matra.jpgEljöhet az a pont, amikor az Államadósság Kezelő Központ kilométeres fekete számsora egy idegen ország katonai bakancsaivá olvad össze.

Meglepő könnyedséggel siklott át a hazai sajtó a hét, de talán a hónap külföldi híre felett. Egy kárpátaljai hírportál az UNIAN ukrán hírügynökségre hivatkozva számolt be arról, hogy a kínai hadsereg megkezdte a bevonulást a vele szomszédos Tádzsikisztánba, hogy elfoglalja annak keleti felét.

Ez esetben azonban nem szokásos határvillongásról van szó, hanem egy banki kölcsön könyörtelen behajtásáról. Úgy is mondhatnánk, hogy a Pamír-hegység lakóinak lejárt a kilakoltatási moratóriuma, és egy másik állam él az árverezés jogával.

Történt ugyanis, hogy az adósságtengerben úszó tádzsik kormány belefáradt abba, hogy az ország közel felét kitevő Hegyi-Badahsán autonóm tartományban rendet tartson, és letörje a független iszlám államért harcoló síita lázadókat. Ehelyett legnagyobb hitelezőjének, Kínának engedte át a területet, adósságai fejében, persze ideiglenesen.

A 7000 méter feletti csúcsokkal szabdalt hegység nehezen megközelíthető, nemzetgazdaságilag haszontalan a főváros Dusanbe irányából nézve, Kína viszont – feltáratlan ásványkincsei miatt – nagy potenciált lát a huszadik század folyamán sokszor gazdát cserélt, zűrzavaros régióban. Azt nem tudjuk, hogy a helyi lakosoknak mit fog hozni az őrségváltás, maga a folyamat azonban első, második és harmadik olvasásra is ijesztő.

Abban, hogy a gazdasági nagyhatalmak maguk alá gyűrik a gyengébb országokat, akiket aztán különböző üzleti-politikai csatornákon keresztül függésben tartanak, nincs semmi újdonság. Ezt csinálja Kína mellett Oroszország, az Egyesült Államok és – áttételes formában – az Európai Unió vezető államai. Az úgynevezett „rendszerváltás” óta gallyra vágott magyar kisgazdák, melósok és kényszervállalkozók a saját bőrükön is megtapasztalták, milyen a privatizáció és a szabad piac köntösébe bujtatott gazdasági-politikai gyarmatosítás.

És hiába tudjuk, hogy az áram francia, a gáz orosz, az ingatlan izraeli és a termőföld osztrák, ameddig ezt nem érezzük a saját bőrünkön, elintézzük egy vállrándítással: mi ehhez úgyis kicsik vagyunk, vállalja más a kockázatot és vele együtt a nyereséget. Az állami, önkormányzati és – az elszabadult svájci frank hitelek óta – családi eladósodottság Damoklész kardjaként lebeg a magyar lakosság egyre őszülő feje felett, és a tádzsik példa azt mutatja, eljöhet az a pont, amikor az Államadósság Kezelő Központ kilométeres fekete számsora egy idegen ország katonai bakancsaivá olvad össze.

Ettől persze még messze vagyunk, legalábbis elviekben. Magyarország nem Közép-Ázsia, nincsenek szeparatista mozgalmaink, és hitelezőink sem annyira mohók, hogy valutáért cserébe termőföldet követeljenek. Vagy várjunk csak… nem erről írtunk alá szerződést 2001-ben Göteborgban? Hogy uniós tagságunkért cserébe a termőföldet is bevonjuk az áruk szabad áramlásába? És nem ugyanez a kormány szavazta le a termőföld alkotmányos védelmét tíz évvel később?

mkkp.jpg

A Magyar Kétfarkú Kutya Párt felhívása: viccből valóság?

Nem kell különösebb összeesküvés-elméleteket szőni ahhoz, hogy belássuk, hazánk kiszolgáltatottsága a nemzetközi tőkének az Osztrák-Magyar Monarchiából való kiszakadásunk óta, vagyis az elmúlt 95 évben még sohasem volt ilyen nagy. Hogy a befektetett hitelekért ki, mikor és milyen formában nyújtja be a számlát, arról egyelőre csak találgathatunk. A sor a bankbetéteket einstandoló Európai Uniótól, a Magyarország felvásárlásáról értekező Izraelen keresztül az átmeneti erőgyűjtés után újra birodalmi álmokat dédelgető Oroszországon át egészen a világ első számú gazdasági hatalmává előlépő Kínáig terjed.

Egy biztos, a számlát egyszer valaki be fogja nyújtani. Jó lenne felkészülni rá, hogy a Tátra és a Fátra után legalább a Mátra megmaradjon…

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr795305130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabesz7004 2013.05.17. 23:18:16

Hogy az örök klasszikust Illetékes elvtársat idézzem: " A félelem jogos!" DE!

1.Az eu (sic) magától széthullik 10 éven belül.
2.Kínát jobban érdekli az Usa, Texas olaja, vagy Alaszka, esetleg egy meccs a tudjukkikkel Manhattanért, mint magyarhon.
3.Marad Oroszo., s ismerve Putyin cár birodalmi törekvéseit, könnyen szomszédok lehetünk! Fél Ukrajna orosz tulajdon, U. 70%-a oroszul beszél, hamar ideérhetnek a Kárpátokhoz!

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.05.18. 22:11:06

"Eljöhet az a pont, amikor az Államadósság Kezelő Központ kilométeres fekete számsora egy idegen ország katonai bakancsaivá olvad össze."

Tetszik a szerző kreativitása, de van ezzel pár probléma, ha Kína-Tadzsikisztán viszonyt nézzük:

-Az a keleti tartomány valóban lázadások tűzfészke, amit nem a kínaiak támogatnak
- Kína határos Tadzsikisztánnal, így hát adott volt a lehetőség oda bevonulni
- a tadzsik kormány maga kérte Kínát erre.

De ez mind mellékes.

A lényeges kérdés, hogy a magyarságot fenyegető civilizációs összeomlást, katasztrófát hogy lehet elkerülni, illetve ha ez mégis megtörténik, hogyan lehet úgy előnyösen kikerülni belőle, hogy csak a politikai-etnikai riválisok bukjanak bele, mi nyerjünk rajta.

Úgy vélem, sikerült megragadnom a megoldást.

A tervrajz a következőképp néz ki:
FELADAT: ütőképes, gombamódra szaporodó közösségeket létrehozni, melyek a mostani egyéni önzés helyett a közösségi gondolkodásra építenek.

A gondolati lánc elemei: vissza kell találni az ősi értékekhez, amelyek ott rejtőznek magyar tudattalanban, ezeket a nemzet felemelésének szolgálatába állítani.

Melyek ezek? a katolikus vallás, és a vitézi életforma.

Az ötletet részben a nemrégiben újra életbe léptetett orosz kozák-sztanyicák rendszere adta.
en.wikipedia.org/wiki/Cossacks
en.wikipedia.org/wiki/Stanitsa

Némely közösségekben a kozákok átvették a rendfenntartó feladatokat is.

A következő az ötletem:

A Vitézi Rendet fel kell támasztani, a következő szabályokkal:

-Aki a Vitézi Rend tagja, annak bárhol szabad fegyverviselési joga van.

-Aki a Vitézi Rend tagja, az a kormánytól havonta a támogatást ezüstben ill. aranyban kapja.

-Aki a Vitézi Rend tagja, az köteles legalább egy fegyvert otthon tartani, hogyha behívják a polgárőrségbe vagy a milíciába (-> polgárokból összeállt hadsereg szükségállapot, háború idején)
akkor legyen neki saját fegyvere. A Vitézi Red tagjai szintén kötelesek véradásra menni, ha hívják őket.

-A Vitézi Rend tagjai kötelesek lennének jelvényt hordani, így mindenki mindig felismerné őket. A vitézi feleségek, amennyiben gyerekszámban túllépik a négyet, külön érdemjelvényt kapnak: 'minden jó vérből származó anya szent kell legyen számunkra' felirattal. Ez különben is egybeillik a magyarság hagyományos nő- ill. anyatiszteletével. A Vitézi Rend tagságával és az anyasági érdemjelvénnyel különböző állami támogatásokat, adókedvezményeket és kedvezményes hiteleket lehetne igénybevenni.

A vitézek külön lakónegyedekben élnének, ahol tévé nincs, rádió 1-2 csatorna kivételével nincs, az internet pedig szabadon elérhető, persze mindenhol 'default' kezdőlapként a kuruc meg az alfahír lenne berakva. a net optikai kábelen jönne, wi-fi nem lenne, mert az károsítja az emberi szervezetet.

A Vitézi rend tagjai az államtól ingyenes lakást kapnának, ingyenes étkezést (melegétel) a megfelelő nemzeti konyhákon, éttermekben, különböző havonta elkölthető utalványokat, stb. Egy feladatuk lenne: minél több gyereket a hazának fölnevelni, és a férfiaknak a család erős oszlopa lenni. Természetesen szigorú testi-lelki-szellemi igénybevétel után lehetne csak, ha egyáltalán a Vitézi Rend tagja lenni, és a státuszt kétévente felül lehetne vizsgálni. Aki nem felel meg az egyértelmű követelményeknek, mert pl. alkoholista lett, annak köszöntük ennyi volt, ki lesz vágva a Rendből.

Ezt akkor ehet megcsinálni, ha állami segítség is van. Ha a nemzetállami lét a végcél, mégpedig az a végcél, akkor ennek előbb-utóbb meg kell valósulnia.

Mondjuk el lehetne indulni 1000 vitézzel, vagyis ezer családdal, akiknek megfelelő földeket, telephelyeket biztosítani.

Úgy gondolom a magyar történelemben kiemelkedően erős hagyománya van a katonaságnak, a vitézi eszménynek, lásd a végvári vitézeket, 'Európa Védőbástyája' a török ellen, stb.

önfenntartó közösségek, akik meg tudják magukat védeni, ha rosszra fordul a dolog, mellesleg a legmodernebb kommunikációval rendelkeznek, hogy ha kell egymás segítségére siessenek, Mellesleg teleszülik az országot.

Ehhez már csak egyetlenegy elem hiányzik, a vallási rész. kell a katolikusok között olyan papokat találni, akik lelki vezérei lesznek ezeknek, közösségenként egy. (B-terv: amennyiben ez nem lehetséges, saját egyházat alapítani.)

Gondoljátok tovább!!! lényeg: semmi nem állhat a nemzeti akarat útjába!

Dzsentrisvihák 2013.05.19. 19:36:10

@Nemzetstratégia:

"FELADAT: ütőképes, gombamódra szaporodó közösségeket létrehozni, melyek a mostani egyéni önzés helyett a közösségi gondolkodásra építenek."

Talán ha előbb nem fegyvereznénk föl a Kisantant amúgy is faszán álló tagjait a saját fejlesztéseinkkel, még értelme is lenne... Szomorú hír mára: kuruc.info/r/6/112413/

Amúgy tényleg érdekes felvetés egy modern, újraértelmezett Vitézi Rend, igazán elismerésre méltó koncepció, gratula ;)

Dzsentrisvihák 2013.05.19. 19:37:33

@Dzsentrisvihák:

Persze ez, jól látod, kizárólag állami támogatással megvalósítható dolog. Jelenleg sci-fi.

Yumurdzsak 2013.05.21. 11:34:52

a cikkíró hozzáálmodta,h államadóság fejében adta át a területet?

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.09.13. 21:48:42

@Nemzetstratégia: A vitézi feleségek, amennyiben gyerekszámban túllépik a négyet, külön érdemjelvényt kapnak: 'minden jó vérből származó anya szent kell legyen számunkra' felirattal."

ez egy kicsit beteges nem ?

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.09.14. 12:20:38

@tesz-vesz: Elismerem, sajátos mondanivalójú. Nem a jelmondat a lényeg, ki lehet találni mást is.

Akár olyat is, ami tesz-vesz tetszését is elnyerheti :o)

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2013.09.17. 21:00:52

@Nemzetstratégia: Horthy minden tizedik gyereknél vállalta a keresztapa szerepét
süti beállítások módosítása