illes_zoltan.jpgA személyeskedő megjegyzéseknek igenis lehet helye, ha pozitív töltetű, szemben a negatív változattal, ami csak igen visszamaradott politikai kultúrákban jellemző. Esetünkben (Illés Zoltán limbikus rendszerében): „Szél képviselő asszonynak szívesen beakasztanék hátulról, de sajnos síkhülye”.

Kevés dolog tud irritálóbb lenni a mai „tolerált közbeszédben”, mint a feminista műhiszti. Amikor néhány, főiskola végéig baszatlan, ellenben kellően extrovertált, szereplési zavarban szenvedő, koravén hisztérika a saját párkapcsolati sikertelensége felett érzett csalódástól vezérelve eljut a férfigyűlöletig, majd ennek arcba mászó, gátlástalan propagálásáig. A gond akkor kezdődik, amikor ez az egyébként elenyésző társadalmi támogatottsággal bíró csoport széles médiatámogatást és alapítványi pénzeket kap, és arról kezd el magyarázni, hogy a magzatok kukába dobása miért is képezi a „női szuverenitás” részét.

Egyszóval, nem szívleljük ennek az álhumanista köntösbe bujtatott szélsőséges, papok arcába csöcsöket nyomó mozgalomnak sem külföldi megrendelőit, sem hazai kivitelezőit. Ezen véleményünknek hangot is adtunk a családon belüli erőszak és a nagysikerű, vak komondoros Balogh József kapcsán is.

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár keddi parlamenti felszólalása mellett azonban nem mehetünk el szótlanul. Nem csak hitelességünk, lelkiismeretünk diktálja ezt. Akinek ugyanis az a mondat, hogy „attól, hogy ön szép, abból még nem következik az, hogy okos" férfiként, a parlament üléstermében, mikrofonok, kamerák előtt el tudja hagyni a száját, az nettó suttyó.

Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy egy férfinak – bizonyos körülmények között – ne lehessen arra hivatkoznia, hogy szövetségese vagy ellenfele szép. (Emiatt, mint emlékszünk, Obamát rendesen megráncigálta az amerikai feminista lobbi.) A személyeskedő megjegyzéseknek igenis lehet helye, ha pozitív töltetű, szemben a negatív változattal, ami csak igen visszamaradott politikai kultúrákban jellemző. Esetünkben (Illés Zoltán limbikus rendszerében): „Szél képviselő asszonynak szívesen beakasztanék hátulról, de sajnos síkhülye”.

Ha Szél Bernadettben egy kicsi pimaszság is lenne, megjegyezhette volna, hogy „Ahhoz képest, mennyire sejpít és raccsol, még nem következik, hogy ostobaságokat beszél.” Most komolyan, hallotta valaki beszélni már ezt az embert? A parlamenti közvetítésekkor a negyedik „tifftelt képviffelőtáffam” után az ember sírva könyörög egy Harrach ötpercesért. Arról nem is beszélve, hogy például földmutyi témában milyen ordas baromságokat és arcpirító hazugságokat hord össze. Tehát ha van ember a Tisztelt (?) Házban, akinek stílus és tartalom tekintetében nagyon elmélyülten kéne a padlót nézve a körmét tisztogatnia, az pont Illés Zoltán.

Az egész sztoriban a vége a legszomorúbb. A „megalázott nők védelmében” az a Vadai Ágnes rendezi falanxba a parlamenti patkó bal szélének honanyáit, akinek pártelnöke, Gyurcsány Ferenc saját miniszterelnöksége idején „öregecskedő feleségekről” beszélt, volt párttársa, Szanyi Tibor pedig heti rendszerességgel döngöli sárba a parlament tekintélyét. És hogy a történet kerek legyen, a házelnöki alkalmatlanságát többször bizonyító, jobbikos politikusokat irodaházból kitiltó, ellenzéki képviselőket fizetésmegvonással idomító Kövér László ma bejelenti, hogy Illés Zoltán nem kap büntetést. Szerinte ugyanis az államtitkár szavai csak simán „sértők”, és nem „kirívóan sértők”.

Cikkünk zárómondata egy kirívóan sértő kifejezést használt a várandós kismamákat irodaházból kitiltó bajszos igazságosztóról, ezért öncenzúrát gyakorolva töröltük.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr455509480

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Illés Zoltán, te suttyó! 2013.09.13. 20:00:01

Ha van ember a Tisztelt (?) Házban, akinek stílus és tartalom tekintetében nagyon elmélyülten kéne a padlót nézve a körmét tisztogatnia, az pont Illés Zoltán.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dzsentrisvihák 2013.09.12. 22:14:24

Hááááát, azért ennek a svábbogárnak is lehet egy ízlése, ha bejövős neki ez a penészvirág... Lefogadom, hogy szürreális élmény Illés Zoltánnak lenni.

Ami műhisztit illeti, az csak annyit mutat, hogy a DK-nál jól tudják, minden baromságot érdemes meglovagolni, csak hogy benne lehessenek a hírekben.
És sajnos működik a dolog.

toportyánzsóti 2013.09.13. 09:00:54

Pár szavazatot megint hozott a narancs suttyók egyik díszpéldánya a szociknak.Érik a méretes narancsbukta,mióta a birnbaum házaspár osztja az éceszt a narancsmaffiának?!Clintonnéni lehet oda is tolt némi dollárokat?

eastern sugar 2013.09.13. 09:39:39

igazából nem tudom, hogy ennek a témának a kapcsán miért is olyan kurva fontos a feministákat ekézni, ráadásul hülyeségekkel. itt egyetlen általatok feministának bélyegzett ember sem követett el semmit, hanem kizárólag illés zoltán, úgyhogy nem tudom, minek ez a kitétel az elejére. és szerintem nem baj, ha valaki néha odaszól, hogy a képviselőnőkben talán nem az a legfontosabb, hogy melyik magasságos bajuszos idióta mennyire tartja őket szépnek. ha szépnek tartja, hadd tartsa, de az a magánügye, ami kulturált kereteken túl nem való a parlamentbe.

Tücsök1 2013.09.13. 10:35:46

@Dzsentrisvihák: A fidesz szóvivőnője egy komplett hatosfogaton lovagol egyszerre,pedig ő is csak egy s..ggel rendelkezik.Ahogy duvul a kampány,lesz abból ménes is.

ABC123456 2013.09.13. 10:51:40

A poszt mintegy önmagának mond ellent,
hiszen a posztíró által is elmarasztalt viselkedés a női nemmel szemben pontosan ott megengedhető, ahol a feminizmusnak nincs bástyája.
Nálunk a nők tömegei mögött nem áll társadalmi bázis, a nőképviselet erőtlen és a nők nem képesek saját érdekeiket hathatósan védelmezni még annyiban sem, hogy képviselőik személyes integritását és emberi méltóságát legalább a hivatalos kommunikációban tiszteletben tartsák !
Így ez mára megengedhető, sőt rendszeres gyakorlattá vált.
Az átkozott feminizmus senkin nem akar taposni - épp csak azt nem hagyná, hogy a nőkön tapossanak, mégi smegteszik.
És pontosan azért megengedhető mindez, mert az ilyen posztírók és a képzett nők negligálásában érdekelt hatalmasok zöme erőnek erejével tapossa a nők jogait és méltóságát képviselő humanizmust (ez a feminizmus), így mára azt sikerült szitokszóvá süllyeszteni.
És persze ennek, mint ez a cikk is jól példázza, nem a feminizmus az oka és nem is a feministák, akik most sem tettek semmit azért, hogy az ő kiadós ekézésükkel induljon ez a mellesleg igen gyenge és bukfencekben dús eszmefuttatás.

Lencsés István 2013.09.13. 11:30:23

Azért mert valaki igazat mondd , az nem suttyó ....

zriff 2013.09.13. 11:40:15

@ABC123456: A feminizmus mára teljesen antidemokratikussá vált, nyugaton már olyan feministák mint valeria solanos mary daly, vagy andrea dworkin a férfiakat szörnyetegekként tüntették fel, a férfi nem kiirtásáról beszéltek, de ennek ellenére gyakorlatilag feminista szentek, a scum manifesto meg feminista bibliának tekinthető Svédországban az ottani feministáknál, vagy az usában teljesen normálisak a férfiellenes törvényeke mint a vawa, vagy elég megnézed mit írnak a nőkertban, naneban stb. nőjogi oldalokon, mindenért a férfiak a hibásak, ez minden csak nem normális.

Tücsök1 2013.09.13. 12:18:09

@Lencsés István: Szerintem meg hülyeséget írtál=suttyó vagy!

Lencsés István 2013.09.13. 15:28:19

@Tücsök1: A tény nem hülyeség . A rólam kialakított véleményed meg nem érdekel , mert hazugság .

Tücsök1 2013.09.13. 16:07:16

@Lencsés István: És punktum! Legalább annyit írtál volna,amennyit Illés tegnap mondott. A maga részéről a vitát lezátnak tekinti.Tipikus gyáva,farokbehúzós fideszes megoldás.Az ATV-be nem megy el,az Echo tv-be bekéredzkedik,hogy kimosakodja magát.Ezek a tények,nem valaki vélt igazsága.

Lencsés István 2013.09.13. 16:11:07

@Tücsök1: Kötőszóval ( és ) nem kezdünk mondatot . A ténnyel amit írtam nem lehet vitatkozni .

Tücsök1 2013.09.13. 16:48:24

@Lencsés István: Akkor miről lehet vitatkozni szerinted? Arról,amiről te megengeded? Szerinted tény,hogy Illésnek igaza van.Szerintem aki hisztérikusan kiabál és összefüggéstelenül vádaskodik már nem lehet igaza.Láttad te azt a felvételt? Szűkölt,mint akit sarokba szorítottak.Szánalmas látvány volt.A hab a tortán pedig az volt, hogy a miniszterelnök nevét ne vegye a szájára Széll.Éspedig akkor kezdek mondatot éssel,amikor én akarok!Másba nem tudtál belekapaszkodni?

Le_Penseur 2013.09.13. 16:48:30

Kétszer elolvastam, de még mindig nem értem a posztot. Talán fáradt vagyok, talán értelmetlen a poszt.

Azt hiszem, az utóbbi lesz.

Veridicus76 2013.09.13. 20:00:52

Műbalhé. Illés Zoltán kicsit túlpörgött, de az adott ügyben egyrészt javarészt igaza volt, másrészt aki kurvának áll, az nem csodálkozzon. Nem lehet egyszerre keménykedő politikust játszani és nőként megsértődni. Túl van ez lihegve. Illés bocsánatot kért, innentől már nem téma.

Veridicus76 2013.09.13. 20:02:55

Bocs, de nem állom meg szó nélkül: nem poszt. Bejegyzés.

évuska 2013.09.13. 20:35:53

@Lencsés István: Ez milyen hülyeség, kitől hallotta? Stílusművészeink tíz-tizenöt százalékos gyakorisággal kezdtek kötőszóval mondatot, bizonyára nem ön volt a nyelvtantanáruk. A nyelvtannáciság, ha még buta is, az nagyon kínos.

Dzsentrisvihák 2013.09.14. 09:35:09

@Tücsök1:

És nem is véletlenül állnak még mindig 49-50%-on... A Fidesz a médiatúlsúllyal fogja vinni 2014-et, azaz éppolyan valós teljesítmény nélkül, mint 2010-et (csak ott ugye nem ők nyertek, hanem a szocik buktak óriásit).

Lencsés István 2013.09.16. 08:27:03

@Tücsök1: Akkor lehet vitatkozni , ha tények ütköznek , de nekem tényem van , azzal meg nem lehet vitatkozni . Láttam a felvételt . Kötőszóval továbbra sem kezdünk mondatot , ha ezt nem tanulod meg , akkor ma és ezen blogbejegyzésnél utoljára reagálok rád .

@évuska: A tény nem hülyeség . Ilyenek nincsenek , hogy . : " .... Stílusművészeink , nvelvtannáciság .... " . Az a buta aki mondja .