Az LMP-ből a hétvégén távozók már a múlt héten bejegyeztették kft.-jüket, a cég fő tevékenysége az összetett adminisztratív szolgáltatás. Így bizony előfordulhat, hogy Karácsony Gergely az általános épülettakarításban, Jávor Benedek irodai fénymásolásban, Szabó Tímea pedig aktatologatásban fog utazni. Érzik az abszurditást? Érezzék csak. 

hvj1.jpgÖtletes, meg kell hagyni. Az idő nagy úr, sietni kell, nyakunkon a választás, most kezdődik csak az igazi dodzsem-parti a baloldalon. A srácok meg is magyarázzák, így már azt is tudjuk, egy kft.-t létrehozni sokkal gyorsabb, mint egy pártot. Biztosan így is van, bár én még egyiket sem alapítottam soha, ebben előrébb járnak az örökzöld ökopolitikusok, de mégiscsak formabontó a magyar politika sekélyes mocsarában találkozni egy kft.-vel. Van nekünk már unortodox néppártunk, néppárt hátán potyázó vadászegyesületünk, utódpártunk, pártféle ökoegylet, egy politikai hullából álló tudathasadásos koalíciónk, radikál mozgalmunk, Ferenci Felszab téren jajgató nem vagyunk párt pártunk. És most már egy kft.-énk is van, mondja valaki ezek után, hogy unalmas a magyar közélet. 

Korlátolt Felelősségű Társaságként azért is nagyon szerencsés indítani egy ilyen formációt, mert így legalább a tudatosnak hívott, amúgy masszívan egy jámbor növényevő haszonállatnak nézett ökoszavazó is azonnal ráérez: őszinték a fiúk, ők legalább kimondják, tökre mindegy mit csinálok és mondok ma, legfeljebb bedöntöm a céget (pártot) és csinálok egy újat holnap. Jelen esetben ők a cég, mi pedig a NAV, hogy aztán mi is újra és újra benyeljük a kafkai szappanoperát.

Egy kft., csupa-csupa korlátolt felelősségű tagból, akik, ha úgy van, új pártot - pardon, gazdasági társaságot alapítanak, már pedig most úgy van.

De talán az egyszeri olvasónak azonnal felrémülhet emlékeiben a politikai pályafutását jövedelmezőbb iparágra cserélő Kóka János és elhíresült mondata arról a bizonyos üzletemberről, cégről és Magyarországról. Persze, ha ezt a kft.-t egy Gyurcsány-Leisztinger-Simicska trió, esetleg az előbb említett Kóka János alapítja, még fel sem kapnánk a fejünket olyan nagyon, beleillene a bennünk kialakult nagyon is megalapozott előítéletünkbe. De ezt a kft.-t bizony a megváltóként aposztrofált fiatal, friss járású személyek grundolják össze, vagy kerülnek majd bele.

Sokatmondó adalék, hogy a kft.-t az LMP-ből kiváló politikusok már a szakadás előtt, a múlt héten bejegyezték, nyilván nem bíztak semmit a véletlenre. Lehet így is politizálni, bár ebből már láttunk pár tanulságos példát az elmúlt huszonpár évből.

Igaz, ezért felesleges volt kft.-t alapítani. Elég lett volna kapásból egyesülni a többi "baloldali" formációval.

Bazsó Bálint

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr555051693

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.01.31. 10:26:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesz7004 2013.01.30. 08:39:41

Korlátlanul Felelőtlenek Társasága, Komolytalan Főiskolások Társulata, esetleg Korlátolt Fejűek Társasága.

Albu 2013.10.14. 11:45:23

(Egy kft.-énk is van, de a kft.-t grundolják? Káefté-nek, vagy káeft-nek kell kiejteni? Vagy káefté-énkvan? : )

Vö. az M0-ás az kiejtve emnullaás lenne, a km/h-ás az kilométer per óraás.)
süti beállítások módosítása