mama.jpgA hamis kádári nosztalgia mellett kis hazánkban egyre elterjedtebb a 80-as, 90-es éveket visszasírni, amikor minden jó, vagy legalábbis jobb volt, mint most. Elkerülhetetlen, hogy a 2030-as, 40-es években hasonló nosztalgiával fogunk visszatekinteni a mára: a nehéz évekre a feledés jótékony homálya borul, és emlékezetünk cseppfolyós víztükrén visszaevezünk a sosem volt aranykorba. Valahogy így.

"Én nem mondom, hogy minden jó volt. Márk bátyádnak például elvették a trafikját, de a Facebookon szidhatta a kormányt, nem kapcsolták le egy hétre az élelmiszerkártyáját."

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Eörsi Mátyás latin-amerikai luxushotelből üzent haza. Bántóan betegek vagyunk, ő viszont bántóan egészséges.

Amit az egykori SZDSZ-es, napjainkban DK-s politikus hétfőn késő este posztolt, az tökéletes összefoglalása a Szabad Demokraták Szövetsége nevű izé közéleti krédójának.

"Bántóan beteg ország. Bántóan beteg civilek. Bántóan sok a beteg. Miért vagyok ilyen bántóan egészséges?"

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

migsol.jpgSohasem tudjátok megtagadni magatokat. A zsigereitekben ott az ösztön: mindig az idegent pártolni a magyar ellenében. Mindig lelkesen akciózni, ha a magyarságra nézve káros jelenségeket lehet erősíteni, fokozni.

Ezért hangoskodtok most lelkesen lihegve a Magyarországra zúduló idegenek érdekében. Akik naponta ezrével osonnak át a trianoni határon. Vannak köztük menekültek, szerencsevadászok és magukat menekülteknek álcázó terroristák egyaránt. Sokuk megsemmisíti iratait, nehogy azonosítható legyen. Tényleg így tesz egy üldözött, aki könyörületet, segítséget remél? A választ ti is tudjátok. Akinek nincs takargatnivalója, aki becsületes szándékkal érkezik, az nyíltan kér segítséget. Arról nem beszélve, hogy aki valóban az életéért menekül, az megkönnyebbülten megáll az első olyan országban, ahol nem dúl véres háború. Az idegenáradat útvonalán nem Magyarország az első ilyen ország.

De ezt is pontosan tudjátok.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Régen bezzeg minden jobb volt! A rablót is könnyebb volt felismerni: símaszkban elénk állt, pisztolyt fogott ránk, majd elvette mindenünket.

greek.jpg

Arról jutott eszembe mindez, hogy agyonistenített Ajrópa nagy megkönnyebbülésére Ciprasz feladta elveit, totál szembement a görög kétharmad (legalábbis a június végi 61 százalék) akaratával, és nemhogy a visszaesést csak súlyosbító újabb adóemelésekre bólintott rá, de még a privatizációs követelésekre is.

És ez utóbbi az, ami Görögország totális kifosztását fogja eredményezni. Görögországot már megpróbálták kiárusítani az elmúlt időszakban, azonban az a magánosítási akció kudarcba fulladt: a remélt 50 helyett mindössze 3 milliárd euró folyt be. Hogy most sikerül-e a nyugati tőkeerős befektetőknek rátenni a kezüket a hellén állam aranytojást tojó tyúkjaira (kikötők, repterek, közműcégek), egyelőre nem tudni, ám a görög helyzetet ismerve könnyen elképzelhető, hogy aprópénzért lesznek kénytelenek elkótyavetyélni az antik ezüstöt.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

alfoldi_pride.jpgParádésok, szervezők, résztvevők!

Immár huszadik alkalommal döntöttetek úgy, hogy egy kulturálisnak hazudott, a szabadságjogok alapvető félreértelmezésén alapuló, teljes mértékben kontraproduktív, a hazai szexuális kisebbséget alkotó emberek nagyobb részének elemi érdekeivel szögesen ellentétes exhibicionista őrjöngést tartotok a magyar fővárosban. Meleg vagyok, de szívem legmélyéből vetem meg, és tartom rendkívül veszélyesnek, amit két évtizede műveltek: amit ráerőltettek a fővárosra és leginkább a melegek azon csendes többségére, akiknek a nevében álságosan, őket semmilyen formában meg nem kérdezve tartjátok a Pride-ot – azt a látszatot keltve Magyarország előtt, mintha őket „képviselnétek”.

Mindezt ráadásul idén úgy teszitek, hogy az egyik legnagyobb magyar költő, József Attila ismert sorát hívjátok kétes módon segítségül: „Húsz esztendőm hatalom.” Ez a pofátlanság nekem azt jelenti, hogy a magyar kultúra nem ér nektek valójában egy fabatkát sem, és azt is, hogy a nemzetinek hazudott kormány teljesen csődöt mondott, mert nem képes a normális többség akaratát érvényesíteni - sem a heteroszexuálisok, sem a melegek viszonylatában. Ti bizonyítjátok be, hogy az igazi hatalom ebben az országban még mindig a szélsőségesen liberális elemek kezében van. Teljesen mindegy, hogy milyen „illiberalizmusról” szószátyárkodik a miniszterelnök, az igazi hatalom az, hogy ti végül huszadjára is keresztülvittétek az akaratotokat, s lelketlen söpredékként azon a sugárúton tombolhattok, amely nemzetünk legnagyobbjainak pantheonjába torkollik.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...