falunap.jpgSlúz Gizella (szül. Slúz Gézuka) a Pöttyösnémedi LMBT Baráti Kör alapítója megelégelte a folytonos kirekesztést, ezért elhatározta, hogy büszkeségnapi felvonulást tart a helyi Kossuth utcában. A falubeliek megdöbbenve állnak a kezdeményezés előtt.

Klemovácz Borbála (44), a helyi általános iskola tanárnője így kommentálta a felvetést: „Ez a Gézuska nagyon aranyos fiú, igaz mindig kicsit magának való volt. Állandóan a figyelemre vágyott. Emlékszem, kisebb botrányt keltett az 5. osztályos jelmezbálon, amikor menyasszonynak öltözött, és a Like a virgin c. Madonna-számra anyaszült meztelenre vetkőzött a nyugdíjasklub tagjaiból verbuvált zsűri előtt. Aztán minden évben csinált valami ügyet a faluban. Amúgy itt dolgozik a sarkon a festékboltban. A kocsmában már nem szívesen állnak vele szóba, de ez szerintem érthető is, neki is kellene egy kicsit változnia.”

„Ez a kölök teljesen meghibbant, agyára ment a tévé – mondja felháborodva Béla (53), a Palkó Borozó törzsvendége –, nem tudom, mire megy ki ez a játék, tőlem vonulgathat, csak nem értem, miért pont a Kossuth utcán. Nem kell nekünk itt a cirkusz! Menjen a faluvégre a Pitypang utcába, aki meg akarja nézni, oda is kimegy majd utána. Nem az óvoda meg a templom előtt kellene az ilyet csinálni, nem itt bent! Nem bántotta ezt az istenbarmát amúgy itt egy lélek eddig sem, csak az, akivel ő maga kötekedett. Nem értem mire föl most ez a fenenagy büszkeség. És meg villanyt szerelek 31 éve, oszt’ mégse vonulok le-föl, hogy én vagyok a villanyszerelő.”

Flusztrics Emőke (28), aki levelezőn elvégezte a szociológia szakot (s ezzel a falu harmadik női diplomásává vált) mint a helyi LMP-szervezet elnöke politikai támogatásáról biztosította a másság büszke felvállalását. „Egyetértek Gézukával, szörnyű állapotok vannak itt Pöttyösnémediben! Már azon gondolkodott szegény, hogy átköltözik Kockásnémedibe, és kér az ottani önkormányzattól egy lakást, mert itt egyre fokozódik az üldöztetés. Igenis szükség van az ilyen bátor kiállásra, hogy példát lássanak maguk előtt a rejtőzködő pöttyösnémedi szexuális kisebbségek!”

Bodnár Ferenc (41) körzeti megbízott megkeresésünkre megerősítette: felettesei erősítést rendeltek ki, hogy Gézukát megvédhessék az esetleges atrocitásoktól. Azt nem árulta el, pontosan mire gondolt, de a faluban azt beszélik, hogy a helyi citerazenekar és az asszonykórus is ellenakciót szervez. Deutsch Jenő (60), a helyi zöldségbolt tulajdonosa ugyanakkor nagyszerű üzleti érzékről tanúskodva már most paradicsomakciót hirdetett július első hetére. Mint fogalmazott: „Hülyék mindig vannak, ellenhülyék is, a piaci igényeket viszont mindig ki kell szolgálni. Botrányozás idején különösképpen, azzal egyesek mindig jól járnak.”

Felkerestük a körzet Pöttyösben található rendőrkapitányságát, hogy megkérdezzük, az egyre szaporodó termény és színesfém-lopásokkal kapcsolatos lakossági bejelentések esetén miért nem vonul fel a rendőrség ekkora erőkkel, de mindeddig nem kaptunk választ.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr615394746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása