciában az adófizetők pénzéből működtetett közszolgálati média nem szolgálhat pártpolitikai célokat. Egy demokráciában az ügyészség munkája transzparens, ellenőrizhető. Egy demokráciában a civil kontroll alap. Egy demokráciában lehet népszavazást kezdeményezni.

De félreértés ne essék: Magyarországon nem azért nincs demokrácia jelenleg, mert köcsög Orbán, vagy köcsög Gyurcsány... a magadfajta műveletlen retardált kádárista balfékeknek nincs semmiféle igényük a demokráciára, ezért szavazzátok két évtizede felváltva kormányra Európa két legkorruptabb posztkommunista bűnszervezetét.

Nyugodj meg, senki nem veszélyezteti a jelenlegi posztkommunista elvtársaitok hatalmát: akinek van esze, van hozzá megfelelő képzettsége és rátermettsége, az menekül előletek és hitvány szellemi vezéreitek elől az országból. Majd meglátjuk a végén, alig pár év múlva, hogyan teljesítetek majd a rezsiharcos kádárista nyugdíjasaitokkal és rejtett erőforrás közmunkásaitokkal aktív adófizetők híján... :)

incze 2016.02.06. 05:33:33

kedves csörsz: a jó kurva nénikédnek hazudozzál össze-vissza, még a végén tényleg elhiszed, és akkor esetleg végleg úgy maradsz. (állítólag ezt a tónust fölfogod, de vannak kétségeim)

BircaHang Média · http://bircahang.org 2016.02.06. 06:30:22

A magyar nép joggal örül annak, hogy az ország távolodik a haldokló liberális modelltől. Ezért elnéz sok negatívumot is a kormányzatnak.

Mi a jobb? Jó irányba haladni rozoga busszal, vagy rossz irányba egy szépen feldíszitett járművön? Ezt kiválóan átlátja a magyar kisember.

bontottcsirke 2016.02.06. 08:41:02

Ez egy tökéletes írás arról a tendenciáról, ami itt folyik. Látszólag minden ok, de majd jól felmentelek indoklás nélkül a pozíciódból, ha nem az én seggemet nyalod. Persze azt még hozzá kell tenni, hogy amikor a ballibák voltak hatalmon feleennyi pénzért ugyanezt a szart kellett lapátolni, de akkor a "szakszervezetek" meggyőzték a "szakmát" hgy ennyi jár.

István Tamasi 2016.02.06. 10:00:01

Lejáratott, avas és számtalanszor cáfolt ordas hazugság hogy a Gyurcsány kormány idején "békésen tüntető tömegbe is belelövette".

István Tamasi 2016.02.06. 10:01:47

Nemzetárulás, nemzet elleni bűncselekmény amit a narancsmaffia kormánya a tanulóifjúsággal és az őket tanító pedagógusokkal művel.

H.Sandor 2016.02.06. 12:29:39

Most Czunyinét odadobták bűnbaknak,hátha ettől csendesedik a harci kedv.Szerintem a páter is repülni fog,de ez egy kínosabb történet lesz. Őt sokkal nehezebb lesz megmagyarázni. A határ ott van,amelyik ponton már Semlyénéknek is teher lesz a személye. Addíg pedig éljen a butaság !!!

Krisz11 2016.02.06. 13:19:00

@GNDL:
"Egy demokráciában az adófizetők pénzéből működtetett közszolgálati média nem szolgálhat pártpolitikai célokat."
Persze, csak éppen Németországban vagy az USA-ban a privát média is 100%-ban kiszolgálja a pártpolitikát, elég megnézni a Kölni eseményekről a "független" tudósítást, vagy a legújabb Star Wars moziban a sok agymosást. Ennyi a gixer az elméleteddel.

"a magadfajta műveletlen retardált kádárista balfékeknek nincs semmiféle igényük a demokráciára"
Takarodj ki Németországba aztán ott ajnározd a hatalmas (látszat) demokráciát.

@mikimackó:
"a jövő az ET."
Mi az az ET? Azon kívül, hogy ítí a földönkívüli. Esetleg IT-t akartál írni.

GNDL 2016.02.06. 13:36:55

@Krisz11: „Németországban vagy az USA-ban a privát média is 100%-ban kiszolgálja a pártpolitikát”

Ha nem közpénzből működik, akár egész nap pornót is adhatnak... az ő dolguk. Nem igazán vágjátok ezt a köztulajdon-magántulajdon dolgot, mi?! :) Hát persze, Kádár népe...

„Takarodj ki Németországba”

Nyugodj meg, százezrével menekül a jól képzett munkaerő előletek arrafelé... nemsokára már csak ti maradtok Magyarországon, akkor kedvetekre dagonyázhattok a korrupt posztkommunista balkáni mocsaraitokban. Bár adófizetők nélkül nem túl fényűző módon, de úgyis ehhez vagytok szokva... :)

hívőlélek 2016.02.06. 13:50:29

Miért kell hazudni??? Sajnos ez az úgynevezett jobb-egyenes őskomcsi szarhalom megint rászart a ventilátorra. Mikor lövetett bárki is békés tüntetőkre az elmúlt 25 évben? ....
S innentől kezdve már hazugság az egész blog!

Krisz11 2016.02.07. 12:56:28

@GNDL:
"Ha nem közpénzből működik, akár egész nap pornót is adhatnak... az ő dolguk. Nem igazán vágjátok ezt a köztulajdon-magántulajdon dolgot, mi?! :)"

Megint hülye vagy :D. Az hogy a német média kézi vezérelt, és merkelék szólnak le, hogy mi mehet le meg mi nem, mint a sztálinista időkben, nagyon nem ugyan az, hogy a saját pénzéből azt hoz le amit akar.

Krisz11 2016.02.07. 13:13:43

Gyurcsányék simán a békés tömegbe lövettek 2006 őszén, ott voltam. Véletlenül keveredtem oda, nem is tudtam, hogy ilyen tüntetés van. Be akarta nézni a munkahelyre egy dolog miatt, de a metrók talán a Blahától már nem jártak, fel kellett menni a felszínre. Mivel láttam, hogy fennforgás van, gondoltam megnézem saját szememmel, végül is ez egy szabad ország. Egy ideig egy fideszes zászlóvivő lánnyal gyalogoltam felfele, meg teljesen békés emberek jöttek is mentek is mindkét irányba, aztán egyre jobban könnygázfüst terjengett, de mondom meccsen is van ilyesmi, belefér, a kíváncsiság hajtott akkor előre. Aztán fegyverekből feldördültek az első lövések. Úgyhogy mondom, itt a vége, visszafordultam, elmentem, megdögleni azért nem kellene. A valóság ilyen prózai. De akiket én láttam az ártatlan békés tömeg volt az biztos.

GNDL 2016.02.07. 14:01:46

@Krisz11: „a német média kézi vezérelt, és merkelék szólnak le, hogy mi mehet le meg mi nem”

Muhaha... :D Kemtréllel írták az égre, hogy mi a napiparancs? Vagy esetleg így „kézi vezéreltek”: index.hu/kultur/media/2016/02/06/hir_tv-s_vezeto_az_igazsag_az_hogy_kiszolgaltuk_a_rendszert/

Nem elvtársak, bár nálatok a koszos posztkommunista Balkánon ez elképzelhetetlen, de a nyugati médiának van egy bizonyos önszabályozó rendszere, mert arrafelé nem csak politikusok, de többek közt a mainstream média főszerkesztői is büntetőjogi felelősséggel tartoznak tevékenységükért, és kiélezett helyzetben nem fognak indulatokat felkorbácsolni addig, amíg nem bizonyosodtak meg arról, hogy valójában mi is az a hír, amiről nekik tájékoztatniuk kellene a közvéleményt.

És még szerencse, hogy a nyugati médiának van ilyen önszabályozó rendszere, lásd a párizsi terrortámadásokat, vagy lásd az általatok nagyon kedvelt kölni eseményeket: végül kiderült, hogy nem „ezres tömeg erőszakoskodott”, hanem „ezres tömegben erőszakoskodtak”... ugye nem mindegy az sem, hogy idd ki a bilit, vagy vidd ki a bilit. :)

„Gyurcsányék simán a békés tömegbe lövettek 2006 őszén”

A fideszes ügyészség és a fideszes bíróságok szerint nem ez történt. Törődjetek végre bele...

Veridicus76 2016.02.13. 08:13:45

Az oktatásban komoly, rendszerszintű problémák vannak.
Akiket ez komolyan aggaszt, azok a megoldást keresik.
A maradék csörömpöl, látványosan nem hajlandó szóba állni az illetékes kormánytényezőkkel, inkább a szélsőséges magyargyűlölő buzi- és migránsszopó hazaárulók társaságát keresi.
Akik így tesznek, azon nem magyar pedagógusok, hanem szarházi ballib propagandisták.
Ilyen egyszerű.

Veridicus76 2016.02.13. 08:14:31

Szerencsére ma esik az eső, ez így jó. :-)

Veridicus76 2016.02.13. 16:36:29

A mai demonstráció véletlenül sem az oktatás valós problémáiról szólt. Szélsőbaloldali demagóg uszítás folyt az Országház előtt. Ótvaros hazaárulók.
süti beállítások módosítása