tuntetes_peadagogus.jpgAz MSZP-SZDSZ alatt, illetve Gyurcsány-kormány idején a békésen tüntető tömegbe is belelövettek, a rezsim részéről a rendőri túlkapások, a hamis hatósági tanúvallomások, a koncepciós ítéletek mindennaposak voltak. Miközben a baloldal-liberális médiapropaganda szolgai módon kizárólag huligánokról hazudott, a tiltakozó diákokat, a fiatal tüntetőket a kollégiumokból, az egyetemekről rángatták ki, azért mert éltek a gyülekezési jogukkal.

Kussolt akkor az értelmiségi elit, ahol azt tapasztaltam, ott a tanári gárda is. Mégsem sejtettem, hogy egyszer majd én is elgondolkodok azon, hogy beállok azok közé, akik nem csak örökösen féltik a demokráciát, de diktatúráról is beszélnek. Mindig is szánalmasnak tartottam ezt a hisztériát egy olyan országban, ahol szabad sajtó, szabad választások vannak. Mindig is azt éreztem, hogy azok az emberek akik elcsépelik a „diktatúra” szó jelentéstartalmát azok aljas módon szembeköpik azokat akik tényleg vérrel és könnyel áztatott diktatúrában élnek Fehéroroszországban, Észak-Koreában vagy Szaúd-Arábiában. Mindig is nagyot röhögtem a Hallgatói Hálózat félidióta önkéntesein, akik behatoltak a kormánypárt székházának udvarára, felmásztak annak erkélyére, az ablaküveget betörték, majd a tétlen rendőrség szeme előtt, fülei hallatára sakál módjára "elképesztő orbáni diktatúráról" ordítottak.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Január 28-án kezdődött a Doni hősök emléktúra, melyet a hagyományőrzők 16. alkalommal rendeznek meg. Ezen jeles rendezvény kapcsán tekintsünk vissza, hogyan zajlott január 12-én a doni áttörés 73. évfordulójáról szóló központi, fővárosi megemlékezés.

A Mátyás-templomban nagyszámú megemlékező jelenlétében Bíró László katolikus tábori püspök, Magyarország katonai ordináriusa méltóságteljes gyászmisét mondott az 1943-as doni katasztrófa hősi halottai emlékére. A püspök úr személyes élményekből táplálkozva - hiszen édesapja is megjárta a szovjet hadifogságot- emlékezett meg a magyar királyi 2. honvéd hadsereg helytállásáról, az azt követő, évtizedekig tartó elhallgatásról, a ki nem beszélt sorsokról. A szentmiseáldozatot a püspök úr tíz paptársával együtt mutatta be. A gyászmise rangját szintén emelte, hogy a díszszázad honvédjei kétoldalt felsorakoztak a történelmi magyar lobogókkal.

Baloldalt az első három sorban a magyar honvédség 15 főtisztje hallgatta a misét. Megérti az ember, hogy úrfelmutatáskor letérdelni vagy keresztet vetni nem tudnak, hiszen attól még lehet valaki jó katona, hogy idegenként viselkedik egy szentmisén, vagy esetleg protestáns az illető. Hogy nem mond nekik semmit a régi magyar himnusz, a Boldogasszony anyánk, még ezt is tudomásul lehet venni. De hogy a mise végén

közülük egy se énekelje a Szózatot,

ez azért elég megdöbbentő volt.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

uber-v-taxi.jpgA taxis vs. Uber ügyben többről van szó mint, hogy van egy újabb technológia és a hülye taxisok nem akarják elfogadni, hogy halad a világ.

Aki személyt szállít A-ból B-be azaz egy szolgáltatást nyújt pénzért cserébe. Az Uber pedig éppen úgy személyszállítást szervez, mint a taxis cégek. (Annyi különbséggel, hogy az előbbit a legtöbben mellékállásként végzik.) Ellenben jelenleg rájuk nem vonatkozik semmilyen szabály. A szabályok viszont nem ok nélkül jöttek létre. A taxisofőröknek PÁV-ot kell letenniük, számlát kell adniuk, hitelesített taxiórát kell beszerelniük. A főváros nem ok nélkül hozta meg a taxis rendeletet sem. Az volt a cél, hogy a szolgáltatás színvonala biztosítva legyen megfelelő gépkocsikkal és sárga színnel. Ez utóbbi városképi szempontból is fontos lehet.

Az Uber Magyarországon nem fizet adót. A sofőrök nem felelnek meg a fővárosban jelenleg érvényben lévő szabályoknak. A szabályokkal nem kell egyetérteni, azok jogosságán lehet vitatkozni de nem az a megoldás, hogy a piac bizonyos résztvevőitől elvárjuk a szabályok betartását, másoktól nem. Ebből a szempontból lényegtelen, hogy mennyire innovatív az Uber-féle fuvarszervezés.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

euveg.jpgValaki ébresszen fel, hogy ilyen nincs, ez csak egy rossz álom, és mindjárt felébredünk.

Svédországban túl sok a bevándorlók által elkövetett bűncselekmény, ezért korlátozásokat vezetnek be a személyleírások gyakorlatában. Ezentúl tilos lesz utalásokat tenni a gyanúsítottak etnikumára, nemzetiségére, bőrszínére. A svédek szeretnék elkerülni, hogy bizonyos etnikai csoportokat bűnözőknek tüntessenek fel. Nem szeretnének rasszistának tűnni.

Mert rasszistának tűnni ma Nyugat-Európában nagyobb bűn, mint lopni, rabolni vagy nőket molesztálni. Az öncenzúra, az igazság elhallgatása a mindennapjaink része lett. A sajtóban, a munkahelyen, a közösségi oldalakon. Félre kell nézni, és tovább sietni, betapasztott füllel, magunkban mantrázva: Nem vagyok rasszista, Nem vagyok rasszista, Nem vagyok rasszista…

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

baba_mama.jpgValahol szomorú azt látni, amit a nemzeti(bb) oldal produkál népességfogyási kérdésben. Az egyik részről szingli adó, népesedési biztos meg a jó ég tudja mi, a másikról pedig a "szüljük tele a Kárpát-medencét" és "azé a haza, aki teleszüli" felkiáltású parancssorok hangzanak el leggyakrabban - vagyis ezeken kívül semmi.

Ugye azt mindenki belátja, hogy ennek a problémának - időben és térben is - sokkal mélyebbre nyúló gyökerei vannak annál, minthogy egy adó megoldást nyújthasson rá, vagy minthogy teljességgel mennyiségi alapú sorozatszülésre való buzdítás elegendő legyen?

Persze, az idő sürget és fenyegető árnyként borul az országra a kérdés súlya, de az erre adandó válaszok kapkodó, nevetséges vagy éppen erőszakos volta nem fogja arra ösztönözni az önzővé és nemtörődömmé tett, saját életfeladatukról megfeledkeztetett, azt élből hárító nőket, hogy hirtelen lényegükre találjanak és hirtelen ráébredjenek saját szerepükre és a nemzet fennmaradásának irányában tanúsított felelősségükre is.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...