Vagyis a magyar baloldal. Úgy kollektíve, úgy általában. A részükről persze érthető, hiszen roppant kínos liberális közhelyvárak összeomlásához asszisztálni. Megmagyarázni nem lehet, így marad a fecsegő hallgatás.

A téma?

Kanada. Egy ország, amely gyorsan, és hatékonyan fizette meg a tanulópénzt.

A juharleveles ország persze önmagában nem nyújtana elég témát egy átlagos nagykörúti vagánynak, ezért az utóbbi pár hónapban kicsit felturbózták néhány száz kizavart, félrevezetett, megvett pár száz cigánnyal, akik jobb, vagy épp a könnyebb, munka nélküli élet reményében "menekültek" el korántsem unalmas, de mindenképp dolgos Kárpát-medencénkből.

romak.jpg
Kultúrközi ismerkedés

A liberális oldal héjaként csapott le témára, végre egy ügy, amely megmutatja a magyarság és a magyar politikai rendszer diszkriminatív, kirekesztő, tekintélyelvű stb. (tudjuk, ismerjük) jellegét. A napi politikai haszon összekötötte a rettegő tábort, így szinte egy emberként ajvékolhattak: menekülnek a romák. Menekülnek. Hogyne.

Persze, nem mind, és nem mindegyik menekül, de a részletek csak megzavarják az egymást hergelő megmondókat, no meg azokat, akik még hallgatnak rájuk.

A kínos rész ezután jött. Sajnálatos mód, azok a cigányok, akik Kanadában folytatták eddigi életvitelüket, most bebizonyították, miért is tették próbára úgy általában véve a magyar, és persze kitörni vágyó cigányok türelmét.

Kimentek, kisebb részük egy könnyed csavarral embercsempészetbe fogott, másik részük "csupán" a már begyakorolt módon kezdett élősködni a fogadó ország egyébként üdvözlendő szintű szociális rendszerén (a rendszeren belüli eligazodáshoz azért kellett némi segítség itthonról).

Kanada gyorsan tanul, hamar rájöttek, ennek így nincs jó vége.

Hamarosan hazajön a maradék, vagy magától, vagy egy kis segítséggel, a lényeg, újra felhasználhatóak lesznek, tudjuk, ismerjük már a módszert. Most azonban kínos a csönd, hiszen Kanada köszöni, nem kér az ingyen élésből, nem kér a bűnözésből.

Ha én liberális lennék persze most én is hallgatnék. Szerencsére kapóra jön egy baltás fenevad és két távoli nép - liberális számára amúgy - érthetetlen  élethalálharca. A téma megvan, terelni nem nehéz, csak Kanadát ne, nagyon ne.

Szabad a délután, sorra látogatom a neves liberális portálokat, blogokat, megmondókat, szinte csüngök a itthon világhírű balos értelmiségiek minden szaván.

De semmi. Sem Kanada, sem cigányok, sem tajga, még csak egy kis rettegés sem. Anyagiakban nem kifejezhető kárt okoztak hazánknak azzal, hogy úgymond megmutatták, "itt rettegnek a romák", félnek, menekülnek, lássa a világ, micsoda tomboló őrület manifesztálódott 93 000 négyzetkilométeren.

A hazugság persze könnyű, csak távol kell lenni, amikor kiderül, hogy az, az, ami. És ők most távol vannak. Felköptek az égre, de nem állnak alá. Helyettük is nekünk kell.

De itt a Dunánál, itt csend van, fecsegő csend.

Aromó

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr624753369

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Failer 2012.09.03. 23:03:28

Mókás ez a sztori, hisz egy Fidesz buktáért bármit bevállalnak. Na de miért is írom ezt? Ugye itt az Azeri - Örmény konfliktus amiről, nonszensz módon, a baloldali média szerint a Fidesz tehet. De mégis mi az az ok amiért még Obamát is meg tudták szólítani az ügyben, miközben az elítéltek országok közti transzfere napi szintű cselekmény a földön. Egyszerű a válasz: a pénz és a kontroll. Mégis mi az ami mozgatja ezt a történetet? Hát az azeri államkötvény kibocsájtásunk amivel a magyar állam újra a piacról tudná magát finanszírozni. Ez mégis mit jelent? Függetlenedést az Európai Központi Banktól és az IMF-től. Pontosabban, önálló gazdasági döntések lehetőségét. Mégis, miért fáj ez bárkinek is? Nézzünk körül Görögország környékén és egyből láthatjuk a válaszokat. Egy ország gazdasága felett 'uralkodni' (feltételeket szabni a pénzekért) gyak. egyenlő az adott ország felett való uralkodással. Na, most ha magyarország megmutatja a világnak, hogy IMF hitel nélkül is van élet, az azt bizonyítaná, hogy tényleg van élet. Persze ezt a bankok ellenzik ezt a legjobban, szinte mindig van egy indok, hogy miért is kell nekünk az IMF (ugye, jelen helyzetünkben az IMF hitelkeretnek egyetlen célja van: a hitelező bankokat és befektetőket megnyugtassa, hogy az ország gazdasági helyzete stabil) Ha ehhez pedig buktatni kell, akkor nem fogják sajnálni az európai, többségben baloldali média tömését arról, hogy a Fidesz (vagy a Jobbik) mennyire káros minden ember számára. Ha nincs kontroll felettünk, nincs a bankokat és befektetőket kiszolgáló rendszer sem. Nincs pénzszivattyúzás, nincs carry trade, nincs újabb imf, nincs semmi ami a külföldi bankokat és befektetőket pénzhez és hatalomhoz (kontrollhoz) juttatná..

Ismerjük ezt a Rotschild idézetet ugye? "Engedjétek át nekem egy nemzet pénzét, és nem érdekel ki írja a törvényeket." Mókás idézet..

A monetáris gazdaságpolitika a végóráit éli, akik pedig hasznot húztak eddig ebből, még jobban próbálnak kapaszkodni ebbe mint eddig bármikor.. Kedvencem mikor a Fidesz megpróbált a devizatartalékhoz hozzáférni. Ahhoz a devizatartalékhoz ami jelenleg 40 milliárd euró (!!) körül jár és az ország nem használhatja adósságrendezésre (ha nem is befelezni, de jelentős mértékben tudnánk az adósságainkat rendezni). Na ugye, mikor megpróbálták, habzó szájjal esett Orbánéknak Merkel meg a Sarkozy, hogy ezt mégis hogy képzeltük. Az euro 320, a baloldali média csak pofozta a jobboldalt miközben röpködtek a leminősítések.. ugye emlékszünk még erre?! Sajnos most sem különb a helyzet, hisz a központi banknak illetve az IMFnek csak egy dolog számít:

Magyarország NEM finanszírozhatja magát a piacról.

Akkor sem, ha a devizatartalék soha nem látott maximumon van, akkor sem ha az államháztartási hiány arány sosem volt ilyen jó az elöző Fidesz kormány óta, és akkor sem mikor az elmúlt fél évben, az államadósság, Görögország mellett, itt csökkent a legnagyobb mértékben (Görögországnak is csak azért mert lefelezték kb.)

Igen, ennek ára van. Nem is kicsi. Mindenki érzi, én is, ti is, anyámék is.. mindenki. De ez jól mutatja azt is, hogy mekkora lufiban éltünk 8 éven át. Hogy az akkori, relative, jóléti életnek nem volt semmi munka alapú fedezete. Emlékszünk a Fidesz egyik első mondatára: Munka alapú ország kell (ugye emlékszünk, a pénz egyetlen értékadó tényezője, a munka) Itt 2010-ig mindenki tartotta csak a markát. Legyen olcsó benzin, legyen nagy családi támogatás, 13. havi nyugdíj, duplainflációs béremelés minden évben, a munkanélkülieket fizessük 1 éven át..stb. Nem nonszensz az a gondolat, hogy a családi támogatás egyik formájáért dolgoznod kell? Lehet 47 000, és ezen lehet is vitázni, de akkor is, normális az az ember aki felháborodik azon, hogy ezért dolgozni kell? (lásd. liberál-baloldali sajtó)

Recesszióról, stagnálásról beszélnek, mintha erről bármely párt tehetne itthon. Megnézzük, egész európában nincs növekedés.. (ez alól Németország és Svédország a kivétel) viszont nálunk, a folyamatos államadósság faragásnak, és a kicsi államháztartási hiánynak köszönhetően gyak. közel kerülhet akár egy euro bevezetés is (vagyis közelebb mint egy IMF-el). Én biztosra veszem, és lehet, hogy ezt 100-ból 99 ember (remélem még) nem látja, de 2-3 éven belül jelentős növekedés lesz itthon.

Nagyjából ennek ült fel mindenki, aki tényleg elhiszi, hogy a jelenlegi kormány, bármiről is tehet az Azeri - Üzbég konfliktussal kapcsolatban.. Bár az írásom látszólag Fidesz párti, de én nem nagyon hiszek az elvakult pártosdiban. Magyar vagyok, nekem csak az számít, hogy az ország ne egy kiárult ország legyen hanem a miénk, magyaroké (és kétlem, hogy a Fidesz ez ellen lenne.. ahogy talán a Jobbik sem, bár Őket ugye még nem láttuk)
süti beállítások módosítása