Az iPhone 5-ösért éjszaka is sorban állók százai bizonyították be, nagyon is mobilizálhatóak egy tárgyért, de ha valami többet, hasznosabbat, érdemeset kellene tenni, akkor már oda a nagy lelkesedés. Ez a lefelé nivellálás világa, ez a tehetős csőcselék világa.

IPhone 5 őrület kerítette magába kishazánk egy szűk kisebbségét, akik láthatóan bármit megtennének azért, hogy minél előbb kezükbe kerüljön az imádott tárgy. E jelenség a gazdasági és lelki válság kelős közepén roppant tanulságos, egyben rendkívül visszataszító is.

ihpone2.jpeg

Rá kell döbbennünk, ma Magyarországon van egy réteg, amely számára egy teljesen felesleges, ám státusszimbólumnak kiválóan megfelelő pár dekagrammnyi vas és műanyag megvétele kielégítő, ezért pedig bármit képes megtenni. Akár éjszakázni hajlandó imádott telefonjáért, egyszóval mobilizálható érte.

Ami még önmagában nem is lenne baj.

A valódi probléma ott kezdődik, hogy ezek azok az emberek, akiket szinte képtelenség kirobbantani sivár tárgyi világukból, nem érdekli őket a társadalmi, kulturális, szociális, politikai aktivitás, nem foglalkoztatja őket a körülöttük zajló világ. Magyarán szólva: telibe tojnak a szomszédra, a lakókörnyezetükre, a kóbor kutyára (hacsak nem facebook üzenőfalon kell megosztani), a hajléktalanra, a politikusra, mindenre.

Ők azok, akiktől mindig halljuk: nem házasodok és nem tervezek gyereket, mert „nem tudnám biztosítani számára az elvárt egzisztenciát”, holott egyedül saját egzisztenciáját félti.

Ők azok, akiktől nap mint nap halljuk, nem érdekel a politika, mert az nem szól másról csak sárdobálásról, holott valójában fogalmuk sincs arról, mi miért történik körülöttük. Ők azok, akiket nem mozgat meg a kultúra, a szociális feszültségek, nem érdekli őket a környezetük jó, vagy épp rossz hírei. Ők csak úgy vannak, egy laza vállrándítással elintézve mindent: nem szavazok, nem érdekel, nem szülök, nincs véleményem. Ők az egyéb kategória.

Ők azok, akik számára az akciós lapostévé, a sokadik mp3 lejátszó, vagy épp a legfrissebb iPhone jelenti az előrelépést, különösen, ha azt elsőként teheti. Elvégre muszáj megszereznie, hiszen ezen még több játék van, még szebb képet csinál, még gyorsabb az internet rajta, még, még, még…

ihpone3.jpeg

"Sikerélmény"

Ők azok, akik nem fogták fel, a válság nem csak anyagi, szellemi is. Számukra a ma megveheted ne halaszd holnapra világ létezik, mindegy mit történik vele holnapután. Ők azok, akikkel bármit meg lehet tenni, bármit le lehet nyeletni, miközben magáról éppen az ellenkezőjét hiszi.

Persze nem magával egy telefonnal van a baj. Vegye meg, elvégre többet tud, biztosan jól is mutat a zsebben, osztálytársak, kollégák előtt lehet mutatni, mennyivel előrébb járnak. Biztos így van.

De akkor, amikor körös-körül azt látjuk, hogy a társadalom apró atomjaira hullik, s a szolidaritás éppenséggel egyre inkább a múlt ködébe vesző szitokszó csupán, akkor, amikor a valódi kulturális értékeink tűnnek el azért, mert a magyar társadalomban minimális igény sincs már meg a valóban jobbra, többre, akkor az iPhone akárhányasért sorban álló szerencsétlen látványa először szánalmat, majd alapos ingerenciát vált ki az emberből.

A csőcseléket bizony etetni kell. Az pedig lehet márkás öltönyös agyhalott is, aki nem veszi észre, hogy egy egyszerű, gondolkodásától megfosztott tárgyhordozó csupán, aki úgy fog elmúlni ebből az életből, hogy még ő maga sem fog arra emlékezni, vajon mit csinált két Angry Birds parti között.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr44808845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Szívószemü Márta és szívószáju Melissa pasija 2012.09.28. 20:11:12

Egy gond van csak, hogy amit írtál az nem más mint egy sivár érzelmi világú ember általánosítsa.
Ismerek olyanokat aki sorban álltak, semmi sem illik rájuk amit te itt bélyegként rájuk sütsz.
Tudod, van olyan hogy esztétika. Az Apple remekei, tegyük fel, hogy még ha nem is működnének de igazán szépen formatervezett tárgyak. Öröm ránézni, öröm birtokolni. Van aki megengedheti magának, hogy megvegye. Van aki jó bulinak tartja, hogy sorban áll érte.
Mint ahogy van akinek az a mulatság, hogy bulizni megy, beül egy étterembe, vagy jól berúg.
Vagy úgy próbál feltűnősködni, hogy fikázó cikket ír olyanokról akiket nem is ismer.

Szívószemü Márta és szívószáju Melissa pasija 2012.09.28. 20:12:17

Bocs, ez "általánosítsa." helyesen= általánosítása! :)

audiosultan1 2012.09.28. 20:14:05

szerintem ez a post nagyon általánosító.
Igen, biztos, hogy voltak ilyen emberek is a sorban állók között, ezt a riportfilmből is lehetett látni, de vannak olyanok is, akik geekek, vagy egész egyszerűen ez a hobbijuk, és fanatikusan rajonganak érte. Hogy ez épp egy tárgy az ebből a megközelítésből szerintem teljesen mindegy. Én pl. rajongok a gördeszkázásért, és amikor itt voltak a DC shoes profi gördeszkásai Budapesten bemutatózni, meg aláírást osztani, akkor én is sorban álltam 1 órát az aláírásért. Mert ez a hobbim, ezt szeretem.
Az átlag iphone felhasználó, mint pl. én is, nagyon kötődünk a telefonunkhoz. ez nagyon furcsa, sőt ijesztő is, de ha csak egy átlag felhasználó is ennyire kötődhet hozzá, akkor tényleg nem olyan meglepő, hogy vannak fanatikusok is. Na és? nem kell szerintem ebből messzemenő társadalmi következtetéseket levonni. Meg ilyeneket, hogy szellemi válság van. Egy pár ember ott volt, mert ez a hobbija, érdekli ez őket, vagy neadjisten fel szeretnének vágni vele. Na és? Te vagy én ott voltál? hát nem. akkor meg kit érdekel, hogy valaki ennyire elvetemült, hogy ott sorban álljon? ő gondja, ő dolga, és van egy kurva jó telefonja, amit én is meg fogok venni de nyugisan a saját tempómban, mindenféle őrült fanatizmus nélkül.

sivatagi n. 2012.09.28. 20:19:31

Igaz.

Ezek pénzesebb prolik, de ezt leszámítva ugyanolyanok, mint akik anno az Electro World áruháznál tolongtak az akciós cuccokért:

index.hu/gazdasag/magyar/electro0220/

lilly.alien 2012.09.28. 20:20:43

Én csak az áron vagyok kiakadva... 250.000 Ft átlagban... Még részletre is sok. Hol itt a válság?

mirx 2012.09.28. 20:22:18

Ők azok, akik feltalálják a mosógépet, hogy anyádnak ne a teknőben kelljen.

Infomaker 2012.09.28. 20:24:34

picit demagóg leszek, de lesz benne igazság:

A gazdag ember jó egy társadalomnak. Gondolj bele, vettek ott min. 200an iphonet, be is fizettek minimum 8 milla áfát kapásból.

Ebből (is) lesz anyukádnak nyugdíja például, stb stb.

Überspannung 2012.09.28. 20:29:32

EZEK OLYANOK, MINT A NYUGGEGREK, AKIK AZ AKCIÓS TÖRÖLKÖZŐÉRT ÁLLTAK SORBAN A BUDAÖRSI AUCHAN NYITÁSAKOR.

@Infomaker: NEM LÁTSZ TÁVOLABB A PÖCSÖDÉL, MERT AZ ÁR 78%-A MEGY KIFELE AZ ORSZÁGBÓL. ABBÓL NEM LESZ NYUGDÍJ, HANEM ENNYIVAL KISEBB AZ ORSZÁG SZUMMA VAGYONA MINDEN EGYES IPHONE MEGVÉTELEKOR.

Gyárfás 2012.09.28. 20:31:16

Látom kevesen értik, nem azzal van a baj ha iphone -t használsz hanem azzal hogy annyira hülye vagy, hogy képes vagy sorban állni érte egy éjszakán keresztül.

velaxin 2012.09.28. 20:31:22

kiváncsi vagyok egy tesztre, hogy játékon, telefonáláson és az önmagadat a tükörben fényképezd funkción kívül hány százalékos a iPhone kihasználtsága az átlagvevők körében.
Mert amennyiben (ahogyan én elképzelem igen alacsony) akkor a blog szerzője nem általánosít, hanem igazat beszél.

Márpedig nem igen sok emberrel találkoztam aki ki tudja és ki is használja azokat az appokat amiket az apple beletömködött ebbe a kis rusny kockába,

liam devlin (törölt) 2012.09.28. 20:31:46

@lilly.alien: jaja...
megy a sikitas,valsag van...
de 250ezer penz egy szarert,ami par honap mulva a toredeket sem eri,az bezzeg nem valsag...
viszont,nezve a kepeket es latva,hogy nem a "jomodu/manager/felsovezeto" reteg acsorog ott,hanem a buta tini,megkerdeznem,hogy honnan is van ra keret???
anyu/apu letudja ennyivel a gyereknevelest oszt jonapot???

rockjano 2012.09.28. 20:34:05

Istenverte demagóg írás.

Én magam is kvázi geek vagyok mégha nem is állnék ott sorba és még iPhonom sincs. Viszont szeretem az ilyen kütyüket, fotómániás vagyok és lehetőségeimhez képest sokat is költök ezekre a hobbikra (bár ez némileg munka is nekem)

Viszont iszonyúan érdekel a politika nagyon is foglalkozom a körülöttem lévők helyzetével, nagyon érdekel merre megy a világ egésze és szívből gyűlölöm, ezt a rohadék, erőszakos, bunkó rezsimet amelyik a csőd felé viszi ezt a szerencsétlen országot.

velaxin 2012.09.28. 20:34:13

amúgy meg az iPhone egy fostalicska.

rockjano 2012.09.28. 20:36:12

@liam devlin: "250ezer penz egy szarert,ami par honap mulva a toredeket sem eri'"

nNa ez pont nemigaz, nagyon jól tartja az árát ahhoz képest hogy az ami, régebbi iPhonokat nem kapsz meg fillérekért.

Egy 3-4 éves iMac újkori árának 40-50%-ért eladható. Hol látsz ilyet a PC-s világban?????

pitaa 2012.09.28. 20:37:32

iszonyat demagóg baromság ez a poszt, teljesen alaptalan következtetésekkel. gratulálok :)

FlybyWire 2012.09.28. 20:38:23

TÚLÁRAZOTT fostalicska, to be precise.

liam devlin (törölt) 2012.09.28. 20:38:46

@rockjano: a szinten 200felett indulo 3g mar 25ezer...3gs 35...
nezz korbe kicsit...
:)
amugy-hamar valsag van...
nem csak a vetelar a vicc,hanem a melle adott dijcsomag...20ezer per ho...jahogy...de adjal diakhitelt,ugye...

rockjano 2012.09.28. 20:42:01

@liam devlin: A 3g az 3 generációval ezelötti EMBER!!!

Volt 4-es meg 4s stb... te nézz körül inkább.

IPhone 4s-t mennyiért kapsz most és 4-est??????

Jobban tartja magát mint az Andoid (egyébként inkább vennék én is Galaxyt de az más kérdés)

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.28. 20:42:45

@Szívószemü Márta és szívószáju Melissa pasija: Nice try, Apple fans!

Általánosít a poszt, de sok igazságtartalma van. Ma a legtöbbeket jobban érdekli, hogy VV Annamari qrva lett vagy hogy elfogták-e a domonyvölgyi gyilkost, mintsem hogy milyen döntéseket hoznak rájuk nézve a nagyokosok. Álmodoznak egy ideális külföldről, miközben azt halljuk, Katalónia szakadna, az olaszok már 40 évvel ezelőtti színvonalon. Sírnak, hogy de szar az ország, mégis azt mondják, YOLO. Igaza volt Pálinkásnak.

@Infomaker: Fogadni mernék, hogy a többség lejárt szavatosságú tesco nudlin él, de az Apple nagyon kell, mert olyan innovatív.

fifibá55 2012.09.28. 20:44:04

A posztoló gondolatát követve ugyanilyen szellemi hullák azok is, akik pl. egy koncertre vagy sporteseményre vesznek jegyet hosszú sorbanállással? Egyértelmű, hogy nem. Mindenkinek vannak preferenciái, amelyekért többre is hajlandó, mint sokan mások, de ez miért lenne baj? A tegnapi sorbanállás/ülés csak másodsorban szólt magáról a tárgyról, elsősorban egy jó buli lehetett, amivel senkit nem zavartak.
Ezen kívül az ár is rendben van. Ők telefonra költik, mások pedig pár hónap alatt kifizetik ugyanezt cigire és/vagy alkoholra, mások meg elutazgatják ennek többszörösét is. Ez nem a gazdagokról szól - azok megveszik sorbanállás nélkül kicsivel többért, házhozszállítva.
Telefont ma már úgy választ az ember, ahogy étteremben ételt: kéri, amit megkíván.

liam devlin (törölt) 2012.09.28. 20:45:06

@rockjano: 4s 60penz...
:)
igazad van,az meg nincs 30...
ugyanugy 200felett kezdtek arulni,aztan hello...
mindegy,tulertekelt butasag,ennyi...

rockjano 2012.09.28. 20:47:11

iPhone 4s legolcsóbban újonnan hivatalosan (számlával mert céges beruházás ugye) 152 000 Ft

hol van az 60 EMBER????????

liam devlin (törölt) 2012.09.28. 20:48:24

@fifibá55: egy koncert mas,mert az egy elmeny...
lehet,hogy olyan valamit kapsz az altal,amit mastol soha az eletben nem...
de ez egy hasznalati targy...amit-elmeletileg-barhol/barmikor megvehetsz/felvehetsz/letehetsz...

modernkori balvanyimadas van,ennyi...

liam devlin (törölt) 2012.09.28. 20:49:47

@rockjano: most had ne reklamozzak mar itt mas weboldalakat,hogy hol,hany helyen vehetsz szifont...
hiaba ertetlenkedsz...
:)
a gugli a baratod...

Kepan 2012.09.28. 20:49:57

Na de most kit izgat párszáz ájfón vásárló? Meg úgy egyáltalán miért kell ebből hírt csinálni?
Akinek telik rá, és vágyik rá, miért ne vehetné meg? Ez semmivel se különb, mint venni egy smart led fullhd 3d tévét 200+ezrekért. :)

A Hannibal Lektűr-attitűd · http://hannibal.blog.hu/ 2012.09.28. 20:50:24

nem kedvelem az iphone körüli műhájpot
és az ájfónos hipsztereket sem
(androidos telefonom van, ha érted...:)

de ez a poszt...

"egyszerű, gondolkodásától megfosztott" nyúl írta bizonyára:))

na4 2012.09.28. 20:50:55

Tapló egy poszt. Ilyen alapon bárkit lehúzhatnál akinek valamilyen hobbija van. Csak az irigység beszél belöled. Az iPhone egy remek termék, egy mérnöki csoda. Akinek meg nem tetszik, hát nem tetszik és kész.

rockjano 2012.09.28. 20:52:05

@liam devlin: Az Árgép nem jó cseszki????

SEHOL NINCS ÉS NEM LESZ 60-ért hivatalosan számlával OK??? csodák nincsenek akármit írogatsz itt össze...

Szívószemü Márta és szívószáju Melissa pasija 2012.09.28. 20:53:06

@Member:
Lehet, hogy vannak köztük ilyenek is mint írtad. De ne csőcselékezzük már le azt sem..

liam devlin (törölt) 2012.09.28. 20:54:23

@rockjano: tudod mit,legyen neked...
almos vagyok ilyen egybites vitakhoz...
:)

tied a kakasos nyaloka,csokollak...

fifibá55 2012.09.28. 20:55:34

@liam devlin: Ezeknek az embereknek ez a készülék, ill. annak használata az élmény. Az pedig nem megy, hogy eldöntsük, az egyik élmény magasabbrendű, mint egy másik élmény, nem?
Naponta láthatod ezt a jelenséget: igen sokan vettek/vesznek erőn felül autót, mert nekik az auó használata jelenti az élményt.

FlybyWire 2012.09.28. 20:56:34

mennyi hülye van aki azt hiszi, hogy a poszt az ájfón-t fikázza... haha.
ÉN fikázom, de nem magát a gépet hanem a céget és az agymosó baromságukat.. de a poszt még csak nem is erről szól hanem az agyatlan fanatizmusról egy egzisztenciát mutató (hazudó), ebbe sokkal többet belelátni vélő zombi sorbanálló droidokról.

rockjano 2012.09.28. 20:56:54

@liam devlin: Ja hülyeséget írunk nemakarunk bizonyítani semmit mert gugli a barátod duma megy ugye...utána meg személyeskedünk

Gratulálunk hozzá...

vladimir964 2012.09.28. 20:57:12

Örök marketinges igazság: ha valamit biztosan el akarsz adni, hitesd el az emberekkel, hogy sohasem tudják maguknak megvenni. Ezen alapszik az egész iPhonos sznobéria. (meg a többi)

liam devlin (törölt) 2012.09.28. 20:58:51

@fifibá55: nem,az nem elmeny,hogy nagyobb/megnagyobb/legnagyobb KELL,mint ami a szomszednak/ismerosnek/kolleganak van...
ez egyfajta ostoba konzumer megfelelni vagyas,semmi mas...
az elmeny egy spiritualis dolog,egy targy nem az...meg a hasznalata sem az...
az elmeny-mondjuk egy autonal-a vezetes...a menetszel,a benzingoz...
ez viszont kb majdnem mindegy,hogy egy renaultban ulve esik meg vagy egy citroenben...
erted???
az,hogy neked nem eleg mondjuk egy c3 vagy egy thalia hanem kell a q7,mert az huha,az mar egyeni dolog...

Member · http://lehetvelem.blog.hu 2012.09.28. 21:00:51

@Szívószemü Márta és szívószáju Melissa pasija: Még tíz évet adok ennek az energiazabáló kornak amúgyis, remélem a zsír fejadagért is ilyen kitartóan állnak majd sorba.

Dr_utcai_arcos 2012.09.28. 21:00:56

"Az átlag iphone felhasználó, mint pl. én is, nagyon kötődünk a telefonunkhoz." Ezzel nagyon jól ki is fejezte a kedves hozzászóló. KÖTŐDIK a TELEFONJÁHOZ. Nooormális???

liam devlin (törölt) 2012.09.28. 21:01:32

@rockjano: kicsim...

eloszor azt irod,hogy>"Egy 3-4 éves iMac újkori árának 40-50%-ért eladható."
tehat hasznalt dologrol beszelsz,amirol se szamla,se garancia,se kedvezmeny,se semmise...
erre hoztam neked piaci hasznalt arakat...
erre te elkezdesz uvoltozni,hogy szamla meg kedvezmeny,meg ujonan...
tedd helyre magadban a fogalmakat...
a nyaloka attol meg a tied...
:)
es ez messze nem szemelyeskedes...
vagy ha igen,akkor tenyleg tedd helyre magadba a fogalmakat...

innentol ignore ON...

Dr_utcai_arcos 2012.09.28. 21:01:36

Egyébként az írás az tényleg 10/10!

elektronik (törölt) 2012.09.28. 21:01:46

@liam devlin: 60-ért legfeljebb a mesében kapsz 4s-t

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.09.28. 21:02:28

Ritka szánalmas foshalmazt hánytál ide barátom. Elhiszem, hogy a te kretén világodból ez valahogy így látszik, de szerintem meg a hozzád hasonló fenhéjázó idióták tehetnek mindenről, kezdve a globális felmelegedéstől, egészen a marsi élet kihalásáig.
Az érvem az, hogy: csak. Ennyi. Pont olyan alapos érvrendszer, mint amit összefantáziáltál.
Nem, nem álltam sorba, majd hülye leszek...

Dr_utcai_arcos 2012.09.28. 21:04:24

@FlybyWire: jé,valaki tud olvasni is nemcsak az egymás után leírt betűket látja!!!Nálad a pont.

2012.09.28. 21:05:28

Korrekt, igaz poszt!
Az agymosottak sorban állása. És annyira agymosottak, hogy még a kritikát sem viselik el. Na igen, a kutya is neki megy a tükörnek...

Hulljon a férgese!

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2012.09.28. 21:07:03

Azért aki az iPhone-ot védi és magasztalja, gondolkozzon már el egy pillanatot azon, hogy mi a büdös franc pluszot ad az előző verzióhoz képest (ami 1 éves)?
És ezért a pluszért ki kell baszni ennyi pénzt?

Trabantból Mercibe átülni oké. De 1 éves Merciből másik Mercibe minek?
Fogyassz, szenvedj...

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.09.28. 21:09:57

@FlybyWire: Szerintem meg ez a poszt arról szól, hogy a szerzője hisztériás görcsöt kapott, és hihetetlen éleslátást képzelve magába, kitalálta, hogy minden manapság létező társadalmi-gazdasági rákfenének az a párszáz ember a kiváltója, de minimum a legeklatánsabb megtestesítője, akik valami hülye fanatizmustól és bulivágytól hajtva sorba álltak egy telefonért.
Egy nagyságrenddel hülyébb, mint bármelyik sorbanálló.

Before · http://azbeszt.blog.hu 2012.09.28. 21:11:43

@Kőmíves Kelemen: aki kommentel, gondolkozzon már el egy pillanatra, hogy valóban megfelel(het)-e a valóságnak az a projekciója, hogy aki ott sorban állt, az mind az előző generációs telefonját lecserélni ment-e oda...

Boka1 2012.09.28. 21:13:39

Kicsit irígy a szerző. Ez nem csak egy kicsit laposabb telefon, hanem a tudomány csodája. Nem a tipikus műegyetemi buhera, hanem a technológiai innováció, cégek közti együttműködés, az izlésformálás iskola példája. A minap Pálinkás elvtárs is kiböfögött valami hasonlót, mint most a blogger, de ezek az emberek nem tudták megemészteni, hogy tönkrement a Május 1 ruhagyár ( szerintük tönkretették) . Mindig érdekes, amikor mi minősítjük a fejlett világot.

moncayo 2012.09.28. 21:14:47

Az, hogy az emberek jó része agymosott, az tény, ez persze direkt van, erre épül a (fogyasztói) társadalmunk. Ha meg nincs fogyasztás (IPhone 5,6..88), akkor emg nincs munka, akkor meg tüntetünk. (S miért, a "hüvelygomba elleni reklám jobb?)

Én az egészet üzletileg egy rém tudatos marketing fogásnak tartom, ez lépésről lépésre meg lett tervezve, minden szegmens, s ki tudja, hogy hány fizetett (ügynök) statiszta volt ott. Nem ez a 100 ember a lényeg, hanem az a 300.000, aki majd kényelmesen, 2 hét múlva megveszi. Nem hiába az Apple mint cég értéke a teljes magyar GDP többszöröse.

Nem fikázni kellene, hanem ilyen cégeket épitenünk, működtetnünk és akkor nem kölcsönért kunyorognánk mindig.

Boka1 2012.09.28. 21:16:13

@SamSem: amíg szegények vagyunk, utáljuk a gazdagokat, amikor gazdagok vagyunk, utáljuk a szegényeket.

Boka1 2012.09.28. 21:18:11

@moncayo: a magyar nép nem munkára termett, hanem uralkodásra ! Ezt mondta a múltkor a Bp tévén a Sámán...

KopaszMercis 2012.09.28. 21:20:41

Elgepelte a tisztelt posztolo es magyar helyett veletlen iphone5 tulajt irt...

A tobbi stimmel, kulonosen azokra a szerencsetlenekben akik meg hisznek a tundermesekben (biblia, politikusok, stb)

govegan 2012.09.28. 21:21:58

@audiosultan1: a problema ott kezdodik, hogy ez az egesz egy konfekciotermek miatt. innentol elvesz alapvetoen a lenyege. mindazonaltal a poszt valoban altalanosito.

efi 2012.09.28. 21:25:18

Nem az a baj, hogy megveszi, hanem, hogy képes ott dekkolni ezért fél napot. Na ezért sötétek.
2 nappal később 5 perc sorbaállással mé' nem jó?

sukram 2012.09.28. 21:26:33

Az "ÁJFON" az Ördögtől való és miatta hal ki a Magyar Nemzet!!
Az IMF támogatja ezt is!! :(
Te szegény sors!!!

sukram 2012.09.28. 21:28:42

@moncayo: Ügynök volt ott mindenki!! 3/3 -as!!
Én is megnéztem a Barátaim!! Jó buli volt! Gyere el egyszer és utána mondj véleményt!!

igi1 2012.09.28. 21:35:41

@lilly.alien: van ebben az orszàgban pènz, ràadàsul T, legdràgàbb... az nem 250, hanem 280

sose szoktam megèrteni, mièrt fàj az, ha valaki megvesz îgy egy luxuscikket, amit mondjuk a poszter meg nem vehet meg.

szerintem a poszter vègletekig elkeseredett, csòrò, aki csak àlmodhat iphoneròl.

Nekem nincs iphone-m, règebbi tìpust veszek, de attòl mèg megèrtem, mièrt rajongnak ennyire ezèrt, ès letojomma sorban âllòkat, nem foglalkozok velük, nem is fàj a lelkivilàgomnak, hogy nincs olyanom.

A poszter a jellemzès nagy rèszèbn sajàt magàt àrulja el,FÁJ neki a dolog, de nagyon. MIÈRT? erre csak ő tudja a vàlaszt...

igi1 2012.09.28. 21:37:18

@moncayo: nem feltètlen, a gazdag le se tojja a szegènyeket, amíg nem kèregetnek tőle. :D

igi1 2012.09.28. 21:39:09

@velaxin: a 4-től kezdődően.

Ja, vajon hatodik is ugyanilyen lesz, fogadjunk

[c] 2012.09.28. 21:42:33

@liam devlin: "nem,az nem elmeny,hogy nagyobb/megnagyobb/legnagyobb KELL,mint ami a szomszednak/ismerosnek/kolleganak van..."

Leszögezem, ha valaki csak e célból vesz meg sok pénzért bármit, azt én is röhejesnek tartom.
De az okostelefon igenis praktikus. Aki ezt tagadja, annak valószínűleg nincs, és egyáltalán nem nyitott az efféle technikai fejlődésre. Ami nem baj, amíg nem osztják az észt olyasmiről, amit nem ismernek.

igi1 2012.09.28. 21:42:44

@rockjano: iphone 4 122 ezer, 3gs ritkàn 97 ezer, kàrtyafüggetlen

Akik tegnap a Tben ezèrt sorba àlltak, tènyleg hülyèk, de ne irigykedjetek, hőbörögjetek, megèrdemlik, ugyanis minimum fizetnek havi tìzezres díjat, min. 7000 es dìjcsomaggal, ha nem tiöbbel.

Vègeredmèny: FELESLEGES A HŐBÖRGÈS, A CIRKUSZ, A CIKK, MEG A HSZ-M is.

rockjano 2012.09.28. 21:43:35

@liam devlin: Édes kicsi szivecske...
Én meg a számlásról beszéltem és erre jössz te nekem azzal amivel.

Amúgy számla nélkül sincs 60-ért legfeljebb lopott...

Pá....

igi1 2012.09.28. 21:48:52

@rockjano: ez hülye hatvanèr garancia nèlküli hasznàlt újszerü, kamu, hàromszor szerelt, földhözvert iphone 3gst lehet kapni

amúgy meg ne kicsikézzen a hülyèje, üzenem annak az elmeroggyantnak

we 2012.09.28. 21:51:49

Ilyen a fogyasztói társadalom. Régen voltak bálványok, most meg van iphone meg galaxy s3.

LEndy 2012.09.28. 21:52:07

Bocs, de mitől rosszabb egy iPhone-t venni, mint egy festményt a falra, vagy egy drága csillárt, vagy velencei tükröt egy árverésen, órákat várva? Sokan azokért is messzire mennek, csak nem tűnnek így fel.

Link Elek 2012.09.28. 21:52:22

a poszt nagyon jo bizonyitek, hogy milyen primitiv hely Mo

rockjano 2012.09.28. 21:57:31

@igi1: Ja ez már eális...

Az hogy ki hülye nézőpont kérdése... néha szabad hülyének lenni, néha még jó is. :-)

Én sem állnék sorba de aki akar tegye....

pocaklakó minimanó 2012.09.28. 21:58:01

Muris ez az éjszakázós-sorbanállásos-lelkesedős izé egy kütyüért, amelyet simán megvehetnének pár nap múlva is ugyanannyiért.

Nem romlandó áru ez, mint a zacskós tej.

moncayo 2012.09.28. 21:59:29

@sukram: Persze, hogy jó buli volt.Gondolod, hogy egy profi marketing kampányt elrontanak egy unalmas bulival? Te is megkaptad, amit akartál, az előadó is. Nincs itt semmi baj.

rockjano 2012.09.28. 21:59:37

@igi1: Ja köszi ... szerintem is...

Elveszett lélek :-)

igi1 2012.09.28. 22:03:08

@pocaklakó minimanó: akcióba meg amúgy se lesz. :D

nekem nem fáj a sorbaàllàs, de megèrtem őket valahol, az apple termèkek jók, főleg az ipad, de az iphone sokkal többe kerül, abból a 3gs tetszik.

Bérgyilkos Bohóc 2012.09.28. 22:04:07

Kedves posztoló! Te tényleg egyenlőségjelet raksz a fent részletezett embertípus és iPhone-ért tolongók közé? Csak úgy? Mire fel? Milyen ostoba logika mentén hoztad ezt össze? Irigy vagy, rettentő modoros és demagóg.

fcukallyall 2012.09.28. 22:05:38

Többen írtátok, hogy akkor ilyen erővel a koncertjegyért, vagy egy könyvért, stb. való sorban állás is gáz lenne.
Annyit fűznék hozzá, hogy nem, az nem feltétlen gáz, mert az olvasás, a zenehallgatás, egyéb hobbik akár fejleszthetik is az emberi gondolkodásmódot, ha elolvasol egy könyvet attól csak több leszel, ha gondolkodsz. Immateriális javak képesek adni. A könyv csak egy eszköz, amin keresztül tudást kaphatsz.
Viszont az iphone nem egy közvetítő, amitől fejlődik majd még a tizenéves (akár a huszonéves), az maga a "késztermék". Materiális javak ezek. Semmit sem fogsz tanulni belőle, sőt elvonja a figyelmedet a körülötted zajló dolgokról, az életről. Kíváncsi vagyok ha mondjuk eltévednének ezek az emberek valahol, valami kietlen helyen, azt sem tudnák merre induljanak, merre van észak a térkép alkalmazás nélkül. Jó, persze ez erős túlzás még ma talán, de a gyerekeik már biztosan nem...

Zsíros Bödön 2012.09.28. 22:07:22

@liam devlin: Ecseri piacos kamu iPhgonet esetleg kapsz annyiért.

pocaklakó minimanó 2012.09.28. 22:11:40

@igi1:

Megértem, de akkor is muris az, hogy ott álldogálnak a sorban, miközben ugyanazt a terméket megkapnák ugyanannyiért pár nap múlva is.

Egy hét alatt csak nem avul el végzetes módon az oprendszer és nem válik penészessé a proci, nem? :)

Ui.: A mostani laptopom mellett megvan még (és használom is) a 13 évvel ezelőtt megvett desktopomat is. A memóriája még rendelkezik szabad kapacitással. :)

igi1 2012.09.28. 22:15:40

@pocaklakó minimanó: hà' nem tudom, a többi ràgcsàlò, kis èlösködő hàtteremberek ràjàrhatnak, akik megtehetik, viszont kèz alól a hülye sorbanàllók elől megkapjàk a telòt.

sose lehet tudni. :D

Boka1 2012.09.28. 22:18:24

@fcukallyall: régen az volt a férfi, aki késsel borotválkozott meg katona volt. Ma már másképp tekintünk ezekre a dolgokra. Már más a jelentése a műveltségnek meg az analfabétizmusnak is. Azt kell, hogy mondjam, mi negyvenesek meg a szüleink nem állunk jól ebben.

igi1 2012.09.28. 22:23:09

@fcukallyall: ipademet csak ès kizàrólag olvasásra hasznàlom, zenèt hallgatok, angolul felirattal sorozatot nèzek, fordítok, angolul, nèmetül olvasok, netezek, màs ebook olvasóm sose lesz, az tuti, pedig eddig egy sony ès egy kindle tönkrement egy èv utàn nem sokkal.

a kindle nagyon felhúzott annak idejèn, mennyit elkèrnek a könyvekèrt amúgy

iphonet is lehet hasznosítani, mivel a megvett progik nagy rèsze mindkèt eszközön hasznàlhatók, az nem kifogàs, hogy nem tudod kihasznàlni ezeket.

de a 4est is nagyon elszartàk màr, a hàrmast kellett volna tovàbbfejleszteni

szerintem màr az apple is kezd kifogyni az újításból, ellenben, ami most lenyűgözött, az az új ipod nano, na az kerül újan 60 ezerbe...

Peter T. Sinclare 2012.09.28. 22:24:18

@rockjano: "Istenverte demagóg írás.

Én magam is kvázi geek vagyok mégha nem is állnék ott sorba és még iPhonom sincs."

Tehát nem rád szabták az inget. Akkor miért vetted fel? :D

fcukallyall 2012.09.28. 22:27:09

@Boka1: Ja, hát igen, régen teljesen mást jelentett férfinak lenni. Azért kíváncsi vagyok, hogy ezek a befordult gyíkok hogyan védik majd meg a családjukat egy háborúban, vagy csak egy sima rablásnál? Lefényképezik majd ájfónnal a rablót, mire az megdermed? :D (Ne tessék félreérteni, nem minden ájfónos ilyen buzigyík)

Peter T. Sinclare 2012.09.28. 22:28:08

@igi1: "a kindle nagyon felhúzott annak idejèn, mennyit elkèrnek a könyvekèrt amúgy"

Mennyit? Egy premier könyvért akár, átszámítva, 5000Ft-ot? Egy átlag könyvért 2-10$-t? Hűű, ez ám a rengeteg! Ja, hogy nem ingyééééééé jutsz hozzá? Mert az mindenkinek jár, igaz? Ingyééééé tőőőőtöm az Enkórról, mer jáááár nekem.

Lófaszt, az jár nektek! Ha egy-két ezrest (kb. egy mozijegy, vagy két doboz cigi)sajnálsz egy könyvért, amin a szerző akár évekig is dolgozott, akkor kapjátok be. Tövig.

KaPé 2012.09.28. 22:28:23

Nem érdekel a politika és a kóbor kutyák. Akkor most vegyek ájfont, vagy mi?

igi1 2012.09.28. 22:29:47

@Peter T. Sinclare: egy nyomtatott könyv 3 ezer itthon, amit kint ingyen megkapnak whispernettel, meg az angolok 3 fontèrt, azt mi 8 fontèrt kapjuk

nem igazàn vagy kèpben az árakkal

Peter T. Sinclare 2012.09.28. 22:30:36

@Bérgyilkos Bohóc: Látom, te is szifon rajongó vagy.

Annyira kiismerhető mindegyik...

TuszFeri 2012.09.28. 22:30:51

Szoval konyv, koncert OK, kutyu nem. Koncert mindegy milyen? Pl. ha Katy Perry, az is belefer? Mozi premiet? Akkor is, ha szuperhosos? Videojatek? (Ok, ok, tudom, kerdezni meg lehet, nem?)

Kerlek, kedves Onkentes Kivalo Mervadok, segitsetek eligazodni, annyra jo, hogy vegre valaki megmondja, miert lehet lelkesednem, miert nem!

Fasszopo sznobok...

igi1 2012.09.28. 22:31:13

@KaPé: vegyé, de kéz alól àm a Tbe, az a menő igazán!

keptelen kepkeret 2012.09.28. 22:31:37

Ez a cikk sztereotipiak halmaza.Nem venek ajfon-t, de csak azert nem mert volt mar, es nem voltam vee elegedett. Egy kicit sem.

Samsung hasznalokent nem erdekel a politika, es ugyan sajnalom a szegenyeket, de nem tudok segiteni rajtuk, igy ez sem mindennapos tema az eletemben.

Nem vagyok geek,viszont anno voltam.Nem erdekel a szocialis feszultseg, mert van ezer es egy millio dolog az eletemben ami fontosabb szamomra es nem engedem meg magamnak azt a luxust, h ezek a hirek, megmozdulasok felbosszantsanak.

Viszont targy-gyujto sem vagyok, nem allok sorba telefonokert es a jolet szamomra nem ekvivalens a plazmatevevel.

A kultura erdekel: egy bizonyos fokig.Ezalatt azt ertem, h szeretek szinhazba jarni,rengeteget olvasok, elmegyunk koncertekre, de nem erdekelnek a felolvaso estek, az elbaszott sznob performanszok, es ha ma meg lenne, akkor sem olvasnam a "Film, Szinhaz, Muzsikat".

Neha elfilozofalunk a baratokkal, de az, h a tarsadalom atomjaira hullik...ez szamomra ismet csak egy boduletes kozhely, amit zomeben azok hasznalnak akik ujsagokbol, illetve elkapott beszelgetesekbol tajekozodnak.

Nem kulonosebben erdekel, h ki es minek belyegez. Persze, eloadhatnam nev nelkul, h huuuu engem ez mennyire erdekel, de nem gondolom, h ez a jo emberseg, vagy az intelligencia merceje. Az Indexen legalabbis nem.

Ez pont olyan, h az ember nem fut folos koroket, es nem akar bizonyitani. Nem vagyok materialista, de Gandi sem.
Az energiamat olyan dologba fektetem, amivel felepitek valamit.

Ahelyett, h a konyhafilozofiammal arasztanam el a webet.
Egy Samsung felhasznalo.

rockjano 2012.09.28. 22:32:26

@Peter T. Sinclare:
Mert általánosít a bloggoló. Általánosan mindenkit konzumidiótának tekint aki kütyübuzi mint én is.
És ez szimplán nemigaz.

Azért mert szeretjük az érdekes izgalmas tárgyakat az nem jelenti hogy nem szeretünk mást is nagyon.

Sorba állni egy 250e-es telefonért valóban kissé extrém dolog de kimenni tüntetni egy 90 feletti ember ellen legalább annyira az.

igi1 2012.09.28. 22:35:39

@rockjano: èn nem vettem magamra, a poszter meg el van keseredve, plusz frusztràlt is, amit meg lehet èrteni

aki sorba àll, az meg megèrdemli, az ő dolga

ennyi

van itt ebben az orszàgban lóvè, nem kell fèlni

robertdani · http://robbiedani.tumblr.com 2012.09.28. 22:35:45

A posztíró meglovagolná az iPhone sikerét, de még a ló is ledobja magáról. :-)

Tükörjég 2012.09.28. 22:36:30

Azt írtak már, hogy gyerekeken általánosító posztot sikerült írnod?

billy reed 2012.09.28. 22:39:25

Szánalmas a poszt és a sorban állókat fikázók hada is.

Magam ki nem állhatom az Apple-t és soha nem vennék tőlük semmit, de...

Egy embercsoportot szidni, szánalmasnak, sivár lelkivilágúnak, csőcseléknek nevezni azért mert tetszik nekik valami /nagyon/ és mert rajonganak valamiért, fontos a számukra annyira, hogy akár éjfélre is odamennek, hogy mielőbb megvehessék...nos, ha ezt valaki fikázza, inkább ő maga a szánalmas.

Vannak, akik az iPhone-ért rajonganak. Mások a jó borokért. Ismét mások elmennek egy film éjféli premierjére.
Vagy Bécsbe egy jó koncertért. Ugyanaz a rajongás.
Ez mind szánalmas?

Nem cseppet sem kedves posztoló. Épp az iPhone rajongók alkotnak egyfajta közösséget. Épp a rockerek, vagy a borfesztiválra vagy kiállításra járók.

Megvan a közös pont az életükben.
A tiédben nem nagyon lehet ilyen, hisz akkor értenéd a dolog lényegét, és nem született volna meg ezt a sznob, irigykedő, és felesleges írás.

@Gyárfás:
"Látom kevesen értik, nem azzal van a baj ha iphone -t használsz hanem azzal hogy annyira hülye vagy, hogy képes vagy sorban állni érte egy éjszakán keresztül."

Többek között neked is szól. Azért mert te nem tudsz rajongani semmiért, ne abban éld ki magad, hogy másokat hülyézel.

"A valódi probléma ott kezdődik, hogy ezek azok az emberek, akiket szinte képtelenség kirobbantani sivár tárgyi világukból, nem érdekli őket a társadalmi, kulturális, szociális, politikai aktivitás, nem foglalkoztatja őket a körülöttük zajló világ. Magyarán szólva: telibe tojnak a szomszédra, a lakókörnyezetükre, a kóbor kutyára (hacsak nem facebook üzenőfalon kell megosztani), a hajléktalanra, a politikusra, mindenre.
Ők azok, akiktől mindig halljuk: nem házasodok és nem tervezek gyereket, mert „nem tudnám biztosítani számára az elvárt egzisztenciát”, holott egyedül saját egzisztenciáját félti."

Egy kollégám -többek között -egyetemen is tanít, családos ember. És igen, iPone-ja van. Mert szereti. Még ilyet!
Hogy is van ez akkor?

Peter T. Sinclare 2012.09.28. 22:44:37

@igi1: Annyira nem vagyok képben az árakkal, hogy az utóbbi években lassan csak angol könyvet veszek kint vagy az amazonon keresztül.

1. ha külföldi könyvet adnak ki magyarul itthon, akkor ki kell fizetni a fordítót (+jó esetben a lektort), a jogdíjakat. Ez máris növeli az árat

2. Magyarországon pofátlanul magas az árrés, a nagy profitot a terjesztők és a kiadók zsebelik be.

3. Fogalmam sincs, melyik az a könyv, amit 5 fontos különbséggel olvashatsz magyarul, de nézzünk két példát:
- Ken Follett: A titánok bukása, első kötet. Nem egy három lapos kartonkönyv.
Amazon, puha borítós, újonnan:
9.99$ = 2.220 Ft
Amazon, kemény borítós, újonnan:
21.00$ = 4.660 Ft

www.amazon.com/s/ref=nb_sb_ss_i_5_11?url=search-alias%3Daps&field-keywords=ken+follett+fall+of+giants&sprefix=Ken+follett%2Caps%2C382

Bookline, kemény borítós, újonnan:
4.790 Ft = 21.50$

bookline.hu/product/home.action?id=96816&type=22&_v=Ken_Follett_A_titanok_bukasa

A keményborítós kiadás között tehát kb. 150 Ft a különbség. Kemény, mi?

- A szürke 50 árnyalata (hogy legyen egy bombasikerbestseller is)

Amazon, papír:
9.57$ = 2100 Ft

www.amazon.com/Fifty-Shades-Grey-Book-Trilogy/dp/0345803485/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1348864913&sr=8-1&keywords=50+shades+of+gray

Bookline, papír:
2.400 Ft

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=E_L_James_A_szurke_otven_arnyalata_&id=111689&type=22

itt már vagy 300Ft-ot "bukunk" ha nem eredeti nyelven olvassuk.

Szóval?

lolperec 2012.09.28. 22:45:17

namost akit mások sivár világa köt le,
na az mennyire lehet sivár világú.

Ti is alig várjátok, hogy kijöjjön valami új Apple kütyü amire lehet fröcsögni. Talán még jobban bálványozzátok ezeket a cuccokat, mint a fanok, inkább ezen kéne agyalni pár kört. :)

eßemfaßom meg áll 2012.09.28. 22:45:21

@billy reed: "Egy kollégám -többek között -egyetemen is tanít, családos ember. És igen, iPone-ja van. "

És sorba állt érte egy éjszakát?

endike · http://barathendre.wordpress.com/ 2012.09.28. 22:47:00

"kötődom az ifonhoz"

bruhahaha

de már nem tart soká az gazdag civilizáció...

Nick Leeson 2012.09.28. 22:47:03

Miért baj az általánosítás? Alapból sokan lefikázzák, pedig biztos, hogy majdnem minden sorban állóra jellemző volt valami ami a postban előkerül!
Nem a kütyüket fikázza, nem az iphone5-öt, nem az apple-t, hanem azokat, akik képesek jóformán a semmiért sorba állni. Igen a semmiért! Semmi korszakalkotó nincs az iphone5-ben, ettől még jó telefon, de nem hordoz világra szóló újdonságot! Több telefon is lazán lenyomja bármilyen paraméterét, ami az utóbbi időben forgalomba került!
Akkor mi értelme sorban állni?
Ennyire gyerekek és idióták vagyunk, hogy nem tudunk 1-2 napot, esetleg 1-2 hetet várni rá?

Aki sorban állt, az hogy ment aznap és másnap iskolába vagy munkába? Sehogy? Vagy két nap szabit vett ki? Megér ennyit? Állítólag nálunk árulják a legdrágábban az egész világon!!! Így is megéri? Bármi áron megéri?

Valóban rátapintott a postoló! Ha nem is faszbúkra, meg a többire, de a lényeg tényleg igaz. Akik képesek egy alig fejlesztett cuccért sorban állni 10 órákat, azok olyan szinten vannak elrugaszkodva a realitástól, hogy az elképesztő!

Mellesleg megjegyzem az iphone-ban is alig volt újdonság...

fcukallyall 2012.09.28. 22:47:41

@billy reed: "Vannak, akik az iPhone-ért rajonganak. Mások a jó borokért. Ismét mások elmennek egy film éjféli premierjére." " Épp az iPhone rajongók alkotnak egyfajta közösséget. Épp a rockerek, vagy a borfesztiválra vagy kiállításra járók."
Annyit hozzáfűznék, hogy a borfesztiválokra, vagy a kiállításra járók kultúrálódnak. Az iphonért sorba állás az milyen kultúrális értéket is képvisel?

Nick Leeson 2012.09.28. 22:48:43

@Nick Leeson: A végén iphone4S-t szerettem volna írni...

Boka1 2012.09.28. 22:50:58

@fcukallyall: ha sok konzum polgár lesz, akkor kevés idióta akar háborúzni. Ezért kell elvinni a globalista kultúrát a sivatagba is, hogy a gyerek inkább a mcdonaldson nőjön fel és a pluszkalóriákról vitatkozzanak, mint kalasnyikovon és a szomszédait öldökölje. Sajnos minden országban vannak fundamentalisták, akik valamilyen szigorú neveltetés folytán vagy csak céltalanságuk okán befelé fordulnak és bezárják maguk előtt az ajtót. Bár én még a 70es 80as években hadi nevelést kaptam, de a gyerekeimet már másképp nevelem. Az a gond ezzel a hihetetlen technológiai fejlődéssel, hogy a gyerekek leelőzik a kortárs technikai tudásban a tanáraikat, azok meg szerencsétlenek egyre idegesebben próbálják Toldit mega többi zombit a gyerek fejébe verni, amit persze sosem fog használni a többség a büdös életben. Ráadásul ez az új generáció úgy fog tekinteni az államhatárokra, mint otthona mintás tapétára. Van, de senkit sem érdekel. Akik kimaradnak ebből, azokból lesznek a büszke nemzethez, valláshoz tartozók, akik kirekesztenek másokat, mivel senkivel sem tudnak szót érteni a fejlett világból.

stargazerhu 2012.09.28. 22:52:28

@Infomaker:

Kicsit demagóg leszek :D De nem lesz ebből senkinek nyugdíja. A 8 milla ÁFÁból 7 milla nem a közösség érdekeit, hanem a politikusok érdekeit fogja szolgálni! :)

fcukallyall 2012.09.28. 22:52:40

@igi1: Igen, te úgy néz ki tudod hasznosítani az ipad-odat, én is tudom a számítógépemet. Viszont ezek az emberek nem azért állnak ott a sorban (és márpedig most róluk beszélünk), hogy könyvet olvassanak majd az iphoneon... Azt az előző 4-esükön is tudnak, ha akarnak. Bár nem hiszem, hogy ők olvasnak.

Nick Leeson 2012.09.28. 22:52:47

Egyébként zárójelben megjegyezném, hogy milyen korrekt cég az, aki olyan szinten hibás térképpel adja el a terméket, hogy 1 héttel az árusítás után bocsánatot kell kérnie a vásárlóktól?
Van olyan marha aki szerint nem tudtak arról, hogy egy rakás szart raktak a telefonba? Nyilván tudtak róla, ennek ellenére hagyták, hogy napokig sorban álljanak az emberek egy hibás szarért!!!

pocaklakó minimanó 2012.09.28. 22:52:55

Bezzeg a mi időnkben is voltak ilyen rajongók. Emlékszem, amikor két hétig álltak hóban és fagyban a hentesek, úgy várták a legújabb Balogh-féle kolbásztöltő gépet.

Peter T. Sinclare 2012.09.28. 22:53:44

@rockjano: De nem rólad szólt, hanem azokról az idiótákról, akik egyetlen ikonsornyi pluszért (meg minimális HW-SW ráncfelvarrásért) kifizetnek annyi pénzt, amiből kétszer megveszik azt a telefont, ami kenterbe veri az egész szifont.

Mert ezek a majmok nem használati tárgyat vesznek, hanem státuszszimbólumot. Ezzel próbálják jelezni, hogy ők valakik.

"Sorba állni egy 250e-es telefonért valóban kissé extrém dolog de kimenni tüntetni egy 90 feletti ember ellen legalább annyira az."

Nem, egyáltalán nincs igazad. Nem egy "90 feletti ember" ellen, hanem háborús bűnös, emberiesség elleni bűncselekményeket elkövető, véreskezű kommunista szarember ellen, vagy egy izraeli megélhetési nácivadász hamis vádjai alapján náci tömeggyilkosnak beállított egykori csendőrírnok ellen.

Biszku bűnösségét számtalan bizonyíték támasztja alá, Csatáry ellen az egyik vádpontot pedig már ejteni kellett, mert bebizonyosodott, hogy Zuroff hazudott.

De bárhogy is legyen, a zsidó áldozatok ugyanolyan joggal követelik a vélt, vagy valós bűnösök elítélését, ahogy a nem zsidó áldozatok a valós bűnösök elítélését.

És kurvára nem hozható közös nevezőre a 100 millió ember haláláért felelős kommunizmus egyik prominens hazai képviselője elleni tüntetés egy ótvar kütyü iránti csimpánzszerű rajongással.

pocaklakó minimanó 2012.09.28. 22:54:11

@Boka1:

Mintha egy obligát LMP-s mantrát olvastam volna. :)

Nick Leeson 2012.09.28. 22:56:07

@igi1: Az ipad kizárólag arra jó amire használod. Igaz, hogy ez 200e-ért baromi kevés. Én eladtam és feléből vettem egy valóban mindenre használható notebook-ot...

Nick Leeson 2012.09.28. 22:59:18

Szerintem nincs messze az idő, hogy iphone-nal ciki lesz telefonálni, mert a műmájerség abszolút szinonimája lesz!

rockjano 2012.09.28. 22:59:48

@Peter T. Sinclare: "De nem rólad szólt, hanem azokról az idiótákról, akik egyetlen ikonsornyi pluszért (meg minimális HW-SW ráncfelvarrásért) kifizetnek annyi pénzt, amiből kétszer megveszik azt a telefont, ami kenterbe veri az egész szifont."

1 az ő dolguk tegyék

2 nemigen veri semmi ma kenterbe az iPhonet az Android semmiképpen sem.

Teljes ökörség egy 92 éves ember ellen tüntetni akármit is követett el.

Ültessék le ha akarják de ez is szürreális úgyis meghal nagyon hamar (ha a másik oldal tesz ilyet erről is ugyanez a véleményem)

Az egész úgy baromság ahogy van. Ebben az országban emberek tömegei indiai nyomorban élnek inkább az ellen tüntessen ez a sok szélsőséges városi ficsúr (a több tízezres ruháikban)

Miért most tüntetnek miért nem tavaly vagy évekkel ezelött...ugyanmár.

Nagy istenverte maszturbáció az egész.

Náci önkielégítés.

fcukallyall 2012.09.28. 23:00:12

@Boka1: Nem az okos polgár, és nem a buta polgár indít háborút. A kormányok küldik oda a polgáraikat. Sőt, a buta embert, aki nembír már gondolkodni, könnyebb elküldeni golyófogónak.

Balcsapott 2012.09.28. 23:01:49

Nahát...úgy látszik a félázsiai jurtalakóknak a plázákba is sikerült beköltözniük fanyalogni...remek. És itt most a beköltözésen van az igazi hangsúly, ezzel van ugyanis a jobboldalon a legnagyobb baj.
A réteg amiről a posztban szó van (a kép alapján) lehet vagy 20 ember, de ha százszor ennyi, akkor sem sok. Valószínűleg van munkájuk, jövedelmük, hiszen a drága telefont csak így tudták megvenni, valószínűleg adót is fizetnek. Sorban állás közben a társadalmi együttélés szabályait nem sértették meg.
Az pedig amit a jobboldalon örökké képtelenek a retardált droidok megérteni az az, hogy innentől kezdve SEMMI KÖZÜK SEMMIHEZ!!!! FIGYELj KEDVES POSZTÍRÓ TE kis nácipalánta!Bár nem vettem ilyen szart, de azok nevében akik vettek elárulom sem neked, sem más félázsiainak, még Vityu kánnak sincs semmi köze ahhoz:
1. Mire költöm a pénzem
2. Mivel mennyi időt töltök 2 angry birds party között...Úgyhogy fogd szépen a jurtádat, csomagold össze és takarodj ki a seggemből, szobámból, életemből! Foglalkozz a saját dolgoddal,én is az enyémmel, így majd nem kerülünk konfliktusba! Arra pedig komolyan megkérem a fajtádat, hogy szolidaritásról, értékekről és FŐLEG KULTÚRÁRÓL NE ÍRJON, MERT ABBÓL az elmúlt években ezekből jól érzékelhetően -0-ra vizsgázott!

Szebb jövőt!!

Boka1 2012.09.28. 23:06:28

@pocaklakó minimanó: az LMP a tipikus ELTE-s könyvtárban és kocsmában szocializálódott kollégium párt. Ugyanaz, mint a fidesz volt 15 éve. Aztán láttuk mi lett azokból is, miután oxigényhiányos állapotba kerültek 40 elmultával. Most éppen fundamentalisták. A gyerekeimen látom, hogy az osztályukban lévő sok nemzetségű gyerek milyen jó barátságban van, együtt csesztetik a telefonjukat, este skypolnak, tanácsokat adnak egymásnak amit én már nem is értek. Ez a jövő, nem a politika.

Peter T. Sinclare 2012.09.28. 23:08:03

@Boka1: Mára véget ért a pozitivista-materialista sci-fi est, és üdvözöljük önöket újra a valóságban, ahol a konzumidióták a gazdaságot és politikát, ezáltal a világot uraló 1% leghűségesebb kiszolgálói, és nem fogják fel, hogy a konzumidiotizmusukért a világ népességének bő kétharmadát kell mesterségesen nyomorban tartani, hogy tíz centes órabérért előállítsa a konzumbirka imádott bálványait.

Minél szegényebb egy ország, amibe beengedik a nyugati konzumbirkaság "kultúráját", annál frusztráltabb, szélsőségesebb és agresszívabb lesz az új generáció (lásd: muszlim országok). A fejlett nyugati államokban a legszegényebb rétegbe tartozó új generációra ugyanez hatványozottan igaz. Ők azok, akik megölnek a telefonodért, mert te, mint ember, mint személy, mint élőlény, kevesebbet érsz, mint egy három nap múlva már elavult kütyü.

Ez, koma, ez a valóság. A kapitalista gazdaság alapja a terjeszkedés, mert mindig kell a nyomorgó proli tömeg, amelyik jogfosztottan, szarért-hugyért kirobotolja a belét. A Föld zárt rendszer ilyen szempontból, tehát a növekedés megáll. A fogyasztói társadalomban mesterségesen generálják a fogyasztást (jó példa erre az Apple, amelyik kiad egy olyan "új verziót" mondjuk iPadből, amelyik annyiban különbözik az elődjétől, hogy tartalmazza azokat az alapfunkciókat, amit minden konkurens már egy évvel korábban belerakott a saját verziójába. De jó példa a HW gyártók esete is, akik 0.01 Ghz-es plusz teljesítményért simán legombolnak a vásárlókról tízezreket egyetlen új prociért). Ha a fogyasztás visszaesik, az egész gazdaság is lelassul, ami aztán hamar csőddel fenyeget. Mert ez a fajta fogyasztás csak virtuális ígéretpénzzel fenntartható, ami mögött nincs valós fedezet (nemesfém, munka, stb.).

A többi gazdasági modell sem jobb, és a kapitalista biztosítja a legjobb technikai körülményeket, de vajon akkor is ennyire örülnél, ha azért nyomorognál, hogy egy kőgazdag ember reggel kiboríthassa a kaviárját a kutyájának (ami többe került, mint amennyi pénzt te egy évben keresel), mert nem kéri?

utott a homokora 2012.09.28. 23:08:20

Atya vilag!!!!
Hogyan lehet az, hogy ilyen negativ beallitasu es lelkuletu iro(k) papir vagy kepernyo helyet kanak, irka firkajukkal....., Ez az iromany sem mas mint negativ befolyasolas es hangulatkeltes. Ami azon vasarlok ellen iranyul, akik szeretnek egy termeket es erzest, hogy tartozhatnak valahova es nem is rossz iranyba huz a szivuk. Irkasz firkasz baratunk szemelyiseg zavara abbol fakad, hogy nem engedheti meg maganak a termeket es ezert minden bosszujat a "jobb moduakon" eli ki. A termek kedvelesehez, a szolgaltatas minosegehez es hovatartozasi erzes megszerzesehez nincs koze se politikahoz se a mindennapi lethez illetve a statusszimbolum volthoz. Aki szereti, megveszi... ilyen egyszeru. Nekem is apple termekem van es amiota hasznalom nem is akarok mast hasznalni, de ezen iranyultsagom miatt nem utalom a pcseket vagy androidosokat... ok azt valasztottak es lehet hogy egy valag penzt sporolnak... jo... nekik az a celjuk nekem pedig az, hogy az imactol, a macbookpron at az iphoneing, ugyanaz legyen a hasznalati erzes. Ha otthon ulok, a buszon vagyok vagy eppen kirandulok, dolgozzanak ossze a termekek. A statusszimbolum kerdese mar megintcsak az irigysegre vezetheto vissza.... senki sem irigykedik egy androidosra vagy egy "opel"esre, mindig csak arra irigykedunk, akinek "jobb" vagy szebb van. en nem irigykedek senkire, mert mindenki a sajat penztarcajanak es lehetosegeinek teljes tudataban dont vagy nem dont egy termek mellett. JA es ne ilyen cimmel kellene ellatni a cikket: talan az jobb lenne, hogy " egy sivar lelkuletu, az iphone szapulasabol szeretne penzt csinalni" mert az jobban illene a cikk tartalmahoz, megitelesem szerint.

Sherko 2012.09.28. 23:12:37

A post írója próbál okos lenni, de nem igazán sikerül neki. Tucatvélemény, fals általánosítás (nudli)... Rosszul választott minta összehasonlítások. Ennyi... Gyakoroljon még az író...

domewalk_R 2012.09.28. 23:12:53

@LEndy: Már bocs, de pl egy szép / értékes festmény vagy bármely képzőművészeti alkotás nem tucattermék, mint az iphone. A bejegyzéssel egyébként maximálisan egyetértek. Nyilván általánosít és néhányan védelmezik sorbanálló barátaikat hogy mekkora jó buli stb. DE! Attól hogy akadnak kivételek, az átlag iphonért (vagy más agyonhypeolt te sorbanállónak tényleg baj van az értékrendjével, gondolkodásmódjával. Tényleg megér ennyit egy kütyü, ami funkcióiban alig tud többet, mint egy 1 - 1.5 éves androidos csúcsmodell? lehet hogy picivel gyorsabb, picivel nagyobb a kijelző felbontása OK, de tényleg annyira rohanunk, hogy ha 1 másodperccel tovább kell várni míg jelet talál a gps, vagy elinduljon egy szoftver, akkor valami rossz történik? Vagy ha nem a legújabb telefon / akármi van a zsebemben akkor én egy szar vagyok? Jól mondta itt valaki: agymosott droidok. mérlegelni kéne kinek mire van szüksége és mennyiért....

Boka1 2012.09.28. 23:15:52

@fcukallyall: az elkényelmesedett nemzetek nem mennek háborúba. Nem tudom elképzelni a szitut, hogy engem valaki elvigyen katonának, pedig nem vagyok egy észlény. Nem hinném, hogy azok, akik nem foglalkoznak a napi rögeszme cserékkel az ATV-ben buták lennének. Ma már nincs olyan megkülönböztetés, hogy munkás, paraszt, értelmiségi, hanem vannak viselkedési, vásárlási szokás különbségek, szociális jellegű eltérések. Hála annak, hogy mostmár mindenki hozzájuthat minden információhoz, szolgáltatáshoz a fenti helyzetéhez viszonyítva.

Peter T. Sinclare 2012.09.28. 23:18:00

@rockjano: Én sem megyek oda kirángatni őket a sorból :) felőlem le is szophatják a boltvezetőt egy új szifonért. Nekem viszont, akár a blog írójának vagy neked, jogomban áll élcelődni rajtuk sőt konzumidióta birkacsordának is tartani. Vagy nem tartani. Ez a véleménynyilvánítás szabadságának a lényege. Nehogy már a "lájkolj vagy kussolj" elve legyen érvényben! Nem tetszik? Mondd el. Ez a kommunikáció, a kultúra alapja: a véleménykülönbség megvitatása.

Amúgy ha a te apád/nagyapád körmét tépték volna ki fogóval az ávósok, csak mert a szomszédja feljelentette, vagy a te apádat/nagyapádat végezték volna ki, csak mert fegyvert ragadott megvédeni a hazáját, te sem legyintenél, hogy "úgyis meghal".

Vannak bűnök, amelyek sosem évülnek el. Ha 120 éves volna, akkor is a minimum az volna, hogy fellógatják (a maximum pedig, hogy hagyják élve elrohadni egy sötétzárkában, miután kipórbáltak rajta pár módszert, amit ávós cimborái a magyarokon alkalmaztak). Sajnos a jogrendünk nem engedi meg a minimumot sem, de akkor legalább már a börtöncellában érje utol a halál.

utott a homokora 2012.09.28. 23:18:36

@Boka1: nagyon jo meglatas, hihetetlen joooo es igaz is. kergessuk el az utalatra hangolo ber-irnokokat, mint a fenti szerzot is

teglagyar7 2012.09.28. 23:19:39

Magyarok!

Nagyon fontos dologban kérem a segítségeteket!
Az országra minden eddiginél nagyobb veszély leselkedik!
A MUNKANÉLKÜLI SZABADSZÁJÚ LIBERÁLIS BLOGGER RÓZSA MIHÁLY ISMÉT MEGPRÓBÁLJA MEGSZEREZNI A HATALMAT MAGYARORSZÁGON!!!
Az ellenség arca:
erlauer3.nolblog.hu/files/rmisi.jpg
Gondolom az szdsz 2002-2010 között tartó rémuralmára még mindenki emlékszik!!!
RÓZSA MIHÁLY MOST EZT PRÓBÁLJA MEG ÚJRA VISSZAHOZNI!!!

Tavasszal egy szdsz zászlóval jelent meg!!!!!!
Hogyhogy még mindig nem vetette ki az ország és a nép immunrendszere ezt a mocskot magából?!?!?!???

AMIÉRT PEDIG ÚGY DÖNTÖTTEM, HOGY EZT MEG KELL ÍRNOM A GYURCSÁNY FÉLE ÉHSÉGSZTRÁJK ALATT TÖRTÉNT!!!!!!!!

RÓZSA MIHÁLY A MUNKANÉLKÜLI SZABADSZÁJÚ LIBERÁLIS BLOGGER MEGJELENT A KOSSUTH TÉREN!!!!
kuruc.info/galeriaN/hir/ehesdk02.JPG
Nyilvánvaló, hogy itt akarja ÚJRA megalapítani a királyságát, és minden magyart elpusztítani!!!!!!!!!

Kicsit interneten utánaolvasva kiderül, hogy rózsa mihály a munkanélküli szabadszájú liberális blogger teljesen aktív és a hatalomba készül!!!!!

A leendő kabinet névsora is nyilvános már!
Demszky, retkes, magyar, kóka, fodor, ungár, horváth, mécs, tarján, kuncze!
Remélem ismerősen csengenek ezek a nevek!!

Ezért hívom most fel minden magyar figyelmét arra, hogy állítsatok meg rózsa mihályt a munkanélküli szabadszájú liberális bloggert!!!!!

Sokan kérditek, hogy hogyan?
Pusztítsátok a liberalizmust a mindennapjaitokban! Ne hagyjátok, hogy az emberek elfelejtsék rózsa mihály a munkanélküli szabadszájú liberális blogger 2002 és 2010 közötti ámokfutását!!!

Minden magyar fel a barikádokra, harcoljunk a liberálisok ellen!!!!!!!!!!!!!
Rózsa mihály a legveszélyesebb ember a Földön!

EMBEREK ÉBRESZTŐ!!!!!!!!

domewalk_R 2012.09.28. 23:24:35

@varga-bocsi: útálatkeltés?! Nem erről van szó csupán csak arról hogy el kellene gondolkozni: egy macben/macbookban ugyanaz a hardver van ugyanazzal a teljesítménnyel mint egy pc-ben, csak dupla árért. Mit tud egy mac amit egy pc nem? Mellesleg kis szakértelemmel a pc-re is rá lehet nyomatni az apple oprendszerét.

Boka1 2012.09.28. 23:28:55

@Peter T. Sinclare: ahhoz, hogy ne utáljuk a világ értékeit, magunkat is ismernünk kell egy kicsit. Amikor keveset kerestem és sokat dolgoztam, akkor azt nem úgy tettem, hogy a szemét gazdag emberek miatt kell sokat dolgoznom éhbérért, hanem hálát adtam a sorsnak, hogy volt munkám és a nyugdíjas anyámat is el tudtam tartani. Ha fogyasztás, akkor a harmadik világ nagyobb szarban lenne. Ha úgy gondolkodsz, ahogy írtál, akkor nem tudok segíteni, csak támogatni tudlak abban, hogy szabadulj meg a félelmeidtől, hisz az csak az agyunk egy szüleménye, valójában az ember a teremtésre született, mindenkinek megvan a szerepe a Földön. Ahogy Sándor György mondta: Igazságos a mi Urunk , a gazdagnak ételt, a szegénynek étvágyat adott!

utott a homokora 2012.09.28. 23:29:32

@domewalk_R:
kozel 10 evig pcm volt... megismertem egy masik felepitesu gepet es kesz, nem kell a pc buheralas, tuningolas, semmi. Azt a korszakomat az tette izgalmassa, hogy kerestem az utat, hogy jo es jobb legyen. Igazad van hogy a pc jo es jobb is lehet mint az imac 27" telejsen igazad van, sok ceg kijott vele es erintokepernyot faragott hozza, mint.... DE, ha jobban szeretem az apple termeket akkor jobban szeretem es kesz, de ezert nem kezdem utalni a pct, vagy lehuzni, szo sincs rola. Mindenki maga donti el, hogy hova kivan tartozni es hogy mennyit fizet egy termekert, miert baj ez?

Ppix 2012.09.28. 23:30:53

"Ők azok akik blablablabla mocskolódás..."

HONNAN TUDOD?
Mi van ha csak egy buli nekik?
Sötétke...

rockjano 2012.09.28. 23:32:07

@Peter T. Sinclare: Látom nagyon tudsz gyűlölni...
Tipikus szélsőjobbos frusztrációs szindróma.

A te nagyapádnak tépte le a körmét???

Mit büntetsz meg egy ilyen emberen???
Én értem hogy gazember persze az de vannak bűnök amelyek soha nem bűnhődnek meg és ez is ilyen lesz. Nem évekkel ezelött kellett volna ezzel kezdeni valamit???

Könyörgöm 20+ ével vagyunk a rendszerváltás után mit akarunk most??? Már régen késő. Egyébként a náci Csatay kapcsán dettó.

Nem gondolod hogy valaki pont most saját politikai céljai érdekében hozza fel ezt a dolgot??? Mondjuk azért hogy elterelje a figyelmet arról hogy kurva szarul kormányoz???? vagy hogy a szar állapotban lévő pártjának az ostoba szimpatizánsait kicsit felpörgesse????

Az a konzumidióta aki most elmegy a Biszku ellen tüntetni, politikai konzumidióta, hagyja a szerencsétlen barom hogy néhány okosabb kihasználja..... és ki is használják persze.....

rockjano 2012.09.28. 23:37:32

@teglagyar7: Nem unod már ezt??? Mert én már kurvára....

Boka1 2012.09.28. 23:38:33

@domewalk_R: a coca kóla meg cukros víz. A legtipikusabb magyar reklám a prosztata gyógyszeré. " Ha ugyanannyi Sabal pálma kivonatot tartalmaz, akkor miért fizessek többet ?" Ehhez még ráadásul összeszedtek 5 házmester kinézetű fickót is. Miért járunk Benettton pólóban meg adidas cipőben? ugyanaz a fonal, ugyanaz a műbőr. A válasz talán az, hogyha látom magamon vagy a gyerekeimen a jó cuccot, akkor azt gondolom magamról, hogy a munkámat jól végeztem, a partnereim elégedettek velem, tehát sikerem van. Más kérdés, hogy a gyerkeimnek természetes , ők nem csinálnak hozzá filozófiát.

Bérgyilkos Bohóc 2012.09.28. 23:40:59

@Peter T. Sinclare: Mivel nem értek egyet a cikkel (vagyis látszólag a sorbanállók mellet vagyok), te ebből kikövetkezteted , hogy iphone rajongó vagyok. Gratulálok, igazi Sherlock Holmes-i barvúr.
Nos, a sors iróniája, hogy véletlenül igazad van, én is valószínűleg ezt a telefont fogom megvenni, csak a logikád hibádzik, mert eszement hülyeségnek tartom ezt a napokig sorban állást. Erről több helyen is írtam. De hogy jön ide, hogy hogyan viszonyulok a készülékhez, amikor az vágta ki a biztosítékot, hogy amit posztoló írt, egy légből kapott, előítéletektől duzzadó katyvasz. Mondom, én is baromságnak tartom, napokig a bolt előtt ácsorogni, de ettől függetlenül nem állítanék fel ilyen idióta diagnózist. Ezt akár töltött káposzta zabálókra is rá lehetne húzni, kb. annyi az értelme.
Egyébként nem értem milyen ikorsornyi pluszról és ráncfelvarrásról beszélsz. Mintha mindenki az előző szériáról váltana. Az eszedbe sem jut, hogy valaki - pl. én is - a 4 éves készülékét cseréli le?
Státuszszimbólum? Jaj, hagyjuk már. Tudom, előszeretettel hajtogatjátok. Elismerem, még van benne egy kis ilyen jellleg is, de mára több százezer iphone van Mo-n. Közel sem akkora kuriózum mint mondjuk 2008-ban volt.

Peter T. Sinclare 2012.09.28. 23:48:36

@rockjano: Igen, tudok gyűlölni. Azt, aki megérdemli, mert tetteivel rászolgált. Szélsőjobbos? Nem, távolról sem. Nekem mindegy, kinek milyen a bőrszíne, vallása, szexuális beállítottsága.

22 évvel a gengszterváltás után még mindig ott tartunk, hogy a közélet nem tisztult meg. Ennek pedig most is isszuk a levét. Min csodálkozol, hogy ilyen kormányunk van egy felcsúti törpenapóleonnal az élén, amikor ugyanazok vannak hatalmi pozícióban, akiket már rég életfogytiglani börtönre kellett volna ítélni a magyar nemzet ellen elkövetett tetteik miatt?

Mindig a fejétől bűzlik a hal. Amíg nem történik meg a megtisztulás odafent, idelent is csak gyűlik a trágya.

Egyébként úgy köpködök a konzumbirkákra, hogy én is kedvelem a kütyüket. Csak éppen sosem dobok el egy működő eszközt pusztán azért, mert "elavult". Mivel nem CGI programozással keresem a kenyeremet, és nem vagyok rábuzulva az FPS-ekre, tökéletesen megfelel az a számítókapacitás, amit a sok éves laptomom nyújtani tud. Ugyanígy, a telefonom is tökéletesen kiszolgál a maga 2.1-es androidos OS-ével (elég komoly igénybevétellel is másfél napig bírja egy feltöltéssel). Majd veszek mindenből újat, ha a régi felmondta a szolgálatot.

Pilóta78 2012.09.28. 23:49:09

Kedves félhülye postíró:

Először is az iPhone 5-ös árán van kb. 50.000 Ft áfatartalom, amiből félhavi segélyt tudtok utalni a cigóknak.

Másrészről az iPhone 5 nem vasból van, vasat leginkább laboratóriumi körülmények között láthatsz, acél a szó, amit keresel. De az sem lenne igaz, mert leginkább aluminiumból készült.

Egyébként totál benézted a tipikus iPhone vásárló réteget. Ha már mindenáron általánosítanom kellene, akkor hipszter szerű embereknek festeném le őket, akik pont fogékonyak a művészetekre és a kultúrára.

rockjano 2012.09.28. 23:55:50

@Peter T. Sinclare: "22 évvel a gengszterváltás után még mindig ott tartunk, hogy a közélet nem tisztult meg"

Ezzel az a baj hogyha teljesen megtisztul akkor nagyjávól senki sem marad.

Aki hatalom közelébe kerül az valamennyire mindig korrumpálódik ez a dolgok természete

És ha valaki aztmondja ma (jobbik) hogy ők majd nem akkor sose higgy nekik, ők lesznek a legrosszabbak.

Én egyetemista voltam a rendszerváltás idején a mostani törpediktátor volt akkor a legszimpatikusabb ember a politikában. Oszt ez lett belőlle, én még mindig nem értem...de ez így műkdik..ne légy naiv...

bölts 2012.09.28. 23:59:24

Ez mindenképpen fos cikk.

Electric Sheep 2012.09.28. 23:59:53

Mély tiszteletem a Szerzőnek! Ez sebészi pontosságú fogalmazás volt. Üdv az élők között!

Boka1 2012.09.29. 00:00:16

@Peter T. Sinclare: lehet, hogy először idelent kell megtisztulni? A boldog 90es években azt mondtam, hogy azért lopok, mert, ha másnak lehet, akkor nekem miért nem. Aztán azzal nyugtatgattam magam, hogy ha nem én lopom el, akkor majd más. Mostmár azt mondom, azért loptam, mert volt rá lehetőségem. Igaz, már senkit sem szídok, ha lop, sőt azt sem mondom, hogy tisztességes vagyok. Szemben sok emberrel,aki nem képes szembenézi önmagával.

Pilóta78 2012.09.29. 00:01:50

@Electric Sheep: ezért a sebészi pontosságért van ennyi műhibaper.

Peter T. Sinclare 2012.09.29. 00:04:53

@Bérgyilkos Bohóc: :) nem fogok novellát írni azokról a jellegzetességekről a korábbi hozzászólásodban, amelyek alapján 95%-nál is valószínűbbnek becsültem, hogy szifonos vagy (vagy akarsz lenni).

Nem jut eszembe, hogy bárki "új betérő" venne szifon5-öt. Illetve biztosan van ilyen, de az is státuszszimbólumot akar venni.

Miért?

mert egy tudatos vásárló fogja, összehasonlítja a legjobb öt készüléket, majd leredukálja egyre a lehetséges jelölteket.

Márpedig a szifon5 egyetlen dologban jobb a szixalag3-nál: súlyban. Csakhogy a plusz súly a Galaxy S3-nál az akkumulátorból fakad, ami nagyjából másfél-kétszer akkora működési időt biztosít a droidos telefonnak. Ez pedig megér plusz két dekát.

A Winfos csempefonjai is szóba jöhetnek, már ha valaki az egyszínű négyzetekből álló UI-ért rajong, és szeret fizetni az OS-ért.

Az biztos, hogy a szixalag3 minden téren jobb a szifon5-nél. És ráadásként nem szopatják a vásárlókat újfajta csatlakozó aljzattal, ami inkompatibilissé teszi az új kütyüt a régi töltővel, csatlakozóval, stb.

Tudod, az a vicc, hogy a droidos telefonoknál jóformán mindegy, melyik gyártót választod, egy töltő elegendő a legtöbbhöz, ami egyszersmind a PC-ddel is össze tudja kapcsolni adatkábelként.

nagyon nem mindegy, hogy egy nyaraláshoz hány kábelt kell magaddal vinned, illetve, hogy elvesztése esetén márkaboltba kell-e rohannod, vagy a sarki Ahmedtől vehetsz egyet két mátyásért.

Peter T. Sinclare 2012.09.29. 00:06:32

@Boka1: Idelent nem lesz megtisztulás, amíg fent nincs. Társadalmi és genetikailag kódolt törvény ez.

JohnHenry 2012.09.29. 00:08:17

ahogy látom, sokak rövid farkára rátaposott a poszt írója :-p

további kellemes fröcsögést : D

Boka1 2012.09.29. 00:08:24

@rockjano: nem biztos, hogy Orbán változott. Lehet, hogy Te változtál. 20 év alatt ugyanarról a tárgyról is megváltozik a véleményünk, pedig a tárgy semmit sem változik.

Peter T. Sinclare 2012.09.29. 00:08:28

@rockjano: "zzel az a baj hogyha teljesen megtisztul akkor nagyjávól senki sem marad.

Aki hatalom közelébe kerül az valamennyire mindig korrumpálódik ez a dolgok természete

És ha valaki aztmondja ma (jobbik) hogy ők majd nem akkor sose higgy nekik, ők lesznek a legrosszabbak.

Én egyetemista voltam a rendszerváltás idején a mostani törpediktátor volt akkor a legszimpatikusabb ember a politikában. Oszt ez lett belőlle, én még mindig nem értem...de ez így műkdik..ne légy naiv..."

Akkor ne maradjon senki! Még az is jobb lenne.

A korrumpálódás mértéke és formája nagyon nem mindegy. Hidd el, nagyon keveseket érdekel mondjuk Svájcban, hogy egy politikus száz frankkal többet tesz-e zsebre. Mert egyébként a politikusaik az országuk érdekét nézik.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.09.29. 00:09:31

ezek szegényparasztok, akikről beszélsz. a munkásosztály. a munkásosztályban a státuszt nem a műveltség vagy a világért való tenni akarás határozza meg, hanem kizárólag az hogy mennyit keresel (=mennyit érsz), és hogy mid van. annyi vagy.

a művelt/értelmiségi, és az elit köreiben mások a szempontok. ott a társadalmi aktivitás, ideológia, művészetek is bejátszanak már, de hát egy paraszt, egy melós sohasem értheti meg ezeket a fogalmakat, akármennyit is izzad, melózik, gürcöl, akármennyi pénzt is takarít meg, nem számít, mekorát villant az új cayenne-el vagy bmw-vel.

az xms tulajdonosa is csak egy meggazdagodott, kétségbeesetten a városi életbe sikertelenül beilleszkedni próbáló zsírosképű nagy paraszt. a gazdagok,a műveltek eleganciájából, a valódi gazdagság esszenciájából vajmi keveset fog fel. hiába nyitja a sokadig boltját, csak egy paraszt bunkó marad.

Pilóta78 2012.09.29. 00:13:54

@Magyar Vitéz: szerintem csak a 2. boltját nyitja, és nem zsírosképű, inkább kákabelű. Kamuzol össze-vissza, paraszt.

Boka1 2012.09.29. 00:14:26

@Peter T. Sinclare: amíg valaki mástól várjuk a megtisztulást, addig nem mi élünk, hanem annak a fogságában vagyunk, akitől várjuk a csodát. Egy életet nem lehet várakozással leélni. Kicsiben kell tenni valami újat. Ma 3 cégnél voltam vásárolni és mindháromnál szinte kinéztek az ott dolgozók. Ha a Cicciolina lenne a minisztelenök és Teréz anya a Köztársasági elnök, ezek akkor sem tudnák a dolgukat. Ez még csak nem is pénz kérdés.

rockjano 2012.09.29. 00:17:41

@Boka1: Kutya fülét..

Pontosan emlékszem milyen intelligens okos volt. Gyosran beszélt-gyorsan gondolkodott. Alapvetően különbözött a megszokott szoci politikusoktól de az igazság az hogy az idősebb MDF-esektől és még az SZDSZ-esektől is.

Liberális volt teljesen de okosan túlzások nélkül.

Ideái voltak és kemény volt. A Nag yImre temetési beszédét soha nem felejtem el, akkor az reveláció erejű volt. Néztük a TV-ben és imádtuk. És máskor is amikor megszólalt.

Még akkor is amikor öltönyt húztak. Csomóan azért szavaztak rájuk mert azt hitték hogy még mindig annyira jófejek mint régen...

A vele kapcsolatos csalódás elemi erejű. Ezt tudnia kell minden mai fiatalnak...

Boka1 2012.09.29. 00:19:20

@Magyar Vitéz: nem tudjuk, hogy paraszt vagy sem! Egy biztos: Valahogy megszerezte a bizalmat egy multitól és kockáztatja a vagyonát. Őt ugyanúgy fogságban tartják a vevőelhárító alkalmazottai, mint a többi munkáltatót, tehát nekimsem könnyű. Amúgy lehet vele cserélni.

rockjano 2012.09.29. 00:20:41

@Peter T. Sinclare: Egy gazdag országban mindig könnyebb.

Nállunk nem a korrupció a legnagyobb gond ez egy nagyon szűk szemlélet. Ha valaki jól dolgozik és közben el-el lop dolgokat az még elviselhető.

Nállunk az a gond hogy senki nem tud kormányozni (talán Bajnai kivételével igaz őneki csak egy éve volt)

Mindenki meg akarja változtatni a világot maga körül ahelyett hogy csak szépen csendben okosan kormányozná az országot....

danialves · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.09.29. 00:21:46

Hadd fogalmazzam újra a posztot, kicsit értelmesebben, a saját gondolataimmal:
Az összes Apple termék egy (mesterségesen felfuttatott és fenntartott) státuszszimbólum/divat voltának köszönheti a népszerűségét, hardveresen közel sem ér annyit, amennyit elkérnek érte (tele van az internet Mac-PC ár/értek összehasonlításokkal, kb. az Iphone is így áll). Főleg, hogy Kínában éhbérért szerelik össze. Nem az emberiség fejlődésének csúcsa, ahogy már néhány kommentelő itt be akarta állítani. Bár nekem is van egy 4-esem, egy fillért nem adtam (és nem is adtam volna) érte, annyira túl van értékelve. Egy ismerősöm mondta, hogy "akinek Iphone-ja van az más ember", ott komolyan elgondolkodtam, hogy visszacserélem a régi Nokiámra. Nem tettem, mert tudok rajta olvasni rendesen, meg van rajta Temple Run, csak nekem ez 250 ezret nem ér meg. Nem tagadom, hogy esetleg a legjobb okostelefon a piacon (bár ez szubjektív), de sztem a felhasználók 95%a még azt sem tudja megmondani, milyen processzor van benne, mégis vígan kifizetik a árkülönbözetet.
Ennek megfelelően aki ezért képes ennyit sorban állni, az nem azért fogja megtenni, mert valamennyivel nagyobb a kijelző és processzor teljesítménye, vagy mert most jutott eszébe váltani a téglafonról, hanem a presztízs miatt.
(És éppen ezért össze sem hasonlítható a dedikálásért, AC/DC jegyért, WoW kiegészítőért sorban állókkal) Ráadásul a hvg-s videót nézve ez 95% tini/egyetemista (logikus is, hiszen valaki nem tud egyszerre ennyi pénzt előreteremteni és ugyanakkor 48 órákat hétköznap sorban állni), előbbi kategória meg tudjuk mennyire képes rajongani valamiért. És valóban eléggé egy elbaszott világ, ahol ilyen bagatell dolgokra van (ennyi) idő és pénz, ugyanakkor még ezek az emberek nem Taigetosz-gyanúsak és attól tartok, hogy még olyan vészjósló következtetéseket sem vonhatunk le belőle, hogy gyakorlatilag vége a világnak, ha ez megtörténhet.

Szóval végső soron azt mondanám, hogy a posztolónak valahol igaza van, csak ezt borzalmasan végletes és hatásvadász módon fogalmazta meg.

Boka1 2012.09.29. 00:26:29

@rockjano: de te forradalminak akartad látni akkor, mert olyan voltál. Én békés, növényevő pacifista voltam akkor is, nem tetszett az, hogy bosszút esküdött a koporsónál. Akkor azt akartam, hogy az állami tulajdon megszüntetésével foglalkozzanak nem azzal, hogy ki ölt meg kit, hiszen Orbán és az én családomban voltak elkövetők és áldozatok egyaránt. Akkor még nem tudtuk, hogy az újratemetéses cirkusz kik szervezték, de szerintem ott már kilógott a lóláb a nagy antikommunizmussal.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.09.29. 00:29:47

@Boka1: az xms tulajdonosa izléstelen. nem az apple-el van a baj, az apple egy kiváló termék, hanem az xms tulajdonosának az izléstelen, kifejezett tipikus elsőgenerációs városi paraszt hozzáállásával. nincs benne semmi könnyedség, semmi elegancia. soha nem vásárolnék egy ilyen eszelős tekintetű pénzéhes buta elsőgenerációs városi paraszttól.

Boka1 2012.09.29. 00:31:50

@Magyar Vitéz: nem ismerem a tulajt. Szerepelt a tévében ?

rockjano 2012.09.29. 00:33:30

@Boka1: Hmmm hát lehet...

Apámék a demokratikus ellenzék részesei voltak egyfolytában szabadeurópát hallgattunk...

Én nagyon utáltam azt a rendszert és nagyon örültem a változásoknak.

És még mai is azt gondolom hogy akármekkora szar is van most körülöttünk ez még mindig jobb mint akkor volt.

Most legalább lehetőségeid vannak akkor nem volt.

És ebből az egészből lett az hogy most valszeg az mszp-re szavaznék és isten bizony nem én változtam meg...

utott a homokora 2012.09.29. 00:35:04

@domewalk_R: Visszakerdezek egy egyszeru peldaval:
Mit valasztanal ha egy Mercedes vagy egy Toyota camry kozul kellene es a penz nem akadaly?
4 kerekuk van, lehet hogy a toyota erosebb motorral jon, de megis arra fogsz menni amerre a szived huz es ha megerintett egy eleterzes, azt fogod kovetni. Ha Toyota imado vagy akkor arra, ha kifinomultabbra vagysz es nem akadaly az elerese, akkor a Mercedest valasztod. Sokan felvetik, hogy nem innovativ az iphone5. Jo erre is van egy felvetesem. Mercedes az utobbi 20 evben csak rancfelvarrast vegez es biztositja a termekenek a frissesseget ezzel fenntartva a marka "markasagat", mig a toyota camry minden 3 evben plasztikai mutetek soran megy at hogy dogosebb legyen, de megsem lesz egy ikon, mint a mercedes grill, amit 100 auto kozul is vakon felismehetsz. Manapsag eleterzest vasarolunk, ha megtehetjuk....

Peter T. Sinclare 2012.09.29. 00:43:18

@danialves: na ezt kellett volna írnia :) egyébként abban igaza van, hogy egyre elterjedtebb ez a fajta embertípus.

Ennek társadalmi-gazdasági okai vannak. A proletárokat egységes erővé lehetett szervezni ideológiákkal. A konzumbirkákat sosem tudod egységesíteni, mert még a tárgyi fixációik között is állandó, mesterségesen gerjesztett háború dúl. Márpedig az új viktoriánus kor urai el akarják kerülni, hogy még egyszer kommunisták juthassanak a hatalom közelébe. Sokkal egyszerűbb terrorveszélyt generálni. Terroristákkal senki sem szimpatizál belföldön, vagy nem sokáig, mert őt is terroristának bélyegzik.

Az 1% hatalmának pár évtizedes meghosszabbításához pedig szükség van a fizetőképes réteg konzumbirkává züllesztésére.

Peter T. Sinclare 2012.09.29. 00:45:01

@varga-bocsi: a kérdezett helyett, mert érintve vagyok én is, válaszolva: amelyik jobb. A márkahűség olyan felesleges műviszony, amelytől érdemes minél hamarabb megszabadulni.

Boka1 2012.09.29. 00:47:11

@rockjano: :))) ahogy a kínai mondja: mindegy milyen szinű a macska, csak fogja meg az egeret! Anno a Bokrost az összes rokonom utálta, mert elvette a családi pótlékot, mivel olyan autójuk volt( amivel,persze dicsekedtek). Nekem viszont sok munkám volt abban az időszakban , tehát istenítettem. Ugyanaz az ember. Ezt a helyzetet dolgozta fel a Verebes akkor, a youtubeon talán még fent van. Az a címe, hogy A főgonosz. Kern andrás zseniális alakítása. Érdemes megnézni.

Peter T. Sinclare 2012.09.29. 00:50:58

@rockjano: Magyarország a térség legjobb lehetőségekkel bíró állama volt 1990-ben. Most csak a Balkánt előzzük meg, mert Románia kezd minket lehagyni.Szlovákia, Szlovénia, Horvátország, Csehország, stb: mind előttünk jár.

Peter T. Sinclare 2012.09.29. 00:54:37

@Boka1: De hát éppen ez az! Mennek tüntetni Csatáry és Biszku ellen, mind többen cselekszenek hathatósan is. Az LMP azt csinálja, amit anno a hárommadaraknak kellett volna, a Jobbik képes reményt adni a vidékieknek, és ahogy milliókat ér utol a Nyomor Expressz, úgy nő a feszültség a társadalomban. Tízezrek ki tudnak vándorolni. Milliók nem.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.09.29. 00:57:59

nezd meg ezt a fejet... handras.hu/
egyebkent ez az a csavo, aki kepes volt kimenni parizsba vagy new yorkba azert hogy ott sorrba alljon mint egy idiota aztan errol be is szamolt... a melyparasztsagot nem mossa ki semmi, sem siker, sem penz, sem szerencse.

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.09.29. 00:59:51

@Peter T. Sinclare: dehogynem, hogyne tudnanak milliok kivandorolni? horthy alatt is 2,5 millio magyar hagyta el az orszagot, rengetegen mentek amerikaba (ezek meg nem az 56-os naci magyarok, hanem ehezo szegenyparasztok voltak). 700.000 magyart meg az otthon maradtak deportaltak, ugyhogy mindjart lett egy kis talpalattnyi hely az erosebb, ratermedtebb, nyakasabb vitez magyaroknak.

utott a homokora 2012.09.29. 01:02:30

@Peter T. Sinclare: Csak a teljesseg kedveert, itt nem arrol volt szo, hogy melyik jobb, hanem arrol hogy az egyen hogyan valasztja meg / - ki a szamara es lehetosegeohez merten legmegfelelobb termeket. Hisz a termekek es szinvonaluk kozel azonos szinten mozog.
A markahuseg is szerepet jatszik a valasztasban, ha az anyagi javak meglete nem akadaly es ez igy is marad, az emberi hiusag nem fog csak ugy hip-hop eltunni, csak talan kevesebben vannak akik megengedhetik maguknak

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.09.29. 01:02:34

@Magyar Vitéz: vagy ezt mar nem tanitjak ma az iskolaba, az orbany-nemzeti iskolakban?

"Sok urunk nem volt rest, se kába,
birtokát óvni ellenünk
s kitántorgott Amerikába
másfél millió emberünk.

Szíve szorult, rezgett a lába,
acsargó habon tovatûnt,
emlékezõen és okádva,
mint aki borba fojt be bûnt.

Volt, aki úgy vélte, kolomp szól
s társa, ki tudta, ily bolondtól
pénzt eztán se lát a család.

Multunk mind össze van torlódva
s mint szorongó kivándorlókra,
ránk is úgy vár az új világ."

József Attila - Hazám - 1937

rockjano 2012.09.29. 01:03:04

@Boka1: Én imádtam és még most is imádom Bokrost.

nem állítom hogy mindenbe ne igaza van de okos izgalmas figura...

Magyar Vitéz · http://objektivmagyarsag.blog.hu 2012.09.29. 01:06:19

Légyszives, mindenki, aki tud angolul, döntse el, hány százalékban valósult meg a fasiszta államforma otthon ma már. Erről tabu beszélni, azok között is, akik így gondolják, azok között is, akik nem, a legtöbben pedig, mint mindig, ignoránsak. Lássuk akkor a hivatalos listát!

The 14 points of Fascism

Powerful and Continuing Nationalism

Fascist regimes tend to make constant use of patriotic mottos, slogans, symbols, songs, and other paraphernalia. Flags are seen everywhere, as are flag symbols on clothing and in public displays.

Disdain for the Recognition of Human Rights

Because of fear of enemies and the need for security, the people in fascist regimes are persuaded that human rights can be ignored in certain cases because of "need." The people tend to look the other way or even approve of torture, summary executions, assassinations, long incarcerations of prisoners, etc.

Identification of Enemies/Scapegoats as a Unifying Cause

The people are rallied into a unifying patriotic frenzy over the need to eliminate a perceived common threat or foe: racial, ethnic or religious minorities; liberals; communists; socialists, terrorists, etc.

Supremacy of the Military

Even when there are widespread domestic problems, the military is given a disproportionate amount of government funding, and the domestic agenda is neglected. Soldiers and military service are glamorized.

Rampant Sexism

The governments of fascist nations tend to be almost exclusively male-dominated. Under fascist regimes, traditional gender roles are made more rigid. Opposition to abortion is high, as is homophobia and anti-gay legislation and national policy.

Controlled Mass Media

Sometimes the media is directly controlled by the government, but in other cases, the media is indirectly controlled by government regulation, or sympathetic media spokespeople and executives. Censorship, especially in war time, is very common.

Obsession with National Security

Fear is used as a motivational tool by the government over the masses.

Religion and Government are Intertwined

Governments in fascist nations tend to use the most common religion in the nation as a tool to manipulate public opinion. Religious rhetoric and terminology is common from government leaders, even when the major tenets of the religion are diametrically opposed to the government's policies or actions.

Corporate Power is Protected

The industrial and business aristocracy of a fascist nation often are the ones who put the government leaders into power, creating a mutually beneficial business/government relationship and power elite.

Labor Power is Suppressed

Because the organizing power of labor is the only real threat to a fascist government, labor unions are either eliminated entirely, or are severely suppressed.

Disdain for Intellectuals and the Arts

Fascist nations tend to promote and tolerate open hostility to higher education, and academia. It is not uncommon for professors and other academics to be censored or even arrested. Free expression in the arts is openly attacked, and governments often refuse to fund the arts.

Obsession with Crime and Punishment

Under fascist regimes, the police are given almost limitless power to enforce laws. The people are often willing to overlook police abuses and even forego civil liberties in the name of patriotism. There is often a national police force with virtually unlimited power in fascist nations.

Rampant Cronyism and Corruption

Fascist regimes almost always are governed by groups of friends and associates who appoint each other to government positions and use governmental power and authority to protect their friends from accountability. It is not uncommon in fascist regimes for national resources and even treasures to be appropriated or even outright stolen by government leaders.

Fraudulent Elections

Sometimes elections in fascist nations are a complete sham. Other times elections are manipulated by smear campaigns against or even assassination of opposition candidates, use of legislation to control voting numbers or political district boundaries, and manipulation of the media. Fascist nations also typically use their judiciaries to manipulate or control elections.

www.favreau.info/misc/14-points-fascism.php

utott a homokora 2012.09.29. 01:16:49

@Magyar Vitéz: Eleg vicces egy dolog, hogy pont ot fikazod..., de te is bevetted a gumicsontot amit handras.hu es a media eledvetett, hiszem tudod merre jart, mit csinalt es fikazod, neki ennel tobbre sincs szuksege, csak ismertsegre barmi aron

Armand-Jean du Plessis 2012.09.29. 01:33:02

Úgy látom a poszt alaposan dühbe gurított sok IPhone tulajdonost, akik nem érzik magukra igaznak a posztban adott általános jellemzés. Persze hogy vannak ilyenek, mint ahogy minden általános jellemzés tévesnek bizonyulhat konkrét személyeknél.
Viszont én úgy érzem, hogy a poszter alapból nem az IPhone vagy az IPhone tulajdonosok ellen akart kikelni. Neki az fáj, hogy miközben rengeteg emberi probléma és fájdalom vesz körül bennünket, valakinek az a mindent elsöprő szenvedélye, hogy valami -akármilyen- kütyüért álljon hosszasan sorba, mert nem bírja elviselni, hogy pár nappal vagy héttel később jusson hozzá. Gondolom egyetlen sorbaálló sem volt, akinek ne lett volna üzemképes mobiltelefonja, tehát nem egy alapszükségletüket elégítették ki. A kütyü sokszor, sokaknál (bár persze ismétlem, bizonyára nem mindenkinél) pótszer. Pótszer, azt az érzést nyújtja, hogy él az ember: valami, amit úgy lehet feltüntetni, mintha egy nagy próba lett volna ("egy napot álltam érte sorba, az kemény volt, azanyját!") közben viszont a próba egyértelműen egy könnyen abszolválható, kevés erőfeszítést igénylő kihívás volt. Közben pedig ha körülnézünk, tömérdek emberi tragédiát látunk, olcsó érzelmek győzelmeit, a belátás hiányát, életviteli és szellemi nyomorúságot. Fent és lent is, egzisztenciális szinttől függetlenül. És akkor akik a legtöbbet tehetnék, akik a legtöbb erőforrással rendelkeznek, azok pár évre szóló kütyük megszerzésére és buzerálására fordítják energiáikat. Az ember tényleg felteszi a kérdést: ha ez van a fókuszban, akkor mennyi energia jut a mély problémák megoldására, mennyi embert érdekelnek ezek, mi lesz így 10-20-30 év múlva a világban?

Forte 2012.09.29. 01:45:56

Hinnye, de zagyva böffenetet tetszett ide posztolni az alkotónak!
Lefelé nivellálás! Csőcselék! Pár dekányi vas és műanyag…

Ezt elbasztad, bibas.
Há nem a Szájer is ájpeden írta a Zalkotmányt, full expresszvonatozás közbe?!
Na ugye, hogy mennyi követője van a kormánzó erőnek. Ez az egész hájp a Szájer miatt van. Hej, hogy tud ez a józsi mozgósítani!

Amúgy azt a pár dekányi vasat meg műanyagdarabot a világ egyik vezető dizájnere tervezte. Nem régiben ütötték lovaggá. (Uram segíts, hova süllyedt az angol királyi ház!) Innovatív és felszabadult mérnökök százai tolták bele a tudást.
Ez a pár dekányi vas és műanyag lényegesen több, mint amit te egyáltalán képes vagy felfogni belőle.
Feleség háziorvos. Egy iPhone 4S-sel mér vérnyomást, vércukrszintet, végez hallásvizsgálatot, tartja nyilván a betegeit. Ha kórházba küld valakit, iFonról küldi át a kezelőorvos ifonjára a mérési adatokat és a diagnózist. Menedzser páciensei amikor kell, ifonról küldik be minden nap a vérnyomásadataikat, ő meg szépen grafikusan értékeli és küld válaszban terápiás javaslatot. És szereti ezt a bizbaszt, ahogy én is. Én a fényképészetben használom de nem fotózásra, hanem vezérlésre - azonkívül, amit a marketinesek sulykolnak a tulajdonságai között.

És megértem, derűsen elfogadom, hogy ilyen hájp van körülötte, bár magam a korom miatt már nem veszek részt ilyenekben.
Úgyhogy ne nyifegjél nyafogjál, de főleg ne fikázzál a ventillátorba, mert parancsoló szükség lett volna felvillantanod pár önmagadat hitelesítő, az egész társadalmat megváltoztató elmeszüleményedet, amik azáltal, hogy meg is valósultak, fölényesen a bazári gagyi kategóriába taszítoták volna ezt a telefont.
Mer enélkül ez csak borivás és csatornalé prédikálás a részedről.

Te értelmiségi vagy és elit? Mer azoknak csak egy jelentéktelen hányadéka szok így csőcselékezni a levegőbe. Nevezhetjük őket intellektuális söpredéknek is, ugye. Gondolathulligánnak. Meg főleg érzelmi fösvénynek, ami itten egy lényeges összetevő lehet acsar gondolattolulásod magyarázataként.
Vagy szimpla nárcisztikus személyiségzavar.
Mert a csahogásodból nem sejlik át a legcsekélyebb jobbító szándék sem. Föltételezem, nem is lennél képes rá.
Csernus látott már?

ps.: Az meg mennyire nivellál rakétaként felfelé, amkikor a szcénádban két poszt között arra akarnak rávenni engem, hogy adjak le naponta egy kilót és legyen kockás a hasam egy hét alatt?
Ejnye, bort iszol, de még mohó is vagy!

domewalk_R 2012.09.29. 02:47:46

@varga-bocsi: igen, de az egy mercedes (akkor inkább már audi :)) és nem egy iphone - ezzel azt akarom mondani hogy az a merci valóban többet nyújt mint pl egy VW golf. mellesleg ez az életérzés duma tipikus marketinges trükk az ember különösen a városiak szeretnék különlegesnek érezni magukat nem csak egy lenni a sok közül tessék itt ez termék ezzel átélheted stb stb. persze ha megengedheted magadnak az iphone-t vagy a mercit lelked rajta én nem szólok bele. csak tudod sokan nem engedhetnék meg maguknak de mégis beszippantja őket ez az életérzés maszlag és megveszik az iphonet áruhitelre, vagy a mercit x éves futamidőre. érted hogy miről beszélek?

Gyárfás 2012.09.29. 03:15:35

@billy reed:

Az számodra a rajongás, ha annyira akarsz egy olyan ternéket amit 2 nap múlva is mgvehetsz, hogy sorban állsz érte egy éjjelen kívűl?

Egészen elképesztőnek tartom, hogy tényleg vannak emberek akik úgy gondolják, hogy cool dolog sorban ülni egy olyan dolgért amiből gyakorlatilag korlátlan készletek állnak rendelkezésre. Azok a példák amiket hoztál egyedi lehetőségek, egy koncert bécsben, egy premier stb. Olyan dolgok amiből kevés van,és érdemes tenni érte mert valam egyedit kapsz.
A sorban ülő idióták milyen egyedi dologhoz jutottak azon kívül ,hogy hülyeségben utolérték Amerikai társaikat?
Ez nem rajongás hanem irritáló ostobáság.

utott a homokora 2012.09.29. 04:40:45

@domewalk_R: haaaaaaaaat
"mellesleg ez az életérzés duma tipikus marketinges trükk az ember különösen a városiak szeretnék különlegesnek érezni magukat nem csak egy lenni a sok közül tessék itt ez termék ezzel átélheted stb stb"
MOST mar teljesen tisztan ertem miert latjuk maskent a vilagot Te es en, en kozel 15 eve elek az allmokban es nekem 1-1/2 tank benzin ara egy iphone5. Tehat az eleterzes nem trukk vagy porhintes, hanem elerheto valosag. mindennapos valosag

klacus 2012.09.29. 06:29:51

Erre épül a világ gazdasága, ha nem tűnt volna fel. Tökéletesen mindegy, hogy antiszociális-e vagy sem, a lényeg az, hogy vásárol az egyed.

A bejegyzés írója, ha nem egy barlangban lakik, akkor ugyanennek a világnak a részese, de azért jó, hogy végre eljutott az agyáig, ez a fogyasztói társadalom.

magyar ember teli szájjal 2012.09.29. 07:13:50

Menjünk inkább éjféli misére, az mennyivel magasztosabb.

különvélemény 2012.09.29. 07:29:40

A legjobb, hogy "az ájfónom a hobbim".

Eljött az ideje annak a világvégének.

Q-in-Law 2012.09.29. 07:42:01

Pedig a témából egy jó posztot is lehetett volna írni...

midnight coder 2012.09.29. 07:48:49

Ugyan már, kedves Postoló! Mondd, te milyen országban élsz ? Társadalmi szolidaritás ? Amikor 100 megkeresett forintodból legalább 70-et elvesz tőled az állam, és különféle társadalmi célokra fordítja ? Mit akarsz te még ezen túl szolidaríttatni ?

Politikai aktivitás ? Hol a búbánatos majom faszában laksz ? Ebben az országban az elmúlt 20 év két dologról szólt:
1. A polgár lelkesen szavazott a politikusra.
2. A politikusról kiderült hogy hülye, gazember, vagy mindkettő.

Én voltam a leglelkesebb SZDSZ szavazó a gengszterváltás idején. Még a pártba is beléptem - hurrá, legyőztük a gaz komcsikat, gondoltam 20 évesen. A párt szabadelvűnek, antikommunistának látszott, már láttam a szép jövőt. Aztán a következő ciklusban összefeküdtek a kommunistákkal. A rendszerváltás amiben hittem, leginkább arról szólt, hogy idióta lila délibábokat kergető jobboldali értelmiségiek orra előtt a párttitkár elvtársak szétlopták az országot, miközben amit meghagytak, az a saját ostobaságuk következtében dőlt össze. Aztán visszakapták a hatalmat azok a komcsik, akik az egészet csődbe vitték. Majd jött a FIDESZ, egy pillanatra még úgy tűnt hogy akár jó irányba is fordulhat a szekér, de aztán jött az idióta Megyó, a nép pedig megszavazta. Ekkor veszítettem el a demokráciában az utolsó csepp hitemet is. Az hogy Megyó, majd Fletó hova vitte az országot tudjuk. De gondoltam, majd Orbán megoldja. Aztán azt is látjuk, hogy nem oldotta meg, sőt. Semmivel sem jobb mint Fletóék.

Akkor milyen politikai aktivitást vársz ? Van még olyan erő, akire azt mered mondani, hogy érdemes odaállni mögé ? Adni még egy esélyt a komcsiknak ? Ugyan már, eddig is csak ártottak. Vagy a Demokratikus koalíciónak aminek már a neve is hazugság, mivel Fletóval az élen sem nem demokrata, sem nem koalíció ? A FIDESZ-nek aki úgy intézi a dolgait ahogy ? A Jobbiknak akiknek a cigánykérdésen kívül nincs egy értelmes megszólalásuk ? Az LMP-nek akik kb. olyan értelmesek mint Megyó csak még zöldek is ? Vagy külső társulatnak, Pl. a Millásoknak, Dopemannal az élen ? Amúgy röhej ahogy ezt a bunkó műparasztot az index is futtatja, ez a fazon Győzikével és Fekete Pákóval együtt az ország szégyene.

Szóval, nem értem ezt a nagy felháborodást a politikai aktivitással kapcsolatban. Nem tudom hogy vagy vele, de én úgy, hogy ha személyesen Jézus jönne ide, és alapítana pártot, én már neki sem hinném el, hogy nem azért teszi mert lopni akar.

Ráadásul, a legtöbb probléma nem is az ország szintjén dől el. Lehet itt FIDESZ vagy MSZP, Jobbik vagy LMP, az EU akkor is egy süllyedő hajó, és a legfőbb problémák globálisak, és olyanok amiben szart sem oszt vagy szoroz az hogy mi itt mit csinálunk.

midnight coder 2012.09.29. 07:53:20

Ps. Amúgy az Apple termékei idiótáknak valók, ez már a Macintosh óta így van, de ez megint egy másik történet.

contractor 2012.09.29. 08:25:53

Az emberiségben vannak a hülyék és vannak akik belőlük élnek. Minn él több a hülye annál jobban. Kérdés ki melyik csoportba tartozik. Én az utóbbiba.

Réka ‎ · http://blog.rekafoto.com/ 2012.09.29. 08:27:23

@Armand-Jean du Plessis: ez abban az esetben hiteles, ha a posztolo a hajlektalanmenhelyen, ket levesosztas között pötyögte be ezt az irast. Mert ha kiderulne, hogy muvelodes vagy tarsadalmi munka helyett irkal hulyesegeket...

Elijah_Baley 2012.09.29. 08:33:56

ezt a politikai aktivitás dumát mindig olyankotól lehet hallani, akik még egy kétkilós degzsitet se engedhetnek meg maguknak.
kicsit olyan, mintha a birka azon filózna, miért nem akar a többi négyévente szavazni h herélésre, nyírásra vagy a vágóhídra küldjék
:)

Kutchek (törölt) 2012.09.29. 08:37:57

Szerintem az iphone-osok nem fröcsögtek ennyit azokra, akik ingyen békemeneteltek, nagygyűlésre jártak.

Mindenkinek megvan a maga gyengéje, de a másikat ezért fikázni elég álszent dolog...

Darth_Vader 2012.09.29. 09:08:18

Állítólag az iPhone6 lesz faszos és pinás kivitelben is. Tehát már nem csak verbális kontaktálás nem lesz szükséges a kedves tulajdonosoknak, hanem egymás összediszperzitezésére sem.

Bérgyilkos Bohóc 2012.09.29. 09:34:42

@Peter T. Sinclare: elbeszélünk egymás mellett. Te a személyemmel foglalkozol, illetve próbálsz meggyőzni, miért ne vegyek iPhonet, miközben az én problémám nem ez. Hadd ne írjam le harmadjára is, amit a posztról gondolok. Amit meg a telefonról gondolok, azt is leírtam már ezerszer (máshol), nincs kedvem belemenni egy android vs. ios vitába mert nem ide tartozik és teljesen mások a szempontjaim, mint egy olyan huszadrangú kérdés, hogy milyen a töltője.

similarthings 2012.09.29. 09:38:11

Érdekes. A Beatless koncerten sikítozó tömegek akkor vajon mik voltak?

Összeomlott akkor a világ arrafelé?

És a templomba járó agyhalott tömegek miféle kultúrális értéket gyártanak? Miféle értelemmel rendelkeznek amikor klf. bálványokra,nem létező hülyeségekre költenek időt és pénzt?

Nos?

igi1 2012.09.29. 09:53:28

@Félkegyelmű: hiszel a mesèben?

Az 5-ösre is azt mondtàk, megújul, nem hasonlìt majd a 4-eshez, nem lesz home gomb, aztàn mi lett belőle? 4SS.

halmozzàk tovàbb a 4-es szart.

Mèg az is jobb lett volna, ha ipod touchos, vagy nanos lett volna az új.

De megint csak a tunningolàs, mint az ipad 2' 3 esete.

igi1 2012.09.29. 09:56:01

@contractor: akkor te egy becsületes magyar vàllalkozó, vagy egy megèlhetèsi politikus vagy! Emelem a kalapom előtted, ha mindkettő! :D

igi1 2012.09.29. 09:58:53

@midnight coder: tàrsadalmi cèlok?

Ja, hogy nem bîrjuk eltartani rajtunk kìvül, mèg két, ingyenèlő segèlyest.

Mit gondolsz, miből vesznek Iphone-t 280 ezerèrt?

igi1 2012.09.29. 10:06:19

@Nick Leeson: notebook? mi az? mëg lètezik?

liberaliskonzervativ 2012.09.29. 10:10:36

csak átfutottam a posztot, mert ilyen durva általánosítással már rég találkoztam. politikával foglalkozom, minden tüntetésen ott vagyok, ha kell, ha nem, és én is sorban álltam volna szívesen, ha most váltanék, de nem most fogok.

ez a poszt egy faszság.

midnight coder 2012.09.29. 10:14:47

@igi1: Én Pl. a fizumból tudnék ha kellene. Az másik kérdés, hogy nekem bőven elég a ZTE Blade is, és arra akkor fejlesztek programot amikor akarok, nem kell hozzá almás gépet venni. Én amúgy anno még a 90-es években dolgoztam úgy egy évig apple-t forgalmazó cégnél, ott utáltam meg az Apple-nek még a logóját is.

pizzaboy 2012.09.29. 10:21:40

ha nem lenne net, és nem lennének az ilyen videók az arcunkba tolva 24/7-ben magasról tenne rá a cikkíró, hogy néhány fan éppen hol éjszakázik és miért. Sajnos teljesen általános probléma, hogy a ma embere nem tud disztingválni a modern társadalom által rátukmált végtelen mennyiségű információból, és ha lát egy ilyen videót, már világvégét kiált.

A Backstreet Boys-ra bepisilő tinilányok is túlélték valahogy annak idején, felnőttek, aztán posztolják a fészbukra, hogy milyen gáz már ha valaki ájfoné' ottéjszakázik a plázában.

Kivy90 2012.09.29. 10:39:56

Végtelenül begyepesedett dolognak tartom azt, hogy embereket leszólnak azért, mert rajonganak valamiért. Én nem álltam sorban viszont nem egy barátom ott volt, és jó buli volt. Engem is le lehet szólni, porzott az út utánam április végén, hogy megvegyem az augusztus 18-i Lady Gaga koncertre a jegyet, és csorgó nyállal adtam ki rá 40 ezer forintot, és azért is, hogy ugyanazt a koncertet megnézzem Nizzában is 5 nap múlva jövőhéten, de 9 órát álltam sorba haverokkal Madonna koncertjegyért is 2009-ben amikor Bp-re jött. . Mert szeretem őket, és elmentem érte (Gagáért) Bécsig. Akinek ez probléma az tehet egy szívességet. És ez igaz arra is aki iPhone-ért áll sorba. Ha szereti csinálja, azért mert másnak nincs rá pénze nem kell őket leszólni. Nekem egy Nokia Lumia 800-as telefonom van, amikor megvettem februárban, akkor volt aztán JézusomÚristenVilágvége mert 160 ezerért kp-ra megvettem. De kb szarok rá, hogy kinek tetszik meg kinek nem. Nekem kellett, és megvettem. Ennyi.

Mocsár 2012.09.29. 10:59:31

Néha mélységes szánalmat érzek a blog.hu-n szocializálódott magyar felhasználók iránt. Mennyien elfelejtik, hogy egy blog egyfajta önkifejezés, egy személy véleménye, melyet a webkettő idejében már nem papírra, hanem monitorra vet, aztán vagy elolvassa más is, vagy nem.

Ezzel szemben a magyar blog.hu-s kommenthuszár mit csinál? Telehányja az általa látogatott blogokat, melyekben a megfogalmazott tartalom nem tetszik neki, a faszságaival, meg hogy "ezért kár volt posztot írnod", "inkább ne is blogolj", "mondvacsinált újságíró vagy", "bértollnok", stb. A blog.hu-n boldog-boldogtalan indíthat blogot és vezethet benne naplót. Nem kötelező olvasni, nem kötelező egyet érteni vele, de senkinek sincs joga ahhoz, hogy a másikat a szabad döntésben vagy az önkifejezés ezen módjában korlátozza. Mindenki szabadon vezethet naplót arról, ami őt érdekli, legyen az bélyeggyűjtés, politikai fröcsögés, vagy vinnyogós japán csáposszörnypornó. Vajon eljön még egy olyan időszak, amikor azért olvas a magyar különböző blogokat, mert művelődni akar, netán a saját álláspontjával ellentétes véleményekre kíváncsi, hogy azok íróinak gondolkodásmódját megpróbálja megismerni, és esetleg kimondva vagy kimondatlanul saját mondanivalójával ütköztetni? Úgy sejtem, ez a kérdés örökre költői marad...

Magával a poszttal egyetértek, mert a gondolatmenet jó, csak épp rá van húzva az iPhone-ra. Ugyanúgy igaz az iPad miatt sorakozókra, a Hooters megnyitójára igyekvő műmájerekre, vagy bárkire, akinek ebben a mai, nehéz világban olyan felesleges és túlárazott szarokra van szüksége, melyek fitogtatásától azt hiszi, jobb vagy több lesz, mint a többi halandó.

Nekem futna iPhone 5-re, ahogy futotta volna az előző szériákból is bármelyikre, akár háromra-négyre is. Mégse veszek. SGS3-at se. Fentebb már írta Peter vagy ki, hogy ha van egy működő kütyüd, minek cseréled le másikra? Én nem hiszem, hogy egy iPhone 4-használó, akinek mostanában járhat le a hűsége a szolgáltatóknál, annyira rá van szorulva az 5-re, mikor a 4-ben lévő hardver és szoftver is simán vállalható az átlagos felhasználói igények kielégítésére. Telefonálásra, netezésre, sms-re, e-mail küldésre ugyanúgy jó, a játékok ugyanúgy elfutnak rajta, akkor miért? Azt hiszem, ezt se fogom megérteni.

Azt viszont tudom, hogy nem minden iPhone felhasználó birka. A melóhelyen az egyik főnököm 4-et használ, nemcsak magáncélra, hanem vállalati ügyeinek intézésére is, de nem áll érte sorba éjszakákat, nem veri a mellét, hogy ő ettől felsőbbrendű lény, mindenki más csóró paraszt - míg ellenben néhány beosztott munkatársam mindig látványosan kibassza az asztalra a 4-et vagy 4S-t, hogy dicsekedjen vele, lenézi a más telefont használókat, mikor egy motorolás simán kölcsön tudja adni a töltőjét a samsungosnak, hogy kisegítse, satöbbi. Azt hiszem, nem hiába hívják ezeket okostelefonoknak. Ész is kell a használatukhoz.

IbacsAzigazi 2012.09.29. 11:06:25

A képen azért van a sok fiatal gyűrött, kinyúlt kínai pólóban ,mert az iPhonra gyűjtöttek?

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2012.09.29. 11:29:35

Jaj, de primitív egy poszt lett ez is.

domewalk_R 2012.09.29. 11:54:11

@varga-bocsi: attól még, hogy az USA-ban élsz, az általad idézett rész még igaz marad, tanítják egyetemeken, foglalkozik vele szakirodalom.

Gekko 2012.09.29. 12:38:27

@Mdavid89: mivan, elevenedbe talált?

Ez a Nick 2012.09.29. 12:51:01

Én nem voltam sorban állni, de had döntse el mindenki maga, hogy ott áll vagy nem. Magán üggy. Vagy a cikkíró irigy?

Chx 2012.09.29. 12:53:39

teged az tesz boldogga, hogy politizalj es ilyen ocska, semmitmondo, korlatolt irasokat publikalj a neten, oket meg a sorban allas az iphone 5-ert. mi ezzel a gond? a kulonbseg csak annyi hogy ok le sem szarjak ezt, te meg veluk foglalkozol holott semmi kozod sincsen hozza. kb ennyi amit ehhez a foshoz hozzafuztem volna egy link mutatott ide csak azert neztem fel ide, es gondoltam mivel szolasszabadsag van...

sanyix 2012.09.29. 12:53:59

@Infomaker: tényleg demagóg vagy, ebből a simicskának meg az aktuális párt "elit"-nek lesz pénze. Értsük már meg hogy 20 éve gyak az befizetett adó töredékét kapják vissza a zemberek, a többi a "nagy emberekhez" megy.

safranek 2012.09.29. 13:16:41

Azért egy a sorbánállok között végzett közvéleménykutatás elkelt volna, mielőtt ennyire szélsőséges véleményt formálsz róluk.
Szerintem volt köztük ilyen is olyan is.

JohnHenry 2012.09.29. 13:38:17

áruljátok már el kedves kommentelők, melyik apple-oldalon van kint a poszt linkje? :-p

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2012.09.29. 14:15:21

Alighanem idetartozik a Vincent gyorshíre :-)

"Furcsa jelenséggel szembesültek a csütörtökről péntekre virradó éjszakán a tudósok. Megdöbbenve tapasztalták, hogy a hazánkban éjféltől árusítani kezdett iPhone 5 típusú készülékért mintegy 9 938 800 magyar lakos, az összlakosság kb. 99,998%-a nem állt sorban sehol. A jelenséget Pálinkás József is megemlítette az 50. Közgazdász Vándorgyűlésen elmondott beszédében, szerinte ez a merőben furcsa és érthetetlen viselkedés azt jelzi, hogy az emberek elszakadtak a valóságtól."

Kedves blogger párszáz apple fanatikusból ilyen magvas gondolatokat levonni elég nagy merészség.

Remélem akkor is így fanyalogtál amikor a "spontán" békemenetre ment ki ennél jóval több ember és "Szeretünk Viktor" táblával pózolt. Ezt valamiért jóval nagyobb gáznak érzem.

Ja és nekem Androidos telóm van és hiába tudnám megvenni az szifont, ennyi pénzt egyszerűen sajnálok kiadni egy telefonért, ugyanakkor tiszteletben tartom hogy ha valakinek ez a szíve csücske, akkor az legyen az ő baja.

a rettegett drótos 2012.09.29. 14:24:48

Az ég kék, a fű zöld, a kulturális értékek erodálódnak, az almafanok sorban állnak, ez a bejegyzés meg még akkor sem jelent semmit, ha történetesen igaza van a poszttolónak.

madandcrazybird (törölt) 2012.09.29. 14:31:51

A posztiro kezdhetne valamit a kisebb rendusegi erzeseivel. Miota felvagas ha valakinek Iphonja van? Kibaszot androidos telefonrol irom ezt a szoveget de mindjart kibaszom az ablakon. Google referencia Mobil a draga. Csak minden 3 . betut kell atirjam. Talald ki lesz e meg androidos telefonom???

Mdavid89 · http://iranynewyork.hu 2012.09.29. 14:33:28

@Gekko: Szimplán demagóg írás. Amúgy meg hadd döntse már el mindenki maga, hogy milyen sorban áll órákat. Legyen a sznobsága rabja, ha neki ez jó.

trecska 2012.09.29. 14:36:17

egyetertek a posztoloval. sztem szanalmas 20-30 orat orat sorba allni egy telefonert, attol fuggetlenul h nekem is ilyen keszulekem van es nagyon szeretem. en megalazva ereznem magam ha ezt kellene tennem...

Hajdú Peter 2012.09.29. 15:06:10

Elmehet kurvaanyába, aki negyed milliot kiad egy ilyen szemétért. És persze az ilyen kretének azok, akik a leghangosabban üvöltenek a 700 forintos telefonadó miatt. Fasizmusról, diktaturáról sikoltoznak, és szidjak az az egész országot, hogy még egy ilyen szar hely nincs földön. Az ilyen kis buzikra, vagy a szüleikre, havi 100 ezer különadót vetnék ki, mert ha erre van pénz, akkor lesz az adóra is.

Globetrotter2014 2012.09.30. 21:47:19

Szerencsére úgy 94 óta nem hallottam/olvastam ilyen sekélyes posztot.

Árad belőle a "mindenki hüle csak én vagyok villamos" hozzáállás.

Rasszista eszkimó (törölt) 2012.10.08. 11:07:20

Szerintem mar most keszen van gyartasra az iPhone 6. Eddig minden evben kijottek egy uj verzioval. Engem mint befogadot, vagy vasarlot baromira idegesit, hogy hulyenek neznek. Megvesz az ember sulyos osszegekert egy termeket, majd mire megmelegszik a kezeben mar itt van az ujabb, 'fejlettebb' kiadas. Van egy olyan gyanum, hogy ezeket a kutyuket eleve ugy tervezik, hogy rovid eletuek legyenek. Par ev utan mar hasznalhatatlan.

villalaci 2012.11.15. 22:02:42

Szerintem az iphone egy nagyon jó mobilcucc ha nem a legjobb,megértem aki szeretné frissiteni a régebbi modelljét,perxe hogy vannak apple rajongók akik beállnak a sorba,a technika fejlődik az apple élen jár az innovációban faxa dolgokat csinál,ellenben a fenti blog írójával aki (szerintem)totál hülyeségeket irkál,amivel szintén nincs gond! Én totál másképpen gondolom,szerintem ha valaki egyből akar valamit az esetleg türelmetlen,de ettől még nincs gond az értékrendjével.Nekem is kéne azonnal viszont van türelmem ki várni amig alábbhagy az érdeklődés:-)
süti beállítások módosítása