Vasárnap késő este lezárult a „Ki legyen a főpolgármester-jelöltünk?” című baloldali rendezéssel forgatott bohózat egyik újabb fejezete. A korábbi, meglehetősen szerényen bútorozott politikai képességekkel rendelkező Falus Ferenc bedobta a képzeletbeli vörös törülközőt, és visszalépett a legfrissebb közvélemény-kutatások szerint nála lényegesebben népszerűbb Bokros Lajos javára.

lajos.jpgFalus politikai kompetenciáiról mindent elárul, hogy a levitézlett, a kalapdíszét már egyszer a vörös szegfűről konzervatív tulipánra cserélő, kalandor természetű Bokros utcahosszal verte a népszerűségi versenyben. Igazából nem is lehet tudni, hogy miként gondolhatta komolyan a baloldal a volt tiszti főorvos elindítását. Amióta hivatalosan jelöltjük lett, gyakorlatilag naponta csinált teljes hülyét magából és így az őt támogató balos jelölőszervezetekből is. Elég, ha csak a meglehetősen vidámra sikerült jeges-vizes videójára, vagy az unokáival eltöltött fagyizásra gondolunk.  

 

Falus jelölését a baloldalon a kezdetektől fogva kínos magyarázkodások kísérték. Mindenki, aki rendelkezett akár egy cseppnyi politikai realitásérzékkel láthatta, hogy kiválasztottjuk teljesen alkalmatlan és így esélytelen is a főpolgármesteri szék elnyerésére. Nem véletlen tehát, hogy már jó előre elkezdtek okokat, magyarázatokat és természetesen felelősöket keresni a vereségre. Azért valljuk be, meglehetősen komoly válságot feltételez egy szekértáboron belül, ha már a választási kampányban a vereségükre keresnek valamiféle elfogadható magyarázatot.

Mindez persze már vasárnap este óta történelem csupán. A baloldal „új” jelöltje immár a 90-es évek kaméleon természetű őskövülete, Bokros Lajos. A balos vörös cirkuszi társulata tehát addig bűvészkedett, míg a kalapból sikerült ismét elővarázsolniuk Lajos személyében az öreg, kissé már megkopott bundájú bajszos nyulat. Mindezt természetesen a megújulás jegyében. Ezek után már tényleg nem lehet tudni, mi jöhet még. Talán Demszky Gábort fogják majd 2018-ban pénzügyminiszternek jelölni, hogy teljes legyen a kép?

Bokros jelölésével legalább végleg eldőlt, hogy a magát ma baloldalinak nevező, meglehetősen heterogén garnitúra képtelen bármiféle érdemi megújulásra és még mindig a 90-es évek retro disco-jának kiöregedett „sztárjait” próbálják eladni. Nagyjából két évtizeddel vannak elmaradva ellenlábasaiktól. A Horn-kormány egykori pénzügyminiszterének a támogatása pedig olyan, mintha a Fidesz Szabad Györggyel, a Jobbik pedig Király B. Izabellával próbálkozna a fővárosban. Lassan valaki felkapcsolhatná végre a Jókai utcában a még mindig DJ BoBo zenéjére ugrabugráló dizsiben a villanyt, és szólhatna nekik: fiúk, lányok! Csak diszkréten jelezném, hogy már 2014 van…

Jurenkó Ferenc

-->
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

A bejegyzés trackback címe:

https://jobbegyenes.blog.hu/api/trackback/id/tr1006741207

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Ezerkilencszázkilencvenöt, te csillag! 2014.10.10. 06:09:31

Ahogy múlik a Bokros-csomag emléke, úgy erősödik az a vélekedés, hogy az aztán valami szuper dolog volt. Az állította arra a „rakétapályára” – innen nézve – a gazdaságot, amin az elkövetkező években haladt. Miután az álbaloldal vezetői rájöttek, hogy n...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dorozsmai · http://www.dorozsmaiendre.blogspot.com/ 2014.09.29. 12:34:20

A villanyt leoltjuk vagy felkapcsoljuk, "feloltás" nincsen.

laci0011 2014.09.29. 13:59:23

KGBéla benyalása eddig a vezető bohózat,keresztény nemzeti érzelműek.Ép elme nyerítve röhög rajtatok,kérdés csak annyi,hasznos idióták vagy fizetett hazaárulók vagytok?

Szúnyog 2014.09.29. 15:59:41

@csentecsa: nem hinném, hogy így volt kitalálva. Nem kicsi hátrány ugyanis, hogy Bokros neve mellett nem lesznek ott a pártlogók. Ezek egyszerűen annyira balfaszok, hogy végül jelöltjük sem lesz.

diszkriminans (törölt) 2014.09.29. 16:40:04

Mondjuk az vicces, hogy pont Bokrost nevezed kaméleon természetűnek, holott ha megnézed, pont neki nem változtak a nézetei, hanem körülötte a pártoknak oda-vissza többször is 180 fokot (főleg Fidesz, MSZP).

William Shockley 2014.09.29. 16:56:52

@diszkriminans:

Tehát Bokros Lajos akkor is "konzervatív" volt, amikor MSZP-tagként miniszteri feladatokat látott el Horn Gyula kormányában? Hmm...

Tyreo 2014.09.29. 17:17:44

@William Shockley: akkor is konzervatív gazdaságpolitikát folytatott igen.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.09.29. 17:24:35

van náémi diszkrét bája, hogy 2014ben az mszp nem tudott jelöltet állítani a választásra...a szavazólapon sem fognak szerepelni.
bravó...mintha hájjal kenegetnének.

baldoc 2014.09.29. 19:19:10

Bokros Lajos mindig ugyanazt képviselte és képviseli ma is.Legfeljebb más-más mezekben, de ugyanazt.
A Fidesz 25 év alatt mindig mást képviselt, akár heti forgásban is.
Más-más épp az irány, de ugyanaz a mez.

baldoc 2014.09.29. 19:22:34

@FILTOL: "a szavazólapon sem fognak szerepelni.
bravó...mintha hájjal kenegetnének. "
Nyugi a Fidesz október 12.-e után majd szarral fog bekenegetni. Várod már??

zarao 2014.09.29. 19:25:10

Azért ez most elég gyengére sikerült.

Mennyiben tekinthető inkább retronak Bokros, mint mondjuk már a 90-es években szintén politizáló Tarlós? De a kormánypártunk első embere sem igazán változott azóta. Akkor szólni kéne a fidesznek is, "hogy már 2014 van.."?

Másrészt pedig elképesztő az a bénázás, amelyet az ellenzéki pártok produkálnak, de Bokrost eszük ágában sem volt indítani. Ezt saját maga ambicionálta. Az más kérdés, hogy az emberük kidőlt. De Tarlós mellett ugye mégsem kampányolhatnak...

Pamuk 2014.09.29. 20:13:10

Ritkán látni ilyen gagyi blogot, mint ez az oldal. Egy rakás elfogult szemét az egész. Beteg aki írja.

Mr. Waszabi 2014.09.29. 20:31:20

A magyar politika szegénységi bizonyítványa, hogy Bokrosnak semmi újat nem kell vállalnia s tennie ahhoz, hogy 1995-höz képest rendet tegyen a főváros gazdálkodásában. Van töke a csávónak és sosem lopta a közöst. Az a gáz, hogy ennyi ma elég a sikerhez Budapesten.

Jolka40 2014.09.29. 22:17:11

@FILTOL: Az MSZP tudott jelölteket állítani a választásra - minden szavazókörben. Majd hülyék lesznek főpolgármester-jelöltet állítani Orbán bandájával szemben. Egyék meg, amit főztek.

Tudományos libsizmus 2014.09.29. 22:37:18

Jómagam azon röhögök napok óta, hogy a libsiknek 20 éve Bokros az istenkirálycsászár, erre most hirtelen bokroscsomagozzásal anyázzák a Fideszt:)

Veridicus76 2014.09.30. 12:00:06

A Jókai utcának ehhez semmi köze, ők csak néznek, mint a hugyozó malac. Gyurcsány mozgatja a szálakat. Az áprilisi baloldali összefosásból Mesterházy kilőve, bajnai elhúzott külföldre pénzt keresni, Gyurcsányé a világ, kukorékolhat a libbal szemétdombon.
Még egy kicsit hagyni kell rombolni, aztán végre le kell csukni.

Szúrófény 2014.10.04. 06:59:43

Pulival terelik, a tűrő birkákat
Komondorral, őrzik a marhákat
VÁM kommandóval a rabszolgákat!
Marha el van, kötélen, láncon,
Rabszolga, pénztárgép pórázon
Mit tud, mer, bír fogyasztani,
Hol lehet még, kopasztani!
Urai vannak, folyton résen,
Hol lehet, szorítani a présen,
Több húst, és tejet adjon,
Kevesebbet fogyasszon!
Azt eladjuk, máshol másnak!
Eltartjuk a hitványt!
Népünk pusztítóját!
Választóink nékünk,
Kegyelmükből élünk!
Nevezzük „hatékonyságnak”
(ország pusztításnak)
Az lesz a magyar sorsa,
Meglátod, megéri!
Akkor pusztul, mikor
Egy szál szénával is beéri

2013-11-26

Szúrófény 2014.10.14. 06:41:27

@diszkriminans: A sidó nem más, mint egy barbarisztikus és kegyetlen élősdi más népek nyakán. A legnagyobb ellensége minden fejlődésnek, visszakövetelője minden rothadásnak. Egyetlen egy erő tartja össze őket: a mások iránti olthatatlan gyűlölete, a befogadó nemzetek nagylelkűsége ellenére!— Voltaire Nálunk felvilágosodás helyett, "elsötétedés kora" jött el!

Szúrófény 2014.10.14. 06:43:01

Munkanélküli dala
1996-ból
Nincsen pénz, nincsen guba
Arra int a Horn Gyula:
Legyek jó, legyek hálás
(ingem, gatyám bálás)
Legyek nyugodt, szerény
Ingyen konyha: nagy eredmény!
Lesz segély, ha nincs állás,
Szép a hajléktalan szállás!
Legyek koldus, legyek ostoba,
Csak fel ne lázadjak soha!
Legyek lelkes, legyek árva,
Tag lehetek, sok szép pártba!
Legyek hajlékony, görbe,
Bevesznek úgy, az úri körbe!
Legyek tolvaj, gazember,
Ingyen ebéd akkor nem kell!
Kár érted melós gyerek,
Későn jött meg a te eszed,
Elmaradtál egy arasszal!
Többre mentek mások tapssal!
süti beállítások módosítása