"A heteroszexista elnyomás eredményeként a leszbikus nőktől és a meleg férfiaktól tehát gyakran olyan mindennapi gyakorlatok során – mondhatni feltűnés nélkül – tagadják meg a teljes körű társadalmi részvétel lehetőségét, melyek a többség számára magától értetődő, megkérdőjelezetlen társadalmi normákból és intézményes szabályokból adódnak."

E veretes idézet a "Labrisz Leszbikus Egyesületnek" a Norvég Civil Támogatási Alaphoz benyújtott tavalyi pályázatában szerepel. Ők a "Homofóbia Magyarországon" című tanulmánykötet Takács Judit által jegyzett előszavából emelték át a heteroszexizmus bátor ostorozását. Ebből az írásból, például olyan kifejezéseket is megtanulhatunk, mint a "kulturális imperializmus", amelynek jegyében a többségi heterók ráerőltetik saját normáikat az elnyomott homoszexuálisokra.

A kötetben egyébként olvasható tanulmány a középiskolások körében tapasztalható, sőt a tananyagban(!!!)  is felfedezhető homofóbiáról.

Nem az a durva, hogy élnek köztünk olyanok, akik ilyen epekeserű gyanakvással szemlélik a teremtés gonosz tréfája folytán sajnos többségben levő heteroszexuális embertársaikat. Hanem az, hogy ezzel a problémával nem pszichológushoz fordulnak, hanem könyvkiadóhoz. Mert ez ma nem fóbiának, vagy kóros szorongásnak hívjuk - hanem tudománynak.

És az erre alapozott "felvilágosító programokra" 62.000 euró pályázati pénzt lehet lehúzni. Egyszer majd, ha nem lesz ilyen rohadt meleg, meg késő délután, megírom, mit gondolok a melegjogi mozgalom múltjáról, jelenéről. és szellemi rohamcsapataikról, a gender studies felkent inkvizítorairól. Most legyen elég csak annyi, hogy tanuljuk meg: van olyan, hogy heteroszexizmus, amely valójában elnyomás és kulturális imperializmus. Ja jól beseggeljük a leckét, és szépen fel is mondjuk, akkor talán, egyszer mi is kapunk rá 18 milliónyi közpénzt...

Balogh Gábor

 

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr706510865

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.15. 16:14:59

Éppen a napokban olvastam egy hasonszőrű amerikai feminista honlapon egy hasonló veretes baromságot. Ott a "lelki nemi erőszakot" ecsetelték. Pl. lelki nemi erőszaknak minősül, ha a férfi hosszabban néz egy nőre, hátrafordul utána, valamint az is, ha a nő láttán lélegzése gyorsabb lesz. A honlap szerint mindezt büntetni kellene.

Valószínűleg ennek a labriszoknak is egy diliházban lehet az agytrösztjük.

maxval, a gondolkodó birca · http://maxval.co.nr 2014.07.15. 16:24:53

Valójában az igazi kulturális imperializmus a homoklobbi agresszív nyomulása.

Dzsentrisvihák 2014.07.15. 16:44:34

@maxval, a gondolkodó birca:

Miért kínzod magad ilyen hülyeségekkel? :3

MAXELL birkaman buzizó \\http.birkafing.org 2014.07.15. 17:28:06

Sajnos itt a haldokló nyugaton nem tudunk eleget tenni a posztíró kérésének: a liberálbolsevista-neokapitalista-heterolobbi és az Orbanov vezette, szélsőjobboldali bolgár szóösszetétel-maffia kisajátította magának az összes összetett szót.

Ez van, mindez nem is fog változni, amíg a nem létező alsó-felsőosztály kezébe nem veszi az irányítást és lámpaacélra le nem húzza az összes hazaárulót.

Jelzem, Bolgáriában pár éve már megtették…

zriff 2014.07.16. 13:03:55

Ez az egész heterogyűlölet undorító.
süti beállítások módosítása