orban_vona.jpgOrbánék hatalomgyakorlása és mentalitása a gyurcsányi időket idézi, közben a Jobbik nagyon hasonló úton jár, mint, amin a Fidesz 2010-ig.

Elöljáróban néhány unalmas adatot szeretnék feleleveníteni.

’93-ban a Fidesz kongresszus keretében a párt elnökévé választotta Orbán Viktort, a döntés következtében Fodor Gábor vezetésével kivált a liberális platform, mely addig a párt szempontjából az egyik legkomolyabb biztosítéka volt annak, hogy a rendszerváltás utáni osztozkodás biztos és tartós nyertese maradjon és továbbra is az lehessen; de lehetővé tette a fiatal demokraták számára a potenciális szavazótábor kiszélesítését, elsősorban a kiábrándult, nemzeti vonalat képviselő MDF-esek körében. A sikeres váltás – amit a ’98-as megnyert országgyűlési választás is fémjelzett – stratégiai továbbgondolása volt a Liberális Internacionáléból való kilépés 2000-ben.

A Fidesz ’93-ban megkezdett színeváltozása veszélyes manővernek indult, de ’98-ra tagadhatatlanul meghozta gyümölcsét a párt számára. A '98-as választási kampány tájékára az inkább kommunikációs, mint ideológiai pálfordulás következtében balról elzárt pénzcsapok és médiafelületek következtében a Fidesz logisztikai apparátusa meglehetősen bekorlátolt ám annál lelkesebb és személyesebb lett.
 
A valóban érdekes tendenciák azonban a Fidesz 2002-es hatalmas – a teljes jobboldali tábort megrázó és heveny mélabúba sodró – bukása után következtek.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

omg.jpegOlvasom a megdöbbent bejegyzéseket. Hogy már a Dunántúlon is. Hogy már a városiak is, sőt, a kisvárosiak, meg a nagyobb városiak is. Hogy már a középosztálybeliek is. Hogy az egykori Fidesz-szavazók is. És persze az egykori MSZP-szavazók is. Hogy a nácik is. És a liberálisok is. A fiatalok? Naná, de már a középkorúak is. Sőt, az öregek is. Már a zsidók is, és a cigányok is (na jó, ők még nem, de erre sem kell sokat várni. :) )

Szóval, minden szociológiailag megnevezhető rétegből találtak Jobbik-szavazót az elemzők. Vagyis, az egész ország jobbikos... És akkor akadnak olyanok, akik lehülyézik a népet, mert az egy Rig Lajost választ magának.

Hát, tisztelt ellustult, elfásult és a világtól lemaradt magyarországi értelmiségiek. Tisztelt városlakó fotelelmélkedők, vulgármarxisták, autoriter-elvű libertáriánusok! Tisztelt médialakájok, akik elpirultok, amikor Simicska kiejti a "geci" szót a száján, de, amikor Semjén azt mondja, hogy állatokat ölni keresztényi dolog, akkor sunnyogtok, amikor Gyurcsány sokadjára retteg attól, hogy holnap halomra lövik a zsidókat a Duna-part még fel nem túrt szakaszán, akkor tapsoltok, és úgy tesztek, mintha ez a veszély létezne.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

taolca.jpgKőkemény csatában, óriási hajrával, egy százaléknál is kisebb fölénnyel, de végül a Jobbik lett a befutó a vasárnapi tapolcai időközi választáson. A siker kulcsa, hogy a győzelembe vetett hit mennyire lesz ragadós.

Egy választási diadalt a győztesek rendszerint túlértékelnek, a vesztesek pedig bagatellizálnak, rosszabb esetben a felelősséget áttolva bűnbakot kiáltanak – így működik a politika.

A baloldal még a korábbi fellegvárnak számító bányászvárossal, Ajkával se tudott labdába rúgni, a Fidesz az EU-s csillagos pályázatos eget is leígérte, Vonáék eközben végigtalpalták a választókörzetet Csabrendektől Zalahalápig. A Jobbik a már jól bevált teljes letámadásos utcai mozgósító kampányt vetette be, de ez önmagában még a kormánykritikus közhangulattal együtt sem lett volna elég a sikerhez. Kellett hozzá egy hiteles és jó jelölt, de még inkább a hit a győzelemben.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

allatok_mennyben.jpgBoldog ország az, ahol a hazai politika egyik fővadászának épületes nyilatkozata nyomán a közéleti viták gyújtópontjába kerülhet a kérdés: vajon az állatok a mennybe jutnak-e. Természetesen nem szeretnénk állást foglalni-e kérdésben, mindenkinek magának kell eldönteni, hol is található Cirmi, vagy Buksi örök vadászmezeje. Ám kíváncsiak voltunk, mit gondolnak erről a pártok. 

A KDNP és a szocialisták véleménye már ismert.

A kereszténydemokraták elnöke, Semjén Zsolt szerint az állatoknak nincs lelke, így nem juthatnak a Mennyországba.

Az MSZP képviselője, Kiss László erre közleményben reagált, amelyben "dermesztőnek" nevezi, ezt az álláspontot, és védelmébe veszi az állatokat, meg az ő lelküket.

Úgy véljük, a többi párt sem kerülheti meg a válaszadást erre a nemzet és az emberiség, sőt az állatság számára is kulcsfontosságú kérdésben, így megkerestük a különböző politikai erőket, nyilvánuljanak meg: szerintük az állatok is mennybe kerülnek, vagy csak az emberek? Szerencsére mi nem állunk bojkott alatt, mint a Hírtv, így mindenki reagált a megkeresésünkre.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Sokat gondolkodtam, hogy mit lehetne ama nagy április 4-e hetven éves jubileumára. Már maga az ünnepnap is a kommunizmus tökéletes szimbóluma lehetne, hiszen a Vörös Hadsereg 1945-ben nem is akkor, nem is ott fejezte be Magyarország nem is felszabadítását, mint, ahogyan az negyven esztendőn át a tankönyvekben szerepelt. De ennél csak ütősebbet illik mondani egy ilyen szép, kerek évfordulóról.

Aztán gyötrődéseim harmadik napján, belefutottam ebbe a zseniális videóba, ami már több, mint egy éve fenn van a neten, és egyrészt csak most jutott el hozzám, másrészt még mindig csak alig félezer ember látta. Ezen az áldatlan állapoton mindenképp változtatni kell, úgyhogy íme, közkinccsé teszem a legütősebb, legkerekebb, legötletesebb összefoglalót a bolsevik diktatúráról. Ami úgy hátborzongató, hogy nem szájbarágós, úgy kíméletlenül őszinte, hogy nem habzó szájú - és mindemellett úgy tud bájos lenni, hogy nincs benne semmi nosztalgikus szarkenegetés.

Szóval, ha 10 percre vissza akarsz repülni abba a korba, amiről a nagyszüleid annyit meséltek, és valamennyit talán szeretnél is megérteni belőle, akkor ezt a videót nézd meg!

 

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...