orban_wjc.jpgA Zsidó Világkongresszus (WJC), az Amerikai Izraeli Közügyek Bizottsága (AIPAC) és az Amerikai Cionista Szervezet (ZOA) leveleiből nem csak arról kapunk képet, hogy lehet mesterséges rettegésből és több millió ember halálából politikai tőkét kovácsolni, hanem hogy milyen erőkkel találja szembe magát az a miniszterelnök, aki nem ítéli el elégszer az országában „tomboló antiszemitizmust”.

Az Egyesült Államok a nyugati civilizáció vezető politikai, katonai és gazdasági hatalma, amely sikerét nem kis részben köszönhette a különböző népek munkájának, találékonyságának. A lengyelek, olaszok, írek, oroszok, örmények, kínaiak, stb. a mai napig összetartó közösséget alkotnak, és bár a hagyományos kötelékek felbomlóban vannak, egyes csoportok lobbi ereje ma sem elhanyagolható tényező.

A származási alapon történő önszerveződést és kapcsolati tőkeépítést azonban egy diaszpóra sem fejlesztette úgy tökélyre, mint a zsidóság, amely legendásan erős pozíciókat szerzett a politikai, gazdasági, kulturális élet meghatározó pozícióiban. Hogy ez a lobbi erő mennyire túl-, vagy éppen alulértékelt, arról nehéz higgadt, elfogulatlan vitát folytatni, hiszen már a kérdésfelvetés is kívül esik a „elfogatott közbeszéd” és így a kutathatóság határán. Így marad egyik oldalról a bagatellizálás, a másik oldalról pedig a jobb híján „összeesküvés-elméleteknek” nevezett valami, amelyben békésen megférnek egymás mellett a szőnyeg alá söpört disznóságok és az inkább sci-fi kötetekbe illő teóriák. (Szabályt erősítő kivételként 2007-ben napvilágot látott egy témát boncolgató vaskos tanulmány, kapott is hideget-meleget.

Ritka pillanatnak számít, ha az olvasó bepillantást nyer ezen körök tevékenységébe, méghozzá biztos forrásból. A Jobbegyenes blog szerkesztőségébe ilyen dokumentumokat „fújt be a szél” tavaly év végén.

AIPAC, az ezermilliárd dolláros lobbierő

Az American Israel Public Affairs Committee egy 1963-ban alakult lobbi csoport, amely a már idézett tanulmány szerint béklyóban tartja az amerikai törvényhozást, tagjai között megtalálható demokrata, republikánus és független képviselő is, befolyását nehéz lenne túlbecsülni. 2005-ben egy kémbotrány cibálta meg a hírnevét, amikor kiderült, hogy a Pentagonba beépített ügynökei államtitkokat szivárogtattak ki a szervezetnek. (A kémsztorik szerelmesei itt találnak témába vágó ízelítőt.)

Az AIPAC energiáit mostanában az köti le, hogy (az izraeli érdekeknek megfelelően) háborús konfliktusba rángassa Amerikát Iránnal szemben. Egy 2013-ban írt levél a Holocaust áldozatainak hamvaiból két mondaton belül eljut a perzsa országgal szembeni gazdasági szankciókig, amire természetesen a „közel-keleti tartós béke” biztosítása miatt van szükség.

Az AIPAC büszkén hirdeti, hogy hat évtizednyi kemény munkájába telt, mire kinevelte azokat a politikai vezetőket és tanácsadóikat, akik „az USA és Izrael közötti kötelék fontosságának tudatában” végzik tevékenységüket. Szintén a zsidó lobbinak köszönhetően részesülhetett 2012-ben Izrael több mint hárommilliárd dollárnyi külföldi segélyben. A mintegy százezres tagságot megszólító levél végén felhívják a figyelmet az adományozás fontosságára, hozzátéve: minden egyes befizetett dollár sokszorosan megtérül, hiszen ezekből ezermilliárdos tételekben részesül a zsidó állam.

Az eredeti levél ide kattintva olvasható: 1. oldal, 2. oldal, 3. oldal, 4. oldal

Aláírásgyűjtés Magyarország kormányfője ellen

Az adománygyűjtésre a Zsidó Világkongresszus (World Jewish Congress) is nagy figyelmet fordít, a Ronald S. Lauder vezette szervezet Amerikai Szekciója ráadásul egyedülálló kedvezményként egyet fizet, kettőt ad akciót hirdetett, így minden egyes befizetett dollár után Lauder úr még egyet hozzárak (hogy a saját zsebéből vagy a kongresszus kasszájából, arról nem szól a fáma). A WJC elnökének levele a zsidók ellen elkövetett erőszakos cselekmények riasztó mértékű növekedéséről számol be, és ráerősít arra a matematikai paradoxonra, miszerint a világon az antiszemitizmus hetven éve folyamatosan nő, 2012-ben például 30 százalékkal. Természetesen ők is keményebb szankciókat kényszerítenének (to force) Iránra.

Lauder1.jpg

Számunkra az igazi csemegét egy 2013. júniusi levél tartalmazza, szintén Ronald S. Lauder aláírásával, amely egy hónappal a WJC Budapesten tartott közgyűlése után íródott, miután a magyar miniszterelnök nem ítélte el eléggé az országában tomboló antiszemitizmust és ennek a megtestesítőjét, a Jobbikot. (Orbán egy két nappal korábbi interjújában elhatárolódott a Jobbiktól, de a kongresszuson nem ejtette ki a párt nevét. Lauder ezért először megfeddte, majd – miután értesült az interjúról – bocsánatot kért a kormányfőtől. A tragikomédia összefoglalója itt olvasható.)

Miután a Zsidó Világkongresszus elnöke Budapesten jól megdorgálta a magyarokat, amiért a zsidókat okolják a gazdasági válságért, antiszemita televíziós műsorvezetőnek adnak díjat és a náci Horthynak állítanak szobrokat, Lauder elnök feladatának érezte, hogy a világ figyelmét felhívja a magyarországi antiszemitizmus riasztó mértékű növekedésére. A vádpontok között van egy zsidó vezető megtámadása, izraeli zászlóégetés, megrongált temetők és zsinagógák, félelemkeltő egyetemi matricák, valamint a jobbikos Gyöngyösi Márton listázós ötlete. A legnagyobb bűnt azonban a magyar kormány azzal követte el, hogy 2013 februárjában az Alkotmánybíróság megsemmisítette a náci jelképek használatát tiltó Btk.-s paragrafust. A levél diszkréten elhallgatja, hogy ez nem csak a náci, hanem minden önkényuralmi jelképre (így a kommunista szimbólumokra is) érvényes, és az is nehezen követhető, miért a kormány felelőssége, hogy mit dönt egy elvileg független hatalmi ág, nevezetesen a bíróság.

Eredeti levél: 1. oldal, 2. oldal.


térkép.jpg

Egy csatolt térképből azt is megtudhatjuk, hol tombol az antiszemitizmus (mindenhol)

Levelében mindenesetre Lauder úr leszögezi, nem fogják tétlenül szemlélni a magyarországi antiszemitizmust, ezért erődemonstrációra hívják fel a világ zsidóságát. Ennek jegyében két formalevél aláírására és elküldésére buzdították tagjaikat: az egyik elítéli Orbán Viktort, a másik kiállásról biztosítja a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének (Mazsihisz) elnökét.

Az Orbán Viktornak írt levél szövege magyarul: „A Zsidó Világkongresszus Amerikai Szekciója nevében azért írok, hogy kifejezzem felháborodásomat az antiszemitizmus riasztó növekedése miatt az Ön országában. A magyarországi zsidók minden nap meggyalázott zsidó temetőkről, zsinagógák falán lévő szvasztikákról, égő izraeli zászlókról és borzasztó becsmérlésekről szóló beszámolókra ébrednek. Mindeközben az Ön kormánya közel sem tett eleget mindezek elítélése és a magyarországi zsidó közösségek megvédése érdekében. Az Ön országában élő zsidó polgárok olyan vezetést érdemelnek, amely megvédi életüket és biztonságukat. Kérem, hogy megfelelő sürgősséggel feleljen erre a válságra.”

Lauder-Orban1.jpgA Jobbegyenes blog az ügyben megkereste a Miniszterelnökséget és a Zsidó Világkongresszust is. Szerettük volna megtudni, összesen hány háborgó levelet kapott Orbán Viktor, és született-e válasz, de kérdéseinkre több nap elteltével sem érkezett válasz.

ZOA, a könyörtelen és kitartó erő

Bár egy másik ország demokratikusan megválasztott miniszterelnökével szembeni globális erődemonstrációnál nehéz ütősebb témát találni, hiba lenne lehagyni a lobbi szervezetek közül a Zionist Organization of America-t. Az 1897-ben alapított ZOA mögött az AIPAC és a WJC is elbújhatnak a maguk 50, illetve 77 évével. A cionista szervezetnek nagy szerepe volt Izrael állam 1948-as megalapításában, egykor népes tagsága azonban mára 30 ezer főre apadt. A szokásos célok mellett (antiszemitizmus elleni küzdelem, amerikai-izraeli kapcsolatok erősítése, stb.) a ZOA heves kirohanásokat intéz a megszállt területeken élő arab lakosság ellen, és minden palesztint potenciális terroristaként kezel. 2011. óta sajnos nem lehet adományokkal segíteni céljaikat, miután három évig nem fizették be az adót az amerikai államnak.

Tájékoztató levelében a ZOA azzal dicsekszik, hogy sikeresen hangolták a szenátust az iszlám világgal szemben túlzottan engedékeny politikusok (Chuck Hagel védelmi miniszter és John Brennan CIA igazgató) ellen. A cionista szervezet az amerikai ENSZ-nagykövetjelölt, Samantha Power ellen is támadást indított, aki azzal követett el jóvátehetetlen hibát, hogy amerikai beavatkozást sürgetett az izraeli katonák által legyilkolt palesztin civilek védelme érdekében, és felhívta a figyelmet a zsidó állam által elkövetett háborús bűntettekre. Bár Powert 2013 augusztusában kinevezték, Izrael-ellenes megnyilatkozásai miatt tevékenységét azóta is szigorúan ellenőrzik.

Az Amerikai Cionista Szervezet büszkén idézi egy védelmi minisztériumban dolgozó tisztviselő Jerusalem Reportnak adott interjúját, miszerint a ZOA hatékony, könyörtelen és kitartó (effective, relentless, tenacious) erő, amivel számolni kell az Egyesült Államok Kongresszusának. (Eredeti levél: 1. oldal, 2. oldal.)

A fenti levelek alapján a mi részünkről csak annyit tennénk hozzá: nem csak nekik.

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr615748426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cirmos Cica 2014.01.10. 14:50:46

Az biztosan kiderült a cikk írójáról hogy nem tud angolul, ha ezek valódi iratok.

Cirmos Cica 2014.01.10. 14:56:17

Nem csodálkoznék egy helyreigazítási peren, sőt, egy feljelentésen sem, mert nem igaz a csatolt iratokból - ha azok valódiak- hogy bárki Orbán ellen gyűjtött volna aláírást. Orvos látta már a cikk írót? Én a cikk alapján paranoidnak /üldözési mániában szenvedőnek gondolom.

Cirmos Cica 2014.01.10. 15:03:31

Miért törölték ki második kommentemet? Ja, hogy a Jobbegyenesnél nincs vélemény nyilvánítási szabadság?
Lehet azt írni, hogy nagyon zsidó ismerősöm van és azok mindig a legtisztességesebbek?

Havas Jon 2014.01.10. 15:04:25

@Cirmos Cica: Kedves olvasó, fusson neki még egyszer, menni fog ez!

„A Zsidó Világkongresszus Amerikai Szekciója nevében azért írok, hogy kifejezzem felháborodásomat az antiszemitizmus riasztó növekedése miatt az Ön országában. A magyarországi zsidók minden nap meggyalázott zsidó temetőkről, zsinagógák falán lévő szvasztikákról, égő izraeli zászlókról és borzasztó becsmérlésekről szóló beszámolókra ébrednek. Mindeközben az Ön kormánya közel sem tett eleget mindezek elítélése és a magyarországi zsidó közösségek megvédése érdekében. Az Ön országában élő zsidó polgárok olyan vezetést érdemelnek, amely megvédi életüket és biztonságukat. Kérem, hogy megfelelő sürgősséggel feleljen erre a válságra.”

BNick 2014.01.10. 20:08:48

Kedves Cirmos Cica. Magam részéről igen örvendetesnek találom, hogy a te zsidó ismerőseid a legtisztességesebbek a világon. Nyilván ezt a kijelentést valós érvekkel, tényekkel tudod alátámasztani. Egy dolgot azonban nem árt elfelejteni, túlzott ész sem szükséges hozzá, olyan 110-es IQ-tól érezhető a logikai magyarázat is. Egy olyan prosperatív, általános jellemző csoport viselkedési szokás, mint az antiszemitizmus kiváltó ok miatt keletkezik. Anti-tibetizmus itthon nincs, nyilván, mert a tibeti nép nem okoz olyan mértékű konfliktust, amit így reagálna le a köz. A konfliktus pedig akkor vezet ilyen mértékben, ilyen megnyilvánuláshoz, ha a megcélzott közösség aránytalanul nagy igazságtalanságokat okoz. Hagy említsek meg egy érdekes dolgot ezzel kapcsolatban. Komolyan figyelemre méltó. Volt lehetőségem az igazságszolgáltatás felderítési ágazatában, annak gazdasági részén hosszasan dolgozni. Meg tudja nekem mondani kedves cirmos cica, hogy az ügyeink közel 80 %-ban (csődbűntettek, adócsalások) miért izraeli illetőségű, vagy zsidó vezetők szerepeltek? Ennyire becsületesek lennének? Vagy csak bűnözésben is hozzák az amúgy gazdasági életben betöltött százalékukat? Nem kis ügyekről van szó, hanem amelyekbe kis és középvállakózók ezrei buktak bele, miközben ők kimentették a pénzt. Olyan feltételkörnyezetet alakítottak ki az építőiparban, hogy a pórul járt alvállalkozóknak ne legyen lehetősége legalább a beépített anyaguk kivételével visszafordítani a kárt. 270-300 napos fizetési határidők. Ez tette csődbe az ország gazdaságát. A kiáramló tőke, és ki nem fizetett emberek személyes csődje. Talán nem véletlen, hogy az Orbán kormány első intézkedése a 60 napos fizeti fegyelem betartatása, azaz ennél hosszabb fizetési határidőt nem lehet meghatározni. Sorra számolódtak is fel ezután a fizikai dolgozóval nem rendelkező "projekt" cégek. És még egy dolog, mielőtt kifogásokat keresnél. Vajon egy olyan állam, mint Izrael, aki meg kívánja határozni a mi életünket is, jogi állapotainkat, működésünket, sőt unió tag akar lenni, miért is nem köt jogsegélyegyezményeket??? Hogy a szarházi bűnelkövetőit felelősségre lehessen vonni? Miért akadtunk el minden (értsd 500 millió feletti, mert nem kispályáznak) ügyben úgy, hogy gyors cégtulajdonos cserék végén a tulajdonosok Izrael állam lakosai voltak? Itt a hivatkozott jogsegély hiányában el is akadt az ügy. Hogy is van ez? Miért nem kezdeményezi akkor ez a talpig becsületes, csak a köz érdekeit néző ország, egyetlenként a térségben, hogy a bűntetőjogi jogbiztonsághoz hozzájáruljon? Nekem ezek fontos kérdések, cirmos cica, és amíg ezekre nem érkezik kielégítő magyarázat, addig érzelmileg inkább fogadom el az antiszemitizmust, ami mellesleg helyesen anticionizmus, mert nem a zsidók ellen irányul, hanem a cionista zsidók ellen. Nem árt azért néha ezt is pontosítani a fejekben. Mert ennek hiányában könnyelműen lehet dobálózni a szavakkal, jelzőkkel, csak éppen értelmetlen. Még egy gondolat, emi csak részben érinti a témát. Miért fáj a cionista hollokauszt-iparnak Horthy és a Magyarország német megszállásnak évfordulójára felállítandó emlékmű. Mert csökkentené azt, ami ennek az iparnak a lételeme. Hogy magyarként bűnös vagy, bűnös voltál, bűnös leszel, a fiad, az unokád, és a dédunokád is. Fizess!!! A kettő szorosan összefügg. Mert csak a megszállás után datálható a valódi holokauszt itthon. Ez pedig a valóságot mutatná be, azaz mégsem akkora eredendően bűnbanda ez a magyar. És a valóság nem jó üzlet! Nekik....

kazsmerd (törölt) 2014.01.10. 21:48:42

@BNick:
Az antiszemitizmus keletkezésének oka sokkal drámaibb, mint amit maga sugall, mely szerint konfliktust okoz a zsidó nép, vagy idézem "aránytalanul nagy igazságtalanságokat okoz". Az antiszemitizmus a mai szabad világban egészen egyszerűen nem állja meg a helyét, jelenléte régmúlt idők ragacsos, eddig le nem koptatott sara, mely úgy tapad az alsóbb társadalmi rétegekre és/vagy a fejletlenebb társadalmakra és/vagy tanulatlan emberekre, mint valami óriási, gusztustalan köpőlégy a bomló húsra.
A vétek, melyet minden antiszemita elkövet, a tanulatlanságából fakad, mely ahhoz vezet, hogy egy társadalmat az európai történelemben hagyománnyá vált szemszögből vizsgál, illetve egy társadalmat annak néhány tagja által bemutatott magatartási formákból ítél meg.
Helyesen valóban anticionizmus, azonban ennek a szónak az etimológiája ugyancsak fontos támpont lehetne.
Ugyanakkor az anticionizmus érzelmi elfogadásának megemlítése kérdéseket vet fel, például, azt, hogy milyen más elfogadási típus létezik és azt is, hogy az érzelmi elfogadás elfogadás-e, mert ha igen, úgy nincs értelme az érzelmi jelzőnek.

A hozzáfűzött gondolatához:
Nem, ez nem így van. Magyarként sosem éreztem vagy éreztették velem azt, hogy bűnös vagyok a történelmi tényekért. Ezek ismerete meghatározó, a hozzájuk fűződő szimpátia azonban teljesen más kérdés.
Az akkora szóra pedig külön felhívnám a figyelmet.
Xy ekkora a másik meg akkora bűnös: ennek ebben az összefüggésben nincs értelme.

Judenrein 2014.01.11. 13:28:39

Minden magyar figyelmébe ajánlott, a helyzet megértéséhez

"Ellenforradalom

Az idegen uralom két egymásra következő fázisa (Károlyi, Kun B.) egy ostoba szót s egy ostoba fogalmat dobott felszínre. A szót és a fogalmat az idegen teremtette, s mi aztán mohón kaptunk rajta, körülkandíroztuk keresztény nemzeti szentimentalizmussal, és örültünk neki, mint a majom a reálpolitikájának. A szó: ellenforradalmár, a fogalom: ellenforradalom.

Nem azoknak akarom megszentelt emlékét érinteni, akik mint a magyarság hősies tiltakozásai, elvéreztek az idegen hóhérok kezén. Nem is azt a sok apró strébert akarom bántani, akik, mert valamelyik szórakozott Lenin fiútól kaptak egy-két pofont, azt államtitkárságra, miniszterségre s más jóra igyekeztek beváltani. A szó, a fogalom az, mely hazug, ostoba és veszélyes. Annyi mindennek híján a magyarságnak ellenforradalomra van a legkevesebb szüksége.

De ha forradalom alatt az emberi jólét folytonos kiszélesedését, az emberiség, az emberi jogok és a gondolat uralmának folytonos megtágulását értjük, akkor mégis van egy ellenforradalom. Ez az ellenforradalom a történelem legnagyobb csalása, és mert mélyen a magyarság életébe vág, ezt akarom a jóhiszeműek szemébe döbbenteni.

A zsidóság a maga roppant világreklámjával, mint az emberi forradalom örök kovászát, mint a jövő magvetőjét, az emberi jogok előharcosát: mint a megváltó fajt lopta be magát a lelkekbe. És a felületes vizsgáló tényleg valami effélét állapít meg: a zsidóság mindenütt a liberalizmusnak, a demokráciának, az örök emberi forradalomnak a legkiválóbb harcosa volt. Mit jelent ez?

Mi adja meg a magyarázatát annak a még egy példányban elő nem forduló, misztikus csodaszámba menő szolidaritásnak, mely a világ minden zsidóját védelemben és támadásban, eszközökben és célokban egységesen működő egyetlen organizmussá teszi?
Mi európaiak, angolok, franciák, magyarok és a többiek, a kereszténység és az európai kultúra nagy közösségében mindnyájan "emberré" tágultunk, s rengeteget veszítettünk vérünk, idegeink ösztönös, spontán fajiságából. A zsidó, a világtörténelem egyetlen csodájaként megmaradt az az elzárt ős törzslélek, mely ötezer évvel ezelőtt volt. A megkülönböztető tollat viselő primitív törzsek védő vér szerinti gyűlöletével és megtartó szeretetével zsidó, csak zsidó: akaratában, ösztöneiben, látása formájában, megértése mikéntjében: tudatos és tudatlan énje minden rezdülésében. Kapard meg a "legkultúrabb" zsidót, aki reggel Maeterlincket olvas, délben Paul Claudelt szaval, este Tolsztojt gargalizál: az "európai" epidermis alatt megtalálod az érintetlen ős zsidót, az ádáz Jehova, a rettenetes Talmud acélos bennszülöttjét, aki a vérnek, az idegeneknek tudatlan ősösztönösségével az élet alapkérdéseiben faja minden egyedével azonosan lát, hall, tapint, szagol, ízlel, szeret és gyűlöl. Ezt a csodálatos lelki formát az az irtózatos, a lelket az élet minden percében vaspörölyökkel kovácsoló vallásosság teremtette és őrizte meg, melyhez képest minden más vallásosság szabadgondolkodás vagy humanizmussá tágult istenhit. Mert faj, hit és morál, mint minden őstörzsnél, szétbonthatatlanul egy és ugyanaz a zsidónál: agyara, karma és foga az élet meghódítására. Ez a vallás annyira vérévé, idegei és húsa szövetévé lett, hogy ha már nem is hisz, a benne megvalósult lelki képlet érintetlenül marad. A lipótvárosi szabadkőműves, felvilágosult szép lélek, az ateista konti utcai szocialista vezér, a hiteket és minden múltat felperzselő kommunista, s a galíciai gettó kaftános zord rabbija lényegében, élete igazi valójában egy és ugyanazon lélek: a rettenetes Talmud kinyújtott karja az élet meghódítására.

Mert a zsidó zsidóvá születése egyszerű tényével imperialista. Imperialista az őstörzsek vér szerinti idegengyűlöletével. Mint az eldugott sziget vad törzseinek, a zsidónak az idegen fáj, sajog, mint a szemébe dobott szálka, a húsába tört lándzsavég. Ő a tiszta faj, az ő istene az egyetlen uralkodó isten, a világ isteni adományból örökség szerint az övé, minden más vér tisztátalan, minden más isten hazugság, minden más faj bitorló ezen a földön. És az egész zsidóság minden tényében a visszafoglalás nagy célját kergeti. A vérnek, húsnak ezt a kitéphetetlen imperializmusát, az ős vad törzseknek ezt az ötezer év előtti lelki formáját hozta át érintetlenül századunkba s látta el modern eszközökkel, modern álarccal, és ez mély és csodálatos titka világuralmának."

Judenrein 2014.01.11. 13:31:53

folyt.

"Természetes, hogy a történelemcsinálásból és közéletből kizárt zsidóság, mikor a liberalizmus, felvilágosodás, demokrácia és szellemi forradalom első harcosai döngetni kezdik a megszűkült világrend kapuit, meglátja mindazt a jövőt, melyet az új jelszavak számára jelentenek. És megkezdődik a világtörténelem legnagyszerűbb taktikája. Az előretörő zsidó imperializmus olyan jelszavakkal és ideákkal tör utat magának, amelyek vére, ősi hite, morálja szerinti valódi lényével a legszélesebb ellentétben van. Megcsinálja a világ legzseniálisabb imperializmusát: a minden országban küzdő örök emberi elégedetlenséget teszi uralmi törekvésének fő fegyverévé. Liberalizmust ordít, hogy szellemi rabszolgaságba hajtson, demokráciát rikolt, hogy felépítse a legirtózatosabb anyagi rabszolgaságot, mely a demokrácia halálát jelenti: végletes kapitalizmust, forradalmat hirdet, hogy a forradalmon át megalapítsa a maga abszolút uralmát.

Az utolsó 5060 év történelme kiáltó illusztrációja állításaimnak. A győzelmes zsidóság elfoglalja a lélekgyúrás minden műhelyét: a sajtót, az irodalmat, a könyvkereskedést, a könyvkiadást, a katedrát, a színházat és a mozit. És megszületik a világ legtürelmetlenebb lelki formája: a szabadgondolkodó. A szabadgondolkodó, aki "természettudományos", "racionális" "egyetemes emberi", de aki eltipor minden tudományt, rációt, minden emberit, ami nem segít előre, vagy akadályozza a zsidó faj világuralmi törekvéseit. Szuggesztív szavakat termel: reakciós, klerikális, elfogult, nacionalista stb. Ezekkel a szuggesztív szavakkal, roppant szolidaritásával s világtőkéjével irgalmatlanul eltipor minden ellentmondást és ellentmondót. A zsidó koplalhat hosszúnapkor, ünnepelhet szombaton, betarthatja őstörzsi vallásának minden barbár szokásait, azért felvilágosult, szabadgondolkodó, s lehet szabadkőműves, szocialista vezér vagy mint Bíró Lajos, a Chevra Kadisa tagja, megválasztható a kommunista írói szakszervezet elnökévé. De ha a katolikus vasárnap betéved templomába, akkor klerikális, reakciós, elfogult, középkori. Kérdezem, megválaszthatták volnae a kommunista írói szakszervezet elnökévé valamelyik keresztény Chevra Kadisa, akarom mondani kongregáció tagját. Ez magyarázza meg, hogy a nagy egyetemes emberi vallás: a kereszténység templomaiba belődöztek, papjait mártirizálták akkor, amikor az ós törzsi vallás híveinek páskalisztet és húsvéti bort biztosított "a vallási elfogultságtól mentes" szesztilalmas Tanácsköztársaság.

És tényleg, mi történik a zsidó impérium alatt:
a) a győzelmes faj kimondja (és talán igaza volt), hogy a liberalizmus a burzsoá társadalom rothadási formája, és kimondja a szellemi diktatúrát.
b) Kimondja, hogy a demokrácia a burzsoá kapitalizmus életformája, és megalapítja a gazdasági diktatúrát.
c) Kimondja, hogy az örök emberi jogok, a szabadság, a szabadgondolkodás burzsoá frazeológia: megszüntet minden kritikát és szabadságot, s könyörtelen diktatúrát szab az élet minden tényére.

És ki mind e diktatúrának a hatalmi tényezője, ki feje, keze, zsebe az új uralomnak? a zsidó, a zsidó, a zsidó.

Mert nemzetköziség, szociális harc, liberalizmus, kritika, szabadgondolkodás, demokrácia, emberi jogok, szabadság, forradalom, mind csak a törtető zsidó imperializmus formái voltak számára. Most, hogy uralomra jutott, eltörte az eszközöket, megölte a liberalizmust, megölte a szabadgondolkodást, a demokráciát: megölte a nagy emberi forradalmat. Kimondom minden jóhiszemű elme nagy intéséül: az antiszemitizmus nem a maradi, nem az elfogultságában vagy hitében korlátolt, nem a "reakciós" lelki ügye: hanem alap princípiuma, a belső látásnak nélkülözhetetlen formája minden igaz forradalmár, mindazok lelkében, akik harcos hittel hisznek az emberi szabadság, az emberi jogok, az egyetemes emberi jólét megvalósulásában. Őket érte az irtózatos csalódás, a helyre nem hozható nagy történelmi becsapás.

Ez a nagy történelmi ellenforradalom, mely megvalósult az idegen uralom alatt, amikor idegen kalandorok kezén a fájdalmas, dicsőséges magyar történelem bűnügyi krónikává züllött. Miért mondtam el ezeket? Mert hiszem, hogy a magyarságnak csak úgy van jövője, ha beáll az örök emberi forradalom szolgálatába. Ha ezen a földön magyar csinál igazi szocializmust, igazi kultúrát, igazi szabadságot. Ha az ő ökle dönti le a múlt visszaéléseit, ha az ő munkás keze épít egy minden tiszta akarat, minden jó szándékú elme, minden munkáskéz számára egyenlően otthonos hazát. Vigyázzunk! Ha megint a múlthoz, a visszaélésekhez, az előkelő gazságokhoz kötjük a magyarság sorsát, jöhet olyan történelmi pillanat, mikor megint az ügyes idegen kezébe csúszik sorsunk intézése. És kérem, különösen a magyar szellem számos derék munkását, akik részt vettek jóhiszeműen az idegen uralom munkájában, s akiket az új meddő rezsim durva meg nem értéssel támadott meg, üldözött és kitagadott. Nézzenek vissza az elmúlt eseményekbe, felejtsenek el minden jogos panaszt, vallják be önmaguknak a nagy csalódást."

folyt köv

Judenrein 2014.01.11. 13:33:22

"Az emberiséget csak faján keresztül szolgálhatja az ember, s a magyarságra minden összekeveredés a zsidósággal biztos halált jelent. Teljes szétválás, abszolút külön szervezkedés: ez az egyetlen reálpolitika. Mi befogadtuk testvérként őket, mi hittünk bennük, mi liberálisok voltunk, mi velük akartunk haladni az örök emberi ideálok megvalósulására. Ők megtaposták testvériségünket, leöklözték hitünk, eltiportak minden liberalizmust velünk szemben, megtagadták ezeket az ideálokat. Mindazok az ideák, melyek a nagy emberi forradalom harcosaivá tett bennünket, követelik, hogy forduljunk el az ádáz zsidó imperializmus könyörtelen ellenforradalmától. Építsük be tiszta szándékainkat, tisztító akaratunkat fajunk életébe, és győzhetetlenek leszünk."

Virradat, 1920. XII. 29.

pollio 2014.01.11. 14:04:54

Én ebben az egész jelenségben egy egyszerű lélektani manipulációt vélek felfedezni.

Nekem van egy ismerősöm, akit mindenki utál a társaságban, mégpedig azért, mert állandóan azt hajtogatja, hogy őt mennyire utálja mindenki, őt mindig csak bántják, stb. Ebből az állandó nyavalygásából önbeteljesítő jóslat lesz, mert a nyavalygása mindenkit rettentően idegesít, ezért tényleg mindenki utálni fogja, és kritizálni, hogy nyavalyog. Erre ő csak annyit fog mondani, hogy "na ugye, megmondtam, már megint bántasz".

Ennek az ördögi körnek, öngerjesztő visszacsatolásnak, állandó bántásnak a fenntartása pedig neki érdeke, mert a bántás szenvedést okoz, a szenvedést pedig jogalapként lehet felhasználni, mindig lehet rá hivatkozni, hogy ugyebár (lelki) békeidőben normális ember ezt vagy azt nem csinál, de egy nyomorult szenvedővel sokkal elnézőbbek vagyunk...

Egyetlen módja van, hogy kifogjuk a szelet az ő vitorlájából: szeretni kell őt. Nem csak nekem - a társaságban mindenkinek. Ez baromi nehéz, de csak így fogyhat el a muníciója.

Judenrein 2014.01.11. 18:23:09

@pollio: "Egyetlen módja van, hogy kifogjuk a szelet az ő vitorlájából: szeretni kell őt. Nem csak nekem - a társaságban mindenkinek. Ez baromi nehéz, de csak így fogyhat el a muníciója."

Szeresd a cigányt, aki a torkodra helyezi a kást, miután feldarabolta a családodat.

Szeresd a zsidót aki kivásárol téged a Hazádból, mehetsz a híd alá koldulni.

Lehet hogy meghalsz/megnyomorodsz a nagy szeretet közben, de legalább te mindent megtettél.

Te kerge birka! Oda vezetnek, ahova akarnak!

kazsmerd (törölt) 2014.01.11. 21:42:35

@Judenrein:

Átalakítva:

Szeresd azt az embert, aki a torkodra helyezi a kést, miután...

Szeresd azt az embert, aki kivásárol téged a Hazádból...

Adott néphez való tartozás nem von maga után semmiféle hátrányos vagy előnyös következményt.

Nem a csoportot, az egyént kell megítélni. Társadalmi szinten elég egyetlen kivétel, s a szabályszerűség nem állhatja meg a helyét.

hunmax 2014.01.17. 21:43:19

Abból a tényből kiindulva, hogy az arab, palesztin is szemita nép kijelenthetjük, hogy a zsidók antiszemiták, de nevezhetjük testvérgyilkosnak is őket. Persze Káin és Ábel történetből kiindulva ez nem meglepő.

Szúrófény 2014.12.24. 04:20:34

@Cirmos Cica: Sajátos tudományos jelenség volna az, ha antiretekizmus bűnébe esnék, ahányszor egy retket felismernék reteknek, vagy ha azt állítanám, hogy retek van, és fel lehet ismerni a kókuszdiók, narancsok és birsalmák közt. Szabó Dezső
“Az antiszemitizmus alapos tanulmányozása és a vádak tanulmányozása nagy értékű lehet sok zsidó számára, akik nem veszik eléggé, észre hogy hogyan ingerlik környezetüket!
süti beállítások módosítása