forradalom.jpg

25 éve tört ki a forradalom Temesváron, majd egész Romániában. Hol tart most Románia, holt tart Erdély és az erdélyi magyarság. Felcser V. Örs nem túl vidám, de annál tanulságosabb helyzetjelentése Marosvásárhelyről.

Kezdődött azzal, hogy a német származású szomszéd srác elment. A nyolcvanas évek végét írtuk, és egyik napról a másikra hagyott itt minket. Csütörtökön még együtt fociztunk, következő hét péntekén már hiába fütyültünk az ablaka alatt, hogy jöjjön ki rosszalkodni, mert elvették a villanyt, sötét van és ez rengeteg jópofa lehetőséget nyújt, pl. sokkal jobban lehet "gyufázni".

A lakótelepünkön naponta kaptunk híreket olyanokról, akik megkísérelték a NAGY ÁLMOT. Elindultak átszökni a határon, Magyarországra, mert innen menni kellett, ott viszont vártak minket a mieink - hittük naivan. S láttam a hatóságilag kopaszra lenyírt, összevert legényeket és lányokat, akiknek nem sikerült, és mindannyiunk elrettentésére pár napos cellakezelés után szabadon mászkálhattak a blokkok között, az Unic (magyarul: egyedi - üzlethelyiség neve) és a Triumf (magyarul: győzelem, szintén üzlethelyiség neve) között elterülő végtelen nagy térben, ahol a Bermuda-háromszög és az auschwitzi láger vonásai keveredtek a vidám gyerekek kacagásával, akik sikeresen lopták meg a Regátból érkező dinnyeárusokat nyaranta. Volt olyan is, akinek sikerült, Vargha Zoltan például kilométereket úszott le télen, hogy átérjen magyar földre.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(cím forrása: mondta a költő)

Tegnap este a barátaim egy része kocsmázni ment. Én azonban nem; tudtam, hogy máshol van a helyem. Értékeltem a jelenlegi keserű helyzetet, a jövőmre is gondoltam, és pillanatok alatt döntöttem: mivel nem éreztem jól magam, hazamentem lefeküdni.

Már otthon voltam, mikor láttam az interneten, hogy megint tüntetnek a civilek.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Pártunk és kormányunk újabb komoly lépést tett az általuk megálmodott tökéletes állam megteremtésének irányába. Ma megszavazták a 200 négyzetméternél nagyobb boltok vasárnapi kötelező zárva tartását. Ezzel a lépéssel gyakorlatilag mindenkit sikerült tökön rúgniuk, beleértve saját magukat is.

zarva2.jpgAz, hogy a felmérések szerint az ország lakosságának döntőt többsége nem szeretne vasárnapi lehúzott rolójú boltokat látni, nem különösebben izgatta őket. Bizonyára úgy lehetnek vele, hogy majd ehhez is hozzá szoknak, hiszen a dohányboltokkal is megbarátkoztak már, tehát a rendszer működik. Azt azonban lassan beláthatnák, hogy nem lehet a végtelenségig büntetlenül a széllel szemben vizelni, illetve lehet, csak akkor nem kell csodálkozni, ha egy hatalmas húgyfolt lesz a Gucci nadrágon. Azt meg még egy kisgyerek is tudja, hogy az összevizelt gatyó nem menő a bulikban.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

duhos.jpgDiszklémer: ez egy nagyon dühös, néhol trágár poszt lesz. Aki nem szereti az ilyesmit, ne olvassa tovább. Nem, vagy csak nagyon ritkán szoktam ilyet írni. Most írok. Mert kurvára elegem van.

A mai nap döbbenetesen tömény esszenciája volt a hazai politika rothadtságának, álszentségének és cinizmusának. Elég régen foglalkozom már közélettel, de van, ami még az én gyomromat is megfekszi. Nincsen hányás-fóbiám, mint Deutsch Tamásnak, úgyhogy most hányni fogok. Ide.

Menjen a francba az a kormányzat, amelyiknek nem volt elég a trafik koncessziók ordítóan pofátlan, de legalább dilettáns, átlátszó módon levezényelt leosztása. Akik még a dohány kiskereskedelmet is a saját csillapíthatatlan éhségű sleppjük számára akarják kisajátítani. Akik állandóan arról pofáznak, hogy a hazai kisvállalkozásokat kell fellendíteni és helyzetbe hozni - mégis nyugodt lelkiismerettel tettek tönkre több ezer szerencsétlen kis sarki boltost. És, akik most ugyanezt megtették a dohány-kiskereskedelemmel is. És az offshore-lovag Sesztákra nem szakad rá a plafon, amikor azt bírja mondani, hogy a szabályozás "a nagykereskedők kereskedelmi kényszerítő eszközei ellen" születik.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Az idei esztendő utolsó heteiben az a szép, hogy minden reggel ujjongva kerekedhetünk fel ágyunkból, hiszen nem tudhatjuk, hogy pártunk és kormányunk milyen remekre szabott meglepetéseket rejt bele az ablakban hagyott kis csizmánkba.

ado.jpgAz Orbán-kormány manapság már olyan, mint a Mikulás, mindig tartogat valami meglepetést, bár ennek a szaloncukorral ellentétben nem feltétlenül lelkendezünk. Ma hajnalban azonban sajnálatos módon arra kellett felkeljünk, hogy semmi sincsen kis cipellőnkben. Sem internetadó, sem kötelező drogteszt, sem útdíj, sem vasárnapi zárva tartás, egyszerűen semmi. Így végül arra az elhatározásra jutottunk, hogy közzétesszük azokat a legfontosabb titkokat rejtő listát, amely tartalmazza a vak komondorban megbotlott kormány tilalmi, adóemelési és kötelezővé tételi törekvéseit.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...