szlovak.jpgSzlovákia lassan mindet ellop tőlünk, kezdte területével, folytatta címerével és himnuszával, vitte a királyainkat, aztán a Tokaji bort, most pedig a legnagyobb magyar zeneszerzőkre, Bartók Bélára és Liszt Ferencre vetettek szemet. Meddig tűrjük még?

Rendkívül „örömteli", hogy Szlovákia idén ünnepli államiságának a huszadik évfordulóját. Mi már ezen, több mint ezer esztendeje túlvagyunk, de valahol nekik is el kell kezdeni. Egy ország életében húsz év nagyjából annyi, mint egy ember életében két esztendő. Északi szomszédunk pedig pontosan úgy viselkedik, mint egy két éves gyerek, még nevelésre szorul és gyakran bepiszkít.

Szlovákia abban a korban jár, amikor még keresi nemzeti identitását, ennek náluk jelenleg csak egyetlen alapja van, az ellenségkép, azaz a magyarok gyűlölete. Mérhetetlen frusztrációt okoz számukra, hogy körülöttük szinte csak olyan államok találhatóak, amelyek sok évszázados múltra tekintenek vissza. Ezzel a történelmi hátránnyal láthatóan nem tudnak mit kezdeni, hogy behozzák lemaradásukat bőszen neki is álltak történelmet hamisítani. Persze, ezen kár meglepődni, mit várjunk egy olyan országtól, amely a hazáját, a címerét és a himnuszát is lopta?

Múlthamisításuk nyitányaként a magyar királyokat és történelmi személyiségeket tették magukévá. Így lett például Hunyadi Jánosból Jan Hunady, V. Lászlóból Ladislav V. és Mátyás királyból pedig Matej Korvin. Természetesen, ezen személyek már úgy kerültek be némelyik történelemkönyvükbe, mint nemes szlovák uralkodók. De nem álltak meg itt, olyan szemen szedett hazugságokat terjesztenek Európa-szerte, hogy a XIII. században Csák Máté, felvidéki tartományúr küzdött először a magyar elnyomás ellen és a szabad Szlovákiáért. Szegény forogna a sírjában, ha ezt tudná!

De a szlovákoknak ez sem volt elég, az EU asszisztálásával, nemes egyszerűséggel lenyúlták maguknak a Tokai bort is. Ez különösképpen azért érdekes, mert  - feltételezem legnagyobb bánatukra - a Tokaji borvidék szinte teljes egésze egyelőre még Magyarországhoz tartozik.

Tudásuk azonban nemcsak történelemből, földrajzból, hanem a jelek szerint a zene területén is meglehetősen hiányos. Szerintük Bartók Béla is szlovák volt, Lisztnek szlovák felmenői voltak, Brahms magyar táncait tévesen hívják magyar táncoknak, mert az a cigányzene hagyományain alapul, és közelebb áll a roma, mint a magyar kultúrához.  Mindezek Athénban hangzottak el, Szlovákia megalakulásának 20. évfordulója alkalmából rendezett koncerten. Nem tudom mi lesz a következő, hamarosan Nobel-díjasaink, olimpikonjaink is szlovákká válnak?

A magyar külügyminiszternek Martonyi Jánosnak, végre észre kellene vennie, hogy lehetetlen jó szomszédi viszonyt kialakítani északi szomszédunkkal. Hiába nyújt nekik békejobbot, mindig bele fognak marni a kezébe. Szlovákia jelenleg Európa szégyenállama, egy olyan ország ahol törvényi szinten bélyegeznek meg nemzeti kisebbségi csoportokat, köztük a magyarokat. Egy olyan állam ahol csupán nemzeti hovatartozásuk miatt vernek meg a magyar szurkolókat, és a magyarok elleni gyűlöletkeltés sok esetben kormányzati szinten zajlik.

A magyar külügynek a legkeményebb diplomáciai eszközökkel kellett volna fellépni Szlovákiával szemben 2009-ben, amikor nem engedték belépni országuk területére Sólyom László akkori köztársasági elnököt. Elmulasztották, ez pedig felbátorította északi szomszédunkat, most pedig már úgy érzik, bármit megtehetnek. Fordulatra van tehát szükség a magyar külpolitikában. Fel kell hívni végre Európa és a világ felfigyelne arra, mint művelnek évtizedek óta. Ha nem lépünk, akkor a címerünk, királyaink, zeneszerzőink után hamarosan a csonka országunk is szlovák lesz. Mert gyáva népnek nincs hazája!

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr875026836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2013.01.19. 11:34:46

"Szlovákia jelenleg Európa szégyenállama" - Erről jó lenne végre Európát is értesíteni, mert ott ezt az előkelő pozíciót jelenleg mi töltjük be. Köszönhetően annak a negatív propaganda-hadjáratnak, melyet többek közt a tótok is folytatnak ellenünk.

"úgy érzik, bármit megtehetnek" - Sajnos jelenleg teljesen jól érzik. Ha netán tényleg beváltanák a slotai fenyegetést, miszerint tankjaikkal fogják legázolni Budapestet, egyetlen egy EU tagállam nem kritizálná őket, nemhogy beavatkozna a javunkra. (Az már csak zárójelben megjegyzendő, hogy mi pedig képtelen lennénk megakadályozni őket ebben.)

Szóval igen, e téren is radikális változás kellene végre. Dehát, a sok birka majd szavaz szépen Bajnaira, és társaira, akkor pedig nem kell majd ilyen úri huncutságokkal bíbelődni, hogy diplomácia, meg külpolitika, az onnantól a megszállók gondja lesz...

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2013.01.19. 12:12:46

Hungarorum eliminates. Nem véletlenül asszisztál az EU a tótok agymenéséhez.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.01.19. 14:14:12

Az olimpia már megvolt :)

sportgeza.hu/sport/magyararany/

A Szlovák Olimpiai Bizottság szerint a kétszeres olimpiai bajnok úszó, Halmay Zoltán és a sportlövő Prokopp Sándor sportlövő nem magyar színekben érte el diadalát. A MOB tiltakozik, a nemzetközi bizottság szóban már tájékoztatta a szlovákokat tévedésükről.
süti beállítások módosítása