mecset.jpgKell-e minaret Ásotthalomra? Strandolhatunk-e burkiniben a csongrádi tanyavilágban? Tiszteletre méltó vallás-e az iszlám? Egy lapon említhetjük-e a meleglobbit az imámokkal? 2016 novemberében ennél fontosabb kérdések nem léteznek a Kárpátok alatt - gondolhatnám, ha csak nemzeti radikális ismerőeim Facebook megosztásaiból és kommentpárbajaiból indulnék ki.

Toroczkai László ásotthalmi polgármester rendeletben tiltotta meg a mecsetépítést, a müezzin tevékenységét, a burka és a burkini viselését, valamint az azonos neműek házassága melletti kampányolást. Erre válaszol Orosz Mihály Zoltán, Érpatak vezetője nyílt levélben fordult a muszlim és keresztény közösséghez, "vallásgyalázásnak" nevezve az új szabályozást, különösen sérelmezve, hogy az "Isten törvényei szerint élő, tisztességes muszlim hívőket" összemossák a homoszexuális propagandával.

A helyzet az, hogy az esetről természetesen nekem is megvan a magam véleménye - és Isten ments, hogy ezt leírjam. Nem azért, mert nem vállalom - aki követi a Jobbegyenest, emlékezhet rá, hogy belementünk mi már nem is egy, nemzeti oldalon belüli ökölharcba is, ha úgy éreztük, fontos kérdéseket kell tisztázni a ringben. Éppen ezért nem mondom el, mit gondolok erről a vitáról.

Mert ez minden, csak nem fontos.

Illetve nagyon is fontos lehetne - egy ideális világban, ahol a világnézeti kérdések tisztázásán túl már nem is maradt más feladatunk ezen a földön. Csakhogy 2016-ban Magyarország fényévnyi távolságra van az ideális világtól.

Ebben az országban milliók küzdenek napi kenyérgondokkal, százezrek menekülnek idegenbe a nyomor és kilátástalanság elől, egy friss felmérés szerint az emberek több mint 80%-a egyik fizetéstől a másikig él. Közben a Fidesz kleptobolsevik rendszere százmilliárdos nagyságrendben zabálja fel a maradék nemzeti vagyont, a multik vagonszámra viszik ki az extraprofitot, az oktatásunk éhbérért dolgozó összeszerelőket képez, akik ötvenöt évesen eltűnnek a darabokra hulló egészségügy fekete lyukában.

És közben mi, akik elvileg ennek a nemzetnek a legfelelősebben gondolkodó részét kellene alkotunk,karakterek tízezreit, szellemi és lelki energiák garmadáját fordítjuk arra, hogy eldöntsük, két magyar nagyközség polgármestere közül ítél meg helyesebben egy másfél milliárdos világvallást, amelynek itthon amúgy alig van néhány ezer követője.

Nem arról beszélünk, hogyan teremtettek rendet a korábban káoszba süllyedő Érpatakon pár esztendő alatt, vagy hogyan épít zseniálisan turisztikai brandet a betyármitológia köré Ásotthalom - hanem, hogy hol látják jobban Mohamed követőit.

A balhé pár napon belül elül, már csak azért is, mert egyik félnek sem érdeke a konfliktus további élezése. Ám a Facebook-biliben támadt orkán alkalmat ad arra, hogy szembenézzünk a hazai nemzeti oldal egyik olyan korlátjával, amelyet muszáj lesz meghaladni, ha bármit akarunk kezdeni ezzel az országgal.

Folyton meg akarjuk váltani a világot, nagyívű elméletekkel sietünk a nemzet és Európa megmentésére, gyönyörű homokvárakat emelünk világnézetből, identitásból, ideológiából- s közben kirohad alólunk a hazánk.

Nem arról van szó, hogy az iszlám megítélése, vagy a pláne a kontinenst megrohanó migrációs áradat ne lennének rendkívül fontos sorskérdések. Hanem  arról, hogy a Londonba készülő borsodi gimnazistának, a futószalag mellett éhbérérért robotoló szabolcsi melósnak, a máról holnapra is alig élő nógrádi közmunkásnak, az alulfizetett, és agyonhajszolt baranyai pedagógusnak, vagy a létfontosságú vizsgálatokra hónapokat váró kőbányai nyugdíjasnak a saját sorsa felől is mondanunk kell valamit. Nem csak azért, mert választást kell nyerni, hanem azért is, mert az ő nyomorúságuk és létbizonytalanságuk a nemzet szégyene.

És mindenekelőtt: az ő sorsuk a haza sorsa, az ő jövőjük, vagy épp jövőtlenségük a haza jövője, vagy jövőtlensége.

A korrupció elleni küzdelem, a munkavállalók érdekvédelme, a szégyenteljes bérek emeléséért, vagy az emberhez méltó egészségügyi ellátásért folytatott harc nem tud olyan felemelő tud enni, mint az iszlamizációval szembeni keresztes háború, vagy épp a vallások közös tradíciókon nyugvó összefogása az ateista nihilizmus ellen. De ettől még ezek is nemzeti ügyek.

Sőt, 2016 szigorú magyar valóságában ezek a honvédelem legforróbb csataterei. És, aki itt nem áll bele az unalmasnak, és a kevésbé heroikusnak tűnő lövészárokharcba, az legjobb szándéka ellenére is cserben hagyja saját népét.

Itt az ideje kiszállni a kényelmes ideológiai homokozóból, és jelentkezni frontszolgálatra.

Balogh Gábor

 

 

 

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr9612008998

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Balogh Gábor: Lesz-e mecset Ásotthalmon? És munkahely Borsodban? 2016.11.29. 18:13:02

Nagyívű elméletekkel sietünk a nemzet és Európa megmentésére, gyönyörű homokvárakat emelünk világnézetből, identitásból, ideológiából- s közben kirohad alólunk a hazánk.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Krisz11 2016.11.29. 18:57:22

De akkor miért támadta be Toroczkait a Jobbik vezérkara, rá is lesz kilövési engedély mint Novák Elődre? És ez a "foglalkozzunk a szabolcsi melóssal meg a kőbányai nyugdíjassal a nemzeti ügyek helyett" dolog már a baloldali fordulat jegyében íródott?

Krisz11 2016.11.29. 19:03:12

Szerintem a nemzeti oldal pont attól volt nemzeti, hogy felül emelkedett azon, hogy éppen mennyi a csirkeláb meg a távhő ára, vagy lesz-e tizennegyedik havi nyugdíj emelés. Még a baloldali fordulat előtt.

Sátán meg a Jocó 2016.11.29. 22:03:20

A posztoló miért csinál úgy, mintha a polginak más eredménye nem lenne mint ez a rendelet , nem foglalkozna szociális témákkal, nem lennének példamutató eredmények?
Mert ugyan gondosan kitér Mari néni fájós fogára is, de az Ásotthalmi napi történések említését jó messzire elkerüli...
Most vagy direkt adja a hülyét(kinek a megbízásából és miért) , vagy tényleg az; egyik változat sem túl biztató..

Bí Dzsí 2016.11.29. 22:40:29

@Sátán meg a Jocó: Éppen azt kifogásolom, hogy a két polgi valóban fontos eredményei helyett ilyen ügyeken megy a pörgés. Segítek, eza rész itt található: "Nem arról beszélünk, hogyan teremtettek rendet a korábban káoszba süllyedő Érpatakon pár esztendő alatt, vagy hogyan épít zseniálisan turisztikai brandet a betyármitológia köré Ásotthalom - hanem, hogy hol látják jobban Mohamed követőit."

erol 2016.11.30. 09:52:11

@Krisz11: "a nemzeti oldal pont attól volt nemzeti, hogy felül emelkedett azon, hogy éppen mennyi a csirkeláb meg a távhő ára"
Pont ettől unszimpatikus. Azért egy kicsit könnyebb "felül emelkedni", ha valakinek nincsenek megélhetési gondjai.

Sátán meg a Jocó 2016.11.30. 12:40:31

@Bí Dzsí: még mindig nem áll össze a logika: tehát azt te is belátod, hogy irtó jó eredményeket produkáltak a polgik a saját területükön (Ásotthalom az országötödik legnagyobb községe, ha jól tudom), és mellesleg(!!!) kiadnak egy közleményt, akkor mi a gond?

Meg kellene váltaniuk a világot? Demalgon adni a száűz kilométerrel arrébb lakó Mari néni fogára?
Vagy miféle világmegváltásra kellene koncentrálniuk?

Sajnos elvesztem a cikk szóvirágai között, amiből rögtön Fletó ugrott be, ahogy vizionalizálta az anyját, ahogy a hokedlin ülve nézi rettegve a gázórát;se füle, se farka a cikknek, valamiféle sértődöttség jön le inkább nekem.

==T== 2016.11.30. 12:57:28

OMZ egy ***, Torockaiék nagyon jól tették, hogy meghozták ezt a rendeletet, még ha nyilván az AB el is kaszálja. Ha meg a Jobbi kvezetése elítéli Torockait, mert Gabika muszlim haverjainak nem tetszik a dolog, akkor Gabika húzzon el Törökországba.

Krisz11 2016.11.30. 13:28:36

@erol: A te dolgod, de én régebben sok rendezvényen voltam, sehol nem öltönyös, benetton pólós emberek voltak. Inkább szegények. Csak ez az oldal pont arról szólt a szoci kisnyugdíjas/proli oldallal ellentétben, hogy nem adnám el 5 forintért az anyámat is. Még a baloldali fordulat előtt.
Ha BG-nek egy hajszálnyit is igaza lenne, akkor a svédek meg a kanadaiak lennének a legnagyobb hazafiak, mert ott a legnagyobb a szociális biztonság. De ez nyilván nevetséges, viccnek is rossz.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.12.12. 21:13:30

@Krisz11: dehogy lesz, vona lemond mert nem lesz mini.elnök, és jön elnöknek a másik spicli, toroczkai, ki van ez találva. mindenkit kizár vona, aki nem ért vele egyet, erre toroczkai szembemegy vele, pont a cuki nagy kedvenc idióta néppártosodásban, de jó viszony van köztünk, hát persze, az alelnök nem akar néppártosodni, most akkor nincs is néppártosodás, vagy toroczkai nem kell ide? vona mindenképp hazudik. mert a diszkókirály is spicli, ahogy vona. építi vona a fidesz 2.0-át, ezzel hogy szétver minden tőle független jobbikos értelmiségi műhelyt, nemcsak mohács, pécs, baranya megyeieket, meg a kanizsaiakat, hanem mindenhova a saját korrupt hök-öseit rakja be a féreg hök-elnök. viktor kedvence a polgári körökben....
persze a csőcselék jobbikszavazók gerinc nélkül boldogan tapsikolnak neki, akármit csinál. agyhalottak mint a fidesz-szavazók.

Albu 2016.12.22. 07:19:20

A cikket megértettem, és egyet is értek vele; ellentétben a hozzászólókkal. Ők kizárólag az életben és itthon maradt maradékkal akarnak hazát építeni, a szociális kérdéseket tudatosan nem megoldva? Inkább olvasom tovább Evolát. :)

Sátán meg a Jocó 2016.12.30. 19:29:19

@tesz-vesz: ez de szép büfi volt :)
No pasarán!!! :D

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2016.12.31. 11:48:11

@Sátán meg a Jocó: ennyit tudsz reagálni prolikám? érv lesz?
süti beállítások módosítása