slave.jpgA magyar nyilvánosság hetek óta pörög a CEU beszántását célzó törvényjavaslaton, és most indul a kormányzati valóságshow második része, a külföldről támogatott civil szervezetek listázása. Mindkettőről elmondtam már számos fórumon, mit gondolok. Ez a cikk nem erről fog szólni. És most már ideje lenne, hogy a közélet se erről szóljon.

Nem azért, mert Soros György megszállott világboldogító tőzsdespekulánsból rokonszenves idős filantróp lett, és nem is azért, mert három nap alatt átpofozni a parlamenten egy konkrétan egy intézményre szabott törvényt, vagy épp ötletet adni a határon túli magyar civilek kinyírásához elfogadhatóbb eljárássá vált. Hanem azért, mert, bárhogyan is nézzen ki a 444, és a 888 címlapja, vagy épp a Facebook-falunk:

 Magyarország 2017-ben rohadtul nem erről szól.

Hanem például arról, ami ma szép csöndben, a magyar média nagy részének gazdaság rovatába is épp, hogy csak beférve, a lap aljára pakolva történt az Országgyűlés gazdasági bizottságában. Ahol Bánki Erik, a testület fideszes elnöke benyújtott egy olyan törvényjavaslatot, amely egyetlen tollvonással nem is Ázsiába,

de egyenesen Dél-Amerikába, vagy Fekete-Afrikába tolja át Magyarországot.

A tervezet száraz jogi nyelven nagyjából úgy szól, hogy a munkaadók az eddigi egy év helyett három esztendőre elosztva határozhatják meg a munkavállalók munkaidő keretét. A gyakorlatban meg valójában azt jelenti,

a beledet ki fogod dolgozni.

Méghozzá ugyanannyiért. Elvileg persze a maximálisan ledolgoztatható munkaidő változatlan marad. Csakhogy, ha ezt most már egy helyett három évre lehet beosztani, akkor a főnököd bármikor mondhatja neked, hogy ma két órával többet maradsz benn, és szombaton, meg vasárnap is melóznod kell. Erre egyrészt nem mondhatsz majd nemet, másrészt a jelenlegi szabályozás szerint legalább még járó túlórapénzről se álmodhatsz. Hiszen ez a hároméves normál munkaidő kereted rovására megy majd. Persze, ha a cég elég sokszor él ezzel, akkor a harmadik évben alig kell majd dolgoznod - ha addig nem rúgnak ki. Márpedig ki fognak.

Az állam pedig nem fog megvédeni.

Ezt nem csak úgy, szokásos hungaropesszimizmusból írom. Ezt maga a kormány mondta meg világosan, amikor a bizottsági vitában felmerülő aggályokat elintézte annyival:

"Bízunk benne, hogy a munkaadók betartják a törvényeket."

Nem elvárjuk, megköveteljük, betartatjuk. Bízzunk benne. Te, hülye magyar melós, meg dolgozz vakulásig, ne lásd felnőni a gyerekeidet, ne legyen magánéleted, válj el 40 évesen, menj tönkre 50 éves korodra, és dögölj ki a szerelőaknából, a kassza, a futószalag, vagy az íróasztal mellől lehetőleg még a nyugdíjkorhatár előtt! És közben bízz!

Bízz a kormányban, hogy megvéd Soros Györgytől, Brüsszeltől, a migránsoktól, és a buzi Vona Gábor iszlamista-neonáci magánhadseregétől! Bízz a balliberálisokban, akik megvédenek a diktatúrától, a fasizmustól, és Putyintól! Bízz a jobb-meg baloldali véleményipari szakmunkásokban, akik eltakarítják, vagy megvédik a CEU-t, leleplezik, vagy megmentik a civil jogvédőket, megállítják, vagy magukhoz szorítják Brüsszelt, és kivont karddal vezetnek téged harcra a keresztény-konzervatív-nemzeti, vagy a demokratikus, európai, és szabad Magyarországért! Bízz csak azokban, akik tüntetnek és festékes lufikat dobálnak, vagy azokban, akiknek már viszket a tenyere, hogy megtaníthassák őket "üldözöttnek és fenyegetettnek" lenni.

Mert, hát, az a helyzet, hogy 2017-ben ez és ennyi a magyar értelmiség:

Pár százezernyi veszettül ordító, kevés kenyérrel és sok cirkusszal megvett proletár egy pannónia-külsői ócska lakossági Colosseumban. A küzdőtéren pedig elborult aggyal gyepálja egymást néhány száz magát gladiátornak álmodó nyomorult bohóc.

A többiek, a provincia milliói pedig a falakon kívülről nézik az egész őrületet. Nem értik ezt a nemes, sorsdöntő küzdelmet. Nem tudnak lelkesedni sem az unortodox szabadságharcért, se Ajrópa anyácskáért. Nem fontos nekik, hogy Sorost elzavarjuk, se az, hogy itt tartsuk. Nem akarják sóval behinteni a CEU helyét, se a testükkel megvédeni. Nem félnek se Brüsszeltől se Moszkvától.

A holnaptól félnek. A főnöktől. A kirúgástól. A minden hónap végével, és minden sárga csekkel egyre közelebb vicsorító nyomortól.

És ez, ott bent a mi kis értelmiségi Circus Maximusunkban az égvilágon senkit se érdekel.

Van, aki a küzdőtéren vívja a maga wannabe szent háborúját, és van, aki a lelátótól haluzza a Nagy Végső Harcot.

És vagyunk néhányan akiknek halálosan elege van már ebből. Még csak egymást bökdössük, összesúgunk, a másik arcáról olvassuk le az undort, amiről sejthetjük, hogy talán ő is azt érzi, amit mi. És néhányan már fel-fel állunk, be is kiabálunk, hogy

Mi lenne, ha nem csak a CEU, de a rabszolgasorba taszított magyar melósok mellett is kimennénk tüntetni? Mi lenne, ha Soros, meg Brüsszel mellett a magyar munkavállalókat szarért-húgyért félholtra dolgoztató nagytőkétől is megvédenénk a hazánkat?

Kevesen vagyunk és nem tudom még, valaha leszünk-e sokan. De azt tudom, hogy se Európában, se nemzetben nem lehet a nép nélkül gondolkodni. Azt is, hogy akit az ideológiai dzsihád jobban érdekel, mint a sajátjainak nyomorúsága, kiszolgáltatottsága és rabszolga sorba taszítása, az hirdessen szabadságot és toleranciát, vagy függetlenséget és nemzeti büszkeséget - valójában egyszerűen

hitvány áruló. 

Én felállok, és itt hagyom ezt az ócska cirkuszt. Kimegyek azok közé, akikről eddig hallgattunk, és akik eddig hallgattak. Én már csak értük, és velük megyek utcára, csak értük és velük fogok ordítani, csak értük és velük fogok küzdeni. A többieknek további jó szórakozást, ameddig kitart a kenyér és a cirkusz. Vagy ameddig be nem jövünk onnan, kívülről...

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr4912438685

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2017.04.20. 04:14:57

szerintem ma a magyar politikában két oldal van.

az egyik a nacionalista félfeudalizmus oldala, a másik az internacionalista-szocialista liberalizmus oldala.

a dolgozó, termelő népet egyik sem védi, sőt, mindkettő írtja a 80%-os adójával, habsburg bürokráciájával, áltudományos felsőoktatásával (pl CEU), hogy nehogy véletlenül is egy szabad dolgozó, egy szabad vállalkozó, egy szabad termelő, egyszóval, egy szabad ember legyél.

mindkettő bele akar terelni egy karámba, ahol ő az úr. ahol ő röfög valami karosszékben egy felesleges munkát végezve egy gyárban, állami hivatalban, szervezetben, és ahol ő téged megnyír, mint egy juhot.

ha ide, ebbe a karámba te nem mész be, akkor hozhatja/hozza a gumibotot, a törvénykönyvet, az öltönyét, a páncélos járművét gépfegyveres rendfenntartókkal, és kivesz az odúból, ahol elbújtál, majd szétszed úgy, hogy utána ráadásul még te szégyeljed magad.

ilyen időket élünk magyarországon, de ilyen időket élünk a világban mindenhol egyre inkább.

ne menj ki az utcára most, mert akik ott tombolva vonulnak most, csak egy másik karámot akarnak, aminek a csúcsán ők tudnak közgazdaságot, meg genderstudiest megszakérteni.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.20. 07:06:52

A kisember ki van zsákmányolva. Annyit választhat, hogy ki tegye ezt vele. S mindenképpen a kisebbik rossz az orbánista rend a liberálisnál.

Aurelius Respectus 2017.04.20. 10:40:51

@MaxVal BircaMan HJCD: Te már tényleg túlzásba viszed a Fidesz pártolását. Eddig még senkinek nem jutott eszébe egy ilyen mocsok húzás, még a velejéig rohadt komcsiknak sem.

Krisz11 2017.04.20. 11:56:08

Előre mind aki proletár. Majd kitűzzűk a sarló-kalapácsot oszt jónapot. A nagy kizsákmányolásban meg azért mégis csak itt az egyik legkisebb az elvándorlás.

2017.04.20. 11:59:06

@Gerilgfx: @MaxVal BircaMan HJCD:

"Ahol Bánki Erik, a testület fideszes elnöke benyújtott egy olyan törvényjavaslatot, amely egyetlen tollvonással nem is Ázsiába, de egyenesen Dél-Amerikába, vagy Fekete-Afrikába tolja át Magyarországot."

Nekem valahogy Kína jutott eszembe. Hogy ott 24 órában melóznak a gyárban és az üzemben.

Egyébként vannak érdekes kísérletek Magyarországon is. Egy ismerősöm, aki a Mercedes-nél dolgozik, szalagon, mesélte, hogy megkísérelték a napi 8 órát felemelni 12 órára. Ez tartott kemény másfél hétig. Ugyanis a melósok az üzemen belül jelezték, hogy vagy visszatérnek a 8 órára, vagy nem lesz termelés. Így visszatértek a 8 órára.

Az tény, hogy az ázsiai, dél-amerikai és dél-afrikai melós durvábban ki van zsákmányolva, mint a kelet-európai. A gond az, hogy van egy olyan munkáltatói réteg nem csupán Magyarországon, de a teljes Kárpát-medencében, akinek igénye van arra, hogy a kelet-európai munkásosztályt (csak azért se mondok munkaerőt, személytelen!) ázsiai, afrikai vagy dél-amerikai szinten dolgoztassa.

Nincsenek amúgy illúzióim. Számítok rá, hogy a román és a szlovák parlamentben ugyancsak keresztül vernek egy ilyen törvényt. Ugyanis ez nem csupán a FIDESZ magánakciója - valószínűleg kelet-európai projekt. Talán még EU bürokraták is állnak mögötte...

Végezetül, ez a magyar társadalom a kishantosi mintagazdaság felszámolása során se ment ki tüntetni, ellenállni. (Most vitázok egy neoliberális fószerrel egy blogon, aki azt mondta, azért nem mentek ki, mert Kishantos egy magángazdaság, nem tartozott rájuk.) Ha Ángyán mögött akkoriban tömegek lettek volna, már rég magyar kézen maradtak volna a magyar termőföldek. Mindegy, a jelenlegi megnyomorított magyar társadalomtól ne várjunk csodát. Egy hatalmas össznemzeti tüntetés pedig a csoda kategória nálunk.

prognosys 2017.04.20. 13:15:38

No hát azért örömmel látom, hogy egyre többnek esik le a tantusz, miről is szól valójában ez a vállalhatatlan mafyar pokitiks

prognosys 2017.04.20. 14:55:03

Az a helyzet, hogy amit a posztoló ír, így első blikkre égszakadás-földindulás... aztán ha egy kicsit gondolkodunk, akkir kb az jön ki, hogy a munkáltatónak "csupán" annyit tesz lehetővé a javaslat, hogy óriási tartozásokat halmozzon fel a munkavállaló felé. Vagyis kirúgni a munkavállalót a második év végén csak azért mert esetleg milliós nagyságrendű hátraléka van a főnöknek azétt nem opció, mert könnyen bizonyítható: a bérpapírt, óra elszámolást gyűjtögetni kell. Akkor jogos a reklama, ha sem csusziórát nem írnak jóvá (óraelszámolás), sem pedig fizetést nem adnak a ledolgozott munkaórák után - kvázi meglopják a munkavállalót.

Csak olyanokkal tudnak ily módon kicseszni, akik hagyják magukat szabálytalanságokba (szürke-fekete munka) belehúzni. De a a munkavállaló egy kicsit is tudatos, azt ilyenekkel nem lehet megfingatni!

Egyébként a komcsik bizony simán megengedték maguknak a központulag elrendelt ingyenmunkát...kedves posztoló, ha emlékszel méf a kommunista szombat intézményére, talán kétszer is meggondolnád, hogy összehasonlítod-e ezt a rendszert azzal

prognosys 2017.04.20. 14:58:54

@prognosys: Jah igen...abban az esetben, ha nem számolnak el az órákkal sem így, sem úgy, az pedig olyan súlyos kötelességszegésnek minősül, ami a munkavállaló részéről ad lehetőséget azonnali hatályú felmondásra. És ez esetben kártérítés és az eltöltött évek után végkielégítés is jár neki!

Gerilgfx 2017.04.20. 15:51:54

@Ahasverus: a kínai adatok, amiket idéztél, hibásak. egy kínai munkás átlagban heti pár órával kevesebbet dolgozik, mint egy magyar, bérének vásárlóereje pedig nagyobb - egy vidéki munkás átlagos bérének vásárlóereje 10%-al nagyobb, egy városi kínai munkás bérének vásárlóereje pedig 10-50%-al magasabb, mint egy magyar vidéki/városi munkás bérének vásárlóereje.

Dzsendőrség (törölt) 2017.04.20. 17:58:18

@Gerilgfx:
Alien vs. Predator küzdelem ez a javából.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.20. 18:04:45

@Ahasverus:

Ez mind oké, de ebből következik az, hogy segítsük hatalomba a ballibeket?

Dzsendőrség (törölt) 2017.04.20. 18:09:39

Nem csupán gazdaságpolitika létezik, hanem kultúrpolitika és identitáspolitika is. legyünk előbb független állam, szuverén ország, aztán ráérünk felvirágozni.

a nagy hohoohooo 2017.04.20. 19:29:06

@MaxVal BircaMan HJCD: X-szer írom:egyszer mondaná meg egy lipsiző túlértelmes,hogy mi az a liberális,mit tartalmaz a liberális gazdaság és társadalompolitika ,de nem ,csak lipsi

tarackos 2017.04.20. 19:31:35

@Dzsendőrség: Igy van,mar lassan otszaz eve ezert kuzdunk! Kitartas, majd most megmutassuk!

tarackos 2017.04.20. 19:35:19

@MaxVal BircaMan HJCD: Ez csacsisag. Miert kovetkezne ez?

Dagonyazzunk a hig tragyaban, meleg az, majd reformaljuk belulrol, mint regen. Ez jobban tetszik?!

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.04.20. 20:41:11

@a nagy hohoohooo:

100-szor váélaszoltam erre eddig. A liberalizmus egy eszmerendszer a maga alapelveivel, s nem egy szitokszó.

S ennek semmi köze a jelenlegi magyar kormányhoz.

Pyrrhus 2017.04.20. 22:11:00

Úgy rémlik a heti munkaidő-keret korlátozva lesz 48 órára. Ebbe már nem fog beleférni a napi plusz két óra és a szombat-vasárnapi műszak.

Pyrrhus 2017.04.20. 22:14:40

Egyébként a munkaadók trükközése miatt ma semmi korlátja nincs a munkaidőnek. Bejelent 4-6 órára és 12 órát dolgoztat.

bontottcsirke 2017.05.28. 11:35:33

Kár ezeknek írni akármit is Gábor. Szegény fideszes hülye nem érti hogy ő lesz a következő töltelék a palaicsnátabn

Emúttnyócév, fóócii!, deittmaradapéz!, komcsi, náczi!!!hajrámagyarország, előre sertések!
süti beállítások módosítása