inkvizíció.jpgGondolkodtam, hogy írjak-e az ELTE-BTK HÖK állítólagos szörnyű listája ügyében. Mert, hát, ugye az egy érintettől nem etikus. De ebben az ügyben már úgyis az egész hazai média egységesen és magasról szarik az etikára. Úgyhogy, akkor igenis írok.

Nem a magam védelmében. Amit rólam a Hitgyüli házitévéje ír, az kivételesen nem hazugság. Hiszen, valóban vezetőségi tag voltam az ELTE bölcsészkar hallgatói önkormányzatában Szávay Pista barátom elnöksége idején, és az is igaz, hogy dolgoztam a barikad.hu-nál. Igaz, az utóbbiról az ATV jelen időben ír, de ezen ne akadjunk fenn. Van fennakadnivaló itt egyébként is bőven.

Hiszen, mi is történt itt tulajdonképpen? Leközöltek egy pár print screenelt Excell táblázatot, amelyben obszcén szavak és származásra, vallásra, illetve politikai hovatartozásra utaló meglehetősen tahó megjegyzések sora olvasható. Ennyi a tény. Se nevek, se dátum, se forrás, semmi.

A cikkből megtudhatjuk, hogy a táblázatban állítólag az ELTE 2007-2009 közötti elsőéves gólyáinak neve szerepel. A doksit állítólag az ELTE BTK hökösei készítették, akik között állítólag hemzsegnek a jobbikosok. Ez utóbbira a megdönthetetlen bizonyíték egy lista azokról az egykori és jelenlegi hallgatói önkormányzati tisztviselőkről, akik állítólag tagjai a pártnak, vagy ahhoz közel állónak számítanak. (Mint pl. én is, mint a Jobbikhoz közel álló portál munkatársa.)

Hát, akkor vegyünk át néhány alapdolgot, amivel egy elsőéves újságíró, vagy kommunikáció szakos hallgatónak is tisztában kell(ene) lennie. Ilyen Excel táblázatot bárki, bármikor tetszés szerint alkothat, vagy módosíthat. Az ATV-nek állítólag van arra vonatkozó bizonyítéka, hogy ez a dokumentum a HÖK akkori alelnökének gépén keletkezett. Hogy az óta hányan és mit írtak bele, arról nem szól a fáma. Gyengébbek kedvéért: nem is szólhat.

Ugyanis egy közepes képességű humán tagozatos gimnazista számítástechnikai ismereteivel simán lehet úgy módosítani bármilyen fájlt, hogy a PC-n visszaállítva a dátumot, azt a látszatot keltsük, mintha az elejétől fogva így nézett volna ki. Vagyis: a táblázat zsidózós, katkózós, cigózós, ratyizós, bunkózós részét szépen, kényelmesen be lehetett gépelni az ATV szerkesztőségében is, mondjuk tegnap este. Vagy bárki másnak a gépén, akinek nem tetszik a HÖK. Például egy lelkes Haha-aktivistának, aki vérig sértődött azon, hogy az ELTE BTK hallgatói önkormányzata fel merte emelni a hangját az egyetemre – horribile dictu – tanulni járó fiatalok érdekében. Az eredeti listát - amelyen egyszerűen csak a gólyák önként megadott adatai szerepeltek - megszerezni sajnos nem volt nehéz. Szerveztem én magam is gólyatábort, tudom, hány kézen megy keresztül egy ilyen lajstrom.

Ami pedig az állítólagos Jobbik-tag hökösöket illeti: Magyarországon a pártok tagnyilvántartása nem nyilvános, Az állampolgárok párt tagsága pedig védett személyes adat, amelyhez a sajtó munkatársai semmilyen formában nem férhetnek hozzá. Tehát ebben az ügyben az ATV vagy blöffölt, vagy illegális forrásokat használt - esetleg mindkettő. 

De mindez legyen csak az én összeesküvés-elméletem. Nem ez a lényeges ebben a történetben. Hanem az, ahogyan - tisztelet a kivételnek -  a hazai média kezeli ezt az ügyet. Az ATV feldobott a honlapjára pár print screenelt Excel táblázatot, később a Mandiner még rádobott pár ugyanilyet, s egy-két óra múlva szinte az összes nagyobb portál címlapján ott virított a cím: így listázzák a hökösök a hallgatókat. Nem kérdő mondatok, nem feltételes módok – csupa-csupa kijelentés. És nyomukban az elhatárolódás, az elítélés, fejek követelése. Az adatvédelmi biztos máris bűncselekményről beszél – miközben épp megvalósít egy bűncselekményt, amit rágalmazásnak hívnak. És persze a netes fórumokra és közösségi oldalakra ömlik a vég nélküli, undorító, fröcsögő mocskolódás – mindezt szigorúan az emberi méltóság védelmében.

Hogy a megrágalmazott volt és jelenlegi hökösök emberi méltóságát mindez hogyan érinti, azzal a kutya se foglalkozik. Hiszen ők állítólag jobbikosok. És aki állítólag jobbikos, az biztosan suttyó, náci állat, aki sötét bunkere mélyén halállistákat vezet. Minek bizonyítani, minek az ártatlanság vélelmével tökölni? Tudjuk, milyenek ezek. Ha nem tették meg, akkor megtették volna. Ha nem tették volna meg, akkor is kitellik tőlük. Így kacsint most össze az egész nyomorult, belterjes, állott szagú magyar liberális sajtó. Ez minden bizonyítékuk, és ez untig elég is nekik ahhoz, hogy bárkit végig korbácsoljanak a nyilvánosságon, aki számukra gyanús elem. Ha egyszer begyújtották az inkvizíció máglyáit, akkor a vádlottaknak égniük kell!

Erről szól ez az egész, semmi másról. A hökösök most nem csak a saját igazukért, igazunkért küzdenek. Hanem mindannyiunkért. Mert, ha őket kizárólag sanda feltételezések és éjsötét előítéletek mentén le lehet köpdösni – akkor holnap akárkit le lehet. Akkor valóban nem lesz sem szabadsága, sem emberi méltósága ebben a nyomorult országban senkinek. Se zsidónak, se cigónak, se ratyinak, se katkónak...

Balogh Gábor

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr515092819

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A vádlott szót kér – avagy kinek a méltósága? 2013.02.20. 18:13:01

Ilyen Excel táblázatot bárki, bármikor tetszés szerint alkothat, vagy módosíthat.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

The Drunken Master (a.k.a. Eltiron) 2013.02.19. 20:32:43

Nagyon-nagyon mérsékelten vagyok Jobbik-szimpatizáns (bizonyos témákban pedig egyáltalán nem), az ilyen esetekben pedig általában röhögök a "másik" oldal pitiánerségén, csúsztatásain, hazugságain - annyira megszoktam már ezt.
Most először nem látom a dolog vicces oldalát. Mert azért tényleg, hm, meglepő az, hogy az amúgy nem igazán a hiteles és elfogulatlan tájékoztatásáról híres ATV információját ennyire gondolkodás nélkül automatikusan beszopta gyakorlatilag mindenki.
Hogy a HVG, Népszava, meg a többi hasonló lecsap erre a "hír"-re, mint gyöngytyúk a takonyra, az várható volt, de az, hogy a viszonylag mérsékeltnek és valamelyest hitelesnek mondható mandiner, meg az origó is gondolkodás nélkül kapták fel a műbalhét, az ijesztő.
Nem akarok én ide konteókat írni, van elég buggyant kommentelő, akik majd írnak a zsidó-liberális médiáról, etc.
Egyszerűen csak megjegyzem, hogy roppantul kiakadtam.
Ps: Viszont mind az ATV újságírójának (?), mind neked felhívnám a figyelmedet, hogy az excel még mindig csak egy l :)

Bí Dzsí 2013.02.19. 20:54:02

Hálás köszönet a korrekcióért, az Excel javítva. Az ATV-s "kollégáért" ebben az ügyben (sem) tudok felelősséget vállalni. :D

wowerman 2013.02.19. 22:26:07

Szar ment a ventillátorba, ha ellenetek történik valami az rögtön rossz? Az összes jobbikos gyáva kis pszeudokeresztény náci. (Nem muszáj válaszolni, nem fogom elolvasni ;)

Dzsentrisvihák 2013.02.19. 22:27:34

@wowerman:

Ja, ahhoz tudni kéne olvasni...

Schwerer Gustav · http://menekulttabor.blog.hu 2013.02.19. 22:43:02

jellegzetes libbancs szarkavarás sárdobálás.

ugye a sár(szar)dobálásnak mint technikának pont az a lényege, hogy csak dobálni kell, valamennyi úgyis megragad.

Itt is ez történik.

szerintem az atv arra számított, hogy ezt rá tudja építeni a a Gyöngyösi kapcsán kialakult hisztériára, amikor szintén listázásról volt szó.

Arra számítottak, hogy a közönség már "jól meg van dolgozva" , a téma elő van készítve fideszoldalról, maszopoldalról, libsioldalról egyaránt, tehát veszett kutyaként ugranak a koncra.

Ebben technikailag igazuk is lett, viszont a vádjuk annyira légbőlkapott (bizonyíték nélküli), valamint átlátszóan hazug és hamis, hogy MÁR MOST visszafelé sül el.

Ha okosak vagytok -és azok vagytok - akkor ezt az aljas húzást ezek után a választásokig még jó sokszor a libsi-fidesz-maszopmédia alá fogjátok dörgölni.

ennyire megbízhatók. ennyire elfogulatlanok. ennyire érdekli őket az igazság.
semennyire.

Én a helyetekben egyébként -ez csak az én magánvéleményem - átmennék támadásba.

Tehát: bármit mondjanak ezek a szennymédiák, innentől automatice hiteltelenek lesznek. Még csak pert sem kell indítani, egyszerűen innentől automatikusan hazug, aljas, hiteltelen az összes média, amely ezt lehozta.

Az a baj, hogy manapság igazából a média uralkodik. Az ilyen esetek mutatják meg, hogy nem késhegyig, hanem késmarkolatig menő élet-halál harcokról van szó.

Aki elmulaszt visszatámadni, az igazát a végsőkig hangoztatni, egyszerűen letarolja a gőzhenger.

Itt az ideje komolyan nekimenni ezeknek a szemeteknek.

Grabb 2013.02.19. 23:34:19

Ühüm. Amikor a Magyar Nemzet kutat a HaHa levelezésében; hetekig bolsevik típusú lejáratókampányt folytat a diákok ellen (más „nemzeti” médiákkal karöltve), s mindennek eredményeképpen „a netes fórumokra és közösségi oldalakra ömlik a vég nélküli, undorító, fröcsögő mocskolódás” a HaHa ellen; amikor a HÖK elnöke régi jó KISZ-es módszer szerint följelenti a HaHa-szimpatizáns oktatókat a rektornál, munkajogi intézkedéseket követelve – akkor semmi baj nincs, ugye?

clegane 2013.02.20. 00:03:52

azt még azért mindenképp megnézem, mit szóltok akkor, ha esetleg netán kiderül, hogy a vádlóknak van igaza, de felteszem akkor hallgatni fogtok az egészről mint a sír és legközelebb is magas lóról beszéltek bármilyen "erkölcsi" kérdésben.

Stofix 2013.02.20. 00:09:00

Én nem oda járok egyetemre,de beszéltem már korábban pár emberrel abból a bizonyos HÖK-ből,nekem normálisnak tűntek.Ezért el tudom képzelni,hogy itt félreértés van.
Ha viszont ez mégis így van akkor ennek nagyon komoly következményei lesznek.A demokratikus erőknek azonnal tiltakoznia kell,akkora antifasiszta tüntetésre lesz szükség mint a gyöngyösi listázása ellen volt.Ezért valakiknek fizetni kell,ez nem maradhat büntetlenül,mert ha ezt a társadalom eltűri akkor ennek az országnak befellegzett.Olyan országban nem lehet élni ahol embereket faji alapon listáznak,akkor minden normális embernek aki még nem tette ezt meg,el kell innen menni.Akkor maradjanak csak itt a jobbikosok meg a cigányok és öldököljék egymást ahogy csak akarják.
De remélem,hogy csak valami tévedés az egész.

zaza42 2013.02.20. 03:31:18

"Se nevek, se dátum, se forrás, semmi."
Alatta egy sorral: "ELTE 2007-2009 közötti elsőéves gólyáinak neve szerepel"
Facebook-on páran ilyeneket kommenteltek: "Csillus Endrédi vicces, h azt állítjátok, h ezt valaki átírta, utólag szerkesztette hozzá stb. már nem azért, de pl ami rólam bele van írva monogrammal, lakhellyel együtt, az 2009es adat, azt visszanézve iwiwen nem találja!!!"
meg: "Adrian von Castlebridge Nekem személy szerint csak kellemes élményeim vannak a hökös diákokról, mert mindig segítettek stb. DE ezen a listán konkrét dolgok vannak pl az én ismerőseimről is, olyan részletekkel, amiket tényleg csak azt tudhat, aki ANNO csekkolta az adott személy iwivjét, vagy valemennyire ismerte őt. Sokan már nincsenek is fent, évek óta! Ezt azért nem lehet bakamuzni. Persze, olyanokat, hogy "mocskos ribanc" bárki írhat utána is, de bizonyos dolgokhoz konkrétan iwiw archívumban kellett volna nézelődni."

Itteni poszt tovább: "az egykori és jelenlegi hallgatói önkormányzati tisztviselőkről, akik állítólag tagjai a pártnak, vagy ahhoz közel állónak számítanak. (Mint pl. én is, mint a Jobbikhoz közel álló portál munkatársa.)"
jobbik.hu/sites/jobbik.hu/down/jobbik4_kicsi.jpg
állítólag jobbik közeli, de nem biztos az!
"Az állampolgárok párt tagsága pedig védett személyes adat, amelyhez a sajtó munkatársai semmilyen formában nem férhetnek hozzá. Tehát ebben az ügyben az ATV vagy blöffölt, vagy illegális forrásokat használt - esetleg mindkettő." - Tehát az atv valószínű a google-t használta és a jobbik.hu-t, mint illegális forrás... De ha már a jobbik.hu se megbízható, akkor mi lenne az ebben az országban?

Csezmiczei Vitéz János 2013.02.20. 04:24:10

Kedves Balogh Gábor!

Sokszorosan leírod, hogy szerinted miért nem lehet bizonyított, hogy tényleg létezett a lista. Ehhez képest egyszer sem írod le, hogy a lista tényleg nem létezett, pedig akkori HÖK alelnökként pontosan tudod, hogy volt-e ilyen. Ha tényleg nem létezett ilyen lista, kérlek jelentsd ki itt, a blogod nyilvánossága előtt, hogy te soha nem láttál/ hallottál korábban ilyenről.

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2013.02.20. 07:48:10

Kedves Balogh Gábor!

Írd le világosan: Nincs ilyen lista. Ez az egész az ATV koholmánya. Végül perelj.

Ezeket nem látom a cikkben.

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2013.02.20. 07:49:20

Muhaha, pont ezt írta előttem is valaki.

OrangeOrder · http://orangeorder.blog.hu 2013.02.20. 08:21:52

Ha igaz a lista, akkor szerintem tök jó. Műbalhé az egész, ilyeneket mindenki csinált már.

Hogy ezt valaki közszemlére tette és ezen ajvékol, az meg nem szép dolog. Azért valljátok be, hogy ti is röhögtetek.

Bobellino 2013.02.20. 09:17:34

Ki szivárogtatta ki az öszödi beszédet?
Ki szivárogtatta ki a faszpumpás képeket?
Ki továbbította az excel táblákat a hitgyülinek?
Önnek nem hiányzik a válasz?

fikanick 2013.02.20. 09:20:51

Annyira ironikus, amikor a fasisztak az emberi meltosagukat kerik szamon a vilagon. Mondjuk bizonyos igazuk van, merthogy mi ugye pont azert nem vagyunk Jobbikos sopredek, mert meg annak a Jobbikos sopredeknek is megadjuk ezeket a dolgokat, ami ezt szive szerint elvitatna a neki nem szimpatikusoktol, szoval tulajdonkeppen elfogadhato, ahogy azt mondja, hogy neki is jar az artatlansag velelme.

Ettol meg kibaszottul ironikus, ahogy egy naci reklamalja maganak a liberalis demokracia vivmanyait.

Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl 2013.02.20. 09:21:34

Azt hiszem a következő blogbejegyzésünk a rettenetesen gyenge szövegértési képességekről fog szólni...

Zsirparaszt scene/buckalakó tahó/fotelrokker 2013.02.20. 09:29:01

Az azért elég vicces, amikor egy jobbikos személyes adatokról meg rágalmazásról derpeg. Ugyanazt csináljátok, mint a cigányok: a jogaitokat hangoztatjátok, de a kötelességekről kussoltok.

levéd 2013.02.20. 09:52:20

ajjaj. szerintem veled kapcsolatban az atv csak ott tévedett, hogy nem minden rovar bogár, de minden bogár rovar. értsd, ahogy nem tetszik.

Bí Dzsí 2013.02.20. 10:34:05

@Csezmiczei Vitéz János: 1. Soha nem voltam HÖK alelnök.
2. Rólam a cikk annyit ír, hogy elnökségi tag voltam és barikados újságíró. Mind a kettő igaz, ezt az írás legelején szögeztem le. Nekem nincs miért perelnem. Másokban van, remélem meg is teszik.

3.2007-ig voltam hökös. A listák ezt követő időszakban keletkeztek az ATV állítása szerint.

Mivel nem vagyok balliberális újságíró, nem szoktam magabiztosan kijelenteni olyat, amit nem tudhatok 100%-osan. Nem voltam hökös a kérdéses időszakban, nem mondhatom, hogy én mindent láttam, és mindent tudok, így mindent cáfolhatok is. Ezeket a listákat én nem láttam soha, ezt tudom.
A cikk épp arról szól, hogy a hazai média droidok jelentős része viszont KÉSZ TÉNYKÉNT kezeli az ÖSSZES vádat, holott nyilvánvaló, hogy, ha létezik is bármilyen bizonyíték-féle, vagy forrás a vádakra, azokat kizárólag az ATV ismeri, ám mindez idáig nem hozta nyilvánosságra.
S, amíg ez így van, addig nekik, de különösen a többi sajtóorgánumnak, akik átvették tőlük a feltételezésekre alapozott "hírt", 1.0-ás média etikai (sőt, nem egy esetben büntető jogi) értelemben vett kötelessége lett volna, hogy FELTÉTELES módban beszéljenek az ügyről.

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2013.02.20. 10:35:37

@Aromó, a fékezhetetlen agyvelejű nyúl:

Vagy a gyenge szövegértőknek oda lehetne írni egyértelműen, hogy nincs ilyen lista, sose létezett, csak kitalálmány az egész. Nem olyan nehéz ez.

▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒▒ 2013.02.20. 10:40:40

@Bí Dzsí: Szóval akkor lista van, a kérdés már csak az, hogy mi van rajta.

Ha ugye többen egybehangzóan állítják, akik a listán szerepelnek, hogy igazak a listában róluk olvasható információk (mert ez megy a fácsén), akkor feltehetjük, hogy esetleg van alapja a listának? Esetleg az ATV feltúrta a netet és egy sima befizetési lista után odaírogatott 3-4-5 éves infókat, hogy igaznak tűnjön?

Ja, hogy az ártatlanság vélelme. Azt majd megkapjátok a bíróságon.

necsaknezz 2013.02.20. 11:01:18

MEnnyire titkos és bizalmas, valamint mélyen személyes info az, amit iwiwen és facebookon bárkivel megosztunk? Van lehetőség a "láthatóság" vagy épp a láthatatlanság beállítására. Semmiképpen nem nevezném privátnak azokat az adatokat, amit milliárdnyi interneten böngésző emberrel osztok meg...21. század...

Dzsentrisvihák 2013.02.20. 11:33:59

A vicces az az egészben, hogy a volt gólyák többsége szerintem pont leszarja, ha volt is ilyen formátumú lista (személyes adatokkal tuti, hogy létezett, hiszen azokat meg kellett adni a részvételhez). Engem pl. abszolút nem tud érdekelni, ahogy ez a nagy habverés sem.
Műbalhé, egy pitiáner faszság kapcsán, egyértelmű bizonyítékok, és minden alap nélkül, tipikus ATV-tempóban.

Alonee 2013.02.20. 11:36:20

Fogalmam sincs arról, hogy igaz e a lista. DE! Simán kinézem belőletek srácok, simán. A legrosszabb a mosakodás, a pitiáner magyarázkodás, legalább azt mondjátok ki, hogy nem ti voltatok. Ugyanis az amit leírsz kedves posztoló, arra jó, hogy világos legyen, mi írtuk de úgysem tudjátok bizonyítani.
Gyenge poszt, ilyen Orange Order féléknek remek, egyébként hulladék.

pujpaap 2013.02.20. 11:36:35

Ebben az esztelen hazudozásban és mocsokban ami mindenhonnan ömlik, olyanok vagytok mint a friss levegő!!!!

Bí Dzsí 2013.02.20. 12:03:10

@Alonee: "Fogalmam sincs arról, hogy igaz e a lista. DE! Simán kinézem belőletek srácok, simán."

Köszönöm a cikkem remek illusztrálását, ennyit akartam elmondani. Képet nem akarsz küldeni magadról? Mehetne azzal a felirattal, hogy "ez a cikk pont az ilyen droidokról szól". :D

Alonee 2013.02.20. 12:07:52

@Bí Dzsí: Ugyan nincs mit, bármikor szívesen segítek neked, ha szükséged van rá. Bí Dzsí, gyenge a riposztod is, ne legyél ilyen kis sértődös, maki.:)

rude boy 2013.02.20. 12:58:50

Az a helyzet, hogy ha az ATV bemutatna egy elmosódott, VHS minőségű homevideót, amelyen mondjuk egy füstölő kéményű viskó látszana kb fél kilométerről, azzal a szöveggel, hogy a Jobbik ott kemencét üzemeltet, rengeteg droid ordítana fel: "Tudtam!!!" (És még csak arra sem lenne szükség, hogy elmondják, mégis mi célból üzemeltetnének ott kemencét. "Tudjuk mi azt nagyon jól.") A mellékállásban kisebbségvédelmi szakértő meg már rohanna is tüntetni azért, hogy statáriálisan ki lehessen végezni, akire rámondják, hogy jobbikos. A demokrácia védelmében.

iboko-suturi törpezsiráf 2013.02.20. 14:50:56

Egy biztos. Ezek után jobban figyelek a jobbikosokra hogy mit mondok nekik el és mit nem. Ki tudja mire használják fel ellenem ha egyszer magukhoz ragadják a hatalmat.

Nincs bennük egy szemernyi becsület.

Zolcsi67 2013.02.20. 18:17:37

Az eset tele van véletlenekkel :-) Véletlenül pont a Bölcsészkar, véletlenül pont azután, hogy az előadását megtartani nem tudó akadémikus nyilasokhoz, kommunistákhoz hasonlította a HaHa módszereit, és így tovább. És akkor - hipp-hopp - véletlenül előkerül egy egész véletlenül bölcsészkari lista. Aha. Óvodás már rég voltam :-)

aston marci 2013.02.20. 19:17:59

Az ATV tolja a bizonyítékát oszt/vagy 'jónapot'. Addíg habveréa az egész cécó!

Alkibiadesz 2013.02.21. 09:23:50

Tegyük fel, hogy igaz a védekező érvelés: az atv és a "liberális" sajtó valódi bizonyíték nélkül vádolja a szegény hökösöket. Valótlan az a vád, hogy undorító módon viselkedtek, és így az a kijelentés se állja meg a helyét, hogy a jobbikos mivoltuk miatt lennének ilyen lelki nyomorékok.

Az ártatlanság vélelme valóban megillet mindenkit.
Még azokat is megilleti az ártatlanság vélelme, akik nem csak alkalmanként, hanem szisztematikusan figyelmen kívül hagyják az ártatlanság vélelmét, akiknek az egész kommunikációja a politikai ellenfelek emberi mivoltának a megkérdőjelezésére épül.

Csakhát ugye az ország nem jobbikos lakosai elgondolkodnak azon, hogy a jobbikosokkal szembeni megnyilvánulásait miért korlátoznák egy olyan elvvel, amelynek érvényességét az érintettek csakis a maguk vonatkozásában ismerik el. Egy nem jobbikos erősen elgondolkodik azon, hogy miért ismerje ez azoknak a kommunikatív létjogosultságát, akik folyamatosan megkérdőjelezik a velük vitatkozni merészelők létjogosultságát. Beleértve azoknak a létjogosultságát is, akik vitatni merik, hogy az ártatlanság vélelme, és hasonló jogok, csakis a jobbik tagjait és szimpatizánsait illetik meg.

Röviden fogalmazva visszanyalt a fagyi :)
Éppen ezért üdítő látni azt a szűkölést, amit azoknak a módszereknek a hatása vált ki az érintettekből, amelyeket ő maguk előszeretettel használnak.

Ha tehát valaki azt kifogásolja, hogy igaztalanul vádolják azzal, hogy bármilyen köze lenne a jobbikhoz, akkor ezért elsősorban a jobbikot tegye felelőssé!

Mivel a mostani felfokozott "liberális" sajtóhadjárat csupán a jobbik módszereire adott reakció, ezért az esetleges ártatlan áldozatokért is az agresszor, a totális háború elindítója, vagyis a jobbik a felelős.

Mellesleg csak a szélsőjobbosok álmaiban létezik az az ideális liberális, aki a tolerancia miatti elkötelezettsége miatt tétlenül nézi az intoleráns hordák dúlását.
Ha egy kicsit is ismernék a valódi liberális gondolatot, akkor tudnák, hogy az intoleráns erők tevékenységét egy „vérliberális” szerint is csak addig célszerű elviselni, amíg ezek az erők nem fenyegetik az egész politikai közösség normális működését. Azon persze lehet vitatkozni, hogy a fenyegetettség mikor éri el az a mértéket, amikor már nem indokolt a tolerancia gyakorlása. De az intoleráns erőkkel szembeni intoleranciában nincs semmiféle ellentmondás.
A valódi ellentmondás azoknak az erőszakos erőknek a gondolkodásában van, akik úgy vélik, hogy csak ők lehetnek az áldozatok, holott a tevékenységük lényege egy olyan harc, aminek mindig lesznek áldozatai.

És itt lehet áttérni arra a kérdésre, hogy valóban csak hamisítvány-e a nyilvánosságra hozott lista. Ez persze lehetséges, de fölöttébb valószínűtlen. Az embernek ugyanis az az érzése, hogy egy ilyen dokumentumot, nem lehetett csak úgy egyszerűen egyszerűen megalkotni. A felháborító jelzőhasználat mögül ugyanis egy olyan kompakt világkép kandikál ki, amely ugyan végtelenül primitív, de éppen ezért nem lehet a képzelet szülötte. Egy ilyen jelzőhasználati módot csak reprodukálni lehet, amire csak az képes, akik hosszú időn keresztül volt kénytelen elszenvedni, annak a szubkultúrának a bűzös leheletét, ahol az emberek zsidó/nemzsidó kategóriába való sorolása egyfajta lelki elégtétel, és a humor forrása.

Szóval fölöttébb valószínűtlen, hogy a lista nyilvánosságra került formátumának nem egy jobbikos, vagy jobbik szimpatizáns egyén a szerzője. De még ha hamisítványról is van szó, azt mindenképpen figyelembe kell venni, hogy akkor ez egy profi hamisítvány, ami csak úgy lehetséges, hogy valami eredeti dolog hű másolata. Lényegében tehát ugyanott vagyunk ahonnan elindultunk.

Zolcsi67 2013.02.21. 11:32:41

@Alkibiadesz: Eddig még rendbven is van. Az előkerülés körülményei "illatoznak" kissé. Elismétlem: érdekes módon bölcsészkaros lista. Ahol - bevallhatjuk férfiasan - NAGYON nem jött be az egyetemfoglalósdi balhé, és ha a diákok és előadók azt tették volna, amire a HaHa számított, akkor a szolgálati lángpallossal és hatalmas tomporon rúgásokkal távolítják el a bagázst az épületből. De - tedd azt, amire az ellenfél nem számít elven - NEM csinálták, teljesen kulturáltan álltak hozzá. Erre a HaHában lefagyott a Windows, és sürgősen kellett valami kompromittálót találni.

Az eredeti másolata? Igen. A gólyatáborba jelentkezők listáját megszerezték, és írtak hozzá egy új oszlopot. Alapfokú Excel-tanfolyam, első lecke.

Alkibiadesz 2013.02.21. 11:41:16

@Zolcsi67:
Azt hiszem nem érted a másolat szó jelentését.
Sok festménynek van másolata, és ezek nem arról híresek, hogy az eredeti koncepciót jelenítik meg + hozzáadnak még valamit.
A másolat és a hamisítvány valójában semmit se ad hozzá az eredetihez. A különbség közöttük pedig csak annyi, hogy a másolat nem akarja az eredetiség látszatát kelteni, míg a másolat igen.
No de bonyolult dolgok ezek, ne is foglalkozz velük :)

Dzsentrisvihák 2013.02.21. 12:29:25

@Alkibiadesz:

Csakhogy ez egy Excel-tábal, nagyokos, nem egy Rembrandt-kép...

"a másolat nem akarja az eredetiség látszatát kelteni, míg a másolat igen" - Akarod mondani, a hamisítvány akarja az eredetiség látszatát kelteni. Jelenleg pont ez a szituáció. Itt van pár, tíz perc alatt összedobható táblázat, mindenféle forrásinfó, vagy visszakövethetőség nélkül. Ezek körül most az egész magyar média, a szakmaiság teljes sutba dobásával, extatikus vitustáncot jár, s a pontagyú droidok végre habzó szájjal vonyíthatják a világba, hogy milyen náci is a HÖK, meg a Jobbik.
Majd amikor erről is kiderül, hogy csak olcsó fabrikációk voltak, jön a megszokott, mély kussolás. Ismerjük már ezt, nem az első eset, és ugyanúgy be fogtok égni vele, mint az összes eddigivel.

Alkibiadesz 2013.02.21. 12:58:36

De nem is az excel táblázat másolásáról vagy hamisításáról van szó, hanem annak a gondolkodásmódnak a másolásáról vagy hamisításáról ami a nyilvánosságra került táblázatból kiviláglik.
Ha valóban elgondolkodtál volna azon, amit írtam, akkor rájöttél volna arra, hogy erről van szó, nagyokos! :)
Pár perc alatt nem összedobni egy olyan hamisítványt, ami tömörségében is ennyire hűen tükrözi a hírbe hozottak világképét.
A média szakmaitlanságára pedig megint kár hivatkozni, mert mint már írtam ez a dolog a "vissanyalt a fagyi" tipikus esete. Valóban harc van, de ezt a jobbik kezdte, úgyhogy ne nyavajogjanak, ha most ők is kapnak.

Dzsentrisvihák 2013.02.21. 13:35:05

@Alkibiadesz:

Nagyon is világos volt, hogy mit írtál, ennek szellemében is válaszoltam, ha nem lennél funkcionális analfabéta, tudnád értelmezni.
És hidd el, ilyen listát baloldali, "haladó szellemiségben" sem lenne nehéz alkotni. Aztán abba is mindenki azt láthatna bele, amit akar.
Mert jelenleg acsarkodó hülyegyerekek vágyvezérelt közéleti magömlése zajlik ez ügyben, és pont leszarjátok, van-e alapja, csak végre lehessen köpködni egy jót.

Visszanyal a fagyi, mondod erre te. Gratulálunk, ezzel ugyanarra a szintre helyeztétek magatokat, mint amilyen morális mélységeket nekünk tulajdonítotok.
Úgyhogy legközelebb nem kéne az erkölcsi magaslóról toleranciát, emberi jogokat, meg hasonló szép dolgokat prédikálni, hiszen ti is ugyanúgy fröcsögtök, gyűlölködtök, ha nem még jobban, mint ahogy állítólag mi tesszük ;)

Alkibiadesz 2013.02.21. 15:48:57

Nem nem, te nem annak szellemében válaszoltál, amit nem írtam, tehát a funkcionális analfabéta csak te lehetsz, és pont :)

Lehetne írni hasonló listát, haladó szellemiségben? Kérlek szépen sorolj már fel néhéhány olyan jelzőt, amit egy haladó szellemiségű egyén aggatna a jobbikosokra, ha listát készíten róluk.

Ami pedig azt illeti, hogy ugyanarra a szellemi szintre helyezzük magunkat, mint ti, akiknek "mi" morális mélységet tulajdonítunk.
Hát lehet :)
De!
Ezt a morális mélységet nem "mi" tulajdonítjuk nektek, hanem nap mint nap bizonyítjátok, hogy abban éltek.
Másrészt veletek szemben csak így lehet, mert veletek szemben ninjcs értelme a normális eljárásnak.
És mint említettem ezt a harcor ti kezdtétek, tehát ne rijatok!
Ha elsőként veted be a mustárgázt akkor ne reklamálj, ha te is kapsz az arcocskádba!
Viselkedjetek már férfiként!

Dzsentrisvihák 2013.02.21. 17:12:56

@Alkibiadesz:

Nemnemnem, be-be-beeee... Ezen a szinten vagy. Gratulálok.

Lássuk csak, így hirtelenjében: fasiszta, náci, nyilas (plusz ezek proto-, kripto-, új-, -oid... stb. elő-, és utótagokkal ellátott alakjai), antiszemita, rasszista, mélymagyar, nagymagyar, magyarkodó, szarmagyar, hungarista, kirekesztő, soviniszta, genetikailag alattvaló, autoriter, fidesznyik, Fidesz/Jobbikbérenc, ordas eszmékkel üzérkedő, homofób, huligán, csőcselék, keretlegény, retrográd, reakciós, avítt, maradi, árvalányhajas búsongó... stb.
És ez még csak egy töredéke a naponta fröcsögött balos terminológiának, ami nem holmi fiktív listákról ömlik, hanem a fősodratú médiából, napi-, és hetilapok cikkeiből, valamint párttévék mosdatlan pofájú műsorvezetőiből. (Azt hiszem ez el is dönti, ki adta meg valójában az alaphangot.)

"nap mint nap bizonyítjátok, hogy abban éltek" - Tényleg? Mégis mivel? Mitől van a ti sárdobáló, mérhetetlenül buta acsarkodásotok magasabban?

"Másrészt veletek szemben csak így lehet, mert veletek szemben ninjcs értelme a normális eljárásnak." - Ja, kérem, ha így állunk, akkor ne tessék csodálkozni, ha nektek se lesz pardon.

Mellesleg irtó vicces, hogy egy névtelenül pattogó ki senki kéri számon a férfias viselkedést a jobbikosokon. A monitor elől mindenki kurva erős, barátocskám, mi viszont a való életben sem maradnánk szégyenben. Szóval, köhög a bolha...

zaza42 2013.02.21. 17:21:00

@Dzsentrisvihák: "A monitor elől mindenki kurva erős, barátocskám, mi viszont a való életben sem maradnánk szégyenben. "

Pont erről van szó, hogy a problémamegoldás alapja a kulturált vita. Ezt lehet tenni monitor mögül is. Az egyéb megoldások egy bizonyos civilizált fok fölött már nem menők. (Ahogy a parlamentben se mennek bunyók mifelénk - még szerencse)

iboko-suturi törpezsiráf 2013.02.21. 17:24:35

A jobbikosok és a férfiasság két külön fogalom. A legtöbb köztetek göthös, ha meg testes, mint az a látens fideszbérenc valójában jobbikos debreceni, akkor meg az agyatok hiányzik és artikulálatlanul ordítotok.

Csak hordában vagytok bátrak.

Egyébként is milyen izomerővel keménykednétek, ha "késsel elvágom a torkotokat" meg hasonló becsületes szavak jönnek ki a pofátokon a 40 kilós egyetemista csajok előtt.

Dzsentrisvihák 2013.02.21. 17:59:44

@iboko-suturi törpezsiráf:

Ó, remek kezdünk elmenni abszolút infantilisba (a komoly politikai vita jegyében, persze, csak nem egyetemfoglaló jövőértelmiségének tetszik lenni ezzel a "komoly" érvrendszerrel?)...

Szerintem nagyon félrenéztél valamit. Pont, hogy a balosok jellemző archetípusai a Nádszál Nándorok, és nem is tudom, ki szokott inkább torokelvágással fenyegetőzni, persze szigorúan csak a kellő létszámban (min. 50-100 fő, ez alatt levegőt venni se mertek).

Alkibiadesz 2013.02.21. 18:09:33

@Dzsentrisvihák:
Na látod látod hogy belesétáltál a csapdába :D

Azt írtam, hogy olyan jelzőket sorolj fel, amelyet egy "haladó szellemiségű" egyén aggatna a jobbikosokra, ha listát készítene róluk.
Csakhogy!
Egy haladó szellemiségű ember nem csinál ilyen listát. Másmilyet se.

Szóval megint csak azt bizonyítottad, hogy nem tudsz se olvasni se gondolkodni elmélyülten.

Persze vannak olyanok, akik használnak ilyen jelzőket, de nem azért mert ez következne a haladó szellemiségből, hanem azért mert a ti provokációitok hatására megtagadják a saját szellemiségüket.
Nem jó dolog ez persze, de nehezen hihető, hogy ti őszintén aggódnátok az általatok megtámadottak lelki nyugalma miatt.
Marad tehát az, hogy kellemetlen azzal szembesülni, hogy ugyanazt a fegyvert használják veletek szemben amit elsőként ti használtatok.
De mint mondtam ez a nyavajgás férfiatlan.
És ez itt a lényeg a férfiatlanság!
A lista jelzőhasználatában kirajzolódó lelki alkatban ugyanaz a férfiatlanság érzékelhető, mint azokban a támadva védekező reakciókban amit a listára hivatkozó médiatámadás váltott ki bennetek.
Minta abban a pattogásban, amit te is produkálsz itt.
Felrovod nekem, hogy névtelenül pattogok, miközben te is ugyanazt teszed?
Komolyodjál már! :)

És hidd el, senki se csodálkozik azon, hogy a részetekről csakis nemtelen támadások érhetik azokat, akik nem értenek egyet veletek.
Itt egyedül ti csodálkoztok, azon, hogy a saját módszereitek ellenetek is használhatóak.

Ráadásul valahol mélyen ti is sejtitek, hogy a lényeget tekintve nem is olyan nemtelenek ezek a támadások, mert valóban nem vagytok többek, mint kisebbségi komplexussal megvert hülyegyerekek.

És ugye baromi kellemetlen, hogy most azokból lettek az űzött vadak, akik azt hitték, hogy ők már csak vadászok lesznek mindörökké :)

Dzsentrisvihák 2013.02.21. 19:21:48

@Alkibiadesz:

Hehe, vicces vagy, ugye tudod. Pont maga a naaaaagy leleplező ATV adott közre listát, pont a listázástól rettegő cikkében. Szivacs :)

"a ti provokációitok hatására megtagadják a saját szellemiségüket" - Tyú, milyen agyafúrt mentális torzulásokba kényszerít bele titeket a csúúúnya, gonosz Jobbik... Remélem győzitek fizetni a pszichiátert :D

Látom megint sikerült kicsit szellemi loop hole-ba kerülnöd: Csupán annyit vetettem a szemedre, hogy hipokrita magatartás névtelenül pattogva bárkin is számon kérni a férfias viselkedést. Tudtommal én senkinél nem hiányoltam ilyesmit, amíg te föl nem hoztad a témát. (Ha már te az előbb lementél a végtelenül primitív "ki kezdte" szintre, akkor engedtessék meg nekem, hogy ennek a startját a te számládra írjam.
Ó, várj, akkor most a te provokációd hatására kénytelen voltam megtagadni saját szellemiségemet? Nácziveszély, fasizmus...!)

Ha ettől jobban alszol, legyen neked kék az ég, meg könnyű a föld, hidd csak azt, hogy űzött vadak vagyunk, majd meglepődsz ;)

Alkibiadesz 2013.02.21. 20:32:49

Nem várom tőled, hogy megértsd az általatok okozott lelkiismereti dilemmákat.
Ennek megértése ugyanis előfeltételezné az empátia és a lelkiismeret meglétét.
Ilyen sokat azonban nem lehet várni tőletek.

Látom nagyon fájt a férfiatlanság vádja.
Remek!
Ezek szerint betalált!
Nem is kérem én számon a férfiasságot rajtatok, hiszen fölösleges és hiú ábránd hogy képesek lennétek felnőtt módon viselkedni.
Ehelyett egyszerűen csak rámutatok arra, hogy férfiatlanok vagytok.

A férfiasság névtelenül való számonkérésében rejlő állítólagos diszkrepancia ezzel feloldva.

Persze azt még mindig nem értem, hogy miért kellene kiraknom a személyes adataimat, ahhoz, hogy te jogosnak érezd a számonkérésemet.
Talán azért, mert csak ezen ismeretek birtokában tudnál velem szemben "férfiasan" fellépni, és bebizonyítani, hogy mégiscsak az vagy? Itt miért nem megy? Miért nem elég neked, hogy itt bizonyíts?
Miért nem vállalod a frontális összecsapást ott ahol a harc elkezdődött? Miért keresel kerülő utakat? Kevésnek érzed magad ahhoz, hogy itt küzdj?
Látod pont ezzel bizonyítod, hogy férfiatlan vagy!
Nekem valahogy eszembe se jutott, hogy a személyes adataid hiányát kifogásoljam. Nekem erre ugyanis nincs szükségem. Ugyanígy arra sincs szükségem, hogy legyen mögöttem egy olyan olyan párt amelynek vannak verőemberei.
Ilyenre csak nektek van lelki igényetek.
A meglepetésemre pedig hiába is vársz, mert veletek kapcsolatban már semmi se tud meglepni :)

Dzsentrisvihák 2013.02.21. 21:48:18

@Alkibiadesz:

Mondom, roppant mókás vagy, öreg. Habzol itt, mint a sózott csiga, de értelmeset, azt kettőt nem tudsz írni :)

Nekem ugyan nem kell bizonygatnom a férfiasságomat, de látom nálad ez a téma valami perverz mánia lehet, ha így izgalomba jöttél tőle. Csak nem valami gyerekkori trauma? Mesélj, kérlek, milyen csökevényességedet sikerült itt projektálnod a cúúúna-cúúúna nácifasisztákokra (a kisebbségi komplexus, és a kóros gyávaság, az eddig átjött, köszi)?
Ki nem volt elég empatikus veled, anyuci, vagy apuci? Esetleg túlzottan is azok voltak?
Ne félj, nem kell elárulnod a neved, így biztos könnyebb lesz a coming out, hajrá! Jobbat fog tenni a lelkiismeretednek, meglásd.

Zolcsi67 2013.02.21. 22:34:46

@Alkibiadesz: Szépen elvitted a témát az őserdőbe, a lényeg kimaradt: miért pont bölcsészkari lista került elő, és miért pont a kudarcba fulladt "sajnálatos események" után közvetlenül?

Dzsentrisvihák 2013.02.21. 22:49:47

@Zolcsi67:

Szerintem kár erről faggatni, lényegi dolgokkal kapcsolatban úgysem fog megnyilvánulni, csak a flémet tudja csapatni a csökedék trollja.

Amúgy a felvetésedre egyszerű a válasz, pont az indokolja a blöff mostani elsütését, mert a HaHa-s majomparádé kezd szánalmas gyorsasággal seggre ülni, ezzel a húzással pedig a HÖOK-on és a Jobbikon is lehet ütni egyet.
Az se lesz baj nekik, ha kiderül, hogy egy szó sem igaz az egészből, arra bazíroznak, hogy az emberekben úgyis megmarad valami a listázgatásról, meg a gonosz nácikról.
A baj ezzel az egész csinnadrattával csak az, hogy az embereknek kisebb gondjuk is ezerszer nagyobb annál, hogy mi folyik/folyt az egyetemeken, nem ez fogja eldönteni a választásokat, csupán epizódkalamajka.

Alkibiadesz 2013.02.22. 06:54:51

@Zolcsi67:
Mármint milyen kudarcról is van szó?
A HaHá kudarcáról?
Nos, ha az ellenük indított támadások számának növekedését nézzük, akkor kudarcról szó sincs!
A kérdésedre adott válaszom pedig a következő:
Azért nem esik szó a "lényegről", mert a vita eddig nem erről szól. A vita arról szólt, hogy van-e alapja annak a védekezésnek, miszerint nem volt véletlen a lista nyilvánosságra kerülése.
A védekezést megalapozó feltételezést én magam elfogadom. Magát a védekezést tartom falsnak. Azért mert olyanok nyavajognak most szakmai korrektségről,sajtóetikáról meg az ártatlanság vélelméről, akiknek az eljárása korábban magasról szartak ezekre az elvekre.
Szóval nyilvánvaló, hogy miről is van szó, de ahogy a népi bölcsesség is mondja: "Aki szelet vet, vihart arat" :)

Dzsentrisvihák 2013.02.22. 09:32:48

@Alkibiadesz:

Ennyire futotta? Ennyit is érsz :)

Zolcsi67 2013.02.22. 11:54:22

@Alkibiadesz: Pontosan, a listaügy éppenhogy szánalmas utóvédharca egy nem különösebben méretes lufinak.

Alkibiadesz 2013.02.22. 13:01:20

@Dzsentrisvihák:
Mint már leírtam: ha a HaHás mozgalom valóban olyan jelentéktelen lenne, mint ahogy azt te is állítod, akkor szóba se hoznátok őket. Ehhez képest elég nagy erővel bizonygatjátok, hogy jelentéktelenek. Ez a nagy erőbedobás pedig pont azt igazolja, hogy jelentősek.
És akkor a másik oldalról a hahások felé áramló bizalomról és reménykedésről még nem is volt szó :)

Alkibiadesz 2013.02.22. 13:19:15

@Dzsentrisvihák:

Csalódott voltál, hogy nem méltattalak kimerítőbb válaszra?

Helyes!

Úgy érezted, hogy szarba se veszlek?
Ráhibáztál!

De ugye nem baj, ha nem szolgálom ki a lelki igényeidet?

Van olyan érved, amivel meg tudnál győzni, hogy igenis kötelességem ez a lelki szolgálat?

Nosza rajta fejtsd ki! :)

Dzsentrisvihák 2013.02.22. 13:30:19

@Alkibiadesz:

Ó, igen, úúúgy vágytam balzsamos szavaid malasztjára, és annyira, de annnnyira csalódott voltam, alig bírtam magammal. De most végre dalol a lelkem, hogy szóltál hozzám, ó legeslegfőbb trágyakufár...

Álmodik a nyomor :D

Alkibiadesz 2013.02.22. 17:18:12

Ha a trágyát szereted csócsálni, akkor ki vagyok én, hogy megtagadjam tőled ezt az élvezetet? :D

Zolcsi67 2013.02.22. 19:33:14

@Alkibiadesz: Szerintem csak a helyén kezeljük - nagyobb a füstje, mint a lánga. Egy nagy, hangos, felfújt nulla, hasonlóképp a nevükben hat darab nullát viselő társulathoz, akik még a virtuális térben (lájkojjááááá) sem tudtak annyi támogatót összegyűjteni, nemhogy a valósban.

Hogy ne vádoljanak egyoldalúsággal, elmesélem, hogy legszélsőjobbról ugyanilyen hangzatos nagy nullákat lehet kapni: "majd meglátjátok, mi lesz március 15-én, október 23-án, mert akkor...." Lett. Semmi.

Zolcsi67 2013.02.23. 01:01:51

@Alkibiadesz: "Nos, ha az ellenük indított támadások számának növekedését nézzük, akkor kudarcról szó sincs!"

Provokálnak, tehát vagyok, azaz a reklám első alaptörvénye: mindegy, hogy mit, csak beszéljenek rólad?

A baj az, hogy a jelenlegi (nem magyar és nem gazdasági) civilizációs válságban pont ezek a kreált értékpótló valamik kezdenek szép lassan megdőlni. "Mert rájössz, hogy a pénz nem ehető."
süti beállítások módosítása