continental.jpgHa a szombati 38 fokban még robbant fel az agyunk, akkor a magyar rögvalóság szolgáltat egy olyan hírt, amitől minden kicsit is ép lelkű és erkölcsi érzékű emberé eldurran. Nem is attól, hogy megtörténhet, hanem, hogy ennek sem lesz semmi következménye. 

A Continental makói üzemében pénteken leálltak a gépsorok. Nem sztrájk, vagy kényszerszabadság miatt. Sokkal prózaibb okból: a munkások már már nem bírták tovább az embertelen körülményeket.. Volt, aki rosszul lett, volt, akinek az orra vére eredt el. A negyven fokos melegben ugyanis egy olyan kazán mellet kellett dolgozniuk, amelynek

150 fokos volt a fala. 

És  ilyenkor, ugye most annak kellene következnie, hogy a multicég vezetése bocsánatot kér, sajnálkozását fejezi ki, esetleg ígéretet tesz a körülmények javítására, vagy legalább rendkívüli szabadságot ajánl fel. Hát, lószart, mama: lecseszi a melósokat, hogy mertek kidőlni munkaidőben!

Nagy Mihály, a Continental ügyvezetője a Délmagyarnak azt bírta mondani, hogy 

"az előre be nem jelentett akció szerintük jogellenes, komoly kockázatot és kárt tud okozni a munkaadó számára."

150 Celsius fok mellett. 40 Celsius fokos melegben. Dolgoztak. Emberek. Magyarok. 2017-ben. És akkor a multicég magyarországi szpáhijának a "jogellenes akció" és a "munkaadó kockázata" miatt sír a szája. És senki nincs, aki lecsűrjön neki egy jókora parasztlengőt , vagy legalább megkérdezze tőle, hogy

"a bitang kurva mindenségit, hát kinek képzeled magad te, Nagy Mihály? Hát, minek képzeled magad, te, Continental?"

De az igazán szomorú az, hogy pontosan tudják, kik ők. Ezért nyugodtak, ezért magabiztosak, ezért pökhendiek. Tudják, hogy ők itt, ebben a hazában ültetvényesek a gyarmaton. És nincs ezen a világon semmi, amit meg ne tehetnének a kezükre adott rabszolgákkal. 

És, ha a rabszolgák kidőlnek, mert nem bírják, akkor csattog a korbács, lobog a munkaszerződés, nyílik a gyárkapu: akinek nem tetszik, eltakarodhat, éhen dögölhet, vagy mehet közmunkára! És a "munkaalapú társadalomra" épülő erős, büszke, no meg európai ország vezetőinek ehhez egy kurva szavuk nem lesz. Miért is lenne, hiszen 2010 óta 

900 millió forint állami támogatást adtak a Continentalnak. 

Hogy abból munkahelyeket teremtsenek. Olyanokat, ahol 150 Celsius fok mellett, 40 Celsius fokos melegben dolgoznak. Emberek. Magyarok. 2017-ben. 

Nincs min izgulnia Nagy Mihálynak, és gazdájának, a Continentalnak: a munkások vissza fognak menni. 150 Celsius fok mellé. 40 Celsius fokos melegben. Dolgozni. Emberek. Magyarok. 2017-ben. 

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr6312722056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gerilgfx 2017.08.05. 20:37:59

Büntető Törvénykönyv 165.§

Aki foglalkozása szabályainak megszegésével más vagy mások életét, testi épségét vagy egészségét gondatlanságból közvetlen veszélynek teszi ki, vagy testi sértést okoz, vétséget követ el.

mikimackó 2017.08.05. 21:08:24

@Gerilgfx: egy normális gazdaságban......, de nem rabszolgisztánban !

nagybátyád 2017.08.06. 11:50:09

Hát a Kunta Kinték sorsa már csak ilyen. A csúti G . és bandája azért akarja megszüntetni a magyar közép és felsőfokú oktatást, hogy legyen bőven utánpótlás.

belevauvau 2017.08.06. 12:02:31

@nagybátyád: De nem lesz, mert az emberek már nem állnak be a sorba, fogják a sátorfájukat, és odébbállnak.
Más. Majd rájönnek a zemberek, hogy valóban szükségük lesz egy valódi érdekérvényesítő szervezetre, és a mostani, 0 tevékenységgel, és befolyással bíró szakszervezeteket elzavarják végre melegebb éghajlatra.
Továbbá javasolnám a határozatlan idejű sztrájkot. Nagyon sokat lehetne elérni nagyon rövid idő alat.

nagybátyád 2017.08.06. 12:14:22

@belevauvau: Legyen neked igazad az éedekképviselet témában, de én nem nagyon hiszek ebben. Magyarországon nincs hagyománya az érdekérvényesítésnek, soha a büdös életben nem volt itt szakszervezeti munka. Maga a "szellem" hiányzott hozzá.No meg a bátorság.

Bicepsz Elek 2017.08.06. 14:42:53

Ez 1989 ota megy igy nem csak 2010 ota. Elotte mennyi tamogatast is kaptak?

Bicepsz Elek 2017.08.06. 14:45:43

@Bicepsz Elek: A Gengsztervaltas arrol szolt, hogy tokes uj neve a "munkaado"-ez olyan, mintha lakhatast adonak mondanank azt, aki kiadja a lakasat. A hulyek nem tufjak, hogy nem csak fizetest de jo munkakorulmenyeket is krll biztositani. Az alig kerul tobbe.
süti beállítások módosítása