kem4.jpgHa Kovács Béláról kiderül, hogy az FSZB beépített embere, akkor valószínűleg a világ egyik legpocsékabb ügynöke volt, és nem túl nagy kár érte. Egy igazi 007-es ugyanis nem szokta kiírni a homlokára Caps Lockkal: „ÜGYNÖK VAGYOK!”.

A Magyar Nemzet Online csütörtök reggel robbantotta a bombát: orosz ügynök lehet a Jobbikban: Kovács Béla EP-képviselő ellen az Alkotmányvédelmi Hivatal tett feljelentést, a gyanú szerint az Európai Unió intézményei ellen kémkedett.

Hogy Kovács Béla ügynök-e, azt nem tudjuk, a cikkben leírtak ugyanis, miszerint „rendszeresen találkozik konspiratív módon orosz diplomatákkal, és havi rendszerességgel az orosz fővárosba látogat” legfeljebb csak azoknak lehet meglepő, akik nem tudták azt (amit a cikk ismeretlen szerzője is szemérmesen elhallgat), hogy a jobbikos EP-képviselő az EU-orosz energetikai munkabizottság elnöke. Az igazi botrány az lenne, ha csak felvenné a fizetését, és nem találkozna orosz politikusokkal, üzletemberekkel, lobbistákkal. Így marad a nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél esete.

Mindenesetre ha Bélánkról kiderül, hogy az FSZB beépített embere, akkor valószínűleg a világ egyik legpocsékabb ügynöke volt, és nem túl nagy kár érte. Egy igazi 007-es ugyanis nem szokta kiírni a homlokára Caps Lockkal: „ÜGYNÖK VAGYOK!”. Az igazi ügynököt az különbözteti meg a külföldi országoknak elkötelezett kijáróemberektől, hogy tevékenységüket titokban, sokszor hamis személyazonosság alatt végzik, feladatkörükbe pedig az államtitkok kicsempészése éppúgy beletartozik, mint szigorúan katonai-gazdasági adatok idegen kézre juttatása, rendszerint az érintett ország érdekeinek rovására. Ha Kovács Béla valóban részt vett ilyen manőverben, akkor megérdemli a 15-20 év kalitkát Márianosztrán.

A jobbikos EP-képviselő azonban soha nem titkolta, sőt, minden alkalmat megragadott arra, hogy népszerűsítse orosz kapcsolatait. A teljesség igénye nélkül néhány beszámoló a párthoz közeli Alfahír portálon Kovácsék orosz kapcsolatairól: itt, itt, itt, itt, itt és itt. Óriási különbség van aközött, hogy valaki nyíltan felvállalja egy külföldi ország vagy hatalmi csoportosulás (jelen esetben Oroszország) érdekeinek képviseletét egy másik politikai tömbbel (Európai Unió) szemben, vagy titokban dolgozik ezeken.

E téren egyébként annak a nemzeti radikális oldalnak is javasolt egy alapos újragondolás, amely az elmúlt években válogatás nélkül lehazaárulózott bárkit, aki külföldről kapott közvetlen vagy burkolt támogatást. Attól, hogy valaki egy amerikai alapítvány pénzén ösztöndíjas képzésen vesz részt, vagy a parlamentben kitűzi az öltönyére az izraeli kitűzőt, még nem lesz sem CIA-, sem Moszad-ügynök. Naivitás lenne azt gondolni, hogy a világ vezető hatalmai nem támogatják azokat a pártokat, akik az adott országban geostratégiai–gazdasági érdekeiknek kedveznek. (A mostani példánál maradva Oroszország érdeke a térségben azoknak a csoportoknak az erősítése, akik az Európai Unió ellenzői, kritikusai.)

Egyelőre nem tudni, hogy Kovács Béla csupán orosz érdekeket képviselt a nemzetközi vagy magyar politikai-üzleti világban, vagy Magyarország érdekeit sértő információkat lopott, illetve adott el Oroszországnak. Ha az utóbbi eset áll fenn, akkor is csak ezüstérmes lehet a rendszerváltás utáni hazaáruló politikusok sorában.

Az aranyérem vitathatatlanul azé a Szilvásy Györgyé, aki a Gyurcsány-kormány titokminisztereként orosz szakemberekkel világította át a magyar elhárítás munkatársait, ami a gyakorlatban azt jelenti, hogy a teljes magyar titkosszolgálat (!) személyi állománya egy moszkvai íróasztalon landolt. Van még hova fejlődni, elvtársak!

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr776169645

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Valóban tudjuk, mit tehet (meg) az ellenzék? 2014.05.16. 08:46:31

Kellemetlen és kényelmetlen témáról lesz szó, arról, hogy az ellenzék, meg úgy általában a pártok valójában mit tehetnek (meg). Hogy mit tehet a kormányoldal, azt nagyjából sejtjük, fogja is majd. Különben is, a nyilvánosság az előző ciklusban túllépet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2014.05.15. 14:57:40

A parlamenti képviselők állampolgárságának kiderítésével kapcsolatban valamiért nem ilyen nagy a buzgalom.

Netán attól fél a fidesz-szocion népfront, hogy a magyar-izraeli kettős állampolgárokat nem fogadná őszinte örömmel a közvélemény?

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.05.15. 17:37:18

Biztos forrásból tudom, hogy a bulgár titkosszolgálat embere!

Dzsentrisvihák 2014.05.15. 17:50:24

Én meg biztosan tudom, hogy csehszlovák-jugoszláv kettős ügynök, titokban pedig vámpír...
Rohadt vicces, hogy a Jobbikkal szemben már csak a '90-es évek ponyvairodalmának avas gyöngyszemeit tudják előrángatni, azt is olyan átlátszó módon, hogy ihaj.
Látom, a legújabb Nézőpont/Medián-kutatások tényleg nagyon becsokiztatták a kedves politikai "elitet", jobbra is, balra is :)

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.05.15. 18:03:16

@Dzsentrisvihák:
"Rohadt vicces, hogy a Jobbikkal szemben már csak a '90-es évek ponyvairodalmának avas gyöngyszemeit tudják előrángatni, azt is olyan átlátszó módon, hogy ihaj."

Szerintem ez a szlavista világuralmi lobbi miatt van így.

ephart 2014.05.15. 18:14:28

vékony jég ez.amennyiben megalapozatlanok a vádak az nem csak a judeobolsiknak fog nagyon nagyon fájni de a Fidesz is csúnyán ráfarag.ezzel az üggyel új fejezet kezdődött a magyar politikában

Omár mollah 2014.05.15. 18:23:05

Én jobban aggódok amiatt, hogy kormányunk pártpolitikai célokra használja fel az AVH-t.

Csak azt ne mondja valaki, hogy ez a balhé nem az EU-kampány része...

sztd 2014.05.15. 18:42:18

Én annyira nem bíznám el magam. Függetlenül attól, hogy ügynök, vagy sem, Kovács Béla elég gáz figura. Ha el is tekintünk attól az apróságtól hogy nagyjából 2003-ig felváltva élt Szovjetunióban - Oroszországban és Japánban, akkor is képes volt arcba hazudni (egyébként teljesen fölöslegesen), hogy a Krími szavazás tisztán zajlott.

Az pedig külön gáz (és sajnos beszédes), hogy ez a blog is csak odáig jut a védelmében, hogy Szilvási Györggyel említi egy lapon.
Arra pedig talán nem kellene senkit emlékeztetni, hogy egy olyan párt képviselője és -jelöltje, ahol az egykori MSZMP- és MSZP tagokat jelenleg fel sem lehet venni, miközben az életrajzából nyilvánvaló, hogy komoly titkosszolgálati kapcsolatok (és tevékenység) nélkül ilyen pályát nem lehetett volna befutni. :
hu.wikipedia.org/wiki/Kov%C3%A1cs_B%C3%A9la_(politikus,_1960)

Én nem ellenzem, ha tanácsadóként ilyen (egyébként nagy tapasztalatokkal rendelkező) emberek is vannak egy párt közelében, de az probléma, ha tanácsadóból döntéshozóvá lépnek elő. Egy magyar képviselő pedig tartson elsősorban magyar alkalmazottakat (nyilván nem az egy külföldi lenne a baj)!

Az sem mentség, ha más országoknak is vannak egykor rangos gáz figurái (pl. Gerhard Schröder).

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.15. 19:16:20

Nem kedvelem sehogy se a Jobbikot, viszont le a kalappal Kovács előtt az ukrán kérdésben játszott szerepéért. Jó látni, hogy valaki ki mert állni a gyengébbek és az igazság oldalán!

Ez bizonyítja: a tisztesség nem párthovatartozás kérdése.

Veridicus76 2014.05.15. 19:20:08

Most majd jól kiakadnak és felháborodnak a honi közéletben ügyklödő CIA- és Moszad-ügynökök, meg a bilderberges szabadkőművesek, akik nem a nemzetek elpusztítására törekvő Eurokolhoz titkait fecsegik ki, hanem Magyarország érdekeit árulják el nap nap után.

Veridicus76 2014.05.15. 19:22:24

És persze vartyogásba kezdenek a Richard Field által finanszírozottak meg a Soros és a Clinton-klán által kitartottak, mert az orosz kapcsolat csúnya és fuj, ellenben amerikai-cionista pénzből Magyarországnak ártani maga a valóságos demokrácia.

objekt678 2014.05.15. 19:40:21

@Dzsentrisvihák:
Eldönteni a dolgot biztosan nem én fogom, de volt itt már sok minden az oroszokkal, csak igaz barátság nem.
Gondolok itt 1849-re, Kun Bélára, Rákosira, Kádárra. Az orosz errefelé mindig is birodalmi szemszögből nézett.

Attól még üzletelhetünk vele, de csak a kölcsönös előnyök alapján.
Kovács Béláról nem tudok semmit. Szegedi Csanádról sem tudtam, Lenhardt Balázs is új volt...
Arra azért elég, hogy óvatosságra intsen.

objekt678 2014.05.15. 20:19:45

@maxval a gondolkodó birca:ti gondolkodó birkák megszoktátok a nyírást.

Ez mostanában megszúnt és nyakló nélkül tobzódtok.
Nem lesz ez mindig így. Nem is volt( a zsidónak már Egyiptomban sem volt sok sikere, a tolvajt ott sem csippantották,... itt sem.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 01:12:45

@maxell az okoskodó birka: Igen, a zoroszok megint tankokba pattantak, bele, és meg sem állnak Bilbao-ig. Ja, bocs, oda csak Velorexszel illik menni...

@objekt678: Persze, a mai Oroszország hótegyenlő a cári Ruszkilanddal, meg a Szovjetunijóval. Ezt bárki tanúsíthatja. Aki teljesen agyalágyult.
Amúgy az megvan, hogy a történelem nem egy konstans, egy helyben toporgó valami...?

"Attól még üzletelhetünk vele, de csak a kölcsönös előnyök alapján." - Így. De ehhez kéretik nem azzal a Közép-európai mentalitással hozzáállni, hogy "az a gyanús, ami nem gyanús", mert ez nem egészen így működik, pláne a nagypolitikában.

"Kovács Béláról nem tudok semmit." - Az internet világában ilyet leírni egyenlő a vitaképes pozíció feladásával. Csak szólok.

"Arra azért elég, hogy óvatosságra intsen." - Igen, a nemzetközi helyzet fokozódik. A zéletnemhabostortapelikánelvtárs...

szonár 2014.05.16. 08:15:51

Az az igazság, hogy az én szememben is hiteltelen a vád, amelyet túlságosan is megfelelő időpontban húztak elő: éppen az orosz-jenci konfliktus kellős közepén, amikor is hazánk jenci csatlós; belpolitikailag pedig az EP- választások előtt, amikor is a jobbik erősödik.

szonár 2014.05.16. 08:21:02

@objekt678: Mondjuk ha már a múltat emlegeted, 1849-ben az oroszt az osztrákok hívták be ide, 1944-ben a nácik ellen harcoló angolszászok. Így Rákosit és Kádárt is félig-meddig az angolszászoknak köszönhetjük. Kun Bélát nem értem, mert neki éppen az lett a baja, hogy nem jött erre az orosz. Kádárt pedig a 70-es évektől a nyugat finanszírozta, ugye a hitelekkel...

Szóval alaposabban megnézve, az oroszok akkor fordultak ide, ha valaki nyugatról behívta őket, maguktól sosem jöttek.

hopptarisznyarák 2014.05.16. 08:22:28

Nem Kovács Béla hülyesége az ügy, hanem a magyar szerveké, akik a nyilvánosság előtt bejelentik, hogy vizsgálni fogják, kém-e a gyanúsított. Ezt nem titokban kéne, hogy a "kém" ne tudjon róla? Na ennyire komolya ez az ügy. A kuruc már egy hete megírta, hogy rászálltak Kovácsra de azt nem hittem volna, hogy ennyire nem találtak rajta fogást, hogy ezzel az óvodás történettel állnak elő. Mellesleg a Fidesz most úgy viselkedik, ahogy az MSZP az UD-Zrt ügyében... Amit csak azért robbantottak, hogy lefoglalhassák a szervereiket.. mert szerencsétlen (és KGB-s) Laborc fülest kapott, hogy az UD bepolosokázta Portik Tamást (vagy csak az éttermet, ahol találkoztak) és Portik felajánlotta segítségét az MSZP-nek.. (és ugye Laborcnak) Szerencsére nem találták meg a felvételt. Ezért szegény Laborckának biztos égett a pofája, amikor tavaly kiderült a maffia és az MSZP kapcsolata...

Globetrotter2014 2014.05.16. 08:23:12

Kezdünk maszatolni? Akárhogyis, a jobbik kitűnő érzékkel állt be a legrosszabb oldalra, elhasználja az ország lehetőségeit (EU tagság, meg hogy olyan hülyék vagyunk hogy ezeket kiküldjük) arra hogy pont nekünk ártson közvetve (minket befeketítve a valódi szövetségeink előtt) és közvetlenül (elég röhejes az az elképzelés hogy Putyin oldja meg a magyar kisebbség gondjait).

A legviccesebb pedig az hogy az az oroszbarát komcsi-nosztalgiafazon az egyetlen civilizált marketingelhető arc a jobbikban, a lassan megzakkanó Morvai után. Nem egy felmaszkírozott vízszerelő nem ex-szkinhead, vagy sima dögunalom.

Pedig ez a fazon ugyanakkora xemétláda mint aki behívta az orosz barátainkat 56-ban, kár azon rugózni hogy épp nyíltan vagy valami visszaéléssel teszi.

És érdekes hogy egy magát jobbosnak gondoló oldal pont ezt a fazont akarja mosdatni. Mi jön legközelebb? Putyin PR cikk, vagy esetleg "békemenet" Putyinért? Vagy a korábbi megbonthatalan orosz magyar barátság valamelyik emléknapjának megünneplése?

Huncutkukac (törölt) 2014.05.16. 08:26:02

Magasról leszarom, mert nem érdekel.
Akkor is a Jobbikra szavazok, ha nem tetszik.

Egyébként meg jelenleg sokkal jobban függünk a ruszkiktól - hogy némi képzavarral írjam: gázügyben nagy a gáz, és ez az ügy ettől gáz -, mintsem hogy komoly(abb) kémvádakkal hozakodjon el a Zsidesz.

Ez kérem csak kampány!

Ami viszont arra jó, hogy - a nép mégsem annyira hülye alapon - csak azért sem a liberális-szocialista bagázsra teszi az ikszet, hanem akkor is a Jobbikra, ha a bérretegők bele is gebednek!

Nem mellesleg az Index is szépen beleállt a csapdába, mert már napok óta a főcímben nyomják a "KOVÁCS BÉLA MEKKORA KÉM"-dumát.

Pedig engem jobban érdekelne - természetesen szigorúan csak nemzetbiztonsági szempontból - hogy a magyar parlamentben ki a kettős állampolgár?

hopptarisznyarák 2014.05.16. 08:26:41

Egyébként a Jobbik nagyon viccesen vágott vissza. A köztévében Morvai Krisztina nem a Fideszt támadta ezügyben, hanem az EU-t, és közölte, hogy onnan kívánják besározni Kovácsot, mert nem tetszik nekik az oroszbarát politikus, ÉS EZ VÁR ORBÁN VIKTORRA IS, mert az ő oroszbarátságát is rossz szemmel nézik. Na a köztévések meg voltak lőve.. Erre nem számítottak, hogy a végén még Orbánból is kém lehet :-) Gyorsan témaváltás lett a vége.

béla a görög (törölt) 2014.05.16. 08:27:38

Sírva röhögnék...!
A legnagyobb moszkoviták a jobboldalon vannak. És még mindig bolsilibsiznek.
Imádom az egyszerűséget. Szórakoztat.
szóval,
Sírva röhögnék ha érdekelne ez az egész!

Cervisia 2014.05.16. 08:31:58

@szonár: Ja mert Sztálin atyuska úgy gondolta, hogy visszaverjük a németeket a régi határunkig, aztán megállunk? De a nyugat unszolta, hogy naaaa, Joszif, gyere már tovább, had adjuk neked KEurópát? Édes istenem..

Cervisia 2014.05.16. 08:34:00

@hopptarisznyarák: Nem a nyomozást jelentették be, hanem az ügyészség kérte az EP-től a mentelmi jog felfüggesztését, ami kell az eljárás meginditásához. Tehát már a vádemelésnél járnak.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 08:35:33

Nagyon egyetértek ezzel a poszttal és egyértelműen ki lehet jelenteni, hogy ami a Szilvási ügyben történik, az közröhej.

Ami pedig Kovácsot illeti, most, az EP választáson a Jobbikra fogok szavazni, mert az EU nyomásgyakorlása és a magyar kormány ennyire készséges együttműködése szerintem nagyon gáz.

Mellékesen aki magyar-izraeli kettős állampolgár és "gyakran" jár izraelbe, izraeli kitűzőt hord, azzal mi van?

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 08:37:06

@béla a görög: Mert ostoba vagy és képtelen vagy felfogni, hogy Moszkvában is eltelt 20 év.

Érdekes amúgy, hogy most épp Moszkva legnagyobb seggnyalói fikáznak a legjobban.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 08:39:12

@objekt678: Inkább az intsen óvatosságra, hogy az LMP-s Schiffer Szakasits unoka, továbbá az Apró család nagy haverja.

(Ha már attól félsz, hátha Moszkva újból kommunista lesz).

Gazz 2014.05.16. 08:40:10

Jon, a legszarabb Jobbegyenes cikk érme mától vitathatatlanul a tied.
Egyrészt rögtön a felütésben lősz egy kib. nagy öngólt:
"Mindenesetre ha Bélánkról kiderül, hogy az FSZB beépített embere, akkor valószínűleg a világ egyik legpocsékabb ügynöke volt, és nem túl nagy kár érte."
Ha Bélánk ügyesebb kém lett volna, akkor kár érte? Ha otthon egy nagy Putyin kép van az ágyad felett (ami a széljobbon nem is ördögtől való gondolat), akkor érthető, hogy szándékosan így fogalmazol, minden más felállásból olyan kis sunyi hazaárulós.
A másik az egy olyan igazi zsigeri reakció, hogy elkezdesz a másik oldallal takarózni. Szilvási főgeci volt, ez nyilvánvaló, de ez a mostani már egy tök más politikai helyzet. A jobbik - nyilatkozataiból is tisztán kiolvasható - orosz elkötelezettségét ez az ügy tökéletesen alátámasztja, ehelyett elkezdesz másra mutogatni.
Komolyan, a szokásoshoz képest ez a cikk most tök olyan volt, mintha megrendelésre írtad volna. Csak nem te is rendelkezel egy moszkvai bankszámlával?

halaloszto 2014.05.16. 08:43:29

Van itt egy kis fogalomzavar.
Aki felelossegteljes poziciot betoltve penzert egy masik orszag erdekeiert dolgozik az nem kem hanem arulo.

Vajk

Globetrotter2014 2014.05.16. 08:43:49

@♔bаtyu♔: ha rendeznének egy hülyeség pride-ot nagyon erősek lennénk benne.

Ja igen szoktunk is, úgy hívják magyar gárda avatás.

Végtelenül korlátolt, de legalább még büszke is rá embereknek való a jobbik.

Ignoráljuk a legnyilvánvalóbb dolgokat, szedjük össze az összes kifogást és építsünk rá légvárat....

Minél inkább derülnek ki dolgok annál erősebben higgy bennük, ilyen a jó magyar dac.

A jobbik egy opportunista gyülekezet, minden marketingelhető ideológiaszmemetet felkarol, és a legröhejsebb hogy semmit sem tesz érte, de hát a hangemeberek érvényesülnek legjobban kishaznánkban.

A jobiik hadovál a megélhtésről de szétverné az EU-t aminek a magyar munkaerőpiac fenmmaradása köszönhető.

Hülyíti a fiatalokat akik nem emlékezhetnek arra hogy tényleg milyen volt régen.

Rinyál a magyar földért amiből senkinek sincs haszna csak pár vállalkozónak.

Hülyíti az embereket mindenféle rasszista marhasággal közben meg nyalja az oroszok *ggét.

Vagizál csillió vármegye mozgalmakkal de határon túli magyarokra kell szavazni akkor inkább passzolnak nehogy a pesti prolikat elijesszék.

És a legvicccesebb hogy mennyien veszik őket komolyan...

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 08:44:18

@Gazz: Miért legyen olyan "okos" mint te, aki viszont csak azért kajálja, mert a Jobbik "szélsőjobboldali"?

Elmondanám, hogy akár az LMP-ből valakim vagy más kedvenced is járhat így, csak éppen Izraeli viszonylatban.

Túl kellene néha lépni a politikai előítéleteken.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 08:48:40

@ZF2: Te hülyézel??? Ez Kovács topic b+, köze nincs ennek ahhoz, hogy egyébként neked mi a problémád a jobbikkal. Sorold fel ezt a pszichológusodnak, én leszarom.

béla a görög (törölt) 2014.05.16. 08:50:48

@♔bаtyu♔: Tanuljatok meg szopni kispofáim! Most ti vagytok szopóágon - 'élvezzétek' ki.

Egyébként lehet eltel 20 év Moszkvában, de azért még mindig nem egy európai ország... Ha azok lennének akkor rég csináltak volna gazdasági közösséget ahogy az EU a II. vh után.
Ehelyett keménykednek, bohóckodnak.

Ja és már a korom miatt sem tudok Moszkva legnagyobb seggnyalója lenni. De bolsilibsi attól még igen és azt nem is tagadom.

Szevasztok 2014.05.16. 08:54:13

@♔bаtyu♔: "az EP választáson a Jobbikra fogok szavazni"

Az eddigi hozzászólásaid alapján ez egyértelmű volt.

De tudod a Jobbik a lúzerek pártja...

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 08:55:05

"A titkosszolgálati szakértő szerint egy igazi kém börtönben van, nem pedig sajtótájékoztatót tart

Gálszécsy Andráshoz hasonlóan Földi László sem egészen azt mondta, amit vártak tőle..."

nemzeti.net/l.php?u=2069625

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 08:56:39

@béla a görög: Te szopsz te ostoba, mert fusztrált vagy és itt akarsz magadon könnyíteni.

Havas Jon 2014.05.16. 08:57:33

@Gazz: Aki nem érzi az iróniát, azon nem lehet segíteni. Nyilván a feltételezett összekötőinek nem nagy kár, nem nekünk, magyaroknak.

Másrészt senki sem takarózik Szilvásival, csak összehasonlításként írtam. Vö.: "Ha Kovács Béla valóban részt vett ilyen manőverben, akkor megérdemli a 15-20 év kalitkát Márianosztrán."

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 08:57:36

@Szevasztok: "De tudod a Jobbik a lúzerek pártja... "

Na ja, még véletlenül sem valamelyik ballib párt:)))

2014.05.16. 09:03:04

@♔bаtyu♔: Érdekes amúgy, hogy most épp Moszkva legnagyobb seggnyalói fikáznak a legjobban. "
Érdekes amúgy, hogy most épp Moszkva legnagyobb fikázói nyalják a seggét a legjobban.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 09:03:05

Az a baj túl sok gagyi amerikai filmet néztél.

2014.05.16. 09:04:40

@♔bаtyu♔: Mondjuk lehet azért lúzer egy párt,v mert nincs egy valamirevaló szakértője sem?

Szevasztok 2014.05.16. 09:05:03

@♔bаtyu♔: "Na ja, még véletlenül sem valamelyik ballib párt:)))"

BINGÓ! Annyira tudtam, hogy ez lesz a válasz! Ide is írtam egy cetlire magamnak: "Válasz: szocik/Gyurcsány"

Egyébként: index.hu/belfold/2014/05/14/nem_feltetlenul_vesztesek/

Szóval a Jobbik a magukat vesztesnek érzők pártja: "a felelősség áthárítására való hajlam jellemzi"

Vagyis lúzerek.

Gazz 2014.05.16. 09:19:31

@♔bаtyu♔: Azért kajálom, mert a Jobbik oroszbarát, tisztességes magyar ember 48,56, és a 40 év megszállás után az oroszoktól távol tartja magát. Minden szinten.

Szevasztok 2014.05.16. 09:23:30

@Gazz: "a Jobbik oroszbarát, tisztességes magyar ember 48,56, és a 40 év megszállás után az oroszoktól távol tartja magát. Minden szinten."

Ennél frappánsabban ezt nem is lehet megfogalmazni!

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 09:24:32

@Gazz:
A legszomorúbb azt látni, hogy hogyan lettek oroszbarátok azok az emberek, akik anno gyűlölték a ruszkikat.

hopptarisznyarák 2014.05.16. 09:26:06

@Szevasztok: És melyik párt nem a lúzereké? A trafik és földmutyis Fidesz? Vagy a megbukott MSZP, akik még 300Ft-ot sem voltak képesek behajtani a lakosságtól? Vagy a megszűnt SZDSZ? Vagy a lúzerekből álló LMP?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 09:27:45

Lehet folytatni a parlament izraeli állampolgárainak listázásával.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 09:28:35

@Gazz: @Szevasztok: Ja, roppant frappáns, csak ez a mentalitás figyelmen kívül hagy minden történelmi és reálpolitikai szükségszerűséget. Aki így tesz, az hosszútávon halálra ítéli saját magát, ami szintén kurva frappánsnak szokott tűnni bizonyos nézőpontokból...

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 09:32:57

@Narancskommunista: Kb. annyi eszed van neked is, mint a komunistáknak.

Orosz megszállás itt sosem volt, Orbánék meg nem államosítanak. Vagy akkor a kommunisták nem államosítottak, hanem szimplán raboltak. A szovjetek meg megszálltak.

egysmás 2014.05.16. 09:33:25

@Dzsentrisvihák: Ha valakit megbasznak az erdőben, kétszer egymás után, és harmadszor is arra megy, akkor az azért megy arra, mert szereti, ha megbasszák.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 09:35:04

@egysmás: Aha, köszönjük a gazdasági/világpolitikai mélyenszántást, majd hívjuk.

Gazz 2014.05.16. 09:35:20

@Dzsentrisvihák: Az orosz gazdaság akkora, mint az olasz. Nem ez fog minket megmenteni.
Az oroszok üzleti tevékenységét magyarországon becsődölt vállalatok sora fémjelzi.
Az eurázsiai úniójuk egy nem titkoltan moszkvából irányított szervezet, kb. olyan hatékonyság várható tőle, mint a KGST-től.
Mi egy oroszokkal szembenálló szövetségi rendszer tagjai vagyunk. Ukrajna, Moldova, Grúzia, Csecsenland, stb. nem volt az, meg is lett az eredménye.
Az oroszbarátság nem jött be se Meciarnak, se Milosevicnek, se Janukovicsnak. Meg lehet nézni, hova jutottak vele.
Mégis, miről beszélsz te, ki ítéli halálra magát?

Szevasztok 2014.05.16. 09:35:56

@Dzsentrisvihák: "ez a mentalitás figyelmen kívül hagy minden történelmi és reálpolitikai szükségszerűséget."

Vona és Orbán valahogy nem a REÁLpolitikát hirdetve borul az oroszok karjába! Nekem inkább bimbózó szerelemnek tűnik...

Omár mollah 2014.05.16. 09:38:02

@Gazz: Hasonló igaz a németekre, osztrákokra, románokra, oszt mégis egy politikai és katonai szövetségben vagyunk velük.

Szevasztok 2014.05.16. 09:40:46

@hopptarisznyarák: "És melyik párt nem a lúzereké?"

Felelősséget áthárító hajlam = lúzer

Ilyen értelemben a Jobbik egyértelműen a lúzerek pártja. A többi párt kérdőjeles...

Gazz 2014.05.16. 09:43:10

@Omár mollah: Az osztrákokkal, talán emlékszel a töriórákra, a dualizmusra futott ki a dolog.
A többi megszálló max egy évig maradt. És nem hurcolt el százezreket munkatáborba.
S nyugodtan kezdheted sorolni az ezek által levert forradalmakat.
Mellesleg a sok kicsi közé bekerülni biztonságosabb, mint egy nagy láncra vert kutyája lenni, csak mert azt hiszi néhány habókos, hogy az a nagy majd kihagyja a ziccert, hogy bedaráljon.
Teli van a történelem ordító példákkal, vicces, hogy pont egy töritanár vezette párt képtelen felismerni.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 09:43:29

@Gazz:

Pfff... Azért komoly tájékozottságra vall csak úgy lefitymálni a világ egyik legjobban menő nemzetgazdaságát, és a számunkra egyik legkedvezőbb piacát (nekünk elsősorban ebből a szempontból érdekes!) :D Komoly vagy, mint a Kalmopyrin :P

Igen, ellentétes szövrendben vagyunk, szopjuk is vele a harcifaszt rendesen. Rohadtul megérős, mit ne mondjak.

Ajánlom Wass Alberttől a Kard és kaszát tanulmányozásra - bár, ahogy elnézem a szövegértés nem lehet az erősséged - abból szépen kiolvasható, minek köszönhetjük, hogy olyan sokáig meg tudtunk maradni ebben a világban, mi magyarok; illetve mi okozza a jelenlegi szar helyzetünket. (Spoiler: utóbbit az általad is képviselt, prosztó, szűk látókörű, szemellenzős magatartás.)

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 09:44:56

@Szevasztok:

Az, hogy neked mi, hogy tűnik, a realitások szempontjából, hála Istennek, nem túl releváns dolog :)

egysmás 2014.05.16. 09:46:47

@Dzsentrisvihák: Nem üzletelünk cigányokkal, és nem politizálunk az oroszbarát oldalon.

Kb. ennyi.

Az oroszok feltett szándéka kiirtani/asszimilálni a finnugorokat, törököket.
Mink meg egyesek szerint finnugorok vagyunk, igaz, mások szerint törökök.

De ez az orosznak mindegy.

Gazz 2014.05.16. 09:48:02

@Dzsentrisvihák: Ú bakker, Wass Albertből akarod levezetni a világot.... :-9
Te figyelj, áruld már el honnan tájékozódsz, mert akkora propagandát nyomsz itt, mint a pravda.
Nagyon rád fér egy kis művelődés, tessék itt össze van szedve az ilyen magadfajta okos embereknek, hogy mégis hogy áll a "világ legmenőbb nemzetgazdasága" a többihez képest.
Próbáld meg értelmezni a számokat:
mandiner.blog.hu/2014/03/06/a_nyugat_vs_oroszorszag_ki_a_kiraly?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_content=2014_03_06&utm_campaign=index

2014.05.16. 09:48:25

Az összes balliberális, Moszad-ügynök hulladék megszólalt az ügyben, de azt megint elfelejtették közölni, hogy kinek van izraeli állampolgársága a magyar mellett...

Gazz 2014.05.16. 09:49:46

@Dzsentrisvihák: Szerintem a realitásokat nem nagyon kéne emlegetned a "legmenőbb nemzetgazdaság" szösszeneted után.

Hefe 2014.05.16. 09:50:44

"Ha Kovács Béláról kiderül, hogy az FSZB beépített embere, akkor valószínűleg a világ egyik legpocsékabb ügynöke volt, és nem túl nagy kár érte. Egy igazi 007-es ugyanis nem szokta kiírni a homlokára Caps Lockkal: „ÜGYNÖK VAGYOK!”."

ugyan mar, ezer eve csinalta, es meg ezer evig csinalhatta volna. Csakhogy a fidesz ugy dontott, hogy a szocik utan befenyiti a jobbikot is, mert gyanusan sok szavazatuk kezdett lenni, a fidesz rovasara.
Igy aztan a kis piros dossziebol eppen bela szamat huzta ki a viktor gyerek...

Conchobar 2014.05.16. 09:50:55

Utáljuk az oroszokat, mert +50 évvel ezelőtt az ellenségként viselkedett velünk szemben? De akkor mi a helyzet a szomszédos népekkel, meg az angolokkal és az amerikaiakkal (akik szétbombázták a magyar infrastruktúrát), vagy mi a helyzet a franciákkal (akik tudatosan húzták meg az etnikailag igazságtalan trianoni határvonalakat)? Utáljunk minden mai országot a régi sérelmeink miatt, vagy a régi sérelmek miatt csak az oroszokat kell utálni?

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 09:52:17

@Kón Bandit:
"Kb. annyi eszed van neked is, mint a komunistáknak. "

Magam is az vagyok, benne van a nevemben :-)

Globetrotter2014 2014.05.16. 09:52:33

@Dzsentrisvihák: "világ egyik legjobban menő nemzetgazdaságát, és a számunkra egyik legkedvezőbb piacát"

Mitől kedvező piac? Mert ülnek a nyersanyagon és lusták maguk minőségi dolgokat termelni? Csakhogy a piacért cserébe mindig kérnek valami "szivességet". Ez egy halálos ölelés, aki rájuk utalja magát annak vége.

Menő. bakker. Ezt most kóstolgatom egy picit még...

Annyi végtelenül ostoba hülyeséget írnak itt jobbikosok hogy megáll az ész.

Alapvető tényekbe képesek belelátni az ellenkezőjét.

egysmás 2014.05.16. 09:52:44

@Gazz: A mandiner is balos zsidó portál.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 09:55:40

@Conchobar:
Speciel én jobban rühellem a franciákat, mint a ruszkikat, és nem csak Trianon miatt, a gond nem ezzel van, hanem azokkal, akik saját magukat köpik arcon...

Gazz 2014.05.16. 09:56:40

@egysmás: És most ettől hirtelen megnő az orosz életszínvonal?
Meggyőztél, ne folytassuk.

Szevasztok 2014.05.16. 09:57:12

@Conchobar: "Utáljuk az oroszokat, mert +50 évvel ezelőtt az ellenségként viselkedett velünk szemben?"

Azért az orosz csapatok 20 egynéhány éve még rendesen itt voltak...

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 09:57:14

Egyébként az oroszokkal semmi baj, bírom a folk metaljukat. :-)
A vezetésükkel viszont van baj.

Conchobar 2014.05.16. 10:02:04

"Ha Kovács Béláról kiderül, hogy az FSZB beépített embere, akkor valószínűleg a világ egyik legpocsékabb ügynöke volt" Csakhogy itt nemcsak Kovácsról van ám szó, hanem az egész orosz titkosszolgálatról is, akikről már jóval nehezebb azt feltételezni, hogy akkora amatőrök lennének, hogy egy nyíltan az oroszoknak lobbizót akarnának beépíteni (ki fog majd titkokat elárulni egy ilyennek?), sőt a kapcsolattartóit is az orosz diplomaták közül válogatják (!). A valóság alighanem az, hogy Kovács egyszerűen csak indiszkrét volt, valami bizalmas nyugati/eus információt elfecsegett az oroszoknak, és ebből próbálnak kémügyet, titkos moszkvai találkozókat kreálni a közelgő választások tiszteletére

Globetrotter2014 2014.05.16. 10:02:45

@Conchobar: ez kész... Töri, geopolitika, egy kis közgáz, valóság és önvizsgálat, aztán gyere vissza közénk....

Van mit bepótolnod az elmúlt 70 év történéseiből.

egysmás 2014.05.16. 10:05:10

@Gazz: Látod, ennyi a meggyőzés.

Elég rávilágítani, hogy azok zsidók ésvagy liberálkommunisták, tehát hazudnak.

Amúgy, a magas életszínvonal nem használ a harci kedvnek.

Conchobar 2014.05.16. 10:09:19

@Szevasztok: "Azért az orosz csapatok 20 egynéhány éve még rendesen itt voltak." - Az amerikaiak is itt voltak (Taszáron), és annak viszont csak pár éve. Mennyivel látott szimpatikusabbnak azt a magatartást, hogy nem alszanak itt nálunk a katonáik? (mert, ha jól belegondolsz, csak ennyi a különbség)

Fekete Pestis 2014.05.16. 10:11:30

Ez a cikk nem egyéb, mint
(a) gyurcsányozás
(b) logikai hibák gyüjteménye, amellyel a bélát mosdatja. [p.l. ha nyíltan ápolja a kapcsolatait akkor nem lehet kém]

az állítást érdemben nem cáfolta meg [mintahogy érdemben nem is bizonyították]. Felesleges volt megírni.

Egyébként a tököm tele van a jobboldal logikai szaltóitól, hogy a 2007es oroszellenességböl most a putyin legnagyobb haverjaivá váltak. Értem én, hogy Realpolitik, de azért még vannak, akiknek a memóriája jobb, mint egy aranyhalé.

tobias2 2014.05.16. 10:12:09

Egyébként volt egy sziámi macskája is, aki negyedévente hazautazott Thaiföldre...

Conchobar 2014.05.16. 10:12:24

@ZF2: "Van mit bepótolnod az elmúlt 70 év történéseiből" - Jó. Rendben. Szívesen mocskolódsz. De mit akartál mondani?

Fekete Pestis 2014.05.16. 10:13:04

@Dzsentrisvihák:

hát igen ... az EU ellenes politikából meg a cigányozásból még egy ország sem lendült fel ... pláne, ha az az ország még tökeszegény is.

Fekete Pestis 2014.05.16. 10:16:03

@maxval a gondolkodó birca: mármint hogy az oroszok lennenek a gyengebbek [mint az ukránok]?

es az annexio igazságos?

érdekes ;)

2014.05.16. 10:18:57

@Dzsentrisvihák: Azért komoly tájékozottságra vall csak úgy lefitymálni a világ egyik legjobban menő nemzetgazdaságát,"

Ja, ezt nem tudtam. Mondjuk a számok mást mutatnak. Lassuló fejlődést, nagy kitettséget , pénzügyi problémákat, nyersanyagok kizárólagos exportját.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 10:19:24

@Gazz:

Hát, nem tőled, kispofám (és nem is a Mandinerről) :)

Látod-látod, még az általad idecitált források sem neked adnak igazat az elzárkózósdival kapcsolatban:

"Tisztelni és élvezni kell az orosz kultúra teljesítményeit; kereskedni kell Oroszországgal, ahogy a csövön kifér; realistán számba kell venni a magyar-orosz politikai és gazdasági kapcsolatok állását; valamint nem szabad elfelednünk a jelenlegi függőségünk tényét és mértékét. Majd a lehetőségeinkhez képest tenni kell a további függőség csökkentéséért."

Ez konkrétan a Jobbik keleti nyitás programja, két mondatban (ahol az oroszok tetszőlegesen behelyettesíthetők más, meghatározó, keleti népekkel).

Amúgy igen, roppant tanulságosak az olyan mutatók, mint lakosságszám, a katonai kiadások összege, vagy a humán fejlettségi index, kár, hogy az egyetlen, megközelítőleg is fontos adat (a nukleáris robbanófejek számán kívül) viszont ez: infogr.am/a-magyar-export-iranya?src=web

(Amúgy éljünk némi forráskritikával, és lássuk, honnan származik az okosság: Világbank, CIA World Factbook, ENSZ; biztos Hitlernek is roppant meggyőző piechartjai, meg oszlopdiagramjai voltak a Barbarossa hadművelet előtt, ő is milyen jól ismerte már a ruszkikat, nem...?)

És nem, nem Wassból akarom levezetni a világot, csak azt az agybajt, ami kis hazánk sok, hozzád hasonló marháját mételyezi. De nyugi, sejtettem, hogy nem fogod felfogni :D

Conchobar 2014.05.16. 10:19:45

@Fekete Pestis: "az EU ellenes politikából meg a cigányozásból még egy ország sem lendült fel" - És vajon a cionista politika támogatásából meg az oroszozásból fel fogunk majd lendülni?

tobeor 2014.05.16. 10:21:43

Ezt a cikket Kovács Béla írta? :)

Mi az hogy ti az OROSZ szemszögből írtok? Mi az hogy "ha kém, nem kér érte, mert béna?" Ilyen logikája az oroszoknak lehetnek, ti miért azonosultok az orosz oldallal?

És az milyen gagyi szerecsenmosdatás, hogy a kém fogalmát megpróbáljátok dedós amerikai filmben látható mintákra lecsökkenteni? NEM IGAZ, hogy csak az kém aki békabőrbe bújva infókat lop el és ad át a megbízóinak. Az is lehet a dolga, hogy képviselje az orosz érdeket ahol és ahogy tudja. Ezt pedig 120%-osan megtette.

Ugyanis ez a Béla akár kém akár nem, az elmúlt 24 órában kikerülő cikkekből bőven kiderül, hogy olyan szinten az orosz érdek képviselője, hogy akár kém akár nem, szégyen amit művel, ugyanis elvileg magyar lenne, és képviselőként a magyar érdeket kellene képviselnie. Őszintén szólva nem is értem hogy van képe egy magyar embernek, illetve egy pártnak ilyen szégyentelenül nyíltan a vegytiszta orosz érdeket képviselnie???

A cikk végi hazudozásról: még az elavult, linkelt cikkben is a "feltehetően" szóval vezetik elő, amit ti aljas csúsztatással már tényként adtatok el, de ami még szebb, hogy mélyen kussoltok a per legfrissebb fejleményéről, amiben felmentették: index.hu/belfold/2014/01/28/felmentettek_szilvasy_gyorgyot/

Értem hogy hazugsággal próbáljátok relativizálni KáGéBéla ügyének súlyát, de ezzel csak osztoztok a bűnében...

Aki magyar, az minimum felháborodik azon ha egy képviselő az oroszok szekerét tolja. Ti ezt nem tették meg. Inkább térjetek vissza a nagyívű matricás meg buzis témákhoz, az való nektek...

2014.05.16. 10:21:53

@Dzsentrisvihák: Ezzel szemben az orosz adja csaknem a világ gdp-jének 3%-át. Az EU és az USA 50%-ot. Tényleg egy súlycsoport...

Fekete Pestis 2014.05.16. 10:22:29

@♔bаtyu♔:

miben különbözik a zapró család meg orbán?
1. mind a 2 oroszbarát
2. mind a 2 sajátosan kezeli a közpénzt
3. mind a 2 sajátosan értelmezi az emberi jogokat
4. hogy az arroganciájukról már ne is beszéljek

2014.05.16. 10:23:51

@Conchobar: "az EU ellenes politikából meg a cigányozásból még egy ország sem lendült fel" - És vajon a cionista politika támogatásából meg az oroszozásból fel fogunk majd lendülni? "
Ezt rajtad kívül senki nem mondta. Érvelési hiba.

2014.05.16. 10:26:05

@Dzsentrisvihák: Mondjuk Japán kétszer annyi gdp-t termel, mint a világuralkodó orosz. Ezt benézted.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 10:27:37

@Könnyen elkaptuk, uram!:

A lassú fejlődés még mindig jobb, mint a semmilyen, vagy az egyáltalán nem lassú hanyatlás. Mint amit pl. nekünk sikerül produkálni, ebben a megéneklendően szép, gyönyörű, győzelemre született "szövetségi" rendszerben :P

Pénzügyi problémák? Arra gondolsz, amikor a mindig, mindenben hitelesen, és elfogulatlanul nyilatkozó hitelminősítők közölték, hogy márpedig az oroszoknak olyanjaik vannak, és pont? Mert akkor tényleg, és meggyőztél, meg minden.

"nyersanyagok kizárólagos exportját" - Ha egyszer ez jutott, mit exportáljanak? Gyöngyházberakásos Ferrarikat? Melyik közgazdász mondta, hogy nyersanyagexportból megélni tilos?

Gazz 2014.05.16. 10:27:53

@Dzsentrisvihák: "Ez konkrétan a Jobbik keleti nyitás programja, két mondatban (ahol az oroszok tetszőlegesen behelyettesíthetők más, meghatározó, keleti népekkel)."
No persze, csak a jobbiknak valahogy mindig az oroszok jutnak eszükbe.
Neked még egyetlen adatot sem sikerült előrángatnod az ominózus agyatlanságod igazolására a "legjobban működő nemzetgazdaságot" illetően. Talán nem véletlen.
Mondjuk nem igazán lepődtem meg, hogy nem tudtad értelmezni a grafikonokat, ilyen úri huncutságok, mint életszínvonal és GDP a magadfajtának nem mondanak semmit, de tudod, amikor egy cég valamilyen terméket el akar adni, akkor ezekből következtet a vásárlóerőre, mert nehéz valamit eladni ott, ahol nem tudnak érte fizetni.
Illetve van példa az ellenkezőjére, úgy hívták, hogy KGST, elég rosszul jöttünk ki belőle. Nyilván nem tudsz róla, mert ahhoz újságot kellene olvasni, de elég tetemes orosz államadósság maradt vissza vissza belőle irányunkban.

Globetrotter2014 2014.05.16. 10:28:12

@Conchobar: Te kiragadsz egy jelentéktelen hülyeséget és azt szajkózod. 70 éve semmi bajod az oroszokkal?
45-48 közötti demokratikus pártok kinyírása, 56 (ja persze neked ellenforradalom?). 90 után a teljes felhalmozott adósság elinflálása meg értelmetlen dolgokkal való kifizetése, ezek úgy semmi.

Fogalmad sincs arról mi és mire jó a demokrácia.

te simán képes vagy arra hogy egyenlőségjelet tegyél a ruszkik és az Ameriakiak közé minden jóüzan ész mellőzésével.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 10:30:31

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Szeretem, amikor valaki annyit tud, akár egy országról, akár egy gazdaságról, akár egy kultúráról, akár az általa folytatott politikáról, hogy GDP :)

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 10:32:19

@Dzsentrisvihák:
A 90-es évek elején még az oroszok felé jelentős volt az export, meg is szívtuk miatta, rengeteg termékünk volt versenyképtelen nyugaton, miközben szűkült az orosz piac, és végül az orosz válság végleg betett, és rengeteg vidéki város ipara ment tönkre emiatt. A 90-es évek végén a fejlődés motorja már a nyugati piac volt.

2014.05.16. 10:32:32

@Dzsentrisvihák: Hú, ezek aztán az érvek!
Mostmár tudom, miért olyan jelentős Irán gazdasága! Te tényleg komolyan gondolod az érveidet? Tényleg úgy érzed, Magyarországot kell összevetni Oroszországgal? Valóban, jól látszik, aki az orosz szövetségese lett vagy maradt, az töretlenül fejlődik. Ja, mégse.

2014.05.16. 10:34:12

@Dzsentrisvihák: Mivbel fingod sincs, mi az a gdp, kár erről vitáznod. Elég egyértelmű: ha egy gazdaság nagyságrendekkel kevesebbet termel egy másiknál, akkor szegényebb.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 10:36:01

@tobeor:
"És az milyen gagyi szerecsenmosdatás, hogy a kém fogalmát megpróbáljátok dedós amerikai filmben látható mintákra lecsökkenteni? NEM IGAZ, hogy csak az kém aki békabőrbe bújva infókat lop el és ad át a megbízóinak. Az is lehet a dolga, hogy képviselje az orosz érdeket ahol és ahogy tudja. Ezt pedig 120%-osan megtette."

Ott a pont, én is pont emiatt írtam, hogy a posztoló túl sok gagyi amerikai filmet nézett.

Ha igazak a vádak, akkor Kovács rengeteg oroszoktól kapott pénzzel támogatta a Jobbikot, hogy a pártban egyre előbbre jusson, és végül EP képviselő legyen, és mindenütt az orosz érdekeket képviselje. Ez klasszikus hazaáruló ügynöki tevékenység, nem kell ehhez titokban segítenie az oroszt tevékenységet, elég ha nyíltan mindenféle ügyben az oroszokért lobbizik. Persze akinek a kém ilyen James Bond féle figurát jelenthet csak, az nem értheti.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 10:37:01

@tobeor:
Én arra vagyok leginkább kíváncsi, hogy a Jobbik mikor fog kihátrálni mögüle, mert előbb-utóbb szükséges lesz, nemrég néztem a k.infót, egyelőre még védik.

2014.05.16. 10:37:23

@Dzsentrisvihák: Melyik közgazdász mondta, hogy nyersanyagexportból megélni tilos? "
Mindegyik. Alapvető tétel, hogy a befolyt pénzeket fejlesztésre kell fordítani. Tudod, a gáz és a kőolaj egyszer elfogy.
Bár te biztosan tudod, hogy az oroszok már olyan gazdagok, hogy nem kell a jövőről gondolkozniuk.

röhögő 2014.05.16. 10:39:16

Ez a poszt qrvajó. :-))

Fekete Pestis 2014.05.16. 10:39:24

@Conchobar:

nézd, mo az eutól valami 7000 milliárd Ft-t kapott az elmúlt Eus kv idöszakban.
K.b. a beruházások 80%ban eus pénzböl épülnek.
Nem is beszélve arról, hogy megnyílt a munkaeröpiac, ugye.

Nem tudom, hogy függ ez össze a cionizmussal.

Nekem személy szerint [az eu-s pénzen és lehetöségeken kívül] az eu-s liberalizmus sokkal szimpatikusabb, mint az orosz/keleti bokacsattogtató arrogancia. [ugye, az oroszoknál még a buzifesztivállt is betiltják, míg az eu-ban a jobblodali demagógok fesztiválját nem - söt még pánzt -úniósat- is adnak hozzá ;) ]

@Dzsentrisvihák: szóval a nukleáris robbanófejek száma, mint fontos adat ... aha ...
és áruld el: ha az oroszok ezeket kilövik a "rohadó nyugatra" és el is pusztítják azt, akkor ki veszi meg a gázukat, meg az egyéb nyersanyagaikat?

oroszország legfontosabb exportcikke a nyersanyag [ami konjunktúraérzekeny] meg kolmogorov, arnold, ovsiannikov, gromov és társai - kiváncsi vagyok ök hogy gondolkodnának az orosz bokacsattogtatásról.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 10:40:11

@Gazz:
A legjobban működő nemzetgazdaságból annyi igaz, hogy lassan sikerült talpra állniuk, de még sehol nincsenek nyugathoz képest.

röhögő 2014.05.16. 10:40:18

@tobeor: Á!!! Itt vagy! Szólok belekottynak.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 10:42:27

@Gazz:

Nem figyelsz, kispajtás. Amikor Vona az araboknál volt látogatóban, valahogy folyton azt harsogta minden médium, hogy "a Jobbiknak valahogy mindig az arabok jutnak az eszébe". Most az orosz téma aktuális világpolitikai szinten, akkor most a Jobbik mindig is szlavofil volt, és kész. Ha már Wass Albert nem tetszik, akkor ajánlom Orwellt :P

Pontos idézet, tőlem: "EGYIK legjobban menő nemzetgazdaságát". Ez az egyik, a másik pedig az, hogy fölösleges itt belefolyni a számmisztikába (te megtetted, sokat nem is profitáltunk belőle), a jelen tényállás minden grafikonnál világosabb.

Azt mondjuk elhiheted, hogy nem csak azon múlik egy cég, vagy nemzetgazdaság piackeresési döntése, hogy GDP, de látom nálad ez a gazdasági varázsbogyó akadt be, és csak ezt tudod felböfögni. Kár, hogy összességében nézve nem ez a legérdekesebb adat, de ha nem haragszol, nem foglak közgazdaságtanból korrepetálni, majd megoldod magad, ha akarod.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 10:42:28

@Fekete Pestis:
Te nem olvastad a Jobbik propaganda újságát. Ott van benne egy grafikon, amely szerint az EU csak pénzt visz el tőlünk, mert az osztalékként kivándorló nyereségeket vetik össze az EU támogatásokkal. És persze nem értik, hogy miért nem összevetendő a 2.

Conchobar 2014.05.16. 10:42:57

@Narancskommunista: "'Az is lehet a dolga, hogy képviselje az orosz érdeket ahol és ahogy tudja. Ezt pedig 120%-osan megtette.' Ott a pont" - Ezt a tevékenységet végzőt lobbistának szokás mondani, de úgy látszikaz ország egyes tájszólásaiban 'kém'-nek mondják. Csakhát ugyanezen alapon Orbánt és társait a Közgép kémjeinek lehet mondani

Fekete Pestis 2014.05.16. 10:43:11

@Dzsentrisvihák:
nyersanyagexport = konjunktúraérzékenység + nulla diverzifikáció ( semmi köze a diverzánsokhoz ;) )

hozzádaott érték = 0 közeli.
Technológiaváltáskor meg jól megnézheti magát.
Csakúgy, mint világméretü recesszióban.

Szevasztok 2014.05.16. 10:44:24

@Conchobar: "hogy nem alszanak itt nálunk a katonáik? (mert, ha jól belegondolsz, csak ennyi a különbség)"

Gyorsan egy orvosnak mutasd meg magad!
Talán tud valami jó kezelést...

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 10:44:27

@Dzsentrisvihák:
Akkor vezesd le az összes fontos gazdasági mutató alapján, hogy valóban Oroszország az egyik legjobban menő nemzetgazdasága, mert te állítottad ezt, neked kellene alátámasztanod.

tobeor 2014.05.16. 10:44:28

@Narancskommunista:

" Ez klasszikus hazaáruló ügynöki tevékenység, nem kell ehhez titokban segítenie az oroszt tevékenységet, elég ha nyíltan mindenféle ügyben az oroszokért lobbizik. Persze akinek a kém ilyen James Bond féle figurát jelenthet csak, az nem értheti."

Pontosan erről van szó. Ezek meg itt jönnek a süket meséikkel :))

Ami meg a Jobbikot illeti (újabban több felé láttam hogy már oroszul írják ennek a pártnak nevét, találó), könnyen lehet hogy az oroszok utasítják őket a Béla védelmére... nem csak ez a Kovács feltűnően oroszpárti, de az egész Jobbik is az. Amitől egyébként minden igaz magyarnak hányingere van.

2014.05.16. 10:45:16

@Dzsentrisvihák: Szeretem, amikor valaki annyit tud, akár egy országról, akár egy gazdaságról, akár egy kultúráról, akár az általa folytatott politikáról, hogy GDP :) "
Szeretem, mikor valaki úgy vitázik, hogy bedobja az orosz gazdasági jelentőségét, majd terel, hogy bezzeg a kultúra, meg a politika. Mert ugye ebben az orosz világelső! Kultúrája példa mindenki számára, politikája pedig nem hagy teret a kritikának.
Mert ennyit tudsz a világról. Megmondják, épp miben kell hinned és azt szajkózod.

Fekete Pestis 2014.05.16. 10:45:51

@Dzsentrisvihák:
nyersanyagexport = konjunktúraérzékenység + nulla diverzifikáció ( semmi köze a diverzánsokhoz ;) )

hozzádaott érték = 0 közeli.
Technológiaváltáskor meg jól megnézheti magát.
Csakúgy, mint világméretü recesszióban.

Szevasztok 2014.05.16. 10:46:00

@Dzsentrisvihák: "Majd a lehetőségeinkhez képest tenni kell a további függőség csökkentéséért."

Paks is pont ebbe az irányba mutat. Te érted is amit olvasol?

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 10:47:42

@tobeor:
Azért a szavazóiknak, aktivistáiknak valamit be kell adniuk, mert köztük azért elég sokan rühellik a ruszkikat.

maxval a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.05.16. 10:48:00

@Fekete Pestis:

A nyugat elszámolta magát. Oda akartak csapni Putyinnak, Ukrajnából nyugati érdekzónát akartak csinálni, de az új ukrán vezetés képtelen volt az országot konszolidálni, stabilizálni, s ráadásul még Putyin sem maradt csendben, hanem triplán visszavágott. Manapság a kérdés a körül megy, hogyan tud a nyugat arcvesztés nélkül visszavonulni a csatából.

Sem az EU, sem a NATO, sem az USA nem akar harcolni Ukrajnában komolyan. Ez amolyan "próba - szerencse" művelet volt: ha bejön, oké, de ha nem, az sem baj. Obama egyszerűen megismételte Bush 2008-as kísérletét: az nem jött be, de Obama azt hitte, ő okosabb Bushnál, s neki sikerülni fog. Hát, neki se sikerült.

Az orosz ellenszankciók pánikot váltottak ki nyugaton, ez az igazság. Itt a szankciókkal csak a nyugat veszthet.

2014.05.16. 10:48:03

@Conchobar: Ezt a tevékenységet végzőt lobbistának szokás mondani,"
Istenem, de nagy az állatkerted!
Te átgondolod amit leírsz? Ja, nem.
Ha a saját országát, cégét képviseli, akkor lobbista. Ha idegen országot, másik céget, akkor bizony nem!

tobeor 2014.05.16. 10:48:24

@Conchobar:

"Ezt a tevékenységet végzőt lobbistának szokás mondani, de úgy látszikaz ország egyes tájszólásaiban 'kém'-nek mondják. Csakhát ugyanezen alapon Orbánt és társait a Közgép kémjeinek lehet mondani"

Komolyan mondom, szóhoz se jutok a döbbentettől.

Szerinted a "lobbisták"-at (ami a gazdasági élet fogalma, cégeket képviselnek ezért hazaárulás náluk nem játszik) kik fizetik, és kik a gazdáik? Elárulom: a megbízóik. Akiknek az érdekeiket képviselik. Ha Kovácsa az oroszok lobbistája, akkor OROSZ érdeket képvisel és nem magyart! Azaz hazaáruló!

És igen, a fidesz is túl gyakran dönt a Közgép javára a magyar érdekkel szemben...

Szevasztok 2014.05.16. 10:49:20

@Conchobar: "És vajon a cionista politika támogatásából meg az oroszozásból fel fogunk majd lendülni?"

Mo kicsi ahhoz, hogy önállóan bármit is elérjen.
El kell dönteni, hogy melyik érdekcsoportba akarunk tartozni, aztán azon dolgozni, hogy a CSOPORT legyen minél erősebb amihez tartozunk.

De az nem megy, hogy riszáljuk magunkat mindkét irányba mint egy rossz k*rva.

tobeor 2014.05.16. 10:50:31

@Narancskommunista:

Sajnos én már ebben sem vagyok olyan biztos.

Ezek már olyan hisztérikusan utálják a nyugatot, és emiatt annyira kezdenek egyre inkább Ázsia felé orientálódni (mér régóta...), hogy én már azon sem csodálkoznék, hogy ha ez kifejezetten tetszene a választóiknak.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 10:50:33

@Narancskommunista:

Most már viszont egyre inkább nem az.

Ó, azt hiszem neked nincs igazán fogalmad a gazdaság reálműködéséről, de mindegy (tudod, a gazdaságra nem csak a pusztán gazdasági folyamatok hatnak; a kimerevített, pillanatképes elemzések helyett pedig a tendenciák vizsgálata hatékonyabban mutatja/írja le az állapotukat).

"Alapvető tétel, hogy a befolyt pénzeket fejlesztésre kell fordítani." - És ők nem fordítják, á, dehogy, miért is fordítanák :3

@Fekete Pestis:

Látom, neked kimaradt egy olyan apróság, hogy hidegháború.

2014.05.16. 10:51:24

@maxval a gondolkodó birca: Oda akartak csapni Putyinnak, Ukrajnából nyugati érdekzónát akartak csinálni, "
Hülyeség. Ha igaz lenne, gazdasági eszközökkel is megoldhatták volna, épp úgy, ahogy most rángatják Putyin bajszát.
Csak gondolj bele, ha NEM vesznek át földgázt az orosztól mondjuk három hónapig!

Gazz 2014.05.16. 10:51:36

@Narancskommunista: Vannak ezek az orosz boltok a hipermarketekben, illetve nem tudom, hogy még mindig vannak-e, de egy éve voltak, és kifejezetten orosz cuccokat lehetett venni.
Hát izé... volt halkonzerv, kaviár, meg savanyúság, és kvasz.
Ezekből a kvasz volt az egyetlen, amit nem lehetett a 10 méterre levő hipermarketben kapni, úgyhogy azt vettem. Valszleg egy pénzmosoda lehetett az egész, mert rajtam kívül nem volt vásárlójuk, máskor sem.
Namost az oroszok fegyvert tudnak gyártani, - bár ezek minél fejlettebbek, annál inkább alulmaradnak a háborúkban a nyugati cuccokkal szemben, másrészt nyersanyagokat bányásznak ki és adnak el, többnyire nyugati gépekkel, harmadrészt a fegyveripar melléktermékeként, remek űrhajókat és jó reaktorokat gyártanak. Hozzáteszem a halkonzervet, és nagyjából végére értem az orosz iparnak.

Conchobar 2014.05.16. 10:51:58

@Fekete Pestis: "Nem is beszélve arról, hogy megnyílt a munkaeröpiac, ugye. Nem tudom, hogy függ ez össze a cionizmussal.Nem tudom, hogy függ ez össze a cionizmussal" - Én se tudom, hogy függ össze (én semmi olyasmiről nem írtam). Ami meg a munkaerőpiac megnyitását, helyesebben a magyarországi munkaerő elszívását illeti, én azt nem látom olyan nagy pozitívumnak

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 10:52:38

@Dzsentrisvihák:
Semmi konkrétumot nem írsz, csak azt, hogy rajtad kívül senki más nem ért a gazdasághoz.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 10:53:20

@Szevasztok:

Jobban mint te, ha Pakssal dobálózol.

Fekete Pestis 2014.05.16. 10:53:54

@Dzsentrisvihák:

nézd értsd meg, hogy az oroszoknak csak akkor megy jól, ha a volággazdaságnak jól megy. Akkkor viszont a ruszkiknak sokkal jobban megy [multiplikátor hatás].
Haviszont a világgazdaság náthás lesz, a ruszkik pestist kapnak.
Volatilis dolog, arra pedig épeszü ember nem épit mint ahogy a futóhomokra sem.

Nem is beszélve az értékek és normák kúlönbségén - mármint az oroszoké különbözik a a ny-eu értékektöl.

megnézhetjük, hogy hova jutott ny-eu az értékeivel [gyakorlatilag 800 év alatt a legföbb tech exportör. 800 év, mert a nyrómai birodalom után tiszta lap volt].

és azt is megnézhetjük, hogy hova jutottak a tradicionálisok az ö értékeikkel.
Kínának 5000 év nem volt elég, hogy felfedezze a tranzisztort.
Az oroszoknak 1000 év nem volt elég, hogy felfedezzék a gravitációs törvényeket [igaz, hogy utána gyorsan behozták a dolgot, de ez péter cár nyugati nyitásának köszönhetö].

Az indiaiak meg csak a tehénig meg a nyomortelepekig és a kasztrendszerig jutottak ez idö alatt.

Ennyit az "eszmetörténetröl".

tobeor 2014.05.16. 10:54:03

index (tudom, tudom... :) :

"Az Indexnek név nélkül nyilatkozó nemzetbiztonsági szakértők szerint ha a kémelhárítás gyanúja blöff lenne, azért túl nagy árat fizethetnénk, mert ez már nem csak egy magyar ügy. Azaz valószínűleg tényleg tudnak valamit a Jobbik messziről jött emberéről."

_most_ 2014.05.16. 10:54:20

azok után, hogy köztudott, hogy a jobbik rajta van az ex-kgb-s Putyin fizetési listáján, egyáltalán nem meglepő ez a fejlemény, Putyin mindig megkéri a támogatás árát.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 10:56:13

@Gazz:
Nem tudom még így van-e, de évekkel ezelőtt az egyik M3 melletti Lukoil volt tele orosz cuccokkal, orosz vodkák, kvasz meg minden amit el tudsz képzelni. A többi Lukoil-nál ugyanezek nincsenek. Én azt hallottam erről a benzinútról pletyka szinten, hogy valami féle találkahelye orosz maffiózóknak, de lehet semmi alapja nincsen.

_most_ 2014.05.16. 10:56:35

@maxval a gondolkodó birca: azért az oroszok is sokat bukhatnak, hisz gyakorlatilag az egyetlen bevételi forrásuk a gáz exportálása, ha ez jelentősen csökken, akkor azzal Oroszországnak vége.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 10:57:22

@Gazz:
Azért a nyersanyag nem alulbecsülendő, idővel fontosabbak lehetnek egyes ritka fémek az olajnál.

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.05.16. 10:58:55

@szonár: A Simongábor vád nem volt emiatt hiteltelen a szemedben? Az is eléggé megfelelő időben került elő. Persze ott nem "jobbos" támadott "jobbost". Most gondolom komoly "system reset" van a jobbant fejekben, hogy mi-mi-mi???

Conchobar 2014.05.16. 10:59:22

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Ha a saját országát, cégét képviseli, akkor lobbista. Ha idegen országot, másik céget, akkor bizony nem!" - Nem! A saját cégét semmiképp nem tudja képviselni, hiszen az összeférhetetlen lenne. Maradjunk már annyiban, mégha tudnánk is, hogy Kovács pontosan mikor mit csinált, kinek mit mondott, akkoris meglehetősen nagy tere lenne szubjektivitásnak annak eldöntésében, hogy kinek érdekeit képviselte. Pláne, hogy még azt se tudjuk, hogy mivel is vádolják

2014.05.16. 11:00:10

@Dzsentrisvihák: "Alapvető tétel, hogy a befolyt pénzeket fejlesztésre kell fordítani." - És ők nem fordítják, á, dehogy, miért is fordítanák :3"
"nyersanyagok kizárólagos exportját" - Ha egyszer ez jutott, mit exportáljanak? Gyöngyházberakásos Ferrarikat? Melyik közgazdász mondta, hogy nyersanyagexportból megélni tilos? "

Tetszik, mikor saját magad szivatod.

Fekete Pestis 2014.05.16. 11:00:45

@Conchobar:

"Én se tudom, hogy függ össze (én semmi olyasmiről nem írtam). Ami meg a munkaerőpiac megnyitását, helyesebben a magyarországi munkaerő elszívását illeti, én azt nem látom olyan nagy pozitívumnak"

1. "Conchobar 2014.05.16. 10:19:45
@Fekete Pestis: "az EU ellenes politikából meg a cigányozásból még egy ország sem lendült fel" - És vajon a cionista politika támogatásából meg az oroszozásból fel fogunk majd lendülni?"

2. "azt nem látom olyan nagy pozitívumnak"

Kinek a szempontjából?
Demjánéból, aki (bevallása szerint) szereti a szegénységet, mert az olyan dolgokra ráveszi az embert, amit nem tenne meg ha nem lenne szegény? [és aki nem mellesleg a takarékbotrány elött orbánék legföbb támogatója volt.]

Orbánéból, aki ezekre az adófizetökre alapozta volna (alapozza) a légvárait és a "szabadságharcát"?

Vagy azokéiból (p.l. én), aki M.o-n túlképzett volt (természettudományos vonalon ;)), nem kapott rendes állást, és így külföldre ment?
Ahol nyalás és taposás nélkül, csak teljesitményre alapozva is elég szépen lehet keresni és boldogulni?

Veletek az a baj, hogy az embereket csak mint eröforrásoknak (mint az erdöt vagy bányát) esetleg mint X-elgeetö birkáknak nézitek, holott még az elödpárt is tudta hogy "a legföbb érték az ember" ;)

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 11:01:17

@Fekete Pestis:
Azért ez nem ilyen egyszerű, elég sok találmány jött keletről, lásd pl. puskapor, papír. A középkorban meg a matematikát az arabok művelték legmagasabb szinten, az eredményeiket az újkori európai matematika, később a természettudományok, műszaki tudományok is felhasználták.

Conchobar 2014.05.16. 11:02:27

@Szevasztok: "El kell dönteni, hogy melyik érdekcsoportba akarunk tartozni, aztán azon dolgozni, hogy a CSOPORT legyen minél erősebb amihez tartozunk" - Nem! Azt kell eldönteni, hogy melyik érdekcsoport oldalán fognak érvényesülni a nemzeti érdekeink (hiába kísértük Hitlert a Don-kanyarig, Obamát meg Busht Irakba meg Afganisztánba, egy szikrával se lett jobb nekünk)

Fekete Pestis 2014.05.16. 11:02:53

@Narancskommunista:

ez így igaz, egészen az N+1-k technológiaia váltásig ;)

Szevasztok 2014.05.16. 11:02:58

@Conchobar: "Maradjunk már annyiban, mégha tudnánk is, hogy Kovács pontosan mikor mit csinált,"

1. Üzletelt az oroszokkal
2. Pénzelte a Jobbikot
3. A Jobbik erősen oroszbarát hangot üt meg mostanában.

Ennyi bőven elég.

Gazz 2014.05.16. 11:03:30

@Dzsentrisvihák: Hát nézd, amit eddig itt felmutattál, az még a nyolc általános meglétét sem feltételezi, szóval az, hogy bárkit is korrepetálj, azért finoman szólva elég távol áll a lehetőségeidtől.
Ahogy itt mások is megírták, a tényadatokra, konkrétumokra semmivel sem tudtál válaszolni. Egy olyan országban, ahol a polgárok szegények, ott nehéz eladni a magyar árukat is. Ráadásul az oroszok rengeteg egyéb forrásból vásárolhatnak, kifejezetten árérzékenyek, azt veszik amihez olcsóbban hozzájutnak. Abból se sokat.
A rendszerváltás óta próbálkoznak a "hatalmas" orosz piaccal a külkereskedőink, mindig az derült ki, hogy egyáltalán nem hatalmas, sőt. Ha olyan hatalmas lenne, már beterítették volna mások, de ahol nincs fizetőképes kereslet, mert szegények az állampolgárok, ott nem lehet.
Az oligarchák számára aranyozott mercik gyártásából pedig nem fogunk meggazdagodni.

2014.05.16. 11:03:37

@Conchobar: Hú, de nehéz agyad van! A lobbista nem képviselheti csak a saját állama, cége érdekeit. Tudod, van olyan, hogy vállalati kapcsolat.
Megvilágítom, hátha eljut az agyadig: ha a Shell igazgatója a BP érdekében lobbizik a Buckingham-ban, akkor bizony erkölcstelenséget követ el. Ha úgy tetszik, áruló, ügynök, csaló, ipari kém...

Conchobar 2014.05.16. 11:04:58

@Fekete Pestis: "Kinek a szempontjából?" - Azok szempontjából, akik ebben az országban akarnak maradni

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 11:05:06

@Fekete Pestis:

Ha jól emlékszem a világgazdaságnak az utóbbi években nem ment valami jól, az oroszoknak viszont igen.

Még szép, hogy különbözik. Viszont hála a múltrendszer "áldásos" tevékenységének, tömve vagyunk olyan szakemberekkel, akik értenek az oroszokhoz. Talán ezt nem kéne elpocsékolnunk olyan "érvek" mentén, mint "aki magyar, az nem szív egy levegőt ruszkival, mert '49, meg '56".
Ez, így, színtiszta elszalasztott haszon.

Egyébiránt rohadtul nem érdekes az, hogy Iván ismeri-e a gravitációt, amíg két pofára zabálja a magyar téliszalámit, és tokajitól rúg be esténként. Az megint más kérdés, hogy Iván ne valami tajgaszéli kis falu legszegényebb koldusa, hanem lehetőleg a fizetőképes réteg tagja legyen.

Ehhez viszont meg kell találni Ivánt, jól kell targetálni szerencsétlent, ami hála égnek egy nagy piacon könnyebb. Csak ehhez kell egy tudatos export-, és marketingstratégia, ami jelenleg nincs, de egyesek szerint égbekiáltó bűn ilyet akarni, mert nemengedünkanegyvennyolcból...

Szevasztok 2014.05.16. 11:05:42

@Conchobar: "Azt kell eldönteni, hogy melyik érdekcsoport oldalán fognak érvényesülni a nemzeti érdekeink "

A nemzeti érdekek akkor fognak érvényesülni, ha találunk hozzá támogatókat. A támogatók megnyeréséhez pedig az kell, hogy együttműködjünk velük olyan kérdésekben amik NEKIK fontosak ÉS egyébként ne tegyünk keresztbe nekik.

De tudom a jobbosoknak az együttműködés az vörös posztó...

Fekete Pestis 2014.05.16. 11:06:34

@Narancskommunista:

Az így igaz, az al-gebra szó is arab eredetü.

nade mikor müvelték ? A X. századig. Pont amikor az iszlám kezdett elterjedni.

Továbbra is állítom, hogy 650 év alatt ( XIV század közepe - XX. sz vége ) egyik civilizáció sem jutott olyan messzire, mint a ny-i.
Lehetöségük pedig megvolt rá ( kína, japán, india - nem volt népvándorlás, nem kellett mindent elöröl kezdeni.).

Szűtté mamá? Szűjjé! 2014.05.16. 11:07:48

@♔bаtyu♔: Ez az battyer, szavaz a hülyékre, ne csalódjunk benned. :-)

Gazz 2014.05.16. 11:07:51

@Narancskommunista: Persze, ez igaz, csak míg a norvégoknál a nyersanyagbevételt az állampolgárok részére rakják félre, addig az oroszoknál néhány oligarcha meg politikus számláján landol a nagy része, vagy elköltik presztízsberuházásokra és a hadseregre. Az oligarchák meg nem fogyasztanak eleget, és főleg csak luxuscikkeket.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 11:07:58

@Fekete Pestis:
Az oroszoknak nagy előnyük a kurva nagy és közel lakatlan területük keleten. Ha van egy jövőben használandó nyersanyag, ami eddig felesleges volt, de egy technológia váltással kelleni fog, akkor az oroszoknak nagy rá a matematikai esélyük a nagy terület miatt, hogy van belőle, a közel lakatlanság miatt pedig arra, hogy zavartalanul kitermelhetik (nem károsítanak vele sűrűn lakott övezeteket).

Conchobar 2014.05.16. 11:07:59

@Könnyen elkaptuk, uram!: "A lobbista nem képviselheti csak a saját állama, cége érdekeit" - Előtte meg azt írtad, hogy "Ha a saját országát, cégét képviseli, akkor lobbista". Tehát akkor lobbista valaki, ha nem lobbista?

2014.05.16. 11:09:25

@Conchobar: Ami meg a munkaerőpiac megnyitását, helyesebben a magyarországi munkaerő elszívását illeti, én azt nem látom olyan nagy pozitívumnak "
Vazze, mintha valami Moldovát olvasnék. Utoljára Woody Allen filmjében találkoztam ezzel a logikával: Először jól térden rúgtam a gyomrommal, aztán szétzúztam az öklét az állammal!

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 11:09:57

@Fekete Pestis:
Ez így van, én viszont kiegészítettem azzal, hogy a nyugat sem egyedül vitte véghez, mert rengeteg találmányt más civilizációktól vettek át, ráadásul ma a globalizáció korában nincsen elszeparált nyugati civilizáció, hisz mindenki mindent átvesz egymástól.

Gazz 2014.05.16. 11:10:09

@Dzsentrisvihák: Tokajitól berúgó, téliszalámit zabáló Ivánból, az orosz középosztály hiánya miatt kevesebb van, mint a hasonló kedvteléseket űző Günterből a 9 milliós Ausztriában.

Conchobar 2014.05.16. 11:11:29

@Szevasztok: "A nemzeti érdekek akkor fognak érvényesülni, ha találunk hozzá támogatókat. A támogatók megnyeréséhez pedig az kell, hogy együttműködjünk velük olyan kérdésekben amik NEKIK fontosak" - Tehát azt mondod, hogyha most az ukrán kérdésben támogatjuk az oroszokat, akkor a kárpátaljai magyarság... (az oroszok helyébe behelyettesíted akár az USA-t is, vagy Németországot, meg Franciaországot, csak oldd fel a 3 pontot)

2014.05.16. 11:12:06

@Conchobar: Beszélni magyar?
A lobbista nem képviselheti csak a saját....
A "csak" ebben az esetben mint "kizárólag" szerepel.
Lefordítom neked, de csak neked:
A lobbista nem képviselhet más érdeket, csak a saját cége, országa érdekét.

BelAmi 2014.05.16. 11:12:20

@tobeor: "Ami meg a Jobbikot illeti (újabban több felé láttam hogy már oroszul írják ennek a pártnak nevét, találó)"

Egyik ismerősöm fiának a nevét - amikor Moszkvában járt egyetemre - Jobban Jánosról Jovvan Janosra változtatták ("Jobb tvoju..." ugye ismerős?)

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 11:13:26

@Gazz:
Mondjuk a hadseregük az eléggé elavult.

Conchobar 2014.05.16. 11:14:17

@Könnyen elkaptuk, uram!: "'mi meg a munkaerőpiac megnyitását, helyesebben a magyarországi munkaerő elszívását illeti, én azt nem látom olyan nagy pozitívumnak'...Vazze, mintha valami Moldovát olvasnék" - Nincs kétségem afelől, hogy te olvasott ember vagy, te sokat olvastál. Nekem afelől van kétségem, hogy te sokat gondolkodtál volna (a dolgok felől)

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 11:14:29

@Gazz:

Az lehet, a pénzük viszont jóval több, csak most épp nem magyar cuccokra szórják el. Mekkora katasztrófa lenne, tényleg, ha nem így lenne...

2014.05.16. 11:14:37

@Dzsentrisvihák: Ha jól emlékszem a világgazdaságnak az utóbbi években nem ment valami jól, az oroszoknak viszont igen."
Rosszul emlékszel.

Conchobar 2014.05.16. 11:16:33

@Könnyen elkaptuk, uram!: "A lobbista nem képviselhet más érdeket, csak a saját cége, országa érdekét" - Előtte meg azt írod, hogy "A lobbista nem képviselheti csak a saját állama, cége érdekeit" (másét is kell). Te szerencsétlen, hát magad se tudod mit beszélsz

2014.05.16. 11:17:10

@Conchobar: Munkaerőt elszívni, amikor épp a bevándorlás korlátozásáról folyik a polémia elég nagy hülyeség.
Egyébként Magyarország egyik fontos bevételi forrása a nyugaton dolgozók hazautalt pénzei. 500 milliárd.

Szevasztok 2014.05.16. 11:18:05

@Dzsentrisvihák: "Ehhez viszont meg kell találni Ivánt, jól kell targetálni szerencsétlent, ami hála égnek egy nagy piacon könnyebb. "

Úgy 10-15 éve egy sikeres bormarketing túra után sikerült egy moszkvai élelmiszerlánctól egy feltételes rendelést kapni mérsékelt árfekvésű borra. Az ár nem is lett volna gond, csak akkora mennyiségről szólt az első tétel, hogy ehhez a legnagyobb bortermelőknek kellett volna összefogva megtermelni azt az egyféle bort. Na itt fulladt kudarcba az egész...

Nagy piacra a nagy mennyiséget elő is kell tudni állítani.

2014.05.16. 11:18:19

@Conchobar: Neked komoly szövegértési problémáid vannak.

Narancskommunista (törölt) 2014.05.16. 11:19:29

@Dzsentrisvihák:
Viszont az orosz felső osztály, akiknek valóban jóval több a pénzük, magasabb minőségi igényekkel bír, mint amit a jelenlegi magyar gazdaság ki tudna elégíteni. Ha luxustermékekben élen járnánk, akkor olyan mindegy lenne, hogy orosz oligarchák vagy nyugati milliárdosok veszik.

Szevasztok 2014.05.16. 11:23:37

@Conchobar: "Tehát azt mondod, hogyha most az ukrán kérdésben támogatjuk az oroszokat, akkor a kárpátaljai magyarság... "

Azt mondom, hogy
ad 1. El kell döntenünk kik a barátaink.
ad 2. Konzekvensen ki kell állni a barátaink mellett.
ad 3. Ha kell támogató valamihez, akkor a barátainknál keresgéljünk.

Nem lehet olcsó k*rvaként mindig máshoz dörgölőzni...

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 11:25:09

@Gazz: Jó nagy tévedésben vagy te. Az oroszok háromszor annyit költenek mint Günter, egy Nyíregyházi vállalkozó ismerősöm teljesen át is állt rájuk.

És ez még csak nem is az réteg, akik Hévízen lakásokat vesznek, ezek még azoknál is csóróbbak.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 11:25:53

@Szevasztok: A franciák épp most szállítanak le 2 hadihajót az oroszoknak.
Akkor most mi van?

2014.05.16. 11:27:34

@Dzsentrisvihák: A jó "targetálással" azért vannak gondok. Valahogy az angliai piac sem dúskál magyar termékekben.
Szalámi,kolbász, bor , paprika....
elvétve. Viszont a spanyol , olasz termékek ismertek!
De tragédiaként fogható fel, hogy van germán szalámi, szlovák sör, és Putyin vodka.
Kiváló marketingünknek hála, a Tokaji bor elérhetetlen, van viszont vietnami sör...
röhej.

2014.05.16. 11:29:05

@♔bаtyu♔: Van egy ötletem: te élj meg az orosz piacból, legyen tiéd a kultúrájuk, én meg inkább svájc felé tendálok.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 11:30:34

@Szevasztok:

Rossz pozicionálás, előfordul. Egy ismerősöm, első körben, kínaiakkal cseszett rá hasonlóképpen. Nyilván el kell találni a helyes stratégiát ahhoz, hogy működőképes legyen a dolog.
Ezért is kellene egy államilag támogatott/koordinált, átfogó külker stratégia, ami kiküszöböli az ilyen hibákat, és a magyar termékeknek megfelelő piacot/körülményeket/vevőt talál.

@Narancskommunista:

Prémium mezőgazdasági termékekben kifejezetten jók vagyunk. Csak piacot kell találni nekik, és kicsit bevinni a köztudatba, ahogy pl. Japánban sikerült a mangalicával. Trendteremtés, és jó marketing nélkül sehol sem működik a dolog. Keleten ezt annyiban lenne könnyebb megvalósítani, hogy nincs olyan erejű ellenlobbi velünk szemben, mint mondjuk az EU-ban a franciák részéről (ld.: Négy Mancs, libatömési/fosztási "botrányok").

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 11:30:59

@Gazz: Na ja. Amúgy pedig Moszkvát és környékét mi látjuk el prémiumtermékekkel.

Amikor az illetékest megkérdezték mi lesz a másfél hónapos letiltás miatt, azt mondta, semmi, mert azok ott egyszerűen nem hajlandók mást venni pld. a Pick helyett.

Gazz 2014.05.16. 11:32:49

Az életszínvonali mutatójukat tekintve erős a sejtés, hogy azt a réteget, amelyik meg tudja venni a picket, ezzel sikerült is lefedni.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 11:33:17

@Könnyen elkaptuk, uram!: Ehhez szerintem elég ostoba is vagy, ugyanis Svájc felé egészen biztosan nem tendálsz. Na ja, majd lecserélik az élelmiszereiket a mienkre, a gazda pedig megy segélyért.

Ezek nem olyan ostobák mint Gyurcsányék voltak, persze ilyen drukkerekkel mint te.

teotwawki 2014.05.16. 11:35:53

Erről az esetről a Volt egyszer egy Mexikó című film CIA ügynöke jutott eszembe. Neki az volt a tutibiztos álcája, hogy CIA feliratú pólóban szervezte a spontán népfelkelést.
i.ytimg.com/vi/PwXjYQa_Syc/0.jpg

Lehet, hogy pont az a fedősztori, hogy ha valaki ennyire nyilvánvalóan képviseli az orosz érdekeket, akkor az nem lehet orosz kém, mert egy kém teljesen titkokban kémkedne.

Egyébként nekem még a Kovács Béla név is gyanús. Pont úgy hangzik, mintha a KGBs tartótisztje a 80-as évek közepén felütötte volna a teljesen átlagos Magyar nevek gyűjteményét és random rábökött egyre.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 11:36:48

@Dzsentrisvihák: Éppen az most a gond, hogy nagyon jól nyomultunk az oroszoknál. Igen dinamikusan nő az élelmiszerexport, ráadásul a prémiumszegmensben és az orosz piac az összes utódállamnál igen jó referencia.

A turista beutazásoknál is a legdinamikusabb bővülés az orosz szegmens.

Én is épp most terveztem ehhez a részhez kapcsolódni és most nem tudom, tegyem e.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 11:37:39

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Igen, nyugaton pocsékul muzsikálunk ilyen téren, mondjuk, kis túlzással, ennek ahány ország, annyiféle oka van (elsődlegesen az irreális árérzékenység; hihetetlen pl. a dánok mi szart megvesznek, ha olcsóbb, mint a kiváló, magyar hús...).
Az mindenesetre rádob egy nagy lapáttal, hogy elég erős érdekcsoportok nem szeretnék, hogy mi ott bármilyen termékkel is érdemben megjelenjünk (ez sajnos nem összeesküvés-elmélet).
Persze az sem segít, hogy a nyugatra irányuló magyar kereskedelem sem kap túl combos állami támogatást piacszerzés terén.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 11:37:40

@Gazz: Csak Moszkvában 10 millióan élnek az átlagfizu magasabb mint Budapesten (ahol cca. 300 bruttó). Szóval nagyon sok cégnek létkérdés az orosz piac.

Egyébként az üzletelők amúgy is leszarják a politikát, hiszen mindenhova pénzt keresni mennek.

2014.05.16. 11:40:06

@♔bаtyu♔: A Svájcba irányuló magyar export 2012-ben 760 millió euró volt, s tavaly tovább nőtt a kivitelünk. De bőven van még potenciál a svájci–magyar gazdasági kapcsolatokban, tekintettel arra, hogy az alpesi köztársaság gazdasága, az erős frank ellenére, elsősorban a belső fogyasztásnak köszönhetően tovább gyorsul – hangsúlyozta lapunknak Aron G. Papp, a zürichi székhelyű Svájci–Magyar Kereskedelmi Kamara (Handels-kammer Schweiz–Ungarn HSU Zürich) társelnöke. - See more at: www.magyarhirlap.hu/tovabbra-fontos-partnerunk-svajc#sthash.OrLWjV4P.dpuf

Gazz 2014.05.16. 11:40:44

@Kón Bandit: Moszkva Oroszországban sokkal inkább vízfej, mint Budapest itthon.
Nagyjából a többi rész kizsigerelése árán élnek ott jobban. Ergó...

2014.05.16. 11:42:23

@♔bаtyu♔: a magyar szempontból 5 milliárd dolláros negatív szaldó „minél inkább a kiegyensúlyozás irányába menjen”. Magyarország ugyanis sok energiahordozót importál Oroszországból, „tavaly 8,3 milliárd dollár értékben, miközben 3,3 milliárd értékben exportáltunk” – részletezte.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 11:42:43

@♔bаtyu♔:

Hát igen, sokan nem szeretnék, hogy nekünk jól menjen.

Amúgy ha állami szintű, tudatosan tervezett háttér lenne ezek mögött a remek kezdeményezések, és már létező sikerek mögött, még ennél is sokkal jobban mehetne a szekér. Csak az ütköző érdekek, ugye, meg az euroatlanti csőlátás...

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 11:44:19

@Könnyen elkaptuk, uram!: És miért zavar e mellett az orosz export, amely még ennél is jobban nő? Kevésnek találod a munkanélküliek számát?

Conchobar 2014.05.16. 11:45:31

@Szevasztok: Belőled jó politikus lenne. Mikor egyértelmű, konkrét kérdést kapsz ("Tehát azt mondod, hogyha most az ukrán kérdésben támogatjuk az oroszokat, akkor a kárpátaljai magyarság... "), akkor elkezdesz pontokba szedett általános érvényű faszaságokat felsorolni, gyakorlatilag mellébeszélni

Conchobar 2014.05.16. 11:47:10

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Neked komoly szövegértési problémáid vannak." - Ja

2014.05.16. 11:48:49

@♔bаtyu♔: ilyet nem mondtam. Azt mondtam, te vedd át az orosz kultúrát és gazdasági fejlődést, körülményeket, én inkább a svájci felé közelednék.

Balt 2014.05.16. 11:49:41

@szonár: Ehhez egy érdekes cikk egy ballib blogról:
fenteslent.blog.hu/2014/05/14/2014_a_fordulat_eve_iii_resz_a_jovo

Két eset lehetséges, amit mindentől függetlenül fideszes szempontból el tudok képzelni a háttérben (amennyiben ugye belemegyünk abba a vélelmezésbe, hogy ez Fidesz praktika):
1. Ezt az esetet alkalmasnak látták arra, hogy kifaroljanak a(z általam egyébként támogatott) paksi biznisszel eléggé kétkulacsosnak látszó oroszbarát megítélésen
2. Pont a Jobbik orosz hátterét akarják gyengíteni

Az elég egyértelmű, hogy a 20% feletti Jobbik egyedül az oroszok érdeke Mo.-n...

2014.05.16. 11:50:28

@Dzsentrisvihák: Bizony, milyen sikeresek is vagyunk, mióta Szíjjártó adja el a magyar termékeket keleten! Robbanásszerűen nőtt a kínai exportunk. Szaud-Arábia is sikersztori.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 11:50:36

@Könnyen elkaptuk, uram!: Lenin is átvette a svejci kultúrát aztán átültette a gyakorlatba.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 11:50:51

@Dzsentrisvihák: Az a gond, hogy itt sokan nem értik meg, az orosz piac nekünk kitörési lehetőség.

Vegyük pld. a beutazó turizmust. nyugati viszonylatban nagyon nehéz terjeszkedni, mert mindenki erre van ráállva főleg úgy, hogy divat Bp, óriási vállalkozói pénzek áramlanak ebbe az irányba. Itt az, hogy van kettő db. buszod a hajadra kenheted, mert a nagyok totálisan uralják a piacot.

Az orosz piac viszont nagyobb kockázat, de éppen ezért nagyobb haszon és kis lehetőségekkel is lehet még operálni. Persze ki tudja meddig, de egyenlőre az oroszoknál egyre nagyobb divat Magyarország, a kisebb Bp-i szállodákat tavasszal állítom, az oroszok mentették meg.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 11:51:39

@Könnyen elkaptuk, uram!: B+, ahhoz hogy exportálj, nem kell orosszá válnod. Arra ott az orosz alkalmazott.

Balt 2014.05.16. 11:52:03

@hopptarisznyarák: "Nem Kovács Béla hülyesége az ügy, hanem a magyar szerveké, akik a nyilvánosság előtt bejelentik, hogy vizsgálni fogják, kém-e a gyanúsított. Ezt nem titokban kéne, hogy a "kém" ne tudjon róla?"

Valszeg már van annyi terhelő adat hozzá, hogy a dolgon nincs mit vizsgálni, csak bizonyítani. Amit viszont nem értek: a uniós mentelmi jog azt jelenti, hogy a magyar hatóságok nyomozhatnak utána?

2014.05.16. 11:52:03

@Conchobar: . Mikor egyértelmű, konkrét kérdést kapsz ("Tehát azt mondod, hogyha most az ukrán kérdésben támogatjuk az oroszokat, akkor a kárpátaljai magyarság... "), akkor elkezdesz pontokba szedett általános érvényű faszaságokat felsorolni, gyakorlatilag mellébeszélni "
Egyértelmű, konkrét kérdés, ugye?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 11:52:46

@Balt: 2 világ peremén élünk, semmi meglepő nincs benne, ha az egyik párt atlantista, a másik oroszbarát.

A szoclibek már harmadikok, stabil lejtmenetben, miért fektetne ebbe bárki?

2014.05.16. 11:53:16

@♔bаtyu♔: B+, ahhoz hogy exportálj, nem kell orosszá válnod. Arra ott az orosz alkalmazott. "
Már megint kivetíted saját gondolataidat. Sehol sem írtam ilyet.
Nem igen látható fejlődés szellemi nívódban.

Balt 2014.05.16. 11:54:58

@hopptarisznyarák: "Portik felajánlotta segítségét az MSZP-nek.. (és ugye Laborcnak) Szerencsére nem találták meg a felvételt."

??? Éppen Laborcz hátrahagyott anyagaiból került elő a felvétel, az elrendeléssel meg a saját idejéből való vonatkozó dokumentumaival egyetemben. Az UD talán már nem is létezett a Portikkal készült felvételkor.

oszt jónapot 2014.05.16. 11:58:18

@Conchobar: 14 éve vonult ki az utolsó orosz csapat az országból, te faszszopó komcsi.

oszt jónapot 2014.05.16. 11:59:01

Mármint 24, de akkor is.

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 11:59:17

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Nyilván nem a mostani töketlenkedésre gondolok, mint kívánatos állami segítségre, de persze, ha az ember jót akarna saját hazájának, mindjárt félre kell magyarázni :P

@♔bаtyu♔:

Persze, hogy nem értik, nem akarják érteni. Mert '48, meg '56. Kíváncsi vagyok, mikor üzennek hadat Ausztriának e bátor nethuszárok, vagy az amcsiknak, amiért ígérgetéssel jól megvezettek, majd cserben hagytak minket a forradalomban :3

Az is jó, hogy az oroszok említésére általában a legharcosabb antikommunista is pont azokból bújik elő, akik előtte évtizedekig hajbókoltak a tavarisoknak, röhej.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 11:59:46

@Könnyen elkaptuk, uram!: Dehogy nem írod, itt van:

"Azt mondtam, te vedd át az orosz kultúrát és gazdasági fejlődést, körülményeket, én inkább a svájci felé közelednék. "

Balt 2014.05.16. 12:00:42

@Cervisia: Ez mondjuk felveti azt a kérdést, hogy mi alól mentesít a uniós(? ha van ilyen fogalom) mentelmi jog. Pusztán érdeklődésből kérdem, hátsó gondolat nélkül. Tehát nem nyomoztak a magyar hatóságok, hanem készen kapták a "tényállást" és a bizonyítékokat? Vagy hogy van ez?

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 12:02:53

@Dzsentrisvihák: Igen az a gond, hogy az összes ballibsi most kötelességének érzi, hogy kiálljon az oroszok ellen.

Pedig ha nekem összejön az amit tervezek és a hiszti miatt nem lehetetlenül el, lehet, hogy épp neki adok munkát. Ráadásul nem is egynek. Az oroszból fog élni családjával együtt.

Ezek nem is értik, mekkora potenciál van az oroszokban és mellesleg az ukránokban és sajnos mennyire kicsi már az EU-ban.

Szevasztok 2014.05.16. 12:04:19

@Conchobar: "Mikor egyértelmű, konkrét kérdést kapsz akkor elkezdesz pontokba szedett általános érvényű faszaságokat felsorolni, gyakorlatilag mellébeszélni"

Sajnálom ha nem érted, amit olvasol. A pontokban elveket soroltam fel. A konkrét kérdésedre a választ (az elvekből levezetve) meg az utolsó sor tartalmazza.

Szevasztok 2014.05.16. 12:09:02

@♔bаtyu♔: "Ezek nem is értik, mekkora potenciál van az oroszokban "

Senki nem mondja, hogy ne élj az oroszok pénzéből.

De inkább az látszik, hogy ők élnek a mi pénzünkből nem?

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 12:13:28

@♔bаtyu♔:

Ó, ezeket az nemigen szokta érdekelni. Tudod, minél szarabb a helyzet, annál hangosabban lehet szidni Orbánt (nem mintha nem érdemelné meg, btw), és majd 2018-ban talán vissza lehet jönni a hatalomba... Egyesek pedig csak úgy tudják elképzelni az államközi kapcsolatainkat (legyen szó gazdaságiról, vagy politikairól), hogy Magyarország egy vödör vazelinnel, széttárt farpofákkal, és hátra kötözött kézzel jelenik meg a viszonyrendszerben :/ :P

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 12:13:41

@Szevasztok: Azzal én nem tudok mit kezdeni, hogy nem az osztrákoknál van a gáz hanem az oroszoknál. Ezért ezt a részét nem fogjuk tudni megbeszélni.

Ha a ballibsi média fokozza az oroszellenes hangulatot és ráadásul még a fideszes média is rákapcsol, akkor baszhatom az oroszok pénzét. Mellesleg az oroszok állítom, még ebben a stádiumban is úgy adnak közvetlen, és közvetve kb. 10.000 embernek munkát, hogy nem tudod pótolni, ha kiesnek.

Conchobar 2014.05.16. 12:15:37

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Egyértelmű, konkrét kérdés, ugye?" - Igen (ha a 3 pont okozna esetleg zavart számodra: 3 pontot tetszésed szerint feloldhatod bármivel, ami tükrözi a magyar nemzeti érdeket)

Conchobar 2014.05.16. 12:16:33

@oszt jónapot: "14 éve vonult ki az utolsó orosz csapat az országból, te faszszopó komcsi" - És?

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 12:17:14

@Dzsentrisvihák: Ez a gond. Orbán jön és megy, az oroszok azonban állandó.

Ha Orbán lelép, valami ballibsinek kell Putyin seggét nyalnia és meg is fogja tenni, ahogy Gyurcsány is megtette.

A ballibsi tulajdonképpen magával baszik ki, hiszen a gázt nem tudjuk máshonnan venni, ha az oroszokkal keménykedünk megnő rendesen a gázár.
Az éppen beinduló exportról, turizmusról nem is beszélve.

egysmás 2014.05.16. 12:17:19

@♔bаtyu♔: Hátbazeg, nem elég, hogy az oroszoknál van a gáz, Orbán, a hatalmas bölcsességében az oroszokkal építtet atomerőművet orosz hitelből, így nem csak a gáz meg az urán jön az oroszoktól, de még a pénz is.

Orbán tehát azon munkálkodott, hogy MÉLYÍTSE az orosz függést, a torbómagyarok meg ennek tapsikolnak.

És majdnem elfelejtettem: a NATO tagjai vagyunk, meg az EU-é is.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 12:18:36

@egysmás: Jobb 2 hitelező, mint egy.

Jobb a kisebb adósság, mint a nagyobb.

Okos a Zorbán, inkább az a baj, nem?

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 12:21:27

@♔bаtyu♔: 'A ballibsi tulajdonképpen magával baszik ki, hiszen a gázt nem tudjuk máshonnan venni, ha az oroszokkal keménykedünk megnő rendesen a gázár.'

Azért ne értékeld túl a ballibsi blogászokat. Nincsenek ők abban a helyzetben.

egysmás 2014.05.16. 12:21:29

@Kón Bandit: Szóval, Orbán azért mélyíti az orosz függőséget, mert okos.

Rákosi is csak okos volt, meg Kádár is csak okos volt.
Most Orbán az okos.
Meg Vona.
Meg mindenki, akinek nincsenek fenntartásai az orosz birodalommal szemben.

Conchobar 2014.05.16. 12:23:21

@Szevasztok: "Nem lehet olcsó k*rvaként mindig máshoz dörgölőzni..." - Ha erre mondatra gondoltál, akkor bizonyára helyesled azt is, hogy Magyarország 1944-ben nem fordult szembe a németekkel és nem ugrott ki a háborúból. Meg bizonyára helyeselted azt is, 1914 júliusában sem hagytuk cserben a szövetségeseinket, és a magyar kormány beadta a derekát a háború elkezdéséhez (noha Magyarországnak nem voltak követelései a szomszédaival szemben, nem akart új területeket, ergo Magyarország maximum csak veszthetett a háborúban)

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 12:24:36

@egysmás: Elmondanám, hogy a finnek a franciákkal újíttaták fel Pakshoz hasonló erőművüket aztán kénytelen voltak pár év múlva elzavarni őket és versenytárgyalás nélkül szóltak az oroszoknak.

Szóval inkább köszönd meg Orbánnak, elvégre ha valóban korrupt, ő is lefuthatta volna ugyanezt a kört.

Persze akkor az lett volna a balliberális gond, hogy miért nem az oroszokkal.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 12:25:33

@egysmás: Tudod mi a függőség? Az, hogy a gáz 80%-a az oroszoktól jön.

Esetleg van valami tipped?

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.16. 12:30:33

a magyarnemzet/fidesz is úgy gondolja, hogy a jobbik az igazi ellenfél, nem a szocik, hogy elkezdték legyilkolni őket?!

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 12:30:38

@egysmás: nahát milyen hülyék ezek a kínaiak is. 30 évre elkötelezik magukat Putyin diktatúrája mellett, amikor ott van mellettük Japán a fejlett demokráciájával:

index.hu/gazdasag/2014/05/16/30_eves_gazszerzodest_kothet_kina_az_oroszokkal/

Conchobar 2014.05.16. 12:32:24

@egysmás: "Meg mindenki, akinek nincsenek fenntartásai az orosz birodalommal szemben" - Az orosz terjeszkedés soha nem Kárpát-medence felé irányult (1944-ben is csak inkább a lehetőségek és a körülmények okozták a bejövetelüket), ennek ellenére az oroszokkal való ijesztgetés már a XIX.sz.ban is jó húzásnak bizonyult, ugyanis evvel el lehetett bizonytalanítani az Ausztriától való függetlenséget akarókat, mondván hogy az orosz terjeszkedéstől csak a Osztrák Császársággal közös monarchia képes minket megvédeni

egysmás 2014.05.16. 12:32:50

@♔bаtyu♔: Ezért kell rezsicsökkenteni a gáz árát, hogy ne érje meg a hőszigetelés.

pl.

Mert a gáz 80%-a az oroszoktól jön.

És ezért kell az oroszokkal építtetni orosz hitelből az új atomerőművet.

Mert egy nagy jobb, mint két kicsi.

Ja, nem, a haverod szerint nem így van.
Lerendeznéd vele ezt a dolgot, ha már arra jársz? Vagy tőle benyeled a butaságot, mert elvtárs?

Balt 2014.05.16. 12:33:45

@Könnyen elkaptuk, uram!: "Csak gondolj bele, ha NEM vesznek át földgázt az orosztól mondjuk három hónapig!"

Ezzel a dologgal igyekezni kell, mert hamar itt lesz júni elseje. :)
index.hu/gazdasag/2014/05/15/putyin_levelet_irt_europa_vezetoinek

Utána meg:
index.hu/gazdasag/2014/05/16/30_eves_gazszerzodest_kothet_kina_az_oroszokkal

Nem mintha annak szurkolnék, hogy kockára fagyjunk...

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 12:37:11

@♔bаtyu♔:

Így van, amikor Gyurcsány hívta át teára Putyint, dagadt a balherék melle, hogy "nalám, hozzá bezzeg elgyütt a nagyember, a Zorbánhoz meg nem gyütt senki"! :D

Érdekes, akkor senkinek sem fájt a paksi beruházás, pedig azt biza a vörösök kezdték el letárgyalni (arról nem is beszélve, hogy az erőműből csak úgy süvített ki a sok pénz a maszopos potentátok zsebébe, de most ugye ennek is konyec). De a gázfüggőséggel is minden nagyon rendben volt, mert akkor épp Ukrajnát volt sikk szidni, hogy mit szórakozik a gázcsappal...

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 12:38:36

@egysmás: Választhattuk volna a másik verziót, amelyet Mesterházyék akartak, a franciák felújítják, de Paks fele az övék lesz. Magyarul felújítják maguknak, te pedig fizetheted azt az árat amit ők mondanak és már a vízdíjak kapcsán látszott, hogy nem szégyenlősek.

Haverozás helyett inkább gondolkodnál b+.

♔bаtyu♔ 2014.05.16. 12:42:46

@Dzsentrisvihák: Ez a nagy problémájuk, hogy a dolog nem az ő ellenőrzésük alatt áll.

Az itteni ballibsik pedig bárminek tapsolnak amiről azt gondolják, hogy Orbánéknak árt. Akkor is, ha ők is megszívják.

László Bácsi 2014.05.16. 12:42:54

Az "itt, itt, itt,itt, és itt"-ben leírtak nem cáfolják az esetleges kémkedés gyanúját! Sőt! Én úgy gondolom, hogy amikor K.B. legálisan és hívatalosan a világ szeme láttára találkozott az említett orosz vezetőkkel, a lehető legjobb alkalma nyílott arra, hogy minden konspiráció nélkül (rejtjelzett levél, E-mail, távírat,stb.) a társaságtól kissé félrevonulva a megfelelő embernek átadja az óhajtott információkat.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 12:43:07

@egysmás: 'Szóval, Orbán azért mélyíti az orosz függőséget, mert okos.'

- szvsz igen.

Bár nem hiszem hogy a választókat érdekli kitől függenek, ők magasabb jövedelmet és kevesebb adósságot akarnak.

egysmás 2014.05.16. 12:43:36

@♔bаtyu♔: Meg ezernyi más verziót is választhattunk volna.

Orbán viszont azt választotta, hogy az oroszokkal, orosz hitelből építteti meg.
Meg azt is választotta, hogy az energiahatékonysági beruházások megtérülési rátája romoljon.

Mert ő a hazafi, aki a függetlenségért harcol.
Csak unortodoxok a módszerei.
Negatívan csökkenteni kívánja az orosz kitettséget, ami egy speciális, úgynevezett alternatív- vagy ellenfüggetlenséget eredményez.

És aki ezt nem látja be, az nem hazafi.

_most_ 2014.05.16. 12:43:46

@♔bаtyu♔: nem teljesen értem a jobboldali gondolatmenetet, az magyar gazdaság ezer szállal kötődik az eu-hoz, sok embernek adnak munkát az eu-s cégek, mégis a jobbik szerint ki kell lépni az eu-ból, az oroszokkal viszont feltétlenül jóba kell lenni, akik nyíltan politikai zsarolásra használják az orosz gáztól való függőst. Szovjetunió idejében is milyen olcsón adták a gázt, totál megérte :D

egysmás 2014.05.16. 12:46:05

@Kón Bandit: És ezt az oroszoktól kapják majd meg.
Mert az oroszok megadják.
Olyanok.

Amikor negyven évig voltunk velük egy táborban, akkor is elszáguldottunk a világ mellett, most újra csatlakozni kell az orosz medvéhez, különben végérvényesen lemaradunk.

Conchobar 2014.05.16. 12:46:07

@egysmás: "hubazz! Te történész" - Látom, próbálsz másoknak beszólni. De mit akartál mondani?

_most_ 2014.05.16. 12:48:57

@Dzsentrisvihák: az azért sokkal groteszkebb, hogy nagy nemzeti jobbikosok, akiket teljesen elvakít az Izrael, USA, Európa, Antarktisz elleni gyűlölet, örömmel löknék az oroszok kezébe az országot, akik negyven évig megszállva tartották az országot.

Conchobar 2014.05.16. 12:50:05

@egysmás: "Amikor negyven évig voltunk velük egy táborban, akkor is elszáguldottunk a világ mellett, most újra csatlakozni kell az orosz medvéhez" - Most viszont, miután az atlanti táborhoz csatlakoztunk, most aztán száguldunk, ugye?

egysmás 2014.05.16. 12:50:13

@Conchobar: Az orosz hatalmi törekvések egyik fő iránya a Balkán volt.

Magyarország, onnan nézve a Balkán.
Az oroszokkal való riogatás abszolút nem volt alaptalan.
Főleg, hogy gyakorlatilag meg is szerezték.
Magyarországot is, meg a Balkánt is.

Te meg vitatkozol azzal, ami történt.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 12:51:28

@egysmás: Nem az oroszoktól, hanem Orbántól, mert okos, és okosan manőverez.

'Ha most vasárnap lennének a választások, a választani tudó biztos szavazók közül 17 százalék szavazna a Jobbikra, és csak 14 százalék az MSZP-re. A Fidesz 56 százalékot kapna, az LMP 4-et.'

index.hu/belfold/2014/05/15/a_jobbik_megelozte_az_mszp-t/

egysmás 2014.05.16. 12:52:39

@Conchobar: Összehasonlítva a FÁK-kal, meg az orosz érdekszférával, azt ami itt van, lehet száguldásként értékelni.

De ha neked jobban tetszik Azerbajdzsán, azon nem lehet segíteni.

Tudod, vannak országok, ahol kvázi gazdag turistaként faszán el lehet tölteni egykét hetet, hónapot, de ott, olyan körülmények között, élni az egy kicsit más.

_most_ 2014.05.16. 12:54:12

@Conchobar: csak hasonlítsd össze, hogy állnak az orosz érdekszférába tartozó országok, és hogy állnak az eu-s országok, szerintem a különbség magáért beszél.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 12:54:33

@egysmás: 'Összehasonlítva a FÁK-kal, meg az orosz érdekszférával, azt ami itt van, lehet száguldásként értékelni.'

Ez persze óriási hazugság, az elmúlt 15 évben meg3xozódtak az orosz bérek, a nyugatiak, meg, khmmm, nem.

egysmás 2014.05.16. 12:55:42

@Kón Bandit: Tényleg ezzel igazolnád a függőség növelését?

Eladja az országot, majd az így kapott erőforrásokat szavazatra váltja, és ez a tény önmagában legitimálja azt, amit csinál?

Conchobar 2014.05.16. 12:55:54

@_most_: "az azért sokkal groteszkebb, hogy nagy nemzeti jobbikosok, akiket teljesen elvakít az Izrael, USA, Európa, Antarktisz elleni gyűlölet, örömmel löknék az oroszok kezébe az országot" - Át kéne ezt alaposabban gondolni, hogy kit és mi vakít el. De mégha úgy is lenne, hogy a Jobbik a zsidók és az amerikaiak kezéből oroszok kezébe akarna minket átjátszani: az oroszok nem várták el tőlünk, hogy menjünk a csatlósaikként Afganisztánba (se Irakba, se Csádba, se máshová). 1968-ban is csak Szlovákia magyar-lakta részére jutottunk el

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 12:56:00

@_most_: Igy van az oroszok sokkal jobban fejlődnek mint a nyugat, nem 2 éve hanem 15 éve folyamatosan.

Az hogy hogy állnak teljesen mellékes, pont mint az adósság abszolút nominális szintje, meg minden ami a maszop sajtóból kificcen.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 12:58:29

@egysmás: 'Tényleg ezzel igazolnád a függőség növelését?'
- Mármint hogy az embereknek ez kell? Igen, ezzel igazolható.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2014.05.16. 13:00:07

@Dzsentrisvihák: akkor nem csak nekem tűnik úgy ezek szerint.

egysmás 2014.05.16. 13:01:21

@Kón Bandit: Honnan, hova...
Összesen melyikük bére nőtt többel?
A megháromszorozódott oroszé, vagy a pár százalékkal emelkedő nyugatié?

És eléri már az orosz bér a nyugati negyedét?
A FÁK átlagbér, az hogyan alakul?

Ne magyarázz itt arányokról, hogy megháromszorozódott, meg meghatszorozódott!
Eddig két üveg vodkáért dolgoznak, most hatot kapnak.
Ez történt.

egysmás 2014.05.16. 13:01:59

@Kón Bandit: Azt tudod ugye, hogy ez nettó hazaárulás.

Conchobar 2014.05.16. 13:02:14

@_most_: "csak hasonlítsd össze, hogy állnak az orosz érdekszférába tartozó országok, és hogy állnak az eu-s országok, szerintem a különbség magáért beszél" - Csakhát ez a különbség már a XVIII.sz-ban is megvolt (bár Nagy Péter is, meg utóbb a vörös cár is tett arról, hogy kisebb legyen a különbség)

_most_ 2014.05.16. 13:04:56

@Conchobar: igaz, az oroszok mindig is rendkívül korrektek voltak velünk, még az 56-os ellenforradalmat is segítettek leverni, hívjuk is vissza tüstént a baráti orosz tankokat :D

Szevasztok 2014.05.16. 13:05:25

@Kón Bandit: "'Ha most vasárnap lennének a választások, a választani tudó biztos szavazók közül 17 százalék szavazna a Jobbikra, és csak 14 százalék az MSZP-re. A Fidesz 56 százalékot kapna, az LMP 4-et.'"

Klasszikust idézve: "Könnyebb az embereket hülyíteni (hazudni), mint meggyőzni őket arról, hogy hülyítik őket." (Mark Twain)

Globetrotter2014 2014.05.16. 13:06:27

A klegröhejesebb hogy @Conchobar: csakhogy az alatt a 20 év alatt elég nagyott ugrottak azok az országok akik átléptek a másik szférába.

Kína autóparkja nem volt nagyobb Hong Kongénál 90ben.

Tetszik vagy sem, az EU tag K-EU modern iparosodott országgá vált.

90 előtt arre nem voltunk képesek hogy a nagyvárosainkat rendben tartsuk, azért járd most be Budapestet.

Az a 40 év orosz befolyás brutálisan lezüllesztette Keletközép-Európát, mi lett a legendás német iparból az NDK idején.

A SZU és utána z oroszok ugyanúgy felélnek mint a törökök.

És most mi ugyananzt a röhejes, kicsinyes és hosszú távon önpusztító játszmát játszuk mint a 16. században...

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 13:10:19

@_most_:

Ja, igen, mert az, hogy az orosz megveszi a magyar terméket fölér 40 év kommunista agresszióval, ugyi? Ehh...

Egyébiránt engemet nem vakít semmiféle gyűlölet, csak látom, hogy nyugaton nem terem nekünk babér, és sokkal jobb kondíciók mellett, sokkal nagyobb haszonra tehetnénk szert keleten.

Ne aggódj, attól, hogy mondjuk Kínában is megvennék a magyar erős paprikát, idehaza nem vezetik be a kínai rendszert. Pont úgy, ahogy a vasfüggöny leomlása után se lett osztrák életszínvonal, bármennyit is hitegettek ezzel anno...

(Amúgy az amerikaiak meg bombáztak minket a második vh-ban, rájuk miért nem haragszol? :3 )

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 13:14:45

Ja, és egy érdekes adalék az egész vurslihoz: www.youtube.com/watch?v=DtIVh4ICOYo

Globetrotter2014 2014.05.16. 13:15:29

@Dzsentrisvihák: " jobb kondíciók mellett, sokkal nagyobb haszonra tehetnénk"

Neked teljesen elment az eszed.

"Látod?" Mit? hol?

Szerinted mekkora az orosz piac az EU mellett?

Max egy desszert amit azért hajkurászik pár politikus mert biztosnak érzi az EU-t. Ami tényleg a világ legnagyobb piaca. És mi benne vagyunk a belső körben. Kvóta ás vámmentesen.

paptrika paxki. Szerinted bérki él manapság M-o-on paprikából?

Dzsentrisvihák 2014.05.16. 13:34:55

@ZF2:

Á, szóval neked a kelet = csak Oroszország :)

Az lehet, hogy az EU nagy piac, de nézd már meg mit sikerült ott elérnünk 10 év alatt. Lótököt. Igaz, kvóta, és vámmentesen, hurrá.

Az utolsó mondat egyáltalán magyarul van? Vagy csak átgyalogolt a macska a billentyűzeten? O.o

2014.05.16. 13:51:47

Mi van bukott libsik, mégsem Irán pénzeli a Jobbikot? Mert eddig erről ajvékoltatok.

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 13:52:09

@egysmás: 'Összesen melyikük bére nőtt többel?
A megháromszorozódott oroszé, vagy a pár százalékkal emelkedő nyugatié?'

nem fontos, de az oroszé

'És eléri már az orosz bér a nyugati negyedét?'

EU átlag negyedét biztosan, de ez megint nesz számít, a vásárlóereje a lényeg

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 13:54:46

@ZF2: 'Az a 40 év orosz befolyás brutálisan lezüllesztette Keletközép-Európát'

- volt az szovjet befolyás is. Egyébként nem csak Bp. változott hanem a Bp-nél most nagyobb átlagketesetü Moszkva is.

Cervisia 2014.05.16. 13:57:32

@Dzsentrisvihák: Egyik legjobban menő gazdaság? :D Komolyan el vagy tévedve. Nincsenek orosz termékek. Nyersanyagok vannak, de azokat felélik, nem tudnak épteni rá, egy modern gazdaságot felépteni. Most viszonylag jól megy nekik, mert drága az olaj meg a gáz, és van is rá kereslet Európában. Ebből egy változik, és viszlát orosz medve.

Balt 2014.05.16. 14:02:54

@Könnyen elkaptuk, uram!: Hmm, egy érdekes friss cikk ebben a vonatkozásban:
www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/katasztrofalis_energiaarak_johetnek_hamarosan_itt_a_prognozis.581399.html

"Oroszország pedig ebből az energiaforrásból 100 éves, szénből több mint 500 éves, olajból 50 éves tartalékkal rendelkezik. Nem meglepő, hogy a GSI az exportőr országok, főként az oroszok erősödésére számít az energiapiacon."

(És még mindig nem védem a Hobbitokat!)

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 14:05:04

@Cervisia: Gondolom sosem hallottál a BRIC országokról.

Nélkülük a világgazdaságban nem lenne növekedés, és 1 nyugati sincs köztök.

Macropus Rufus 2014.05.16. 14:05:45

ahhoz képest, hogy a Jobbik milyen komolyan elő tudja adni a tisztességes polgárt... Ugye volt az az eset amikor az egyik tagjukról kiderűlt, hogy egy meleg felvonuláson vett rész. Két travival van lefotózva + a dzsoint az orcájában. Elötte pár héttel pont a melegek és a drog ellen nyomta a szentbeszédet ugyan ez az ember. Aztán késöbb egy másik tag szembesűlt vele, hogy bizony zsidó családból származik. És előadja a hülyét, hogy bizony nem tudta. Ez mondjuk érthető a részéről, egészen addíg míg ezt le nem hozták meg volt a véleménye a zsidókról rendesen. Azóta sztem már meg is metélték.
Aztán itt van ez a mostani jómadár. Lehet hamisak a vádak, bár sztem is eléggé komoly a vád ahhoz, hogy ez bizony nem vitz. Ebben az esetben megint a tisztességes polgárnak látszó Jobbik oldaláról derűlt ki immáron 3x, hogy egy büdös sumág bagázs az egész.
Ha meg nem kém, akkor meg simán perelné azt aki ilyen durván besározta a nevét. De nem tette. Legalább is eddíg nem.

szvsz 2014.05.16. 14:07:49

@Szevasztok: "Nem lehet olcsó k*rvaként mindig máshoz dörgölőzni... "
Oh, dehogynem. Az oláhok több száz éve ezt csinálják. Tessenek századelejei karikatúrákat keresni az oláh kurválkodásáról.

belekotty 2014.05.16. 14:09:53

@libbancs: Mi van nácikám? Egy kém vádból te rögtön levezeted hogy kívülről is pénzelik a Jobbikot? Tudsz valami belső infót, ami csak a Mein Kampf felolvasó gyűléseiteken terjed?

belekotty 2014.05.16. 14:11:46

@Kón Bandit: Ja a kínai bérek is. Eddig egy tál rizsért dolgoztak egész nap. Most már egy élet munkájával egy robogót is vehet.

szvsz 2014.05.16. 14:11:52

@ZF2: "Szerinted bérki él manapság M-o-on paprikából? "

Jópár falunyi ember D-en, Bátya, Miske, Pataj, stb, stb.
Mo. != Teréz körút, tecciktudni...

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 14:12:39

@belekotty: Meglehetősen megéri Bp-ről Moszkvába menni dolgozni.

halaloszto 2014.05.16. 14:14:38

@Kón Bandit: az elmult 15 evben nalunk is megharomszorozodott az atlagkereset. oszt mi van? semmi.

Vajk

szvsz 2014.05.16. 14:17:33

@Macropus Rufus: "komoly a vád ahhoz, hogy ez bizony nem vitz."
A vicc az, hogy egy "kémet" feljelent(!) az elhárítás... Te szembesŰltél már hasonlóval?
Nevetségesek vagytok amikor ilyen szarságokkal próbáljátok lejáratni a dzsobbikot. Vannak bitangok ott is, mint mindenhol és még lesznek is -minél nagyobb lesz a párt, annál többen-, de 3 élet megfeszített munkájával (az meg mi, ugye?) sem tudsz összehordani annyi ganét összehordani mint a narancsos és a szegfűs elvtársakról egy laza pénteki műszakban.

2014.05.16. 14:19:23

A zsindex kénytelen kitenni főoldalra, hogy a Jobbik előzi az MSZP-t. Közben a liberráltak nem tudják, hogy akkor szerintük Irán, vagy Oroszország pénzeli a Jobbikot. Van egy olyan gyanúm, hogy ebből megint a segghülye ballibsik fognak rosszul kijönni :)

belekotty 2014.05.16. 14:22:10

@Kón Bandit: Persze. A kémeket jól fizetik.

belekotty 2014.05.16. 14:23:27

@libbancs: Csak te járatod le magad ismét, nácikám!

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 14:24:38

@halaloszto: Egyrészt nálunk még a nominálbér se, ott a reálbér.

'oszt mi van?' - az van hogy a velünk össze sem hasonlítható 90es évekbeli(Putyin előtti) orosz bérek ma már pariban vannak a magyarral. Nem csoda hogy 85% a támogatottsága.

oszt jónapot 2014.05.16. 15:00:29

@Conchobar: Azt leszámítva, hogy 50+ évet hazudtál, semmi.

halaloszto 2014.05.16. 15:48:56

@Kón Bandit: nalunk a hivatalosan beismert atlagjovedelem pont haromszorosara nott 1999-2014 kozott.

en elhiszem neked hogy az oroszok nagyon jol elnek, megis tobb orosz akar nyugatabbra elni mint nyugati oroszorszagban. mi lehet ennek az oka?

Vajk

Parasztlengő az imperialistáknak 2014.05.16. 15:51:32

@halaloszto: 'nalunk a hivatalosan beismert atlagjovedelem pont haromszorosara nott 1999-2014 kozott.'

Ez hazugság. 99ben messze nem 70 volt a bruttó átlagjövedelem.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.05.16. 19:18:02

mondjátok már meg Vonának, hogy putyin KGB-s. nem volt, ma is az :) ő irányítja őket. nemigen értem miért kell ezt. persze, nem azonosak a szovjetekkel, csakhogy ők ma is, putyinnal együtt hőskorszaknak tartják, birodalomépítésnek a szovjet igázást.

Nemzetstratégia · http://nemzetstrategia.blog.hu 2014.05.17. 22:18:53

@tesz-vesz: 75 évet nem lehet kitörölni a köztudatból. Oroszo. a kommunizmus alatt lett elmaradott paraszti gazdaságokból ipari nagyhatalom.

Az túlzás hogy hőskorszaknak tartaná, Putyin a SZU összeomlása kapcsán "a XX. század legnagyobb geopolitkai katasztrófájáról" beszélt. Ez volt az _egyetlen_ mondata, amiből a balhét csapták nyugaton, még a Soviet Storyba is bekerült. Nem kell fölülni az ostoba hisztériának.

wirth6 2014.05.20. 10:22:32

@Szevasztok: Erről nekem egy mondás jut eszembe, amit elég sok különböző politikusnak tulajdonítanak: Egy országnak nincsenek barátai, csak érdekei.

tesz-vesz · http://kkbk.blog.hu 2014.05.21. 23:29:36

@Nemzetstratégia: ja, hát akkor nézd meg mit nyilatkozott putyin krímnél a ii vh orosz katonáiról
süti beállítások módosítása