isis_media.jpgHa az Európai Unió vezetőinek maradt még egy csöpp eszük és lelkiismeretük, akkor most jött el az az utolsó utáni pillanat, amikor a nemzetközi mamutcégek lobbi csoportjai helyett neki lehet állni képviselni azokat, akiknek mandátumokat köszönhetik: az európai embereket.

Szerdán Oroszország végrehajtotta a 21. század eddigi legnagyobb légicsapását, és több száz tonna robbanószert szórt az Iszlám Állam fejére. Szomorú, hogy odáig jutottunk, hogy egy ilyen hírnek örülni kell, és még szomorúbb, hogy jelen állás szerint Európa egyetlen potens, cselekvőképes politikusa Vlagyimir Putyin.

Amíg ugyanis Merkel bevándorlókkal szelfizik, a mindig seggrészeg Juncker borogatja a viszkis üvegeket, a ballib média pedig épp azt próbálja megetetni velünk, hogy a migráció és a terrorizmus között bizony nincs semmilyen összefüggés, addig Moszkva cselekszik.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

gogos_zoltan.jpgTörtént egy szép szombati napon, hogy Gőgős Zoltán besétált az ATV stúdiójába, előadott egy külpolitikai eszmefuttatást a migrációs válság "európai megoldásáról" - amelynek a végére kiderült, hogy síkhülye a témához.

Alapvetően háromféle politikus létezik. A vezető, akinek legalább illik úgy tennie, mintha mindenhez értene, ennek céljából célszerű körülvennie magát olyanokkal, akik tényleg konyítanak egy-egy területhez. A megélhetési, aki egy-egy térségben ügyesen kinyírta minden riválisát, korrekt módon leszervezte a körzetében a választási kampányt, és, ha jól áll a pártja, akkor egyéniben, ha rosszabbul, akkor jutalmul listán bejut a parlamentbe, ahol negyedévente egyszer papírról felolvas egy szöveget. És, hát volna a szakpolitikus, akinek közéleti létezését, havi 6-8 százezres jövedelmét annak köszönheti, hogy egy adott szakterület jó ismerője, a többi ügyben meg igyekszik hallgatni. Az okosabbak mindig tartanak a zsebükben egy hordozható bullshit-makert, amiből jól hangzó általánosságokat ránthatnak elő, ha olyasmiről van szó, amihez nem értenek.

Gőgös Zolán nem tartozik az okosabbak közé. Ő mezőgazdasági szakpolitikusként, a hazai TSZ-elnökökből lett nagybirtokosok rendes politikai iparosnak megismert kijáró embereként is saját kútfőből tolja a frankót, akármiről is kérdezik. Az ATV-ben Hiller Istvánnak a határzárat elismerő, Tóbiás József pártelnök diszkrét tasliját kiérdemlő szavairól kérdezték. Ő elmondta, hogy nem, a Hillerpistának nincs igaza, mert ez bizony nem, hogy magyar, de még uniós szinten sem megoldható kérdés, ez egész Európa problémája. Eddig azt hihetnénk hogy egy ügyes mozdulattal bekapcsolta a zakóban rejtőző bullshit-makert, és az súgta neki ezt a remekbe szabott közhelyet. De nem.

Zoli bá' szabadon engedi a lelke mélyén lakozó mackónadrágos Szókratészt, aki két Mátyás-keserű között, egy kövidinka kisfröccs mellett oktatja az Ilonka presszó törzsközönségét. Ezúttal a törökökről. Imígyen:

"Törökország is Európa része. Hát Európai Uniós tagságra pályázik, tíz éve lassan, csak először adni kellene a nőknek szavazati jogot. Ugye, ez a probléma Törökországgal, most már remélem, ezt megoldják."

(A videóban 5:43-tól)

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

thank_you.gifMielőtt elsüllyedne a korrupció mocsarában a magyar kormány, az Egyesült Államok külső ellenségképpel ajándékozza meg a Fideszt. Már Angela Merkel tündöklése idején is tapasztalatuk, hogy a német kancellár minden egyes impotens, kétszínű, ellentmondásos nyilatkozatával Orbán Viktort igazolta.

Most megint el lehet majd mondani, hogy Magyarországgal szemben egy külső ellenségkép keletkezett, összefogásra van szükség.

Washington saját maga jelentkezett be, hogy szívesen lenne vörös posztó, ami ellen a nyomorgó Magyarország ölre mehet, ami miatt megint nem látjuk azt, hogy mindeközben még azt a kést is lopták, elmutyizták, amit a hátunkba döfnek.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

colleen-bell.jpg„A korrupció megakasztja a növekedést, megfojtja a befektetést, megtagadja az emberektől a méltóságot és aláássa a nemzetbiztonságot.  A magyarországi korrupció súlyos aggodalmakra ad okot -- és teljesen világos, hogy amint azt hallottam, és amint azt a közvéleménykutatások rendre kimutatják, a magyar átlagemberek szemében is ez az egyik legkomolyabb probléma.  Mindenütt, ahol a rendszerszintű korrupció hatékonyan aláássa a tisztességes kormányzást, termékeny talajt hoz létre a polgári nyugtalanság, a kormányzattal szembeni ellenállás, sőt még az erőszakos szélsőségesség számára is.”

Minderről Colleen Bell, az Egyesült Államok budapesti nagykövete volt szíves felvilágosítani hallgatóságát a fővárosi Corvinus Egyetemen tartott előadásában, melyben további helyes életvezetési tanácsokat is megfogalmazott Magyarország számára.

Mármost Bell asszonynak általánosságban mélységesen igaza van, és azt is el kell ismerni, hogy hazánkban bizony mindennapjaink része a korrupció, a piacokon számla nélkül vásárolt krumplitól a politika világáig.

Igen, a korrupció disznóság. A hazai korrupció pedig hazai disznóság. A mi bajunk, a mi ügyünk. Ránk tartozik, senki másra.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

eldorado_02.jpgSokat agyaltam, mit lehetne írni október 23-ról. Mit nem írtak még meg '56-ról? Hogyan lehet valahogyan az ünnep megszokott kliséi, a hatalom kihízott zakós kötelezőt felmondós ceremóniáján, a bárgyú balos köztársaságozáson és az ócska migrációs demagógia ("akkor is meg kellett védeni a hazát" vs. "bezzeg a Nyugat befogadta a magyar menekülteket") túl?

Aztán rájöttem, hogy nem kell. Mert 27 esztendővel ezelőtt, az éppen szétrothadó, de azért még létező kommunista diktatúra végnapjaiban Bereményi Géza zseniális filmjében, az Eldorádóban már elmondta. Másfél percben elhangzik minden, de tényleg minden, amit 1956 felemelő, ma is erőt adó csodájáról, az elbukás keserves dicsőségéről, a mindig "okosabb" és "bölcsebb" mértéktartó megalkuvókról, és a helyettük halálba menő hősökről tudni kell. 

 

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...