andor.jpgAndor László esete a Daily Maillel olyan, mint amikor a hülye gyerek az iskolabuszon középső ujjat mutat az utcán ballagó cigiző felsősöknek, majd azok felpattannak a buszra, és jól összecsomagolják.

Veszélyes dolog a rasszista kártya húzogatása, ezt a saját kárán tanulta meg Andor László, az Európai Bizottság MSZP által delegált biztosa. Baloldali és liberális politikusok előszeretettel nyomják rá a rasszista bélyeget bárkire, ha éppen politikai érdekük úgy kívánja, és ez eddig igazi csodafegyvernek bizonyult, hiszen aki rasszista, azzal nem kell vitatkozni, sőt, még az érveit sem kell meghallgatni.

Hogy a ballib V-1 néha eltéved, és a saját táborból talál el célpontokat, arra jó példa Thilo Sarazzin német szociáldemokrata politikus esete, akinek a muzulmán bevándorlásról kendőzetlen őszinteséggel írt könyve verte ki a biztosítékot néhány éve, a szerző ezzel ki is iratkozott a demokraták sorából. Vagy itt van a baloldali médiában futtatott Günter Grass Nobel-díjas író is, aki egy tavalyi versében Izraelt a világbéke veszélyeztetésével vádolta, addig elképzelhetetlen mértékű fröcskölődést váltva ki korábbi híveiből.

A „polgári áldozatok” listája most egy magyar névvel bővült. Andor László, az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank volt igazgatósági tagja, Medgyessy és Gyurcsány volt miniszterelnöki tanácsadója, jelenleg az EB foglalkoztatásért, szociális ügyekért és társadalmi összetartozásért felelős biztosa meggondolatlan volt. A BBC 4 rádiónak adott interjújában hisztériakeltéssel vádolta meg David Cameron brit kormányfőt, mondván alaptalanok a félelmei a kelet-európai bevándorlással kapcsolatban. (Nagy-Britannia jövőre megnyitja piacát Románia és Bulgária előtt.)

Andor László azt kritizálta, hogy az új munkavállalók megérkezésük után három hónapig nem kapnak szociális támogatást, hacsak nem bizonyítják, hogy van lakásuk vagy munkahelyük. Akiket kolduláson érnek, egy évre kiutasítják az országból, és megállapítanak egy minimális kereseti határt is, amely alatt semmiféle jóléti juttatás nem jár. Andor szerint ezek az egyoldalú szólamok egy „undok ország” színében tüntetik fel Nagy-Britanniát az Európai Unióban.

Az angol sajtónak több se kellett, a Daily Mail csütörtökön kolumnás cikkben szedte darabokra az uniós biztost. Ahelyett azonban, hogy a magyar „eurokrata” bírálatát cáfolták volna, Magyarországot vették célkeresztbe, és kijelentették, Andornak azért nincs joga bírálni a brit törvényeket, mert egy antiszemita ország küldötte, ahol gyűlölik a romákat, és a kormányzó Fidesz a szélsőjobboldali Jobbikkal versenyez a szavazatokért. Záporoztak a jobbegyenesek: Horthy, Szálasi, Gyöngyösi, 38-as zsidótörvények, 44-es deportálás, 13-as Horthy-szobor, Andor a földön, az edző bedobja a törölközőt, a meccsnek K.O.-val vége.

Andor László esete a Daily Maillel olyan, mint amikor a hülye gyerek az iskolabuszon középső ujjat mutat az utcán ballagó cigiző felsősöknek, majd azok felpattannak a buszra, és jól összecsomagolják.

Az unalomig elcsépelt bullshitek a rasszista, antiszemita Magyarországról, az egész hazug „országimázs” ráadásul pont ennek a körnek a kreálmánya. Az Andor-féléknek, akiknek semmilyen országlejáratás nem drága, ha ezzel egy sorral előrébb tudnak ülni a brüsszeli padsorokban. Hát most visszanyalt a fagyi, most lehet vakarózni, hogy „rasszista országból jövök, de én nem vagyok az”, fehérek között európai, betéve tudjuk a szöveget.

Andor Lászlót már akkor a szívünkbe zártuk, amikor 2012-ben azt javasolta az Európai Bizottságnak, vonják meg Magyarországtól a kohéziós támogatására, illetve felzárkóztatására szánt 495 millió eurós összeget. (A Jobbik hazaárulás és hűtlenség gyanújával feljelentést is tett az ügyben, természetesen eredménytelenül).

Andor László a magyarok szemében áruló, az angolok szemében egy seggfej. Már csak Brüsszel jóindulatában bízhat, és sajnos joggal: előgerinchúros eurokrata kollégái megbecsülik a megbízható munkaerőt.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr535667186

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kuszkusz1 2013.11.29. 13:38:15

"Az Andor-féléknek, akiknek semmilyen országlejáratás nem drága,"

Andor nyilván nem azért kezdett ki Cameronnal, hogy lejárassa az országot.

Persze azt nem lehet tudni, hogy mi vitte rá erre a hülyeségre.
Cameronnak teljesen igaza van amikor tele van a hócipője az angol szociális rendszeren csimpaszkodó "munkavállalókkal".
Ha Andornak lenne esze - nincs! - akkor belátná ezt. Különben is kissé furán veszi ki magát, hogy egy Andor akarja előírni, hogy az angolok mitcsináljanak és mit ne.

Az persze nem szép és nem igazságos, hogy a Daily Mail nekiesik az országnak és mindenféle hülyeséget összebeszélnek rólunk. Legalább nekik lehetett volna némi eszük, ha már az Andornak nincsen.

Persze az érthető, hogy nagyon dühösek voltak, de az igazság az igazság, amit meg a feldühödött Daily Mail a fejünkhöz vág az köszönőviszonyban sincs az igazsággal.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.11.29. 14:33:20

"Az angol sajtónak több se kellett, a Daily Mail szerdán kolumnás cikkben szedte darabokra az uniós biztost. Ahelyett azonban, hogy a magyar „eurokrata” bírálatát cáfolták volna, Magyarországot vették célkeresztbe, és kijelentették, Andornak azért nincs joga bírálni a brit törvényeket, mert egy antiszemita ország küldötte, ahol gyűlölik a romákat, és a kormányzó Fidesz a szélsőjobboldali Jobbikkal versenyez a szavazatokért. Záporoztak a jobbegyenesek: Horthy, Szálasi, Gyöngyösi, 38-as zsidótörvények, 44-es deportálás, 13-as Horthy-szobor, Andor a földön, az edző bedobja a törölközőt, a meccsnek K.O.-val vége."

Konkrétan a Daily Mail cikkében a föntebb fölsorolt "érvekből" (Horthy, Szálasi stb) egyetlenegy sincs benne.

A Daily Mailes cikk korrekt, főleg Andor személyének megy neki, de egy szóvel sem említi a "történelmi összefüggéseket", már ha e rágalmakat amiket MO kapcsán emlegetni szoktak, annak lehet nevezni.

Havas Jon 2013.11.29. 18:30:25

@Nemzetstratégia: Rossz volt a linkelés, javítottuk. Itt van a szóban forgó cikk, amiben már szerepel Horthy és 1944: www.dailymail.co.uk/debate/article-2514754/Hungary-anti-semitic-vile-Roma-Dont-dare-lecture-Mr-Commissioner.html

Zolcsi67 2013.11.29. 21:40:22

Azt hitte a szerencsétlen, hogy az idehaza a kommcsiknál bevett szalonrasszizmus Brüsszelben is divat... "nekünk szabad, mert mi demokraták, sőt, liberálisok vagyunk, a büdösnáciknak meg nem".

Hát, orcán előre csusszant egyet...

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.11.30. 01:39:58

@Havas Jon: Okés, így már mindjárt más.

Minél fajgyűlölőbbek az angolok, a bezzegország, a helyi liberálisok körül annál jobban fogy a levegő.

Dzsentrisvihák 2013.11.30. 07:43:59

Kíváncsi leszek, mit fog kezdeni a liberó média azzal, ha Anglusországban igazán megerősödik a UKIP (akikkel szerintem a BNP helyett a Jobbiknak valóban szövetkeznie kéne), Békazabáliában meg netán a Nemzeti Front kerül kormányra (az most mindegy, hogy ők mennyire nemzetiek, vagy sem...).
Rohadt nehéz lesz úgy rózsaszín képet festeni a nyugatról, minket pedig provinciális faschisztákoknak beállítani.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.11.30. 21:41:49

@Dzsentrisvihák:

"Anglusországban igazán megerősödik a UKIP"

UKIP = libertárius tömeggyilkos szarok

Nehéz észrevenni, mivel a libtardok jobboldalinak látszanak felületesen megnézve... "bevándorlásellenesség, EU-ellenesség"... azt már nem teszik rendesen hozzá, hogy állam-ellenesség.

Ha libtardok hatalomra jutnak, röviden: MINDENT magánkézbe játszanának -posta, tűzoltóság, rendőrség, kórházak, oktatás...ennek megfelelően minden teljes áron fizetős lenne.

Az állam megszűnne mint olyan létezni, cserébe mindenkinek lehetne fegyvere, meg termeszthetné a kendert a hátsókertben (a libtardok nagy kannabiszpártiak)...

Röviden: az összeomló állami rendszer miatt pár hónap alatt tömeggyilkosság és polgárháború lenne, vagy pedig új feudalizmus, új földesurakkal, ás új jobbágyokkal.

a libtard eszme egy tömeggyilkos ideológia, amit Európában "konzervatívnak" és "nemzetinek" hazudva csomagolnak és próbálják eladni.

Dzsentrisvihák 2013.12.01. 05:05:51

@Nemzetstratégia:

Nézd meg Nigel Farage egy-két beszédét! Ne csak az elmúlt pár évből. Egy platform; marhára nem libernyák sztájl.

Ha pedig mégis az, amit te felvázoltál, akkor még inkább, hajrá UKIP! Hanyatoljon a nyugat ;)

(Lábjegyzetben: tessék utána olvasni annak, hogy ki volt Oswald Mosley, és mi volt az a BUF! Tanulságos.)

kuszkusz1 2013.12.01. 11:41:19

@Nemzetstratégia:

Már mér' lenne az fajgyűlölet, ha Cameronnak elege van az élősködő "munkavállalókból"?
Akiknek eszük ágában sincs munkát vállalni, hisz ol. angolul sem tudnak.

Ha hozzám be akar költözni a házamba egy izé...kisebbségi munkavállaló és én nem engedem, mert hogy
1.- a lakás az enyém
2.- és én nem hívtam ide (azért jött mert alacsony a kerítés)
akkor én már fajt gyűlölök?

Cameronnal ugyanez a helyzet csak országgal.
És ne tessék a szabad munkavállalásra hivatkozni senkinek, mert amiről itt szó van az ezzel való visszaélés.
Andor meg hülye.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.01. 12:29:42

@Dzsentrisvihák: tipikus reflex: az ellenség ellensége a barátom. Ez teheti rokonszenvesség Farage-t amíg az ember veszi a fáradtságot és megkaparja a felszínt kissé.

@kuszkusz1: ezt nekem írtad? egy szóval nem említettem Cameront.

Figyelj a libertárius-libtard ideológia az "öngondoskodásról" szól, vagyis hogy "ne lógjanak az emberek az állam csecsén".

A libtard úgy akarja elérni az öngondoskodást, hogy felszámolja, _megszünteti_ az államot, mint olyat. Tudom, nehéz elképzelni, hogy tényleg ekkora vadbarmok lennének, megnyugtatlak: tényleg ekkorák.
Lenne helyette magánrendőrség, magánposta, magántűzoltóság, magánkórház, vagyis a gazdagok -akiknek van pénze ellátásra- túlélnének, a többi meg boldoguljon, ahogy tud, Vagyis ha nincs pénze, nyugodtan megdögölhet az út szélén.

Egységes pénz sem lenne, hisz a nemzeti bankot is megszüntetnék, helyette kismillió pénz forogna az országban, persze mindegyiknek saját árfolyama lenne, a pénzváltók és ügyeskedők nagy örömére.

Szerencsére eme elmebeteg eszme az amerikai Ron Paul és Rand Paul háttérbe szorulásával végre eltűnni látszik a csatornában. Az amerikai politika balratolódni látszik.

www.washingtonpost.com/opinions/ej-dionne-jr-america-shifts-left/2013/11/06/2119e06e-470e-11e3-b6f8-3782ff6cb769_story.html

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.01. 14:06:03

Azt szeretném kérdezni, a Jobbegyenes szerkesztőségének hol lehet levelet írni?

kuszkusz1 2013.12.01. 14:31:11

A libertárius-libtard ideológia a legrémesebb amiről eddig hallottam.

Mort aux cons 2013.12.01. 14:50:47

@Nemzetstratégia:

Hülyeség, a libertáriusok nem felszámolni akarják az államot, csak ésszerű szintre csökkenteni és megszűntetni az állandó túlköltekezését. Ugyanis én sokkal hatékonyabban tudom elkölteni a saját pénzemet, mint néhány duplaseggű bürokrata többszáz kilométerrel arréb.

Aki ezt vitatja, az vagy maga is duplaseggű bürokrata, vagy a pénzemet akarja elszedni, csak ahhoz is gyáva, hogy leüssön és kiraboljon. Inkább végezze el az állam a piszkos munkát.

Farage meg többször elmondta, hogy a hadseregre és a rendőrségre igenis több pénzt költene. Ő is erős államot akar, de nem pazarlót.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.01. 15:35:32

@Mort aux cons:
en.wikipedia.org/wiki/Libertarianism

lábjegyzet:

^ Ronald Hamowy (editor). The Encyclopedia of Libertarianism, Chapter: "Anarchism", pp. 10–13; Quote:

"Libertarianism puts severe limits on morally permissible government action. If one takes its strictures seriously, does libertarianism require the abolition of government, logically reducing the position to anarchism? Robert Nozick effectively captures this dilemma: “Individucals have rights, and there are things no person or group may do to them (without violating their rights). So strong and far-reaching are these rights that they raise the question of what, if anything, the state and its official may do.” Libertarian political philsophers have extensively debated this question, and many concude that the answer is ‘Nothing’.”

Ez itt az állam fölszámolásáról szól, akárhogy is olvasom. (Mit tehet egy állam, ill. annak hivatalnoka: SEMMIT)

"ésszerű szintre csökkenteni"

Kinek mi az ésszerű... a libertárius anarcho-kapitalistáknak a 0% állam az "ésszerű".

"Ugyanis én sokkal hatékonyabban tudom elkölteni a saját pénzemet, mint néhány duplaseggű bürokrata többszáz kilométerrel arréb."

Nem a duplaseggű bürokrata költi el a pénzed hanem a duplaseggű politikus, akit a nép többsége odaküldött a parlamentbe ill a kormányba.

amit írtam a teljes állami szektor magánkezekbe átjátszásáról, ebben nagymértékben egyetértés van a különböző libtard irányzatok között.

A minarchisták (a minimális állam hivői) például a rendőrség és katonaság kivételével egyetértenek a többi ág (posta, tűzoltók, kórházak stb) teljes privatizációjával. Természetesen az igazi libertáriusok (Mises, Rothbard, Hayek követői) még ezeket is eladnák.

A módszerváltás óta tudjuk milyen, amikor privatizáció címén teljes iparágakat tüntetnek el a föld színéről. Kösz nem kérünk belőle.

nyilván a mai (magyar) államnak számos hibája és problémája van, ezekről hosszan lehetne és érdemes is beszélgetni. De az nem megoldás, hogy s libtardok módjára a fürdővízzel együtt kiöntjük a gyereket is.

Manapság sokat beszélnek még az állami újraelosztás mértékéről, hogy ez nálunk mennyire magas. Azt is tegyük hozzá, hogy a VILÁG 4. _legnyitottabb_ (!!!) gazdasága vagyunk.

Lehetséges hogy az egyik tény összefüggésben van a másikkal? Lehetséges hogy ha nem lenne ennyire öngyilkos mértékben nyitott a gazdaságunk, akkor az állami elosztásnak sem kéne ilyen nagynak lennie?

Mort aux cons 2013.12.01. 17:25:32

@Nemzetstratégia:

Ne néhány elméleti munka alapján ítéld meg őket, hanem az alapján, ami a gyakorlatban megvalósult! Reagen, Teatcher vagy Pinochet sem semmisítette meg az államot, Farage vagy Paul programjában sem volt ilyen.

"Kinek mi az ésszerű... "

Például az, hogy a szociális ellátórendszer ne a munka elkerülését és a megélhetési gyerekgyártást támogassa. Ne járjon ingyenes eü. ellátás olyannak, aki a saját egészségét dohányzással, alkoholizmussal vagy kóros elhízással saját maga teszi tönkre. Mindenkinek annyi nyugdíj járjon, amit előtte járulékként befizetett. Önfenntartó börtönök. Egy fillér állami pénz se a magyar filmgyártásba. És az év végi költségvetési hiányt a kormány tagjai a saját zsebükből fizessék ki. Első lépésként ez így ésszerű.

"A módszerváltás óta tudjuk milyen, amikor privatizáció címén teljes iparágakat tüntetnek el a föld színéről."

Itt nem privatizáció volt, hanem lopássorozat. Azok által végrehajtva, akik néhány évvel azelőtt még az állam mindenhatóságát harsogták.

"Nem a duplaseggű bürokrata költi el a pénzed"

De ő drágítja tovább a rendszert a korruptságával, a felelősségre vonhatatlanságával, az állandó sztrájkjaival és a politikai alapon kinevezett vezetői tehetségtelenségével.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2013.12.01. 19:47:29

@Mort aux cons: az általad fölvetett problémák (munkaelkerülés, gyerekgyártás, pozitív diszkrimináció stb) nem az 'államra' hanem a (bal-)liberalizmusra jellemző problémák.

működhet állam mely ellensége a megélhetési gyerekszülésnek és lehet olyan állam is mely annak támogatója.
csak a libertáriusok agyában fonódik össze a kettő.

Amiket mondtál mint megoldási javaslatok, nagy részét alapvetően támogatni lehet, de ez erős állam esetén is működhet. Amit a nyugdíjrendszerről írtál, a probléma nem most kezdődött, hanem még a 70-es években, vagy még korábban, és a kommunizmus bukása után öröklődött ránk.

Egy lehetőség lett volna áttérni az általad említett nyugdíjrendszerre viszonylag problémamentesen, és ez '89-90-ben volt. Egy ilyet most nyilván nem lehetne megcsinálni.

Ha a most pályakezdők lépnének be egy ilyen rendszerbe, 40-45 év mire nekik érvénybe lépne, és fokozatosan kivezetődne a régi rendszer. Demokráciában jó ha négy évre lehet előre tervezni, nem hogy negyvenre.
Lehetetlen, amit kérsz, bár a probléma jogos.

Ha most jönne egy kormány és csinálna egy drasztikus nyugdíjvágást, garantáltan bukna 4 év múlva. Ez a demokrácia csapdája.

"az év végi költségvetési hiányt a kormány tagjai a saját zsebükből fizessék ki."

Koldusbotra jutna az egész kormány. Mellesleg hol ismersz ilyet, ahol ez van, konkrét országot? Ez is inkább utópiának tűnik.

Amiket a bürokratákról írtál, csak részben igazak. ezekért nem ők a felelősök. Például nemcsak politikai alapon lehet kinevezni emberkéket. Ez megint a politika feladata, hogy megfelelő gondolati ösvények mentén gondolkodjon, ne a "mi emberünket minden pozícióba!"-elv alapján, mint pl. a fidesz.

"Reagen, Teatcher vagy Pinochet sem semmisítette meg az államot, Farage vagy Paul programjában sem volt ilyen"

Konkrétan Paul kétharmadával csökkentette volna az élelmiszerjegyek támogatását, és megszüntette volna a WIC (Women- Infants- Children's program) proramot. Első évben 1 trillió (1000 milliárd) dolláros megszorítást akart csinálni. A FED-et meg akarta szüntetni ("End the FED!"), ahelyett hogy nemzeti tulajdonba akarta volna venni.

Ezt hívják úgy hogy népirtás. Ahol 50 millió ember él kajajegyen, ott ennek meglehetősen egyértelmű következményei lettek volna. Hasonlóképp ha az újszülöttek és állapotos nők elől veszik el az ételt. Valamint persze polgárháború.
Nem lehet csak úgy az éhezők elől egyik napról másikra a még megmaradt ételt elvenni.

Thatchert pedig úgy hívták hogy "milk snatcher" mivel elvette az iskolások elől a tejet. Lehet innen távolról valami hatalmas nagy hősöknek látszanak, de érdemes őket közelről is megnézni.

A libtardok, minarchisták és egyéb szabadpiacos idióták egyedüli megoldása egy válságra: megszorítás. Na ez ami soha nem működött és nem is fog működni.

Válság idején közmunkaprogramok kellenek, mint a New Deal Amerikában és az Autobahn-program Németországban.

Nem tetves 47 ezerért rétet kaszálni, hanem fát vágni és ültetni, szemetet szedni, utakat és házakat építeni. Erre van most szükség.
süti beállítások módosítása