Nincs hiteles politikusod? Elhasználódott kádereid esélytelenek még egy feléd lejtő közegben is? Alapvetően kínos a társaságod mindenhol? Van hiteles alternatívád még a baloldalon belül is?

838775.jpgSebaj. Mindezt egy csapásra megoldhatod egy ügyes lépéssel. Mint a házibuliba hívatlanul betoppanó balhés negyedikesek, úgy trollkodják most szét a szocik az LMP-s elsősök buliját.

A szocik most beállnának az LMP által indított főpolgármester-jelölt mögé, amivel egyrészt egy valóban esélyes jelöltek állítanának ki Tarlós Istvánnal szemben, másrészt - és ez igazából a fontosabb - egycsapásra véget vetnének az ártatlanságuknak, amivel egy életveszélyes konkurenciától szabadulhatnak meg. Immáron végérvényesen.
Bár látszólag az LMP Budapest főpolgármesteri tisztségével hatalmas lépést tehetne a kormányképes erővé válás útján, a valóság ezzel szemben az, hogy a fővárosi közgyűlés díszes termének trónján Schifferék jelöltje béna kacsaként ücsöröghetne, akinek a Fidesz- és az MSZP-frakció hatalmi játszmái között legfeljebb a következő felszólaló felkonferálásához lenne elég ereje, másrészt még hetente a fejéhez is vágnák, hogy valójában a szocik meghosszabbított karja.. Ahogyan a pártja is.

A szocialisták ajánlata tehát roppant okos, átgondolt, egyben rájuk oly jellemző módon kellően aljas is. Kéretlen dörgölőzésük pedig akkor lesz igazán veszélyes, ha az MSZP-ben úgy döntenek, mindenképpen az LMP-s jelöltet támogatják. Ebben az esetben ugyanis Schifferék tehetetlenek, hiszen nem kérhetnek arra egy másik pártot, hogy ne támogassák a jelöltjüket, másrészt Mesterházyék egy esetleges őszi bukta esetén is könnyebben magyarázkodhatnak. Nem az ő emberük bukott, ráadásul ők önzetlenül mindent megtettek a sikerért.

Így a  baloldal egyetlen rendszerkritikus és hiteles pártjának utolsó esélyét is elveszik arra, hogy valaha váltópártja is lehessen a Fidesznek. Az MSZP pedig az utóbbi 5-10 év legjobb húzását meglépve úgy tűnik okos dominaként húzná be a néha zavart tekintetű szűzként botorkáló LMP-t a saját utcájába. Ha hagyják magukat, meg is érdemlik.


Bazsó Bálint


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

resurrexit.jpgAnya már vasalja a fehér inget, az érettségi zakó kikészítve, hétfőn lehet indulni locsolkodni. A sorrend minden évben ugyanaz: nagyi, nagynéni, szomszéd Margit néni, meg Vicáék, akiktől soha nem kapunk pénzt, csak a bolti piros ételfestékkel bekent tojásokat. Hétfő reggel mindig van egy kis szájhúzás, Apának megint jópofiznia kell az anyóssal, Zolika megint másnapos, francnak kell vasárnap este buliba menni, ha tudod, hogy Béla bátyádékkal még konyakozni kell! De azért, hátha egy kis della még leesik a jövő heti partihoz, hát induljunk!

A közepesen jó boroktól, közepesen rossz kommersz rövidektől, és még rosszabb kölniktől elvizenyősödött lelkekhez már régen, iszonyúan régen nem jut el ennek a napnak az igazi, az egyetlen valóban fontos üzenete: resurrexit tertia die – harmadnapra feltámadott! Pedig enélkül ez az egész semmivel sem nagyobb buli, mint a Butikos Ica névnapja, vagy a Postás Bandi szülinapja – csak oda elég leslattyogni egy melegítőben a Dallas sörözőbe.

Legszívesebben útra kelnék ilyenkor. Beosonnék a szétesett, már csak a lakótelepi ötven négyzetméter által összetartott családok otthonába, és mindenkinek a fülébe súgnám: resurrexit tertia die! Odahajolnék az estére tízféle kölni émelyítő bűzében magukra maradt egyedülálló anyákhoz, és a gyerekeiket csak vasár-és ünnepnapokon látó kiégett elvált apákhoz: resurexxit tertia die! Felmennék a dj-pultba a pesti éjszakában, ahol a kamaszkorukba dermedt harmincéves szinglik ma este sem találják meg az igazit, és két szám között csak annyit mondanék a mikrofonba: resurrexit tertia die! Benyitnék a reménytelenség-szagú külvárosi kocsmákba, és a heti italakció mellé felírnám a táblára: resurrexit tertia die! Elmennék az eleven jog fájáról lehullt kis falvakba, az öregek vállára tenném a kezemet, akikhez a Birminghamben élő unokáik helyett ma éjjel is csak a tyúktolvajok látogatnak el: resurrexit tertia die.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

"Polgármester úr, csak azt kérem,
Hogy egy kis segélyt adjon nékem
Hadd tudjak a kocsmába elmenni.
Hadd tudjak egy fröccsöt inni, a bánatomat elfeledni
Szeretnék egy kicsit, boldog lenni"


akik-nem-rc3a1nk-szavaztak.jpgA vizsolyi polgármester megsértődött a népre, majd egy vereteset odamondott. Mit odamondott, egyenesen megvont. A jó szót, a támogatást, az előleget, a kölcsönt, boldoguljon a nép most már őnélküle, többet nem segít, nem ad és nem jár ki. Senkiért és semmiért.

Fideszre, Jobbikra szavazott az istenadta? Jól éltek? Akkor mostantól rend lesz a faluban, ő aztán nem veri adósságba magát senki kedvéért, nem szórja ki a közpénzt előbb a nincsteleneknek, ő nem viszi el a balhét senki isten fiáért.

A tekintetes polgármester úr a választás után nagy valószínűséggel eggyel többször karmolt be a házi veresből, vagy szilvából, hirtelen jött megnyilatkozását talán már meg is bánta. Hiszen lehet ő a környék legemberbarátibb, legügyesebb és legszorgalmasabb polgármestere (ebbe ugyanis mi innen nem látunk, láthatunk bele), még csalódott is lehet, de politikusként megsértődni majdnem akkora baromság, mint egy politikustól önzetlenséget várni.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Azt mondja a Fodor Gábor a Facebookon, hogyaszonyga, hogy “Nagyon szomorú látni, hogy Schiffer András az LMP-elnöke és Török Zsolt volt MSZP- szóvivő kedélyesen mondja fel a szalon és kevésbé szalon antiszemita szlogeneket a Facebookon.
Erre nincs mentség!”

Mármost azt én nem tudom, hogy Török Zsolt mit mond fel kedélyesen, mert nem olvasom, hiszen egyrészt nyilván tök unalmas, másrészt pedig különben is.

Schiffert viszont szoktam olvasni (jómagam is szoktam olvasni egyébként), ő kifejezetten vicces tud lenni.

Fodor Gáborral pedig csak néha szoktam összefutni a közösségi hálóban (mármint nem az övében), de akkor aztán nagyon, és akkor is ilyenekkel olt.

 fodor_gabor_fb.jpg


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

eu_tabla.jpgEgy fű alatt benyújtott rendelettel a kormány kedden tovább központosította az EU-s pályázati pénzek szétosztását. Több száz fiatal, képzett munkavállaló helyét foglalhatják el politikai komisszárok az eredeti fizetések 60-70 százalékáért. A kaotikus állapotok uniós projekteket veszélyeztetnek.

Az utóbbi évek einstandjai, a gigantikus méretű korrupció és összefonódások ellenére volt egy olyan alrendszere a magyar államigazgatásnak, amely valóban jobban teljesített, mint a közigazgatás egésze. Egészen a tegnapi napig. Az európai uniós támogatásokat felügyelő hierarchizált, de némileg autonóm és hatékony intézményrendszerről van szó, amelyet az áprilisi Fidesz-győzelem előtt sebtében megírt márciusi kormányrendelet múlt időbe tett.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...