pride.jpgA felvonulással nem az a legnagyobb baj, hogy a többségi társadalmat vizuálisan sokkolja. Igazi bűne, hogy egyszerre kriminalizálja a szexuális érintettség tekintetében többségi és kisebbségi társadalmat.

Itt van ez a Budapest Pride nevű akármi, amely cirka másfél évtizede kerülget bennünket, mint valami nyári kórság, amely a bőrünk alá furakszik, viszket és nem találjuk az ellenszerét. Két szélsőséges csoport kereszttüzében állunk mi, normális hetero- és homoszexuálisok. Az egyik a kamionon vonaglik, kezében rózsaszínű bibliát tart és a farkát markolássza, a másik a kordon túloldaláról szatyrot lóbálva mocskosbuzizik. Egyikhez sem tartozunk, mi több, mind a kettőtől viszolygunk.

Mit tegyünk, amikor körülöttünk mindenki azt várja, hogy besoroljunk valahová. Legyünk lelkes támogatói a nyitottságnak, vagy éppen ellenkezőleg, tüntessünk az aberráltak magamutogatása ellen? És ez a nyomás évről évre nagyobb.

Az már régen kiderült, hogy a Budapest Pride (amelyet az általa felkorbácsolt indulatok nyomán teljes nyugodtsággal hívhatnánk Budapest Hate-nek) lényegét tekintve egyetlen dologról szól: a provokációról. Ezt bizonyítja a rendezvénysorozat évről évre igénytelenebb programsorozata, és az a teljes szellemi-erkölcsi nihil, amely az intoleranciával nehezen vádolható Bajnai Gordont is szemforgatásra késztette. Ennek a ballib mércével mérve is szélsőséges alakulatnak az egyetlen reménye, hogy jól szétverik őket, és aztán telesírhatják a világot, hogy ebben ez a balkáni ország milyen messze van Európától, és itt üldözik a melegeket.

És ennek a szélsőbalos provokációnak néhány idióta – nem csak a szélsőjobbról – évről évre felül. (Soha nem felejtem el, amikor pár éve egy barátom ismerőse homoszexuálisként ment el megdobálni a vonulókat, mondván őt ne azonosítsák ezekkel. A srác előzetesbe került, és a rendőrök azt hitték, a kandi kamera forgat, amikor az őrsön látogatóba megjelent a fiú barátja. Hát ennyire nem fekete és fehér a világunk.)

Örvendetes fejlemény e téren, hogy három évvel parlamentbe kerülése utána a Jobbik is belátta, hogy provokációra provokációval válaszolni értelmetlen, és felszólította budapesti tagjait, hogy az eseményen csak magánemberként vehetnek részt. Ez egyébként rendben is van így, aki kordonborogatás árán is ki akarja fejezni nemtetszését a magamutogatóknak, az akkor is legyen nagyfiú, ha nem tud egy párt zászlója mögé bújni. Egy politikai párt logójával fémjelzett agresszió csak kivételes esetben vált ki szimpátiát, és a mostani felvonulás biztosan nem tartozik közéjük.

Visszakanyarodva az eredeti problémafelvetéshez: az LMBTQ felvonulással nem az a legnagyobb baj, hogy a többségi társadalmat vizuálisan sokkolja. Igazi bűne, hogy egyszerre kriminalizálja a szexuális érintettség tekintetében többségi és kisebbségi társadalmat.

A kisebbséget azért, mert álságos módon azt próbálja elhitetni, hogy ilyenek a melegek. Ez pedig ordas nagy hazugság, mivel egy normális értékrendű, saját neméhez vonzódó fiatalnak vagy idősnek esze ágában sincs a Budapest Pride-hoz hasonló gusztustalan tangarázáshoz asszisztálni. A másik oldalról, a heteroszexuális többséget azzal bombázza, hogy ha nem fogadja el a szexuális exhibicionizmusnak ezt a szélsőséges fajtáját, akkor jó esetben homofób, de valószínűbb, hogy rasszista is. Így uszítanak minket szépen egymás ellen, normális gondolkozású heterókat és homókat. (Érdemes erre a linkre kattintva elolvasni annak a lánynak az írását, aki a tavalyi Pride szervezőjeként leírja, a többi rendező hogyan közösítette ki az egyenlőség nevében heteroszexuálissága miatt.)

Végül felmerül a kérdés, mi a helyes hozzáállás akkor, ha egyik szélsőség sem csábító számunkra? Ha csak egyszerűen egy olyan országban szeretnénk élni, amely elfogadja, de nem ajnározza a szexuális különbözőséget? Ha úgy gondoljuk, bárkinek joga van utcára vonulni, amíg nem sérti a közízlést? Ha azt akarjuk, hogy meleg ismerőseink görcsök, elfojtás, ugyanakkor exhibicionizmus nélkül tudják megélni nemiségüket?

A vonulások toleráns leszarásán kívül a hosszú távú megoldás elsősorban a magyarországi szexuális kisebbségek kezében van. Nekik kell időben kicsavarni a szivárványszínű zászlót aberrált társaik kezéből, és végre értelmes párbeszédet kezdeni ezekről a kérdésekről. Vagy ez lesz, vagy még pár évtizednyi farokmarkolászás és tojásdobálás. Ez pedig csak az aberráltak érdeke – homóké és heteróké.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr115388154

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2013.07.03. 12:00:02

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Trackback: Budapest Hate – Melegek a buzik fogságában 2013.07.03. 11:39:02

Az LMBTQ felvonulásának igazi bűne, hogy egyszerre kriminalizálja a szexuális érintettség tekintetében többségi és kisebbségi társadalmat.

Trackback: "Margit néni, Ne dobáld a buzikat!" 2013.07.03. 10:48:26

Mottó:  1500 állatfajnál figyelhető meg a homoszexualitás, de csak egynél a homofóbia. Akkor most mi is a természetellenes?  Az elmúlt években többször próbáltam már érvekkel hatni ebben a témában, de a tipikus ellenzők számára ez tú...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 13:17:19

@Salemi boszorkány:

"évente változtatod a világnézetedet"

Ez nem igaz. Sokkal ritkábban.

Mohamed 2013.07.03. 13:17:42

@SemBoga:

Barátom ne játszd a kis értetlen mind a ketten tudjuk hogy az előző neked címzett írásomban ott a bizonyíték,

de akkor kimazsolázom neked drága tubicám ha nem megy a szövegértés:

elég ha csak a híradásokba pillat az ember vagy ha megnézed a fenti bejegyzés tetején található képet.

vagy

Hiszen ezzel magad válaszoltál a kérdésedre mert az itthoni homár vonuláson is ugyanezek az állapotok a jellemzőek mint a love parade-on: "egy ekkore tömegben talán inkább már a tömegből történő kitűnés a cél az extrémnek tűnő öltözékekkel, nem pedig a "külvilág" megbotránkoztatása"

és én válaszoltam neked:

Még hinnék is neked, de akkor miért nem úgy bonyolítják le ahogy azt egy fenti neked címzett írásomban írtam a black metálosokról?
Van egy olan érzésem hogy itt tényleg csak az öncélú másság kidomborításáról van szó csak erre törekednek a homárok és ez az a "BÁRMILYEN bizonyíték a gusztustalan exhibicionizmusra kihegyezett magamutogatásra" ez már önmagában alkalmas ma a többség undornának felkeltésére ,indulatainak gerjesztésére , mint azt már írtam egy fentebbi és hosszabb írásomban.

Remélem segítettem :)

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 13:19:07

@Salemi boszorkány:

"Huszonévvel ezelőtt még Kubában szolgáltad azt"

Mit?

"onnan kintről is belepofázol a magyar belpolitikába"

Miért ne tenném?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 13:20:02

@Salemi boszorkány:

"Ha homofób vagy, akkor miért nem vagy pedofíl fóbiás is?"

Pedófób is vagyok.

"Még mindig látogatsz pedofíl oldalakat?"

Persze. Kell tájékozódni. Homokos oldalakat is látogatok egyébként.

Kámasuka 2013.07.03. 13:21:15

@SemBoga: Pontosan, és ha azt kockáztatja, hogy beverik a fejét, akkor meg is marad ebben az állapotban. Vele valami nem stimmel.

Mohamed 2013.07.03. 13:25:49

@milyen szép a Vértes, ó:

"a hozzád hasonló primitív, analfabéta félállatokat"

Most magadból indultál ki? Ez egy tudatalatti személyiség jellemzés magadról, eltaláltam?

Hát persze hogy eltaláltam,
tudjuk jól ezt mindketten
ezért ez az agresszív belépő ecsém, mit akarsz palástolni ezzel az agrasszivitással mitől durrant ell a kis agyacskád?

Na de hogy válaszoljak a kis kérdésedre.
Nem, nem kell tolerálni engem
viszont én nem is szaladok világgá kürtökni ,hogy engem itten kérem diszkriminálnak, segíccség nincs demokrácia, meg egyebek.

SemBoga 2013.07.03. 13:26:09

@Mohamed:

igaz, van már egy kis kavarodás, de az exhibicionista kitűnés egy loveparade alkalmával még mindig nem polgárpukkasztás és jóérzésű normális emberek ezen nem is akadnak ki

a híradásokban nem látni a magyar prideon semmi extrát, a cikkben lévő képhez meg nincs forrás, de ezen sincs semmi extra vészes dolog szerintem - a budapest parádén a szopnék feliratos pólóban filmforgatást végző pornós csajokat nagyobb problémának éreztem, bár jobban tetszettek, az is igaz :)

van a tudatodban valami, amit elképzelsz ezzel az egésszel kapcsolatban, és a saját fantazmagóriád feldühít téged és ezen akadsz ki

talán épp itt az ideje, hogy a saját szemeddel lásd, hogy semmi extra dolog nincs - igaz, akkor saját magad előtt is be kellene ismerned, hogy valójában alaptalan mindaz a düh, amit sugárzol a kommentjeidben

SemBoga 2013.07.03. 13:27:18

@BenFranklin: szóval, a társadalom elvárásainak kell megfelelni, nem a saját identitásodnak?

te azért szereted az ellenkező neműeket, mert ezt tőled ELVÁRJÁK?

franboy 2013.07.03. 13:30:57

Igazából a cikk jó is lehetne... csak épp teljesen átérződik, hogy az iró azért mégiscsak nem nyitott a másság, az elfogadás felé, sőt. (Budapest Hate, kórság és hasonló negatív kifejezések) A normális melegek nem mennek felvonulni illetve a meleg szervezők kifúrják a szegény hetero csajt téma végülis a felőlem lehet meleg, de csak a négy fal között otthon hozzáállás, amivel csak az a baj, hogy nem foglalkozik azzal, hogy a "normális" melegek (szerintem) pl szeretnének házasodni, szeretnének gyereket egyébként is minden olyan jogot, ami a "normális" hetero embereknek alapból jár. Lényegében az egész cikk általánosításokkal van tele és a felvonulás fő célja mint a provokálás is elég erős. A provokáció, mint a felvonulás is eszköz, de nem cél. Amúgy aki meg csak annyit lát az egészból, hogy akik felvonulnak azok a "kamionon vonaglik, kezében rózsaszínű bibliát tart és a farkát markolássza" típusok (nem csak pár ember), annak felesleges is magyarázni bármit. Az iró is úgy itélkezik, hogy nincs meleg közeli ismerőse (van olyan ismerőse, akinek van meleg ismerőse...), illetve semmilyen LMBTQ eseményen nem vett részt (csak gondolom a Pride-ról látott a tv-ben képeket, amik többször nem is itthon készültek vagy régebben, hiszen ha nincs elég sok aktuális színes felvétel akkor a média besegít). Igaz, van olyan LMBTQ aki nem tartja jó dolognak a felvonulást, nem is megy ki, de van olyan is aki meg azért nem megy ki, mert fél illetve van olyan is aki kimegy felvonulni, de véletlenül nem rózsaszín tangában teszi...

kisQtya 2013.07.03. 13:31:10

@sírjatok: Hát ez az! Épp azokat provokálják, akik nem mennek oda. Mert aki odamegy és felvonul, az egyértelműen velük van. Aki odamegy és fújol, dobál, azt le lehet járatni, hogy milyen intoleráns, balkáni faszkalap.
Na de aki nem megy oda, mert szarik az egészre, ..... na azzal nem tudnak mit kezdeni, de úgy érzik, hogy feltétlenül színvallásra kell kényszeríteni. Pedig magánügy, hogy mit gondolok erről a témakörről.

kisQtya 2013.07.03. 13:35:57

@SemBoga: Tavalyról nyilván nem, mert egyesek annyira túlmentek minden határon, hogy tavaly már maguk a szervezők küldték el a kurva anyjukba azokat, akik le akarták járatni ezt a rendezvényt.
De előtte bizony voltak durva dolgok még az index címlapján is.

sas70 2013.07.03. 13:36:18

" Az egyik a kamionon vonaglik, kezében rózsaszínű bibliát tart és a farkát markolássza,"
A pináját markolászó, seggébe nyúlkáló, színpadon vonagló pornós csaj, mennyivel kevésbé provokatív látvány!! Ja az nem buzi, bár nem tudni, mert van amikor egy perc múlva már a másik pornós csaj seggét nyalja. Ja bocs, ez csak rendezvényreklám, kedvcsináló, a pornófogyasztó közönségnek.
Minden ilyen felvonulás, rendezvény stb. pont arról szól, hogy felhívja a figyelmet valamire. Ez vagy jó vagy nem, vagy jól teszik vagy nem. Ebből a szempontból ez tökmindegy. Ez egy ilyen műfaj, magamutogató, exhibicionista embereknek. És amúgy eléri a célját, mert minden évben ilyenkor ezen feszül mindenki és erről beszélnek. Van aki buzizik, van aki intoleranciáról beszél, van aki követ dobál.
Anno a szüfrazsetteket kardlappal verték és börtönbe zárták. Pedig a rohadt kurvák csak fel akarták hívni a figyelmet némi társadalmi problémákra. Most meg női miniszterelnökök is vannak.
Ez a vonulósdi is jó valamire, különben nem vonulna se a békamenet, se más.

politikus-omm 2013.07.03. 13:37:34

@SemBoga: Természetesen, ezért vannak a társadalmi normák.

Amik egyébként ált a józan észben és praktikus megfontolásokban gyökereznek. Ha mindenki a saját identitásának akarna megfelelni és ez legális lenne, azt neveznénk anarchiának.

Physim31419 2013.07.03. 13:38:42

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"Ha homofób vagy, akkor miért nem vagy pedofíl fóbiás is?"

Pedófób is vagyok.

"Még mindig látogatsz pedofíl oldalakat?"

Persze. Kell tájékozódni. Homokos oldalakat is látogatok egyébként.

Mindjárt gondoltam, hogy oldalakról tájékozódsz.
A pedofilokat és homoszexuálisokat egy kategóriába sorolni nagy butaság. A pedofilok sokkal több kárt okoznak. A homoszexuálisok senkinek nem ártanak, te a biblia alapján utálod őket, ami a szokásos ostobaságodra vall.
Személyesen ismerek számos homoszexuális embert, és a számomra szimpatikus-nem szimpatikus statisztikai megoszlása náluk ugyanaz mint a heterók esetében. Úgyhogy emeld fel a többszáz kilódat és ne oldalakról tájékozódj. Semmit nem tudsz te semmiről, meg is látszik, hogy folyton a számítógép előtt ülsz.
Ezen kívül fanatikus keresztény vagy, és pont a papok között a legnagyobb a pedofilok és homoszexuálisok aránya. Ez nem gondolkodtat el téged?

sas70 2013.07.03. 13:41:55

@Rolóxa: Hehe ez jó!
A szent jobbtól a balfaszokig!

SemBoga 2013.07.03. 13:43:30

@kisQtya: akkor gondolom nem probléma linkelni, akár tavalyelőttről, vagy 3 évvel ezelőttről?

vagy csak a legendákat hallod és te is megismétled?

koborvadász 2013.07.03. 13:44:08

@Ensiada Arkoveitie:
Ez jó! :-)

Főleg a végén, ahol megtekinthetőek az eddigi eredmények.

Látszik, hogy sok meggyőződésesnek, fogalma nincs a pártjának politikai hovatartozásáról.

SemBoga 2013.07.03. 13:46:09

@politikus-omm:

te társadalmi normák hatására vonzódsz az ellenkező (vagy épp az azonos) neműekhez?

azért ez eléggé természetellenesen hangzik

kisQtya 2013.07.03. 13:46:35

@SemBoga: A loveparade miért ne lenne polgárpukkasztás?
Egyáltalán mi szükség van rá? Az is polgárpukkasztás, amikor a heterok épp csak nem dugnak a villamoson.
Sőt, van egy legújabb fajtája a polgárpukkasztásnak, amit eddig nem tapasztaltam.
Mióta egyre szélesebb körben merik elítélni a kapcsolati erőszakot, azóta rendszeresen fordul elő, hogy a - rendszerint ittas - pasi a villamos közönsége előtt szapulja, mocskolja, fenyegeti a nőjét, aki rettegve hallgat.

Legutóbb beszóltam egy ilyen görénynek, szerencsére megszeppent, de nem vagyok biztos benne, hogy ha agresszívvá vált volna, kedves utastársaim a védelmemre keltek volna.

koborvadász 2013.07.03. 13:47:54

@sas70:

Az az érdekes, hogy a női homoszexualitást mindkét nem jobban tolerálja mint a két férfi közötti kapcsolatot.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.03. 13:52:20

Az első kettőt kellett volna helyén kezelni és nem foglalkozni vele, már régen "hazamentek volna oszt jónapot".
Ahogy a többi tüntetésnél is.

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.03. 13:52:44

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Én meg jobb-liberális, a jobb-bal tengelyen csak enyhén jobb, a liberális-konzervatívon kb. a közepén. Ennek az elődjét kitöltöttem 5-6 éve, akkor kicsit a középtől balra voltam, és kevésbé liberális, de még mindig a vonal fölött.

politikus-omm 2013.07.03. 13:52:47

@SemBoga: Nem. A társadalmi normák gyökereznek a hagyományos kapcsolatokban, és azok társadalmi hasznában, a szaporulatban.

SemBoga 2013.07.03. 13:53:25

@kisQtya: mi szükség van loveparadere? talán azt a milliós tömeget kérdezd meg, hogy meri jól érezni magát

SemBoga 2013.07.03. 13:54:00

@politikus-omm: tehát, te külső hatások miatt vonzódsz az ellenkező/azonos neműekhez?

Állítsuk meg a ......... 2013.07.03. 13:58:34

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

A múltkor azt írtad a pedofílokról, hogy ők szánni valók, mert betegek.
Mivel ott akkor a keresztény papok közötti pedofíliáról volt szó, akkor jól gondolom, hogy az okés nálad, ha keresztény pedofíl állatok erőszakolnak GYERMEKEKET és sajnos olykor meg is gyilkolják áldozatukat.

A pedofíl oldalak látogatását meg nem értem.
Normális ember nem látogat pedofíl oldalakat!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 14:00:26

@Physim31419:

"A pedofilokat és homoszexuálisokat egy kategóriába sorolni nagy butaság."

Nem sorolom őket egy kategóriába.

"A pedofilok sokkal több kárt okoznak."

A tapasztalatom ennek az ellenkezője. Az átlag pedó kevesebb kárt okoz, mint az átlag homokos.

"A homoszexuálisok senkinek nem ártanak"

De, elsősorban saját maguknak.

"pont a papok között a legnagyobb a pedofilok és homoszexuálisok aránya"

Ez nem igaz.

Capt. Hindsight 2013.07.03. 14:00:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Egy másik mérce szerint, te a náci-libsi-bolsi-anarchista tengelyen egy faszszopó leszbikus vagy!

Állítsuk meg a ......... 2013.07.03. 14:01:58

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Mégegy:
Ha te most Bulgáriban élsz, akkor mi a faszt zavar téged, hogy kik vonulnak itt utcára?
A "béke"menet, és a jobbikos csürhe ténykedése gondolom egyáltalán nem zavart.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 14:03:18

@Salemi boszorkány:

"A múltkor azt írtad a pedofílokról, hogy ők szánni valók, mert betegek."

Így igaz. Ugyanez igaz a homokosokra is.

"Mivel ott akkor a keresztény papok közötti pedofíliáról volt szó"

Ami abszolút marginális jelenség.

"akkor jól gondolom, hogy az okés nálad"

Rosszul gondolod.

"ha keresztény pedofíl állatok erőszakolnak GYERMEKEKET és sajnos olykor meg is gyilkolják áldozatukat"

Persze, ez minden nap megesik... :-)))

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 14:04:18

@Salemi boszorkány:

"A pedofíl oldalak látogatását meg nem értem.
Normális ember nem látogat pedofíl oldalakat!"

S honnan tájékozódsz a pedó érdekvédők álláspontjáról, ha nem tőlük maguktól?

Physim31419 2013.07.03. 14:05:09

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
"A homoszexuálisok senkinek nem ártanak"

De, elsősorban saját maguknak.

"pont a papok között a legnagyobb a pedofilok és homoszexuálisok aránya"

Ez nem igaz.

A szentfazekak egyik ismertetőjele, hogy folyton mások dolgával törődnek. Az, hogy a homoszexuálisok elsősorban saját maguknak ártanak, az egyik legnagyobb hülyeség amit eddig írtál, márpedig az valami.
De igaz, a papok között a legnagyobb a homoszexuálisok és pedofilok aránya.

Állítsuk meg a ......... 2013.07.03. 14:05:35

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:

"A pedofilok sokkal több kárt okoznak."

"A tapasztalatom ennek az ellenkezője. Az átlag pedó kevesebb kárt okoz, mint az átlag homokos."

Te pedofíl vagy?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 14:05:50

@Salemi boszorkány:

Az, hogy hol élek, nem releváns.

Egy politikai gyűlés miért zavarna? Véleményszabadság van, mindenki mehet tüntetni.

Sőt, a homokmenetben sem maga a homokmenet zavar, de ezt már kifejtettem neked máskor is.

franboy 2013.07.03. 14:06:07

@ maxval... kifejtenéd, hogy szerinted a melegek milyen károkat okoznak? légyszi a tapasztalataid is oszd meg velünk értetlenekkel! köszi!

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 14:07:37

@Physim31419:

"a papok között a legnagyobb a homoszexuálisok és pedofilok aránya"

Melyik bulvármédia melyik cikke szerint?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 14:08:59

@Salemi boszorkány:

Nem, én személyesen nem vagyok az, de van pedó haverom. S homokos haverom is van. (A pedó haverom heteroszexuális pedó, homokos pedó ismerősöm sajnos nincs.)

kisQtya 2013.07.03. 14:09:08

@SemBoga: Azért probléma linkelni, mert nem gyűjtögetem az ilyen fotókat, mert nem érdekel a téma alapvetően. Arra viszont konkrétan emlékszem, hogy milyen képeket láttam és arra is, hogy a szervezők önmérsékletre intették a résztvevőket, aminek meg is lett az eredménye.

Az már más kérdés, hogy én ezt a felvonulást tartom rossz eszköznek a cél elérésére, a heterok loveparade-jának még ennyi értelmét sem látom, a riói karneválokat pedig mindig szent borzadállyal nézem.
Amin én igazán és valóban kiakadok és felháborodok az a paradicsomkarnevál, amikor tonnaszám tapossák szét a paradicsomot egy olyan világban, ahol emberek milliói éheznek, meg a bikafuttatás, amiről nem is írok, mert feljön tőle a gyomrom.

A melegfelvonulással és a melegekkel egyáltalán nincs bajom, de te mindenkit intoleráns címkével látsz el, aki nem hajlandó mosolyogva benyalni a csokiig, csak azért, mert agresszívan erőszakolják rá a az éppen uralkodó politikai divatirányzat dicsőítését.

'90 előtt a szovjet-magyar barátságtól kellett kötelezően elélveznem, most meg a holokauszttól/Pride-tól kell odalennem, mert ha nem, akkor nem vagyok jó polgár.

Mi lenne basszus, ha eldönthetném végre szabadon, hogy mi az, ami érdekel és mi az, amivel nem foglalkozom?????

SemBoga 2013.07.03. 14:09:37

@politikus-omm:

"Ha mindenki a saját identitásának akarna megfelelni és ez legális lenne, azt neveznénk anarchiának."

tehát te nem külső elvárások miatt élsz az identitásodnak megfelelően - akkor az általad írottak szerint anarchista vagy?

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 14:10:48

@Salemi boszorkány:

"A "béke"menet"

Engem személyesen nem zavart sem a Birkamenet, sem tükörképe, a Fogyókúramenet, bár bevallom, mindkettőt röhejes butaságnak tartom.

SemBoga 2013.07.03. 14:10:56

@kisQtya: én senkit nem neveztem intoleránsnak, és még csak azt se várom el, hogy rajongj bármiért is

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 14:11:37

@franboy:

Milyen kárt okoz egy beteges állapot jónak nyilvánítása és propagálása szerinted?

Állítsuk meg a ......... 2013.07.03. 14:12:46

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Ja, persze a haverod pedó nem te.....

A pedofília az bűncselekmény.

politikus-omm 2013.07.03. 14:13:33

@SemBoga: Nem, hiszen amit én saját akaratomból teszek azt a társadalom elfogadja értéknek. Praktikus okokból.

burakefendi 2013.07.03. 14:14:15

A "szex-korszakban" könnyű elhinni, hogy ennek az egésznek tényleg akkora jelentősége van. És hogy az emberi testből természetesen következő szexualitástól eltérő gusztusok valaha is el voltak nyomva. Szerintem az ignorálás volna a leghelyesebb reakció a hasonló mozgolódásokra. Vonulgassanak csak azok nyugodtan, akik úgy érzik, hogy a legfontosabb identitásuk az, hogy "queer" és erre büszkének lehet lenni. De nehogy bármiféle jelentősége legyen, bármiféle hatással legyen a társadalomra..

Mohamed 2013.07.03. 14:14:33

@SemBoga:

"de az exhibicionista kitűnés egy loveparade alkalmával még mindig nem polgárpukkasztás és jóérzésű normális emberek ezen nem is akadnak ki"

Dehogy nem csak van ak már belefáradt hogy egyesek szarnak az észérvekre.
Még hogy nem polgár pukkasztás?
a sexuális szabadosság és extremitás, provokatív vonagás az biza bele illik a polgárpukkasztásba de még inkább az exhibicionizmusba és ezt te sem tagadtad:"egy ekkore tömegben talán inkább már a tömegből történő kitűnés a cél az extrémnek tűnő öltözékekkel"
a nyílt utcán dugás az kérem alásan közszemérem sértés ami meg nem hogy polgárpukkasztás de büntetőjogi kategória.
tudod erkoölcs:
aminek a konvenciói írott és íratlan illemszabályai amelyek az emberiség fejlődésével permanensen ,összefonódva alakultak, csiszólódtak, kristályosodtak ki.
pl. nem túrkálunk az orrunkban nyílvános helyeken mások előtt, nem szarunk a járdára,
és olyan helyen dugunk ahol azt más nem láthetja meg és így nem botránkoztathatjuk meg,pl. a lakásunk bármely pontja, kivilágítatlan fölalatti parkoló, WC,kint a vadonban a mező vagy erdő ahol a madár sem jár.

"de ezen sincs semmi extra vészes dolog szerintem"
szerinted, mert az ingerküszöbödet már annyszor sokkoltad hogy fel sem tűnik neked,
Bangladeshben az ottani ember nem ért mi a propbléma a mocskos körbeszart latrínával de egy európainak mégis hányingerkeltő.

"a budapest parádén a szopnék feliratos pólóban filmforgatást végző pornós csajokat nagyobb problémának éreztem, bár jobban tetszettek, az is igaz"

Annak is inkább egy lakásban lett volna a helye, ha meg annyira tetszettek a csajok akkor légy olyan fasza gyerek és jelentkezz egy forgatásra.

"talán épp itt az ideje, hogy a saját szemeddel lásd"

Na ecsém most nyitott kapun dörömbölsz.
még 2006 ban - asszem ez még a kiakadt helyiek buziverésbe fordult tiltakozása előtti időszak(vihar előtti csend) volt - az akkori barátőmmel voltunk pesten sétálni meg akartuk nézni egy kicsit a várost
beléjük botlottunk mert nem akartunk akkorát kerülni gondoltuk nem olyan vészes majd a fakabát átvezet minket a meneten, nem ez történt ezért kerültünk és így volt alkalmunk a látóterünk széléből végig nézni a nem éppen épületes látványt. Aznap már nem sütiztünk.

"van a tudatodban valami"
Igen ezt nevezik emléknek, vagy közhelyesebben tapasztalatnak nem egy tapasztalatnak hanem úgy ezernyinek.

Physim31419 2013.07.03. 14:15:48

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
""a papok között a legnagyobb a homoszexuálisok és pedofilok aránya"

Melyik bulvármédia melyik cikke szerint?"

Fölösleges megjelölni a szerzőt kisfiú. Te bárkit lebarmozol, aki a te angströmnyi szűk világképeddel ellenkezőt állít.

Szóval, ez van.

Állítsuk meg a ......... 2013.07.03. 14:16:25

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
Namármost a demokrácia pont arról szól, hogy az vonuljon fel, aki akar, természetesen a törvényes kereteket betartva.
Akár tetszik, akár nem.

A szent jobbot is körbe lehet hurcolászni, pedig nem mindenki dobja el magát tőle, nemde?

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2013.07.03. 14:17:15

@avocado_: libsikém, hogy fartúrással hogy fogtok ti, nagyliberálisok szaporodni? idióta

ergerberger 2013.07.03. 14:18:25

"kamionon vonaglik, kezében rózsaszínű bibliát tart és a farkát markolássza"

Te mi az istenfaszáról vakerálsz bazdmeg?!
Tavaly gúvadt szemekkel néztem a ratyifelvonulást, hogy egy jó kurvás pöcsöslányt lássak akire kiverhetem, vagy valami bohócnak öltözött buzit amin röhöghetek, de tudod mi volt, baszod? MINDENKI normális utcai ruhában vonult, mint az úrnapi körmeneten a kaotikusoknál, és a felvonulók FELE bazdmeg heteró volt a másnemű párjával kézenfogva, vagy a cége (!!!) transzparense alatt, vagy valami civil szervezettel.
EGY darab traviszerű tündérnek öltözött lény volt tüllszoknyában összesen, de arról is kiderül bazdmeg, hogy egy muff!!!

Kurvanagy csalódás volt, megint konzerv shemale pornóra kellett kivernem.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2013.07.03. 14:22:16

@ergerberger: ezen besírtam, eskü a nap, ha nem a hét kommentje!

Ensiada Arkoveitie (törölt) 2013.07.03. 14:31:25

@Salemi boszorkány:
Tévedés, a demokrácia nem erről szól, a demokrácia lehetővé teheti akár azt is, hogy a többség elnyomja a kisebbséget a szavazattöbbségét kihasználva, a liberalizmus az, ami kialakította, hogy a kisebbségek jogait ne lehessen csorbítani. Csak manapság ugye a kettő összefolyik, hiszen a liberalizmusnak előfeltétele a demokrácia, de a demokráciához nem kell feltétlenül liberalizmus. Birka meg ugye nem éppen liberális.

(Egyébként az ál-liberalizmus, ami itthon is tapasztalható és szerintem konzervatívabb mindennél, arról szól, hogy kiemelnek néhány kisebbséget, amelyeket védenek, sőt előnyben részesítenek, és ezen lista értelmében kell cselekedni, más kisebbségeket, vagy más értelemben vett kisebbségeket meg továbbra is lehet baszogatni. Tehát ők nem a hozzáálláson akarnak változtatni, nem azt akarják az elfogadó irányba elmozdítani, hanem a gyűlöljük listából akarják áttenni a szeretjük listába egyes dolgokat, miközben közömbös lista nincsen.)

SemBoga 2013.07.03. 14:31:33

@Mohamed: te kevered a különböző események kapcsán általam írottakat, de mindegy

szóval, hol láttál te itthon felvonuláson közösülést, vagy bármilyen szexuális aktust? a budapest parádés filmforgatás kivételével?

te neked nem emlékeid vannak szerintem, hanem beteges fantáziád

kisQtya 2013.07.03. 14:33:33

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca:
: kard.blog.hu/2013/07/02/levalthato-e_a_ketpartrendszer

Hát ezzel nem értek egyet.

A katolikus papok körében a cölibátus - ami nem is vallási alapokon álló tilalom ráadásul!!!!- kifejezetten kontra-szelektálja a személyi állományt.

Sok, papi hivatásra szellemileg-erkölcsileg alkalmas embert tántorít el a papi pályától az, hogy nem lehet saját családja és sok szexuálisan az átlagtól eltérő (pl. aszexuális, homoszexuális, pedofil, gerontofil, stb.)érdeklődésű ember ölt reverendát azért, mert ezzel igazolja a külvilág felé, hogy harminc évesen miért nincs még szép fiatal felesége, meg egy-két gyereke.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 14:38:06

@kisQtya:

Igen, ilyen tényező valóban létezik. S ez nem jó.

Szerintem is jó lenne, ha a katolikusok visszatérnének a XI. sz. előtti gyakorlathoz, azaz csak a szerzetesrendek tagjainak maradna meg a cölibátus, a "normál" papok meg házasok lehetnének.

Eleve a kötelező cölibátus most sem vonatkozik az egész katolikus egyházra, manapság is házas a katolikus papok 2-3 %-a, azaz ez nem dogmatikai kérdés.

Mort aux cons 2013.07.03. 14:39:51

Már pedig megint nekimegyünk a buzifelvonuléásnak, mert:

1. A libsik, antifák, AI-s jogvédők meg a többi vörös csőcselék egy emberként áll mellé, mi meg nem hagyjuk nekik, hogy elfoglalják fővárosunk utcáit. Ez már egy szimbolikus harc, mint Sztálingrád.

2. Mert nem elpuhult nyugatiak vagyunk, akik toleránsan mosolyogva tűrik a vonaglásukat, aztán csak akkor kapnak észbe, amikor házasodni meg gyereket akarnak. Mi csírájában elfojtunk mindent, itt nem lesz házasság, meg örökbefogadás, és azt sem várjuk meg, amíg kötelezővé teszik!

3. Mert mi meg ezt élvezzük, és így érezzük jól magunkat. Ha polgárt akarnak pukkasztani megkapják, mi pukkadunk!

Én nem tiltanám be a buzifelvonulást. Csak rendőri védelmet nem adnék. A többit megoldjuk.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 14:40:05

@Ensiada Arkoveitie:

Politikailag liberális vagyok, viszont társadalmi kérdésekben konzervatív.

kisQtya 2013.07.03. 14:46:18

@burakefendi: A szexkorszak egyébként hetero vonalon is károkat okoz az embereknek.
Emlékszem egyetemista koromban milyen trendi volt fűve-fával kefélni, aztán a video-korszak beköszöntésével a pornó volt az etalon, majd mindenki azt feszegette, hogy hetente hányszor normális, stb.
Most a prosztataproblémákról és a potenciazavarokról szólnak a reklámok.

S kell is, mert a korombéli ötvenes pasik zömének egyszerűen nem áll fel. (Túlhajtottság, stressz, cukorbetegség, vérnyomáscsökkentő, stb... mindenféle magyarázattal..., de nem áll fel.)
Dédapámék 35 éven át csinálták a gyerekeket a szexkorszak előtt, 57 éves volt, amikor az utolsó gyereke született. :))))

Plumper_ 2013.07.03. 14:47:18

nem értem a sok látens turbómagyar meleget, akik a melegek elleni gyűlölködéssel leplezik a melegségüket.
vagy fotóikat teszik közzé, hogy bűncselekményre hívjanak fel. na ez a bűncselekmény, erre kéne lépnie vmit a hatóságoknak.
engem soha nem bántottak, soha nem zavartak a melegek. soha nem gondoltam, hogy a nők helyett inkább a férfiakat szeressem.
mi a probléma?!

kisQtya 2013.07.03. 14:52:38

@Mort aux cons: De azt ugye tudod, hogy amikor "megoldottad", akkor ugyanannyit kapsz érte, mint ha nem "buzik" lettek volna.

Láttam én már homofób faszt, akinek meleg lett a gyereke, sőt olyat is, aki nem vette feleségül a szerelmét, mert annak fogyatékos volt a testvére és félt, hogy fogyatékos lesz a gyerekük is.
Elvett helyette egy hibátlan telivér kancát, aki szült neki egy fogyatékos gyereket, majd lelépett egy pasival.

Az élet hihetetlen dolgokat produkál, nagyobb alázattal kellene hozzáállnod.

Plumper_ 2013.07.03. 14:54:08

@Mort aux cons: mitől érzed jól magad, hogy odamész valakiknek a felvonulására és pukkadozol? ha összegyűjtenek neked 100.000 aláírást, hogy te iszonyú nagy férfi vagy hatalmas szerszámmal és sok potenciállal, akkor lenyugszol-e?
Sztálingrádnál vesztett a gonosz, és eztán sem lesz másként.
Felhívom figyelmedet, hogy bűncselekmény elkövetésére készülsz és nagyon sok fényképező, kamera és tanú lesz jelen.

Plumper_ 2013.07.03. 14:56:34

@kisQtya: a legszebb, amikor spermabankból szerzik be a magot a pánikba esett nők. lehetőleg olyat, amin magas, északi férfi címkéje található.
reménykedjünk, hátha véletlenül elcserélték egy busman, pigmeus vagy eszkimó anyagával!:-D

Plumper_ 2013.07.03. 14:58:28

@ergerberger: mekkorát kommenteltél!
x-hörcsögöt futtatsz-e? :-D

kisQtya 2013.07.03. 14:58:49

@maxval, a gondolkodni igyekvő birca: Egyik pápa sem akarja. Pedig a cölibátus kifejezetten káros az egyházra.

willdataa 2013.07.03. 15:06:28

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

A "meleg" és a "pride" szavak buzik által saját magukkal kapcsolatos használata politikailag inkorrekt, mert egy deviáns kisebbség kisajátít magának köztulajdonban lévő szavakat és azt a saját devianciájával összefüggésben használja, sőt elvárja hogy mások is velük összefüggésben értelmezzék azokat, ezzel verbális agressziót, kényszerítést gyakorolva az egészséges elsöprü tübbséggel szemben.
A meleg és a büszkeség fogalmai nem a buziké, nincs joguk összebuzizni egy köztulajdonú fogalmat.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Tyrion Lannister of Caster 2013.07.03. 15:08:14

A kommentek 95%-a csak az egymás szapulásáról szól. Ezzel mind a támogatók, mind az ellenzők totálisan lesilányítják magukat. Kár ekkora felhajtást csinálni ebből.
Nekem nem pálya egy ilyen felvonulás - nem megyek oda, nem zavar, nem zavarom.
Nem lehet békében egymás mellett élni?
Lefogadom, a legtöbben nem is tudjuk, ha egy nem hetero emberke megy el melletünk az utcán. Tényleg ennyire kell keresni a konfliktust minden élethelyzetben?

Katolikusként csak annyit fűzök hozzá:

"A szeretet türelmes, a szeretet jóságos, a szeretet nem féltékeny, nem kérkedik, nem is kevély. Nem tapintatlan, nem keresi a maga javát, nem gerjed haragra, a rosszat nem rója fel. Nem örül a gonoszságnak, örömét az igazság győzelmében leli. Mindent eltűr, mindent elhisz, mindent remél, mindent elvisel.

A szeretet nem szűnik meg soha. [...]
Most még megmarad a hit, a remény és a szeretet, ez a három, de közülük a legnagyobb a szeretet." (1Kor 12,30–13,13)

No more pain · http://j.gs/2GgI 2013.07.03. 15:14:02

Ez így van heterószexuálisok sem vonaglanak az utcán, nem is tehetik!

Mort aux cons 2013.07.03. 15:18:29

@Plumper_:

"nem értem a sok látens antifa nácit, akik a nácik elleni gyűlölködéssel leplezik a nemzetiszocializmusukat."

Ilyen baromságokat én is tudok írkálni...

Felhívom szíves figyelmedet, hogy az elmúlt években is volt egy rakás kamera, rendőr, miegymás, mégse lett semmi következménye, leszámítva némi könnygázt. Pedig 3 különböző évben volt fizikai kontakt (nem, nem olyan...) a felvonulókkal, voltam az esti híradóban is, állandóan a sűrűjében. De a zsaruk is csak fél szívvel védik őket, ha nem lenne parancs, hagynák az egészet a francba.

A liberális személyes élményeket meg ismerem, ti mindig láttok olyan homofób faszt, meg van egy rakás becsületes cigány szomszédotok...ne fárasszuk ezzel egymást!

Állítsuk meg a ......... 2013.07.03. 15:31:34

@Ensiada Arkoveitie:

"Tévedés, a demokrácia nem erről szól, a demokrácia lehetővé teheti akár azt is, hogy a többség elnyomja a kisebbséget"

Na az ilyen hülyeségekért szavazták meg a Tavares jelentést is.

Állítsuk meg a ......... 2013.07.03. 15:36:09

@Plumper_:

"a legszebb, amikor spermabankból szerzik be a magot a pánikba esett nők. lehetőleg olyat, amin magas, északi férfi címkéje található."

Mindenki olyat szerez, amilyet tud és akar.
Jobb lenne, ha magyar mélynövésű, pocakos, paranoid-shizo lenne az illető?
UGYEHOGYNEM?
Te sem szeretnél sok kis orbánt látni.

MacChicken (törölt) 2013.07.03. 15:45:29

@Mort aux cons: Azt azert nem art ha tudod, hogy ezeket a kommenteket nem csak azok olvasgatjak, akiknek te szanod a debil hozzaszolasaidat, hanem hatosagi szemelyek is. En pl. nem csodalkoznek, ha pont a felvonulas napjanak reggelen csongetnenek nalad es vinnenek be egy beszelgetesre az orsre a kozosseg elleni izgatas miatt. :)

Egyebkent ha nem birsz tukorbe nezni, mert utalod magad a rejtegetett homoszexualitasod miatt, az meg nem jelenti azt, hogy a tobbi homoszexualis a hibas a nyomorodert.

Azt is tudni kell, hogy eroszakra eroszak, provokaciora provokacio a valasz. Azokban az orszagokban, ahol nem provokaljak a pride felvonuloit, ott csondesebb maga a felvonulas is, kevesbe kirivo az oltozet, a felvonulok viselkedese es diszlet is. Indulat gerjeszti az indulatot. Engedni egyik oldal sem fog, a kulonbsegek elezodnek.

De Magyarorszag nem nyugszik. Le lehet nyulni a megtakaritasokat a kamatra kivetett extra terheken keresztul, le lehet nyulni tizezrek megelheteset a trafikmutyival, le lehetett nyulni milliok nyugdijmegtakaritasat a nyugdijak megvedesekor, ki lehet adni minden allami megrendelest egy havernak, lehet a ketharmadra hivatkozni minden demokraciataposo lepes megtetlekor, le lehet nyulni a foldeket es ujra foldesurakat csinalni akik a videk nyakan eloskodnek majd, lehet terhelni a lakossagot tranzakcios adokkal, kulonadokkal (mert azt is ok fizetik) es ki lehet szurni a szemuket rezsicsokkentessel :D, senki nem mozdul meg, meg a turulos bagazs sem. De amikor par homoszexualis kimegy felvonulni, akkor rogton erosnek erzik magukat es elojon a kesztetes a demonstraciora. Pont mint az altaluk annyira utalt ciganyok. Azok is csoportosan erosek csak es szinten csak a gyengebbek ellen lepnek fel. Nevetseges paprikajancsi alja hordalek.

ép testben ép lélek 2013.07.03. 15:46:10

@kisQtya: "Egyik pápa sem akarja" A vén buzeránsok a házasság előtti szexet és az óvszerhasználatot sem támogatják. Betegek.

Csehszlovák Kém · http://www.dotoho.blog.hu 2013.07.03. 15:50:50

Kedveseim, kedves posztíró, gyere el Prágába és nézd meg hogyan vonul fel több tízezer ember itt az ún. "aberáltak", akik egyetemi tanárok, munkások, multicégnél dolgozó fiatalok, katolikusok, ateisták és zsidók. Mindezt úgy, hogy a cseh politikai elit is aktívan támogatta a felvonulást, egy szélsőjobboldali szervezet ellentüntetett, mérsékelt részvétellel.

Arról nem is beszélve, Csehországban szó szerint megéri toleránsnak lenni: éves szinten 120 milliárd forintnak megfelelő bevételt hoz az országnak a másság tisztelete.

link: dotoho.blog.hu/2012/08/19/bevettek_pragat_a_melegek

A poszt, és a napokban e témában történt események (Tarlós, Orbán meg a "köcsöglista") a bizonyítéka, milyen elképesztően homófób a magyar társadalom, amelyet lassan már a balkáni országok is lehagynak mentálisan.

Plumper_ 2013.07.03. 15:59:11

@Mort aux cons: klasszikus: mindegyik turbómagyarnak van zsidó barátja! :-D
vagy több. vagy csak szimplán hazudik. de legalább egy van neki, aki szintén magyar (ő a kivétel a 14 millió zsidóból), és együtt utálják a zsidókat. mert csak úgy, mert a nagyapja is utálta és akkor ez családi hagyomány. haggyuk máegymást!:-D

Mohamed 2013.07.03. 16:13:32

@SemBoga:

Már megin az a fránya szövegértés

"szóval, hol láttál te itthon felvonuláson közösülést, vagy bármilyen szexuális aktust? a budapest parádés filmforgatás kivételével?"

Nos, nagyjából ugyan azok a viszonyok az itthoni biuzi felvonuláson mint Brelinbven a love paradeon ott mint azt már írtam neked.
Ezt ugye nem tudtad meg cáfolni.

Nos a 2006-os menetük folamán eléggé félreéerthetetlenül egymáshoznyúltak nekem ez már a szex egy fiormájának számít, arról nem is beszélve hogy felénk kiabálva próbálták erőszakosan felhíni magukra a figyelmet.
Addíg nem voltak előítéleteim ezell a szubkultúrával szemben azóta igen.

"te neked nem emlékeid vannak szerintem, hanem beteges fantáziád"
Hát, te már csak tudod

Már egyszer leírtam neked:
még 2006 ban - asszem ez még a kiakadt helyiek buziverésbe fordult tiltakozása előtti időszak(vihar előtti csend) volt - az akkori barátőmmel voltunk pesten sétálni meg akartuk nézni egy kicsit a várost
beléjük botlottunk mert nem akartunk akkorát kerülni gondoltuk nem olyan vészes majd a fakabát átvezet minket a meneten, nem ez történt ezért kerültünk és így volt alkalmunk a látóterünk széléből végig nézni a nem éppen épületes látványt. Aznap már nem sütiztünk.

Mort aux cons 2013.07.03. 16:16:13

@MacChicken:

"a felvonulas napjanak reggelen csongetnenek nalad es vinnenek be egy beszelgetesre"

:))) Persze, persze...

"Azokban az orszagokban, ahol nem provokaljak a pride felvonuloit"

Lásd Franciaország.

Az meg jó, hogy ez a kormány kellett, hogy rádöbbenj, van korrupció az országban. Mert előtte nem volt semmi ilyesmi. Nektek különben sem a korrupcióval van bajotok, hanem azzal, ha kimaradtok belőle.

"gyere el Prágába és nézd meg hogyan vonul fel több tízezer ember itt"

Nem is vártunk mást a csehektől. Na húzás vissza, vedd be Prágát!

♔batyu♔ 2013.07.03. 16:22:25

@Csehszlovák Kém: Szerintem ne dimenzionáld túl, a magyar társadalom nagy ívben szarik a dologra, tegnap a tűzoltók vonulnak, ma a homokosok, nagyon nem veri ki ez a biztosítékot, elhiheted.

Itt azért nagyobb az ellenállás, mert erősebb a politikai jelleg, a balliberális pártok jobban rátelepülnek erre az egészre.

MacChicken (törölt) 2013.07.03. 16:27:36

@Mort aux cons: Nyomikam nem mondta senki, hogy a jelenlegi kormany elott nem volt korrupcio es olyan esemenyek, melyekre megmozdulassal kellett valaszolni. Ha jol emlekszem az osszes focirajongo hat elemit vegzett barom kint volt es varost gyujtogatott akkor. Gondolom te is ott vernyakoltal a Szabadsag teren. Most viszont nem izgat semmi, letetted a maszkot otthon es max akkor veszed elo, amikor szopoallarcnak kell vagy a melegek ellen kell tuntetni.

En akkor is kimaradtam es most is kimaradok a korrupciobol. Szerencsere tobb ezer kilometer valaszt el tole meg a hozzad hasonlo nyomorult balfacanoktol akiknek a sajat nyomoruktol annyira eltorzult a gondolkodasuk, hogy allandoan masokat baszogatnak.

Menj, vonulj, dobalozz a tobbi agyhalott faszkalappal, utana menj haza a nyolckerbe a lelakott szakadt alagsori koszfeszkedbe es rejszolj egyet a fuhrer kepere elegedetten. Erre vagy kepes, ezzel mindent el is ertel az eletben amire erdemes voltal. ;)

A Pragas idezetet nem tudom honnan vetted, nem tolem. Mondjuk gondoltam, hogy az olvasas nem az erosseged. :D

fvipera 2013.07.03. 16:27:50

minden felvonulás provokáció. talán a békemenetet kivéve. sokszor hallom: "majd én is felvonulok heteroként". vonulj; csak kérdéses, hogy kivel szeretnél azonos jogokat? a melegekkel?

nekem is van zsidó barátom

Mohamed 2013.07.03. 16:29:11

@Csehszlovák Kém:

Ígen ám de úgy hallottam a rendőrség Prágában be is nyújtotta a számlát a buziknak a rendőri védelemért
amit ki kellett fizetniük ,
szóval lehettek ott is szépszámmal ellentüntetők

Azért megnézném a turbólibsik arcát ha az ORFK-tól ,vagy a BRFK-tól érkezne egy csinos kis számla :)

"éves szinten 120 milliárd forintnak megfelelő bevételt hoz az országnak a másság tisztelete"

Ezt mire alapozod, van valami önkormányzati esetleg pénzügyi kimutatás erről, esetleg bizonylat?
Mert ez így csak egyszerű kádárkorszakot idézó ideológiával nyakonöntött propaganda.

De tételezzük fel hogy igazad van, csak tételezzük fel.

Az emberkereskedelem is többszáz milliárdos hasznot hozó iparág ráadásul nem csak egy országra levetítve, akkor akkor tűrjük el, hova tovább legalizáljuk az emberkereskedelmet

De az is nagy néző és résztvevő számot hozna és így kurva sok bevételt, hogy ha a Papp László sportarénába belöknénk egy szerencsétlent( mondjuk egy öngyikosságot fontolgatót aki nem bánná ha meghalna)és végignéznék ahogy egy vagy több oroszlán kergetné a szerencsétlent míg szét nem tépík
Akkor most menjen ez is?

Nefeledd azt ,hogy mint minden valuta úgy a bevétel, a résztvevői és nézettségi számok is inflálódhatnak ha egyesek az alantas ösztönökre játszva szívonaltalan műsorokkal akarnak nagy bevételt és nézőszámot.

maxval, a gondolkodni igyekvő birca · http://maxval.co.nr 2013.07.03. 17:12:20

@Csehszlovák Kém:

Másság? A másság azt jelenti, hogy az egyik csaj szőke, a másik meg fekete. Amiről te beszélsz, az egy betegség, zavar a szexuális orientációban.

Egyallampolgar 2013.07.03. 17:33:37

Zseniálisan jó poszt ismét. Jót röhögtem! Senki ne vegye komolyan, ez nem jobb oldali stílus ez direkt a lelkiszegény monológja.

Aki nem érti a tréfát azt pedig sajnálom, hiszen egy is egy tipikus írás azok bunkó stílusában akik még sem meleggel nem beszéltek, sem Budapest Pride-ot nem láttak.

Mercel 2013.07.03. 18:52:29

@avocado_:

" Csak nézzétek meg a világ szebbik felét nyugatot, amerikát, egyre több helyen házasodhatnak a melegek, és teljesen elfogadott a dolog ahogy lennie is kell. Ennyi volt srácok, lejárt lemez vagytok, egy elmúlt kor harcosai. Mi győzünk nem ti. Mi, liberálisok."

Liberálisnak tartom magam, de igen nehezen , sőt egyáltalán nem tudok azonosulni azzal amit írtál - Főleg úgy, hogy úgy általában beszéltél mások nevében akik liberális eszméket és elveket vallanak.

Amerika attól tartok, hogy távolról sem a világ szebbik fele. Az, hogy ott pár államban engedélyezik a melegek házasságát nem jelenti azt, hogy ez a dolog normális.
Mindig lehet másokat felhozni példákat - ennyi erővel észak korea haláltáborait is lehetne megvalósult jövőképként emlegetni.

Elfogadni a homoszexualitást azt normális dolognak tartom.
Támogatni azt semmiképpen sem.
Végül is egy normális ember nem köp le és utálkozik egy Down kóros, vagy mondjuk rákos emberen.

Az a baj, hogy a legtöbben képtelen felfogni azt az egyszerű tényt, hogy a homoszexualitás az genetikai esetleg lelki defektus végeredménye.

Mondom ezt úgy, hogy van homoszexuális ismerősöm és ugyan barátok nem vagyunk, de kedveljük egymást, és elférünk egymás mellett.
Hozzáteszem ő nem kérkedik a másságával.

"Frigyes"

regress 2013.07.03. 19:13:55

sok hülye mélymagyar turuletető,húzzatok vissza ázsiába a jurtátokba,és ott kúrogathatjátok a kecskéket.majd lenyugszotok

Mohamed 2013.07.03. 20:10:22

@regress:

Ne magadból inulj ki, mi csak a nőnemű emberekkel szeretünk dugni.

Nálunk normális, erkölcsös ,egészséges szexualítású embereknél semilyen szexuális deviancia és exteremitás nem dívik.

Sem az azonos neműekhez vonzódás sem a pedofília sem a zoofília sem az objekum és fétis szexualitás, ez csak nálatok turbóliberálisoknál elfogadott és támogatott
, és ne aggódj nem fogsz megszabadulni tőlünk hazafiaktól, nemzetiradikálisoktól mert mindenhol ott vagyunk ,azokat az embereket küldöd el és üldözöd, akik mindent elvégeznek helyetted? Mi főzzük a kajádat, mi visszük el a szemetedet. Mi szereljük a telefont, mi viszünk kórházba, mi továbbítjuk az utalásaidat, mi ellenőrizzük és kezeljük a számládat. És éjjel mi őrizzük az álmodat. Ne húzd ki nálunk a gyufát!

ergerberger 2013.07.03. 20:40:36

@doggfather: ;)

@Plumper_: "x-hörcsögöt futtatsz-e? :-D"

Én már az x-nyulat, az gyorsabb meg szaporább is...

Tóth Csaba Tibor 2013.07.03. 21:05:05

nem tudsz te semmit, Havas Jon. ez egy újabb vérmes közhelygyűjtemény. amiben hiszel, azért igenis ki kell állni, jó hangosan. ennyi.

satch 2013.07.03. 22:08:55

Azért a békemenettől inkább felfordul a gyomrom, pedig nem vagyok pride felvonuló jelölt.

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.07.04. 11:07:12

@Egyallampolgar: "Elfogadni a homoszexualitást azt normális dolognak tartom.
Támogatni azt semmiképpen sem."

Senki nem kéri, hogy támogasd. Ha megkapják ugyanazokat a jogokat, amelyek nekünk, heteróknak jár, de tőlük megtagadunk, az még nem támogatás, csak egy negatív diszkrimináció megszüntetése. Sok értelme nincs is a támogatás, mert hát mit támogatnánk? Terjeszkedni nem tudnak, pozitív diszkriminációra nem tartanak igényt, akkor meg?

Fedor · http://fedor.blog.hu/ 2013.07.04. 11:12:14

@Egyallampolgar: bocs, mellékattintottam, a válasz @Mercel: számára íródott.

Lajosforras 2013.07.05. 21:58:46

@Fedor: bocsánat, ha nem olvastam rosszul a különböző fórumokon, a magyar szellemi high society olybá vizsgálgatja azokat, akik ellenzik a pride-ot,mint egy különösen érdekes fikadarabot a cipőjük orrán. mintha a jóska alkalmatlan lenne az önálló véleményformálásra, majd ők megmondják a tutit, támogatásukról biztosítják a résztvevőket (és erre másokat is felszólítanak-kérnek) és általában egysejtű-szinten kezelik az ellenzőket.
egyébként milyen jogaik nincsenek meg,amik nekünk heteróknak megvannak...?

Albu 2018.11.20. 14:46:59

Így uszítanak minket szépen egymás ellen, normális gondolkozású heterókat és homókat. (Érdemes erre a linkre kattintva elolvasni annak a lánynak az írását, aki a tavalyi Pride szervezőjeként leírja, a többi rendező hogyan közösítette ki az egyenlőség nevében heteroszexuálissága miatt.)

A hivatkozott cikk tárolt változata itt: web.archive.org/web/20130929013740/http://pixel365.blog.hu/2012/07/26/budapest_pride_belulrol_kulonvelemeny

Albu 2018.11.20. 14:48:32

A poszt „második része”, egy évvel későbbről, itt: jobbegyenes.blog.hu/2016/07/02/buzi-ipar_es_a_valodi_kisebbseg

Albu 2018.11.20. 14:53:12

2016-ban az egy évvel azelőtti helyett a három évvel azelőttit linkelték, valszeg eme cikk helyett: jobbegyenes.blog.hu/2015/07/11/nekem_ti_nem_vagytok_a_kozossegem_egy_nemzeti_erzelmu_meleg_ferfi_nyilt_levele_a_felvonulokhoz